Επιστροφή στο Forum : Τζόγος (παράνομος;;;) παντού....
Ξεκινώ αυτό το νήμα, γιατί έχει γραφτεί και αλλού για τον τζόγο που υπάρχει πλέον παντού, και πως προστατεύεται ο πολίτης. Τα χρήματα απο αυτή την ιστορία είναι τεράστια. Πχ ο Χρηστίδης με το φωτοφάουλ έκανε τζίρο 10 εκ ευρώ σε λιγότερο απο ένα χρόνο (δεν μας ενδιαφέρει πόσα κέρδισε αυτός ή οι ενδιάμεσοι προς το παρόν, αλλά πόσα έχασε ο κοσμάκης).
Πολλοί (και εγώ) μπορεί να πούν, ας πρόσεχαν. Αλλά δεν είναι όλος ο κόσμος αρκετά ψιλιασμένος και πλέον γίνεται με τόσους πολλούς τρόπους που κυριολεκτικά τα χάνεις. Αναφέρω μερικούς τζόγους για παράδειγμα που "τρέχαν" το καλοκαίρι.
1. Vodafone, και τζόγος με κέρδος τα 100 σμαρτάκια αρκεί να στέλνεις μυνήματα με χρέωση 1 ευρώ το sms.
2. Coca Cola σε συνεργασία με Goodys, κοιτάς καπάκια και στέλνεις sms προκειμένου για κληρώσεις με διάφορα δώρα.
Και πολλοί άλλοι τρόποι, όπου οι χρεώσεις γίνονται κυρίως με sms ή με τηλ σε 090, και μπορεί το κέρδος να μην είναι χρηματικό αλλά κάποιο δώρο, μικρό ή μεγάλο. Και οι διαφημήσεις δίνουν και παίρνουν. Και τώρα δεν μιλάμε για Χρηστίδιδες τώρα, αλλά για κολοσσούς.
Και δεν μιλάμε για δώρα (χρηματικά ή μη) που γίνονται με βάση την κατανάλωση (όπως κάνει το Carrefour) γιατί εκεί είναι άλλη ιστορία και δεν είναι τζόγος.
Και τα ερωτήματά μου; Είναι νόμιμα όλα αυτά; Μπορούν ελεύθερα να διαφημίζονται σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, και να παρασύρουν αθώο κοσμάκη (πχ παιδιά, γέρους αλλά και άλλους όχι τόσο πολύ καχύποπτους πολίτες); Ακόμη και εάν νόμιμα κινείται η όλη διαδικασία, υπάρχει μηχανισμός ελέγχου, ώστε πραγματικά να αποδίδονται τα δώρα/κέρδη και όχι να έχουμε ιστορίες του στυλ Χρηστίδη; Ποιά είναι η εμπλοκή του κράτους (πολιτείας) στην όλη αυτή ιστορία, και φορολογούνται και πόσο, όλες αυτές οι δραστηριότητες;
supermario
11-10-05, 11:43
Ξεκινώ αυτό το νήμα, γιατί έχει γραφτεί και αλλού για τον τζόγο που υπάρχει πλέον παντού, και πως προστατεύεται ο πολίτης. Τα χρήματα απο αυτή την ιστορία είναι τεράστια. Πχ ο Χρηστίδης με το φωτοφάουλ έκανε τζίρο 10 εκ ευρώ σε λιγότερο απο ένα χρόνο (δεν μας ενδιαφέρει πόσα κέρδισε αυτός ή οι ενδιάμεσοι προς το παρόν, αλλά πόσα έχασε ο κοσμάκης).
Πολλοί (και εγώ) μπορεί να πούν, ας πρόσεχαν. Αλλά δεν είναι όλος ο κόσμος αρκετά ψιλιασμένος και πλέον γίνεται με τόσους πολλούς τρόπους που κυριολεκτικά τα χάνεις. Αναφέρω μερικούς τζόγους για παράδειγμα που "τρέχαν" το καλοκαίρι.
Κοιτα αν μιλας για τα "παιχνιδια" με ερωτησεις του στυλ "τα παιδια του Ζεβεδαιου ποιοιν ειχανε πατερα" και παιρνουν διαφοροι τηλεφωνο και απαντανε:"τον...Μπαμπη!!", ε τοτε πρεπει να εισαι εντελως Μ@Λ@Κ@Σ (ναι, με κεφαλαια) για να μην ψιλιαστεις οτι κατι παιζεται....
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα πια!!! Αν ο αλλος ειναι ζωον, ε ας παει να πνιγει.
Αν θυμαμει καλα υπαρχει και ενα θρεντ για την βλακεια.....Εκει νομιζω οτι πανε κουτι ολοι αυτοι που εχασαν λεφτα σε τετοια "παιχνιδια'....
δεν μίλησα για τις κραυγαλέες περιπτώσεις στυλ φωτοφάουλ. Τι γίνεται όμως με τα δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) παιχνίδια, στυλ στείλε ένα sms (βλ παράδειγμα Vodafone/CocaCola);;;;
supermario
11-10-05, 11:52
δεν μίλησα για τις κραυγαλέες περιπτώσεις στυλ φωτοφάουλ. Τι γίνεται όμως με τα δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) παιχνίδια, στυλ στείλε ένα sms (βλ παράδειγμα Vodafone/CocaCola);;;;
A. Γι' αυτα δεν εχω ιδεα. Ειναι παρανομα;;; Και αν ναι, γιατι;;
Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια ένα διαγωνισμό της coca-cola. Στο κουτάκι που αγόραζες έβλεπες το καπάκι και σου έλεγε αν κέρδισες ή όχι. Εάν είχες κερδίσει έστελνες το καπάκι με το ταχυδρομείο και σου έστελναν το δώρο. Αυτό για εμένα είναι ένας ωραίος τρόπος για διαγωνισμό γιατί ούτε στέλνεις μηνύματα με τρελές χρεώσεις ούτε παίρνεις τηλέφωνο σε 9011…
Συγκεκριμένα σε αυτό τον διαγωνισμό είχα κερδίσει 2 μικρά δώρα.
Όσο αφορά τους καινούργιους διαγωνισμούς με τα μηνύματα πιστεύω ότι δίνουν τα δώρα σε δικούς τους γνωστούς και ο απλός κόσμος στέλνει τα μηνύματα και χάνει τα λεφτά του.
Γενικά πρέπει η πολιτεία να επέμβει γιατί έχουν χαθεί τεράστια ποσά… επιτέλους πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και ξεκολλήσει από το χαζοκούτι…
Όσο αφορά τους καινούργιους διαγωνισμούς με τα μηνύματα πιστεύω ότι δίνουν τα δώρα σε δικούς τους γνωστούς και ο απλός κόσμος στέλνει τα μηνύματα και χάνει τα λεφτά του.
Εχω την εντύπωση οτι οι διαγωνισμοι των 'μεγάλων' ξεκινάνε τίμιοι, για τον απλούστατο λόγο οτι την ΤΙΜ/vodaphone κλπ δεν την συμφέρει ακόμα και το απειροελάχιστο ποσοστό του να αποκαλυφθεί η απατη και η αρνητική διαφήμιση που θα ακολουθήσει. Εξάλλου τα ποσοστά τους κέρδους είναι ήδη τεράστια...
Τις λαμογιές σε τέτοιες περιπτώσεις τις κάνουν στελέχη που "βοηθούν"τους δικούς τους να πάρουν τα δώρα ή τα δίνουν κατευθείαν και μετά κάνουν την πάπια..
Στην τελική το ίδιο ακριβώς συμβαίνει (ή συνεβαινε? εχω χασει επαφή) στους ραδιοφωνικούς σταθμους που σε δίναν 090 αριθμό να στειλεις μύνημα στο αέρα... πόσα λεφτά φέυγουν έτσι?
Παιδεία χρειάζεται, όχι ημίμετρα...
Και δεν μιλάμε για δώρα (χρηματικά ή μη) που γίνονται με βάση την κατανάλωση (όπως κάνει το Carrefour) γιατί εκεί είναι άλλη ιστορία.
Αυτό το καταλαβαίνω και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι μεμπτό (ίσως). Ομως να σου δίνουν έναν κωδικό που πρέπει να το στείλεις με sms (ακόμη και εαν δεν έχει 1 ευρώ το μήνυμα), για να δείς αν κέρδισες, σημαίνει ότι κάπου μαζεύονται χρήματα, με ένα μικρό ποσοστό αυτών να κερδίζει, κατα συνέπεια τζόγος!!! Μόνο που στον νόμιμο τζόγο, είτε λέγεται καζίνο είτε λέγεται τζόκερ, ξέρεις πως παίζεται, πως κερδίζεις κλπ. Εκεί δίνεις χρήματα και δεν ξέρεις τίποτα. Και ποιοί είναι οι κερδισμένοι; ΚΛπ κλπ κλπ..... Και δυστυχώς αυτό το φαινόμενο έχει αναπτυχθεί παρα πολύ....
Παιδεία χρειάζεται, όχι ημίμετρα...
Το γεγονός ότι το 60%-65% των χρημάτων απο το 090, το παίρνει η Mediatel σας λέει τίποτα; Ποιών συμφερόντων είναι η Mediatel; Εχετε δεί καμμιά ενημερωτική εκπομπή για θέματα απάτης; Κανένα μάθημα σε σχολεία ίσως; Μήπως τελικά συμφέρει να είναι, η πλειοψηφία του κόσμου, αμαθείς και εύπιστοι;
Το χειρότερο με τα μηνύματα είναι που σου έρχονται στο άσχετο. Οπότε αν δεν είσαι λίγο ψυλλιασμένος, την πάτησες. Δηλαδή σε κηνυγάει ο τζόγος είτε τον θες είτε όχι. Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να προστατευθούμε εμείς (και κυρίως ο παππούς μου :D θέλει και κινητό τρομάρα του) από αυτά τα κόλπα?
Anon,
Το πρόβλημα (ή ένα από τα προβλήματα) είναι πως δεν έχουμε στην Ελλάδα δημοσιογράφους-λαγωνικά (αυτό που οι Αμερικάνοι αποκαλούν investigative journalism) οι οποίοι/ες να ερευνούν τέτοιους διαγωνισμούς και μετά να κάνουν αποκαλυπτικές εκπομπές όχι μόνο για τη νομιμότητά τους (γιατί φαντάζομαι πως οι μεγάλες εταιρείες που αναφέρεις θα έχουν ήδη καλυφθεί - νομότυπα τουλάχιστον) αλλά και για το πώς και με ποιές πιθανότητες κερδίζει κανείς ή ποιοί ήταν αυτοί που κέρδισαν από τέτοιους διαγωνισμούς και πού βρίσκονται σήμερα.
Το πρόβλημα, με άλλα λόγια, είναι πως δεν υπάρχει δημόσιος έλεγχος και όλοι στην Ελλάδα βρίσκονται στο σκοτάδι, όπως συμβαίνει συνήθως.
Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύσει με εκπομπές για συμπολίτες μας που κέρδισαν το Λόττο. στις οποίες να μιλούν ανώνυμα και να προστατεύεται η ταυτότητά τους.
Το πρόβλημα (ή ένα από τα προβλήματα) είναι πως δεν έχουμε στην Ελλάδα δημοσιογράφους-λαγωνικά (αυτό που οι Αμερικάνοι αποκαλούν investigative journalism)
Υπάρχουν τέτοια άτομα...Το πρόβλημα είναι και να τα βρουν τα στοιχεία αυτά, που θα τα πουν?
Ποιος θα βγεί να σφάξει την κότα με το χρυσό αυγό, οταν τα περισσότερα ΜΜΕ βγάζουν ενα σεβαστότατο ποσό απο αυτή την (αυγό)πίτα?
Μα για αυτό ακριβώς μιλάω! ;)
Δημοσιογράφοι οι οποίοι μολονότι δουλεύουν σε επωφελούμενα κανάλια θα κάνουν κάτι τέτοιο. Ή, καλύτερα, οι δημοσιογράφοι σε κρατικά κανάλια όπως συμβαίνει με το BBC στην Αγγλία. Τώρα βέβαια investigative journalism σε Ελληνική κρατική τηλεόραση;;;; Το άλλο με τον Τοτό....
Πρώτα απ'όλα η Mediatel απο όσο έχω διαβάσει (ας με διαψεύσει κάποιος αν δεν ισχύει αυτό) είναι συμφερόντων Τεγόπουλου...... Ελευθεροτυπία .......
supermario
11-10-05, 13:19
Πρώτα απ'όλα η Mediatel απο όσο έχω διαβάσει (ας με διαψεύσει κάποιος αν δεν ισχύει αυτό) είναι συμφερόντων Τεγόπουλου...... Ελευθεροτυπία .......
http://www.mediatel.gr/greek/etairialink.htm
Μα για αυτό ακριβώς μιλάω!
Δημοσιογράφοι οι οποίοι μολονότι δουλεύουν σε επωφελούμενα κανάλια θα κάνουν κάτι τέτοιο.
Τα οποία δεν θα φτάσουν ποτέ στην δημοσιότητα...Και μετά δεν θα ξανακάνουν εκπομπή μεχρι να απρίσει η τρίχα τους.
Το πρόβλημα δεν ξεκινά απο τους δημοσιογράφους... Αμα έχει κανεις τα κότσια ( και κάποιοι σίγουρα έχουν) δεν αρκει μόνο να το θέλει, αλλα και να είναι σε θέση να κάνει κάτι.
Μπορεί να βγεί κανείς και να κάνει αποκαλύψεις χωρίς να τον μπλοκάρουν απο παντού?
Οι μόνοι που κάθονται και μιλάνε σήμερα είναι ο Μάκης που λεει οτι θελει όσο έχει ποσοστά και ο ...Λεβέντης που έχει το ακαταλόγιστο...
.
Στη χώρα του ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ δε μας φτάνει ο νόμιμος τζόγος (ΟΠΑΠ/ΚΑΖΙΝΑ) θέλουμε και τον παράνομο...
Άι σιχτίρ...
.
Κοιτα αν μιλας για τα "παιχνιδια" με ερωτησεις του στυλ "τα παιδια του Ζεβεδαιου ποιοιν ειχανε πατερα" και παιρνουν διαφοροι τηλεφωνο και απαντανε:"τον...Μπαμπη!!", ε τοτε πρεπει να εισαι εντελως Μ@Λ@Κ@Σ (ναι, με κεφαλαια) για να μην ψιλιαστεις οτι κατι παιζεται....
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα πια!!! Αν ο αλλος ειναι ζωον, ε ας παει να πνιγει.
Αν θυμαμει καλα υπαρχει και ενα θρεντ για την βλακεια.....Εκει νομιζω οτι πανε κουτι ολοι αυτοι που εχασαν λεφτα σε τετοια "παιχνιδια'....
Μην είσαι τόσο απόλυτος. Όλες οι ιστορίες που ξέρω για κόσμο που την έχει πατήσει (από κοντινούς συγγενείς και φίλους) έχουν να κάνουν με παππούδες και γιαγιάδες δυστυχώς :/
Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν πάει καν σχολείο, είναι και η ηλικία, δεν μπορούν να προστατευθούν μόνοι τους από τέτοιου είδους απάτες.
supermario
11-10-05, 14:13
Μην είσαι τόσο απόλυτος. Όλες οι ιστορίες που ξέρω για κόσμο που την έχει πατήσει (από κοντινούς συγγενείς και φίλους) έχουν να κάνουν με παππούδες και γιαγιάδες δυστυχώς :/
Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν πάει καν σχολείο, είναι και η ηλικία, δεν μπορούν να προστατευθούν μόνοι τους από τέτοιου είδους απάτες.
Να υποθεσω λοιπον οτι η κοινη λογικη "λιγοστευει" οσο περναν τα χρονια και γινομαστε αβουλα και χωρις σκεψη οντα;;;;
Και παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πλέον σημαντικό ποσοστό παιδιών που έχει πλέον κινητά, και τα sms δίνουν και παίρνουν (εξάλλου τα Goodys δεν νομίζουν να είχαν σαν targer group την τρίτη ηλικία :cool: )
Το γεγονός ότι το 60%-65% των χρημάτων απο το 090, το παίρνει η Mediatel σας λέει τίποτα;
Eιναι εξακριβωμενο αυτο? Γιατι, πριν απο 1 χρονο, ειχα διαβασει σε καποια εφημεριδα οτι απο τα 090, το 50% της κλησης παει στον πΟΤΕ, το 25% στην εταιρια που "νοικιαζει" τις γραμμες απο τον πΟΤΕ (στην περιπτωση μας η Mediatel) και το αλλο 25% στην εταιρια ή ιδιωτη που θα επινοικιασει την γραμμη μεσω της καθε Mediatel (πχ τσοντοκαναλα, αστρολογια κλπ.).
Εγω γνωριζω ατομα που εχουν συμετεχει σε αυτους τους ψευτοδιαγωνισμους και εχουν χασει αρκετα χρηματα. Και μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δεν ειναι ουτε παπουδες, ουτε γιαγιαδες, ουτε παιδακια. Ειναι ενηλικα ατομα και εχουν τελειωσει και το σχολειο (και οχι μονο).
Απλα φιλε μου, ο τζογος (ειτε νομιμος, ειτε παρανομος) δεν κανει διακρισεις.
Θα την πατησει ΚΑΙ ο αμορφωτος, ΚΑΙ ο μορφωμενος.
Πιο τρανταχτο παραδειγμα τα καζινο.
Ξερεις ποσοι μορφωμενοι και επιχειρηματιες εχουν καταστραφει?
Ειναι να ΜΗΝ εχεις το μικροβιο μεσα σου. Αν το εχεις, την πατησες.
Σωστά είχες διαβάσει. Νομίζω οτι ο Ανον αναφέρεται στο οτι η μεντιατελ παίρνει το 60-65% της πίτας των ομοιων εταιριών.
@ ADSLgr.com All rights reserved.