PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με νέα ηχεία 2.1 & Realtek on board.

HitMan
30-07-08, 00:31
Καλησπέρα, μετά από ώρες αναζήτησης στο web, ψάξιμο σε διάφορες ρυθμίσεις και προσπαθώντας να καταλάβω τι πάει στραβά είπα να αποτανθώ στο αγαπημένο μου forum μήπως βρω μια άκρη...

Σήμερα αγοράσα νέα ηχεία Hercules 2.1 [ XPS 2.140 για την ακρίβεια ] επειδή τα παλιά που είχα ήταν αρκετά ογκώδη και είχαν φάει τα ψωμιά τους [ ειδικά το woofer ].

To θέμα είναι ότι παρόλο που η συνδεσμολογία ήταν σχεδόν ίδια με τα παλιά - Yamaha 2.1 - ηχεία με το αριστερό ηχείο να συνδεέται στο subwoofer, το δεξί να βγάζει 2 καλώδια, ένα για το woofer κι ένα jack πράσινο που πάει στην κάρτα ήχου, δεν λένε να δουλέψουν με τίποτα!

Δουλεύει κανονικά το δεξί ηχείο, αλλά σαν "αριστερό" αναγνωρίζει το subwoofer και φυσικά ο πραγματικός αριστερός δορυφόρος δεν βγάζει ήχο...

Παρόλο που η on board Realtek είναι υποτίθεται 8.1 και θα έπρεπε να υποστηρίζει τέτοιο μικρό σύστημα δεν θέλει με τίποτα! Φοβάμαι ότι αυτή είναι υπεύθυνη για το πρόβλημα αν και όπως ξανα-είπα με το παλιό 2.1 δεν είχε πρόβλημα...

Δοκίμασα drivers και απ'το site της motherboard [ASUS] αλλά και από αυτό της Realtek με δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα...

Στην συσκευασία είχε κάποια καλώδια: ένα μαυρό μικρό με 2 jacks σε κάθε άκρη, και 2 σαν splitters με μία μαύρη άκρη [ θυλυκή στο ένα, αρσενική στο άλλο ] και 2 άκρες κοκκινό/λευκό [ αντίστοιχά όπου θυληκό μαυρό, τα άλλα δύο αρσενικά ] αλλά δεν βρήκα άκρη αν μπορούν να χρησιμεύσουν...

Καμία ιδέα πριν τα σπάσω; :whistle:

jim_p
30-07-08, 09:41
Αν δεν κανω λαθος, πρεπει να συνδεσεις τα βυσματα πισω στην καρτα ηχου, μετα απο κει πανε στο woofer και μετα στα ηχεια. Το woofer ειναι αυτο που κανει την "κατανομη".

Ετσι οπως τα εχεις ειναι σαν να εχεις ορισει το δεξι ηχειο σαν δεξι, το woofer σαν αριστερο και το αριστερο σαν woofer.

crypter
30-07-08, 10:09
καταρχας συγχαρητηρια για την αγορα σου :D εχω και εγω τα ιδια :p :mrgreen: HERCULES XPS 2.140 (2.1 speakers) (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=218409)

η συνδεση ειναι πολυ απλη, πισω στην καρτα ηχου ενωνεις το πρασινο καλωδιο που βγαινει απο τον δεξι δορυφορο που ελεγχει και την ενταση
επισης απο τον δεξι δορυφορο βγαινει ενα αλλο καλωδιο (μαυρο) το οποιο το βαζεις στο subwoofer,
επειτα ενωνεις τον αριστερο δορυφορο με το subwoofer και απλα το βαζεις στο ρευμα( δεν ειναι τιποτα δυσκολο)
εαν παλι δεν σου παιζει (που θα επρεπε χωρις προβλημα) θα φταιει κατι στις ρυθμισεις του realtek sound manager της καρτας σου, εμενα παντως δεν χρειαστηκε καμια επιπλεον ρυθμιση σε software :hmm:

ΥΓ: Τα μπασα στο φουλ πως σου φαινονται; ωραια; :p

HitMan
30-07-08, 14:26
jim_p, δυστυχώς ο crypter με επιβεβαιώνει για την συνδεσμολογία τους...

Δεν θέλω να σκέφτομαι την περίπτωση να είναι ελλατωματικό το αριστερό ηχείο και πλέον χωρίς κουτά [ ο ενθουσιασμός... ] να μπλέξω με e-shop...

Mάλλον το θέμα είναι με την Realtek... όσο κι αν έψαξα στις ρυθμίσεις δεν έχει επιλογές για 2.1, 4.1... έχει επιλογές για 2 speakers, 4,6 και 8! [7.1] :(

crypter εσύ είσαι με παρόμοια onboard κάρτα ήχου;

[ Τα μπάσα όσο τα δοκιμάσα και όχι σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι πολύ καλά... Γενικά το subwoofer απ'τα καλύτερα που έχω δει για PC ]

crypter
30-07-08, 14:31
Mάλλον το θέμα είναι με την Realtek... όσο κι αν έψαξα στις ρυθμίσεις δεν έχει επιλογές για 2.1, 4.1... έχει επιλογές για 2 speakers, 4,6 και 8! [7.1] :(

crypter εσύ είσαι με παρόμοια onboard κάρτα ήχου;

[ Τα μπάσα όσο τα δοκιμάσα και όχι σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι πολύ καλά... Γενικά το subwoofer απ'τα καλύτερα που έχω δει για PC ]
ναι και εγω με onboard ειμαι, δεν χρειαζεται ουτε υπαρχει επιλογη να τα ρυθμισεις ως 2.1, και εγω σε απλα 2 speakers τα εχω, οπως λες λοιπον ειναι προβλημα στο ηχειο, βαλε απαλα το δαχτυλο σου πανω στο ηχειακι του αριστερου δορυφορου με το προβλημα να δεις εαν κουνιεται καθλου οταν παιζει μουσικη αν οχι τοτε απλα εχει προβλημα και πρεπει να το πας για αλλαγη αμεσα(μην δισταζεις, ειναι λαθος βεβαια που πεταξες την κουτα αλλα ακομα και ετσι θα πρεπει αν στα αλλαξουν) :hmm:

Τα μπάσα όσο τα δοκιμάσα και όχι σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι πολύ καλά... Γενικά το subwoofer απ'τα καλύτερα που έχω δει για PC
την ιδια αποψη εχω :worthy: :p

Minas1000
30-07-08, 14:58
Το καλωδιο με το καρφακι που παει στην καρτα ηχου εχει 3 τμηματα.Για παρτο στο χερι σου και ακουμπησε με το δαχτυλο το μπροστινο τμημα,θα ακουσεις θορυβους απο το 1 ηχειο και το sub και μετα ακουμπα το ''δαχτυλιδι'' το μεσαιο τμημα ακους απο το αλλο ηχειο και το sub?

Εχεις κανενα walkman,ραδιοφωνακι,mp3 player που να παιρνει ακουστικα?
Για βαλε το βυσμα σε κατι απο αυτα,με χαμηλη ενταση, παιζουν και τα 2 και το sub?

HitMan
30-07-08, 20:50
Minas1000 σε ευχαριστώ για τις συμβουλές... Δυστυχώς μόλις αποδείχθηκε με 2 τρόπους ότι έχει πρόβλημα το ηχείο. Σύνδεση με laptop, τα ίδια... Η δοκιμή με το δάχτυλο... τζίφος.

Άντε τώρα να μπλέξω με το E-shop και δεν έχω και την συσκευασία...!

Anyway, ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια! Απέκτησα και μία γνώση παραπάνω... :)

Minas1000
31-07-08, 02:56
Ειχα και εγω προβλημα,προσφατα με ενα κουτι σκληρου δισκου 1ας εβδομαδας, και δεν ειχα την συσκευασια.Μα...μου στη Στουρναρη,5 μερες για ελεγχο,δεν εχετε την συσκευασια κτλ,πρεπει να το δει ο ''μαστορας''...

Το παιρνω αγκαλια,παω στο Μενιδι στα κεντρικα,εχουν εκει την αποθηκη και υπαρχουν ολα τα προιοντα,το ειδε ο τεχνικος επιτοπου ,ειχε καμμενο τροφοδοτικο.

Κρατησε τη συσκευασια απο το καινουργιο και εβαλε μεσα το χαλασμενο,μου κοψανε και ενα χαρτι αντικαταστασης ,και εγινε η δουλεια αμεσως.

@ ADSLgr.com All rights reserved.