Επιστροφή στο Forum : ΟΤΕ ΚΑΦΑΟ
Καλημέρα σε όλους,
Μένω στο Πάτημα Χαλανδρίου το οποίο εξυπηρετείται από το A/K Αγίας Παρασκευής.
Τις τελευταίες μέρες γυρνώντας από την δουλειά μου, παρατήρησα σε όλα τα KAFAO της περιοχής να έχουν προστεθεί από πάνω κουτιά στο ίδιο μέγεθος αλλά μισό ύψος.
Δυστηχώς την ώρα που γυρίζω δεν υπάρχουν οι τεχνικοί για να ρωτήσω τι είναι.
Έχει κανείς δει αλλού τέτοια εγκατάσταση? Μήπως έχουν σχέση με mini-dslam μιας και η περιοχή έχει γενικά πρόβλημα διότι είναι μακριά από το A/K οπότε ταχύτητες πάνω από 4 είναι όνειρο?
baltazar1999
01-08-08, 09:35
Καλημέρα σε όλους,
Μένω στο Πάτημα Χαλανδρίου το οποίο εξυπηρετείται από το A/K Αγίας Παρασκευής.
Τις τελευταίες μέρες γυρνώντας από την δουλειά μου, παρατήρησα σε όλα τα KAFAO της περιοχής να έχουν προστεθεί από πάνω κουτιά στο ίδιο μέγεθος αλλά μισό ύψος.
Δυστηχώς την ώρα που γυρίζω δεν υπάρχουν οι τεχνικοί για να ρωτήσω τι είναι.
Έχει κανείς δει αλλού τέτοια εγκατάσταση? Μήπως έχουν σχέση με mini-dslam μιας και η περιοχή έχει γενικά πρόβλημα διότι είναι μακριά από το A/K οπότε ταχύτητες πάνω από 4 είναι όνειρο?
Αυτό θυμίζει που λες. Άντε τυχαιρούλη σε λίγο καιρό λογικά θα είστε super από ταχύτητες.
Το ερώτημα είναι αν όντως είναι mini-dslam ή κάτι άλλο.
Έπίσης αν θα ισχύει για όλους ή μόνο για τους πελάτες OTE μιας και εγώ έχω dsl από την HOL
Το ερώτημα είναι αν όντως είναι mini-dslam ή κάτι άλλο.
Έπίσης αν θα ισχύει για όλους ή μόνο για τους πελάτες OTE μιας και εγώ έχω dsl από την HOL
Αν είναι Mini dslam τότε αν είσαι μέσω ΑΡΥΣ θα καλύπτει και εσένα, υπάρχει όμως η περίπτωση να είναι και vdsl
Δεν είμαι μέσω ΑΡΥΣ. Είμαι στο δίκτυο της HOL, άρα έχασα.
Τι είναι το vdsl?
Το επομενο βημα στο adsl. Στο adsl η "συνδεση"σου ταξιδευει απο το σπιτι σου μεχρι το DSLAM της περιοχης σου πανω απο τον δισυρματο κλασσικο χαλκο του ΟΤΕ, κατι που προκαλει περιορισμους σε ταχύτητες. Στο vdsl το ταξίδι αυτο μειώνεται μεχρι το ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς, σταματαει εκει για να γίνει η "πλεξη" και μετα συνεχιζει το ταξίδι του προς το ιντερνετ μεσω οπτικης.
Ο ΟΤΕ δεν μπορει να δωσει μια ωραια πρωια VDSL. Πρεπει να ενημερωσει πρωτα την ΕΕΤΤ η οποια θα τον αναγκασει ( ; ) να δωσει και ΑΡΥΣ VDSL.
Αλλα ειναι σιγουρο πως ετοιμαζεται να το κανει.:oneup:
Απο το στόμα σας και στου θεού το αυτί. Δε νομίζω ότι υπάρχει αλλή τόσο ταλαιπωρημένη περιοχή στην Αθήνα όσο τα Βριλήσσια-Πάτημα-Πεντέλη (όσο αναφορά το adsl πάντα). Δες το profile μου. Μετά απο 3 χρόνια που τραβάω τα μαλία μου εδώ που μένω αποφάσησα ξεκινήσω μια διαδικασία συνεχόμενων αλλαγων βρόχων μπας και βρω κάτι που θα συγχρονίσει στα 5-6 χωρίς να πετάει ανα μία ώρα. Ας postarei κάποιος αν ξέρει κάτι παραπάνω γιατι η είδηση αυτη για όσους μένουν εκεί είναι πολυ πολύ μεγάλη.
Απο το στόμα σας και στου θεού το αυτί. Δε νομίζω ότι υπάρχει αλλή τόσο ταλαιπωρημένη περιοχή στην Αθήνα όσο τα Βριλήσσια-Πάτημα-Πεντέλη (όσο αναφορά το adsl πάντα).
Θα συμφωνήσω!:oneup: Καλο κουράγιο.
ΥΓ Εχω γραφειο στα Βριλησια και σε καταλαβαίνω...;)
giannhs1984
01-08-08, 10:23
Το επομενο βημα στο adsl. Στο adsl η "συνδεση"σου ταξιδευει απο το σπιτι σου μεχρι το DSLAM της περιοχης σου πανω απο τον δισυρματο κλασσικο χαλκο του ΟΤΕ, κατι που προκαλει περιορισμους σε ταχύτητες. Στο vdsl το ταξίδι αυτο μειώνεται μεχρι το ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς, σταματαει εκει για να γίνει η "πλεξη" και μετα συνεχιζει το ταξίδι του προς το ιντερνετ μεσω οπτικης.
Ο ΟΤΕ δεν μπορει να δωσει μια ωραια πρωια VDSL. Πρεπει να ενημερωσει πρωτα την ΕΕΤΤ η οποια θα τον αναγκασει ( ; ) να δωσει και ΑΡΥΣ VDSL.
για αυτο βλεπω να ανοιγει δρομους προς τα καφαο ο οτε?
και χτες και προχτες ειδα να εχουν ανοιξει δρομους απο 10 με 11 καφαο :confused:
Πφφφφ. Παλτό. Τσάμπα χαίρομαι. Στα βριλήσσια που είναι κυριολεκτικά δίπλα απο το πάτημα δεν έχουν σκάψει τίποτα. πφφφφ
Καλά κάτσε να δούμε πρώτα τι είναι και μετά πανυγηρίζουμε....
απο οτι εμαθα ειναι μινι dslam, και για καθε 3-4 καφαο θα μπαινει ενα τετοιο. μεχρι το τελος του χρονου πρεπει να εχουν μπει και να δουλευουν κανονικα. αυτη ειναι η διορια, απο οτι τουλαχιστον ειπαν σε εμενα.
Πες μου ότι δε θα εξυπηρετουν μόνο τους αριθμούς που βγαίνουν στην Αγ. Παρασκευη αλλά και αυτους που πάνε χαλάνδρι και πεντέλη και έχουν 3-4 χιλιόμετρα απόσταση απο το dslam
Αυτο που βλεπετε ειναι στο μεγαρο του ΟΤΕ στην Κηφισιας και ειναι μαλλον mini Dslam.
mini dslam εξω απο ΑΚ ειναι μαλλον δυσκολο, νομιζω. Τι νοημα θα ειχε αφου το κανονικο dslam ειναι διπλα. Μπορει ισως να ειναι καποιο πιλοτικο mini dslam.
Aλλιως μπορει να ειναι και εξωτερικη συνεγκατασταση εναλλακτικου, αλλα μαλλον ειναι μικρο για κατι τετοιο.
Ειναι πιλοτικο εχεις δικιο.
Σαν αυτο ειναι?
Ναι! Αυτό είναι. Στην περιοχή μου (Πάτημα Χαλανδρίου) έχει ένα σε κάθε ΚΑΦΑΟ.
Πωω θα τρελαθώ! Γιατί στο πάτημα και όχι στα Βριλήσσια. Δίπλα είμαστε. ΑΑΑΑΑΑΑ
agrelaphon
01-08-08, 23:09
Ε... δεν είναι ακριβώς αυτό το vdsl :hmm:
Αν είναι Mini dslam τότε αν είσαι μέσω ΑΡΥΣ θα καλύπτει και εσένα, υπάρχει όμως η περίπτωση να είναι και vdsl
Είναι μινι dslam adsl :oneup:
giannhs1984
02-08-08, 01:24
και τι vdsl εδω μιλαμε για ftth στα σκαρια ποσες τεχνολογιες θα αντεξι αυτη η χωρα πια:rofl:
Εγώ λέω ν' ανοίξουμε ένα thread και να βάλουμε όλοι το ΚΑΦΑΟ μας.
Εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει. :lol:
Ναι! Αυτό είναι. Στην περιοχή μου (Πάτημα Χαλανδρίου) έχει ένα σε κάθε ΚΑΦΑΟ.
Πότε εγκαταστάθηκαν αυτά; :hmm:
Είναι μινι dslam adsl :oneup:
Ετσι ακριβως. Θα μπουν σε πολλες περιοχες προβληματικες.
Ετσι ακριβως. Θα μπουν σε πολλες περιοχες προβληματικες.
αυτή η βελτίωση αφορά και τα full llu «εναλλακτικά» δίκτυα;
DSLaManiaC
03-08-08, 20:21
Θεωρητικά όχι γιατί αυτά τα mini είναι του ΟΤΕ, όχι των εναλλακτικών.
Όχι. Οι εναλλακτικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στα DSLAMs του ΟΤΕ (και τα mini dslam) μέσω ΑΡΥΣ. Και απ'όσο γνωρίζω, ο μόνος πάροχος εκτός ΟΤΕ που δίνει full ταχύτητα 24Mbits πάνω σε ΑΡΥΣ είναι η Altec/ACN.
Για τα full LLU ιδιόκτητα δίκτυα υπάρχει η φυσική συνεγκατάσταση, η οποία γίνεται με δικά τους DSLAMs και όχι σε εκείνα του ΟΤΕ.
Δεν ξέρω κατά πόσο το νομικό πλαίσιο για την συνεγκατάσταση δίνει την δυνατότητα στους εναλλακτικούς να στήσουν το δικό τους mini dslam πάνω στα ΚΑΦΑΟ/mini DSLAM του ΟΤΕ (Jenga (http://www.hasbro.com/games/family-games/jenga/)σε ΚΑΦΑΟ, κανείς? :p), ή αφορά αποκλειστικά τα ΑΚ του ΟΤΕ. Maik49?
Θεωρητικά όχι γιατί αυτά τα mini είναι του ΟΤΕ, όχι των εναλλακτικών.
Και φυσικά LLU, ΑΡΥΣ κ.λπ. προυποθέτουν εξοπλισμό στο Αστικό Κέντρο, αλλά οι θήκες των miniDSLAM δεν είναι Α/Κ, έτσι δεν υπάρχουν συνεγκαταστάσεις.
ας πληρώσουν οι ψοφοδεείς εναλλακτικοί και ας φτιάξουν σιγα σιγα τα δικα τους Α/Κ και εκει ας βάλουν ότι θέλουν.
ας πληρώσουν οι ψοφοδεείς εναλλακτικοί και ας φτιάξουν σιγα σιγα τα δικα τους Α/Κ και εκει ας βάλουν ότι θέλουν.
Δηλαδή προτείνεις να καταργηθεί η φυσική συνεγκατάσταση? :blink: Ή μιλάς για τα εξωτερικά mini-DSLAM?
μέχρι προχθές έλεγες άλλα:whistle:
δοκίμασες την «εναλλακτική» γλύκα και κατάλαβες πόσο μπακάλικα είναι :lol:
Το νημα εχει αλλο θεμα: οποιος θελει να ξεκινησει ενα ΑΚΟΜΑ γαιτανακι αντιδικιας ΟΠΑΔΩΝ, εχει μπολικο χωρο αλλου.;)
agrelaphon
03-08-08, 21:32
...
Δεν ξέρω κατά πόσο το νομικό πλαίσιο για την συνεγκατάσταση δίνει την δυνατότητα στους εναλλακτικούς να στήσουν το δικό τους mini dslam πάνω στα ΚΑΦΑΟ/mini DSLAM του ΟΤΕ (Jenga (http://www.hasbro.com/games/family-games/jenga/)σε ΚΑΦΑΟ, κανείς? :p), ή αφορά αποκλειστικά τα ΑΚ του ΟΤΕ. Maik49?
Δεν υπάρχει "νομικό πλαίσιο" νομίζω για τις εξωτερικές καμπίνες, εκτός του οτι μπορούν οι πάροχοι να στίσουν καμπίνα δίπλα σε εγκατάσταση (?) ΟΤΕ και ο ΟΤΕ υποχρεούται να τους εξυπηρετήσει. όλα είναι φλου σ'αυτό το θέμα.
Το νημα εχει αλλο θεμα: οποιος θελει να ξεκινησει ενα ΑΚΟΜΑ γαιτανακι αντιδικιας ΟΠΑΔΩΝ, εχει μπολικο χωρο αλλου.;)
Ε, δεν συναντάς και κάθε μέρα converted :p
Δηλαδή προτείνεις να καταργηθεί η φυσική συνεγκατάσταση? :blink: Ή μιλάς για τα εξωτερικά mini-DSLAM?
λέω ότι σιγά σιγά να αρχιζουν να φτιαχνουν και άλλα δικά τους Α/Κ ανεξάρτητα απο τον οτε, ξέρεις πόσες περιοχές έχουν έλειψη Α/Κ και καλύπτονται απο γειτονικές περιοχές; π.χ Ν.Πεντέλη και Π.Πεντέλη δεν έχουν δικο τους Α/Κ, ας έρθουν οι πρωτοπόροι του ιντερνέτ να βαλουν δικά τους και να μην κρεμονται απο τα τέτοια του οτε, μόνο παχιά λόγια και φούσκες είναι.
........Auto merged post: spartacus πρόσθεσε 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........
ότι έχω πει για τον οτε τα πίστευα και τα πιστεύω, απλά στην μπανανια μας διαλέγεις τον λιγότερο χειρότερο, οι εναλλακτικοί ειναι πραγματικα πολύ λίγοι μα πολύ λίγοι.
Μπακαλόγατοι.
λέω ότι σιγά σιγά να αρχιζουν να φτιαχνουν και άλλα δικά τους Α/Κ ανεξάρτητα απο τον οτε, ξέρεις πόσες περιοχές έχουν έλειψη Α/Κ και καλύπτονται απο γειτονικές περιοχές; π.χ Ν.Πεντέλη και Π.Πεντέλη δεν έχουν δικο τους Α/Κ, ας έρθουν οι πρωτοπόροι του ιντερνέτ να βαλουν δικά τους και να μην κρεμονται απο τα τέτοια του οτε, μόνο παχιά λόγια και φούσκες είναι.
Για να βάλουν τα δικά τους Α/Κ θα χρειαστούν δικό τους δίκτυο μέχρι το σπίτι (δηλαδή FTTH/B), και για κάτι τέτοιο χρειάζεται να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο για σκαψίματα κ.λπ.
agrelaphon
03-08-08, 22:27
Για να βάλουν τα δικά τους Α/Κ θα χρειαστούν δικό τους δίκτυο μέχρι το σπίτι (δηλαδή FTTH/B), και για κάτι τέτοιο χρειάζεται να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο για σκαψίματα κ.λπ.
Για αυτό που λες, το νομικό πλαίσιο είναι καθαρό, απλά Α/Κ (με ή χωρίς FTTH) συνεπάγεται και τεχνικούς (πραγματικούς), και οι πάροχοι όταν ακούν για τεχνικούς βγάζουν σπυριά.
Εργαλεία, αναλώσιμα, μετακινήσεις, μισθοί ....
Ειναι ασαφες ακομα το πλαισιο. Αν φερουν ινα μεχρι το καφαο θα μπορουν να κανουν συνεγκετασταση πιστευω. Αλλα δεν μπορει να γινει ενα καφαο 3 μετρα υψος:rofl:
Έχουν ήδη εγκατασταθεί mini-dslam από παρόχους σε εξωτερικούς χώρους (καμπίνες).
Έχουν ήδη εγκατασταθεί mini-dslam από παρόχους σε εξωτερικούς χώρους (καμπίνες).
Τελειως διαφορετικο πραγμα. Δεν μιλαμε για Α/Κ εδω.
Ούτε εγώ μίλησα για Α/Κ.
Για δωσε στιγμα.
Mερικοί ίσως να θυμάστε την επιστολή μας προς τον ΟΤΕ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=108585) αλλά και την απάντησή τους (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=122031) σχετικά με το θέμα μας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχα την προηγούμενη εβδομάδα (με κάθε επιφύλαξη φυσικά, μέχρι πραγματοποίησης των έργων), θα τοποθετηθούν σύντομα mini dslams στην περιοχή μας (Λόφος Αξιωματικών Περιστέρι) αλλά και στο Χαλάνδρι στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος.
Θα ενημερώσω σε ήδη υπάρχον νήμα αν υπάρξουν εξελίξεις επί του θέματος.:)
Για δωσε στιγμα.
Μιλάει για καμπίνες (στην ουσία έχουν μέσα dslam και τροφοδοτικά/μπαταρίες), κοντά στα κέντρα του ΟΤΕ. Σε σημεία που είτε δεν υπάρχουν αίθουσες συνεγκατάστασης είτε οι πάροχοι δεν θέλουν να πληρώνουν ενοίκιο στον ΟΤΕ. Από την καμπίνα φεύγει ένα καλώδιο με χ ζευγάρια προς το κέντρο του ΟΤΕ και έτσι παίρνει τους βρόχους. Για να βγει η καμπίνα προς τα έξω (backhaul) συνήθως επιλέγεται η λύση των φορέων 2Mbps επί χαλκού.
Μιλάει για καμπίνες (στην ουσία έχουν μέσα dslam και τροφοδοτικά/μπαταρίες), κοντά στα κέντρα του ΟΤΕ. Σε σημεία που είτε δεν υπάρχουν αίθουσες συνεγκατάστασης είτε οι πάροχοι δεν θέλουν να πληρώνουν ενοίκιο στον ΟΤΕ. Από την καμπίνα φεύγει ένα καλώδιο με χ ζευγάρια προς το κέντρο του ΟΤΕ και έτσι παίρνει τους βρόχους. Για να βγει η καμπίνα προς τα έξω (backhaul) συνήθως επιλέγεται η λύση των φορέων 2Mbps επί χαλκού.
Αυτο ξερω και εγω , γιαυτο ειπα οτι ειναι διαφορετικο πραγμα. Αλλα επεμενε.:cool:
manoulamou
04-08-08, 17:43
Αυτο ξερω και εγω , γιαυτο ειπα οτι ειναι διαφορετικο πραγμα. Αλλα επεμενε.:cool:
άλλα τα ματια του λαγου ειδικου κι αλλα ... :rolleyes:
Πότε εγκαταστάθηκαν αυτά; :hmm:
Επιβεβαιώνω κι εγώ που μένω σε γειτονική περιοχή (Γέρακας-όρια Πάτημα). Παρατήρησα τα κουτιά πάνω απο τα ΚΑΦΑΟ εκτός από το Πάτημα Χαλανδρίου και στο Γέρακα, τουλάχιστον μέχρι την Κλεισθένους. Σίγουρα αφορούν το κέντρο Αγ. Παρασκευής.
Μάλλον τοποθετήθηκαν εδώ και 10 μέρες και επειδή μπήκαν σχεδόν όλα μαζί (καταλαβαίνει κανείς αμέσως ότι τα ΚΑΦΑΟ είναι διαφορετικά) υποθέτω ότι είναι ακόμα άδεια!!!
Πάντως έτσι και αλλιώς μάλλον θετική εξέλιξη είναι.
Να ξαναβάλω ΟΤΕ άραγε;
baltazar1999
05-08-08, 13:33
Περίμενε να μπούνε σε λειτουργία και βλέπεις.
Τώρα πόσους χρήστες θα εξυπηρετούν άγνωστο. Ελπίζω πολλούς.
Από την άλλη σκέφτομαι. Αν το κάνει ο ΟΤΕ αυτό θα πιάσει όλους τους πελάτες που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές. Θα σου πει μετά η ΕΕΕΤ μονοπώλιο και μ@λ@κ@@.
Τί γίνεται μετά όμως? Βάζει ο ΟΤΕ εξοπλισμό και οι εναλλακτικοί τον νοικίαζουν για να μην
γκρινιάζει η ΕΕΕΤ?
Περίμενε να μπούνε σε λειτουργία και βλέπεις.
Τώρα πόσους χρήστες θα εξυπηρετούν άγνωστο. Ελπίζω πολλούς.
Από την άλλη σκέφτομαι. Αν το κάνει ο ΟΤΕ αυτό θα πιάσει όλους τους πελάτες που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές. Θα σου πει μετά η ΕΕΕΤ μονοπώλιο και μ@λ@κ@@.
Τί γίνεται μετά όμως? Βάζει ο ΟΤΕ εξοπλισμό και οι εναλλακτικοί τον νοικίαζουν για να μην
γκρινιάζει η ΕΕΕΤ?
Μα οι εναλλακτικοί μπορούν ήδη να νοικιάσουν τον εξοπλισμό του ΟΤΕ, μέσω ΑΡΥΣ.
Μα οι εναλλακτικοί μπορούν ήδη να νοικιάσουν τον εξοπλισμό του ΟΤΕ, μέσω ΑΡΥΣ.
Αλήθεια μπορεί εναλακτικός να νοικιάσει εξοπλισμο άλλου παρόχου (που έχει φυσική συνεγκατάσταση για να κάνει την δουλειά του; )
Αλήθεια μπορεί εναλακτικός να νοικιάσει εξοπλισμο άλλου παρόχου (που έχει φυσική συνεγκατάσταση για να κάνει την δουλειά του; )
Όχι. Όταν κάποιος εναλλακτικός αποκτήσει ποσοστό που να τον καθιστά πάροχο με σημαντική
ισχύ στην αγορά (ΣΙΑ) θα το δούμε και αυτό. ;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.