Επιστροφή στο Forum : Μετα τα 1.3 εκατ. ευρω για τα σηματα της ερτ, 1.7 εκατ. για το site της βουλης
supermario
02-08-08, 10:51
Καλημερα. Αν ισχυει αυτο εδω (http://troktiko.blogspot.com/2008/08/17.html), εχουμε πολυ large δημοσιο τομεα τελικα! Δωσε και μενα μπαρμπα.
1.300.000 για τα σηματα της ερτ.
1.700.000 για το site της βουλης.
Αλλα θα μου πεις απο την τσεπη τους τα βαζουν;;; Ας ειμαστε καλα , οι μ*λ*κες που πληρωνουμε......
Και αναρωτιεμαι. Αν ο Παπαδοπουλος σαπισε στη φυλακη, μηπως ολους τους σημερινους πρεπει να τους εκτελεσουμε;;
ξέρεις πόσοι κουμπάροι πρέπει να φάνε σεμνά και ταπεινά;
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2235453&postcount=844
Έχετε δει το site της βουλής και τι βάση δεδομένων έχει; Την καθημερινή ενημέρωση; Τα ζωντανά feeds; Μόνο το hardware που χρειάζεται για να δουλεύει και η γραμμή έχουν κόστος. Πόσο μάλλον η συντήρηση. Καλά ξέρετε καθόλου από αυτά; Η αλλαγή σε νεώτερο hardware και λογισμικό, η βελτίωση αυτής της βάσης, η επέκταση και όλα αυτά, η συντήρηση... τζάμπα θα γίνουν; Μόνο το νέο site για την εταιρία που εργάζομαι θα κοστίσει πάνω από 20000 ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε το co-location που κοστίζει άλλες 6000 ευρώ το χρόνο και δεν έχει ούτε το 1/100 από αυτά που πρέπει να έχει ένα portal σαν αυτό της βουλής!!! Ερώτηση: Η πηγή (που δυστυχώς δεν έχει και την αρχική πηγή) αναφέρει στον τίτλο 1,7 ενώ στο άρθρο 1,17. Ποιο ισχύει;
Όσο για τα "σήματα" της ΕΡΤ:
http://toubanos.com/2008/06/08/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%81%cf%84/
Μάλιστα το αστείο είναι ότι ειδικά τα έργα για τα sites χρηματοδοτούνται από την ΚΤΠ. Εεεε τώρα πείτε μου εσείς πως βρήκαν κουμπάρους στην ΚΤΠ!!!
Δεν μπορείτε να βρείτε κάτι και λέτε απλά αβάσιμες ανοησίες. Δώστε συγκριτικά στοιχεία αν μπορείτε που να στηρίζουν αυτά που λέτε... αλλά σιγά μην έχετε τέτοια... απλά οι κατηγορίες αποτελούν αποδείξεις.. αφού πρόκειται για την κακιά δεξία!!! ΜΠΟΥ ΡΕ... ΜΠΟΥ!!!!
Έχετε δει το site της βουλής και τι βάση δεδομένων έχει; Την καθημερινή ενημέρωση; Τα ζωντανά feeds; Μόνο το hardware που χρειάζεται για να δουλεύει και η γραμμή έχουν κόστος.
Φυσικα και εχουν κοστος!
1.7 εκ ευρω :rofl:
Νομιζω η λεξη κοστος απεκτησε μολις απεκτησε μια εντελως νεα διασταση. Μη τρελαθουμε τελειως. Ειπαμε. Και εμεις στο IT ειμαστε, κατι ξερουμε.
Απο το παραπανω λινκ του χρηστη vasper =
Μια διευκρίνιση για όσους δεν το κατάλαβαν. Το 1,2 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η ΕΡΤ δεν αφορούν μόνο τα 6 λογότυπα που είδατε, αλλά και δεκάδες εντυπωσιακά βιντεακια (stings, idents), την πρωτότυπη μουσική, το νέο σήμα ειδήσεων και της Αθλητικής Κυριακής, αλλά και την έρευνα αγοράς που έγινε για όλα αυτά. Τα του Καίσαρος, τω Κέσαρι.
http://toubanos.com/2008/06/08/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%81%cf%84/
:rofl: :rofl: :rofl:
Εγω ευχαριστω για την πληροφορια. Τωρα καταλαβα!
Ριξτε τωρα και ενα εντυπωσιακο βιντεακι με μια πρωτοτυπη μουσικη (ταμ-ταμ-ταμ) για τους ιθαγενεις!
:clap: :clap::clap:
Οι ίδιες σοβαρές απαντήσεις που μας έχετε συνηθίσει...
Γιατί φυσικά όλα τσάμπα γίνονται. Οι μουσικοί ως γνωστών κατεβάζουν την μουσική από το Internet τζάμπα, οι ηθοποιοί και οι χορευτές δεν πληρώνονται... ούτε τα συνεργεία... ούτε όσοι έκαναν το μοντάζ, οι σκηνοθέτες. Όλοι τζάμπα είναι... Αμ οι σεναριογράφοι, οι διαφημιστές; Γιατί να πληρωθούν; Το υλικό; Μπα....!!! Σιγά μην χρειάζονται λεφτά για αυτά!!!!!!!
Α ρε ιθαγενείς...!!!! Έλα μωρέ.. θα μαζευτούμε 10 άτομα και σε 2-3 ωρίτσες θα τα έχουμε έτοιμα...!!!
Πρόσεξε, λέγατε ΜΟΝΟ για τα σήματα... ΜΟΝΟ για τα σήματα. Τώρα που ξέρετε ότι δεν είναι τα σήματα μόνο, συνεχίζετε τις ίδιες ανοησίες...!!! Που να μάθετε ότι δούλεψαν και άνθρωποι για να γίνουν όλα αυτά!!! Έλα μωρέ... πόσα να χρειάζονται; 700 ευρώ το μήνα; Σιγά μην τους πληρώσουμε 109000 ευρώ το χρόνο τον καθένα. Τι είναι; Μηχανοδηγοί στον ΟΣΕ; :rofl::rofl:
1.700.000 για το site της βουλης.
Mπορει να εχει καλο server ρε παιδια (Blue Gene) :rofl::rofl::rofl:
Οι ίδιες σοβαρές απαντήσεις που μας έχετε συνηθίσει...
Γιατί φυσικά όλα τσάμπα γίνονται. Οι μουσικοί ως γνωστών κατεβάζουν την μουσική από το Internet τζάμπα, οι ηθοποιοί και οι χορευτές δεν πληρώνονται... ούτε τα συνεργεία... ούτε όσοι έκαναν το μοντάζ, οι σκηνοθέτες. Όλοι τζάμπα είναι... Αμ οι σεναριογράφοι, οι διαφημιστές; Γιατί να πληρωθούν; Το υλικό; Μπα....!!! Σιγά μην χρειάζονται λεφτά για αυτά!!!!!!!
Α ρε ιθαγενείς...!!!! Έλα μωρέ.. θα μαζευτούμε 10 άτομα και σε 2-3 ωρίτσες θα τα έχουμε έτοιμα...!!!
Προσπαθεις να κανεις contrast των εκατομμυριων με το τσαμπα, καθ' υπερβολη για να δικαιολογησεις τα εκατομμυρια. Αλλο το τσαμπα (ενα ακρο), αλλο ενα λογικο κοστος, αλλο τα εκατομμυρια (το αλλο ακρο).
@mnp-10 ,
Αστον μωρε.. τη δουλειά του κάνει. :p
Προσπαθεις να κανεις contrast των εκατομμυριων με το τσαμπα, καθ' υπερβολη για να δικαιολογησεις τα εκατομμυρια. Αλλο το τσαμπα (ενα ακρο), αλλο ενα λογικο κοστος, αλλο τα εκατομμυρια (το αλλο ακρο).
Μα δεν παραθέτει κανένας εδώ λογικό κόστος ή σχέση. ΑΥΤΟ ρωτάω και εγώ. Για παραθέστε κανέναν λογικό κόστος... Κανένα συγκριτικό στοιχείο. Εγώ παραθέτω. Εσείς; (1,7 - ή 1,17 - εκατομμύρια δεν είναι "τα εκατομμύρια")
Το να λες "κάτι κοστίζει τόσο" και από κάτω... "αααα σκάνδαλο" δεν λέει κάτι. Ειδικά όταν μιλάμε για πρόγραμμα της ΚΤΠ...
Να σου πω εγώ κάτι; Κάναμε μια δουλειά με βάση δεδομένων (τα δεδομένα ήταν το θέμα, όχι η βάση) για 500000 ευρώ. ΑΑαααααααα... Ξέρεις τι δουλειά είναι; Τι κόστος είχε για εμάς; Πως έγινε; Γιατί έγινε; Τι τεχνογνωσία χρειάστηκε (όχι για την βάση, αλλά για την δομή και την ανάλυση των δεδομένων); Μπα... απλά ένα ποσό ξέρεις. Για πες μου τώρα. Είναι πολλά η λίγα;
Τώρα αν αυτή την δουλειά την κάνει το δημόσιο ας την κάνει και τζάμπα. Στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να πληρώσουμε και εισφορές, και εφορία και τους δημόσιους τεμπέληδες και να βγάλουμε και το "κακό" κέρδος... :twisted:
@mnp-10 ,
Αστον μωρε.. τη δουλειά του κάνει. :p
ΜΠΟΥ... :twisted: :rofl::rofl::rofl: Μα και εσύ την δουλειά σου κάνεις. Αντικυβερνητική υστερία/προπαγάνδα μεταφέρεις... Απλά δεν μας έχεις πει πόσα σου δίνουν. :twisted:
ΜΠΟΥ... :twisted: :rofl::rofl::rofl:ΜΠΙΡΙΜΠΙΡΙΜΠΙΡΙ!!! :p:p:p:rofl:
ΜΠΙΡΙΜΠΙΡΙΜΠΙΡΙ!!! :p:p:p:rofl:
Back Rogers in the 25th Century.... :rofl:
Back Rogers in the 25th Century.... :rofl:
Διαβασμένος ... :lol:
Έχετε δει το site της βουλής και τι βάση δεδομένων έχει; Την καθημερινή ενημέρωση; Τα ζωντανά feeds; Μόνο το hardware που χρειάζεται για να δουλεύει και η γραμμή έχουν κόστος. Πόσο μάλλον η συντήρηση. Καλά ξέρετε καθόλου από αυτά; Η αλλαγή σε νεώτερο hardware και λογισμικό, η βελτίωση αυτής της βάσης, η επέκταση και όλα αυτά, η συντήρηση... τζάμπα θα γίνουν; Μόνο το νέο site για την εταιρία που εργάζομαι θα κοστίσει πάνω από 20000 ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε το co-location που κοστίζει άλλες 6000 ευρώ το χρόνο και δεν έχει ούτε το 1/100 από αυτά που πρέπει να έχει ένα portal σαν αυτό της βουλής!!! Ερώτηση: Η πηγή (που δυστυχώς δεν έχει και την αρχική πηγή) αναφέρει στον τίτλο 1,7 ενώ στο άρθρο 1,17. Ποιο ισχύει;
Όσο για τα "σήματα" της ΕΡΤ:
Μάλιστα το αστείο είναι ότι ειδικά τα έργα για τα sites χρηματοδοτούνται από την ΚΤΠ. Εεεε τώρα πείτε μου εσείς πως βρήκαν κουμπάρους στην ΚΤΠ!!!
Δεν μπορείτε να βρείτε κάτι και λέτε απλά αβάσιμες ανοησίες. Δώστε συγκριτικά στοιχεία αν μπορείτε που να στηρίζουν αυτά που λέτε... αλλά σιγά μην έχετε τέτοια... απλά οι κατηγορίες αποτελούν αποδείξεις.. αφού πρόκειται για την κακιά δεξία!!! ΜΠΟΥ ΡΕ... ΜΠΟΥ!!!!
Μιλάμε για το parliament.gr;
Θες να πείς οτι δώσατε 20000 ευρώ για μια σελίδα που έχει το 1/100 απο αυτά που έχει το parliament.gr;
μήπως και εσείς την κάνατε στους greekgeeks;
Συγνώμη αλλά είναι too much τα χρήματα
Μιλάμε για το parliament.gr;
Θες να πείς οτι δώσατε 20000 ευρώ για μια σελίδα που έχει το 1/100 απο αυτά που έχει το parliament.gr;
μήπως και εσείς την κάνατε στους greekgeeks;
Συγνώμη αλλά είναι too much τα χρήματα
Όχι ρε φίλε.. απλά λέω για το δικό μας εταιρικό site ως σύγκριση (δεν είναι ακόμα online). Και δεν "δώσαμε" 20000 ευρώ. Τόσο μας κοστίζει σε εργατοώρες και η εργασία της γραφιστικής εταιρίας. Εσωτερική ανάπτυξη είναι το μεγαλύτερο μέρος. Αν το πηγαίναμε έξω θα θέλαμε τα 3πλάσια εύκολα. Το Parliament.gr είναι η παλιά σελίδα της βουλής που θα αλλάξει και η οποία έχει πολλή μεγάλη βάση από κάτω και αρκετές δυναότητες. Μαζί αλλάζουν και υλικό και δυνατότητες και τρόπος συντήρησης. Μόνο η διαχείριση των media και το bandwidth που χρειάζεται έχουν αρκετά μεγάλο κόστος.
Too much είναι σε σχέση με τι; Πες μου. Ξέρεις πόσο κοστίζει η ώρα ενός developer; Γιατί με 700 ευρώ το μήνα εγώ site δεν φτιάχνω. Άντε κάνα φραπέ να φτιάξω.
Όχι ρε φίλε.. απλά λέω για το δικό μας εταιρικό site ως σύγκριση. Και δεν "δώσαμε" 20000 ευρώ. Τόσο μας κοστίζει σε εργατοώρες και η εργασία της γραφιστικής εταιρίας. Εσωτερική ανάπτυξη είναι. Αν το πηγαίναμε έξω θα θέλαμε τα 3πλάσια εύκολα. Το Parliament.gr είναι η παλιά σελίδα της βουλής που θα αλλάξει και η οποία έχει πολλή μεγάλη βάση από κάτω και αρκετές δυναότητες. Μαζί αλλάζουν και υλικό και δυνατότητες και τρόπος συντήρησης. Μόνο η διαχείριση των media και το bandwidth που χρειάζεται έχουν αρκετά μεγάλο κόστος.
Too much είναι σε σχέση με τι; Πες μου.
οπότε δηλαδή μιλάμε για κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, το έχεις δει πως θα είναι;
πόσο μεγάλη είναι η βάση; το Bandwidth ναι κοστίζει αλλά σίγουρα όχι τόσο τρέλα πόσα
Μην ξεχνάμε πως πατάει πάνω στο ΕΔΕΤ
Δεν είναι τόσο θέμα κόστους bandwitdh αλλά όσο δυνατότητα εύρους. Τα αντίστοιχα μηχανήματα, routers και τα λοιπά κοστίζουν αρκετά. Εδώ εμείς στο co-location του ΟΤΕ και έχουμε κόστος 6000 ευρώ το χρόνο, ΜΟΝΟ για την παρουσία του μηχανήματος. Όχι για τα υπόλοιπα. Και έχουμε πελάτες που παραπονιούνται για ταχύτητα την στιγμή που είμαστε στο καλύτερο και γρηγορότερο datacenter στην Ελλάδα. Βέβαια εκεί φταίει ότι δεν υπολογίσαμε την επιτυχία της υπηρεσίας που παρέχουμε, αλλά το διορθώνουμε σιγά σιγά...!!!
Τέλος πάντων, το κόστος μαζί με το εύλογο κέρδος (δεν είναι κακή λέξη...) αυτού που θα το κάνει ακούγεται λογικό αν υπολογίσουμε βέβαια και την συντήρηση για το πρώτο έτος και το μέγεθος της βάσης και τις δυνατότητες (μόνο οι υπάρχουσες είναι καλές για την εποχή που φτιάχτηκε) καθώς και το media streaming, που είναι πάντα το ποιο ακριβό (μιλάμε για όλη την διαδικασία, όχι μόνο για το αρχείο και τον χώρο που καταλαμβάνει ή το software). Το δημόσιο μπορεί να το κάνει μόνο του βέβαια (έχουν ανθρώπους που γνωρίζουν) με λιγότερα χρήματα, αλλά τότε δεν θα χρηματοδοτηθεί από την ΚΤΠ και θα πάρει και περισσότερο χρόνο γιατί στο δημόσιο δεν βιάζονται ακριβώς...
Δεν είναι τόσο θέμα κόστους bandwitdh αλλά όσο δυνατότητα εύρους. Τα αντίστοιχα μηχανήματα, routers και τα λοιπά κοστίζουν αρκετά. Εδώ εμείς στο co-location του ΟΤΕ και έχουμε κόστος 6000 ευρώ το χρόνο, ΜΟΝΟ για την παρουσία του μηχανήματος. Όχι για τα υπόλοιπα.
Τέλος πάντων, το κόστος μαζί με το εύλογο κέρδος αυτού που θα το κάνει ακούγεται λογικό αν υπολογίσουμε βέβαια και την συντήρηση για το πρώτο έτος και το μέγεθος της βάσης και τις δυνατότητες (μόνο οι υπάρχουσες είναι καλές για την εποχή που φτιάχτηκε) καθώς και το media streaming, που είναι πάντα το ποιο ακριβό (μιλάμε για όλη την διαδικασία, όχι μόνο για το αρχείο και τον χώρο που καταλαμβάνει). Το δημόσιο μπορεί να το κάνει μόνο του βέβαια με λιγότερα χρήματα, αλλά τότε δεν θα χρηματοδοτηθεί από την ΚΤΠ.
Με λίγα λόγια δηλάδη λες οτι όντως είναι πολλά τα χρήματα ή κάνω λάθος;
πρόσεχε τώρα, η γραμμή υπάρχει ο εξοπλισμός σύνδεσης με το ΕΔΕΤ υπάρχει εκτός φυσικά αν θα τα πετάξουν για να βάλουν καινούργια, αντέ να σου βάλω χονδρά χονδρά 50.000 για τον εξοπλισμό
ξέρεις πόσοι κουμπάροι πρέπει να φάνε σεμνά και ταπεινά;
:oneup: :whistle::whistle::whistle:
Με λίγα λόγια δηλάδη λες οτι όντως είναι πολλά τα χρήματα ή κάνω λάθος;
πρόσεχε τώρα, η γραμμή υπάρχει ο εξοπλισμός σύνδεσης με το ΕΔΕΤ υπάρχει εκτός φυσικά αν θα τα πετάξουν για να βάλουν καινούργια, αντέ να σου βάλω χονδρά χονδρά 50.000 για τον εξοπλισμό
Μιλάς για εξοπλισμό για το site της βουλής και τις λειτουργίες του. Δεν θα γίνουν όλα πάνω σε ένα μηχάνημα, ούτε το μηχάνημα θα είναι κάτι σαν τον server των 10000 ευρώ που έχουμε εμείς στο co-location...!!!
Επαναλαμβάνω ότι το δημόσιο θα μπορούσε να κάνει αυτή την δουλειά φθηνότερα γιατί δεν θα χρειαζόταν να βγάλει κέρδος. Ο ιδιωτικός τομέας όμως δεν μπορεί να δουλεύει τζάμπα. Και σε τέτοιες δουλειές η χρέωση είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόστος. Είναι απλά πράγματα. Δεν γίνεται έτσι "μόνο στην Ελλάδα".
Οι προδιαγραφές για να έχεις online media περιεχόμενο είναι τελείως διαφορετικές από αυτές ενός απλού site. Ειδικά τώρα που επεκτείνεται και σε αρχείο βίντεο, και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Οι ανάγκες καταγραφής πρακτικών, συντήρησης σε ωριαία σχεδόν βάση ανεβάζουν το κόστος.
Για να σου στίσω εγώ αυτόν τον εξοπλισμό των 50000 ευρώ που λες θα χρειαστώ 1 μήνα μαζί με ρυθμίσεις και λοιπά. Δεν θα στο χρεώσω 700 ευρώ. Θα στο χρεώσω τουλάχιστον τα μισά από τα 50000. Αν δεν θες, βρες κάποιον άλλο να στο κάνει. Και αν τα καταφέρει να μου τρυπήσεις την μύτη...!!! Το ίδιο είναι και με όλα τα υπόλοιπα. Σε 9 μήνες το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιηθούν και το τι πρέπει να γίνει, βάλε και ένα κέρδος (γιατί καμία εταιρία δεν δουλεύει μόνο για να έχει ακριβώς όσα χρειάζεται για μισθούς και ρεύμα/νερό/τηλέφωνο) το ποσό μου ακούγεται λογικό.
Θα μου πεις γιατί δεν το κάνει μόνο του το δημόσιο; Γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του. Οι άνθρωποι σίγουρα υπάρχουν (ξέρω αρκετούς καλούς πληροφορικάριους του δημοσίου) αλλά δεν κάνουν αυτού του είδους τις δουλειές. Και σίγουρα όχι με τόσο στενά χρονοδιαγράμματα.
Η διαστρέβλωση όταν έχουμε να κάνουμε με ποσά είναι εύκολη. Εδώ παρουσιάζουν ότι τα σήματα της ΕΡΤ κόστισαν 1.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμμετοχή του κόστους των σημάτων σε αυτό το ποσό είναι αμελητέα αν υπολογίσεις και τα υπόλοιπα που έγιναν. Ναι.. ναι... τα βιντεάκια και η μουσικούλα και η έρευνα αγοράς... (τα υποκοριστικά χρησιμοποιούνται εδώ για να υποβαθμίσουν την δουλειά δεκάδων ανθρώπων).
Vasper: Μιας και έθιξες πριν το κόστος της βάσης δεδομένων... ακόμα και Oracle 11g RAC με όλα τα available options (partitioning, active data guard, real appilcation testing etc etc) να έστηναν 1.7 εκατομμύρια € δεν θα κόστιζε. ΕΛΕΟC!!!!
Εγώ απλά παρακολουθώ τον διαλογο και γελάω...
Ρε Vasper ολα αυτά που λες λοιπόν , για να μιλήσω με το δικό σου σκεπτικό, δεν πάνε πάνω/κατω απο ΜΙΣΟ εκατομυριο. Γιατι πραγματικά πολύ δημιουργική λογιστική έπεσε. Από τα 50 Κ φτάσαμε στα εκατομύρια...
Εγω σου λέω , οι servers να ειναι 4 way processor - active /active clusters και σε microsoft / μη ξεχνάμε τον Αλογοσκούφη και τις συμφωνίες του, πάνω από εκατό χιλιαρικάκια με την db και το license δεν πάνε. Η όλη δουλειά σιγά μη πήγε πάνω από μισο σου λεω εκ. ,ΟΛΑ τα υπόλοιπα που πήγαν; ...
ο βάσπερ έκανε τον λογαριασμό χωρίς να τηρήσει όσα έλεγε στην πρώτη σελίδα
ότι μας συμφέρει δηλαδή
Μιλάς για εξοπλισμό για το site της βουλής και τις λειτουργίες του. Δεν θα γίνουν όλα πάνω σε ένα μηχάνημα, ούτε το μηχάνημα θα είναι κάτι σαν τον server των 10000 ευρώ που έχουμε εμείς στο co-location...!!!
Επαναλαμβάνω ότι το δημόσιο θα μπορούσε να κάνει αυτή την δουλειά φθηνότερα γιατί δεν θα χρειαζόταν να βγάλει κέρδος. Ο ιδιωτικός τομέας όμως δεν μπορεί να δουλεύει τζάμπα. Και σε τέτοιες δουλειές η χρέωση είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόστος. Είναι απλά πράγματα. Δεν γίνεται έτσι "μόνο στην Ελλάδα".
Οι προδιαγραφές για να έχεις online media περιεχόμενο είναι τελείως διαφορετικές από αυτές ενός απλού site. Ειδικά τώρα που επεκτείνεται και σε αρχείο βίντεο, και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Οι ανάγκες καταγραφής πρακτικών, συντήρησης σε ωριαία σχεδόν βάση ανεβάζουν το κόστος.
Για να σου στίσω εγώ αυτόν τον εξοπλισμό των 50000 ευρώ που λες θα χρειαστώ 1 μήνα μαζί με ρυθμίσεις και λοιπά. Δεν θα στο χρεώσω 700 ευρώ. Θα στο χρεώσω τουλάχιστον τα μισά από τα 50000. Αν δεν θες, βρες κάποιον άλλο να στο κάνει. Και αν τα καταφέρει να μου τρυπήσεις την μύτη...!!! Το ίδιο είναι και με όλα τα υπόλοιπα. Σε 9 μήνες το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιηθούν και το τι πρέπει να γίνει, βάλε και ένα κέρδος (γιατί καμία εταιρία δεν δουλεύει μόνο για να έχει ακριβώς όσα χρειάζεται για μισθούς και ρεύμα/νερό/τηλέφωνο) το ποσό μου ακούγεται λογικό.
Θα μου πεις γιατί δεν το κάνει μόνο του το δημόσιο; Γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του. Οι άνθρωποι σίγουρα υπάρχουν (ξέρω αρκετούς καλούς πληροφορικάριους του δημοσίου) αλλά δεν κάνουν αυτού του είδους τις δουλειές. Και σίγουρα όχι με τόσο στενά χρονοδιαγράμματα.
Η διαστρέβλωση όταν έχουμε να κάνουμε με ποσά είναι εύκολη. Εδώ παρουσιάζουν ότι τα σήματα της ΕΡΤ κόστισαν 1.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμμετοχή του κόστους των σημάτων σε αυτό το ποσό είναι αμελητέα αν υπολογίσεις και τα υπόλοιπα που έγιναν. Ναι.. ναι... τα βιντεάκια και η μουσικούλα και η έρευνα αγοράς... (τα υποκοριστικά χρησιμοποιούνται εδώ για να υποβαθμίσουν την δουλειά δεκάδων ανθρώπων).
Αν έσυ θέλεις εναν μηνά να μου το στίσεις τοτέ θα διαλέξω κάποιον αλλόν θα του δώσω τα 300 την ώρα που ζητά και όλα καλά, πάντως θέλω να γνωρίσω την εταίρια σου, να αρχίσω να πουλαώ και εγώ μηχανάκια των 10.000 ευρώ!
ξέρεις με 10.000 ευρώ στήνεις όλοκληρο γράφειο με 30 υπολογιστές, server καθώς και δομημένη καλωδίωση
Και αντέ να το δούμε όπως το λές, 50.000 + 25.000, μέχρι τώρα είναι 75.000, τα αλλά 1εκ και κάτι ψιλά που πάνε;
Υπ όψιν ποιο πάνω με τις 50.000 βάζω μόνο τον δικτύακο εξοπλισμό (που υπάρχει αυτή την στιγμή) αντέ να σου βάλω και 100.000 θα πάρουν 10 μηχάνακια σαν τα δικά σας, βάλε και αλλά 50.000 για το στήσιμο...............
Πάλι υπάρχει μεγάλη διαφορά με το 1 εκ
Αν έσυ θέλεις εναν μηνά να μου το στίσεις τοτέ θα διαλέξω κάποιον αλλόν θα του δώσω τα 300 την ώρα που ζητά και όλα καλά, πάντως θέλω να γνωρίσω την εταίρια σου, να αρχίσω να πουλαώ και εγώ μηχανάκια των 10.000 ευρώ!
ξέρεις με 10.000 ευρώ στήνεις όλοκληρο γράφειο με 30 υπολογιστές, server καθώς και δομημένη καλωδίωση
Και αντέ να το δούμε όπως το λές, 50.000 + 25.000, μέχρι τώρα είναι 75.000, τα αλλά 1εκ και κάτι ψιλά που πάνε;
Υπ όψιν ποιο πάνω με τις 50.000 βάζω μόνο τον δικτύακο εξοπλισμό (που υπάρχει αυτή την στιγμή) αντέ να σου βάλω και 100.000 θα πάρουν 10 μηχάνακια σαν τα δικά σας, βάλε και αλλά 50.000 για το στήσιμο...............
Πάλι υπάρχει μεγάλη διαφορά με το 1 εκ
για απαντα ρε βασπερ που τα ξερεις ολα...μπου ρε μπου...κανεις σαν τρελλος επειδη σου θιξαμε την κυβερνηση....αυτο περιμεναμε για να δουμε οτι τα τσεπωνουν...ελληναρα μου εσυ...για απαντα να σε δω...(ε ρε κατι κομματοσκυλα που κυκλοφορουν):evil::evil::evil:
........Auto merged post: pitsinis7 πρόσθεσε 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........
και αν φαει delete το μυνημα δεν θα ειναι και πολυ δικαιο...διοτι το μπου ρε μπου αλλοι το ξεκινησαν....
Dark Dominion
02-08-08, 23:02
Ας μου θυμίσει κάποιος πόσα πληρώσαμε και για το site του δήμου Αθηναίων. Ευχαριστώ.
Ειπαμε, οι μίζες πάνε σύνεφο, όσο και αν κάποιοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Η ειρωνία -φυσικά- ειναι οτι αυτά ολα τα γραφικά που λέει ο Vasper αυτή τη στιγμή , ουτε να τα σκεφτόταν αν πάνω ήταν ο "σεμνα και ταπεινά" καταγγελόμενος από το ινδαλμά του τρέχον ως Ιερέας της Διαπλοκής (βεβαίως βεβαίως).
Αν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε, πρώτος ο Vasper θα έβγαινε και θα ανοιγε το ίδιο ακριβώς thread και θα κατάγγελνε εκεί που τώρα υπερασπίζεται... αλλα αφου ειναι πάνω η ΝΔ, εννοείται οτι όλα ειναι μια χαρα.
Και φυσικά, οσο έχουμε τέτοιες αντιλήψεις σαν λαός, αυτη η χώρα θα πηγαίνει κατα διαβόλου...
Ας μου θυμίσει κάποιος πόσα πληρώσαμε και για το site του δήμου Αθηναίων. Ευχαριστώ.
950.000 ευρωπουλάκια μόνο
και αυτή «τεράστια ιστοσελίδα» ήταν, «κολοσσιαίο έργο»
και αυτή την δικαιολόγησε ο βασπεράκος :whistle:
Dark Dominion
03-08-08, 00:18
950.000 ευρωπουλάκια μόνο
και αυτή «τεράστια ιστοσελίδα» ήταν, «κολοσσιαίο έργο»
και αυτή την δικαιολόγησε ο βασπεράκος :whistle:
Ναι ,κολοσσιαίο έργο σαν την γέφυρα Ρίο - Αντίριο ένα πράμα:rofl::rofl::rofl::rofl:
κοιταξτε εδω τι λεει ο βασπερακος...http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=222613&page=7
ρε παιδια ελεος...ας του κανει καποιος μια παρατηρηση...τετοια κομματικη προπαγανδα δεν εχω ξανασυναντησει....κοιταξτε μονο τι λεει....:rofl::clap::clap:
Δεν θέλετε να αρχίσουμε να κάνουμε παρατηρήσεις
Vasper, το co-location στο datacenter της ΟΤΕΝΕΤ ειναι πιασοκωλεξ μεχρι αηδιας και σε τιμες φτανει 50-100Χ αντιστοιχα DCs του εξωτειρκου. Οποτε τσαμπα συζηταμε με βαση αυτο το "κοστος". Συν οτι ακομα και ετσι να ειναι, τα ποσα που συζηταμε ειναι υπερ-πολλαπλασια και το bandwidth του ΕΔΕΤ. Το location του server δε γνωριζουμε που ειναι καν. Ισως ειναι και στη Βουλη και εχουν καμμια οπτικη (?) ή σε κανα Data Center του δημοσιου / πανεπιστημιων με 0 κοστος. Επισης, για αγορα εξοπλισμου που διαχειριζεται gbps traffic το κοστος ειναι ΧΧ.ΧΧΧ ευρω. Λες το parliament.gr να θελει gbps traffic οταν ολoκληρη η Forthnet πχ κανει 1.5 Gbps με το AIX?
+ αυτα που ειπε ο sdikr.
δηλαδή εντός ολίγων ημερών το parliament.gr θα αντικαταστήσει σε traffic και βιντεάκια το youtube;
δηλαδή εντός ολίγων ημερών το parliament.gr θα αντικαταστήσει σε traffic και βιντεάκια το youtube;
Μα είναι στρατηγικό σχέδιο... Επενδύουμε στη Βουλή για να την ξεπουλήσουμε και επίσημα (ανεπίσημα ήδη έχει ιδιωτικό "management" :p) σε κανένα Γερμανο/Ιταλο/Κινέζο επενδυτή ή σε Microsoft/Google κλπ !
Πως θα βγάλουμε υπεραξία? :)
Vasper, το co-location στο datacenter της ΟΤΕΝΕΤ ειναι πιασοκωλεξ μεχρι αηδιας και σε τιμες φτανει 50-100Χ αντιστοιχα DCs του εξωτειρκου. Οποτε τσαμπα συζηταμε με βαση αυτο το "κοστος". Συν οτι ακομα και ετσι να ειναι, τα ποσα που συζηταμε ειναι υπερ-πολλαπλασια και το bandwidth του ΕΔΕΤ. Το location του server δε γνωριζουμε που ειναι καν. Ισως ειναι και στη Βουλη και εχουν καμμια οπτικη (?) ή σε κανα Data Center του δημοσιου / πανεπιστημιων με 0 κοστος. Επισης, για αγορα εξοπλισμου που διαχειριζεται gbps traffic το κοστος ειναι ΧΧ.ΧΧΧ ευρω. Λες το parliament.gr να θελει gbps traffic οταν ολoκληρη η Forthnet πχ κανει 1.5 Gbps με το AIX?
+ αυτα που ειπε ο sdikr.
Μα αυτό λέω και εγώ. Αν δεν ξέρουμε τίποτα πως κρίνουμε το κόστος; Συγκριτικά στοιχεία δεν βλέπω από κανέναν. Συν ότι πετάνε ένα ποσό και αγνοούν ότι θα δουλέψουν αρκετοί άνθρωποι, θα χρειαστεί να γίνουν ένα σωρό πράγματα, και όμως υποβιβάζουν το θέμα σε... ιστοσελίδα (λες και το site της βουλής είναι μια στατική ιστοσελίδα).
Με όλα μαζί λοιπόν τα οποία πιθανολογώ ότι θα γίνουν, συν το εύλογο κέρδος, ναι τόσο κοστίζει...
........Auto merged post: vasper πρόσθεσε 3 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε, πρώτος ο Vasper θα έβγαινε και θα ανοιγε το ίδιο ακριβώς thread και θα κατάγγελνε εκεί που τώρα υπερασπίζεται... αλλα αφου ειναι πάνω η ΝΔ, εννοείται οτι όλα ειναι μια χαρα.
Γραφικά γράφεις εσύ. Γιατί εγώ είμαι από τους πρώτους που υποστήριζα και επί ΠΑΣΟΚ τα έργα στην πληροφορική και η κριτική μου ήταν για τις καθυστερήσεις. Δες μόνο πόσες φορές έχω υποστηρίξει τους πρώην αρμόδιους υπουργούς. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να σταματήσεις την αντιβασπερική σου προπαγάνδα... μόνο και μόνο γιατί εσύ δεν έχεις επιχειρήματα :twisted: Πες κάνα συγκριτικό στοιχείο... Η απλά πήγαινε να δεις το κόστος των έργων της ΚΤΠ.
Μα αυτό λέω και εγώ. Αν δεν ξέρουμε τίποτα πως κρίνουμε το κόστος; Συγκριτικά στοιχεία δεν βλέπω από κανέναν. Συν ότι πετάνε ένα ποσό και αγνοούν ότι θα δουλέψουν αρκετοί άνθρωποι, θα χρειαστεί να γίνουν ένα σωρό πράγματα, και όμως υποβιβάζουν το θέμα σε... ιστοσελίδα (λες και το site της βουλής είναι μια στατική ιστοσελίδα).
Με όλα μαζί λοιπόν τα οποία πιθανολογώ ότι θα γίνουν, συν το εύλογο κέρδος, ναι τόσο κοστίζει...
Στοίχεια δώσαμε, ίσως απλά να μην σου αρέσουν.
ΥΓ για του λόγου του αληθές δοκίμασα την βάση τους, μιλάμε για κάτω απο 200 καταχωρήσεις, ακόμα και με dbase I θα ήταν μια χαρά
Στοίχεια δώσαμε, ίσως απλά να μην σου αρέσουν.
ΥΓ για του λόγου του αληθές δοκίμασα την βάση τους, μιλάμε για κάτω απο 200 καταχωρήσεις, ακόμα και με dbase I θα ήταν μια χαρά
Δύο σελίδες είναι το θέμα. Για βρες μου τα post με τα συγκριτικά στοιχεία...
Σορρυ, αλλά κάτι δεν κοίταξες καλά!!! Γιατί τα πρακτικά και μόνο που έχει η βάση είναι χιλιάδες. Για ξαναδές.... Μήπως πήγες μόνο στα τρέχοντα πρακτικά; Τα νομοσχέδια τα είδες; Τα υπόλοιπα;
και για τα πρακτικα θα πληρωσουμε 1,7 εκ πας καλα ???
αν ειναι δυνατον ...:down::down:
ο βασπερ για σταματησει να λεει αρλουμπες ζηταει συγκριτικα στοιχεια...:rofl:
μηπως θες και να σου φερουμε και τα λογιστικα βιβλια της εταιρειας που ανελαβε την ανακατασκευη της σελιδας????:rofl:
Η υπερμιζα !!!! :down:
παντα τετοια :down:
και για τα πρακτικα θα πληρωσουμε 1,7 εκ πας καλα ???
αν ειναι δυνατον ...:down::down:
Μόνο για τα πρακτικά όχι, πας καλά; Όπως όχι μόνο για την εργασία ενός ατόμου, όπως όχι μόνο για την εργασία δεύτερου ατόμου, όπως όχι μόνο για τον εξοπλισμό, όπως όχι μόνο για το ένα, μόνο για το άλλο... όπως όχι μόνο για άλλα 1000 πράγματα... (όπως δεν δώσανε στην ΕΡΤ 1,3 ΜΟΝΟ για τα σήματα). Μπορείς να γράψεις τις υπερβολές και τα ψέματα όπως θες για να υποστηρίξεις αυτό που θα πεις. Δεν παύουν όμως να είναι υπερβολές και ψέματα αν δε δώσεις όλα τα στοιχεία και αποκρύψεις μερικά για χάριν... συντομίας.
Γραφικά γράφεις εσύ. Γιατί εγώ είμαι από τους πρώτους που υποστήριζα και επί ΠΑΣΟΚ τα έργα στην πληροφορική και η κριτική μου ήταν για τις καθυστερήσεις. Δες μόνο πόσες φορές έχω υποστηρίξει τους πρώην αρμόδιους υπουργούς. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να σταματήσεις την αντιβασπερική σου προπαγάνδα... μόνο και μόνο γιατί εσύ δεν έχεις επιχειρήματα Πες κάνα συγκριτικό στοιχείο... Η απλά πήγαινε να δεις το κόστος των έργων της ΚΤΠ.Μην εκτίθεσαι.
Καμία αντιvasperική προπαγάνδα. Αυτό έλειπε, να χάνω τον χρόνο μου με κάτι τέτοιο (!). Αν δεις πιο πίσω , σου είπα ήδη γιατι θεωρώ αστεία αυτά που αναφέρεις. Μπας και νομίζεις οτι δεν γνωρίζουμε δηλ. από μεγάλα έργα ή μπας και δεν γνωρίζουμε από databases, Servers, cleansing κλπ; Aν αυτό νομίζεις πίστεψέ με αστειευεσαι! Και σου ξαναλέω, πάνω από 500K δεν τα κόβω, 600k βαριά σε ότι αφορά db server/software και ανάπτυξη.
Tα περί δικτύου στα είπαν και άλλοι. Αρα που πήγαν τα λεφτά οεο;
1.2, 1.7ΚΚ , διάλεξε, σε κάθε περίπτωση ειναι πολλά τα λεφτά Αρη.
Και εν τέλει, εσυ ξεκίνησες τη δημιουργική λογιστική (του αέρα δηλ.) , μη ζητάς επιχειρήματα, τα δικά σου ειναι τραγικα (!):down:
Μην εκτίθεσαι.
Καμία αντιvasperική προπαγάνδα. Αυτό έλειπε, να χάνω τον χρόνο μου με κάτι τέτοιο (!). Αν δεις πιο πίσω , σου είπα ήδη γιατι θεωρώ αστεία αυτά που αναφέρεις. Μπας και νομίζεις οτι δεν γνωρίζουμε δηλ. από μεγάλα έργα ή μπας και δεν γνωρίζουμε από databases, Servers, cleansing κλπ; Aν αυτό νομίζεις πίστεψέ με αστειευεσαι! Και σου ξαναλέω, πάνω από 500K δεν τα κόβω, 600k βαριά σε ότι αφορά db server/software και ανάπτυξη.
Tα περί δικτύου στα είπαν και άλλοι. Αρα που πήγαν τα λεφτά οεο;
1.2, 1.7ΚΚ , διάλεξε, σε κάθε περίπτωση ειναι πολλά τα λεφτά Αρη.
Και εν τέλει, εσυ ξεκίνησες τη δημιουργική λογιστική (του αέρα δηλ.) , μη ζητάς επιχειρήματα, τα δικά σου ειναι τραγικα (!):down:
Ε για να το λες εσύ... πολλά θα είναι. Δεν χρειάζονται στοιχεία...
Δεν χρειάζονται λοιπόν επιχειρήματα από την δική σου πλευρά γιατί τα δικά μου είναι... τραγικά!! χχαχαχαχα... :rofl: Να το κρατήσω για υπογραφή; Σε παρακαλώ;
Μάλιστα έχει πλάκα που μου λέτε ότι κάνω προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης και ρωτάτε που "πήγαν τα λεφτά" την στιγμή που το άρθρο λέει καθαρά: "Δημόσια διαβούλευση για τη διακήρυξη που αφορά στην ανάδειξη αναδόχου για την ανάπτυξη, εγκατάσταση και υποστήριξη λειτουργίας Διαδικτυακής Πύλης καθώς και την κατάρτιση των χρηστών και διαχειριστών αυτής, προκήρυξε η Βουλή των Ελλήνων.'
Επίσης: "Το έργο, προϋπολογισμού 1,17 εκατ. ευρώ (ή 1,7 όπως λέει ο τίτλος; ) και χρόνο υλοποίησης 9 μήνες, περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης εφαρμογής, την ανάπτυξη, ολοκλήρωση και διαμόρφωση λογισμικού εφαρμογών, την προμήθεια υπολογιστικού, δικτυακού και αποθηκευτικού εξοπλισμού, συνοδευόμενου από όλο το απαραίτητο λογισμικό με την απαραίτητη παραμετροποίηση, την μετάπτωση δεδομένων από υφιστάμενα συστήματα στο νέο και πιλοτική λειτουργία του συστήματος, την κατάρτιση χρηστών και διαχειριστών του συστήματος για την αυτοδύναμη ανάληψη της εκμετάλλευσης και λειτουργίας του συστήματος από το Φορέα Λειτουργίας και βέβαια την εγγύηση - υποστήριξη καλής λειτουργίας"
Αν λοιπόν μπορείτε να το κάνετε με 600χιλ. ευρώ... by all means να αναλάβετε το έργο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το... πήδημα.
Αλήθεια τα διαβάζετε καθόλου η κρατάτε μόνο το ποσό και το ποιος είναι στην κυβέρνηση τώρα; :rofl::rofl:
Δύο σελίδες είναι το θέμα. Για βρες μου τα post με τα συγκριτικά στοιχεία...
Σορρυ, αλλά κάτι δεν κοίταξες καλά!!! Γιατί τα πρακτικά και μόνο που έχει η βάση είναι χιλιάδες. Για ξαναδές.... Μήπως πήγες μόνο στα τρέχοντα πρακτικά; Τα νομοσχέδια τα είδες; Τα υπόλοιπα;
Κάτσε μιλάμε για το δυναμικό κομμάτι ή για το μη δυναμικό, μην μου πείς οτι θέλουν δυναμική βάση για τα αθρα του συνταγμάτος
συγκρίτικα σου έδωσα και σου δώσανε
σου έδωσα νούμερα ακόμα και με τα τρελά που ζήτας εσύ (10.000 για το μηχανήμα)
πάλι τα εκαταομύρια δεν τα πιανεί
Το διαβάσαμε, και για αυτό φωνάζουμε...
Αλλά ... (ας μη το συνεχίσω).
Το διαβάσαμε, και για αυτό φωνάζουμε...
Αλλά ... (ας μη το συνεχίσω).
Όχι... οχι... να το συνεχίσεις. Πες μου... πες μου...
σου έδωσα νούμερα ακόμα και με τα τρελά που ζήτας εσύ (10.000 για το μηχανήμα) Eδώ εγω του εβγαλα 10x το δικό σου... για να μη λέει, και ΠΑΛΙ δεν βγαίνει, και έρχεται και μας ειρωνεύεται.
Για αυτο ειπα, δεν το συνεχίζω.:lock:
Όχι... οχι... να το συνεχίσεις. Πες μου... πες μου...Δεν το νομιζω. :closed:
Μόλις σας απέδειξα ότι δεν ξέρετε καν γιατί μιλάτε, απλά σας αρκεί να το ρίχνετε στον "κακό Καραμανλή" και τους "κουμπάρους" που τα... "πήραν", σταματάτε/αποφεύγετε την συζήτηση και αποκαλείτε συγκριτικά στοιχεία ένα νούμερο!!!! (Το μόνο ίσως συγκριτικό είναι το υποθετικό νούμερο 600K του aroutis αλλά χωρίς να βασίζεται σε πραγματικό έργο) Δεν πειράζει. Συνηθισμένα πράγματα. Ευτυχώς δηλαδή που δεν σας χρειάζεται η χώρα για να γίνεται η δουλειά... Γιατί όχι 1,17... ούτε 100 εκατομμύρια δεν θα έφταναν μέχρι να βρείτε άκρη.
@sdikr: http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2238403&postcount=45
@ ADSLgr.com All rights reserved.