PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση σχετικα με μελλοντικη αναβαθμιση



steli0s
12-10-05, 20:06
Σκεφτομαι να αναβαθμισω λιγο το pc μου και ειπα να ρωτησω, μπας και υπαρχει καμια πιθανοτητα να μην ειναι συμβατα αυτα που αποφασισα να βαλω!
Ο,τι αλλες προτασεις εχετε να κανετε σε σχεση με αυτα που επελεξα ειναι ευπροσδεκτες :)

Λοιπον πρωτα απο ολα να πω οτι δεν ασχολουμαι και τοσο με games (ελαχιστα εως πολυ ελαχιστα) και πιο πολυ ασχολουμαι με video encoding. Εχω ακουσει πως για video encoding καλυτερα να παω σε Pentium, αλλα οι AMD ειναι πολυ πιο φτηνοι απο οτι εχω δει.

Το pc μου αποτελειται απο :

Case : Thermaltake Tsunami Dream
Motherboard : ECS Elite Group K7S6A
CPU : AMD ATHLON 2000+
RAM : ELIXIR 512MB DDR-400MHZ-CL3 / PC3200U-30330
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ : ΝVIDIA GeForce FX5200 128 MB DDR AGP Video Card
HDD : WESTERN DIGITAL WD1200JB IDE & WD800JB IDE
(και οι 2 σκληροι ειναι UDMA ATA-100 7200rpm / buffer 8MB)
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : PEGASUS ATX-400 PT 400W
DVD-DRIVE : NEC ND-2500A (αν και δεν νομιζω να εχει καμια σχεση)
ΟS : WINDOWS XP PROFESSIONAL SP2

Σκεφτομαι να αλλαξω Mobo, cpu, καρτα γραφικων και να αυξησω την ram και κατεληξα στα παρακατω :

Μοtherboard : DFI LANPARTΥ UT NF4 SLI-D (184.67 €)
CPU : AMD ATHLON 64 3500+ 2.20GHz VENICE (SOCKET 939 BOX) (222.55€)
RAM : TWINMOS DIMM DDR 1024 MB 400 MHz / PC3200 (119.83€)
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ : MSI VGA NVIDIA NX-6600LE TD256E PCI-E (101.82 €)

Απο οτι διαβασα η συγκεκριμενη Motherboard ειναι αρκετα καλη, αλλα δεν υποστηριζει μνημες Kingston και Corsair.

Ερωτηση : Υπαρχει περιπτωση να μη δουλευουν μαζι η μνημη που εχω τωρα παραλληλα με την καινουρια, ετσι ωστε να εχω 1,50 GB Ram?

Ό,τι αλλαγες/προτασεις/παραλλειψεις ευπροσδεκτες ;)

WAntilles
12-10-05, 20:43
Εχω ακουσει πως για video encoding καλυτερα να παω σε Pentium...

Αποτελεί μύθο εδώ και 2.5 χρόνια.


...αλλα οι AMD ειναι πολυ πιο φτηνοι απο οτι εχω δει.

Και πολύ καλύτεροι σε όλα -> επιδόσεις, ψύξη, κατανάλωση.


RAM : TWINMOS DIMM DDR 1024 MB 400 MHz / PC3200 (119.83€)

Απο οτι διαβασα η συγκεκριμενη Motherboard ειναι αρκετα καλη, αλλα δεν υποστηριζει μνημες Kingston και Corsair.

Ερωτηση : Υπαρχει περιπτωση να μη δουλευουν μαζι η μνημη που εχω τωρα παραλληλα με την καινουρια, ετσι ωστε να εχω 1,50 GB Ram?

Ό,τι αλλαγες/προτασεις/παραλλειψεις ευπροσδεκτες ;)

Να βάζεις 2 ίδιες μνήμες ανά ζεύγη.

Η πρότασή μου:

Πούλα την Kingston που έχεις, πάρε 3200+ αντί για 3500+ και πάρε 2 αντί για 1 TwinMOS 1GB RAM.

steli0s
12-10-05, 22:09
Thanx για το reply :)

Γιατι να προτιμησω 3200+ αντι για 3500+ ?
Είναι καλυτερος?

Cosmonaut
13-10-05, 07:31
Θεωρώ οτι ο WΑntilles σου είπε για 3200 επειδή σε σχέση με την πολύ καλή m/b που θα πάρεις, με λίγο υπερχρονισμό του επεξεργαστή θα έχεις ισάξιες ή και καλύτερες επιδόσεις με τον 3500 δίνοντας λιγότερα χρήματα. Δεν νομίζω να σε χαλάει... ;)

WAntilles
13-10-05, 11:48
Γιατι να προτιμησω 3200+ αντι για 3500+ ?
Είναι καλυτερος?

Γιατί:

1. Θα χάσεις ένα 9% σε ταχύτητα αλλά με τη διαφορά τιμής + το ποσό που θα πουλήσεις την 512άρα σου μνήμη, παίρνεις (σχεδόν) άλλη μία 1GB μνήμη. Και η γνώμη μου είναι ότι θα κάνει πολύ μεγαλύτερη διαφορά το +1GB μνήμη από το +9% ισχύ, αφού ασχολείσαι με video editing όπως είπες.

2. Σε 3-4 μήνες οι dual-core X2 θα έχουνε πέσει ακόμα πιο πολύ σε τιμή (π.χ. €200) οπότε τότε αξίζει να δώσεις λεφτά για ισχυρό CPU. Θα έχεις 2πλάσια ισχύ κάτω από το καπό. Ξέρεις πώς θα φανεί αυτό στην δουλειά που κάνεις; Τί θα έλεγες π.χ. εκεί που τώρα βγάζεις 1 βίντεο κλιπ π.χ. στις 2 ώρες τώρα να βγάζεις 2 διότι επεξεργάζονται ταυτόχρονα;

steli0s
13-10-05, 14:53
Χεχε ευχαριστω για την επεξηγηση :)
Κατι ακομα : η μνημη που εχω τωρα (ELIXIR 512MB DDR-400MHZ-CL3 / PC3200U-30330) ειναι της Kingston?
Θα πιασει 30-40 ευρω λογικα?

EDIT : Υπαρχει περιπτωση να πρεπει να παρω πιο μεγαλο τροφοδοτικο?
Δλδ, με ολα αυτα, τα 400W θα φτανουν?

Α, και κατι ακομα, οι 2 σκληροι που εχω ειναι συμβατοι με την συγκεκριμενη μητρικη?

WAntilles
13-10-05, 16:02
Κατι ακομα : η μνημη που εχω τωρα (ELIXIR 512MB DDR-400MHZ-CL3 / PC3200U-30330) ειναι της Kingston?

Δεν ξέρω.


Θα πιασει 30-40 ευρω λογικα?

Λογικά ναι.


EDIT : Υπαρχει περιπτωση να πρεπει να παρω πιο μεγαλο τροφοδοτικο?
Δλδ, με ολα αυτα, τα 400W θα φτανουν?

Μάλλον όχι. Καλό είναι να πάρεις ένα τροφοδοτικό τουλάχιστο 480W από τις παρακάτω εταιρίες:

- Antec
- Enermax
- Fortron
- Tagan


Α, και κατι ακομα, οι 2 σκληροι που εχω ειναι συμβατοι με την συγκεκριμενη μητρικη?

Ναι.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.