Επιστροφή στο Forum : Οικονομία και Μισθοί
Διαφωνώ με τις γενικεύσεις. Ως χώρα πάμε λίγο καλύτερα από ότι πριν 20 χρόνια.. και θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα για να είμαστε ακριβής αν δεν υπήρχαν μερικοί στο δημόσιο και ευτυχώς λιγότεροι στον ιδιωτικό τομέα που μα κρατάνε πίσω. Δεν χρειάζεται όμως πολύ εμπιστοσύνη στους πολιτικούς. Πρέπει να ξέρεις όμως και ποιους μπορείς να εμπιστευθείς. Για τους κακούς, δεν θα πετάξουμε και τους λίγους καλούς...
Αν και ήμουν μόλις 10 ετών πριν απο 20 χρόνια, δε θυμάμαι να υπήρχε τέτοια φτώχεια και τοσο μεγάλη απαισιοδοξία απο τον λαό.
Και φυσικά οι νέοι τοτε ήταν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=222203)
Αν και ήμουν μόλις 10 ετών πριν απο 20 χρόνια, δε θυμάμαι να υπήρχε τέτοια φτώχεια και τοσο μεγάλη απαισιοδοξία απο τον λαό.
Και φυσικά οι νέοι τοτε ήταν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=222203)
Ναι.. τότε που τους διόριζαν αβέρτα στο δημόσιο... Και για πια φτώχεια μιλάς; Για την φτώχεια των χλιδάνεργων ή για την φτώχεια των 2 κινητών και της TFT τηλεόρασης; Η φτώχεια των νεοελλήνων σήμερα δεν συγκρίνεται με την πραγματική φτώχεια του παρελθόντος. Σήμερα όλοι ζουν με μαύρα βέβαια και για αυτό μας κρατάνε πίσω...
Ναι.. τότε που τους διόριζαν αβέρτα στο δημόσιο... Και για πια φτώχεια μιλάς; Για την φτώχεια των χλιδάνεργων ή για την φτώχεια των 2 κινητών και της TFT τηλεόρασης; Η φτώχεια των νεοελλήνων σήμερα δεν συγκρίνεται με την πραγματική φτώχεια του παρελθόντος. Σήμερα όλοι ζουν με μαύρα βέβαια και για αυτό μας κρατάνε πίσω...
Αν κάνεις μια βολτα απο καμια λαϊκή θα δεις τους χλιδάνεργους ρε Βάσπερ.
Και μην το πηγαινεις συνέχεια κομματικά.
Επαναλαμβάνω: Δε με νοιάζει τι χρώμα σημαιες έχει αυτός που κυβερνάει.
Εγω κοιτάω οτι βγαινω να ψωνισω 2 πραματάκια για το σπιτι και μου φεύγει ένα 20ευρο για πλάκα.
Και δε μιλάω για τα μεγάλα έξοδα ετσι;; ( σουπερ - μαρκετ, κρεατα, μανάβηδες κτλ ).
Μιλάω για απλα καθημερινά έξοδα.
Φταινε ολοι τους.. κοκκινοι, κιτρινοι, άσπροι, μπλε, χακι, πράσινοι, κουραδί.
ΟΛΟΙ τους.
Και την πληρώνουμε εμεις.. εσυ και εγώ.. ολοι μας.
Αυτοί κάνουν πως τσακώνονται με δηλώσεις και κουραφέξαλα και πινουν μπύρες στη καφετέρια της Βουλής μετα.
Και εμείς σας προβατάκια, τρέχουμε να τους κουνάμε τις σημαιες, τσακωνόμαστε και τους ψηφίζουμε. Αντι να τους στείλουμε ολους στο διάολο.
Ναι.. τότε που τους διόριζαν αβέρτα στο δημόσιο... Και για πια φτώχεια μιλάς; Για την φτώχεια των χλιδάνεργων ή για την φτώχεια των 2 κινητών και της TFT τηλεόρασης; Η φτώχεια των νεοελλήνων σήμερα δεν συγκρίνεται με την πραγματική φτώχεια του παρελθόντος. Σήμερα όλοι ζουν με μαύρα βέβαια και για αυτό μας κρατάνε πίσω...Ρε συ vasper, ανοιξε λίγο τα μάτια σου....
Οι συνταξιούχοι έχουν 2 κινητά και TFT, ή οι χαμηλόμισθοι, που ολοι αυτοί έχουν δάνεια (τουλάχιστον) γιατι με τα λεφτα που παίρνουν ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ;
2 κινητά και TFT έχουν όσοι βγάζουν 1200καθαρά τουλάχιστον, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία δεν βγάζει καν τόσα..
Δες τα στοιχεία του υπερδανεισμου -που ΟΧΙ δεν υπήρχε πριν απο 20 χρονια στα χάλια που ειναι τώρα- και αναζήτησε το γιατί.. και οχι, δεν ειναι μονο τα 20 χρόνια πασοκ.. (να σε προλάβω) , αλλά και η γενική , συνεχιζόμενη και από ενα σημείο και μετά ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ πολιτική λιτότητας.
Οταν ο κόσμος παίρνει λίγα όταν όλα γύρω του ΜΟΝΙΜΑ κοστίζουν περισσότερο, η γραμμή που λεει ποιός ειναι "προνομιούχος" θα ανεβαίνει μονίμως...
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 1 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αυτοί κάνουν πως τσακώνονται με δηλώσεις και κουραφέξαλα και πινουν μπύρες στη καφετέρια της Βουλής μετα.
Και εμείς σας προβατάκια, τρέχουμε να τους κουνάμε τις σημαιες, τσακωνόμαστε και τους ψηφίζουμε. Αντι να τους στείλουμε ολους στο διάολο.Ετσι ακριβώς... ουτε κομματόσκυλα να ήμασταν.. :down:
Να πω και κάτι για όσους χρωστάνε σε δάνει και τέτοια:
Μια λάθος κίνηση χρειάζεται και μετά σε πήρε η κάτω βολτα.
Δηλαδή: Μια στραβή να κάτσει και να χρειαστεί να πάρεις δάνειο και να μην έχεις να βάλεις μια δόση τοτε την έκατσες. Θα βγάλεις πιστωτική για πληρώσεις το δάνειο, θα πάρεις 2ο δάνειο για πληρώσεις την πιστωτική και το πρώτο δάνειο κοκ.
Και μια ωραια πρωϊα θα βρεθείς να χρωστάς κανα 10άρι χιλιάρικα και να τραβάς τις κ**τριχές σου.
Ευτυχώς για τον κοσμάκη που δεν παίζει πλεον η προσωποκράτηση για χρέη σε τράπεζες κτλ.
Είναι θέμα πως το βλέπετε το ποτήρι. Εγώ το βλέπω μισογεμάτο εσείς μισοάδειο. Έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο και δεν είναι όπως τα λέτε. Τα περισσότερα δάνεια είναι για καταναλωτικά αγαθά και όχι για επιβίωση, ο μέσος Έλληνας ΕΙΝΑΙ αυτός με τα 1200 ευρώ καθαρά τα οποία ναι είναι λίγα για την καταναλωτική κοινωνία του σήμερα, και η θέση των συνταξιούχων δεν ήταν ποτέ και πολύ διαφορετική...
Ειδικά ρε παιδιά τον υπερδανεισμό, όταν έχουμε από τους χαμηλότερους μέσους όρους στην Ευρώπη... μην το λέμε και ως θέμα!!! 83% του ΑΕΠ όταν έξω ο μέσος όρος είναι 94% αν θυμάμαι καλά; Και είμαστε και οι προτελευταίοι... Σημειωτέων ότι οι τράπεζες πλέον εγκρίνουν τα μισά δάνεια από ότι πριν μια 5ετία.
Και μην το διαστρεβλώσετε. Δεν λέω ότι είναι παράδεισος... μακρυά από μένα. Αλλά ακόμα και με τα χρόνια Σημίτη υπήρξε βελτίωση και υπάρχει και σήμερα. Αν μάλιστα δεν ήταν και το θέμα με το πετρέλαιο που ακριβαίνει την ζωή όλων και ο Έλληνας δεν είχε μάθει να εκμεταλλεύεται τον δίπλα του τα τελευταία 30 χρόνια θα ήμασταν πολύ καλύτερα (το τελευταίο είναι ο λόγους που συχνά αναθεματίζω το ΠΑΣΟΚ).
Να πω και κάτι για όσους χρωστάνε σε δάνει και τέτοια:
Δηλαδή: Μια στραβή να κάτσει και να χρειαστεί να πάρεις δάνειο και να μην έχεις να βάλεις μια δόση τοτε την έκατσες. Θα βγάλεις πιστωτική για πληρώσεις το δάνειο, θα πάρεις 2ο δάνειο για πληρώσεις την πιστωτική και το πρώτο δάνειο κοκ.
Και μια ωραια πρωϊα θα βρεθείς να χρωστάς κανα 10άρι χιλιάρικα και να τραβάς τις κ***τριχές σου.
Ευτυχώς για τον κοσμάκη που δεν παίζει πλεον η προσωποκράτηση για χρέη σε τράπεζες κτλ.Μια φιλική συμβουλή.
Ποτε -μα ποτε- μη χρησιμοποιείτε τη κάρτα για ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ.
Απλά δεν συμφέρει.
Επίσης, μια και τα λέμε, για την αποπληρωμή χρεών σε κάρτες συμφέρει να πάρετε προσωπικό δάνειο στο ύψος της κάρτας. ΟΧΙ να ανοιξτε κάρτα για να ξεπληρώστε δάνειο.
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 0 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τα περισσότερα δάνεια είναι για καταναλωτικά αγαθά και όχι για επιβίωσηΑυτό που λες ΔΕΝ ισχύει.Αν θες περισσότερα, PM.
Αυτό που λες ΔΕΝ ισχύει.
Μόνο αν θεωρείς ότι τα στεγαστικά είναι για επιβίωση. Εγώ τα θεωρώ καταναλωτικά.
Είναι θέμα πως το βλέπετε το ποτήρι. Εγώ το βλέπω μισογεμάτο εσείς μισοάδειο. Έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο και δεν είναι όπως τα λέτε. Τα περισσότερα δάνεια είναι για καταναλωτικά αγαθά και όχι για επιβίωση, ο μέσος Έλληνας ΕΙΝΑΙ αυτός με τα 1200 ευρώ καθαρά τα οποία ναι είναι λίγα για την καταναλωτική κοινωνία του σήμερα, και η θέση των συνταξιούχων δεν ήταν ποτέ και πολύ διαφορετική...
Ειδικά ρε παιδιά τον υπερδανεισμό, όταν έχουμε από τους χαμηλότερους μέσους όρους στην Ευρώπη... μην το λέμε και ως θέμα!!! 83% του ΑΕΠ όταν έξω ο μέσος όρος είναι 94% αν θυμάμαι καλά; Και είμαστε και οι προτελευταίοι... Σημειωτέων ότι οι τράπεζες πλέον εγκρίνουν τα μισά δάνεια από ότι πριν μια 5ετία.
Και μην το διαστρεβλώσετε. Δεν λέω ότι είναι παράδεισος... μακρυά από μένα. Αλλά ακόμα και με τα χρόνια Σημίτη υπήρξε βελτίωση και υπάρχει και σήμερα. Αν μάλιστα δεν ήταν και το θέμα με το πετρέλαιο που ακριβαίνει την ζωή όλων και ο Έλληνας δεν είχε μάθει να εκμεταλλεύεται τον δίπλα του τα τελευταία 30 χρόνια θα ήμασταν πολύ καλύτερα (το τελευταίο είναι ο λόγους που συχνά αναθεματίζω το ΠΑΣΟΚ).
Αυτό απο που πηγάζει;
Έχεις κάποια συγκεκριμένη πηγή;;
Γιατι εγώ αλλοιώς τα ξέρω.
Διαφώτισέ με σε παρακαλώ
π.χ βρηκα αυτο : http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=25.11.2007,id=55329624
Ειναι βεβαια 10 μηνών παλιο, αλλά δε νομίζω να έχουν αλλάξει και πολυ
Αυτό απο που πηγάζει;
Έχεις κάποια συγκεκριμένη πηγή;;
Γιατι εγώ αλλοιώς τα ξέρω.
Διαφώτισέ με σε παρακαλώ
Ο μέσος μισθός/εισόδημα πόσος είναι; 1200-1400 δεν είναι; Δεν μιλάω για τον βασικό. Για τον μέσο μιλάω...
Αν βάλω το κατακεφαλήν εισόδημα μάλιστα... πάμε στα 1700 άνετα. Αλλά επειδή ο πλούτος δεν μοιράζεται δίκαια...
Μόνο αν θεωρείς ότι τα στεγαστικά είναι για επιβίωση. Εγώ τα θεωρώ καταναλωτικά.Tα στεγαστικά ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό προϊόν από τα καταναλωτικά/προσωπικά δάνεια, με τελειως διαφορετική διαχείρηση.
Μη τα μπλέκουμε ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Επίσης, οχι, δεν εχω αυτό στο μυαλό μου καν.
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 1 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ο μέσος μισθός πόσος είναι; 1200-1400 δεν είναι; Δεν μιλάω για τον βασικό. Για τον μέσο μιλάω...
Θες να πεις οτι ο μέσος Ελληνας πέρνει 1200-1400;
Εγώ θα πω οτι ο μέσος έλληνας ειναι τυχερος αν καθαρίζει κατι πάνω από 1000.
Οι περισσότεροι που ξέρω καθαρίζουν λίγο πάνω από τον βασικό. Μιλάμε για Ιδιωτικό τομέα. Οχι δημόσιο.
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 1 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αποκ, μια χαρα βλέπω τα νουμερα του άρθρου.:oneup:
Tα στεγαστικά ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό προϊόν από τα καταναλωτικά/προσωπικά δάνεια, με τελειως διαφορετική διαχείρηση.
Μη τα μπλέκουμε ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Επίσης, οχι, δεν εχω αυτό στο μυαλό μου καν.
Θες να πεις οτι ο μέσος Ελληνας πέρνει 1200-1400;
Εγώ θα πω οτι ο μέσος έλληνας ειναι τυχερος αν καθαρίζει κατι πάνω από 1000.
Οι περισσότεροι που ξέρω καθαρίζουν λίγο πάνω από τον βασικό. Μιλάμε για Ιδιωτικό τομέα. Οχι δημόσιο.
Κοίτα... εγώ βάζω μέσα και τα στεγαστικά δάνεια γιατί είναι δάνεια. Τώρα αν θες να μιλήσουμε μόνο για τα υπόλοιπα, υποθέτω ότι έχεις δίκιο γιατί τα στεγαστικά είναι το μεγαλύτερο ποσό. Δεν παίζουν όμως ρόλο στον υπερδανεισμό; Πόσο δηλαδή του ΑΕΠ έχουμε δανεισμό με προσωπικά/καταναλωτικά;
Και όσο για τους μισθούς μιλάω και για το δημόσιο βέβαια. Ο μέσος Έλληνας είναι κατά το 1/3... δημόσιος υπάλληλος..!!!
Τα νούμερα του άρθρου είναι σωστά πάνω κάτω. Μιλάει βέβαια για νέους υπαλλήλους έτσι; Δηλαδή η ξαδέλφη μου που είναι γραμματέας και βγάζει 1400 μικτά δεν είναι μέσα... Ίσως γιατί δουλεύει 18 χρόνια τώρα...
Αν και για τους αναλυτές προγραμματιστές έχω μία ένσταση. Εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε 1 μήνα προγραμματιστή που του δίνουμε κάτω από 1100 (γύρω στα 900 καθαρά ξεκινάμε τους μισθούς ανάλογα με το πόσο νέοι είναι στην αγορά και τι γνώσεις έχουν)... που τους βρήκαν αυτοί με τα 708 (μιλάω για προγραμματιστές έτσι... όχι για όσους ξέρουν... κομπούτερ....!!! );
Ο μέσος μισθός/εισόδημα πόσος είναι; 1200-1400 δεν είναι; Δεν μιλάω για τον βασικό. Για τον μέσο μιλάω...
Αν βάλω το κατακεφαλήν εισόδημα μάλιστα... πάμε στα 1700 άνετα. Αλλά επειδή ο πλούτος δεν μοιράζεται δίκαια...
Για κοιτα εδώ σε ένα πιο πρόσφατο που βρήκα.
Και υπόψιν οτι μιλάμε για μεικτές αποδοχές ετσι;;
http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/07/11/110708%2020.pdf
Για πες μου εσυ ποσος εινα ο μέσος ορος
Για κοιτα εδώ σε ένα πιο πρόσφατο που βρήκα.
Και υπόψιν οτι μιλάμε για μεικτές αποδοχές ετσι;;
http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/07/11/110708%2020.pdf
Για πες μου εσυ ποσος εινα ο μέσος ορος
Τα υπόλοιπα 2,5-3 εκατομμύρια ασφαλισμένων που δεν αναφέρει το άρθρο δίνουν μαζί με αυτό το 1 εκατομμύριο τον μέσο όρο. Δεν διαφωνώ στις μικρές αποδοχές. Έχω φίλο που δουλεύει με 580 ευρώ το μήνα. Αλλά και άλλον που δουλεύει με 1900.... Το ότι δεν αναφέρεται στα άρθρα αυτά δεν τον κάνει να μην υπάρχει... έτσι; Μόνο τον μέσο όρο από εμάς εδώ να βγάλουμε... ωχ... θα κάνουμε τον ciaoant1 να φωνάζει για επανάσταση κατά της πλουτοκρατίας μας..!!! :p
Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αλλά δεν είναι και μαύρα. Προς ένα ανοιχτό μωβ εγώ θα έλεγα....
apok δεν χωρίζεις αυτά τα τελευταία post σε ένα νέο topic με τίτλο Οικονομία και μισθοί; Έχει ενδιαφέρον και νομίζω θα μπορούν να μπουν και άλλοι εύκολα στην συζήτηση.
ωραίος...
Άρα συμφωνείς και εσυ ότι το 50% φυτοζωεί;
Άρα συμφωνείς και εσυ ότι το 50% φυτοζωεί;
Ένα 10% φυτοζωεί, ένα άλλο 10% τα περνάει δύσκολα και ένα ακόμα 20% έχει πρόβλημα γιατί δεν έχει μυαλό (οι δύο πρώτες κατηγορίες σπάνια φταίνε). Στο περίπου συμφωνώ.
Ωραια.. αφου εν μέρει συμφωνείς, πες μου και τι προτείνεις;
Δυστυχώς αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα, ότι και να προτείνουμε, δεν δουλεύει. Επιστρέφω σε λίγο...
alexandrozz
04-08-08, 20:13
Η παραδοχή ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι έξυπνος και να μη παρασύρεται από 'προσφορές', πιστωτικές κάρτες, δάνεια κτλ δεν με ικανοποιεί σαν πολίτη. Επίσης δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιος είναι πιο έξυπνος από κάποιον άλλο και ο 'χαζός' είναι καταδικασμένος. Were is the κράτος oeo?
Η παραδοχή ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι έξυπνος και να μη παρασύρεται από 'προσφορές', πιστωτικές κάρτες, δάνεια κτλ δεν με ικανοποιεί σαν πολίτη. Επίσης δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιος είναι πιο έξυπνος από κάποιον άλλο και ο 'χαζός' είναι καταδικασμένος. Were is the κράτος oeo?
Δεν νομίζω να είναι θέμα "έξυπνος vs χαζός". Οταν γνωρίζεις ότι το μηνιάτικο δεν σε φτάνει, τότε απλά δεν προσθέτεις έξοδα (οποιαδήποτε δόση) αλλά μειώνεις έξοδα, εκτός και αν βάσιμα περιμένεις γρήγορα κάτι που θα διορθώσει την κατάσταση.
Όπως θα σου πουν οι ειδικοί και τα επίσημα οικονομικά στοιχεία (πληθωρισμός, ανεργία κλπ), η όποια οικον. κρίση τυχόν αντιλαμβάνεσαι είναι καθαρά ψυχολογικό φαινόμενο, δηλ. στην φαντασία σου.
Π.χ. σταχυολογώντας απο τα αμερικ. ΜΜΕ διακρίνει μια συνεπή "γραμμή":
Προ ημερών ο Phil Gramm, κύριος οικονομικός σύμβουλος του McCain "Recession Is Mental," "America Is Nation Of Whiners"
Προ 2-μήνου συνέντευξη του George Will (Washington Post Opinion Writer) στον Charlie Rose -δημόσια TV PBS-
"amazing resilience" "hypochondriac country" "every tiny ripple of economic difficulty stirs us to anxiety", "Americans never been more prosperous" "our pain threshold has become so low, that we're endagered to become the crybabies of the world"
http://www.youtube.com/watch?v=4EVGOQVuU2Q (κλικ στο 2:20min)
Σημ: Ο Will θεωρείται λογικός (δηλ. δεν είναι ψυχάκιας, όπως οι μισοί αυλικοί του Λευκού Οίκου)
Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι ν'ανοίξω ένα νέο blog "kaihvazelinhdikiasas.blogspot.com" αλλά δεν προλαβαίνω...
Παιδιά, μη λέτε ανοησίες. Οι περισσότεροι που δουλεύουν στο δημόσιο και είναι συμβασιούχοι (μη μιλήσω για τους κατέχοντες αορίστου ή μόνιμη θέση) παίρνουν μισθούς λίγο πιο ψηλά απο τον βασικό και με πέραν του πενθημέρου (σε υπουργεία). Επίσης, έχουν καθυστερήσεις απο τις αγαπητές τράπεζες γιατί αυτές παίρνουν τους τόκους ενώ γίνεται αναμονή παράδοσης μισθών :whistle:
Μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
Αν δεν είσαι μόνιμος (που για να γίνεις πρέπει να 'χεις χοντρό δόντι) ή αορίστου, για να πάρεις τον διαολομισθό των 1200, δεν ζεις σωστά με τίποτα. Παραμένεις ενας συμβασιούχος που κάνει ακροβατικά.
@dhatz θα μπορούσες να μου πεις που στην ευχή κολλάει αυτό που ανέφερες;;;
Καλή τυχη με την blogspotικές σου ανησυχίες, αλλά δε νομίζω οτι αφορουν το φόρουμ
Όπως θα σου πουν οι ειδικοί και τα επίσημα οικονομικά στοιχεία (πληθωρισμός, ανεργία κλπ), η όποια οικον. κρίση τυχόν αντιλαμβάνεσαι είναι καθαρά ψυχολογικό φαινόμενο, δηλ. στην φαντασία σου.
Π.χ. σταχυολογώντας απο τα αμερικ. ΜΜΕ διακρίνει μια συνεπή "γραμμή":
Προ ημερών ο Phil Gramm, κύριος οικονομικός σύμβουλος του McCain "Recession Is Mental," "America Is Nation Of Whiners"
Προ 2-μήνου συνέντευξη του George Will (Washington Post Opinion Writer) στον Charlie Rose -δημόσια TV PBS-
"amazing resilience" "hypochondriac country" "every tiny ripple of economic difficulty stirs us to anxiety", "Americans never been more prosperous" "our pain threshold has become so low, that we're endagered to become the crybabies of the world"
http://www.youtube.com/watch?v=4EVGOQVuU2Q (κλικ στο 2:20min)
Σημ: Ο Will θεωρείται λογικός (δηλ. δεν είναι ψυχάκιας, όπως οι μισοί αυλικοί του Λευκού Οίκου)
Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι ν'ανοίξω ένα νέο blog "kaihvazelinhdikiasas.blogspot.com" αλλά δεν προλαβαίνω...Συμπέρασμα :
Δεν πεινάτε... διψάτε...:hmm:
Αυτό προσπαθείς να μας πείς ;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα του post σου..
Και για πια φτώχεια μιλάς; Για την φτώχεια των χλιδάνεργων ή για την φτώχεια των 2 κινητών και της TFT τηλεόρασης; Η φτώχεια των νεοελλήνων σήμερα δεν συγκρίνεται με την πραγματική φτώχεια του παρελθόντος. Σήμερα όλοι ζουν με μαύρα βέβαια και για αυτό μας κρατάνε πίσω...
Συμφωνώ ότι ο φτωχός του σήμερα δεν έχει σχέση με τον φτωχό του χθες, ωστόσο όχι με την έννοια που το θέτεις εσύ. Κάποτε ο φτωχός του χθες δεν είχε -στην κυριολεξία- να φάει. Ο σημερινός φτωχός δεν μιλάει για την επιβίωση του αλλά για την διαβίωση του. Αυτό είναι λογικότατο στα πλαίσια της εξέλιξης της κοινωνίας και του βιοτικού επιπέδου. Αλίμονο αν εν έτει 2008 συζητούσαμε για τον φτωχό που δεν έχει να φάει. Άλλωστε τα πράγματα που αναφέρεις έχουν γίνει καθημερινά commodities. Πιστεύεις ειλικρινά ότι το κινητό και η τηλεόραση είναι δείγμα πλούτου?
Μόνο αν θεωρείς ότι τα στεγαστικά είναι για επιβίωση. Εγώ τα θεωρώ καταναλωτικά.
Ε, όχι και τα στεγαστικά να τα θεωρείς καταναλωτικά...Μην τρελαθούμε κιόλας. Όσοι απο την γενιά των 30+ διαμένουν σε δικό τους σπιτι είναι γιατί:
α) Είτε γιατί φρόντισαν γι'αυτό οι γονείς τους
β) Είτε γιατί είναι από φραγκάτη οικογένεια οπότε επισρέφουμε και πάλι στην περίπτωση α)
Ακόμα και με τους μισθούς που συζητάς, ένας νέος 30+ δεν είναι σε θέση να αγοράσει μόνος του ένα διαμέρισμα αν δεν έχει υποστήριξη απο γονείς. Αν ανοίξεις μια εφημερίδα, θα δεις ότι το οικονομικότερο διαμέρισμα που θα μπορούσε να αγοράσει ένα ζευγάρι, κυμαίνεται στις 200.000€-250.000€. Στα στεγαστικά δάνεια, η δόση είναι περίπου 500€ ανά 100.000€. Αν λοιπόν πάρουμε ένα ζευγάρι που ξεκινά χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια απο γονείς και αγοράζει σπίτι, συζητάμε με ο "καλημέρα" για μία δόση της τάξεως των 1.000-1.250€. Ακόμα και εισόδημα 2.000€ να έχουν μαζί, σημαίνει ότι το παρπάνω απο το 50% του εισοδήματος τους πάει στην δόση.Μετά άντε να τα βγάλεις πέρα ιδιαίτερα αν έχεις και παιδιά. Εδώ ερχόμαστε σε αυτό που λέει πολύ σωστά ο φίλος apok: Μια λάθος κίνηση και σε πήρε η κάτω βόλτα. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας που σε συνδυασμό με την συνεχή άνοδο των επιτοκίων και πετρελαίου που συμπαρασύρει τα πάντα, σε πνίγει. Για αποταμίευση ούτε λόγος φυσικά, κάτι που επιτείνει το άγχος για το αύριο.
Συμφωνώ ότι ο φτωχός του σήμερα δεν έχει σχέση με τον φτωχό του χθες, ωστόσο όχι με την έννοια που το θέτεις εσύ. Κάποτε ο φτωχός του χθες δεν είχε -στην κυριολεξία- να φάει. Ο σημερινός φτωχός δεν μιλάει για την επιβίωση του αλλά για την διαβίωση του. Αυτό είναι λογικότατο στα πλαίσια της εξέλιξης της κοινωνίας και του βιοτικού επιπέδου. Αλίμονο αν εν έτει 2008 συζητούσαμε για τον φτωχό που δεν έχει να φάει. Άλλωστε τα πράγματα που αναφέρεις έχουν γίνει καθημερινά commodities. Πιστεύεις ειλικρινά ότι το κινητό και η τηλεόραση είναι δείγμα πλούτου?
Πιστεύεις εσύ δηλαδή ότι στην "εξελιγμένη" κοινωνία μας ο άνθρωπος έχει εξασφαλίσει τη επιβίωση του και παλεύει για μια καλύτερη διαβιωση, δηλαδή για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο? Ποιό βιοτικό επίπεδο?
Για να εξασφαλίσει κάποιος την επιβίωση του σημαίνει 3 πράγματα: 1ον έχει εξασφαλισμένη δουλειά, 2ον έχει εξασφαλίσει κατοικία, 3ον έχει εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τι από τα τρία έχει εξασφαλίσει???
Ε, όχι και τα στεγαστικά να τα θεωρείς καταναλωτικά...Μην τρελαθούμε κιόλας. Όσοι απο την γενιά των 30+ διαμένουν σε δικό τους σπιτι είναι γιατί:
α) Είτε γιατί φρόντισαν γι'αυτό οι γονείς τους
β) Είτε γιατί είναι από φραγκάτη οικογένεια οπότε επισρέφουμε και πάλι στην περίπτωση α)
Ακόμα και με τους μισθούς που συζητάς, ένας νέος 30+ δεν είναι σε θέση να αγοράσει μόνος του ένα διαμέρισμα αν δεν έχει υποστήριξη απο γονείς. Αν ανοίξεις μια εφημερίδα, θα δεις ότι το οικονομικότερο διαμέρισμα που θα μπορούσε να αγοράσει ένα ζευγάρι, κυμαίνεται στις 200.000€-250.000€. Στα στεγαστικά δάνεια, η δόση είναι περίπου 500€ ανά 100.000€. Αν λοιπόν πάρουμε ένα ζευγάρι που ξεκινά χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια απο γονείς και αγοράζει σπίτι, συζητάμε με ο "καλημέρα" για μία δόση της τάξεως των 1.000-1.250€. Ακόμα και εισόδημα 2.000€ να έχουν μαζί, σημαίνει ότι το παρπάνω απο το 50% του εισοδήματος τους πάει στην δόση.Μετά άντε να τα βγάλεις πέρα ιδιαίτερα αν έχεις και παιδιά. Εδώ ερχόμαστε σε αυτό που λέει πολύ σωστά ο φίλος apok: Μια λάθος κίνηση και σε πήρε η κάτω βόλτα. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας που σε συνδυασμό με την συνεχή άνοδο των επιτοκίων και πετρελαίου που συμπαρασύρει τα πάντα, σε πνίγει. Για αποταμίευση ούτε λόγος φυσικά, κάτι που επιτείνει το άγχος για το αύριο.
Φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι κάποιος ο οποίος έχει εξασφαλίσει την επιβίωση του ΔΕΝ πρόκειται να πάρει ΠΟΤΕ στεγαστικό δάνειο! Αν θελήσει δεύτερο σπίτι λογικό είναι να πάρει, κάτι τέτοιο όμως δικαίως και θεωρείται πολυτέλεια!
Που είναι ο μπαμπούλας οέο; Κατάργηση προσωποκράτησης, περιορισμούς στην παροχή δανείων, αύξηση ποσού κάτω του οποίου δεν γίνεται κατάσχεση, κατάργηση καταχρηστικών όρων... δηλαδή εκτός από το να μας πάρει το κράτος από το χεράκι και να μας πει "μη τζιζ"... τι άλλο θέλουμε;
Ας το δούμε λογικά. Τι παράγει η Ελλάδα εκτός από την βιομηχανία υπηρεσιών; Σχεδόν τίποτα. Οι αγρότες μας μόνο για επιδοτήσεις είναι καλοί.... και σχεδόν όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε γιατί είτε τα βρίσκουμε φθηνότερα από έξω είτε δεν έχουμε επάρκεια εδώ. Η βαριά μας βιομηχανία είναι ένα αστείο. Ακόμα και η βιοτεχνία που είχαμε έφυγε έξω με επιδοτήσεις για ανάπτυξη των υπολοίπων βαλκανικών χωρών... και μάλιστα από σοσιαλιστές!!! Έλεος δηλαδή...
Το δημόσιο; Τεράστιο και ανεπαρκές ταυτόχρονα. Αντί για πιλότους, τεχνικούς και ιπτάμενο προσωπικό στην Ολυμπιακή έχουμε... 800 καθαρίστριες!!! Το ΣΕΦ έχει 600 κηπουρούς και καμιά 200αριά πορτιέρηδες!!! Όταν έκλεισε η Πειραϊκή Πατραϊκή είχε 500 διοικητικούς και 50 εργαζόμενους στο εργοστάσιο!!! Σε όλες τις ΔΕΚΟ, ελάχιστοι κάνουν δουλειά (αν και όλοι πληρώνονται πλουσιοπάροχα σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και φυσικά σε σχέση με τον ιδιωτικό). Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας αριθμεί πάνω από 1000000 εργαζόμενους (χαχα εδώ γελάμε). Και καλά οι υπηρεσίες ασφαλείας, οι εκπαιδευτικοί και οι υπηρεσίες υγείας. Η γεωγραφία της χώρας μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε μικρότερους αριθμούς. Αλλά για πείτε μου, οι υπεράριθμοι στις διοικητικές υπηρεσίες υπουργείων, ΔΕΚΟ κλπ τι προσφέρουν - εκτός από ψήφους;
Και μην πει κανείς να απολύσουμε αυτούς που είναι υπεράριθμοι!! Γιατί είναι τόσοι πολλοί που στοιχηματίζω ότι η ανεργία θα τριπλασιαστεί σε μία μέρα και μόνο το κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω...
Και η λύση που προτείνουν τα τσακάλια της "αριστεράς"; Κρατικός παρεμβατισμός. Να απαγορεύουμε τις εισαγωγές και να αυξήσουμε την φορολογία στις βιοτεχνίες!!! Παράλληλα πως θα συγκρατήσουμε τις τιμές; Μα βέβαια με κρατικό παρεμβατισμό!!! Οκ... και πως θα αυξήσουμε τους μισθούς; Μα με την λύση πανάκεια... σωστά μαντέψατε... Κρατικός παρεμβατισμός.
Εγώ λέω απλά να τυπώσουμε χρήματα....!!!
Ένα 10% φυτοζωεί, ένα άλλο 10% τα περνάει δύσκολα και ένα ακόμα 20% έχει πρόβλημα γιατί δεν έχει μυαλό (οι δύο πρώτες κατηγορίες σπάνια φταίνε). Στο περίπου συμφωνώ.
Εδώ ο βάσπερ προσπαθεί να μας αποτρελάνει ολους μας:p
Με λίγα λόγια παραδέχεσαι ότι το 40% του πλυθησμού περνάει δύσκολα αλλά εσύ το θεωρείς φυσιολογικό αφού το 60% πιθανώς βρίσκεται σε ένα καλύτερο επίπεδο. Για μένα αυτό είναι κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Καλό είναι να παραδεχθείς ότι δεν σε νοιάζει πώς ζει ο μέσος Έλληνας αφού οικονομικά βρίσκεσαι σε καλύτερο επίπεδο από αυτόν. Δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο κάτι τέτοιο, είναι πλέον συχνό φαινόμενο ο ατομικισμός στην κοινωνία μας.
Επίσης από τα ποστ σου παρατήρησα ότι κοιτάς το πρόβλημα εντελώς επιφανειακά ερμηνεύοντάς το ως ζήτημα "ευφυίας" του Έλληνα. Αυτή είναι μια ακόμα παγίδα που έχει να αντιμετωπίσει ο μέσος Έλληνας μιας και θα πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο λόγος που δεν έχει λεφτά και βρίσκεται σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση είναι επειδή ατύχησε να γεννηθεί με λιγότερο μυαλό από κάποιον ο οποίος βγάζει περισσότερα που σημαίνει ότι είναι ιδιοφυία! Απλά έλεος!!!
Εδώ ο βάσπερ προσπαθεί να μας αποτρελάνει ολους μας:p
Με λίγα λόγια παραδέχεσαι ότι το 40% του πλυθησμού περνάει δύσκολα αλλά εσύ το θεωρείς φυσιολογικό αφού το 60% πιθανώς βρίσκεται σε ένα καλύτερο επίπεδο. Για μένα αυτό είναι κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Καλό είναι να παραδεχθείς ότι δεν σε νοιάζει πώς ζει ο μέσος Έλληνας αφού οικονομικά βρίσκεσαι σε καλύτερο επίπεδο από αυτόν. Δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο κάτι τέτοιο, είναι πλέον συχνό φαινόμενο ο ατομικισμός στην κοινωνία μας.
Επίσης από τα ποστ σου παρατήρησα ότι κοιτάς το πρόβλημα εντελώς επιφανειακά ερμηνεύοντάς το ως ζήτημα "ευφυίας" του Έλληνα. Αυτή είναι μια ακόμα παγίδα που έχει να αντιμετωπίσει ο μέσος Έλληνας μιας και θα πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο λόγος που δεν έχει λεφτά και βρίσκεται σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση είναι επειδή ατύχησε να γεννηθεί με λιγότερο μυαλό από κάποιον ο οποίος βγάζει περισσότερα που σημαίνει ότι είναι ιδιοφυία! Απλά έλεος!!!
Φυσικά και δεν με νοιάζει πως ζει ο μέσος Έλληνας. Γιατί να με νοιάζει; Όταν κάθετε και βολεύεται από τους Βολευτές του, όταν κλέβει από την εφορία και μετά παραπονιέται ότι δεν έχει... περίθαλψη, όταν μιλάει για ισότητα και εννοεί ισοπέδωση, όταν μιλάει για κοινωνικό κράτος και εννοεί ελεημοσύνη σε αυτούς που δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους να βοηθήσουν το εαυτό τους; Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Γιατί πρέπει να είμαι εγώ; Πολύ αστείο... Θα βοηθήσω μόνο αυτούς που δεν φταίνε. Ναι.. Για τους υπόλοιπους όμως δεν μου καίγεται καρφί, γιατί εκείνοι φταίνε για αυτούς που έχουν πραγματικά προβλήματα. Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να πας 4 φορές την εβδομάδα σε καφετέρια... (γιατί αυτό εννοούν οι νεοέλληνες - οι νέοι νεοέλληνες - όταν λένε ότι τα βγάζουν πέρα δύσκολα) τι με ενδιαφέρει;
Φέτος σου λέει δεν έχουν λεφτά για διακοπές... και όμως... 100% πληρότητα σε πλοία, αεροπλάνα.. τρένα!!! Όλα τα ξενοδοχεία γεμάτα (είδα και έπαθα για να βρω για 5 διανυκτερεύσεις). Νέοι που χάλαγαν προφανώς τα λεφτά των γονέων (αυτών που παραπονιούνται για το ότι το καμάρι τους δεν βρίσκει δουλειά ως διευθυντής όπως του αξίζει) και κάθε βράδυ σε μπαράκια έδιναν από καμιά 20αριά ευρώ και στις οργανωμένες παραλίες να σου να πληρώνουν τα 10ευρα για ξαπλώστρες... Και όλοι να μιλάνε στα κινητά τους... τα N82 και N95 και μετά να λένε τι κακή που είναι η ανεργία και πόσο πιέζονται..!!!
Ναι υπάρχουν και πραγματικά φτωχοί άνθρωποι. Για τους οποίους φταίνε όμως όλοι οι από πάνω... (μαζί και εμείς). Όχι κάποιο.... κράτος μπαμπούλας. Που όταν θα ζητήσει από τον ελεύθερο επαγγελματία που έχει Μερσεντές 500 να του κάνει δήλωση του δηλώνει 8000 ευρώ το χρόνο... γιατί αλλιώς αισθάνεται ότι τον κλέβουν. Να σταματήσουμε να ζητάμε από το κράτος να μας βρει δουλειά σε γραφείο για να καθόμαστε... και ας δοκιμάσουμε να δημιουργήσουμε κάτι.. Και σίγουρα φταίνε και οι πλούσιοι που δηλώνουν ούτε τα μισά από αυτά που βγάζουν, αλλά όσοι και να είναι αυτοί, αν τους πάρεις και τα μοιράσεις σε όλους, πάλι δεν θα φτάσουν (άσε που θα αφήσεις άνεργους χιλιάδες γιατί κανένας δεν κάνει επιχείρηση για να βγάζει ένα μισθό).
Δυστυχώς όσο και να το κοροϊδεύεις Mike86, η τύχη παίζει συνήθως μικρότερο ρόλο από την ευφυΐα στην οικονομική κατάσταση. Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι όσο και να θέλουμε. Ισότιμοι ναι. Ίσοι, όχι. Βέβαια η ευφυΐα μόνη της δεν σημαίνει και πολλά χρήματα!!! Γιατί αν ήταν έτσι οι εξυπνότεροι θα ήταν και οι πλουσιότεροι. Εκεί παίζει ρόλο και με τι είναι ευχαριστημένος ο καθένας. Μπορώ να μιλήσω με παράδειγμα και τον εαυτό μου, που αν και δεν θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευφυής, αν δεν ήμουν τουλάχιστον εύστροφος, δεν θα μπορούσα να κάνω την δουλειά του προγραμματιστή και να αμείβομαι και με καλό μισθό για Ελλάδα έτσι; Η θα φυτοζωούσα σε μια θεσούλα στο δημόσιο ή θα έπρεπε να δουλεύω 18άωρα σε άλλη δουλειά για να βγάλω τα ίδια χρήματα...
Με νοιάζει να διορθωθεί ο μέσος (νεο)Έλληνας, αλλά δεν θα τον λυπηθώ μέχρι να διορθωθεί....
Που είναι ο μπαμπούλας οέο; Κατάργηση προσωποκράτησης, περιορισμούς στην παροχή δανείων, αύξηση ποσού κάτω του οποίου δεν γίνεται κατάσχεση, κατάργηση καταχρηστικών όρων... δηλαδή εκτός από το να μας πάρει το κράτος από το χεράκι και να μας πει "μη τζιζ"... τι άλλο θέλουμε;
Βάσπερ είναι ζήτημα παιδείας!
Το κράτος είναι αυτό που ωθεί τον κόσμο να καταφύγει στα δάνεια είτε θέλει να πάρει σπίτι είτε θέλει να πάρει αυτοκίνητο είτε θέλει να πάει διακοπές.
Δηλαδή το κράτος δεν έχει καμμία ευθύνη για τη συμπεριφορά των πολιτών όσον αφορά των υπερκαταναλωτισμό??? Το κράτος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη όσο αφήνει ανεξέλεγκτες τις επιχειρήσεις να κάνουν πλύση εγκεφάλου στο λαό. Εσύ μπορεί να ξέρεις από υπολογιστές πολλά πράγματα αλλά και εγώ γνωρίζω ορισμένα από οικονομικά και μάρκετινγκ και πίστεψέ με ο καταναλωτής έχει πολύ λίγες άμυνες μπροστά στις τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες που κάνουν οι επιχειρήσεις και ειδικότερα οι τράπεζες.Στην ουσία δενχρειάζεται και πολύ νιονιό για να το καταλάβει ο καθένας. Επομενως η ευθύνη που έχει ο λαός ποσοστιαία είναι πολύ μικρότερη από αυτή που έχει το ίδιο το κράτος!
mike86 συμφωνούμε ότι είναι ζήτημα παιδείας. Γιατί όμως ενώ έχω την ίδια παιδεία με όλους της γενιάς μου, οι μισοί από αυτούς χρωστάνε τα μαλιοκέφαλά τους σε δάνεια που δυσκολεύονται να πληρώσουν; Το κράτος πράγματι είχε αφήσει ασύδοτες τις εταιρίες να κάνουν αυτές τις διαφημιστικές καμπάνιες και μόλις τα τελευταία 5-6 χρόνια άρχισε να βάζει περιορισμούς. Αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί το τι έχει συμβεί. Γιατί; Μα γιατί κανένας δεν έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο κανενός. Είναι αυτό ακριβώς που γράφεις και εσύ "Στην ουσία δεν χρειάζεται και πολύ νιονιό για να το καταλάβει ο καθένας" αλλά από την άλλη. Για να έχει αρκετό νιονιό να καταλάβει ότι παρασύρουν.. μπορεί να μην παρασυρθεί. Το επόμενο βήμα είναι μόνο....
Πάντως μαγικά ραβδάκια και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Και δυστυχώς δεν βλέπω να δουλεύουν οι λύσεις που προτείνει η Ελληνική αριστερά (ας δεχτώ εδώ για λίγο ότι υπάρχει Ελληνική αριστερά) καθώς μάλλον πίσω μας πήγαν τα πρώτα χρόνια μέχρι που το γύρισε λίγο προς το λιγότερο συντηρητικό ο Σημίτης. Θα μου πεις δουλεύουν οι λύσεις που προτείνει η Ελληνική δεξιά (ας κάνω την ίδια παραδοχή και εδώ... γιατί εγώ είμαι δεξιός.. δεξιά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχει.. τουλάχιστον με τα κότσια που θα ήθελα); Μα εδώ είναι το θέμα. Θέλουν πολύ χρόνο για να δουλέψουν λόγω της φύσης τους. Όπως λέει και το ρητό, η Ρώμη δεν φτιάχτηκε σε μία μέρα... Βέβαια και πάλι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να περιμένει να δουλέψουν... και δεν πρόκειται αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα. Και στο κάτω κάτω της γραφής αν θέλω να το παίξω και πραγματικά κυνικός, εγώ δεν είχα πρόβλημα ούτε με τους προηγούμενους, ούτε με αυτούς, και δεν θα έχω και με τους επόμενους. Οπότε... γιατί να ασχολούμαι; Μα για ένα λόγο. Για τις επόμενες γενιές που δεν φταίνε σε τίποτα...
Ούτε εγώ θα λυπηθώ τον νεοέλληνα που πηγαίνει και δουλεύει 12ωρα 7 μερες τη βδομάδα για 1000ε με δελτιο παροχής (επιχειρηματίας του σώματός του) κολλώντας ΤΕΒΕ και με την υπερωρία να κοστίζει λιγότερο από την εργατική ώρα αλλά και τον προϊστάμενο (των 1200€) να του λέει "η απόδοσή σου αυτήν την βδομάδα έπεσε 7%, λάβε τα μέτρα σου".
Αφού τα αποδέχονται όλα αυτά αγόγγυστα, τότε δεν θέλουν λύπηση και καλά κάνει ο μπούλης που έχει φτάσει την φορολογία στα ύψη και θα αυξήσει κι' άλλο τους έμμεσους φόρους.
Αφού είναι μαζόχες, δεν τους φταίει κανένας.
Αυτό το αδιαμαρτύρητο πράγματι δεν μπορώ να το καταλάβω. Μία φορά μου είπαν "δεν σου δίνω αυτά που θέλεις" και έφυγα... με την σωστή προειδοποίηση των δύο εβδομάδων. Δουλειές υπάρχουν. Και αν όλοι έκαναν το ίδιο θα ήταν και καλύτερα πληρωμένες. Γιατί μόνος του ο εργοδότης... δουλειά δεν βγάζει. Εκεί καταλαβαίνεις και την δύναμη που μπορεί να έχει ο συνδικαλισμός. Αν μάλιστα δούλευε στην Ελλάδα και δεν ήταν συντεχνιακός και παραταξιακός...
Αυτό το αδιαμαρτύρητο πράγματι δεν μπορώ να το καταλάβω. Μία φορά μου είπαν "δεν σου δίνω αυτά που θέλεις" και έφυγα... με την σωστή προειδοποίηση των δύο εβδομάδων. Δουλειές υπάρχουν. Και αν όλοι έκαναν το ίδιο θα ήταν και καλύτερα πληρωμένες. Γιατί μόνος του ο εργοδότης... δουλειά δεν βγάζει.
Σα να μου φαίνεται οτι δεν έχεις δει τον δείκτη ανεργίας ετσι;; (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=856950&lngDtrID=251)
Και ξέρεις ( μάλλον δεν ξέρεις ) αν έχεις ενοικιο και διάφορα " μπουγιουρντί " που έλεγε και η γιαγιά μου, θα πεις "ναι" και θα εισαι και ευχαριστημένος.
Δυστυχώς, ο τεράστιος πλούτος που παράγεται σήμερα πηγαίνει ολοένα και κατά μεγαλύτερο ποσοστό στους "από πανω", την ίδια ώρα που οι "από κάτω" υποχωρουν συνεχώς (χαμηλότεροι μισθοι, εντατικοποίηση, απαράδεκτα ωράρια, εργοδοτική αυθαιρεσία, κτλ, κτλ, κτλ).
Και βέβαια, ο Μεσαίωνας ποτέ δεν περιορίζεται στο "εργασιακό περιβάλλον", αλλά αντίθετα αντανακλάται και στις τέχνες, στον πολιτισμό, κτλ.
Απαραίτητο είναι πλέον οι λαοί να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση με δυναμικές κινητοποιήσεις
Σα να μου φαίνεται οτι δεν έχεις δει τον δείκτη ανεργίας ετσι;; (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=856950&lngDtrID=251)
Και ξέρεις ( μάλλον δεν ξέρεις ) αν έχεις ενοικιο και διάφορα " μπουγιουρντί " που έλεγε και η γιαγιά μου, θα πεις "ναι" και θα εισαι και ευχαριστημένος.
Ρε φιλε για 1000 € και 360 ώρες το μήνα δουλειά και να σου σπαν και τα @@, συγγνώμη αλλά εγώ θα πήγαινα και θα μάζευα χόρτα να πουλάω στη λαϊκή. Δλδ έλεος με την άγρια εκμετάλλευση.
Και ενοίκιο έχω και απ' όλα έχω. Και δουλειές υπάρχουν. Η ανεργία αυτών που ψάχνουν να βρουν με το πτυχίο δουλειά διευθυντή, μόνο ανεργία δεν είναι... Ξέρω ανθρώπους που αλλάζουν δουλειά κάθε χρόνο γιατί έτσι θέλουν... θα μπορούσαν να το κάνουν αν υπήρχε η ανεργία που λες; Έχω γνωρίσει άνθρωπο με δική του επιχείρηση στην οποία είναι γραμμένος ως υπάλληλος (τουριστική) που δουλεύει και ανασφάλιστος στις επιχειρήσεις των γονιών του και όμως κάθε Οκτώβρη που κλείνει το ξενοδοχείο του, πάει στο ταμείο... ανεργίας!!!!
........Auto merged post: vasper πρόσθεσε 1 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Δυστυχώς, ο τεράστιος πλούτος που παράγεται σήμερα πηγαίνει ολοένα και κατά μεγαλύτερο ποσοστό στους "από πανω", την ίδια ώρα που οι "από κάτω" υποχωρουν συνεχώς (χαμηλότεροι μισθοι, εντατικοποίηση, απαράδεκτα ωράρια, εργοδοτική αυθαιρεσία, κτλ, κτλ, κτλ).
Και βέβαια, ο Μεσαίωνας ποτέ δεν περιορίζεται στο "εργασιακό περιβάλλον", αλλά αντίθετα αντανακλάται και στις τέχνες, στον πολιτισμό, κτλ.
Απαραίτητο είναι πλέον οι λαοί να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση με δυναμικές κινητοποιήσεις
Δηλαδή η λύση δεν είναι μαζική όπως λέω εγώ... αλλά μαζική όπως λες εσύ!!! Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να συνεννοηθούν να μην δουλεύουν για ψίχουλα, αλλά μπορούν να κάνουν επανάσταση για να κλέψουν τα ψίχουλα..!!!
Ρε φιλε για 1000 € και 360 ώρες το μήνα δουλειά και να σου σπαν και τα @@, συγγνώμη αλλά εγώ θα πήγαινα και θα μάζευα χόρτα να πουλάω στη λαϊκή. Δλδ έλεος με την άγρια εκμετάλλευση.
Γιατί νομίζεις οτι μαζεύοντας χόρτα για να πουλας στη λαϊκή ποσες ώρες θα ήθελες την ημέρα για να βγάλεις τα 1000€/μηνα;;;
Και ξαναλέω.. πολλοι απο εμάς έχουμε τη δυνατότητα να " διαλέξουμε " δουλειά και χρηματα.
κάποιοι άλλοι (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=922139) για παράδειγμα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Μην κοιτάμε τι θα κάναμε εμεις.. αλλά γενικότερα τι γινεται γυρω μας.
Η κοινωνία μας δρά όπως το φόρουμ μας.
Δηλαδή όπως ο απόλυτα ευχαριστημένος χρήστης της ΟΝ ( π.χ ) δεν πρόκειται ποτέ να ψάξει να βρει το φόρουμ μας για να βρει λύση στο πρόβλημα του, ετσι και ο καλά αμοιβόμενος δεν πρόκειται ποτέ να βγει στα κανάλια να πει οτι " εγω είμαι μια χαρά, παίρνω 2κ/μηνα, εχω σπιτάκι απο τους δικους μου και περνάω ζάχαρη".
Αντιθέτως αυτός που έχει το πρόβλημα συνήθως ειναι και αυτός που θέλει να το μοιραστεί με άλλους που πιθανον έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Για αυτο τα κανάλια πάνε στις λαϊκές αγορές.. εκει έχει ζουμι. Το να πάνε στο DaCappo μέρα μεσημέρι, εκτός απο κάνα......;) δεν πρόκειται να βγάλουν τπτ άλλο.
Η μια κατηγορία όμως δεν σβήνει την άλλη. Το οτι υπάρχουν πλουσιοι δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν αυτοί που ψωμολυσσάνε. Και το αντίθετο βεβαιως.
@ βασπερ
Ειχα την εντύπωση οτι μένεις σε δικό σου σπιτι. My Bad.
Περα απο αυτό όμως, βγάλε λιγο απο το μυαλό σου το " ξέρω κάποιον/ους " γιατί ολοι μας ξέρουμε κάποιον/ους και καταλαβαίνεις οτι αυτή η κουβέντα δεν θα μας βγάλει πουθενά.
Αυτος/οι ο/οι κάποιος/οι που ξέρεις/ουμε δεν εινιαι ούτε το 0.00001 των στατιστικών που διαβάζουμε.
Ας επικεντρωθούμε στο δάσος και ας αφήσουμε το δέντρο.
Μα apok, αυτοί που ξέρουμε είναι το πραγματικό δείγμα γιατί τα νούμερα δεν σου λένε από που προέρχονται οι άνεργοι. Αν εξαιρέσεις τους μακροχρόνια άνεργους (που είναι ένα 3% σίγουρα) οι υπόλοιποι είναι περιστασιακά άνεργοι. Η μόνη μεγάλη ανεργία είναι αυτή των νέων που έχει να κάνει με άλλους παράγοντες και όχι με την ανυπαρξία θέσεων εργασίας.
Βέβαια εξαρτάται και από τον τομέα. Στον δικό μου η ανεργία είναι πολύ μικρή και θέσεις υπάρχουν πάντα. Εκεί που εργάζομαι θέλουμε να προσλάβουμε 3 άτομα μέσα στον Σεπτέμβρη και μέχρι τώρα έχει έρθει μόνο ένας που θα τον προσλάβουμε όπως φαίνεται και μάλιστα... Πακιστανός (που είναι στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια και έχει σπουδάσει πληροφορική στην Πάτρα και έχει τρομερή εμπειρία ακριβώς σε αυτά που κάνουμε εμείς.) Η ανεργία ξέρεις από που προέρχεται στον δικό μας τομέα; Από την βλακεία που μας δέρνει ως νεοέλληνες. Πριν από 10 χρόνια έμαθαν οι γονείς ότι η πληροφορική έχει καλές θέσεις και μισθούς και έβαλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν... "κομπιούτερ" με το ζόρι (ακριβώς όπως γίνεται με την ιατρική και την νομική) με αποτέλεσμα να γεμίσει η αγορά πτυχιούχους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται (αν δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά γιατί να το μάθεις...). Βέβαια όσοι έχουν το μέσο ή την "τύχη" διορίζονται και σε μια θεσούλα πληροφορικής στο δημόσιο και μετά έχουμε πτυχιούχους πληροφορικής να φτιάχνουν.... excelόφυλα για τις υπηρεσίες τους.
Βασπερ, αυτοί που ξέρουμε δεν ειναι το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.
Εδω μέσα ειμαστε 1500 άτομα ( ενεργά κάθε μέρα ).
Αν βάλω ένα θέμα " δουλευετε; Ναι|Όχι " θα δεις οτι η συντριπτική πλειοψηφεια δουλεύει.
Αυτο όμως δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει ανεργια ( κάτι που παραδέχονται όλα τα κομματα οτι υπάρχει και ειναι στις by default δηλώσεις οτι θα πατάξουν ).
Από τον χώρο εργασίας ή τον στενό κύκλο εδώ σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Αλλά δεν μιλάω για τον χώρο εργασίας. Μιλάω για το τι βλέπουμε όλοι εκεί έξω... Και δεν είναι εξαθλιωμένοι άνεργοι που περιφέρονται μην έχοντας στον ήλιο μοίρα. Θες να δεις κάτι τέτοιο; Για κάνε μια βόλτα σε γειτονιές του Μεξικό... Αλλά αυτή η υπερβολή στην Ελλάδα καλό είναι να σταματήσει. Και ξέρεις γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν δουλειές που απλά πολλοί νεοέλληνες δεν θέλουν να κάνουν; Γιατί με 2 εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα δεν έχει καταρρεύσει ο κοινωνικός ιστός. Βέβαια ένας σχετικά μικρός αριθμός από αυτούς έχει καλές δουλειές, αλλά έχουν και καλές δουλειές. Πολλοί έχουν και δικές τους δουλειές. Αν μπορούν αυτοί γιατί δεν μπορούν οι νεοέλληνες;
Φυσικά δεν λέω ότι όλα καλά... Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να είναι όλα καλά. Αλλά προς θεού να ξέρουμε να συγκρίνουμε κιόλας... Άλλο η ανεργία και η φτώχεια του παρελθόντος και άλλο η σημερινή. Ναι έχει και το κράτος ευθύνες. Αλλά έχουμε περισσότερες εμείς που το κατασκευάζουμε έτσι.. για να μας βολέψει... Ε μετά δεν μπορούμε να παραπονούμαστε ότι δεν μπορούμε να βολευτούμε όλοι. Στου κασίδη το κεφάλι...
Σιγουρα καλομάθαμε οι Έλληνες και δεν πάμε στα χωράφια να δουλέψουμε. Αφήνους τους οικονομικους μετανάστες ( sic ) να το κάνουν αυτο.
Παλιά,μιας και το αναφέρεις συνέχεια, υπήρχαν 3 τάξεις.
Μεγαλη, μεσαια, μικρή τάξη.
Τώρα βλέπω οτι υπάρχουν μονο 2. Οι πλούσιοι και οι φτωχοι. Αν θέλουμε να πουμε οτι υπάρχει και μια 3η αυτή ειναι οι " πολυ φτωχοι ".
Γιατί δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου π.χ μεσαία τάξη.. μάλλον προς το φτωχός γέρνω.
Σίγουρα κάποιοι μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Δεν πήγαμε μόνοι μας.
Ένας γέρος ειχε πει σε κάποιον που πουλούσε ζαρζαβατικά " Εγώ πληρώνομαι σε δραχές και εσυ πουλας σε ευρώ ". Ήταν απο τις πιο σοφές κουβέντες που άκουσα :oneup:
Πιστεύεις εσύ δηλαδή ότι στην "εξελιγμένη" κοινωνία μας ο άνθρωπος έχει εξασφαλίσει τη επιβίωση του και παλεύει για μια καλύτερη διαβιωση, δηλαδή για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο? Ποιό βιοτικό επίπεδο?
Για να εξασφαλίσει κάποιος την επιβίωση του σημαίνει 3 πράγματα: 1ον έχει εξασφαλισμένη δουλειά, 2ον έχει εξασφαλίσει κατοικία, 3ον έχει εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τι από τα τρία έχει εξασφαλίσει???
Εεε... δεν ξέρω αν διαβάζεις το forum ή παίζεις και κανα playstation ταυτόχρονα αλλά ακριβώς αυτό συζητάμε: οτι ο κόσμος παλεύει για την διαβίωση του. Όσον αφορά την επιβίωση, εγώ αναφέρθηκα στο βιολογικό επίπεδο: ότι κάποτε ο φτωχός κυριολεκτικά δεν είχε να φάει, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει.
Φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι κάποιος ο οποίος έχει εξασφαλίσει την επιβίωση του ΔΕΝ πρόκειται να πάρει ΠΟΤΕ στεγαστικό δάνειο!
Μάλλον κάπου το'χεις χάσει το θέμα...Το να πάρει κανείς ένα δάνειο για αγοράσει ένα σπίτι εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του επιβιώνω/διαβιώνω (όποιο ρήμα σου κάθεται καλύτερα)
Πάντως εκεί με την αλλαγή του νομίσματος φαγανε ΤΑ λεφτά οι επιτήδειοι ....
Συζήταγα με έναν manager μιας μεγάλης πολυεθνικής προχθές και μου ανέφερε ότι σε συζήτηση που είχε με τον αντίστοιχο manager της Αυστρίας, του έλεγε ο Αυστριακός ότι με την ανεπάρκεια ελεκτικών μηχανισμών στην Ελλάδα, την χαμηλή φορολογία αλλά και τα χαμηλά ωρομίσθια, δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις επιχείρηση που να μην υπερκερδοφορεί.
Νομίζω ότι τα λόγια του είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί εδω..
Φυσικά και δεν με νοιάζει πως ζει ο μέσος Έλληνας. Γιατί να με νοιάζει; Όταν κάθετε και βολεύεται από τους Βολευτές του, όταν κλέβει από την εφορία και μετά παραπονιέται ότι δεν έχει... περίθαλψη, όταν μιλάει για ισότητα και εννοεί ισοπέδωση, όταν μιλάει για κοινωνικό κράτος και εννοεί ελεημοσύνη σε αυτούς που δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους να βοηθήσουν το εαυτό τους; Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Γιατί πρέπει να είμαι εγώ; Πολύ αστείο... Θα βοηθήσω μόνο αυτούς που δεν φταίνε. Ναι.. Για τους υπόλοιπους όμως δεν μου καίγεται καρφί, γιατί εκείνοι φταίνε για αυτούς που έχουν πραγματικά προβλήματα. Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να πας 4 φορές την εβδομάδα σε καφετέρια... (γιατί αυτό εννοούν οι νεοέλληνες - οι νέοι νεοέλληνες - όταν λένε ότι τα βγάζουν πέρα δύσκολα) τι με ενδιαφέρει;
Φέτος σου λέει δεν έχουν λεφτά για διακοπές... και όμως... 100% πληρότητα σε πλοία, αεροπλάνα.. τρένα!!! Όλα τα ξενοδοχεία γεμάτα (είδα και έπαθα για να βρω για 5 διανυκτερεύσεις). Νέοι που χάλαγαν προφανώς τα λεφτά των γονέων (αυτών που παραπονιούνται για το ότι το καμάρι τους δεν βρίσκει δουλειά ως διευθυντής όπως του αξίζει) και κάθε βράδυ σε μπαράκια έδιναν από καμιά 20αριά ευρώ και στις οργανωμένες παραλίες να σου να πληρώνουν τα 10ευρα για ξαπλώστρες... Και όλοι να μιλάνε στα κινητά τους... τα N82 και N95 και μετά να λένε τι κακή που είναι η ανεργία και πόσο πιέζονται..!!!
Ναι υπάρχουν και πραγματικά φτωχοί άνθρωποι. Για τους οποίους φταίνε όμως όλοι οι από πάνω... (μαζί και εμείς). Όχι κάποιο.... κράτος μπαμπούλας. Που όταν θα ζητήσει από τον ελεύθερο επαγγελματία που έχει Μερσεντές 500 να του κάνει δήλωση του δηλώνει 8000 ευρώ το χρόνο... γιατί αλλιώς αισθάνεται ότι τον κλέβουν. Να σταματήσουμε να ζητάμε από το κράτος να μας βρει δουλειά σε γραφείο για να καθόμαστε... και ας δοκιμάσουμε να δημιουργήσουμε κάτι.. Και σίγουρα φταίνε και οι πλούσιοι που δηλώνουν ούτε τα μισά από αυτά που βγάζουν, αλλά όσοι και να είναι αυτοί, αν τους πάρεις και τα μοιράσεις σε όλους, πάλι δεν θα φτάσουν (άσε που θα αφήσεις άνεργους χιλιάδες γιατί κανένας δεν κάνει επιχείρηση για να βγάζει ένα μισθό).
Δυστυχώς όσο και να το κοροϊδεύεις Mike86, η τύχη παίζει συνήθως μικρότερο ρόλο από την ευφυΐα στην οικονομική κατάσταση. Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι όσο και να θέλουμε. Ισότιμοι ναι. Ίσοι, όχι. Βέβαια η ευφυΐα μόνη της δεν σημαίνει και πολλά χρήματα!!! Γιατί αν ήταν έτσι οι εξυπνότεροι θα ήταν και οι πλουσιότεροι. Εκεί παίζει ρόλο και με τι είναι ευχαριστημένος ο καθένας. Μπορώ να μιλήσω με παράδειγμα και τον εαυτό μου, που αν και δεν θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευφυής, αν δεν ήμουν τουλάχιστον εύστροφος, δεν θα μπορούσα να κάνω την δουλειά του προγραμματιστή και να αμείβομαι και με καλό μισθό για Ελλάδα έτσι; Η θα φυτοζωούσα σε μια θεσούλα στο δημόσιο ή θα έπρεπε να δουλεύω 18άωρα σε άλλη δουλειά για να βγάλω τα ίδια χρήματα...
Με νοιάζει να διορθωθεί ο μέσος (νεο)Έλληνας, αλλά δεν θα τον λυπηθώ μέχρι να διορθωθεί....
Τα 'χεις πει ολα τωρα....τι να λεμε.....ο κυνησμος σε ολο του το μεγαλειο......:clap:
Μαλλον ζεις αλλου και μας δουλευεις.
Τα τελευταια 5 χρονια φιλαρακο οι λαικατζηδες δεν εχουν ξαναδει ποτε τοσους πολλους (Ελληνες) να μαζευουν οτι απεμεινε απο την λαική.
45 και 50 χρονων ανθρωποι κανουν τους deliverαδες σαν δευτερη δουλεια που παλια μονο πιτσιρικαδες εβλεπες.
Σκεψου οτι ειπα στα πεθερικα μου και τ'αδερφια της γυναικας μου που ηρθαν για διακοπες απο Γερμανια να μου φερουν γαλα σκονη του μωρου μου 20 κουτια γιατι εδω το βρισκω 29.50 και εξω εχει 12.50 ευρω το κουτι.
Ισως να φταιει το ξερο μου το κεφαλι...ισως να 'ναι οπως τα λες.:evil:
Εεε... δεν ξέρω αν διαβάζεις το forum ή παίζεις και κανα playstation ταυτόχρονα αλλά ακριβώς αυτό συζητάμε: οτι ο κόσμος παλεύει για την διαβίωση του. Όσον αφορά την επιβίωση, εγώ αναφέρθηκα στο βιολογικό επίπεδο: ότι κάποτε ο φτωχός κυριολεκτικά δεν είχε να φάει, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει.
Δε θέλω να το πάω σε προσωπική αντιπαράθεση αλλά διάβασε καλύτερα τι εγραψα!
Μάλλον κάπου το'χεις χάσει το θέμα...Το να πάρει κανείς ένα δάνειο για αγοράσει ένα σπίτι εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του επιβιώνω/διαβιώνω (όποιο ρήμα σου κάθεται καλύτερα)
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχω χάσει το θέμα! Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των λέξεων επιβίωση και διαβίωση και κάτι τέτοιο διαπιστώνεται από αυτό που γράφεις στην παρένθεσή σου! Ή αν θες όρισέ μου έσυ τι σημαίνει η κάθε λέξη.
Εγώ πιστεύω από μεριά μου ότι έκανα ένα διαχωρισμό των εννοιών. Τώρα αν εσύ δεν το κατάλαβες αυτό, τότε μάλλον εσύ θα πρέπει να βγάλεις το playstation από την μπρίζα!:hmm:
Κρατήστε το καθαρό απο τα προσωπικά σας.
Διαβάστε καλύτερα ο ένας το ποστ του άλλου και θα δειτε οτι λέτε το ίδιο πράγμα,με διαφορετικές λέξεις.
Μην κολλατε στις διατυπώσεις.
Τα 'χεις πει ολα τωρα....τι να λεμε.....ο κυνησμος σε ολο του το μεγαλειο......:clap:
Κυνισμός θα ήταν να δέχομαι ότι για όλα φταίνε οι... άλλοι.
Μαλλον ζεις αλλου και μας δουλευεις.
Απλά ζω και εργάζομαι και μιλάω....
Τα τελευταια 5 χρονια φιλαρακο οι λαικατζηδες δεν εχουν ξαναδει ποτε τοσους πολλους (Ελληνες) να μαζευουν οτι απεμεινε απο την λαική.
Λαϊκή έχω κάτω από το σπίτι μου 4 μήνες τον χρόνο, τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό που λες ήταν πάντα έτσι. Παλαιότερα να δεις τι γινόταν. Γύρω στο 2000....
45 και 50 χρονων ανθρωποι κανουν τους deliverαδες σαν δευτερη δουλεια που παλια μονο πιτσιρικαδες εβλεπες.
Δεύτερη δουλειά; Πρωτάκουστο... Και μετά λέμε και για ανεργία....
Σκεψου οτι ειπα στα πεθερικα μου και τ'αδερφια της γυναικας μου που ηρθαν για διακοπες απο Γερμανια να μου φερουν γαλα σκονη του μωρου μου 20 κουτια γιατι εδω το βρισκω 29.50 και εξω εχει 12.50 ευρω το κουτι.
Εσύ φταις που πας και αγοράζεις γάλα σκόνη με 29.50. Στην Γερμανία τι διαφορά υπάρχει; Μήπως οι καταναλωτές απλά τιμωρούν τους κερδοσκόπους;
Ισως να φταιει το ξερο μου το κεφαλι...ισως να 'ναι οπως τα λες.:evil:
Το ξερό ΜΑΣ το κεφάλι...
Λαϊκή έχω κάτω από το σπίτι μου 4 μήνες τον χρόνο, τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό που λες ήταν πάντα έτσι. Παλαιότερα να δεις τι γινόταν. Γύρω στο 2000....
ΕΕχχμμ.. 20 χρόνια νοικιάζεις το ίδιο σπιτι;;
Γιατί πριν ειπες οτι μένεις στο ενοικιο:hmm:
Και αν έχει 30€ το κουτί τι θα πει στο παιδάκι;;
Φάε μακαρονάδα σήμερα, μην πιεις γάλα, γιατι μποϋκοτάρω τα σουπερ μάρκετ!!;;
Αυτό που λένε για το ψάξτε τις καλύτερες τιμές είναι η μεγαλύτερη προβοκάτσια όλων των εποχών.
Ζεις στο σύνταγμα και επειδή εκεί το γάλα κάνει 1,20 σου προτείνει το υπουργείο να πάς στη Ραφήνα (χαλώντας 40€ βενζίνη) για να το πάρεις 1,10.
Το ίδιο λένε και για την βενζίνη. Μην βαλετε στο βενζινάδικο της γειτονιάς σας που την έχει 1,20, αλλά πηγαίντε 20 χλμ μακριά που την έχουν 1,15.
ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ? Έχουμε και τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης να μας λένε "ψάξτε για καλύτερες τιμές μπλα μπλα μπλα " ΡΕ ΣΥΧΑΜΕΝΟΙ ΜΕΝΩ 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας και έχω ενα συνοικιακό μαγαζάκι και ένα βενζινάδικο εδώ, εγώ τι να κάνω? Να κάνω 30 χλμ για να αυξήσω τον ανταγωνισμό?
@ ADSLgr.com All rights reserved.