Επιστροφή στο Forum : "Κόφτης" στο Attainable rate ?
Vladimiros
17-08-08, 13:01
Καλημέρα σας ,
Απευθύνομαι σε εσάς μήπως και πετύχω κάποιον πιο έμπειρο ή ομοιοπαθή σε σχέση με τους τεχνικούς του ΟΤΕ που έχουν ασχοληθεί με το πρόβλημά μου .
Έχω "conn-X στα 24 Mbps" (εμπορική ονομασία του πακέτου) από τις αρχές του Γενάρη περίπου σε γραμμή Isdn.
Για 7 περίπου μήνες η ταχύτητα συγχρονισμού του ρούτερ μου ( UsRobotics 9107) ήταν στα 20 Μbps στο Downstream και στα 1012 kbps περίπου στο Upstream .
(με το Speedtouch ήταν 1 Μbps παραπάνω στο Downstream )
Το Attainable rate "τότε" ήταν : 21.500 - 1024 .. περίπου , τα δε χαρακτηριστικά της γραμμής μου όσων αφορά το SNR margin και το Line Attenuation ήταν τα ίδια που είναι τώρα.
Όλα αυτά για 7 μήνες .
Μετά από 7 μήνες ανακαλύπω πως η ταχύτητα συγχρονισμού έπεσε 5 - 6 Μbps και τα χαρακτηριστικά που έδινε το ρούτερ μου ήταν τα παρακάτω :
Mode: ADSL2+
Line coding: Trellis On
Status: No Defect
Link power state: L0
Downstream - Upstream
SNR margin (dB): 9.0 - 10.6
Attenuation (dB): 6.0 - 4.4
Output power (dBm): 18.9 - 12.0
Attainable rate (Kbps): 16674 - 979
Rate (Kbps): 14700 - 979
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 102 - 16
B (number of bytes in Mux Data Frame): 254 - 27
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 - 1
T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 - 3
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 0 - 0
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.5981 - 0.9782
L (number of bits in PMD Data Frame): 3411 - 229
D (interleaver depth): 1 - 1
Delay (msec): 0 - 0
Super Frames: 1863 - 1861
Super Frame Errors: 0 - 5
RS Words: 0 - 0
RS Correctable Errors: 0 - 0
RS Uncorrectable Errors: 0 - N/A
HEC Errors: 0 - 215
OCD Errors: 0 - 0
LCD Errors: 0 - 0
Total Cells: 1058630 - 1180578050
Data Cells: 50 - 2491291
Bit Errors: 0 - 8794
Total ES: 0 - 5
Total SES: 0 - 2
Total UAS: 32 - 26834175
Έδωσα βλάβη στο 121 , μίλησα με κάποιον αγενέστατο τεχνικό ο οποίος είχε επιθετικό ύφος και παρότι δέχθηκε και αυτός πως η απόστασή μου από το Α/Κ του ΟΤΕ ήταν μικρή (390 περίπου μέτρα μου είπε) , μην μπορώντας να δικαιολογήσει την χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού μου παρουσίασε την καταπληκτική θεωρία του που αφορούσε τους "εναλλακτικούς" ή οποίοι μπορεί να έβαλαν ένα ζευγάρι με θόρυβο (για άλλον χρήστη) δίπλα από το δικό μου και να μου έριξαν την ταχύτητα .
Όταν του ζήτησα να ελέγξει και να επιβεβαιώσει εγγράφως του ισχυρισμούς του , διότι στο μπλα μπλα ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι γουστάρει , φυσικά και το αρνήθηκε .
Όταν του ζήτησα τουλάχιστον να ελέγξει αν ισχύει ο ισχυρισμός του και αν όντως η γραμμή μου έχει πρόβλημα θορύβου από ζευγάρι καλωδίων που βρίσκεται στο ίδιο πολύζευγο με το δικό μου , είπε ότι ΘΑ το κοιτάξει και θα επικοινωνήσει μαζί μου .
Φυσικά και δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό και δεν με ενημέρωσε ποτέ για το τι έκανε και ΑΝ έκανε κάτι σε σχέση με τον έλεγχο που υποσχέθηκε.
Μετά από 10 μέρες περίπου ξαναδίνω βλάβη στους "καταχωρητές κλήσεων με βλάβη" (το 121 δηλαδή) .
Αυτή την φορά με παίρνει ένα ευγενέστατο παλικάρι , νέο σε ηλικία (καμία σχέση με τον αγενέστατο και επιθετικό τσάμπα μάγκα τον προηγούμενο) ... του εξηγώ το θέμα μου , του εξηγώ πως δεν άλλαξε τίποτα στην εσωτερική μου καλωδίωση, του εξηγώ πως "για τον φόβο των ιουδαίων" έβαλα 3 διαφορετικά ρουτεράκια (το USROBOTICS 9107, το Siemens CL-110, το Speedtouch το 536) απ' ευθείας στο καλώδιο του ΟΤΕ και πριν την εισαγωγή του στον χώρο μου (ο χώρος συνδέεται με καλώδιο του ΟΤΕ απ' ευθείας από το κουτί τους, δεν βρίσκεται σε κτίριο ή πολυκατοικία, δεν μεσολαβεί κατανεμητής κτιρίου) .
Σύνδεσα λοιπόν τα 3 διαφορετικά ρουτεράκια εναλλάξ στο καλώδιο του ΟΤΕ πριν την εισαγωγή του στον χώρο μου (αυτό σημαίνει σύνδεση χωρίς σπλίτερ, χωρίς Netmod και παράκαμψη του εσωτερικού καλωδιακού μου δικτύου), σε ένα laptop , άλλαξα μέχρι και την πολικότητα στο ζευγάρι μπας και αλλάξει κάτι ... και ΦΥΣΙΚΑ τα ΧΑΛΙΑ του χαμηλού και αδικαιολόγητου συγχρονισμού παρέμειναν ως είχαν , βελτιώθηκε μόνο λίγο το Upstream (πράγμα αδιάφορο).
Το SNR margin και το Line Attenuation παρέμειναν φυσικά τα ίδια : 9 db και 6 db στο Downstream .
Το παλικάρι με άκουσε με προσοχή και με επισκέφθηκε με το laptop του σε 2 ώρες .
Έβαλε το δικό του ρούτερ στην γραμμή , τσέκαρε θόρυβο κλπ , τσέκαρε ΚΑΦΑΟ , τσέκαρε το κουτί τους μετά το ΚΑΦΑΟ , μίλησε με διάφορους στο τηλέφωνο , μου είπε πως η γραμμή δεν έχει πρόβλημα είναι "καθαρή" , μου είπε πως δεν υπάρχουν άλλα ζεύγη με θόρυβο ή περίεργα σήματα "εναλλακτικών" στο πολύζευγο ή στις θέσεις τερματισμού και μου υποσχέθηκε να μου αλλάξει πόρτα στο DSLAM (εφόσον μίλησε μπροστά μου με ανοιχτή ακρόαση σε κάποιον νυσταλέο που μάλλον κάνει τις αλλαγές) και έφυγε.
Η πόρτα στο DSLAM άλλαξε (έτσι μου είπε και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω διότι το ρουτερ πλακώθηκε στις αποσυνδέσεις , αλλά και το παλικάρι ήταν σοβαρό και όχι καφενόβιος που δουλεύει στον ΟΤΕ περιμένοντας την σύνταξη) αλλά η ταχύτητα συγχρονισμού και το Attainable rate παρέμειναν στα ίδια χάλια .
Ένα πράγμα θα ήθελα να ρωτήσω μόνο , αν μπορεί κάποιος φίλος να με διαφωτίσει .
Εφόσον για 7 μήνες δεν είχα πρόβλημα στην γραμμή με τις ταχύτητες συγχρονισμού, εφόσον η γραμμή ελέγχθηκε και δεν βρέθηκε πρόβλημα σε φυσικό επίπεδο , εφόσον η πόρτα του DSLAM άλλαξε δια παν ενδεχόμενο , είναι δυνατό να έχουν προγραμματίσει κάποιον "κόφτη" στις ταχύτητες συγχρονισμού για αυτό και το Attainable rate έπεσε 5 -6 Μbps κάτω ... και ως εκ τούτου έπεσε και η ταχύτητα του Rate σε αυτά τα χάλια ?
Εννοείται πως θα συνεχίσω τις ενοχλήσεις στο 121 , μέχρι να δώσουν κάποια λύση και αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί , θα αναγκαστώ να ζητήσω μιαν άλλη καινούρια επιλέον αναλογική γραμμή από εναλλακτικό (για να μου έρχεται και φθηνότερα) , όμως θα ήθελα να μάθω και αν παίζει το ενδεχόμενο "κόφτη" στο DSLAM σε επίπεδο συγχρονισμού (δεν μιλάμε για το πόσο κατεβάζει κάποιος, αλλά για το πόσο συγχρονίζει και ειδικά στα 390 μέτρα που είμαι εγώ και με "καθαρή" -όπως είπαν - γραμμή ).
Δεν υπάρχει κόφτης. Υπάρχει ρύθμιση ταχύτητας ανάλογα του πακέτου που έχεις αγοράσει. Κόφτης όπως το εννοείς δεν παίζει.
Δες λίγο με αυτό (http://www.2cent.de/dmt/v8/dmt.zip)το διάγραμμα και ανέβασέ το.
Περισσότερα για το εργαλείο αυτό εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=187511)
Vladimiros
17-08-08, 18:57
Δεν υπάρχει κόφτης. Υπάρχει ρύθμιση ταχύτητας ανάλογα του πακέτου που έχεις αγοράσει. Κόφτης όπως το εννοείς δεν παίζει.
Δες λίγο με αυτό (http://www.2cent.de/dmt/v8/dmt.zip)το διάγραμμα και ανέβασέ το.
Περισσότερα για το εργαλείο αυτό εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=187511)
Το dmt έδειξε αυτά ...
Δεν ξέρω αν βοηθάνε ...
[Insomniac]
17-08-08, 19:29
Βοηθάνε αρκετά.
Το γράφημα δείχνει πιθανότατα έντονο πρόβλημα crosstalk από γραμμή που βρίσκεται σε ADSL-ADSL2 mode.
Κανονικά θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι.
42393
Τα χαμένα bits βρίσκονται στο κυκλικό κομμάτι (στις "καλές" συχνότητες) και με πρόχειρους υπολογισμούς είναι γύρω στα 6Mbps.
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις και πολλά. Έχεις το δικαίωμα να πιέσεις ( π.χ. για αλλαγή ζεύγους; ) μιας και η γραμμή μπορεί να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά θέλει αρκετή προσπάθεια ώστε ν'ασχοληθεί κάποιος.
Καλή τύχη.
Vladimiros
17-08-08, 20:43
;2263201']Βοηθάνε αρκετά.
Το γράφημα δείχνει πιθανότατα έντονο πρόβλημα crosstalk από γραμμή που βρίσκεται σε ADSL-ADSL2 mode.
Κανονικά θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι.
42393
Τα χαμένα bits βρίσκονται στο κυκλικό κομμάτι (στις "καλές" συχνότητες) και με πρόχειρους υπολογισμούς είναι γύρω στα 6Mbps.
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις και πολλά. Έχεις το δικαίωμα να πιέσεις ( π.χ. για αλλαγή ζεύγους; ) μιας και η γραμμή μπορεί να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά θέλει αρκετή προσπάθεια ώστε ν'ασχοληθεί κάποιος.
Καλή τύχη.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου . :)
Θα το παλέψω και βλέπουμε. Θα τους ζητήσω να μου αλλάξουν ζεύγος .
Ούτως ή άλλως είναι και το μόνο που δεν έχει γίνει από μέρους τους ... :hmm:
Welcome to the club :whistle:
Γειά σου ρε insomniac. Πανταχού παρόν είσαι.
[Insomniac]
18-08-08, 01:43
Το κατά δύναμιν. :) Και φυσικά δεν είμαι ο μόνος. :oneup:
DaveMurray
18-08-08, 06:24
η αλλαγή ζεύγους, απλώς μια γενική ερώτηση κάνω, μπορεί να μας βοηθήσει/βελτιώσει από κάτι...;
;2263201']Βοηθάνε αρκετά.
Το γράφημα δείχνει πιθανότατα έντονο πρόβλημα crosstalk από γραμμή που βρίσκεται σε ADSL-ADSL2 mode.
Κανονικά θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι.
42393
Τα χαμένα bits βρίσκονται στο κυκλικό κομμάτι (στις "καλές" συχνότητες) και με πρόχειρους υπολογισμούς είναι γύρω στα 6Mbps.
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις και πολλά. Έχεις το δικαίωμα να πιέσεις ( π.χ. για αλλαγή ζεύγους; ) μιας και η γραμμή μπορεί να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά θέλει αρκετή προσπάθεια ώστε ν'ασχοληθεί κάποιος.
Καλή τύχη.
Γιατί να υπάρχει πρόβλημα crosstalk από γραμμή adsl ? Δεν μπορεί να είναι θόρυβος από κάποια άλλη πηγή;
[Insomniac]
18-08-08, 17:29
Γιατί να υπάρχει πρόβλημα crosstalk από γραμμή adsl ? Δεν μπορεί να είναι θόρυβος από κάποια άλλη πηγή;
Παρατήρησε ότι έχει μεγάλο performance hit στο SNR από τον τόνο που ξεκινά το downstream μέχρι και περίπου τα 1100kHz, όπου παίρνει και πάλι τα πάνω του (και μάλιστα αρκετά πάνω, λόγω του ότι η γραμμή είναι καλή και έχει πολύ χαμηλή εξασθένιση).
Αν ήταν θόρυβος RFI από πηγή πιθανότατα θα παρατηρούσαμε συγκεκριμένες προβληματικές συχνότητες κι όχι ολόκληρο το ADSL φάσμα ή στη χειρότερη περίπτωση θα βλέπαμε αρμονικές, επαναλαμβανόμενες βυθίσεις δηλαδή.
Υπάρχει και ο θόρυβος από xdsl πηγές. Όχι μόνο από radio.
[Insomniac]
19-08-08, 00:44
Σίγουρα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, από τη μια κυρίως η εξάλειψη του θορύβου μετά τα 1100kHz κι από την άλλη δευτερευόντως η μικρότερη πιθανότητα να έπεσε σε περίπτωση alien crosstalk (σε σχέση με το αρκετά πιο συνηθισμένο kindred από το ADSL του "γείτονα"), με οδήγησαν στο παραπάνω συμπέρασμα - υπόθεση για το mode.
;2264460']Παρατήρησε ότι έχει μεγάλο performance hit στο SNR από τον τόνο που ξεκινά το downstream μέχρι και περίπου τα 1100kHz, όπου παίρνει και πάλι τα πάνω του (και μάλιστα αρκετά πάνω, λόγω του ότι η γραμμή είναι καλή και έχει πολύ χαμηλή εξασθένιση).
Αν ήταν θόρυβος RFI από πηγή πιθανότατα θα παρατηρούσαμε συγκεκριμένες προβληματικές συχνότητες κι όχι ολόκληρο το ADSL φάσμα ή στη χειρότερη περίπτωση θα βλέπαμε αρμονικές, επαναλαμβανόμενες βυθίσεις δηλαδή.
ΟΚ. Τώρα θυμάμαι το φάσμα του pnikolo με το τροφοδοτικό , που οι βυθίσεις ήταν επαναλαμβανόμενες.:oneup:
@Vladimiros: Εύχομαι να λυθεί σύντομα το πρόβλημα σου και να βρεις την άκρη.
@[Insomniac] & hel & όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει: Είχα ανοίξει αυτό το θέμα:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=217336&page=2
και τα προβλήματα μου από τότε αν και δήλωσα 3 φορές βλάβη στον ΟΤΕ εξακολουθούν να υφίστανται ακριβώς όπως περιγράφονται τότε. Hel δεν μου απάντησες τότε τι έβλεπες στα διαγράμματα μου, μάλλον ήσουν σε διακοπές :p. Μπορείτε να τα κοιτάξετε τώρα και να μου πείτε μήπως βγάζουμαι καμιά άκρη. Λέτε πραγματικά να είναι όπως λέει ο Vladimiros "Κόφτης" στο Attainable rate; Έστι μου φαίνεται και εμένα. Λετε να το κάνουν δοκιμαστικά σε μερικούς. Δίνω ξανά τα links από τα διαγράμματά μου.
Τέτοια ώρα:
http://img18.imagevenue.com/img.php?image=46882_dmt20080819_1504_122_662lo.jpg
Κάθε μέρα μετά τις 21:30:
http://img163.imagevenue.com/img.php?image=34711_dmt20080709_2313_122_829lo.jpg
Αρα ο αγενεστατος ξυστης βαριεστημενος κλπ κλπ (δεν τα θυμαμαι ολα) ειχε δικιο.
Το προβλημα ειναι η διαφωνια (crosstalk στα Ελληνικα) . Απλα το ειπε ακαταλαβιστικα χωρις "καθρεπτακια" και "χρωματιστα γυαλακια".
Vladimiros
20-08-08, 10:38
Αρα ο αγενεστατος ξυστης βαριεστημενος κλπ κλπ (δεν τα θυμαμαι ολα) ειχε δικιο.
Το προβλημα ειναι η διαφωνια (crosstalk στα Ελληνικα) . Απλα το ειπε ακαταλαβιστικα χωρις "καθρεπτακια" και "χρωματιστα γυαλακια".
Ο αγενέστατος και επιθετικός ξύστης μάλλον είχε μια θεωρία πασπαρτού για τις ανάλογες περιπτώσεις αγαπητέ φίλε, την οποία δεν έμπαινε καν στον κόπο να την ελέγξει στην πράξη ώστε να δώσει και μία συγκεκριμένη “διάγνωση” για το πρόβλημα του πελάτη .
Στα απανωτά μου ερωτήματα αν όντως ισχύουν στην πράξη οι ισχυρισμοί του περί διπλανής "θορυβώδους γραμμής εναλλακτικού" απαντούσε συνεχώς "μπορεί", "μπορεί", "μπορεί" και που “ξέρεις εσύ (συνηθίζεται ο ενικός στον καφενέ ) αν αυτό που σου λέω δεν είναι έτσι !”
'Μπορεί" , "μπορεί" , μπορεί" αλλά δεν κούνησε ποτέ τον ass του να δει αν το "μπορεί" ισχύει και στην πράξη , ούτε με ενημέρωσε ποτέ για το τι έκανε , αν έκανε (που δεν έκανε).
Ο δεύτερος τεχνικός που ασχολήθηκε με το πρόβλημα αποφεύγοντας την ίδια τακτική (του ξυσίματος και του γραψίματος του πελάτη) όχι μόνο ήταν ευγενής αλλά έκανε ότι ήταν δυνατό για να επιλύσει το πρόβλημα δοκιμάζοντας διάφορα και όπως είχα γράψει και στο πρώτο μήνυμά μου δεν βρήκε κάποια πηγή θορύβου “εναλλακτικών” σε άλλο ζεύγος στο πολύζευγο ή σε κάποια θέση τερματισμού , πράγμα που περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο μιας και η ανάλυση του γραφήματος του φίλου Insomniac μιλά για κάποια άλλη γραμμή που δημιουργεί το crosstalk.
"Καθρεπτάκια" και "χρωματιστά γυαλάκια" πάντως δεν κρατούσε ο δεύτερος από ότι πρόσεξα συν το γεγονός πως ο δεύτερος συντηρεί μία θετική εικόνα για την επιχείρηση που εργάζεται και όχι ο πρώτος . ;)
apostolis22
20-08-08, 11:21
Μιας και έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα ας παραθέσω τα διαγράμματα μου εδω να μου πείτε τι μπορεί να συμβαίνει..
Όλη την μέρα είμαι στα 5mbit (δευτερο διαγραμμα) και το βράδυ μετά της 8 είμαι στα 4.1mbit (πρώτο διαγραμμα)
Ευχαριστώ πολύ!
παιδιά σύντομα θα σας δώσω και εγώ απο το σπίτι το γράφημα του προγράμματος για να μου πείτε και εμένα ΓΙΑΤΙ ο &%^$#$@$:!@$!@@!~ πΟΤΕ δεν μου δίνει τα 7.7 mbit που είχα στην αρχή αλλά με το ζόρι τώρα είμαι στα 6.
Εγώ πιστεύω πως μας κλέβουν από όλους Attainable rate από τον ΟΤΕ και ψαχνόμαστε μετά για crosstalk φαινόμενα κλπ και προσπαθούμε να γίνουμε ειδικοί της τεχνολογίας DSL, ενώ κάποιοι άλλοι που είναι δουλειά τους (βλέπε υπάλληλοι του ΟΤΕ) ξύνονται και αδιαφορούν.
Εγώ πιστεύω πως μας κλέβουν από όλους Attainable rate από τον ΟΤΕ και ψαχνόμαστε μετά για crosstalk φαινόμενα κλπ και προσπαθούμε να γίνουμε ειδικοί της τεχνολογίας DSL, ενώ κάποιοι άλλοι που είναι δουλειά τους (βλέπε υπάλληλοι του ΟΤΕ) ξύνονται και αδιαφορούν.
Και πως το κάνουν αυτό ρε παιδιά? Έχουνε έναν ΟΤΕτζή που μασουλάει τα δισύρματα δίπλα στη ρεγκλέττα? Η μήπως έχουν κανένα τριμεράκι στην κάθε πόρτα?:p
Δε γίνονται αυτά τα πράγματα! :nono:
Ακόμη κι αν ο ΟΤΕ η οποιοσδήποτε πάροχος θέλει να περιορίσει την ένταση χρήσης των συνδρομητών για να εξοικονομήσει πόρους, δε θα το κάνει με αυτό τον τρόπο...
Οποιοσδήποτε περιορισμός θα τεθεί με τρόπο που να "φρενάρει" τους συνδρομητές τις μέρες και ώρες που έχει πιταρισμένα τα συστήματα...
Όχι έτσι στο χύμα όλη την ώρα...:rolleyes:
Και πως το κάνουν αυτό ρε παιδιά? Έχουνε έναν ΟΤΕτζή που μασουλάει τα δισύρματα δίπλα στη ρεγκλέττα? Η μήπως έχουν κανένα τριμεράκι στην κάθε πόρτα?:p
Δε γίνονται αυτά τα πράγματα! :nono:
Ακόμη κι αν ο ΟΤΕ η οποιοσδήποτε πάροχος θέλει να περιορίσει την ένταση χρήσης των συνδρομητών για να εξοικονομήσει πόρους, δε θα το κάνει με αυτό τον τρόπο...
Οποιοσδήποτε περιορισμός θα τεθεί με τρόπο που να "φρενάρει" τους συνδρομητές τις μέρες και ώρες που έχει πιταρισμένα τα συστήματα...
Όχι έτσι στο χύμα όλη την ώρα...:rolleyes:
Θυμίζω ότι η δική μου πτώση στην ταχύτητα συγχρονισμού γίνεται ακριβώς στις 21:30 η ώρα κάθε μέρα, όχι χύμα όλη την ώρα. Και ποιος μου λέει εμένα ότι εκείνη την ώρα δεν είναι πιταρισμένα τα συστήματα του ΟΤΕ και δεν το έχουν προγραμματισμένο να συμβαίνει έτσι κάθε μέρα μέχρι το επόμενο πρωί που επενέρχεται. Οι τρόποι να το κάνουν αυτό σίγουρα είναι πολλοί και ευφάνταστοι αν θέλουν, σίγουρα όμως όχι "μασουλώντας δίπλα στην ρεγκλέττα" όπως λες...
Βέβαια δεν μπορώ να αποδείξω στην δική μου περίπτωση όσα λέω, ούτε ο ίδιος είμαι σίγουρος ότι γίνεται έτσι. Σημασία έχει πως με κάποιο τρόπο τότε χάνω ένα μεγάλο ποσοστό του φάσματός μου και όταν πήγα με τα φάσματα αυτά στον ΟΤΕ για να βρούμε λύση στο πρόβλημά μου με κοιτάγανε σαν εξωγήινο.
Επιμένω ότι κάποιοι δεν κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα με μηδενικές γνώσεις, σε σημεία κλειδιά και με παχυλούς μισθούς. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που το προσπαθούν, αλλά δυστυχώς με το φιλότιμο μερικών δεν σώνεται η υπόθεση.
Θυμίζω επίσης σε μερικούς και το TS που έχει αποδεδειγμένα έστω και πειραματικά η Otenet κάτι που ευτυχώς δεν κάνει η Forthnet προς το παρόν τουλάχιστον. Άρα γιατί να μην κάνουν και άλλες αλχημείες να γλιτώσουν bandwidth από εμάς τους "heavy users";
error: can not indentify modem type....:hmm:
Ο αγενέστατος και επιθετικός ξύστης μάλλον είχε μια θεωρία πασπαρτού για τις ανάλογες περιπτώσεις αγαπητέ φίλε, την οποία δεν έμπαινε καν στον κόπο να την ελέγξει στην πράξη ώστε να δώσει και μία συγκεκριμένη “διάγνωση” για το πρόβλημα του πελάτη
Δεν θα πω τι ήταν αυτός που μίλησες vladimire, αλλά οι χαρακτηρισμοί ποτέ δεν βοήθησαν και σίγουρα σε κάνουν να χάνεις μέρος από το δίκιο σου.
Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αυτό που θεωρείς πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν είναι βλάβη.
........Auto merged post: emeliss πρόσθεσε 0 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........
παιδιά σύντομα θα σας δώσω και εγώ απο το σπίτι το γράφημα του προγράμματος για να μου πείτε και εμένα ΓΙΑΤΙ ο &%^$#$@$:!@$!@@!~ πΟΤΕ δεν μου δίνει τα 7.7 mbit που είχα στην αρχή αλλά με το ζόρι τώρα είμαι στα 6.
Ζήτα να πας στα 4. Αλλιώς #$%#$%#%^
........Auto merged post: emeliss πρόσθεσε 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εγώ πιστεύω πως μας κλέβουν από όλους Attainable rate από τον ΟΤΕ.
Εσύ βλέπεις φαντάσματα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα από καμία εταιρία. Αφού θα σε κόψει μετά αν θέλει. Γιατί να το κάνει εκεί που φαίνεται με μια ματιά;
Εξάλλου για αυτά τα φαινόμενα/προβλήματα για εμάς τους χρήστες έχει φροντίσει η μητέρα φύση και οι φυσικοί νόμοι.
[Insomniac]
20-08-08, 16:23
Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αυτό που θεωρείς πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν είναι βλάβη.
Εδώ φίλε emeliss θα διαφωνήσω λίγο εννοιολογικά. Δεν μπορεί γραμμή με 6db attenuation να κλειδώνει στα 14-15Mbps και να μη θεωρείται βλάβη της υπηρεσίας. Ναι, δεν είναι κλασσική βλάβη με τη στενή έννοια του όρου, αλλά και πάλι ο πελάτης δεν έχει την υπηρεσία που θά'πρεπε. Κι αν δεν την έχει αυτός που είναι δίπλα στο DSLAM, τελικά ποιος θα την έχει;
;2268111']Εδώ φίλε emeliss θα διαφωνήσω λίγο εννοιολογικά. Δεν μπορεί γραμμή με 6db attenuation να κλειδώνει στα 14-15Mbps και να μη θεωρείται βλάβη της υπηρεσίας. Ναι, δεν είναι κλασσική βλάβη με τη στενή έννοια του όρου, αλλά και πάλι ο πελάτης δεν έχει την υπηρεσία που θά'πρεπε. Κι αν δεν την έχει αυτός που είναι δίπλα στο DSLAM, τελικά ποιος θα την έχει;
Μεγαλη συζητηση. Πολυ μεγαλη θα ελεγα.
Καλέ μου insomniac, έχει δίκιο ο maik. Η συζήτηση είναι μεγάλη. Απλά δύο παρατηρήσεις. Η υπηρεσία του adsl δεν έχει (και ο πελάτης δεν πληρώνει) εγγυημένη ποιότητα. Τον έλεγχο του φάσματος δεν πρέπει να τον κάνει ο ΟΤΕ, αλλά άλλη αρχή.
[Insomniac]
20-08-08, 16:48
Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σας ότι υπάρχει χώρος για πολύ κουβέντα στο συγκεκριμένο.
Άλλωστε το ίδιο το συμβόλαιο αφήνει αυτά τα εννοιολογικά κενά τόσο με το "εώς 24Mbps", όπου στο εώς συμπεριλαμβάνεται και το 1Mbps, όσο και με το "ο πάροχος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου του", όπου άντε να ορίσεις το "κάθε δυνατή προσπάθεια" και το "καλή λειτουργία".
Όλα μπορούν να μπουν σε νόρμες. Απλά μετά οι τιμές παίρνουν τον ανήφορο. Και αυτό δεν βολεύει κανένα.
Vladimiros
20-08-08, 19:51
;2268111']Εδώ φίλε emeliss θα διαφωνήσω λίγο εννοιολογικά. Δεν μπορεί γραμμή με 6db attenuation να κλειδώνει στα 14-15Mbps και να μη θεωρείται βλάβη της υπηρεσίας. Ναι, δεν είναι κλασσική βλάβη με τη στενή έννοια του όρου, αλλά και πάλι ο πελάτης δεν έχει την υπηρεσία που θά'πρεπε. Κι αν δεν την έχει αυτός που είναι δίπλα στο DSLAM, τελικά ποιος θα την έχει;
Αυτό ακριβώς θα απαντούσα στον φίλο emeliss και φυσικά δεν μπορεί κάποιος να δεχθεί αυτή την πτώση της ταχύτητας συγχρονισμού στα 14,5 Μbps εφόσον η γραμμή του κλείδωνε για 7 μήνες στα 20-21 Kbps και να μην το θεωρήσει ως βλάβη .
Με την “λογική” της μη εγγυημένης ταχύτητας θα μπορούσε “αύριο” να κλειδώνει στα 4 Μbps επειδή του φάγανε τον χαλκό ποντίκια και το ένα σύρμα του ζεύγους δουλεύει σχεδόν επαγωγικά (λέμε τώρα) , ο δε πάροχος σε κάθε πρόβλημα φυσικού δικτύου που δημιουργήθηκε εκ των υστέρων θα μπορούσε να ισχυρίζεται πως δεν εγγυάται την ταχύτητα και θα “έκλεινε” εκεί τις όποιες βλάβες (με ή χωρίς εισαγωγικά) .
Βεβαίως και ο ΟΤΕ μπορεί να κρυφτεί αν θέλει πίσω από το απαράδεκτο όριο -κοροιδία του 30% της ονομαστικής ταχύτητας και να ορίσει σαν “βλάβη” οτιδήποτε κάτω από αυτό και να πετάει στον πελάτη την καραμέλα περί μισθωμένων που θα τις πληρώνει με το “βάρος του σε χρυσό” και “άμα γουστάρει” (το είπε φυσικά και ο πρώτος τεχνικός στην πρώτη μου κλήση για βλάβη) , όμως στο τέλος θα τον χάσει τον πελάτη είτε έτσι , είτε αλλιώς , εφόσον πακέτα με ταχύτητες ρουλέτα και “ότι νάναι” θα τις βρει στην αγορά από ανταγωνιστές σε πολύ φθηνότερες τιμές.
Ο δε πελάτης που θα χάνει μπορεί να μην κατέχει απλά μία "γραμμούλα με πρόβλημα" , αλλά πολλές γραμμούλες και μάλιστα χωρίς πρόβλημα.
Αν “επενδύσει τεχνική αντιμετώπιση” στα προβλήματα δικτύου στην λογική της “μη εγγυημένης ταχύτητας” έτσι γενικά και αόριστα αυτός που θα βγει μακροπρόθεσμα χαμένος θα είναι ο ΟΤΕ και όχι “ο πελάτης”, ο οποίος θα ψαχτεί κατά χιλιάδες άτομα για κάτι καλύτερο ή έστω τουλάχιστον φθηνότερο σε άλλον πάροχο .
Η λογική της ρουλέτας και του “ότι νάναι” οδηγεί αναγκαστικά στην δεύτερη λύση κάποια στιγμή, διότι ναι μεν ο Χ εναλλακτικός δεν θα λύσει τα προβλήματα δικτύου του ΟΤΕ , οι τιμές του όμως για τις ίδιες πιθανά άθλιες ταχύτητες σε "καλές γραμμές" διαφέρουν δραματικά προς τα κάτω , ο δε μέσος πελάτης βρίσκεται στον ΟΤΕ και πληρώνει τα αυξημένα του τιμολόγια και γιατί είναι ο διαχειριστής δικτύου και διαθέτει υποτίθεται σοβαρό τεχνικό προσωπικό από το οποίο περιμένει λύσεις και όχι καραμέλες για μισθωμένες και “μη εγγυημένες ταχύτητες” στις όποιες κλήσεις για βλάβη ή υποβάθμιση της ταχύτητας συγχρονισμού .
Τωρα αν μιλησω για λογικες "πλερωνω ρε!!!!, σας γ....." θα γινω κακος.
Vladimiros
20-08-08, 20:14
Τωρα αν μιλησω για λογικες "πλερωνω ρε!!!!, σας γ....." θα γινω κακος.
Εσείς μπορείτε "αύριο" να κλειδώσετε στα 3Μbps , από τα 4 που μπορεί να κλειδώνατε για μήνες και να είστε "ικανοποιημένος" με την "εξήγηση" των "μη εγγυημένων ταχυτήτων", άλλοι δεν μπορούν. Χρειάζονται "περισσότερα" σαν "εξηγήσεις" και σίγουρα περισσότερα σαν λύσεις για την υποβάθμισή τους ;)
Δεν είναι θέμα "γ...ου" αγαπητέ φίλε .
Είναι θέμα ανταγωνισμού .
Το "παραπάνω" το πληρώνει κάποιος για το "παραπάνω", είτε για θέματα ποιότητας υπηρεσίας είτε για θέματα υποστήριξης και λύσεων σε προβλήματα ποιότητας υπηρεσίας.
Είναι απλό νομίζω . :)
Καταρχήν δεν υπάρχει καραμέλα με τα μισθωμένα. Εγγυημένες ταχύτητες δεν μπορεί να δώσει το απλό δίκτυο του adsl. Είναι πραγματικότητα σε τεχνικό επίπεδο.
Επιπλέον όπως είδες με τα ίδια τα μάτια σου, γίνονται προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων.
Φύλακας του φάσματος όμως ο ΟΤΕ δεν είναι. Μπορείς να απευθυνθείς στην ΕΕΤΤ.
Όσο για τους εναλλακτικούς, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Vladimiros
20-08-08, 21:47
Καταρχήν δεν υπάρχει καραμέλα με τα μισθωμένα.
Τότε θα άκουσα λάθος όταν ο πρώτος τεχνικός μου είπε : αν θέλεις σταθερές ταχύτητες πάρε μισθωμένη και διάβασα λάθος σε διάφορα νήματα εδώ, διάφορους να προτρέπουν διάφορους "να πάρουν μισθωμένη" για να λύσουν τα προβλήματά τους. :)
Εγγυημένες ταχύτητες δεν μπορεί να δώσει το απλό δίκτυο του adsl. Είναι πραγματικότητα σε τεχνικό επίπεδο.
Ποιος μίλησε “για εγγυημένες ταχύτητες” ?
Μιλάμε για πτώση 6 Mbps στην ταχύτητα συγχρονισμού , μετά από 7 μήνες .
Κάθε βλάβη ή δυσλειτουργία στις "μη εγγυημένες ταχύτητες" την πετάς ?
Επιπλέον όπως είδες με τα ίδια τα μάτια σου, γίνονται προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων.
Φύλακας του φάσματος όμως ο ΟΤΕ δεν είναι. Μπορείς να απευθυνθείς στην ΕΕΤΤ.
Ποιος μίλησε για "φύλακα φάσματος" ?
Την επίλυση του πιθανού προβλήματος φάσματος μπορεί να την ζητήσει κάποιος εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο από τους τεχνικούς η απλά θα πρέπει να δεχθεί την "μοίρα του" αρκούμενος στις γενικότητες περί "μη εγγυημένων ταχυτήτων" ?
Από τους ευσυνείδητους τεχνικούς πράγματι γίνονται προσπάθειες και από ότι φάινεται δεν το βλέπουν σαν "ο ΟΤΕ δεν είναι φύλακας φάσματος” , "το πρόβλημά σου δεν είναι βλάβη” , "οι ταχύτητες δεν είναι εγγυημένες" κλπ
Όσο για τους εναλλακτικούς, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Το μόνο σίγουρο .
Όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου στο τέλος κοιτάζεις το κόστος για την ίδια χάλια υπηρεσία .:)
Τι δεν κατάλαβες. Το πρόβλημα που έχεις δεν είναι ωμικό. Αυτό είδε ο τεχνικός. Είναι θέμα παρεμβολής. Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, λυπάμαι. Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω αρκετά. Εσύ κράτα τα σχόλια όπως θες να τα βλέπεις.
Καλή συνέχεια.
Όπως μάθαμε να ζούμε με διαφορες παραξενιές των ADSL, φοβάμαι ότι πλέον θα πρέπει να μάθουμε και στις παρεμβολές.
Αν ρίξετε μια ματια στο forum είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο τους τελευταίους μήνες.
Να πω τα αιτια?
Νομίζω όλοι τα ξέρουμε - Για τους "αρρυθμίστους" εναλλακτικούς που βρωμίζουν τον τόπο, για τα δωρεάν router MarkaMekapses η για την γιαγιά μου που έβαλε adsl πλέον? (τηλέφωνο ζήτησε αλλα είχε και ένα "adsl" δώρο μαζί)
Όταν και στα περιπτερα θα έχουν adsl (που ΈΧΟΥΝ κάποια ήδη) τότε όσοι ασχολούνται πιο σοβαρά με το θέμα θα πάνε στο fiber και θα τελειώσουν ΌΛΑ αυτά που καθόμαστε και αναλύουμε εδώ.
Μέχρι τότε να περιμένετε αυτά και ΠΟΛΎ χειρότερα με θορύβους και παρεμβολές.
Vladimiros
12-09-08, 08:24
Αιτήματος "αλλαγής ζεύγους" συνέχεια ..
Μετά τον κύκλο ενοχλήσεων στο 121 και το αίτημα για αλλαγή ζεύγους μπας και αποφευχθούν τα φαινόμενα crosstalk από άλλη γραμμή adsl, ο ΟΤΕ (που μας ενώνει) έδρασε "διαχωριστικά" αυτή τη φορά και μας ξεχώρισε "σαν ζεύγη" .
Αποτέλεσμα ?
Οι ταχύτητα συγχρονισμού επανήλθε στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών, το πρόβλημα λύθηκε και το διάγραμμα στο DMT ξαναβρήκε την υγειά του .(επισυνάπτεται φωτό)
Ένα :respekt: στους τεχνικούς του ΟΤΕ που ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου και ένα ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν με αυτό με διάθεση και όρεξη να το επιλύσουν . :rolleyes:
@ ADSLgr.com All rights reserved.