PDA

Επιστροφή στο Forum : Η «δικτύωση» της παιδείας



Crosstalk
08-04-03, 17:46
|Ελλάδα|Προχωρεί με γοργούς ρυθμούς η "δικτύωση" των σχολείων. Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα και σωστά ώστε να γνωρίζουν απο μικρή ηλικία οι Ελληνες το internet και να αυξηθεί η ταχύτητα διείσδυσης του.
Η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους τομείς της κοινωνικής ζωής όπου οι δράσεις για την είσοδο των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής κινούνται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς. Η δημιουργία e-πολιτών περνά μέσα από την αξιοποίηση των δράσεων που προβλέπονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» έτοιμων να ανταποκριθούν στις ανάγκες της νέας κοινωνίας, προϋποθέτει την εξοικείωση τους με το Internet, αρχής γενομένης από τα σχολεία.

Τα δυο πρώτα μέτρα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΚτΠ) του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης είναι αφιερωμένα στην e-εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, στον Αξονα 1 του προγράμματος και στο Μέτρο 1.1, προϋπολογισμού 119 εκατ. ευρώ, προβλέπεται ο εξοπλισμός και η δικτύωση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ενώ στο Μέτρο 1.2, προϋπολογισμού 182,16 εκατ. ευρώ, εντάσσονται οι δράσεις για την εισαγωγή και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για πολύ ικανοποιητική πορεία της υλοποίησης των έργων του ΚτΠ στην εκπαίδευση, σε σύγκριση πάντα με άλλες δράσεις που είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Από το υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι και στα δύο μέτρα έχει ενταχθεί και αυτήν τη στιγμή υλοποιείται το 85% των συνολικών έργων. Μάλιστα από αυτό το 85% έχει ήδη πληρωθεί περίπου το 42%.


Πηγή: Business2005.gr

@ ADSLgr.com All rights reserved.