PDA

Επιστροφή στο Forum : ε-ε-έφτασε! μικροπρόβληματάκια



tsapi
15-10-03, 21:19
Mετά πολλών κόπων και βασάνων έβαλα σήμερα την adsl μου σε λειτουργία. Υπενθυμίζω: χονδρική από forthnet, modem: jetski. Θα σας πω περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενο μήνυμα, αφού έρθω στα ίσια μου.

Προς το παρόν έβαλα σε ξεχωριστή κάρτα δικτύου πάνω στο linux box μου το jetspeed και όλο το δίκτυο βλέπει σωστά ίντερνετ. Το μοναδικό που δεν μπορώ να κάνω είναι να μπω στο configuration του jetspeed (192.168.1.1)!

Έχουμε και λέμε: eth0 η κάρτα δικτύου για όλο το υπόλοιπο δίκτυο με ip 192.168.0.1. eth1 η κάρτα πάνω στην οποία έχω καρφωμένο το jetspeed, ΧΩΡΙΣ ip. ppp0 η σύνδεση με το ίντερνετ. 192.168.1.1 η ip του jetspeed. Το defaultroute είναι φυσικά το ppp0.

Όταν στον browser του linux box πάω να ανοίξω το 192.168.1.1 (jetspeed) μου λέει ότι the connection was refused. Ακόμα και όταν στο route προσθέσω route add 192.168.1.1 dev eth1 πάλι μου βγάζει τα ίδια. Όταν καρφώσω το jetspeed πάνω στην ethernet του laptop μου (winxp) φυσικά βλέπω το 192.168.1.1 (jetspeed) κανονικότατα.

Kαμιά ιδέα? Ψάχνω πυρετωδώς το manual μπας και μου ξέφυγε τίποτα και σπάζω το κεφάλι μου..

Nick-K
15-10-03, 21:51
Μήπως έχει πρόβλημα η κάρτα δικτύου και δεν το βλέπει? Το είχα πάθει κι εγώ αυτο και με το που την αντικατέστησα δούλεψε κανονικά.

tsapi
15-10-03, 22:45
Μήπως έχει πρόβλημα η κάρτα δικτύου και δεν το βλέπει? Το είχα πάθει κι εγώ αυτο και με το που την αντικατέστησα δούλεψε κανονικά.

Mα αν είχε πρόβλημα, πώς θα ήμουν τώρα στο ίντερνετ over dsl???

alatasst
15-10-03, 22:52
dwse stin deuterh karta eth1 IP 192.168.1.x

tsapi
15-10-03, 23:51
dwse stin deuterh karta eth1 IP 192.168.1.x

Telika me thn gnosti methodo trial and error to brika. Akribos opos ta les. Edosa 192.168.1.x sthn eth1, orisa na ginetai routed i ip toy jetspeed apo eth1 kai voila.

Thanx anyway.

UGF_GreekMind
15-10-03, 23:56
Δεν ξέρω και πολλά από linux, αλλά γιατί δεν έδωσες ip στην eth1 ; (και μάλιστα το τονίζεις το "ΧΩΡΙΣ ip")

tsapi
16-10-03, 04:33
Δεν ξέρω και πολλά από linux, αλλά γιατί δεν έδωσες ip στην eth1 ; (και μάλιστα το τονίζεις το "ΧΩΡΙΣ ip")

Ψάχνονας στο ίντερνετ για την εγκατάσταση του adsl με pppoe είδα κάμποσους που επέμεναν στο να μη δίνει κανείς ip στην ethernet που συνδέει το modem. Όχι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έπαιζε το μόντεμ, αλλά τελικά και δίνοντας ip μια χαρά έπαιξαν όλα και έβλεπα και το modem μια χαρά.

s0k
17-10-03, 21:36
Υπενθυμίζω: χονδρική από forthnet



tsapi πώς παίρνεις χονδρική?

tsapi
21-10-03, 03:07
tsapi πώς παίρνεις χονδρική?

Από forthnet (εγώ). Είχα αναφερθεί εκτενώς σε παλιότερο μήνυμα.

Αν πάρεις ένα τηλέφωνο τις πωλήσεις τους (νομίζω 801138888, αλλά για πιο σίγουρα δες στο web site τους), θα σου πουν λεπτομέριες.

Περιληπτικά το καλό της υπόθεσης είναι ότι γλυτώνεις κάμποσο νταβατζηλίκι χρήμα (τέλη εγκατάστασης κτλ), μπορείς να πάρεις ό,τι μόντεμ θέλεις, δεν ασχολείσαι καθόλου με τη διαδικασία (την κάνει εξ ολοκλήρου η forthnet), και από ό,τι μου είπαν στην forthnet θα έχεις γρηγορότερα την dsl σου από ό,τι αν έκανες μόνος σου την αίτηση στον ΟΤΕ. Το μεγάλο μειονέκτημα της χονδρικής είναι ότι δένεσαι με τον isp σου, καθότι αν θελήσεις να αλλάξεις provider, χάνεις την adsl τηλεπικοινωνιακή πρόσβαση και πρέπει να ξαναμπείς από την αρχή στη διαδικασία και στα έξοδα. Οπότε σε συμφέρει να πάρεις adsl χονδρική μόνο εφόσον είσαι πεπεισμένος για την ποιότητα του isp σου, ώστε να σκοπεύεις σε μία μακρόχρονη συνεργασία.

Εκτός από την forthnet ξέρω ότι adsl χονδρική δίνει και η acn. Φαντάζομαι ότι και άλλοι isps δίνουν, αλλά δεν μπορώ να σου πω θετικά.

xenbast_
21-10-03, 11:11
ωραίος ο τσάπης, μπορείς να πάρεις ότι μόντεμ θέλεις και πήρε τζετσκί... :lol: :lol:

cosmos
21-10-03, 12:03
Δεν ξέρω και πολλά από linux, αλλά γιατί δεν έδωσες ip στην eth1 ; (και μάλιστα το τονίζεις το "ΧΩΡΙΣ ip")

Ψάχνονας στο ίντερνετ για την εγκατάσταση του adsl με pppoe είδα κάμποσους που επέμεναν στο να μη δίνει κανείς ip στην ethernet που συνδέει το modem. Όχι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έπαιζε το μόντεμ, αλλά τελικά και δίνοντας ip μια χαρά έπαιξαν όλα και έβλεπα και το modem μια χαρά.
Δε χρειάζεται ip ανεξαρτήτως λειτουργικού, γιατί απλά στο PPPoE ο client δε στέλνει πακέτα IP... Στέλνει πακέτα PPPoE, δηλαδή "ειδικά" Ethernet frames των οποίων ο header δηλώνει ότι περιέχει τέτοιου είδους πακέτα. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στα σχετικά RFC.

ΥΓ: Πριν καιρό θα είχε νόημα το θάψιμο των jetspeed, λόγω τιμής και κυρίως λόγω "ελλειμματικού" firmware (υποστήριξη NAT χωρίς υποστήριξη port mapping κατά κύριο λόγο, έλλειψη firewalling κτλ). ΙΜΗΟ κανένας από τους 2 λόγους δεν είναι σε ισχύ πια. Το θεωρώ καλό κομμάτι όσον αφορά τα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά και θα το προτιμούσα πιθανώς σε σχέση με μοντέλλα άλλων εταιρών στην ίδια περιοχή τιμής.

UGF_GreekMind
21-10-03, 13:45
Σωστό... το είχα ξεχάσει... thx cosmos
Bέβαια δεν έχει να κάνει με το τι είδους πακέτα περιγράφει ο header, αλλά με το destination address.



1
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-------------
| DESTINATION_ADDR | |
| (6 octets) | |
| | |
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+ Ethernet
| SOURCE_ADDR | header
| (6 octets) | |
| | |
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+ |
| ETHER_TYPE (2 octets) | |
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-------------
| VER/TYPE | CODE | |
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+ |
| SESSION_ID (2 octets) | PPPoE header
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+ |
| LENGTH (2 octets) | |
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-------------
~ ~
~ PPP payload ~
~ ~
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
| CHECKSUM |
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

tsapi
21-10-03, 14:45
ωραίος ο τσάπης, μπορείς να πάρεις ότι μόντεμ θέλεις και πήρε τζετσκί... :lol: :lol:

Δεν έχεις άδικο - οξύμωρο είναι. Δεδομένου μάλιστα ότι από την αρχή έλεγα ότι δεν ήθελα να δώσω δραχμούλα στο θείο σωκράτη και τον μπάμια τον οτε.

Το θέμα όμως είναι ότι έψαχνα το φτηνότερο μόντεμ που να παίζει σε λίνουξ, χωρίς να με ενδιαφέρει αν είναι router ή firewall. Kαι πέραν τούτου, καθότι είμαι σε intracom dslam, ελπίζω να έχω τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα με το jetski, παρά με κάποιο άλλο modem. Γι αυτό και τελικά το πήρα.

delto
21-10-03, 15:42
Apo o,ti katalaba to diktuo sou (192.168.0.x) brisketai pisw apo to linux mhxanhma. Opote gia autous to linux einai to gateway.

Giati settarises to jetspeed sa router kai oxi sa bridge (kai na tre3eis PPPoE apo to linux)? Giati na exei to diktuo sou akoma ena hop pros ta e3w?

Se auth thn periptwsh ontws de xreiazetai IP h "mprostinh" Ethernet sou, gia na pai3ei to PPPoE.

Allwste mporeis na mpeis sto web management tou jetspeed (192.168.1.1) apo to laptop, gia na settareis o,ti xreiastei.

tsapi
21-10-03, 22:55
Apo o,ti katalaba to diktuo sou (192.168.0.x) brisketai pisw apo to linux mhxanhma. Opote gia autous to linux einai to gateway.

Giati settarises to jetspeed sa router kai oxi sa bridge (kai na tre3eis PPPoE apo to linux)? Giati na exei to diktuo sou akoma ena hop pros ta e3w?

Se auth thn periptwsh ontws de xreiazetai IP h "mprostinh" Ethernet sou, gia na pai3ei to PPPoE.

Η διατύπωσή μου ήταν πολύ αόριστη και παραπλανητική. Όντως το jetspeed λειτουργεί ως bridge, τρέχω το pppoe στο λίνουξ και την ethernet την βλέπω ως ppp0.


Allwste mporeis na mpeis sto web management tou jetspeed (192.168.1.1) apo to laptop, gia na settareis o,ti xreiastei.

Για κάποιον παράξενο λόγο και πάλι δεν βλέπω το jetspeed πουθενά από το δίκτυο. Στο επόμενο reboot (σε λίγες μέρες :) ) θα ψάξω να δω τι τρέχει..

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.