PDA

Επιστροφή στο Forum : Ένας γιατρός την ημέρα ζητεί εξιτήριο από το ΕΣΥ - Μαζικές παραιτήσεις

ciaoant1
27-08-08, 15:44
Ένας γιατρός την ημέρα ζητεί εξιτήριο από το ΕΣΥ
Μαζικές παραιτήσεις λόγω «ασφυκτικών» συνθηκών εργασίας

Ένας γιατρός την ημέρα εγκαταλείπει τα δημόσια νοσοκομεία το τελευταίο δίμηνο. Όπως λένε «το ΕΣΥ είναι αυτό που τους διώχνει», αφού ιδιαίτερα στην περιφέρεια οι μεγάλες ελλείψεις και οι συνεχείς εφημερίες δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες εργασίας. Οι αποχωρήσεις, όμως, έχουν ως συνέπεια κλινικές περιφερειακών νοσοκομείων να υπολειτουργούν, ή να κινδυνεύουν ακόμη και με λουκέτο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Νοσοκομείου της Λευκάδας, όπου προσφάτως μπήκε λουκέτο στη Καρδιολογική Κλινική μετά την αποχώρηση της μοναδικής καρδιολόγου του νοσοκομείου. Έτσι, μοιραία, όταν ένας ασθενής αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναγκάζονται να καλέσουν ιδιώτες!

Από το «Αχιλλοπούλειο» Βόλου, αποχώρησαν τέσσερις γιατροί μέσα σε ενάμιση χρόνο. «Έπειτα από 28 χρόνια εργασίας, η απόφασή μου να φύγω ήταν σαφώς δύσκολη, αλλά δεν άντεχα άλλο- όπως και οι συνάδελφοί μου», λέει στα «ΝΕΑ» ο γενικός χειρουργός- πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την αρχή της χρονιάς έχουν παραιτηθεί από το ΕΣΥ περισσότεροι από 100 γιατροί, με αποτέλεσμα οι συνδικαλιστές να μιλούν για «μαζική έξοδο».

«Άθλιες συνθήκες»

Όπως λέει ο κ. Μαυρογιάννης, «αυτή η τάση φυγής είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο, αφού παρατηρείται τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Το ωράριο είναι εξαντλητικό, οι μισθοί μας εξευτελιστικοί και μεταξύ όλων των άλλων έχει δημιουργηθεί τέτοιο κλίμα ώστε οι γιατροί είναι νομικά ανοχύρωτοι. Ο επιμελητής επιβάλλεται να εξετάζει όλα τα περιστατικά που περνούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Εάν όμως στο μεταξύ διακομιστεί στο νοσοκομείο ένας πολυτραυματίας που πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα, τότε ο επιμελετής είναι εκτεθειμένος αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατηγορηθεί για αμέλεια μόνο και μόνο επειδή χειρουργούσε. Αυτές δεν είναι συνθήκες εργασίας», υπογραμμίζει ο κ. Μαυρογιάννης. Οι γιατροί, ιδιαίτερα των περιφερειακών νοσοκομείων, εφημερεύουν κατά μέσον όρο 10 με 15 ημέρες τον μήνα, πράγμα που όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν έχει άμεση συνέπεια και στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στον ασθενή.

Κι όλα αυτά ενώ η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει ότι οι ειδικοί γιατροί δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα και οι ειδικευόμενοι τις 56 ώρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι μεν μπορούν να κάνουν έως και τέσσερις εφημερίες τον μήνα, ενώ οι δε δεν πρέπει να ξεπερνούν τις έξι. Γι΄ αυτόν τον λόγο άλλωστε αποφάσισε να παραιτηθεί από το Νοσοκομείο της Φλώρινας ο μαιευτήρας γυναικολόγος- πρώην υπεύθυνος της Μαιευτικής Κλινικής, κ. Γιάννης Κοσκοσάς. Μαζί με την παραίτησή του όμως, υπέβαλε και μήνυση στη Διοίκηση εξαιτίας των παράνομων εφημεριών στις οποίες εξαναγκάζουν τους γιατρούς. Έτσι, η Μαιευτική Κλινική έχει μείνει με έναν μόνον γιατρό, ο οποίος θα εγκαταλείψει με τη σειρά του το... πόστο του στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς έχει διοριστεί σε άλλο νοσοκομείο.

Αργούν οι διορισμοί

«Όταν όμως μείναμε μόλις δύο γιατροί, άρχισαν τα ουσιαστικά προβλήματα. Οι κρίσεις γίνονται με τόσο αργό ρυθμό- από την ημέρα που θα υποβάλει κάποιος τα χαρτιά έως ότου κριθεί για μια θέση επιμελητή Β΄, μεσολαβούν ακόμη και δυόμισι χρόνια- με αποτέλεσμα τα κενά να χρονίζουν και το υπάρχον προσωπικό να “λυγίζει” από την πίεση και τις υποχρεώσεις. Ο φόρτος εργασίας ήταν τέτοιος, που έθετα σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και τη δική μου», λέει ο κ. Κοσκοσάς.

Καθημερινό εμπόδιο για τους γιατρούς- οι οποίοι παρακολουθούν χρόνο με τον χρόνο την τεχνολογική απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων- είναι και η έλλειψη σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού. «Ο υπέρηχος ήταν χαλασμένος επί πέντε ολόκληρα χρόνια, στα Εξωτερικά Ιατρεία δεχόμασταν κάθε χρόνο κατά μέσον όρο 140.000 ασθενείς, την ώρα που λειτουργούσαμε με προσωπικό “ασφαλείας” εξαιτίας των μόνιμων κενών· και μέσα σε όλα αυτά κάναμε και δέκα εφημερίες τον μήνα. Κι όμως, παρ΄ όλα αυτά, το νοσοκομείο μού λείπει. Ομολογώ, όμως, ότι ο ιδιωτικός τομέας παρέχει τη δυνατότητα στους χειρουργούς να ασκούν το “μεράκι” τους», υπογραμμίζει ο γενικός χειρουργός κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο οποίος δήλωσε παραίτηση πριν από έναν χρόνο από το Νοσοκομείο Βέροιας.

Με τους ίδιους μισθούς από το ΄98

Η ΚΑΚΗ κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία- τα οποία είναι παρατημένα από το κράτος-, το πρόβλημα των εφημεριών που «χρονίζει» και οι χαμηλές απολαβές είναι το «τρίπτυχο» που οδηγεί τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, τονίζει ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ. «Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως οι απολαβές των γιατρών είναι “κολλημένες” από το 1998. Κι ενώ ο υπουργός Υγείας κόβει κορδέλες, εμείς διαπιστώνουμε με αίσθημα πικρίας πως το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Γι΄ αυτό και δεκάδες γιατροί παίρνουν το ρίσκο να αναζητήσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=83425&ct=1

johnny21
27-08-08, 19:13
Προσυπογράφω τα παραπάνω όντας επιμελητής Β' σε κέντρο υγείας στις Σέρρες.Ντρέπομαι να πω πόσα λεφτά παίρνω και οι εφημερίες πράγματι είναι συνεχόμενες και χωρίς να ακολουθούνται από ρεπό.Οσο για τον υπουργό υγείας;Αυτός έχει ειδικότητα τις δημόσιες σχέσεις...

21century
27-08-08, 19:43
Αν έχετε την καλωσύνη πείτε μας τους μισθούς που λαμβάνετε να γνωρίζουμε μερικά μέτρα και σταθμά διότι σίγουρα δεν αγγίζουν την γενιά των 700 ευρω. Στο γνωστό κλίμα πάντως οι εφημερίες χάνονται και πολλές φορές έχουμε επισχέσεις εργασίας αφού δεν πληρώνονται και έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά απο την άλλη τα φακελλάκια απο τους περισσότερους πάνε σύννεφο, όσοι έχουν συνείδηση απλά φεύγουν...

emeliss
27-08-08, 19:48
Ώπα, ώπα. Αλίμονο και να έπαιρναν 700 ευρώ. Επίσης το θέμα με τα φακελάκια είναι μεγάλο. τις περισσότερες φορές που είδα φακελάκι είναι επειδή ο ενδιαφερόμενος κυνηγούσε τον γιατρό στους διαδρόμους για να το δώσει. Έχω δει άλλους να τα παίρνουν στο κρανίο επειδή πήγαν να τους δώσουν φακελάκι. Βέβαια έχω μπει τελευταίος σε εξωτερικά ιατρεία ενώ είχα πάει πρώτος (ήταν με προτεραιότητα, χωρίς ραντεβού) επειδή δεν φιλοδώρησα.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιχείρημα για τους χαμηλούς μισθούς το φακελάκι.

PALADIN
27-08-08, 21:12
Προσυπογράφω τα παραπάνω όντας επιμελητής Β' σε κέντρο υγείας στις Σέρρες.Ντρέπομαι να πω πόσα λεφτά παίρνω και οι εφημερίες πράγματι είναι συνεχόμενες και χωρίς να ακολουθούνται από ρεπό.Οσο για τον υπουργό υγείας;Αυτός έχει ειδικότητα τις δημόσιες σχέσεις...

Να μήν ντρέπεσαι γιά τα λεφτά που παίρνεις,
εκείνοι πού πρέπει να ντρέπονται είναι εκείνοι που σου δίνουν αυτά τα λεφτά.
Κατα την γνωμη μου Ιατρός είναι το πιό δύσκολο επάγγελμα καί όποτε έχω την ευκαιρία καί συνομιλώ με συναδέλφους σου, ειδικά του ΕΣΥ, τους τονίζω τον θαυμασμό μου καί την εκτιμηση μου.
Φυσικά είναι το μόνο που μπορώ να κάνω σαν απλός πολίτης αλλά η ηθική αναγνώριση είναι καί αυτό κάτι.

sdikr
27-08-08, 21:23
Πάω στοίχημα οτι σε κάποια στιγμή ο thread starter θα κάνει ποστ περι του ιδιωτικού συστήματος υγείας, καθώς και το πόσο κακό είναι.

λύσεις όμως δεν βλέπω να δίνει.

Να δώσει λεφτα το κράτος, δηλάδη εμείς που πλήρωνουμε φόρους (μετά θα βγεί και θα λέει για το ότι εμείς δίνουμε φόρους κλπ)

neeklia
27-08-08, 21:38
Πάω στοίχημα οτι σε κάποια στιγμή ο thread starter θα κάνει ποστ περι του ιδιωτικού συστήματος υγείας, καθώς και το πόσο κακό είναι.

Κι έλεγα κι εγώ απο πού παίρνει τις ιδέες για τόσο postάρισμα...:lol:

sdikr
27-08-08, 21:49
αν θέλετε το ξαναδιαβάζετε

Κι όλα αυτά ενώ η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει ότι οι ειδικοί γιατροί δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα και οι ειδικευόμενοι τις 56 ώρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι μεν μπορούν να κάνουν έως και τέσσερις εφημερίες τον μήνα, ενώ οι δε δεν πρέπει να ξεπερνούν τις έξι. Γι΄ αυτόν τον λόγο άλλωστε αποφάσισε να παραιτηθεί από το Νοσοκομείο της Φλώρινας ο μαιευτήρας γυναικολόγος- πρώην υπεύθυνος της Μαιευτικής Κλινικής, κ. Γιάννης Κοσκοσάς. Μαζί με την παραίτησή του όμως, υπέβαλε και μήνυση στη Διοίκηση εξαιτίας των παράνομων εφημεριών στις οποίες εξαναγκάζουν τους γιατρούς. Έτσι, η Μαιευτική Κλινική έχει μείνει με έναν μόνον γιατρό, ο οποίος θα εγκαταλείψει με τη σειρά του το... πόστο του στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς έχει διοριστεί σε άλλο νοσοκομείο.

Τελικά θέλουμε την Ευρώπη ή όχι; ή μηπώς την θέλουμε μόνο εκεί που μας αρέσει;

ciaoant1
28-08-08, 21:43
σε κάποια στιγμή ο thread starter θα κάνει ποστ περι του ιδιωτικού συστήματος υγείας, καθώς και το πόσο κακό είναι.
Έχω κάνει και παλιότερα σχετικά ποστ.
Αφού το ανέφερες βέβαια, σαφώς η ιδιωτικοποίηση στην υγεία θα χειροτερεύσει την κατάσταση για το λαό - άλλωστε, η μερική ιδιωτικοποίηση ήδη έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα απ' ότι ήταν...

Να δώσει λεφτα το κράτος, δηλάδη εμείς που πλήρωνουμε φόρους (μετά θα βγεί και θα λέει για το ότι εμείς δίνουμε φόρους κλπ)
Να πάρει λεφτά το κράτος από την άρχουσα τάξη (ξέρεις, αυτούς που τώρα παίρνουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, κτλ, κτλ, κτλ), και να ελαφρύνει τη φορολογία των κατώτερων στρωμάτων.
Επίσης, να χτυπήσει τις μίζες, να σταματήσει τους γλαζοπράσινους διορισμούς, κτλ, κτλ, κτλ.

Πέρα όμως απ' όλα αυτά, θέλω να θέσω ένα άλλο θέμα:
Αν -υποθετικά μιλάμε πάντα- έβγαινε ο sdikr και έλεγε "ο ciaoant1 είναι μ@λάκας", και ειδικά αν το έλεγε χωρίς "@" αλλά με "α", όλοι σχεδόν θα έβγαιναν και θα τον "κατακεραύνωναν" διότι "ρίχνει το επίπεδο", είναι "απρέπεια", μπλα, μπλα, μπλα.

Τώρα όμως που ο sdikr βγαίνει και με κρίνει πάνω σε μια άποψη που...θα πω (αυτός την είπε για μένα, και μάλιστα την είπε και λάθος), όλα είναι ΟΚ!

Με λίγα λόγια, δεν επιτρέπεται να βρίσεις τον άλλο (έστω και αν δεν τον γουστάρεις, όπως ξεκάθαρα συμβαίνει με τον sdikr και εμένα - τα αισθήματα πάντως είναι αμοιβαία, η μόνη διαφορά είναι πως εγώ δεν έχω πρόβλημα να το πω και δημόσια, και όχι έμμεσα και πικρόχολα).
ΟΜΩΣ, επιτρέπεται να τον κρίνεις αρνητικά με βάση μια άποψη που ο ίδιος ποτέ δεν εξέφρασε, αλλά τηγν εξέφρασες εσύ για λογαριασμό του!

Πραγματικά εκπληκτικό!

υγ: Αντιλαμβάνονται ότι τώρα θα αρχίσουν τα "είσαι off-topic", το thread αυτό μπορεί να κλείσει διότι "εκτροχιάστηκε", και βέβαια "φταίω εγώ".

Το ότι ο sdikr με κρίνει με βάση μια άποψη που ο ίδιος κατασκεύασε και έγραψε για λογαρασμό μου, και με την οποία δεν ταυτίζομαι σε καμία περίπτωση, πέρασε απαρατήρητο...

........Auto merged post: ciaoant1 πρόσθεσε 0 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Και ένα ακόμα αρθρο από το χώρο της υγείας:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=83634

sdikr
28-08-08, 22:13
Έχω κάνει και παλιότερα σχετικά ποστ.
Αφού το ανέφερες βέβαια, σαφώς η ιδιωτικοποίηση στην υγεία θα χειροτερεύσει την κατάσταση για το λαό - άλλωστε, η μερική ιδιωτικοποίηση ήδη έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα απ' ότι ήταν...

Να πάρει λεφτά το κράτος από την άρχουσα τάξη (ξέρεις, αυτούς που τώρα παίρνουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, κτλ, κτλ, κτλ), και να ελαφρύνει τη φορολογία των κατώτερων στρωμάτων.
Επίσης, να χτυπήσει τις μίζες, να σταματήσει τους γλαζοπράσινους διορισμούς, κτλ, κτλ, κτλ.

Πέρα όμως απ' όλα αυτά, θέλω να θέσω ένα άλλο θέμα:
Αν -υποθετικά μιλάμε πάντα- έβγαινε ο sdikr και έλεγε "ο ciaoant1 είναι μ@λάκας", και ειδικά αν το έλεγε χωρίς "@" αλλά με "α", όλοι σχεδόν θα έβγαιναν και θα τον "κατακεραύνωναν" διότι "ρίχνει το επίπεδο", είναι "απρέπεια", μπλα, μπλα, μπλα.

Τώρα όμως που ο sdikr βγαίνει και με κρίνει πάνω σε μια άποψη που...θα πω (αυτός την είπε για μένα, και μάλιστα την είπε και λάθος), όλα είναι ΟΚ!

Με λίγα λόγια, δεν επιτρέπεται να βρίσεις τον άλλο (έστω και αν δεν τον γουστάρεις, όπως ξεκάθαρα συμβαίνει με τον sdikr και εμένα - τα αισθήματα πάντως είναι αμοιβαία, η μόνη διαφορά είναι πως εγώ δεν έχω πρόβλημα να το πω και δημόσια, και όχι έμμεσα και πικρόχολα).
ΟΜΩΣ, επιτρέπεται να τον κρίνεις αρνητικά με βάση μια άποψη που ο ίδιος ποτέ δεν εξέφρασε, αλλά τηγν εξέφρασες εσύ για λογαριασμό του!

Πραγματικά εκπληκτικό!

υγ: Αντιλαμβάνονται ότι τώρα θα αρχίσουν τα "είσαι off-topic", το thread αυτό μπορεί να κλείσει διότι "εκτροχιάστηκε", και βέβαια "φταίω εγώ".

Το ότι ο sdikr με κρίνει με βάση μια άποψη που ο ίδιος κατασκεύασε και έγραψε για λογαρασμό μου, και με την οποία δεν ταυτίζομαι σε καμία περίπτωση, πέρασε απαρατήρητο...

........Auto merged post: ciaoant1 πρόσθεσε 0 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Και ένα ακόμα αρθρο από το χώρο της υγείας:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=83634

Σας εβρίσα πουθενά;

ουτε είπα κάτι εμέσα, οποιός θέλει διαβάζει τα μηνύματα σου και τα δικά μου,

ακόμα τα παράπονα σας για Moderation actions μπορείτε να τα κάνετε μέσω πμ ή σε αλλον συντόνιστη και όχι δημόσια

alekan
28-08-08, 22:56
Είναι πασιφανέστατο σε όσους έχουν έστω και την παραμικρή σχέση με το χώρο της υγείας, οτι υπάρχει μια λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της δημόσιας υγείας,σε όλους τους τομείς της, (από τις εργασιακές σχέσεις, έως την εξυπηρέτηση των ασθενών) με ταυτόχρονη αβάντα στην "ιδιωτική πρωτοβουλία".
Αλλά, όποτε οι εργασιακές σχέσεις καταγγέλονται, θυμόμαστε ξαφνικά τα φακελλάκια.
Όσο για τον υπουργό.το επόμενο έργο του θα είναι να βάλει καγκελάκια και σιντριβάνια σε κάθε νοσοκομείο και κέντρο υγείας της επικράτειας.

pelasgian
28-08-08, 23:08
Αν έχετε την καλωσύνη πείτε μας τους μισθούς που λαμβάνετε να γνωρίζουμε μερικά μέτρα και σταθμά διότι σίγουρα δεν αγγίζουν την γενιά των 700 ευρω. Στο γνωστό κλίμα πάντως οι εφημερίες χάνονται και πολλές φορές έχουμε επισχέσεις εργασίας αφού δεν πληρώνονται και έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά απο την άλλη τα φακελλάκια απο τους περισσότερους πάνε σύννεφο, όσοι έχουν συνείδηση απλά φεύγουν...

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Στις μέρες μας όποιος μισεί το παιδί του το στέλνει να γίνει γιατρός.

Αφενός, πάνε 40άντα πριν πιάσουν τα πρώτα λεφτά στα χέρια τους, το οποίο σημαίνει ότι μέχρι τότε είναι ξεκρέμαστοι. Μετά, οι μισθοί που παίρνουν είναι αδιανόητα χαμηλοί για το λειτούργημά τους, όπως και οι συνθήκες εργασίας.

Ένα θα σας πω, γιατρός στις ΗΠΑ παίρνει γύρω στα 150,000 δολάρια το χρόνο.

Εδώ το κράτος τους ΩΘΕΙ να πάρουν φακελάκια, γιατί αλλιώς θα ΨΟΦΗΣΟΥΝ της πείνας, αν πρώτα δεν αρρωστήσουν οι ίδιοι με τις περιπτώσεις που πλέον πάνε στο ΙΚΑ. Η λαθρομετανάστευση τα τελευταία χρόνια είχε και αυτή μεγάλο αντίκτυπο, αφού ορισμένες βραδύες νομίζεις ότι είσαι σε ασιατική χώρα. Παράλληλα ο μη έλεγχος αυτών των ανθρώπων πριν εισέλθουν στη χώρα, έχει σαν αποτέλεσμα να φέρουν σε αρκετές περιπτώσεις εξωτικές αρρώστιες ή εξωτικές ... συμπεριφορές.

Η κατάσταση είναι φρικώδης. Φεύγουν για να κάνουν δικό τους ιατρείο, ώστε να μην έχουν το κράτος αφεντικό τους, μαζί με όλες τις παράλογες απαιτήσεις του, αλλά ΠΕΛΑΤΗ τους.

Mike86
29-08-08, 15:05
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Στις μέρες μας όποιος μισεί το παιδί του το στέλνει να γίνει γιατρός.

Αφενός, πάνε 40άντα πριν πιάσουν τα πρώτα λεφτά στα χέρια τους, το οποίο σημαίνει ότι μέχρι τότε είναι ξεκρέμαστοι. Μετά, οι μισθοί που παίρνουν είναι αδιανόητα χαμηλοί για το λειτούργημά τους, όπως και οι συνθήκες εργασίας.

Ένα θα σας πω, γιατρός στις ΗΠΑ παίρνει γύρω στα 150,000 δολάρια το χρόνο.

Εδώ το κράτος τους ΩΘΕΙ να πάρουν φακελάκια, γιατί αλλιώς θα ΨΟΦΗΣΟΥΝ της πείνας, αν πρώτα δεν αρρωστήσουν οι ίδιοι με τις περιπτώσεις που πλέον πάνε στο ΙΚΑ. Η λαθρομετανάστευση τα τελευταία χρόνια είχε και αυτή μεγάλο αντίκτυπο, αφού ορισμένες βραδύες νομίζεις ότι είσαι σε ασιατική χώρα. Παράλληλα ο μη έλεγχος αυτών των ανθρώπων πριν εισέλθουν στη χώρα, έχει σαν αποτέλεσμα να φέρουν σε αρκετές περιπτώσεις εξωτικές αρρώστιες ή εξωτικές ... συμπεριφορές.

Η κατάσταση είναι φρικώδης. Φεύγουν για να κάνουν δικό τους ιατρείο, ώστε να μην έχουν το κράτος αφεντικό τους, μαζί με όλες τις παράλογες απαιτήσεις του, αλλά ΠΕΛΑΤΗ τους.

"Ας πάρουμε τις ΗΠΑ, την πιο ελεύθερη κοινωνία
στον κόσμο. Παρουσιάζει τεράστιο χάσμα ανάμε-
σα στον τρόπο διακυβέρνησης και την κοινή γνώ-
μη. Σε πλήθος σημαντικών ζητημάτων φαίνεται ότι
το κοινό έχει σταθερές θέσεις, στις οποίες η κυβέρ-
νηση δεν ανταποκρίνεται. Ας δούμε το σημαντικό-
τατο και χρόνιο εσωτερικό πρόβλημα της χώρας,
το σύστημα υγείας. Πρόκειται για δράμα. Τα κατά
κεφαλή έξοδα υγείας είναι διπλάσια από τα αντί-
στοιχα σε συγκρίσιμες κοινωνίες και παρ’ όλα αυ-
τά, τα αποτελέσματα είναι αξιοθρήνητα. Η παιδική
θνησιμότητα των ΗΠΑ είναι φερ’ ειπείν αντίστοιχη
με της Μαλαισίας! Ταυτόχρονα, περίπου 45 εκατ.
άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν έχουν καθόλου ασφάλιση
και η μοναδική ιατρική περίθαλψη που μπορούν
να απολαύσουν είναι η εισαγωγή τους στα επείγο-
ντα περιστατικά. Όλα αυτά είναι καταστροφικά και
δεν αρέσουν στον κόσμο."

Νοαμ Τσομσκι.
http://www.faqpress.gr/pdf/FAQ_01.pdf

Το σύστυμα Υγειας στις ΗΠΑ

@Sdikr
εκτός από μαντικές ικανοτητες θα μπορούσες τουλαχιστων να μας πεις τη γνώμη σου για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα και τι λύσεις προτύνεις?
Επίσης, την επόμενη φορά που θα θέλουμε να πούμε τη γνώμη μας θα σε ρωτήσουμε πρώτα για το αν την εγκρίνεις... Συγγνώμη κιόλλας που δεν το κάναμε τόσο καιρό και μας παρεξηγήθηκες :oops:

largo
29-08-08, 15:53
αν θέλετε το ξαναδιαβάζετε

Την θέλουμε, αλλά ολόκληρη. Μέχρι τώρα μονο τις υποχρεώσεις (aka πληρωμες) μας έχουν δώσει.

ciaoant1
29-08-08, 16:51
Σας εβρίσα πουθενά;
Όχι, ίσα ίσα που οι εκφράσεις-λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κοσμιότατες.

ουτε είπα κάτι εμέσα, οποιός θέλει διαβάζει τα μηνύματα σου και τα δικά μου,
Εδώ διαφωνούμε.
οποιός θέλει διαβάζει τα μηνύματα σου και τα δικά μου

ακόμα τα παράπονα σας για Moderation actions μπορείτε να τα κάνετε μέσω πμ ή σε αλλον συντόνιστη και όχι δημόσια
Τα όποια "παράπονα" μου για λογοκρισία τα κάνω μέσω πμ.

Τα όποια "παράπονα" μου για αυτά που γράφονται σε δημόσια ποστ που με αφορούν, τα κάνω μέσω δημόσιων ποστ.

vasper
29-08-08, 16:54
Λύση είναι να αναγκάσει το υπουργείο υγείας τους γιατρούς να πηγαίνουν και στην επαρχία για μερικά χρόνια τουλάχιστον, αλλιώς να ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ... Γιατί όλοι γιατροί στην Αθήνα, στο Ωνάσειο δεν μπορούν να γίνουν...!!! Μετά όμως θα σηκωθεί σίγουρα ξανά ο ciaoant1 να πει ότι τους στέλνουν... εξορία!!!

Πάντως οι μισθοί από το 98 δεν είναι οι ίδιοι. Αυτό είναι υπερβολή. Δεν παίρνουν 600 ευρώ.... (200000 δρχ ήταν ο μισθός το 98).

ciaoant1
29-09-08, 23:53
Απόφαση «βόμβα» για τις εφημερίες
Προϋπόθεση η συναίνεση των εργαζομένων για υπερωριακή εργασία. Ορατός ο κίνδυνος προβληματικής λειτουργίας κλινικών και τμημάτων με δύο ή τρεις γιατρούς

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1652615

panther.
30-09-08, 00:00
Λύση είναι να αναγκάσει το υπουργείο υγείας τους γιατρούς να πηγαίνουν και στην επαρχία για μερικά χρόνια τουλάχιστον, αλλιώς να ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ... Γιατί όλοι γιατροί στην Αθήνα, στο Ωνάσειο δεν μπορούν να γίνουν...!!!

και ψαχνεις να κλεισεις ραντεβου στο ΙΚΑ απο τους πολλους γιατρους και κλεινεις για του χρονου...:whistle:
και πας και στα δημοσια νοσοκομεια και πεθαινεις στην ουρα...

Nozomi
30-09-08, 05:01
Θα σας πω εγώ τους μισθούς.
Λοιπόν στο ΕΣΥ ο μισθός του επιμελητή Β είναι γύρω στα 2,200 euro (δεν υπολογίζονται ποτέ τα μαύρα).
Πολλά σας φαίνονται ? Ξέρετε ΠΟΤΕ αυτά δίδονται ? Κοντά στα 40 ...
Έχουν μεσολαβήσει 6-8 χρόνια σπουδών, 2-3 έτη αναμονής, 1 χρόνος αγροτικό, 2-3 χρόνια αναμονής για την ειδικότητα, 5-6 χρόνια Ειδικότητα στην οποία αμοίβονται με μ.ο 1,300 ευρώ και η αναζήτηση μετά μιας θέσης Επιμελητή σε κάποιο επαρχιακό νοσοκομείο (αν δεν έχεις τον μπαμπά καθηγητή).
Αν μετά απ' όλα αυτά, τα δύο χιλιάρικα σας φαίνονται πολλά, τι να πω, ξεκινήστε να σπουδάσετε Ιατρική για να λύσετε το βιοποριστικό σας.:p
Φούλ αμοιβή βλέπει κάποιος στην έκτη δεκαετία της ζωής του και αμφιβάλλω αν σ' αυτή την ηλικία μπορείς να αποσβέσεις όλα όσα επένδυσες (πάνω απ' όλα ψυχικά).
Να θυμόμαστε πάντα ότι, παρά το ότι ένας γιατρός μπορεί να εξαντλείται στην εφημερία ΔΕΝ έχει δικαίωμα στο λάθος, όταν αντίστοιχα αμοιβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι (ΔΕΗ-ΟΤΕ) είναι απλά ξύστες χωρίς βάρδιες ...
Ελπίζω να πήρατε μια εικόνα.

kennyyy
30-09-08, 05:49
Οι γιατροί θα έπρεπε να αμοίβονται άνετα στο διπλάσιο από σήμερα αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να είναι τέτοιοι ώστε όποιος πέρνει φακελάκι να απολύεται, ο καταγγέλων να νοσηλύεται δωρεάν στο νοσοκομείο της αρεσκείας του κλπκλπ...Γενικά ένα ανταποδοτικό σύστημα ώστε να είχε κάποιο νόημα το "δωρεάν υγεία" και οι εισφορές των εργαζομένων και κυρίως των εργοδοτών.

applebite
30-09-08, 10:11
Λύση είναι να αναγκάσει το υπουργείο υγείας τους γιατρούς να πηγαίνουν και στην επαρχία για μερικά χρόνια τουλάχιστον, αλλιώς να ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ... Γιατί όλοι γιατροί στην Αθήνα, στο Ωνάσειο δεν μπορούν να γίνουν...

Για που λες λοιπον να στειλουμε τη Νατασουλα? :p
Αν και λεγεται οτι οταν εχεις "μεσο" ικανο να σε βαλει στην ιατρικη απο το παραθυρο, ειναι πιθανοτατα ικανο να σε διορισει κ σε ευνοικο μερος.
Για το αν ειναι ικανο να κανει οτιδηποτε αλλο, οι αποψεις διιστανται :whistle:

aroutis
30-09-08, 10:19
Ελα βρε και συ applebite, τη Νατασουλα αμέσως...

Εχει παιδάκια βρε και ανδρα να φροντίσει.. υποχρεώσεις.. που να τη στέλνουμε καλε στην επαρχία.. :rofl:

Η επαρχεία δεν ειναι για τους έχοντες και κατέχοντες... ειναι για τους "αλλους" ;)

applebite
30-09-08, 10:26
Ελα βρε και συ applebite, τη Νατασουλα αμέσως...

Εχει παιδάκια βρε και ανδρα να φροντίσει.. υποχρεώσεις.. που να τη στέλνουμε καλε στην επαρχία.. :rofl:

Η επαρχεία δεν ειναι για τους έχοντες και κατέχοντες... ειναι για τους "αλλους" ;)

Μονο απο εναν λασπολογο κ διεφθαρμενο ΠΑΣΟΚο σαν εσενα θα περιμενα να ξεσκεπασει το βρωμικο δακτυλο που υπαρχει πισω απο την ερωτηση ενος λασπολογου κ διεφθαρμενου ΠΑΣΟΚου σαν εμενα.

Ε, αφου πανω κατω αυτα θα ακουσουμε, τα λεω εγω απο τωρα για να γλιτωνουμε κ χρονο :rofl:

Με τις "ενδοοικογενειακες αναταραξεις" του τελευταιου καιρου, ειναι αρκετα απασχολημενο το υπουργειο προπαγανδας, κ ειναι αν μη τι αλλο γαιδουρια να σπαταλαμε τον πολυτιμο χρονο του με μπηχτες για την αξιαγαπητη Νταιανα ;)

aroutis
30-09-08, 10:34
E δε μπορεί, σε λίγο θα μας έρθει ο Vasper κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας βάλει στη θέση μας...

Ξέρεις, πρέπει να είμαστε σεμνοί και ταπεινοι βρε, σαν την Νέα Διακυβέρνηση.. :rofl:

........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 0 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Υ.Γ. Που έχω την αφίσσα του Ανδρέα.. :rofl:

apok
30-09-08, 10:34
wonders

Θα γινόταν εστω και μια φορα να κρατηθεί το επίπεδο;

applebite
30-09-08, 10:46
wonders

Θα γινόταν εστω και μια φορα να κρατηθεί το επίπεδο;

Ειναι βαρια η moderatικη :p

Ε ενταξει κ εσυ, για τη Νατασα λεγαμε, ποτε κρατηθηκε επιπεδο απο την ιδια κ το περιβαλλον της για να πεις οτι θα το κρατησουμε κ εμεις? ;)

apok
30-09-08, 10:48
Δηλαδή αν μιλούσαμε για τον Χιτλερ, οι μισοι απο εδωμέσα θα έπρεπε ήδη να ειχαν μια 45αρα φυτεμενη στο κουτελο;; :hmm:

applebite
30-09-08, 10:54
Ε καλα, δεν τη βρισαμε τη γυναικα.
Για την επιτυχια της στην 3οβαθμια εκπαιδευση λεγαμε, με ολιγον τι -ομολογουμενως- ειρωνικο υφος.
Κατα βαθος ομως ξερεις οτι μαλλον ελαχιστα αφορα την ιδια το θεμα, ουτε περιμενει κανεις μας να αλλαξει η "λαικη γνωμη" για το προσωπο της απο ενα post εδω. Απλα ειναι παραδοση να πικαρουμε τον Vasper, για να βλεπουμε καθε φορα πως θα τα μπαλωσει :p

apok
30-09-08, 10:56
Εγώ ομως δεν αναφερόμουν στην Νατάσα..

τεσπά.. συνεχιστε να κάνετε αυτό που ξέρετε καλά:)

lazar
30-09-08, 22:01
Ένας γιατρός την ημέρα ζητεί εξιτήριο από το ΕΣΥ

Πάντα έλεγα ζητά. Υπάρχει κάποιος που λέει "τι ζητείς";

8anos
02-10-08, 22:36
Θα σας πω εγώ τους μισθούς.
Λοιπόν στο ΕΣΥ ο μισθός του επιμελητή Β είναι γύρω στα 2,200 euro (δεν υπολογίζονται ποτέ τα μαύρα).

Τα 2200 πως υπολογίζονται; Με επιδοματα, εφημεριες υπερεργασια κλπ

44920

πηγη : http://www.mof-glk.gr/mis/2008/2.pdf σελ 8

harisb
03-10-08, 18:04
Τα 2200 πως υπολογίζονται; Με επιδοματα, εφημεριες υπερεργασια κλπ

44920

πηγη : http://www.mof-glk.gr/mis/2008/2.pdf σελ 8

...με τις εφημερίες, αλλά σε επαρχιακό νοσοκομείο, που είναι 7-9 ενεργείς, υπολόγιζε τα 2000-2200 ευρώ (1200 + 800-1000=2000-2200)...
στην Αθήνα, που είναι 3-4 ενεργείς υπολόγιζε 1700-1800 ευρώ (1200 + 500-600=1800-1900)...

Το θέμα δεν είναι τόσο τα λιγοστά χρήματα, όσο οι άθλιες συνθήκες εργασίας και η χείριστη (πιό χείριστη δεν γίνεται) συνεργασία μεταξύ των υποομάδων που απαρτίζουν ένα νοσοκομείο (γιατροί, νοσηλευτικό, εργαστήρια, διοικητικό, τραυματιοφορείς, οδηγοί, καθαριστές, τεχνικοί, (μέχρι και οι) τηλεφωνητές κλπ).

Αυτό που είναι πια εμφανές είναι η προοδευτική απαξίωση του ΕΣΥ.
Ελπίζω να ξέρουν με τι θα το αντικαταστήσουν...

ciaoant1
04-10-08, 14:51
Και βέβαια ξέρουν:
Δες στις ΗΠΑ τι ωραίο σύστημα υγείας έχουν και θα καταλάβεις...

ciaoant1
23-10-08, 23:26
«Ούτε κι εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε ποιες κλινικές είναι κλειστές σε όλη τη χώρα». Η αποκαλυπτική αυτή δήλωση δεν ανήκει σε τυχαίο πρόσωπο. Τη διατύπωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας και ακούστηκε σε συνάντησή του με συνδικαλιστές.
...
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=58353744

wi fi thief
24-10-08, 09:31

Την θέλουμε, αλλά ολόκληρη. Μέχρι τώρα μονο τις υποχρεώσεις (aka πληρωμες) μας έχουν δώσει.

οι (περισσοτερες) ευρωπαικες χωρες κατοικουνται απο ευρωπαιους πολιτες.

αυτο ειναι το προβλημα ;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.