PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα νέα "εκτακτα" φορολογικά μέτρα. Επιπλέον 10% φορολογία για τα ενοίκια;

Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

dhmk
28-08-08, 08:07
Ακούγοντας χθες τις ειδήσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα, ένοιωσα να μου αναβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Έριξα τις χριστοπαναγίες της ζωής μου.

Παρόλο που έχω μετοχές και εισπράτω κάποια μερίσματα, δεν ενοχλούμαι ιδιαίτερα από αυτά ειδικά τα μέτρα. Από ότι διάβασα οι μετοχές που θα έχουν αγορασθεί μέχρι 31/12/2008 δεν θα φορολογηθούν όποτε κι αν τις πωλήσω. Τώρα για τα μερίσματα θα υπάρξει μια ζημιά 100 ευρώ τον χρόνο με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η ετήσια μερισματική απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου μου θα είναι ακόμη πιο μικρή από ότι είναι σήμερα σε σχέση με τα επiτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων των τραπεζών. Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον, αν τα πράγματα καλυτερεύσουν στον χρηματιστήριο και απεγκλωβιστώ από τις σημερινές ζημιές, να πουλήσω όλες τις μετοχές και να βρω την ησυχία μου. Να μην με λένε και κερδοσκόπο και φοροαποφεύγοντα.

Εκείνο που με έκανε κυριολεκτικά να τα ψάλλω στον Αλογοσκούφη έτσι όπως δεν τα έχω ψάλλει ποτέ σε άνθρωπο, είναι η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους Ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες!!! Το πρώτο σίγουρα δεν είμαι και όσο για το δεύτερο, εισπράττω ένα ενοίκιο περίπου 300 ευρώ μεικτά τον μήνα. Επομένως φαίνεται να ανήκω στην δεύτερη κατηγορία.

Ολοι ξέρουμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν με κάθε τρόπο. Εδώ ένα βιβλίο 5.5 ευρώ αγόρασα από κατάστημα που λειτουργεί μέσα σε Carrefour και ο ιδιοκτήτης μου είπε ένα "εντάξει" για να με διώξει καθώς εγώ περίμενα την απόδειξή μου. Την επόμενη φορά, όμως, δεν θα του την χαρίσω.

Ομως η φοροδιαφυγή συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων τι σχέση έχει με τα εισοδήματα από ενοίκια που για να φορολογηθούν με 10% πρέπει να δηλωθούν φυσικά; Επίσης υπάρχει και ο έλεγχος με το τι δηλώνει ο νοικάρης στη φορολογική του δήλωση που ανεβάζει το ρίσκο της φοροδιαφυγής και φυσικά εκτός από παράνομους μετανάστες, όλοι οι άλλοι οι ενοικιαστές έχουν συμφέρον να δηλώσουν το ενοίκιο που πληρώνουν. Λοιπόν εδώ δεν υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και όπου υπάρχει με το 10% τιμωρούνται μόνο όσοι δεν φοροδιαφεύγουν.

Ακούω λοιπόν ότι ακόμη και αυτοί που ως μοναδικό εισόδημα έχουν μόνο ένα ενοίκιο, θα πληρώσουν το 10%. Δηλαδή αν το μοναδικό μου εισόδημα ήταν 3.000 ευρώ τον χρόνο από αυτό το ενοίκιο, θα έπρεπε να πληρώσω 300 ευρώ φόρο. Ή μήπως αυτό θα συμβεί αν έχω ως εισόδημα μόνο αυτό το ενοίκιο; Αν π.χ. εισπράτω και μια μικρή σύνταξη και θεωρούμαι συνταξιούχος τότε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ ισχύει;

Φυσικά είναι επακόλουθο ότι αν έχεις εισοδήματα μόνο από αυτό το ενοίκιο, δεν έχεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και είναι πολύ πιθανό ότι ακόμη και στην πρόνοια να απευθυνθείς δεν θα σου αναγνωρίσουν παροχή υπηρεσιών, καθώς... εισπράτεις αυτό το ένα ενοίκιο.

Αρα λοιπόν θα τα πάρουν από τον πιο εκτεθημένο οικονομικά και ασφαλιστικά άνθρωπο. Αλλά θα δώσουν... επίδομα θέρμανσης στους χαμηλοσυνταξιούχους και μακροχρόνια άνεργους. Εστω και με κάποια κριτήρια, όπως λένε. Φυσικά θα του φορτώσουν... και το τέλος ακίνητης περιουσίας!!! Να μην αναφέρω και το κτηματόσημο!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως τα εισοδήματα από ενοίκια μπορούν να μπουν σε μια κατηγορία όπου το αφορολόγητο δεν θα ισχύει πια. Δηλαδή αν δεν δηλώνεις εισοδήματα από καμιά άλλη πηγή θεωρήσαι αυτομάτως "εισοδηματίας" και άρα δεν έχεις αφορολόγητο; Και άρα φορολογήσαι με 10% ακόμη και με το μοναδικό εισόδημα των 3.000 ευρώ;;;

Ενας λοιπόν, άνθρωπος, που έχει ετήσιο εισόδημα μόνο από ενοίκια 3.000 ευρώ, τι θα πρέπει να κάνει καθώς θα θεωρηθεί φοροφυγάς, ή φοροαποφεύγων και θα του ζητηθεί να καλύψει τις... μαύρες τρύπες ως κεφαλαιοκράτης και να πληρώσει φόρους επί φόρων;

Αν αυτό τελικά αποδειχθεί όντως έτσι και δεν διορθωθεί και δεν διευκρινιστεί άμεσα, τί να πω και εγώ; Είναι και ευαίσθητος ο Αλογοσκούφης και κάνει αγωγές, γιαυτό δεν μπορώ να δώσω συστάσεις δημόσια για το τι θα έπρεπε να του κάνει αυτός ο άνθρωπος ο οποίος θα δεχόταν ένα παράλογο και εξωφρενικό κτύπημα και στην πιο στοιχειώδη επιβίωσή του.

Τώρα όσο αφορά την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, όπου μαζί με το παπάκι μου έφθανα στο σημείο να πληρώνω πάνω από 460 ευρώ τον χρόνο, ξεκίνησα ήδη την διαδικασία να πουλήσω το σημερινό μου τζιπ των 2000 κκ, για να πάρω ένα μικρό το πολύ 1300 κκ. Του χρόνου, όταν είναι να λήξει και η ασφάλεια θα πουλήσω και το παπάκι για να γλυτώσω τα 150 ευρώ τον χρόνο που πλήρωνα για ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας.

Βαρέθηκα να πληρώνω σ'αυτήν την κωλο-χώρα, όπου κάθε μέρα τρέμω στην ιδέα ότι θα ξυπνήσω σε έναν νέο φορολογικό εφιάλτη.

Και όσο για τις φοροελαφρύνσεις από το 2011 με 1% κάθε χρόνο για φυσικά πρόσωπα κτλ, ζήσε Μάη μου... Μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, και ποιος θα είναι κυβέρνηση. Παραμύθια και στάχτη στα μάτια μας.

kennyyy
28-08-08, 08:50
Το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθούν να φοροδιαφύγουν δε σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσεις άλλο ένα κίνητρο (ακόμα πιο βαριά φορολογία) για να το κάνουν...
Απορούσα που δεν υπήρχε θέμα μέχρι τώρα και υπάρχουν θέματα για τόσα άλλα πράγματα που δε μας αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο όσο η ανικανότητα αυτού του οικονομικού επιτελείου να συμμαζέψει τα έξοδα επί 3+ χρόνια και πρέπει να την πληρώνουν όπως πάντα τα "κορόιδα"...
Στο κλασσικό σχόλιο "δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά" απλά θα πω ότι και γω χωρίς το LSE τα ίδια πράγματα θα έκανα, τα πιο εύκολα...Κοπάνα όποιον μπορείς και κάνε την κότα όπου δε σε παίρνει...
Γενικά συμφωνώ σε όλο το ποστ προφανώς και να συμπληρώσω ότι αυτά ισχύουν από το 2008. Αδυνατώ να το πιστεψω ότι τόσο μπακαλίστικα (λάθος έκφραση καθώς και ο μπακάλης κάνει καλύτερο προγραμματισμό, γιαυτό και κρατάει το μαγαζί του) τους λείπανε τόσα ΕΕΕ φέτος και το ανακοινώσανε σχεδόν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους !!!!
Πραγματικά μένω άφωνος...

aroutis
28-08-08, 09:05
Και όσο για τις φοροελαφρύνσεις από το 2011 με 1% κάθε χρόνο Γιατί, αυτοί θα είναι κυβέρνηση;

:rofl:

Δεν υπάρχει περίπτωση μετά από όλα αυτά, η πλέον αντιλαϊκή κυβέρνηση -που έχει ξεπεράσει και τη κυβέρνηση Μητσοτάκη (φτου στο κόρφο μας φτου!!)- να ξανακερδίσει εκλογές...

gitane
28-08-08, 09:07
Δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεσαι kennyyy.
Πέρσι το καλοκαίρι (Ιούλιο ή Αύγουστο) δεν ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι πρέπει να μαζεύουμε τις αποδείξεις από εστιατόρια για να καταθέσουμε για έκπτωση στον φόρο ?

dhmk
28-08-08, 09:48
Το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθούν να φοροδιαφύγουν δε σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσεις άλλο ένα κίνητρο (ακόμα πιο βαριά φορολογία) για να το κάνουν...

Την επιβάρυνση του 10% κυρίως αυτοί που δηλώνουν πολύ κοντα στα πραγματικά τους εισοδήματα θα την πληρώσουν. Ειδικά οι νεοεισερχόμενοι. Οι δε "πένοντες" γιατροί κτλ και γενικά αυτοί που έχουν μεγάλα περιθώρια φοροδιαφυγής, το πολύ να φοροδιαφύγουν ακόμη περισσότερο ή να αυξήσουν τις αμοιβές τους "κατά τι" για να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η φοροδιαφυγή όταν οι φοροδιαφεύγοντες εξακολουθούν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο ανεξέλεγκτα. Απλώς όσοι έχουν τα περιθώρια θα δημιουργήσουν ένα νέο σημείο ισοροπίας και φυσικά ο απλός πολίτης θα την πληρώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα μέτρα είναι του κώλου, εισπραχτικά για τις ανάγκες της στιγμής και μετά από αυτά το χάος.

Γιατί δεν ακούσαμε τίποτα για τους συμβολαιογράφους, να μας εξηγήσει ο κ. Βουλγαράκης πως η γυναίκα του δηλώνει εισόδημα 400.000 ευρώ τον χρόνο; Πως μια τέτοια δουλειά μπορεί να δικαιολογεί τέτοια υπερκέρδη;

Μα καλά όλοι γυναίκες συμβολαιογράφους έχουν εκεί μέσα και δεν τολμούν να τους αγγίξουν;

Ιδού το μεγάλο κεφάλαιο με την ελάχιστη ή ανύπαρκτη αναπτυξιακή αξία. Και μας προκαλεί!!!

largo
28-08-08, 09:59

Πραγματικά μένω άφωνος...

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Κάποιοι ελευθεροι επαγγελματίες κλέβουν και στο εισόδημα και στο ΦΠΑ. Όχι όμως όλοι. Γιατί λοιπόν να την πληρώσουν όλοι ;

Επίσης αυτοί που δεν υπάρχουν στην Εφορία, και λειτουργουν τελειως μαυρα, πως θα τους πιάσει ; Δεν θα τους πιάσει, και πάλι την πληρώνουν όσοι λειτουργούν νόμιμα.

Εγώ δεν μένω άφωνος, όπως δεν είχα μείνει και άφωνος στα περίφημα Αντικειμενικά Κριτήρια του ΠΑΣΟΚ (1994-2000). Είναι σαφές τι θέλουν να πετύχουν. Να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να είναι όλοι χρεωμένοι.

Παντως υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που είναι ευχαριστημένοι. Κλέβουν 60.000 ευρώ τον χρόνο, δηλώνουν 15.000 ευρώ, θα πληρώσουν 1500 ευρώ και καθάρισαν. Ξεπλύθηκαν.

Αυτό είναι η Ελλάδα, ένα τεράστιο πλυντήριο.

Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να ζω σε αυτή την χώρα.....

macuser
28-08-08, 10:04
Η γελεοιότητα ο εμπαιγμός και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Οι άνθρωποι είναι καραγιόζηδες. Πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους και να τους διώξουμε τους αλήτες. Τώρα βέβαια ποιός θα αναλάβει τα ηνία σε περίπτωση εκλογών είναι άλλη υπόθεση γιατί οι περισσότεροι από τους 300 είναι κλέφτες. Τους εαυτούς τους έπρεπε να κυνηγούν και στους εαυτούς τους έπρεπε να επιβάλλουν φόρους. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε χώρα? και να τους αφήσουμε μόνους τους. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Α και κάτι τελευταίο. Έχω δελτίο παροχής τα τελευταία δέκα χρόνια και ποτέ δεν απέκρυψα ούτε ένα ευρώ από τα εισοδήματά μου. Μάλλον είναι καιρός να αρχίσω να κλέβω και εγώ.

Ξέρετε πόσοι μισθωτοί έχουν και δελτίο παροχής ώστε να μπορούν νομότυπα να αναλαμβάνουν κάποιες εξωτερικές δουλίτσες και να συμπληρώνουν το εισόδημά τους? Όλοι αυτοί θα κλείσουν τα βιβλία τους και θα κάνουν τη δουλειά τους παράνομα εξευτελίζοντας περισσότερο τις τιμές.

largo
28-08-08, 10:14
Η γελεοιότητα ο εμπαιγμός και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Οι άνθρωποι είναι καραγιόζηδες. Πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους και να τους διώξουμε τους αλήτες. Τώρα βέβαια ποιός θα αναλάβει τα ηνία σε περίπτωση εκλογών είναι άλλη υπόθεση γιατί οι περισσότεροι από τους 300 είναι κλέφτες. Τους εαυτούς τους έπρεπε να κυνηγούν και στους εαυτούς τους έπρεπε να επιβάλλουν φόρους. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε χώρα? και να τους αφήσουμε μόνους τους. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Φίλε μου είναι όμως μια καθόλα νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Καλά κάνουν και αυτοι και οι προηγούμενοι. Αφού τους ψηφίζουμε.

vasper
28-08-08, 10:19
Την επιβάρυνση του 10% κυρίως αυτοί που δηλώνουν πολύ κοντα στα πραγματικά τους εισοδήματα θα την πληρώσουν. Ειδικά οι νεοεισερχόμενοι. Οι δε "πένοντες" γιατροί κτλ και γενικά αυτοί που έχουν μεγάλα περιθώρια φοροδιαφυγής, το πολύ να φοροδιαφύγουν ακόμη περισσότερο ή να αυξήσουν τις αμοιβές τους "κατά τι" για να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η φοροδιαφυγή όταν οι φοροδιαφεύγοντες εξακολουθούν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο ανεξέλεγκτα. Απλώς όσοι έχουν τα περιθώρια θα δημιουργήσουν ένα νέο σημείο ισοροπίας και φυσικά ο απλός πολίτης θα την πληρώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα μέτρα είναι του κώλου, εισπραχτικά για τις ανάγκες της στιγμής και μετά από αυτά το χάος.

Γιατί δεν ακούσαμε τίποτα για τους συμβολαιογράφους, να μας εξηγήσει ο κ. Βουλγαράκης πως η γυναίκα του δηλώνει εισόδημα 400.000 ευρώ τον χρόνο; Πως μια τέτοια δουλειά μπορεί να δικαιολογεί τέτοια υπερκέρδη;

Μα καλά όλοι γυναίκες συμβολαιογράφους έχουν εκεί μέσα και δεν τολμούν να τους αγγίξουν;

Ιδού το μεγάλο κεφάλαιο με την ελάχιστη ή ανύπαρκτη αναπτυξιακή αξία. Και μας προκαλεί!!!

Όταν κάποιος δηλώνει εισόδημα 400000 ευρώ, σημαίνει ότι φορολογείται για 400000 ευρώ. Ειδικά οι συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κρύψουν ούτε δραχμή από τα έσοδά τους.

Το πρόβλημα είναι με αυτούς που δηλώνουν 7000 και 8000 ευρώ, ενώ διατηρούν πχ μαγαζί στην Ερμού. Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και καταστηματάρχες δηλώνουν κάτω από 10500 ευρώ εισόδημα. Δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, ώστε να πληρώνουν φόρο ότι και να δηλώνουν (για άμεσα έσοδα) και δεύτερον επαναφορά των κριτηρίων διαβίωσης έτσι ώστε κάποιος που έχει π.χ. Μερσεντές CLK 200 να μην μας λέει ότι πεινάει κιόλας... Μάλιστα όταν η μισή Ελλάδα φοροδιαφεύγει εκτός από το να στείλει το κράτος εφοριακό σε κάθε σπίτι (όπως κάνουν π.χ. στις ΗΠΑ) λίγα άλλα μπορεί να κάνει.

supermario
28-08-08, 10:22
Όταν κάποιος δηλώνει εισόδημα 400000 ευρώ, σημαίνει ότι φορολογείται για 400000 ευρώ. Ειδικά οι συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κρύψουν ούτε δραχμή από τα έσοδά τους.

Το πρόβλημα είναι με αυτούς που δηλώνουν 7000 και 8000 ευρώ, ενώ διατηρούν πχ μαγαζί στην Ερμού. Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και καταστηματάρχες δηλώνουν κάτω από 10500 ευρώ εισόδημα. Δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, ώστε να πληρώνουν φόρο ότι και να δηλώνουν (για άμεσα έσοδα) και δεύτερον επαναφορά των κριτηρίων διαβίωσης έτσι ώστε κάποιος που έχει π.χ. Μερσεντές CLK 200 να μην μας λέει ότι πεινάει κιόλας... Μάλιστα όταν η μισή Ελλάδα φοροδιαφεύγει εκτός από το να στείλει το κράτος εφοριακό σε κάθε σπίτι (όπως κάνουν π.χ. στις ΗΠΑ) λίγα άλλα μπορεί να κάνει.

Θα μπορουσε να μειωσει τα δημοσια(κρατικα) εξοδα, αλλα βεβαια οι φωστηρες οικονομολογοι το μονο που σκεφτονται οταν δεν υπαρχουν λεφτα ειναι να βαζουν νεους φορους.

Αν εγω δηλαδη πληρωνομαι 700 ευρω το μηνα και εχω εξοδα 1000 ευρω, το λογικο ειναι να παω να ζητησω αυξηση απο το αφεντικο μου και οχι να μειωσω τα εξοδα μου;;;;

largo
28-08-08, 10:27

Αυτα που λες είναι απαράδεκτα. Είμαστε Η ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ; Που τα έχεις δει αυτά τα μέτρα; ΠΟΥΘΕΝΑ.

Αν κάποιος κλέβει το κρατος, να τον πιάσουν και να τον σκίσουν. Αλλά η γενίκευση είναι απλά απαράδεκτη. Και ευνοεί αυτούς που κλέβουν. Σαφέστατα. Τους ξεπλένουν οτι κλέβουν.

Οσο για τα τεκμήρια, και αυτό είναι τρίχες και μάλιστα κατσαρές. Υπάρχουν τρόποι να μην φαίνεται τίποτα. Δεν τα ξερεις ίσως καλά.

Τέλος να σε ρωτήσω τι είναι ΦΟΡΟΣ και αν γνωρίζεις ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ και ΦΠΑ στα πάντα. Ακόμα και στο νερό που πίνουμε. Σκέψου το λίγο.

dvm
28-08-08, 10:51
Εδώ για έναν ελεύθερο επαγγελματία χρειάζεται λογιστής; Κατά την γνώμη μου όχι. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα (η υποδομή με το τάξις υπάρχει). Πόσα έβγαλες αυτό το τρίμηνο κύριε τόσα... Τι αγορές έκανες αυτό το τρίμηνο κύριε; Αυτές. Αυτό ήταν, τελείωσε.

Αυτό που ειπώθηκε παραπάνω μου φαίνεται σωστό. Δεν μπορεί ο άλλος με μερσεντές να λέει ότι βγάζει τα ίδια λεφτά με μένα που πάω στη δουλειά μου με ποδήλατο (κυριολεκτικά).

Άσχετο, θα μπορούσα να δηλώσω το ποδήλατο σαν επαγγελματικό έξοδο;

George978
28-08-08, 10:57
για αλλη μια φορα επιβραβευονται οι κλεφτες και φοροφυγαδες , στρατιωτικου τυπου τιμωρια απο την ΝΔ , αφου δεν βγαινουν να πληρωσουν οι φταιχτες θα τη πληρωσετε ολοι σας.

largo
28-08-08, 10:59
Εδώ για έναν ελεύθερο επαγγελματία χρειάζεται λογιστής; Κατά την γνώμη μου όχι. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα (η υποδομή με το τάξις υπάρχει). Πόσα έβγαλες αυτό το τρίμηνο κύριε τόσα... Τι αγορές έκανες αυτό το τρίμηνο κύριε; Αυτές. Αυτό ήταν, τελείωσε.

Αυτό που ειπώθηκε παραπάνω μου φαίνεται σωστό. Δεν μπορεί ο άλλος με μερσεντές να λέει ότι βγάζει τα ίδια λεφτά με μένα που πάω στη δουλειά μου με ποδήλατο (κυριολεκτικά).

Εγώ ξαναρωτάω, στην υπόλοιπη Ευρώπη ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ;

Γιατί δεν συμβαδίζουμε με τα υπόλοιπα ευρωπαικά κράτη ; Γιατί το βράδι κοιμώμαστε με φόρο πχ 20% και το πρωι ξυπνάμε με φόρο 30% ;

Πως θα γίνουν οι μικρές (αλλά δυναμικές ή νέες) επιχειρήσεις ανταγωνιστικές με την Ευρώπη ;

........Auto merged post: largo πρόσθεσε 0 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........

για αλλη μια φορα επιβραβευονται οι κλεφτες και φοροφυγαδες , στρατιωτικου τυπου τιμωρια απο την ΝΔ , αφου δεν βγαινουν να πληρωσουν οι φταιχτες θα τη πληρωσετε ολοι σας.

:oneup:

emeliss
28-08-08, 11:06
Κύριοι έχουμε μία κυβέρνηση που δρα σαν να είμαστε όλοι φοροφυγάδες, που κρατάει τις αυξήσεις που προτείνει η ΕΕ και ξεχνάει τις μειώσεις (πχ +20% στα τέλη κυκλοφορίας, αλλά που είναι η κατάργηση του τέλους ταξινόμησης; ). Έχουμε μία κυβέρνηση που "ενισχύει" την επιχειρηματικότητα ζητώντας 80% προκαταβολή φόρου (από 65%).

Έχουμε μία κυβέρνηση σε πανικό που έβγαλε το καλαμάκι και βγήκε σαν κουνούπι να μας πιει το αίμα. Άντε και σε νέα τετραετία.

Tiberius
28-08-08, 11:14
To 10% στους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων ακούγεται σάν το μόνο αποδοτικό μέτρο γιατί οι περισσότεροι απο αυτούς είναι φοροφυγάδες. Δέν έχω όρεξη να πώ κάτι καλό για την κυβέρνηση Καραμανλή και το ξέρετε, όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι εμετός συμφωνώ μαζί σας αλλά η επιπλέον φορολόγηση των φοροφυγάδων θα αποδειχτεί καλό μέτρο ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

emeliss
28-08-08, 11:18
To 10% στους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων ακούγεται σάν το μόνο αποδοτικό μέτρο γιατί οι περισσότεροι απο αυτούς είναι φοροφυγάδες.
Το να σε σε βάζουν σε ένα τσουβάλι και να σε θεωρούν κλέφτη είναι ΓΕΛΟΙΟ. Αν είναι ανίκανοι να σταματήσουν την φοροδιαφυγή ας παραιτηθούν. Το μέτρο όμως είναι ΓΕΛΟΙΟ.

Tiberius
28-08-08, 11:21
Το να σε σε βάζουν σε ένα τσουβάλι και να σε θεωρούν κλέφτη είναι ΓΕΛΟΙΟ. Αν είναι ανίκανοι να σταματήσουν την φοροδιαφυγή ας παραιτηθούν. Το μέτρο όμως είναι ΓΕΛΟΙΟ.

Εννοείται οτι είναι μιά προσωρινή ασπιρίνη πανικού νομίζοντας οτι αργότερα θα βρούν τον τρόπο να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή, κάτι που είναι ανίκανοι να κάνουν εδώ και 5 χρόνια.
Το να παραιτηθούν όπως το βλέπεις είναι απίθανο αφού έχουν το μέλι στο στόμα τους και άν τους φύγει χαθήκανε.

largo
28-08-08, 11:27
To 10% στους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων ακούγεται σάν το μόνο αποδοτικό μέτρο γιατί οι περισσότεροι απο αυτούς είναι φοροφυγάδες. Δέν έχω όρεξη να πώ κάτι καλό για την κυβέρνηση Καραμανλή και το ξέρετε, όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι εμετός συμφωνώ μαζί σας αλλά η επιπλέον φορολόγηση των φοροφυγάδων θα αποδειχτεί καλό μέτρο ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Δηλαδή αν κάποιος κλέβει 100.000 ευρώ τον χρόνο, και πληρώσει 1050 ευρώ, πατάχθηκε η φοροδιαφυγή ; Μου θυμιζει τις ταμιακές του Μητσοτάκη το 1990. Τις έβαλε για να πιάσει την φοροδιαφυγή, λες και οποιος δεν έκοβε απόδειξη, μετά θα κτυπαγε στην ταμειακή.

Είμαστε σοβαροί ;

Οι κλέφτες φίλε μου δεν πιάνονται έτσι. Ετσι τους ξεπλένεις τα χρήματα και τους νομιμοποιείς.

Επίσης υπάρχει και ένα ποσοστό που ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ. Και αν ο υδραυλικός κλέβει 3000 ευρω τον χρόνο, οι εταιρίες (ΕΠΕ ΑΕ ΕΙΣΙΓΜΕΝΕΣ) κλέβουν δις. Γιαυτα κανείς δεν μιλάει ....

macuser
28-08-08, 11:28

Έχεις την εντύπωση φίλε μου ότι ο καταστηματάρχης στην ερμού ή ο γιατρός ή ο υδραυλικός κλπ δεν θα βρει τρόπο να βγάλει αυτά τα επιπλέον 1050 ευρώ κεφαλικό φόρο? Απλά ή θα αυξήσει τις τιμές του ή θα κόβει λιγότερες αποδείξεις και όλα μέλι γάλα.

Τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν κλέβουν? Γιατί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να ελέγξει?

Ξαναρωτώ. Ξέρετε πόσοι μισθωτοί εκεί έξω διατηρούν δελτίο παροχής για να κάνουν εξωτερικές δουλειές και να συμπληρώνουν το εισόδημά τους? Όλοι αυτοί θα κλείσουν τα βιβλία τους και θα τα κάνουν παράνομα με εξευτελιστικές τιμές.

Η φοροδιαφυγή θα αυξηθεί και όχι θα ελλατωθεί με τέτοια μέτρα. Και του χρόνου θα "αναγκαστούν" να πάρουν ακόμη πιο σκληρά και ηλίθια μέτρα.

Αλλά πως να πάει μπροστά η οικονομία όταν ο μισός ενεργός πληθυσμός της Ελλάδας δουλεύει στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όταν δεν υπάρχει διαγωνισμός του δημοσίου που να διενεργείτε χωρίς την απαραίτητη μίζα. Όταν οι μεγαλοκαρχαρίες του ιδιωτικού τομέα απλά παίρνουν τις επιδοτήσεις και δεν κάνουν επενδύσεις. Όταν οι μεγαλοκαρχαρίες του ιδιωτικού τομέα χρωστούν δισεκατομύρια στο ΙΚΑ ή σε φόρους και το κράτος κάνει τα στραβά μάτια. Που είναι η δικαιοσύνη?

Αλλά τέτοιοι που είμαστε αυτοί μας αξίζουν. Γιατί τους ψηφίσουμε και τους ανεχόμαστε, για να βάλουμε το παιδί μας στο δημόσιο, για να μονιμοποιήσουμε το αυθαίρετο, για να πάρουμε καμιά επιδότηση για να κερδίσουμε κανά στημένο διαγωνισμό, γιατί δεν μας ενδιαφέρει το κράτος δικαίου παρά μόνο η πάρτη μας γιατί εντέλει είμαστε όλοι λαμόγια και ηλίθιοι.

Περαστικά μας.

Προσδοκούμε σε ακόμη χειρότερες μέρες και συνθήκες διαβίωσης μεσαίωνα.

aroutis
28-08-08, 11:42
Αλλά τέτοιοι που είμαστε αυτοί μας αξίζουν. Γιατί τους ψηφίσουμε και τους ανεχόμαστε, για να βάλουμε το παιδί μας στο δημόσιο, για να μονιμοποιήσουμε το αυθαίρετο, για να πάρουμε καμιά επιδότηση για να κερδίσουμε κανά στημένο διαγωνισμό, γιατί δεν μας ενδιαφέρει το κράτος δικαίου παρά μόνο η πάρτη μας γιατί εντέλει είμαστε όλοι λαμόγια και ηλίθιοι.

Περαστικά μας.:oneup:

vasper
28-08-08, 12:54
Αυτα που λες είναι απαράδεκτα. Είμαστε Η ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ; Που τα έχεις δει αυτά τα μέτρα; ΠΟΥΘΕΝΑ.

Αν κάποιος κλέβει το κρατος, να τον πιάσουν και να τον σκίσουν. Αλλά η γενίκευση είναι απλά απαράδεκτη. Και ευνοεί αυτούς που κλέβουν. Σαφέστατα. Τους ξεπλένουν οτι κλέβουν.

Οσο για τα τεκμήρια, και αυτό είναι τρίχες και μάλιστα κατσαρές. Υπάρχουν τρόποι να μην φαίνεται τίποτα. Δεν τα ξερεις ίσως καλά.

Τέλος να σε ρωτήσω τι είναι ΦΟΡΟΣ και αν γνωρίζεις ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ και ΦΠΑ στα πάντα. Ακόμα και στο νερό που πίνουμε. Σκέψου το λίγο.

Ο μόνος τρόπος να πληρώνει κάποιος τους φόρους που του αναλογούν είναι να δίνει αποδείξεις. Όταν λοιπόν εσένα σου πουν ότι "θα σου κόψω 10% αρκεί να μην μου ζητήσεις απόδειξη" το κράτος τι μπορεί να κάνει; Να σου έχει τον εφοριακό πάνω από το κεφάλι; Ποιοι είναι οι μαγικοί τρόποι να σου επιβάλει να πάρεις απόδειξη για το ποσό που πληρώνεις; Η φοροδιαφυγή δεν γίνεται γιατί είμαστε απογοητευμένοι από το κράτος. Αλλά είμαστε απογοητευμένοι από το κράτος γιατί φοροδιαφεύγουμε. Τα έσοδα που θα είχε το κράτος αν δεν υπήρχε ο φοροδιαφυγή θα ήταν αρκετά ώστε να μην έχεις παράπονα από το κράτος.

Από κει και πέρα, όσοι δεν θέλουν εκδικητικό κράτος, θέλουν κράτος μπαμπούλα!!! Δηλαδή την άλλη περίπτωση να είμαστε συνεπείς ως πολίτες δεν την έχουμε σκεφτεί;

Δεν είμαι οικονομολόγος και αν και διαφωνώ με το συγκεκριμένο μέτρο χωρίς την ταυτόχρονη επαναφορά των κριτηρίων διαβίωσης (στην συγκεκριμένη ομάδα που μπορεί και φοροδιαφεύγει) δεν νομίζω ότι στέκει αυτό το "θα αυξήσουν τις τιμές για να βγάλουν τα 1050 ευρώ". Γιατί; Γιατί αυτοί βγάζουν ήδη 50 και 60 χιλιάδες ευρώ άνετα (ξέρω περιπτώσεις που βγάζουν πολύ περισσότερα). Προκειμένου να πληρώσουν 5000 και 6000 ευρώ αν δηλώσουν το κανονικό εισόδημα (που θα τους αναγκάσουμε εμείς με τις αποδείξεις) θα προτιμήσουν να πληρώσουν τα 1050 και να μείνουμε και εμείς ευχαριστημένοι με τις... εκπτώσεις (όσο δεν τους αναγκάζουμε να κόψουν αποδείξεις).

supermario
28-08-08, 13:02
Ο μόνος τρόπος να πληρώνει κάποιος τους φόρους που του αναλογούν είναι να δίνει αποδείξεις. Όταν λοιπόν εσένα σου πουν ότι "θα σου κόψω 10% αρκεί να μην μου ζητήσεις απόδειξη" το κράτος τι μπορεί να κάνει; Να σου έχει τον εφοριακό πάνω από το κεφάλι; Ποιοι είναι οι μαγικοί τρόποι να σου επιβάλει να πάρεις απόδειξη για το ποσό που πληρώνεις; Η φοροδιαφυγή δεν γίνεται γιατί είμαστε απογοητευμένοι από το κράτος. Αλλά είμαστε απογοητευμένοι από το κράτος γιατί φοροδιαφεύγουμε. Τα έσοδα που θα είχε το κράτος αν δεν υπήρχε ο φοροδιαφυγή θα ήταν αρκετά ώστε να μην έχεις παράπονα από το κράτος.

Από κει και πέρα, όσοι δεν θέλουν εκδικητικό κράτος, θέλουν κράτος μπαμπούλα!!! Δηλαδή την άλλη περίπτωση να είμαστε συνεπείς ως πολίτες δεν την έχουμε σκεφτεί;

Γιατι μονιμα φταιμε εμεις οι πολιτες και ποτέ το κρατος;;;; Πότε το κρατος χρησιμοποιησε σωστα τους φορους μας;;;; Σε ποιον τομεα;;; Στην ασφαλεια (αστυνομια) ; Στην υγεια (νοσοκομεια) ; Στην οδικη ασφαλεια (δρομους) ;;; Στις δημοσιες υπηρεσιες;;;; Που;;;

Αντι λοιπον να κοιταξει το κρατος να νοικοκυρεψει το μπο*ρδελο που ειναι το δημοσιο και "ρουφαει" ενα σκασμο χρηματα απο τους φορους που πληρωνουμε για τα ΠΑΝΤΑ, το μονο που κανει ειναι να εφευρισκει νεους τροπους να μας τα παρει.
Οπως εγραψα και πιο πριν, αντι να μειωσει τα εξοδα προσπαθει να παρει ολο και περισσοτερα.
Ε, καποια στιγμη αυτοι απο τους οποιους τα παιρνει δεν θα εχουν αλλα!!! Τι θα κανει τοτε;;;;

vasper
28-08-08, 13:05
Επίσης υπάρχει και ένα ποσοστό που ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ. Και αν ο υδραυλικός κλέβει 3000 ευρω τον χρόνο, οι εταιρίες (ΕΠΕ ΑΕ ΕΙΣΙΓΜΕΝΕΣ) κλέβουν δις. Γιαυτα κανείς δεν μιλάει ....

Εταιρίες που κλέβουν λίγες μπορούν να υπάρξουν λόγω των λογιστικών βιβλίων. Ξέρεις πόσες μαϊμούδες εταιρίες έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια γιατί έκαναν κόλπα λογιστικά; Αντίθετα υδραυλικούς δεν μπορούν να πιάσουν κανέναν, γιατί όταν έρθει και σου βάλει μια βρύση και σου πάρει 70 ευρώ την ώρα δεν σου κόβει απόδειξη και εσύ δεν του ζητάς. Το κράτος μπαμπούλας δεν είναι λύση. Λύση είναι η υπευθυνότητα του πολίτη.

aroutis
28-08-08, 13:05

Δεν είμαι οικονομολόγος και αν και διαφωνώ με το συγκεκριμένο μέτρο χωρίς την ταυτόχρονη επαναφορά των κριτηρίων διαβίωσης (στην συγκεκριμένη ομάδα που μπορεί και φοροδιαφεύγει) δεν νομίζω ότι στέκει αυτό το "θα αυξήσουν τις τιμές για να βγάλουν τα 1050 ευρώ". Γιατί; Γιατί αυτοί βγάζουν ήδη 50 και 60 χιλιάδες ευρώ άνετα. Προκειμένου να πληρώσουν 5000 και 6000 ευρώ αν δηλώσουν το κανονικό εισόδημα (που θα τους αναγκάσουμε εμείς με τις αποδείξεις) θα προτιμήσουν να πληρώσουν τα 1050 και να μείνουμε και εμείς ευχαριστημένοι με τις... εκπτώσεις (όσο δεν τους αναγκάζουμε να κόψουν αποδείξεις).Και όμως,

Η φοροδιαφυγή γίνεται ακριβώς γιατι ο μέσος έλληνας είναι αηδιασμένος με τον τρόπο που διατίθενται τα χρήματά του, ή αν θες ΠΟΥ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πχ οτι στον Καναδά που έχει τύχει να ζήσω και να έχω συζητήσει για τέτοια θεματα , το general consensus ειναι οτι "ναι μεν έχουμε σχετικά υψηλή φορολόγιση, αλλά τα χρήματα πάνε εκει που πρέπει". Υπάρχει ΕΝΑΣ Ελληνας που να μπορεί να το ισχυριστεί αυτό για την Ελλάδα ; Ουτε κάν ο Αλλογοσκούφης δεν θα στο πεί αυτό, χωρίς να πλαντάξει στα γέλια.

Οταν μάλιστα ο μέσος έλληνας βλέπει ληστρικές πολιτικές -δεν εξετάζω καν κόμματα σε αυτή τη περίπτωση- λιτότητας εναντι ΠΑΝΤΑ του μισθωτού/συνταξιούχου, και τον μεγαλοεισοδηματία μια ζωή τον έχουμε στην άκρη , οπως καταλαβαίνεις σου λεει "μπορώ να την κάνω λούφα ; Ε ΝΑΙ θα την κάνω".

Δεν είναι θέμα να δικαιολογήσω ή όχι το τι συμβαίνει. Ομως από την άλλη δεν μπορώ να πώ οτι δεν καταλαβαίνω το γιατι συμβαίνει. Και οσο κάποιοι εκει πάνω δεν αλλάζουν μυαλά για το πως θα έπρεπε να γίνεται η φορολόγιση αλλά και πως θα πρέπει να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (! τι ειπα πάλι... ), το φαινόμενο των φοροφυγάδων θα υπάρχει.

vasper
28-08-08, 13:07
Γιατι μονιμα φταιμε εμεις οι πολιτες και ποτέ το κρατος;;;; Πότε το κρατος χρησιμοποιησε σωστα τους φορους μας;;;; Σε ποιον τομεα;;; Στην ασφαλεια (αστυνομια) ; Στην υγεια (νοσοκομεια) ; Στην οδικη ασφαλεια (δρομους) ;;; Στις δημοσιες υπηρεσιες;;;; Που;;;

Αντι λοιπον να κοιταξει το κρατος να νοικοκυρεψει το μπο*ρδελο που ειναι το δημοσιο και "ρουφαει" ενα σκασμο χρηματα απο τους φορους που πληρωνουμε για τα ΠΑΝΤΑ, το μονο που κανει ειναι να εφευρισκει νεους τροπους να μας τα παρει.
Οπως εγραψα και πιο πριν, αντι να μειωσει τα εξοδα προσπαθει να παρει ολο και περισσοτερα.
Ε, καποια στιγμη αυτοι απο τους οποιους τα παιρνει δεν θα εχουν αλλα!!! Τι θα κανει τοτε;;;;

Δηλαδή πρώτα να βρεθούν λεφτά από το πουθενά να φτιάξει το κράτος... και μετά να αποδόσεις εσύ τους φόρους που χρειάζονται για να φτιάξει το κράτος; Τι λες ρε φίλε. ΕΣΥ φτες βέβαια. Εσύ και εγώ και όλοι που φοροδιαφεύγουν ή έχουν αυτή την λογική.

Για πες μερικούς τρόπους να μειώσει τα έξοδα. Π.χ. να πουλήσει την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ... (για δες τις αντιρρήσεις σου τώρα)... να δώσει όλες τις προβληματικές (μπα.. να βρει λεφτά να τις συντηρεί είναι η απάντηση αυτών που θέλουν τα πάντα χωρίς να αποδίδουν τους φόρους).

aroutis
28-08-08, 13:08
Εταιρίες που κλέβουν λίγες μπορούν να υπάρξουν λόγω των λογιστικών βιβλίων. Ξέρεις πόσες μαϊμούδες εταιρίες έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια γιατί έκαναν κόλπα λογιστικά; Αντίθετα υδραυλικούς δεν μπορούν να πιάσουν κανέναν, γιατί όταν έρθει και σου βάλει μια βρύση και σου πάρει 70 ευρώ την ώρα δεν σου κόβει απόδειξη και εσύ δεν του ζητάς. Το κράτος μπαμπούλας δεν είναι λύση. Λύση είναι η υπευθυνότητα του πολίτη.Στοιχεία έχεις για αυτά που λες ;

Οταν λες εταιρείες, μιλάς για μεγάλες ή για τίποτα μικρα μαγαζάκια;

Και ναι, το κράτος μπαμπούλας φυσικά και είναι λύση. Σύστημα δίχως control ειναι καταδικασμένο να αποτύχει. Και για να ζητάς υπευθυνο πολίτη, πρώτα από ολα οι κυβερνωντες οφειλουν να ειναι οι ίδιοι υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες.

vasper
28-08-08, 13:11
Και όμως,

Η φοροδιαφυγή γίνεται ακριβώς γιατι ο μέσος έλληνας είναι αηδιασμένος με τον τρόπο που διατίθενται τα χρήματά του, ή αν θες ΠΟΥ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πχ οτι στον Καναδά που έχει τύχει να ζήσω και να έχω συζητήσει για τέτοια θεματα , το general consensus ειναι οτι "ναι μεν έχουμε σχετικά υψηλή φορολόγιση, αλλά τα χρήματα πάνε εκει που πρέπει". Υπάρχει ΕΝΑΣ Ελληνας που να μπορεί να το ισχυριστεί αυτό για την Ελλάδα ; Ουτε κάν ο Αλλογοσκούφης δεν θα στο πεί αυτό, χωρίς να πλαντάξει στα γέλια.

Οταν μάλιστα ο μέσος έλληνας βλέπει ληστρικές πολιτικές -δεν εξετάζω καν κόμματα σε αυτή τη περίπτωση- λιτότητας εναντι ΠΑΝΤΑ του μισθωτού/συνταξιούχου, και τον μεγαλοεισοδηματία μια ζωή τον έχουμε στην άκρη , οπως καταλαβαίνεις σου λεει "μπορώ να την κάνω λούφα ; Ε ΝΑΙ θα την κάνω".

Δεν είναι θέμα να δικαιολογήσω ή όχι το τι συμβαίνει. Ομως από την άλλη δεν μπορώ να πώ οτι δεν καταλαβαίνω το γιατι συμβαίνει. Και οσο κάποιοι εκει πάνω δεν αλλάζουν μυαλά για το πως θα έπρεπε να γίνεται η φορολόγιση αλλά και πως θα πρέπει να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (! τι ειπα πάλι... ), το φαινόμενο των φοροφυγάδων θα υπάρχει.

Τουλάχιστον έπιασες μια χώρα με αντίστοιχο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων ως παράδειγμα. Μόνο για δες πως δουλεύουν εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι και τι δουλειές κάνουν (η έκταση του Καναδά και το είδος των υπηρεσιών διαφέρουν πολύ). Εδώ περιμένουμε όλοι μαγικό ραβδάκι και μείωση... "κόστους", αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε και τους τεμπέληδες συνδικαλιστές όταν βγαίνουν και ζητάνε βασικούς μισθούς 1400 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα το κράτος σπαταλάει 1δις ευρώ μόνο σε κωλόχαρτα στις δημόσιες υπηρεσίες γιατί οι υπάλληλοι δεν χ.... (μετά συγχωρήσεως) σπίτι τους... να μην χαλάνε το δικό τους..!!!

........Auto merged post: vasper πρόσθεσε 1 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Στοιχεία έχεις για αυτά που λες ;

Οταν λες εταιρείες, μιλάς για μεγάλες ή για τίποτα μικρα μαγαζάκια;

Και ναι, το κράτος μπαμπούλας φυσικά και είναι λύση. Σύστημα δίχως control ειναι καταδικασμένο να αποτύχει. Και για να ζητάς υπευθυνο πολίτη, πρώτα από ολα οι κυβερνωντες οφειλουν να ειναι οι ίδιοι υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες.

Τι είδους έλεγχο δηλαδή έχεις υπ' όψιν σου για τους υδραυλικούς; Γιατί λες κάτι χωρίς να λες τίποτα.

Όλοι οφείλουν να είναι υπεύθυνοι. Δεν υπάρχει πρώτα αυτός και μετά ο άλλος. Αυτό είναι ΦΤΗΝΗ δικαιολογία. Πολύ φτηνή.

Όσο για τα στοιχεία που λες, αν ξέρεις την διαφορά μεταξύ νόμιμου και νομότυπου καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Και όταν λέω για εταιρίες, μιλάω για μεγάλες εταιρίες.

largo
28-08-08, 13:12

Είσαι τελειως λάθος. Τελειως. Εντελώς. Φοροδιαφυγή υπάρχει και θα υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στην πολυδιαφημισμένη Αμερική. Το ερώτημα είναι πόση φοροδιαφυγή υπάρχει και είναι ανεκτή (ανεπίσημα) απο το κράτος. Στην Ελλάδα θάλεγα ότι υπάρχει 80% φοροδιαφυγή απο ΟΛΟΥΣ, ακόμα και από όσους νοικιάζουν ένα ακίνητο 1000 ευρώ και δηλώνουν 500. Οι ΜΟΝΟΙ που δεν φοροδιαφευγουν είναι οι συνταξιουχοι. Στις άλλες χώρες της Ευρωπης θαλεγα ότι είναι 20%. Εχοντας γυρισει δεκάδες μέρη στην Ευρώπη, σπάνια να μην μου δωθεί απόδειξη. Στην Ελλάδα έχεις πάρει ποτέ απόδειξη απο Κουρεία, Οδοντογιατρους, club (πέραν της εισόδου) κλπ κλπ ; Εγώ όχι.

Πως θα περιοριστει λοιπον η φοροδιαφυγή, για να μην λέμε μόνο λόγια ; Όπως και στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο:

(1) Καλιεργώντας κλίμα ότι δεν τρώνε τα λεφτά από τους φορους, η τουλάχιστον τρώνε λίγα και όχι ΟΛΑ

(2) Με ουσιαστικές και εξαιρετικά αυστηρές ποινές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

(3) Με μηχανογραφικό σύστημα (πραγματικό και όχι virtual όπως το ΤΑΧΙΣ)

supermario
28-08-08, 13:16
Δηλαδή πρώτα να βρεθούν λεφτά από το πουθενά να φτιάξει το κράτος... και μετά να αποδόσεις εσύ τους φόρους που χρειάζονται για να φτιάξει το κράτος; Τι λες ρε φίλε. ΕΣΥ φτες βέβαια. Εσύ και εγώ και όλοι που φοροδιαφεύγουν ή έχουν αυτή την λογική.

Για πες μερικούς τρόπους να μειώσει τα έξοδα. Π.χ. να πουλήσει την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ... (για δες τις αντιρρήσεις σου τώρα)... να δώσει όλες τις προβληματικές (μπα.. να βρει λεφτά να τις συντηρεί είναι η απάντηση αυτών που θέλουν τα πάντα χωρίς να αποδίδουν τους φόρους).

Τι μας λες μωρε που θα ειμαι και κατηγορουμενος!!!! Και λεφτα απο το πουθενα;;;; Δηλαδη τοσα χρονια που πληρωνουμε φορους που πηγαν τα χρηματα;;;; Ποιο πουθενα;;; Θα μας τρελλανεις;;;;;

Tι μας λες ρε φιλε!!!!! Πληρωνω ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ, πληρωνω και σαν φορολογουμενος και θα με εχεις (σαν κρατος) για φοροφυγα;;;;; Ποιος;;; Εσυ (το κρατος) που συντηρεις ενα καρο προβληματικες (και ζημιογονες) επιχειρησεις, που οχι μονο διατηρεις ενα σωρο υπεραριθμους (αρα και αχρηστους) δημοσιους υπαλληλους (με μισθους που δεν θα δω ουτε μετα απο 10 χρονια δουλειας), που καθε δημοσιο εργο το πληρωνω (τουλαχιστον) στη διπλασια τιμη γιατι πρεπει ο καθε λαμογιο-υπουργος και λαμογιο-κατασκευαστης να βγαλει τη μιζα του;;;;;

Αλλα τετοια ζωα ειμαστε που οχι μονο τους ανεχεστε αλλα και τους ψηφιζετε...

largo
28-08-08, 13:16
Εταιρίες που κλέβουν λίγες μπορούν να υπάρξουν λόγω των λογιστικών βιβλίων. Ξέρεις πόσες μαϊμούδες εταιρίες έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια γιατί έκαναν κόλπα λογιστικά; Αντίθετα υδραυλικούς δεν μπορούν να πιάσουν κανέναν, γιατί όταν έρθει και σου βάλει μια βρύση και σου πάρει 70 ευρώ την ώρα δεν σου κόβει απόδειξη και εσύ δεν του ζητάς. Το κράτος μπαμπούλας δεν είναι λύση. Λύση είναι η υπευθυνότητα του πολίτη.

Φιλε μου φαίνετα ότι δεν έχεις ιδεα πως κλέβουν οι μεγάλες εταιρίες. Δεν κλέβουν μη κοβοντας αποδείξεις. Κλέβουν επιστημονικά και "νομοτυπα".

Και ο κουλουρτζής κλέβει 1000 ευρώ φόρο και οι εταιρίες δις. Θα τους βάλουμε και τους δυο στο ιδιο ντορβά ;

Και θυμισέ μου την επομενη φορα που θα χρειαστώ νοσοκομειο και γιατρό, πριν με εγχειρήσουν να ζητήσω απόδειξη απο το φακελάκι. Είμαστε σοβαροι, ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ.

cprotopapas
28-08-08, 13:19
Πάντως αν αυτά τα μέτρα τα έπαιρνε άλλη κυβέρνηση,μάλλον ορισμένοι θα την επαινούσαν και θα μίλαγαν για "δίκαια μέτρα".

vasper
28-08-08, 13:20
supermario, όταν εγώ μιλάω για τους δημόσιους τεμπέληδες γίνομαι γραφικός. Όταν ξεσπάς εσύ έχεις δίκιο. I rest my case...!!

........Auto merged post: vasper πρόσθεσε 1 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Και θυμισέ μου την επομενη φορα που θα χρειαστώ νοσοκομειο και γιατρό, πριν με εγχειρήσουν να ζητήσω απόδειξη απο το φακελάκι. Είμαστε σοβαροι, ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ.

Να κάνεις ότι έκανα εγώ την τελευταία φορά που μου ζήτησαν φακελάκι για εγχείρηση ρουτίνας για την μητέρα μου. Τον έπιασα από τον λαιμό και τον κόλλησα στον τοίχο (πάνε 10 χρόνια από τότε).

supermario
28-08-08, 13:22
supermario, όταν εγώ μιλάω για τους δημόσιους τεμπέληδες γίνομαι γραφικός. Όταν ξεσπάς εσύ έχεις δίκιο. I rest my case...!!

Αρχιζω να πιστευω οτι δεν διαβαζεις τα ποστ που κανουμε εδω μεσα. Τουλαχιστον οχι τα δικα μου.

Γιατι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πραγμα στο οποιο συμφωνω μαζι σου ειναι οτι ολοι οι υπεραριθμοι δημοσιοι υπαλληλοι πρεπει να φυγουν.

vasper
28-08-08, 13:25
Πάντως αν αυτά τα μέτρα τα έπαιρνε άλλη κυβέρνηση,μάλλον ορισμένοι θα την επαινούσαν και θα μίλαγαν για "δίκαια μέτρα".

Αν δεις για τι μέτρα έλεγαν ότι θα πάρει... ειδικά αυτό με την αύξηση του ΦΠΑ είχε πλάκα. Δεν έκαναν μάλιστα και αύξηση ούτε στα ποτά και στα τσιγάρα (που δεν θα είχα καμία αντίρρηση) για να μην αυξήσουν τον πληθωρισμό. Κρίμα.. και μια αύξηση 50% στις τιμές των τσιγάρων θα ενίσχυε τα επιχειρήματα του υπουργείου Υγείας.

@Wantilles, που είναι η αύξηση του ΦΠΑ; Που είναι που την είχες και σίγουρη; Βέβαια στο έλεγα ότι δεν πρόκειται...

........Auto merged post: vasper πρόσθεσε 3 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αρχιζω να πιστευω οτι δεν διαβαζεις τα ποστ που κανουμε εδω μεσα. Τουλαχιστον οχι τα δικα μου.

Γιατι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πραγμα στο οποιο συμφωνω μαζι σου ειναι οτι ολοι οι υπεραριθμοι δημοσιοι υπαλληλοι πρεπει να φυγουν.

Διαβάζω πολύ καλά τι γράφεις. Σε αυτό μπορεί να συμφωνείς, αλλά αν δεν θέλεις να υποστεί κάποιος τις συνέπειες δεν γίνεται τίποτα. Γιατί το να φύγουν οι υπεράριθμοι θα προκαλέσει κοινωνικό πρόβλημα που δεν θα υπάρχει όμοιό του. Λύση αυτό δεν είναι. Λύση είναι όμως αυτό που έκανε ο ΟΤΕ με την εθελούσια (παρ' όλο που πολλοί είναι αντίθετοι για δικούς τους μικροκομματικούς ή συνδικαλιστικούς λόγους). Λύση είναι αυτό που θα κάνουν στον ΟΣΕ με την εθελούσια.

Μαγικά ραβδάκια όμως δεν υπάρχουν. Πριν αντιστραφεί μια άλφα κατάσταση πρέπει να επιβραδύνει πρώτα...

Το αστείο είναι ότι πολλές φορές οι λύσεις που δεν ακολούθησαν άλλες κυβερνήσεις και ακολούθησε αυτή, έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος. Ο νέος ΚΟΚ δεν στοιχίζει τίποτα. Όμως ήδη υπάρχει μείωση στους τραυματισμούς μόνο και μόνο από την χρήση ζωνών που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνείδηση (παρ' όλα αυτά κάποιοι για να μην περνάνε το κόκκινο θέλουν τον τροχονόμο -μπαμπούλα - στην γωνία!!!). Απλά πράγματα όπως η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους (κόστος μηδέν). Η βελτίωση στις τηλεπικοινωνίες, κόστος μηδέν για το κράτος (πλην των επενδύσεων του ΟΤΕ ο οποίος συνεχίζει να είναι πολύ κερδοφόρος παρά τις υστερίες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων). Γιατί δεν τα έκαναν αυτά τα απλά πράγματα οι προηγούμενοι; Γιατί δεν ήθελαν το πολιτικό κόστος. Ε δεν με νοιάζει ρε φίλε το πολιτικό κόστος. Μιλάτε για θεραπεία με μπαμπούλα, ενώ η πρόληψη είναι το θέμα.

supermario
28-08-08, 13:32
Διαβάζω πολύ καλά τι γράφεις. Σε αυτό μπορεί να συμφωνείς, αλλά αν δεν θέλεις να υποστεί κάποιος τις συνέπειες δεν γίνεται τίποτα. Γιατί το να φύγουν οι υπεράριθμοι θα προκαλέσει κοινωνικό πρόβλημα που δεν θα υπάρχει όμοιό του. Λύση αυτό δεν είναι. Λύση είναι όμως αυτό που έκανε ο ΟΤΕ με την εθελούσια (παρ' όλο που πολλοί είναι αντίθετοι για δικούς τους μικροκομματικούς ή συνδικαλιστικούς λόγους). Λύση είναι αυτό που θα κάνουν στον ΟΣΕ με την εθελούσια.

Μαγικά ραβδάκια όμως δεν υπάρχουν. Πριν αντιστραφεί μια άλφα κατάσταση πρέπει να επιβραδύνει πρώτα...

Αν διαβασες λοιπον δεν εγραψα ΜΟΝΟ για τους δημοσιους υπαλληλους. Εγραψα για ζημιογονες επιχειρησεις που τις διατηρει στη "ζωη" το κρατος, για δημοσια εργα που κοστιζουν και τα πληρωνουμε διπλασια και βάλε για να παιρνουν τις μιζες τους τα λαμογια.

Γι΄αυτα βεβαια κανενας αλογοσκουφης και κανενας παπαντωνιου δεν εκανε ποτέ τιποτα!!!

Υ.Γ. Α, επισης δεν δεχομαι με τιποτα και απο κανεναν να μου λεει οτι δεν υπαρχουν χρηματα και πρεπει να κανουμε λιτοτητα και την ιδια στιγμη, να ψηφιζουν για απιστευτες αυξησεις στους ηδη υψηλους μισθους και αποζημιωσεις των βουλευτων!!!! Οχι ρε φιλε!!!! Δεν γινεται να ζητας λιτοτητα και εσυ να ζεις πλουσιοπαροχα!!!

Υ.Γ. 2. Επισης (τα θυμαμαι ενα-ενα) αφου εχουμε ελλειμα γιατι τα 300 καθαρματα της βουλης δεν αφηνουν τις μερσεντες τους, τα δωρεαν γραφεια τους, τα δωρεαν τηλεφωνα τους (σταθερα και κινητα) και ολες τις αλλες παροχες που εχουν;;;; Δηλαδη τι ακριβως ειναι οι τυποι και δεν πρεπει να πληρωσουν ΚΑΙ αυτοι τα "σπασμενα";;;;

vasper
28-08-08, 13:59
Αν εννοείς ότι το κράτος έχει συνέχεια, συμφωνώ. Αλλά τα μέτρα αυτά δεν επιβαρύνουν τον μισθωτό ή τον συνταξιούχο. Η αύξηση της φορολογίας των μετοχών δεν επιβαρύνει εμένα η εσένα.

Επίσης σε αυτό που έγραψες για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις, επίσης συμφωνώ. Γιατί νομίζεις προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν Ολυμπιακή και ΟΣΕ; Και δεν είναι προβλήματα πρόσφατα έτσι; Για τα οποία οι προηγούμενοι δεν έκανα τίποτα και τώρα κατηγορούν αυτούς που κάνουν!!! Εγώ αυτό που έχω να τους κατηγορήσω είναι ότι αργούν.

Επίσης εκτός από τις ζημιογόνες επιχειρήσεις υπάρχουν και αυτές που ενώ είναι κερδοφόρες δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. π.χ. ο ΟΤΕ ενώ χρειαζόταν νέους τεχνικούς με γνώσεις σύγχρονων δικτύων κρατούσε 60άχρονους ηλεκτρολόγους... και δεν μπορούσε να προσλάβει νέους. Τους έβγαλαν λοιπόν στην σύνταξη (και να οι συνδικαλιστές να διαμαρτύρονται) και προσέλαβαν νέους, και προχώρησαν οι τηλεπικοινωνίες.

Όσο για τις αυξήσεις των μισθών των βουλευτών, δες τι γινόταν στο παρελθόν και τι γίνεται τώρα. Έκαναν αύξηση στον μισθό των δικαστικών και χρειάστηκε να βγάλουν ειδικό νόμο για να μην ακολουθήσουν οι μισθοί των βουλευτών. Και όμως στον κόσμο πέρασε ότι αυξάνουν τους μισθούς των βουλευτών... Για πρώτη φορά η βουλή αρνήθηκε να πληρώσει τα κινητά και σταθερά των βουλευτών πάνω από το ποσό που δικαιολογούν πέρσι και έγινε χαμός από την... αντιπολίτευση!!! Ε σε παρακαλώ...!! Τα γραφεία τους επίσης δεν είναι δωρεάν. Η βουλευτική αποζημίωση είναι και για να πληρώνουν τα γραφεία και το προσωπικό τους. Να λέμε, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε.

emeliss
28-08-08, 14:18
Τα μέτρα δεν επιβαρύνουν τον μισθωτό;;;;

Οι μισθωτοί δεν θα πληρώσουν τις αυξήσεις που θα βάλουν όλοι όσοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρο; Οι μισθωτοί δεν έχουν αυτοκίνητα;

Θα μας τρελάνεις vasper;;;

Νικαετός
28-08-08, 14:20
Vasper, διάβασες για τους ΝΕΟΥΣ φόρους στα (ήδη τρομερά φορολογημένα) καύσιμα? Τουμπεκί γιαυτά? Ή και γιαυτούς τους φόρους φταίει το ΠΑΣΟΚ :rofl: :rofl:

Δεν πειράζει πλέρωνε εσύ αγόρι μου, εγώ θα συνεχίσω να έχω τη γλώσσα στο μάγουλο. (Δεν χρησιμοποιώ Ι.Χ. και ναι έχω φυσικό αέριο - πάλι τους πλερώνω φόρους, αλλά λιγότερους)...

Το χειρότερο γιαυτούς? Δεν τους ψηφίζω και ούτε πρόκειται...

supermario
28-08-08, 14:20
Όσο για τις αυξήσεις των μισθών των βουλευτών, δες τι γινόταν στο παρελθόν και τι γίνεται τώρα. Έκαναν αύξηση στον μισθό των δικαστικών και χρειάστηκε να βγάλουν ειδικό νόμο για να μην ακολουθήσουν οι μισθοί των βουλευτών. Και όμως στον κόσμο πέρασε ότι αυξάνουν τους μισθούς των βουλευτών... Για πρώτη φορά η βουλή αρνήθηκε να πληρώσει τα κινητά και σταθερά των βουλευτών πάνω από το ποσό που δικαιολογούν πέρσι και έγινε χαμός από την... αντιπολίτευση!!! Ε σε παρακαλώ...!! Τα γραφεία τους επίσης δεν είναι δωρεάν. Η βουλευτική αποζημίωση είναι και για να πληρώνουν τα γραφεία και το προσωπικό τους. Να λέμε, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε.

Ακομα και ετσι να ειναι, γιατι να πληρωνω εγω και εσυ τα γραφεια τους;;;; Ας τα πληρωσουν απο την τσεπη τους και αν δεν εχουν ας τα κλεισουν!! Δεν μ' ενδιαφερει αν δεν εχουν γραφεια.
Λιτοτητα εχουμε, ε ας κανουν και αυτοι.

emeliss
28-08-08, 14:22
Δεν έκαναν μάλιστα και αύξηση ούτε στα ποτά και στα τσιγάρα (που δεν θα είχα καμία αντίρρηση) για να μην αυξήσουν τον πληθωρισμό. Κρίμα.. και μια αύξηση 50% στις τιμές των τσιγάρων θα ενίσχυε τα επιχειρήματα του υπουργείου Υγείας.

Μεγάλη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως θα είναι η τρίτη μέσα στην τελευταία τετραετία.
Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη ποτά που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μικρότερη από την αύξηση του φόρου που σχεδιάζεται για τα τσιγάρα.
http://www.fle.gr/BFL/index.php?option=com_content&task=view&id=4655

aroutis
28-08-08, 14:23
Τουλάχιστον έπιασες μια χώρα με αντίστοιχο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων ως παράδειγμα. Μόνο για δες πως δουλεύουν εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι και τι δουλειές κάνουν (η έκταση του Καναδά και το είδος των υπηρεσιών διαφέρουν πολύ). Εδώ περιμένουμε όλοι μαγικό ραβδάκι και μείωση... "κόστους", αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε και τους τεμπέληδες συνδικαλιστές όταν βγαίνουν και ζητάνε βασικούς μισθούς 1400 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα το κράτος σπαταλάει 1δις ευρώ μόνο σε κωλόχαρτα στις δημόσιες υπηρεσίες γιατί οι υπάλληλοι δεν χ.... (μετά συγχωρήσεως) σπίτι τους... να μην χαλάνε το δικό τους..!!!Eπειδή ξέρω πως δουλεύουν εκεί οι δ.υ, τα λέω. Και επειδή Δ.Υ. = κράτος (για να μη ξεχνιόμαστε) μεσα σε όλα τα άλλα (civil servants βεβαίως βεβαίως) , τα λέω όλα αυτά. Τι λοιπόν θες να μου πεις; Τι ακριβώς ανταπαντάς στο γεγονός οτι ΕΧΟΥΝ οργάνωση στη συλλογή αλλά ΚΑΙ στον έλεγχο της φορολόγησης, αλλά και στο που πάνε οι φόροι, για αυτό άλλωστε έχουν και ένα εξαιρετικό σύστημα εκπαίδευσης αλλά και από τα καλύτερα συστήματα υγείας;

Και μη με αρχίσεις με τον Καναδά, γιατί -ειλικρινά- ξέρω σε μερικά θέματα περισσότερα από οτι ξερω για την Ελλάδα.. και το πράγμα ειναι τσόντα(!).

Τι μας λες μωρε που θα ειμαι και κατηγορουμενος!!!! Και λεφτα απο το πουθενα;;;; Δηλαδη τοσα χρονια που πληρωνουμε φορους που πηγαν τα χρηματα;;;; Ποιο πουθενα;;; Θα μας τρελλανεις;;;;;Αυτά που λεω ακριβώς πιο πάνω... δλδ τόσο καιρό τι πληρώνουμε Vasper και που πάνε; Ασε τα περι υπευθυνου πολίτη.. το υπεύθυνο κράτος που τσιμπα τα λεφτά μου , δε πρέπει να ειναι σε ΑΜΕΣΗ θέση να μου πει τι γίνονται; Το ΙΔΙΟ υπεύθυνο κρατος που ακόμα και σημερα που γράφω αυτές τις γραμμές ΑΡΝΕΙΤΑΙ να μου "εκκαθαρίσει" τη δήλωση, επειδή φυσικά και χρίζω επιστροφής, αλλά ΑΝ χρωστούσα θα με κινήγαγε μεχρι τελευταίου cent;

Τι είδους έλεγχο δηλαδή έχεις υπ' όψιν σου για τους υδραυλικούς; Ας ψάξουν να δούν πως δουλεύουν οι υδραυλικοί στις υπόλοιπες χώρες του Κόσμου. Αν το πρόβλημα πχ ειναι το θέμα του κλειστού επαγγέλματος, ας το ανοίξουν , να τους υποχρεώσουν σε ίδρυση εταιριών, όπου θα υποχρεώνονται πλέον σε έκδοση αποδείξεων. Λύσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Δεν υπάρχει πρώτα αυτός και μετά ο άλλος.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ειναι υπεύθυνο στον πολίτη. ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

George978
28-08-08, 14:29
Ακομα και ετσι να ειναι, γιατι να πληρωνω εγω και εσυ τα γραφεια τους;;;; Ας τα πληρωσουν απο την τσεπη τους και αν δεν εχουν ας τα κλεισουν!! Δεν μ' ενδιαφερει αν δεν εχουν γραφεια.
Λιτοτητα εχουμε, ε ας κανουν και αυτοι.

γιατι την υπυργικη μερσεντες που τη βαζεις?????

neeklia
28-08-08, 14:33
Ο μόνος τρόπος να πληρώνει κάποιος τους φόρους που του αναλογούν είναι να δίνει αποδείξεις. Όταν λοιπόν εσένα σου πουν ότι "θα σου κόψω 10% αρκεί να μην μου ζητήσεις απόδειξη" το κράτος τι μπορεί να κάνει; Να σου έχει τον εφοριακό πάνω από το κεφάλι; Ποιοι είναι οι μαγικοί τρόποι να σου επιβάλει να πάρεις απόδειξη για το ποσό που πληρώνεις

Η λύση είναι πάρα πολύ απλή, αλλά καμία κυβέρνηση δεν θα αναλάβει το πολιτικό κόστος να την εφαρμόσει καθώς δεν πρόκειται να δει άλλη 4ετία.

Στην Αυστραλία το πρόβλημα με τους ελεύθερους επαγγελματίες τύπου υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, μπογιατζήδων κλπ έχει λυθεί ως εξής: Κάθε κατηγορία είναι οργανωμένη σε σωματεία (unions) και προκειμένου ένας επαγγελματίας να εξασκήσει το επάγγελμα του, πρέπει υποχρεωτικά να γραφτεί στο union το οποίο του παραχωρεί την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος (certification). Ταυτόχρονα το κάθε union είναι υποχρεωμένο να εκδίδει κάθε χρόνο ένα "τιμοκατάλογο" υπηρεσιών: Πχ αλλαγή βρύσης 20$, τοποθέτηση νιπτήρα 30$, αλλαγή ηλ.πίνακα 50$ και ούτω καθεξής. Ταυτόχρονα αναγράφουν και το χρόνο εγγύησης που είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν.

Έτσι και ο πολίτης ξέρει πόσο θα χρεωθεί για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, (οπότε οι λαμογιές των Ελλήνων τεχνιτών πάνε περίπατο) και παίρνει απόδειξη για την παροχή υπηρεσίας προκειμένου να έχει την εγγύηση.

Οι λίγοι επαγγελματίες που δεν είναι certified αναγκαστικά λειτουργούν με τιμές κάτω του επίσημου σωματείου (γιατί αλλιώς όλοι παίρνουν τους certified) και καθώς δεν είναι πιστοποιημένοι τους προτιμούν πολύ λίγοι καθώς α) Δεν εμπιστεύονται την κατάρτιση τους β) Δεν δίνουν εγγύηση.
Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι και το ποσό φοροδιαφυγής ελάχιστο. Απλό?

Άρα δεν είναι καμιά "μαγική συνταγή" απλά όλες οι κυβερνήσεις προτιμούν λύσεις με λιγότερο πολιτικό κόστος...

etsouk2000
28-08-08, 14:37
Η εννοια της περαιωσης αποτελει παγκοσμιως πρωτοτυπη ελληνικη πατεντα. Ουσιαστικα ειναι μια διπλη ομολογια της καθε κυβερνησης οτι:

1. "ειστε ολοι κλεφτες και φοροφυγαδες, δηλαδη εγω, η κυβερνηση, ειμαι τοσο απιστευτα καχυποπτη απεναντι στον λαο που με εξελεξε, αφηνω την καλη πιστη να παει περιπατο και θεωρω οτι ολος ο λαος ειναι συλληβδην κλεφτες. Κατα καιρους, εγω η κυβερνηση, θα βγαζω νομους περαιωσης και παντα θα λεω οτι ειναι η τελευταια φορα που γινεται περαιωση, μπας και το χαψουν μερικοι, αλλα ολοι οι αλλοι, οι εστω και ελαχιστα ψαγμενοι, θα ξερουν οτι λεω αρλουμπες"."

και

2. "ειμαι ανικανη ως κυβερνηση να σας ελεγξω, γι αυτο φερτε ολοι (κλεφτες και μη) τωρα ο,τι εχετε ευχαριστηση και εληξε το θεμα, θα κανουμε ολοι τα στραβα ματια".
και

Εμ τι να περιμενεις απο ενα κρατος στο οποιο τα περισσοτερα λεφτα ξοδευονται μεσα απο "ειδικους λογαριασμους" που δεν καταγραφονται στον προϋπολογισμο, δηλαδη μαυρα λεφτα αορατα;; Τι συνετη και σωστη που ειναι η διαχειριση της ελληνικης οικονομιας...

dhmk
28-08-08, 14:41
'Οσο αφορά την φοροδιαφυγή εταιριών έχω προσωπική πείρα από ανερχόμενη εταιρία πληροφορικής στην οποία δούλευα σχεδόν όλη την δεκαετία του '90. Ειδικά στην αρχή όπου οι ιδιοκτήτες ήταν άμεσα και προσωπικά εμπλεκόμενοι με την καθημερινή λειτουργία της και ουσιαστικά δούλευαν και οι ίδιοι περίπου μεταξύ μας. Είχα βρεθεί μπροστά σε συζητήσεις των ίδιων περί "υπερτιμολογήσεων" στις οποίες αναφέρονταν με ενθουσιασμό, σχεδόν ότι επρόκειτο για τα αυτονόητα κόλπα της πιάτσας. Είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη εταιρία όσο μπορούσε να βρει τρόπους να φοροδιαφύγει το έκανε. Ομως οφείλω να παραδεχθώ ότι τελικά απέδοσε και καλούς φόρους στο κράτος, έδωσε δουλειά σε αρκετούς και σε αρκετούς, αρκετά μέχρι πολύ καλούς μισθούς και δυνατότητα καριέρας.

Τώρα για τις εισηγμένες επιχειρήσεις η φοροδιαφυγή είναι πολύ πιο δύσκολη, ειδικά για πολυμετοχικές εταιρίες όπου πολλοί ανώμυμοι μέτοχοι περιμένουν διαφάνεια και ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων και όπου υπάρχουν σοβαρές συνέπειες σε παρασπονδίες και εξαπάτηση επενδυτών. Υπάρχουν πολύ αυστηροί μηχανισμοί. Αλλά βέβαια σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία πάντα φαντάζομαι, μπορούν να βρεθούν τρόποι περιορισμού του κόστους. Γνωρίζουμε όλοι τους περίπλοκους μηχανισμούς που είχε στήσει η Siemens μόνο και μόνο για να λαδώσει πολιτικά κόμματα και πολιτικούς με τεράστια κεφάλαια.

Μέσα στο κλίμα βολέματος και διαφθοράς όπου κολυμπά η νοοτροπία του Έλληνα, ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ότι οι φόροι του δεν αξιοποιούνται σωστά αλλά κατά κάποιο τρόπο απλώς διαρπάζονται προς αλλότριο όφελος. Οπότε θεωρεί, και εγώ το θεωρώ, ότι, ότι γλυτώσω από δω και από κει, ότι αρπάξω, καλό είναι γιατί από κάπου θα μου έρθουν "αυτοί οι πούστηδες" και θα μου τα πάρουν.

Αλλωστε έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους βολεμένους τους δημοσίου όχι ως υπηρέτες του φορολογουμένου αλλά ως ιδιοκτήτες του κράτους, ως γενίτσαρους που το έχουν καταλάβει με στόχο την εκμετάλλευσή του προς όφελος των συντεχνιακών συμφερόντων τους. Δεν θεωρούμε το κράτος και τους υπαλλήλους του υπόλογους απέναντί μας, σε εμάς τους πολίτες, αλλά ως εξουσία που μας καταπιέζει και μας εκμεταλεύεται εναντίον της οποίας πραγματοποιούμε έναν αγώνα στον οποίο θέλουμε να νικήσουμε. Και φυσικά μερικοί το καταφέρνουν με εξαιρετική ζωηράδα (ίδε ΔΕΚΟ).

Από την άλλη βέβαια γινόμαστε μικρά παιδιά που όλο βάζουμε τα κλάματα και περιμένουμε να μας λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα προβλήματα. Όλοι οι υπολοιποι που έχουν χάσει τον αγώνα και έχουν παραιτηθεί φυσικά. Αυτό βέβαια είναι και η παραδοξότητα και το παράλογο της Ελληνικής πραγματικότητας.

Θυμόμαστε πριν λίγο καιρό την προσπάθεια του ίδιου του Καραμανλή να βολέψει τους "δικούς του" στην Βουλή, να τους κάνει το δώρο για την αγάπη τους (με τα λεφτά των άλλων φυσικά) όπου μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε το σταμάτησε. Αλλά λίγο καιρό αργότερα με την συμφωνία όλων των κομμάτων όλοι βόλεψαν τους δικούς τους. Και έβγαινε μετά ο Καρατζαφέρης και έλεγε, "έλα μωρέ για καμιά 10αριά (ή κάτι τέτοιο) άτομα πως κάνετε έτσι. Δεν είναι σοβαρό θέμα". Ακριβώς, και εξέφραζε ταυτόχρονα τους πάντες, ότι δηλαδή "η λίγη καλοκάγαθη διαφθορά προς μερικούς δικούς μας δεν πειράζει".

Ακριβώς έτσι το πάμε σε αυτή τη χώρα, βήμα προς βήμα "με λίγη διαφθορά", που επειδή είναι λίγη και νομιμοποιείται γιατί "κακό δεν κάνει", αφού μερικοί χαίρονται και μας αγαπούν κι από πάνω, μπορούμε να την συνεχίζουμε επ'αόριστο.

vasper
28-08-08, 14:44
Vasper, διάβασες για τους ΝΕΟΥΣ φόρους στα (ήδη τρομερά φορολογημένα) καύσιμα? Τουμπεκί γιαυτά? Ή και γιαυτούς τους φόρους φταίει το ΠΑΣΟΚ :rofl: :rofl:

Στα καύσιμα έχουμε την χαμηλότερη φορολογία στην Ευρώπη...

Δεν πειράζει πλέρωνε εσύ αγόρι μου, εγώ θα συνεχίσω να έχω τη γλώσσα στο μάγουλο. (Δεν χρησιμοποιώ Ι.Χ. και ναι έχω φυσικό αέριο - πάλι τους πλερώνω φόρους, αλλά λιγότερους)...

Το χειρότερο γιαυτούς? Δεν τους ψηφίζω και ούτε πρόκειται...

Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνουν για τους δρόμους που φτιάχνονται (και μην πει κανένας ότι δεν έχουν φτιαχτεί δρόμοι ή δεν φτιάχνονται ακόμα). Οι φόροι με τους οποίους πάντα συμφωνούσα ήταν τα τέλη κυκλοφορίας, τα ποτά και τα τσιγάρα. Όσο για το ΠΑΣΟΚ που λες, ειδικά εδώ έχεις πέσει έξω. Ειδικά στα θέματα φορολογίας των αυτοκινήτων... Ζήτω ο Βερελής...!!!

Σκασίλα μου τι θα ψηφίσεις. Το θέμα είναι να γίνεται κάτι σωστό και ας γκρινιάζεις. Δεν θέλατε τον νέο ΚΟΚ γιατί τον λέγατε εισπρακτικό (ακόμα και ο συγκοινωνιολόγος ο Wantilles). Ο μόνος λόγος που τα λέτε αυτά είναι γιατί είστε κολλημένοι στις αδιέξοδες ιδεολογίες σας...

aliosa
28-08-08, 14:57
Χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν θελω απλα να κανω μια ερωτηση....
Ποσοι απο εσας ειχατε ψηφισει τους μεν η τους δε (ΝΔ-Πασοκ) σε καποιες εκλογες?
Αν το ειχατε κανει (και χειροτερα εαν εξακολουθειτε να το κανετε) εχετε λετε το δικαιωμα να διαμαρτυρεστε για τα φορολογικα μετρα? Η για οποιοδηποτε μετρο!
Το μονο που ακουω 33 χρονια τωρα ειναι πως για ολα τα κακα της μοιρας μας φταινε οι προηγουμενοι.
Οταν ομως οι δικοι μας (αυτοι που ψηφισαμε) θιγουν τα συμφεροντα μας τοτε διαρρηγνύουμε τα ιματια μας! Την επομενη τετραετια ομως ξαναψηφιζουμε τους ιδιους γιατι μας υποσχεθηκαν μια θεσουλα γαι τον γιοκα μας η την κορουλα μας.
Εν τελει και εμεις και αυτοι ειμαστε ολοι ΣΚΑΡΤΟΙ. Χωρις τον εναν ο αλλος δεν θα υπηρχε. Οποτε μην διαμαρτυρεστε στα φορουμ. Εαν θελετε να διαμαρτυρηθειτε πηγαιντε ολοι εξω απο την Βουλη και πνιξτε τους στα γιαουρτια! Και φυσικα φωτια να πεσει να μας καψει αν ξαναπαρουν την ψηφο μας!:twisted:

........Auto merged post: aliosa πρόσθεσε 12 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνουν για τους δρόμους που φτιάχνονται (και μην πει κανένας ότι δεν έχουν φτιαχτεί δρόμοι ή δεν φτιάχνονται ακόμα). Οι φόροι με τους οποίους πάντα συμφωνούσα ήταν τα τέλη κυκλοφορίας, τα ποτά και τα τσιγάρα. Όσο για το ΠΑΣΟΚ που λες, ειδικά εδώ έχεις πέσει έξω. Ειδικά στα θέματα φορολογίας των αυτοκινήτων... Ζήτω ο Βερελής...!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ Ειδικα απο δρομους μπουχτισαμε! Κατσε να αρχισουν τα πρωτοβροχια και θα δεις λακουβα και κακο...Ο πρωτος θα εισαι που θα στελνει μηνυματα για τους δρομους!
Και απο τις εθνικες μας τα ξαναπαιρνουν για να κανουν δρομους αλλα ακομα τιποτα....που θα παει, καποτε κατι θα γινει. Φοβαμαι ομως οτι μπορει να μην υπαρχουμε εμεις για να τα δουμε.

George978
28-08-08, 15:03
Nouvelle Democracy is strong in this one :rofl:

Νικαετός
28-08-08, 15:04
Στα καύσιμα έχουμε την χαμηλότερη φορολογία στην Ευρώπη...

Σκασίλα μου τι θα ψηφίσεις. Το θέμα είναι να γίνεται κάτι σωστό και ας γκρινιάζεις. Δεν θέλατε τον νέο ΚΟΚ γιατί τον λέγατε εισπρακτικό (ακόμα και ο συγκοινωνιολόγος ο Wantilles). Ο μόνος λόγος που τα λέτε αυτά είναι γιατί είστε κολλημένοι στις αδιέξοδες ιδεολογίες σας...

Σοβαρά Βασίλη?? Says who? Πληρώνουμε την ακριβότερη βενζίνη ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και μιλάς από πάνω? Για ρώτα πόσες ακριβώς εργατοώρες απαιτούνται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, για αγορά 10 λίτρων βενζίνης,ή diesel , και μετά ξαναέλα...

Όσο για το δεύτερο: εσένα μπορεί να είναι σκασίλα σου, αλλά ΠΙΣΤΕΨΕ με, στο κόμμα σου τους έχει πιάσει κολοσφιξούρα LOL !!!

@ ADSLgr.com All rights reserved.