PDA

Επιστροφή στο Forum : iphone SDK, τι γνωρίζετε;

tempo
30-08-08, 22:11
καλησπέρα,

το SDK είναι ένα πακέτο-γλώσσα προγραμματισμού με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε εφαρμογές για το iphone και ipod.

Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί με το πακέτο αυτό;
Βλέπω ότι μπορούμε να το κατεβάσουμε απο το site της apple άλλα αυτό που με "τρόμαξε" είναι κάτι που έλεγε για $99 κλπ. Ξέρει κανείς σίγουρα αν είναι δωρεάν;

ευχαριστώ

shodanjr_gr
30-08-08, 22:20
καλησπέρα,

το SDK είναι ένα πακέτο-γλώσσα προγραμματισμού με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε εφαρμογές για το iphone και ipod.

Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί με το πακέτο αυτό;
Βλέπω ότι μπορούμε να το κατεβάσουμε απο το site της apple άλλα αυτό που με "τρόμαξε" είναι κάτι που έλεγε για $99 κλπ. Ξέρει κανείς σίγουρα αν είναι δωρεάν;

ευχαριστώ

Το χω κοιτάξει πολύ λίγο. Καταρχάς χρειάζεται Mac για να τρέξει και να κάνεις compiler πράγματα.

Επίσης όσον αφορά την συνδρομή, είναι ετήσια στα 99 δολλάρια και σου επιτρέπει:

α) Να κάνεις debug προγράμματα πάνω στο iphone/iTouch (αλλιώς τα τρέχεις μόνο μέσα σε emulator στο PC).
β) Να ανεβάσεις προγράμματα προς download/πώληση στο Application Store

tempo
30-08-08, 22:23
δηλ. χωρίς να πληρώσεις αυτά τα $99 δεν γίνεται τίποτε?

εγώ πχ θέλω το πακέτο έτσι απο περιέργεια, αν καταφέρω να κάνω ένα πρόγραμμα (σσσσσιγά!!!!) μετά ας ακολουθήσουν τα $99 για να τα βάλω στο App Store

nickolas2005
30-08-08, 22:25
Αλήθεια τα προγραμματα πως τα κάνεις? Μπορείς να διαβάσεις κάποιο βιβλίο για να τα κάνεις ή ειναι πιο απλά? Θέλει πολλές γνώσεις?

shodanjr_gr
30-08-08, 22:33
δηλ. χωρίς να πληρώσεις αυτά τα $99 δεν γίνεται τίποτε?

εγώ πχ θέλω το πακέτο έτσι απο περιέργεια, αν καταφέρω να κάνω ένα πρόγραμμα (σσσσσιγά!!!!) μετά ας ακολουθήσουν τα $99 για να τα βάλω στο App Store

Απότι ξέρω, υπάρχει δωρεάν πακέτο, απλά ΔΕΝ μπορείς να τρέξεις τα προγράμματά σου πάνω στην συσκευή, αλλά μόνο μέσα στον emulator στο Mac σου.

Τα προγράμματα γράφονται σε objective C και πατάνε πάνω στα διάφορα APIs που παρέχει η Apple.

Και γω γενικά ψήνομαι (απότι έχω ακούσει, το app store αυτή τη στιγμή είναι ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ), αλλά δεν έχω mac :(

Spyros E
14-09-08, 21:23
δυστυχώς ισχύει το nda non disclosure aggreement που αναγκάζει οποιοδήποτε developer να μην μιλάει και βγάζει tutorial, blog books για το nda. έτσι μέχρι να τελειώσει το nda δεν θα βρεις και πολλές πληροφορίες για το sdk

manosdoc
15-09-08, 18:30
http://www.maclife.gr/index.php/site/comments/15_09_2008_app_store/
:clap::clap:

@ ADSLgr.com All rights reserved.