PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποια ports ανοίγουμε για ποια προγράμματα



Σελίδες : [1] 2 3

tolisp
18-10-03, 18:40
Epeidi efaga sxedon mia bdomada na brw akri me ta ports pou prepei na anoixtoun sto NAT gia na "paizoun" ta diafora programmata se router ADSL, nomizw einai xrisimo na moirastw mazi sas ti exw brei mexri twra. Elpizw na fanoun xrisima se kapoion... Ta parakatw ports einai 100% tsekarismeno oti douleboun (mono to MSN voice den exei dokimastei giati den eixa mikrofwno!)
An kapoios exei tsekarei kai kapoia alla ports pou na energopoioun to file transfer tou netmeeting, to voice tou netmeeting kai ena video programma pou legetai iSpQ tha tou eimoun ipoxrewmenos an ta moirazotan mazi mou:)



PORT TCP/UDP WHY?

21 FTP
25 SMTP
80 HTTP+++
110 POP3

113 TCP mIRC Ident server
1720 TCP Netmeeting
1731 TCP Netmeeting
1863 TCP+UDP MSN Connect
2000 TCP Icuii Primary
2001 TCP Icuii Secondary
2002 UDP Icuii Pal List
2003 TCP+UDP Icuii Pal List
4520 TCP mIRC dcc 1
4521 TCP mIRC dcc 2
5020 TCP ICQ Transfer
5050 TCP Yahoo Connect
5190 TCP+UDP ICQ Connect, AIM Connect+Transfer
5222 TCP Jabber Connect
6891 TCP MSN Transfer
6901 TCP+UDP MSN Voice


Shmeiwsi : ta dio ports gia to dcc sto mirc einai proswpiki epilogi... an kapoios to thelei mporei me ton idio tropo na anoiksei 5, 50 i 100 an kai kati tetoio einai askopo kathws kai na allaksei to noumero apo 4520 se 6760 i otidipote allo... arkei panta na einai diadoxika noumera!!! Prosoxi! Ennoeitai pws analoga to programma pera apo ta ports pou anoigoume isws na prepei na orisoume kai mesa sta properties tou programmatos poia ports einai anoikta!

personal
18-10-03, 18:48
http://www.iana.org/assignments/port-numbers 8)

Athlon_XP
18-10-03, 18:53
Επίσης όσο αφορά το mirc είναι και τα ports 6667 και 7000 και μερικές φορές και το 10000.

Lunacy
18-10-03, 19:23
Πολλά προγράμματα, όπως το ICQ (και ενδεχομένως και το mIRC, όπως λέει ο Athlon_XP) χρησιμοποιούν χύμα ports από κάποιο range (π.χ. το ICQ χρησιμοποιεί από το 1000τόσο μέχρι το 65535). Όμως, τα περισσότερα προγράμματα, έχουν μία επιλογή για να αλλάζεις αυτό το range. Συνήθως βρίσκεται στις ρυθμίσεις proxy ή firewall. Άρα ορίζεις εσύ στο ΝΑΤ τα port που θές (μην τους αφήσετε μόνο 1-2 port γιατί απλά δεν θα παίζουν τα μισά πράγματα) και ρυθμίζεις τα ίδια και στο αντίστοιχο πρόγραμμα. Αν και γι'αυτες τις εφαρμογές είναι καλύτερα να ορίζεις triggers (πχ όταν γίνεται συνδεση με τον server από το port 5190 να ανοίγουν τα port 6100-6120 για το ICQ). Aν δεν κάνω λάθος, το JetSpeed, παρότι ελλεινό και τρισάθλιο, έχει κάτι τέτοιο

tolisp
18-10-03, 21:15
Pistepste me an anoiksete mono ta port pou grafw douleboun ola apsoga!
Bebaia me to netmeeting ta pragmata den einai kai toso apla afou prepei o router na ipostirizei to prwtokolo H323 alliws... ksexaste to!
Apo ekei kai pera to na anoikseis kai alla port einai apla peritto...
Opoios thelei diefkriniseis gia ta parapanw programmata efxaristws na tis dwsw :)

tolisp
20-10-03, 03:57
UPDATE2!!! Telika brika akri kai me to iSpQ (programma video conferencing) To prosthesa stin lista me ta ports gia opoion tixon endiaferetai:)


PORT TCP/UDP WHY?

21 FTP
25 SMTP
80 HTTP+++
110 POP3

113 TCP mIRC Ident server
137 UDP iSpQ
138 UDP iSpQ
139 UDP iSpQ
389 TCP Netmeeting ils
522 TCP Netmeeting ULS
1503 TCP Netmeeting T.120
1720 TCP Netmeeting H.323 call setup
1731 TCP Netmeeting Audio Call Control
1863 TCP+UDP MSN Connect
2000 TCP Icuii Primary, iSpQ
2001 TCP Icuii Secondary, iSpQ
2002 TCP+UDP Icuii Pal List, iSpQ
2003 TCP+UDP Icuii Pal List, iSpQ
4520 TCP mIRC dcc 1
4521 TCP mIRC dcc 2
5020 TCP ICQ Transfer
5050 TCP Yahoo Connect
5190 TCP+UDP ICQ Connect, AIM Connect+Transfer
5222 TCP Jabber Connect
6891 TCP MSN Transfer
6901 TCP+UDP MSN Voice
8902 TCP Windows Media Encoder


Thimizw ta parapanw einai 100% dokimasmena me router Cisco soho 96 me energopoiimeno KAI to firewall - gia opoion thelei parapanw diefkriniseis edw eimai!

tolisp
20-10-03, 04:01
Mipws o owner tou site tha ithele na ta balei sta FAQ ???

panos
20-10-03, 19:34
poly xrisimi h lista

Thnkz

yiapap
20-10-03, 20:46
ΠΛΗΡΗΣ ΛΙΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ/ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ TCP/UDP

<EDIT>
http://195.66.103.70/files/ports.zip
</EDIT>

tolisp
21-10-03, 00:02
File yiapap poli xrisimo afto pou ekanes attach alla distixws den katebainei.. i mallon katebainei corrupted.... an einai efkolo steilto mou me email sto tolis@hotmail.com i ksanakanto posting edw
Se efxaristw!

yiapap
21-10-03, 11:11
To είδα κι εγώ.
Δοκιμάστε:
http://195.66.103.70/files/ports.zip

waste
21-10-03, 20:23
να πω κι εγω τον πονο μου? ανοιξα λοιπον δυο τρυπουλες στο 4662 και 4672 για το μουλαρακι και συνεβη το εξης . καποιοι αρχισαν να κανουν requests στην πορτα 4662 ακομα κι οταν το μουλαρι ηταν κλειστο. και μαλιστα σε ρυθμο πολυβολου . ισα με 40 το λεπτο. για την ακριβεια νομιζω οτι ειχα προβληματα στο download και γενικα δεν μπορουσα να ανοιξω και σελιδες ευκολα. το εχει παθει κανεις αλλος ?

yiapap
21-10-03, 21:27
να πω κι εγω τον πονο μου? ανοιξα λοιπον δυο τρυπουλες στο 4662 και 4672 για το μουλαρακι και συνεβη το εξης . καποιοι αρχισαν να κανουν requests στην πορτα 4662 ακομα κι οταν το μουλαρι ηταν κλειστο. και μαλιστα σε ρυθμο πολυβολου . ισα με 40 το λεπτο. για την ακριβεια νομιζω οτι ειχα προβληματα στο download και γενικα δεν μπορουσα να ανοιξω και σελιδες ευκολα. το εχει παθει κανεις αλλος ?

Δεν ξέρω πως δουλεύει το eMule αλλά στο Kazaa δίκτυο αυτά τα requests παύουν μετά από λίγα λεπτά οπότε δε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Είδες πόση ώρα κράταει αυτό το βιολί;

waste
21-10-03, 23:16
λοιπον νομιζω οτι απαντω στο μηνυμα μου... και εμαθα και κατι...

εαν κλεισεις το emule χωρίς να κανεις disconect (πχ crash) τοτε συνεχιζουν να σου στελνουν βροχη τα requests και μπορει να σου δημιουργησει προβλημα.

τα requests συνεχιζονταν για περιπου 2ωρες αλλα χωρις να εχω κανει disconnet (ειχε κρασαρει το βλαμμενο)

waste
21-10-03, 23:17
λοιπον νομιζω οτι απαντω στο μηνυμα μου... και εμαθα και κατι...

εαν κλεισεις το emule χωρίς να κανεις disconect (πχ crash) τοτε συνεχιζουν να σου στελνουν βροχη τα requests και μπορει να σου δημιουργησει προβλημα.

τα requests συνεχιζονταν για περιπου 2ωρες αλλα χωρις να εχω κανει disconnet (ειχε κρασαρει το βλαμμενο)

yiapap
21-10-03, 23:50
Είσαι σίγουρος ότι δεν τρέχει το process του από πίσω; (όχι ότι είναι απίθανο να συμβαίνει και με κλειστό process!)

tolisp
22-10-03, 01:37
yiapap .... poli kala ekanes kai ekanes post afto to enimerwtiko me ta ports. To eixa brei kai egw sto net (apo ekei allwste ksekinisa to psaksimo....)
Pistebw omws to pio simantiko pou "kaiei" kapoion pou prospathei na rithmisei to @#$% NAT einai stin praksi... px "den doulebei to mirc px ... poia ports anoigw gia na doulepsei?"
Gia kapoion pou den exei megali sxesi me port mapping kai ta sxetika (opws egw) mia analitiki katastasi den leei kai polla...
Parepiptontws an kapoios kserei kai alla ports as ta kanei post edw wste na simplirwsoume tin lista... (px Pal Talk) ennoeitai mono osa einai 100% dokimasmena oti douleboun!!!

waste
22-10-03, 11:22
oxi oxi ηταν πραγματικα κλειστο, dead caput γιαυτο αλλωστε και το firewall εβλεπε ta requests ως suspect packets. διοτι ενω δινει προσβαση στο μουλαρι δεν δινει σε κανενα αλλο προγραμμα....

νομιζω οτι τωρα δεν μου κανει κανεις " επιθεση ". Αχ παραλιγο να αποκτησω μανια καταδίωξης

a_aris
30-10-03, 00:57
Μπορώ να κάνω map το ίδιο port range σε 2 διαφορετικές ip του εσωτερικού δικτύου; Θέλω να δουλεύω το bittorrent και στα 2 pc του δικτύου και επειδή απο την στιγμή που άνοιξα το range στο router πάει σφαίρα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω το ίδιο και στο άλλο...

tolisp
30-10-03, 02:44
Nai kanonika den iparxei kanena problima! Egw exw anoiksei ta idia ports (afta pou anaferw pio panw) apo to NAT dio fores kai gia ta 2 pc tou diktiou mou kai ola douleboun pleon ok!!! :D

Konstantin0s
26-11-03, 15:07
To 8ema einai to e3hs. anaferete ta ports alla 8a prepei na valete mia step by step diadikasia gia to pws ginete auto? diladw px egw twra 8elw na kanw autes tis ri8miseis kai den 3erw pws. se pio menu 8a paw sth selida tou jetspeed ktl ktl , gia auto ena step by step tutorial 8a einai oti prepei , an boune kai screen shots akoma kalitera, help...

sdikr
26-11-03, 16:26
To 8ema einai to e3hs. anaferete ta ports alla 8a prepei na valete mia step by step diadikasia gia to pws ginete auto? diladw px egw twra 8elw na kanw autes tis ri8miseis kai den 3erw pws. se pio menu 8a paw sth selida tou jetspeed ktl ktl , gia auto ena step by step tutorial 8a einai oti prepei , an boune kai screen shots akoma kalitera, help...


Ριξε μια ματια στα φορουμ υπαρχει η απαντηση που ψαχνεις
φιλικα

Konstantin0s
26-11-03, 17:17
Mporeis na mou doseis to link opou vriskete auto pou 8elw giati psaxnw alla den to vriskw, thanks

XTCgr
08-01-04, 14:01
μπορεί να μου κάποιος αν για το windows update πρέπει να ανοίξουμε κάποια συγκεκριμένα ports?

Desperado
09-01-04, 13:43
απ'οτι ξερω δεν χρειαζεται να ανοιξεις καποιο συγκεκριμενο Port. αν ισχυει κατι τετοιο αν με διαψευσει καποιος !

zouzouni
13-01-04, 20:15
Μια κι μιλάμε για ports......χρειάζεται να ανοίξω κάποιο συγκεκριμμένο port για το streamload ? Ή όχι ?

alkhs
15-01-04, 21:22
χρειάζεται να ανοίξω κάποιο συγκεκριμμένο port για το streamload

Όχι δεν χρειάζεται

tgrendo
15-01-04, 21:33
χμμ ρε παιδες πως κανω το game voice v 1,0 να λειτουργησει?Δοκιμασα και ανοιξα το 9110 οπως λεει αλλα παλο δεν μπορω να μιλησω.....

ikonsgr
17-01-04, 15:24
Για να πάρει το .net passport στο yahoo mail ποιο port πρεπει ν'ανοιξω ρε παιδιά?

ikonsgr
19-01-04, 09:44
Το βρήκα είναι το 443 Port σε tcp για secure HTTP (HTTPS)

krithisg
22-01-04, 23:41
ΓΙΑ ΤΟ KaZaA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΠΟΙΟ PORT?
Η ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ DOWNLOAD TORRENT ME ΤΟ ABC...

EYXAΠΙΣΤΩ...!!!

Desperado
23-01-04, 00:43
για καζαα οχι για το τορεντ (νομιζω) το 6999

psyxakias
23-01-04, 00:48
Για το KaZaa δεν είναι το 4899;

Διόρθωση: το 4899 είναι για το Remote Administrator, το 1214 είναι για το KaZaa. Να τι παθαίνει κανείς αμά σταματήσει να χρησιμοποεί KaZaa :P

ikonsgr
23-01-04, 09:19
Αν πάτε στις ρυθμίσεις του kazaa, λεει ότι χρησιμοποιεί σαν προεπιλογή το Port 1214 αλλά εναλλακτικά χρησιμοποιεί και το port 80 το οποιο ως γνωστών χρησιμοποιείται και για το HTTP πρωτόκολλο οπώτε επειδή αποκλειεται το 80 να είναι blocked (διότι αν είναι, πολυ απλά δεν θα μπορείτε να δείτε σελίδες web), αν χρησιμοποιεί το 80 δεν θα έχει πρόβλημα. Πάντως σε ορισμένα δεν αρκει να ανοίξεις ένα μόνο Port (π.χ overnet) αλλά πολλα Ports με triggers και μάλιστα και σε udp και σε tcp. Kαι μία ερώτηση σε όποιον γνωρίζει: τα trigger ports που ανοιγουμε στο jetspeed ανοίγουν και προς τις 2 κατευθήνσεις ή μόνο για outbound traffic?

elias
23-01-04, 09:27
για το abc ανοιξε στο nat το range 6881-6999 η μπορεις να επιλεξεις ποιο range απο το configuration του abc και μετα να το ανοιξεις στο nat.κα8ε αρχειο χρειαζεται ενα port.

krithisg
24-01-04, 23:48
sorry ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΩ ΟΛΑ ΕΝΑ ΕΝΑ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ (6881-6999 π.χ.)elias,

dpetka2001
26-01-04, 16:42
παιδια με το dc++ τι παιζει?? ξερει κανεις τι ports πρεπει να ανοιξω?? ευχαριστω..

XTCgr
26-01-04, 18:33
http://dcplusplus.sourceforge.net/faq/faq.php?display=faq&faqnr=11&catnr=2&prog=1&lang=en&onlynewfaq=1

WeaseL
28-01-04, 16:30
τι ειναι ρε παιδες ολα αυτα τα πορτ που λετε ??? :!:
και πος τα βαζουμε ???
κανα reenshot δεν εχει κανεις ?????
να καταλαβουμε κι εμεις τι γινετε ? :!: :?: :shock:

WeaseL
28-01-04, 16:33
:arrow: ξεχασα να πω

....384/128 acn
....Zyxel 650r-33

yiapap
25-03-04, 19:50
tolisp, αν θέλεις κάνε edit το πρώτο post σου με τα εξής:
Για file transfer από MSN πρέπει να ανοίξεις το range
6891~6900
Αλλιώς οι ταχύτητες μεταφοράς είναι χαμηλές.

( http://support.microsoft.com/?kbid=278887 )

tolisp
26-03-04, 01:23
To enable file transfers, enable both incoming and outgoing TCP connections to the 6891-6900 range of TCP ports. This allows each sender to perform up to 10 simultaneous file transfers. Note that if only TCP port 6891 is open, users are only able to perform one file transfer at a time.

NetTraptor
26-03-04, 03:09
Παιδακια ????? Τι σας εχει ο νετ εδω??? Ολα τα MS Port σε excel... heheheh

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e114b7e5-400f-45b6-9e1c-50968a0cc729&DisplayLang=en


Or look for
Port Requirements for Microsoft Windows Server System
in the MS downloads centre

yiapap
26-03-04, 04:05
@tolisp... Ναι, αυτό εννοούσα, αλλά κάνε edit το post στην 1η σελίδα... Μην πιστεύεις ότι θα φτάσουν όλοι μέχρι εδώ :wink:

tolisp
27-03-04, 01:15
@yiapap Με βαζεις να γραψω πρωτη φορα ελληνικα μονο και μονο για να διευκρινισω οτι δεν λεει ΠΟΥΘΕΝΑ για ταχυτητες αλλα πολυ απλα αν θελεις ενα transfer ανοιγεις 1 port αν θελεις 2 transfer ανοιγεις 2 ports - αν θελεις 10 (συγχρονως) ανοιγεις 10 ports!!!!
Δεν χρειαζεται φυσικα να υπενθυμισω οτι ανοιγουμε ΜΟΝΟ οσα ports εχουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναγκη και ουτε μισο περισσοτερο γιαυτο και η λυση μου η αρχικη μιλαει για μονο το port 6891! Επειδη με κουραζει να γραφω ετσι οποιος θελει οποιαδηποτε βοηθεια παρακαλω mail στο tolis@hotmail.com

smartie
28-03-04, 03:05
Επειδη με κουραζει να γραφω ετσι οποιος θελει οποιαδηποτε βοηθεια παρακαλω mail στο tolis@hotmail.com

Αμα σε κουραζουν τα ελληνικα τοτε να μιλας και με greeklish προφορα :mrgreen:

psyxakias
29-03-04, 09:42
Αμα σε κουραζουν τα ελληνικα τοτε να μιλας και με greeklish προφορα :mrgreen:Τι κακός που είσαι :evil: αφού και αυτά διαγράφονται :wink:

aXelis
15-04-04, 18:12
ρε παιδιά να ask κατι ....</p>

γιατί παιδεύεσται να ανοίγεται τα ports μεσα στο firewall του modem .Δεν γίνεται απλά να το κάνεται disable και να χρησιμοποιήσεται ένα firewall στο pc ? :)</p>

spark
22-04-04, 13:37
Tolisp,
οι ρυθμίσεις για τις οποίες αναφέρεσαι είναι για reserved mapping? Ή triggers?

mpouf
23-04-04, 00:29
μονο 4662 και 4665 και πολα ειναι

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.