PDA

Επιστροφή στο Forum : WEP or WPA ???

Σελίδες : 1 [2]

panoss1
29-09-08, 09:59
Πνεύμα ενάντια στην ανθρωποφοβία και στην καλλιεργούμενη τρομολαγνεία.
Κι αυτό είναι πολιτική στάση.

Σωστά "υποθέτουμε" ;) κι αυτό δίνει κι έναν αέρα άρνησης στις κονσερβαρισμένες ιδέες. Για μένα είναι πιο σημαντικό το τι εισπράτει ο εγκέφαλός μου από το ανοιχτό Wireless που εκπέμπει και είναι δίπλα μου (και που δεν μας λέει ποτέ τίποτα κανείς γι αυτό), παρά για την ασφάλεια WEP/WPA κλπ. και την πιθανή "κλοπή" του pass μου εδώ ή οπουδήποτε αλλού, που την αντιμετωπίζω με καχυποψία, μια και είναι ακόμη ένα εργαλείο απομόνωσης της ανθρώπινης κοινότητας.

Έτσι, όπως έγραψα και παραπάνω, σκεπτόμενος τον "πιτσιρικά", το αφήνω ανοιχτό όταν λείπω απ ' το σπίτι μου προσπαθώντας να συνδυάσω την προστασία του μυαλού μου (ό τι τελωσπάντων απέμεινε) με τη ευθύνη μου "τω αγνώστω πιτσιρικά" και στην καλόπιστη αντιμετώπιση της κοινότητας.

Αφού δω τον δράκο θα τον πολεμήσω, μέχρι τότε επιτρέψτε μου να είμαι ελεύθερος.

Επαυξανω :clap:

euri
29-09-08, 10:41
Μια χαρά τα λέτε :rolleyes:
Εξάλλου οι ευρυζωνικές συνδέσεις είναι δικές σας, στο όνομά σας, στο ΑΦΜ σας, στον τηλεφωνικό αριθμό σας, μπορείτε να τις διαχειριστείτε όπως νομίζετε εσείς καλύτερα, ακόμη και να επιτρέψετε στον ανώνυμο πιτσιρικά να δει το mail του ή να κατεβάσει το βιντεάκι του...

Θα ήταν όμως πρόβλημα αν η ευρυζωνική σύνδεση είναι δεμένη με τα στοιχεία κάποιου συγγενικού σας προσώπου...

Ακομη DSL
29-09-08, 11:51
Θα ήταν όμως πρόβλημα αν η ευρυζωνική σύνδεση είναι δεμένη με τα στοιχεία κάποιου συγγενικού σας προσώπου...

Ασφαλώς. Αλλά έχω κάθε λόγο να πιστεύω οτι σ' αυτό το forum, υπάρχουν ενήλικες, έντιμοι και υπέυθυνοι άνθρωποι.

zeta
29-09-08, 19:18
Πνεύμα ενάντια στην ανθρωποφοβία και στην καλλιεργούμενη τρομολαγνεία.
Κι αυτό είναι πολιτική στάση.

το παρατραβάς όμως λιγάκι!
φυσικά και εγώ τα έχω με τους αμερικάνους που τα έχουν με τους τρομοκράτες!!
και φυσικά δε μένω σε ένα σπιτι με 10 συστήματα ασφαλείας.
και φυσικά βγαίνω το βραδυ μόνη μου έξω.
ομως την πορτα μου την κλειδώνω.
το ιντερνετ το κλειδώνω.
ότι τελος παντων σε θεμα ασφαλειας μου παρεχεται ήδη, το χρησιμοποιώ.
αφού το έχω, γιατί να μην το χρησιμοποιήσω?
τώρα οι ανθρώπινες σχεσεις δεν αναπτύσσονται δινοντας τσαμπα ιντερνετ στη γειτονια, αναπτυσσονται βγαινοντας έξω και συναπτοντας σχεσεις.
αν γνωρίζεις καποιον και θελεις να του δωσεις προσβαση, δωστου τον κωδικο.

Ακομη DSL
29-09-08, 20:40
το παρατραβάς όμως λιγάκι!
φυσικά ... δωστου τον κωδικο.

Ανησυχώ μήπως με πείσουν τα "νέα των 8", ν' αρχίσω να διπλοκλειδώνω εκτός από πόρτες, υπολογιστές κ.λ.π. και την ψυχή μου.
Δεδομένου ότι στο γραφείο μου (όπου εκεί υπάρχουν θέματα που αφορούν και πελάτες μου) δεν υπάρχει ασύρματη δυνατότητα αλλά μόνο ενσύρματη, θεωρώ οτι στο σπίτι μου μπορώ να μην κάνω ότι επιβάλλεται, αλλά ότι θέλω. Και αυτό που θέλω είναι η προσφορά στην ανώνυμη κοινότητα, με τον ίδιο τρόπο που ζω σεβόμενος την ανθρώπινη οντότητα, οδηγώ χωρίς να ενοχλώ, δεν πετάω σκουπίδια όπου βρω ή με βολεύει, φροντίζω να συμβάλλω με την ατομική μου ευπρέπεια, στο ανώνυμο σύνολο, στο βαθμό που μπορώ.
Δεν είναι θέμα ανθρωπίνων σχέσεων, γιατί οι σχέσεις αυτές είναι ιδιοτελείς πάντα (μου δίνεις και σου δίνω), είναι θέμα ανώνυμης και ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινότητα, στον άγνωστο γείτονα που ούτε τον ξέρω και ουτε θέλω να τον μάθω. Θα μου πεις, "και σώθηκε η κοινότητα με τσάμπα ίντερνετ, σε 5-10 σπίτια"; Σταγόνα στον ωκεανό ίσως, αλλά αν το σκεφτείς κι ο ωκεανός πολλές σταγόνες είναι.

...αφού το έχω, γιατί να μην το χρησιμοποιήσω?

Ευτυχώς που (ελπίζω) δεν είσαι συλλέκτης όπλων :cool:

(χωρίς παρεξήγηση πάντα)

mrsaccess
29-09-08, 20:46
Επειδή και η MAC address μπορεί να αλλάξει, το καλύτερο είναι να ενεργοποιήσετε WPA / WPA2 και να μην μείνετε εφησυχασμένοι με WEP και MAC filtering.

stonerolling
30-09-08, 10:16
Ανησυχώ μήπως με πείσουν τα "νέα των 8", ν' αρχίσω να διπλοκλειδώνω εκτός από πόρτες, υπολογιστές κ.λ.π. και την ψυχή μου.

Συμφωνώ γιαυτό έχω καταργήσει τα τελευταία χρόνια τις ειδήσεις, εξάλλου δεν έχουν να μου πουν τίποτα, αλλά σε μεγάλο βαθμό και την τηλεόραση η οποία είναι ΚΛΕΙΣΤΗ 22-23 ώρες την ημέρα.

Είναι θλιβερό όμως το φαινόμενο της καλλιέργειας της φοβίας που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, από εδώ (WEP, WPA, WPA2, κλπ) έως και πολύ πιο σοβαρών καταστάσεων που μπορεί να γίνουν και παθολογικές.

Χαλαρώστε παιδιά...... υπάρχουν καλύτερα πράγματα για να ασχοληθείτε. Η ευτυχία δεν βρίσκετε στα πρωτόκολλα ασφάλειας ούτε στο χτίσιμο τοιχών γύρω σας έστω και αν αυτοί είναι φτιαγμένοι από χρυσάφι. Ότι και να κάνετε πάντα θα σας καλλιεργούν το φόβο ότι δεν είναι αρκετό (γιατί πραγματικά ΔΕΝ θα είναι ΠΟΤΕ).

Και λέω να τελειώσω με 2 ρητά:

Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές ενώ οι γενναίοι μία.

και

Παν μέτρον άριστον.

mrsaccess
30-09-08, 10:32
Δεν είναι θέμα φοβίας. Αν εσένα σου αρέσει να μην μπορείς να ανοίξεις σελίδα γιατί μπήκε στο δίκτυό σου ο μικρός από δίπλα και έβαλε τον torrent client του να λειτουργεί με 1000 συνδέσεις αφού δεν γονατίζει τη δική του πρόσβαση καλώς.

Αν δεν έχεις πρόβλημα ο άλλος μικρός από δίπλα (wannabe script kiddie) να προσπαθεί να μολύνει υπολογιστές μέσα από τη δική σου σύνδεση καλώς.

Τέλος αν έχεις 2 - 3 pc στο σπίτι σου και έτσι για διευκόλυνση τα firewall σου στο εσωτερικό δίκτυο δεν λειτουργούν ή τα shares σου είναι χωρίς κωδικό τότε είσαι ευάλωτος στον καθένα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα θεωρήσουν αστείο να σου σβήσουν μερικά αρχεία αν σε βρουν ξεκλείδωτο και μετά θα πουν «να μάθει να κλειδώνει ο μπιιιιιπ που θέλει και pc».

Το WPA είναι θέμα 2-3 λεπτών τη πρώτη φορά που σετάρεις το router σου. Αν δεν τα θυσιάσεις μπορεί στο μέλλον να θυσιάσεις πολύ περισσότερα.

Μήπως είναι και η ζώνη στο αυτοκίνητο θέμα φοβίας ή το κάπνισμα;

Παν μέτρον άριστον. Εδώ συμφωνώ. :)

baskon
30-09-08, 10:39
Ειπα και εγω.Δε δεχεται ειδικους χαρακτηρες το wpa?Τοτε εγω πως το ειχα βαλει?:rofl:
Αν εχει και την επιλογη που εχει το 585 ωστε να πρεπει να κανεις register εναν υπολογιστη στο ρουτερ πριν επιτραπει η προσβαση ακομα καλυτερα :)
καλα το καλυτερο ειναι Ethernet αλλά ειναι σημεια που δε μπορεις να συνδεσεις εναν υπολογιστη με καλωδιο.Η πρεπει να κανεις ολοκληρη διαδικασια ωστε να περασεις καλωδιο οποτε το ασυρματο βολυει.Για αυτο βγηκε αλλωστε.
Με ενα καλο κλειδι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας..Δε προκειται κανεις να κατσει να ασχοληθει να σου σπασει το κλειδι(αν ειναι WEP ) και αν το κανει και ειναι ο γειτονας,μολις το ανακαλυψεις θα του κοψεις το κ**ο:)

dimitris_
30-09-08, 14:04
Μια χαρά τα λέτε :rolleyes:
Εξάλλου οι ευρυζωνικές συνδέσεις είναι δικές σας, στο όνομά σας, στο ΑΦΜ σας, στον τηλεφωνικό αριθμό σας,...

Αν δεν έχεις πρόβλημα ο άλλος μικρός από δίπλα (wannabe script kiddie) να προσπαθεί να μολύνει υπολογιστές μέσα από τη δική σου σύνδεση καλώς.

:)

Εσείς που διαφωνείτε στα τετριμένο επίπεδο ασφαλείας που ακούει στο όνομα WPA/WPA2 συνδυάστε τις 2 σωστότατες παραπάνω απόψεις και go figure....

PS: Το mac filltering είναι σαν να μην υπάρχει, από mac spoofers "βρωμάει" το internet

zeta
30-09-08, 19:51
Δεν είναι θέμα φοβίας. Αν εσένα σου αρέσει να μην μπορείς να ανοίξεις σελίδα γιατί μπήκε στο δίκτυό σου ο μικρός από δίπλα και έβαλε τον torrent client του να λειτουργεί με 1000 συνδέσεις αφού δεν γονατίζει τη δική του πρόσβαση καλώς.

Τέλος αν έχεις 2 - 3 pc στο σπίτι σου και έτσι για διευκόλυνση τα firewall σου στο εσωτερικό δίκτυο δεν λειτουργούν ή τα shares σου είναι χωρίς κωδικό τότε είσαι ευάλωτος στον καθένα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα θεωρήσουν αστείο να σου σβήσουν μερικά αρχεία αν σε βρουν ξεκλείδωτο και μετά θα πουν «να μάθει να κλειδώνει ο μπιιιιιπ που θέλει και pc».

Το WPA είναι θέμα 2-3 λεπτών τη πρώτη φορά που σετάρεις το router σου. Αν δεν τα θυσιάσεις μπορεί στο μέλλον να θυσιάσεις πολύ περισσότερα.

Μήπως είναι και η ζώνη στο αυτοκίνητο θέμα φοβίας ή το κάπνισμα;

Παν μέτρον άριστον. Εδώ συμφωνώ. :)

και εγώ συμφωνώ και επαυξάνω.
και κυρίως για τη ζωνη του αυτοκινήτου, που πολλοί λένε διάφορες εξυπνάδες....
να σας στείλω ένα πρόγραμμα προσομοίωσης, να δείτε πως μετά θα φοράτε όλοι ζώνη.
μια απλή κίνηση ειναι, που σε δένει με τη ζωή.
και επίσης να ξέρουν όλοι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων, γίνονται σε απόσταση μικρότερη απο 2 κμ από το σπίτι, και με ταχύτητες μικρότερες των 60 κμ/ω.
Αυτό προσέχτε το καλά.
μετωπική με 40 κμ ανά ώρα και τα δύο οχήματα = 80 κμ/ω. (άρα χωρίς ζώνη...)
πετάγεται ένας απο στοπ με 40 χμ.....και εμβολίζει το άλλο όχημα.
λοιπόν ας κόψουν πολλοί τις εξυπνάδες, μεχρι το περίπτερο πάω και σιγά κλπ.
επίσης ζώνη και οι πίσω.
(που κανεις δε βαζει, αφου καθομαι πισω, λέει..)
ανθρωπος 50 κιλών, με μετωπική με 40 κμ, εκτοξεύεται μπροστά με δύναμη 1 τόνου....
συνγνώμη για το off topic, αλλά βρήκα ευκαιρία και τα είπα, γιατί πολλές εξυπνάδες ακούγονται...
(όπως εγώ μέσα στο χωριό δε φοράω ζώνη, θα με πάρουν για αδερφή..)

........Auto merged post: zeta πρόσθεσε 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Συμφωνώ γιαυτό έχω καταργήσει τα τελευταία χρόνια τις ειδήσεις, εξάλλου δεν έχουν να μου πουν τίποτα, αλλά σε μεγάλο βαθμό και την τηλεόραση η οποία είναι ΚΛΕΙΣΤΗ 22-23 ώρες την ημέρα.

Είναι θλιβερό όμως το φαινόμενο της καλλιέργειας της φοβίας που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, από εδώ (WEP, WPA, WPA2, κλπ) έως και πολύ πιο σοβαρών καταστάσεων που μπορεί να γίνουν και παθολογικές.

Χαλαρώστε παιδιά...... υπάρχουν καλύτερα πράγματα για να ασχοληθείτε. Η ευτυχία δεν βρίσκετε στα πρωτόκολλα ασφάλειας ούτε στο χτίσιμο τοιχών γύρω σας έστω και αν αυτοί είναι φτιαγμένοι από χρυσάφι. Ότι και να κάνετε πάντα θα σας καλλιεργούν το φόβο ότι δεν είναι αρκετό (γιατί πραγματικά ΔΕΝ θα είναι ΠΟΤΕ).

Και λέω να τελειώσω με 2 ρητά:

Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές ενώ οι γενναίοι μία.

και

Παν μέτρον άριστον.

σε πληροφορώ ότι εγώ δεν έχω καθόλου τηλεόραση σπίτι μου.
φυσικά από στάση ζωής, μου τη σπάει, όχι γιατί δεν μπορώ να έχω φυσικά.
ταινίες βλέπω στον υπολογιστή και στο σινεμά.
ειδήσεις απο ιντερνετ και ραδιόφωνο.
ειδήσεις στην τηλεοραση βλέπω μια φορά το χρόνο, στο χωριό μου, και καλύπτομαι για όλο τον υπόλοιπο, δεν θέλω μετά να ξαναδώ τηλεόραση στα μάτια μου.

paris_m
01-10-08, 00:47
Παν μέτρον άριστον.

Το σωστο ειναι Μετρον Αριστον χωρις το παν μπροστα!:p

zeta
01-10-08, 01:39
έτσι είναι

Ακομη DSL
01-10-08, 02:08
Μετρό ...

euri
01-10-08, 02:13
Νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε και από δω και πέρα απλά θα εξαντλείται η υπομονή μας. Το παρόν :closed:

@ ADSLgr.com All rights reserved.