Επιστροφή στο Forum : WEP or WPA ???
wep or wpa?
τι προτεινεται καλυτερα για το thomson 780 wl?
γενικοτερα τι ειναι ποιο ασφαλης?
wpa και εχει και wpa2 καλυτερα
wpa -wpa2 σιγουρα.
Και επισης να βαλεις καποιο δυνατο κλειδι δικτυου και οχι κατι πανευκολο.Δηλαδη βαζεις κατι τυχαιο με γραμματα+ αριθμους + ίσως καποια συμβολα
revolvergr
13-09-08, 23:43
wpa -wpa2 σιγουρα.
Και επισης να βαλεις καποιο δυνατο κλειδι δικτυου και οχι κατι πανευκολο.Δηλαδη βαζεις κατι τυχαιο με γραμματα+ αριθμους + ίσως καποια συμβολα
Συμβολα του τυπου (@,!,#...κλπ) δεν δεχεται στην κρυπτογραφηση ουτε το wep ουτε το wpa.
Δεχονται αριθμους απο 0-9 και συμβολα απο A-F . Δεν μπορεις δηλαδη να βαλεις το γραμμα G ή J ή Z ....κλπ.
Το wpa-wpa2 ειναι καλυτερα.
Το wep σπαει ευκολα.
Συμβολα του τυπου (@,!,#...κλπ) δεν δεχεται στην κρυπτογραφηση ουτε το wep ουτε το wpa.
Δεχονται αριθμους απο 0-9 και συμβολα απο A-F . Δεν μπορεις δηλαδη να βαλεις το γραμμα G ή J ή Z ....κλπ.
Το wpa-wpa2 ειναι καλυτερα.
Το wep σπαει ευκολα.
Eισαι σίγουρος. Μου φαινεται πως δέχεται ειδικους χαρακτήρες το WPA...:hmm:
wep or wpa?
τι προτεινεται καλυτερα για το thomson 780 wl?
γενικοτερα τι ειναι ποιο ασφαλης?
WPA φυσικά, ούτε συζήτηση. Και καλό κλειδί Hex που να μηv το θυμάσαι, απλά κράτα το σε ένα χαρτάκι.
wpa-wpa2 και αν δηλώσεις και τη mac (φυσική) διεύθυνση που επιτρέπεις να συνδεθει (κάνε ipconfig /all) ακόμα καλύτερα
revolvergr
14-09-08, 01:37
Eισαι σίγουρος. Μου φαινεται πως δέχεται ειδικους χαρακτήρες το WPA...:hmm:
Εχεις δικιο;) ...το δοκιμασα και δουλευει και με τα γραμματα και με τους χαρακτηρες (&,$,@...κλπ)
Αυτο που παρεθεσα πιο πανω ειναι οταν το ρουτερ χρησιμοποιει χαρακτηρες δεκαεξαδικους , hex (δηλαδη 1234567890ABCDEF).
Το speedtouch χρησιμοποιει χαρακτηρες ASCII οποτε μπορεις να βαλεις οτιδηποτε.:oneup:
Εχεις δικιο;) ...το δοκιμασα και δουλευει και με τα γραμματα και με τους χαρακτηρες (&,$,@...κλπ)
Αυτο που παρεθεσα πιο πανω ειναι οταν το ρουτερ χρησιμοποιει χαρακτηρες δεκαεξαδικους , hex (δηλαδη 1234567890ABCDEF).
Το speedtouch χρησιμοποιει χαρακτηρες ASCII οποτε μπορεις να βαλεις οτιδηποτε.:oneup:
Μετατροπή κάνει από passphrase σε κλειδί το οποίο είναι χείριστο btw.
Χίλλιες φορές ένα τυχαίο μεγάλο Hex κλειδί σε ένα χαρτάκι.
Δικό σας είναι το ρούτερ παιδιά. Και το χαρτάκι να χαθεί έχετε το reset button.:)
Και για απόλυτη ασφάλεια, καλώδιο Ethernet και το ασύρματο κλειστό.
Και για απόλυτη ασφάλεια, καλώδιο Ethernet και το ασύρματο κλειστό.
Δεν είναι λύση αυτό.
Η λύση υπάρχει και έχει παρουσιαστεί λίγο πιο πάνω.
Είναι λύση και μάλιστα η καλύτερη.
Είναι λύση και μάλιστα η καλύτερη.
Whatever.
Μπορείς να ξεκινήσεις με στείλεις και μηνύματα με το περιστέρι, αντί για SMS.
DSLaManiaC
14-09-08, 05:37
Αν υπάρχει συμβατότητα, ΜΟΝΟ WPA2.
Βάζεις WEP για ταχύτητα, κλειδώνεις mac address KAI σβήνεις wifi όταν δε το χρησιμοποιείς. Αν διακινείς όμως πιστωτικές και γενικά κάνεις αγορές online, wpa2!! Αλλά δεν θα σου πέζει το nintendo ds!!
WAP/WAP2 με mac address listing αν θες να έχεις ασύρματο, με strong passkey που αλλάζεις κατά τακτά διαστήματα - πχ κάθε μήνα max.
το wep ειναι σαν να μην υπάρχει.
wpa και αν υποστηρίζεται wpa2.
χωρίς να φαίνεται το δικτυο έξω (disable broadcast network name...)
και χωρίς να γίνονται δεκτοί νεοι χρήστες ( new stations are not allowed).
βέβαια το πιο ασφαλές ειναι το wireless απενεργοποιημένο, και σύνδεση με ethernet.
Και επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια έχουμε και λέμε:
Παλικάρι που έκανες το πρώτο post ανέφερες ότι δουλεύεις για την CIA η για κάποια άλλη παρόμοια υπηρεσία?...Το θέμα δεν είναι να κλειδώνουμε κάτι απλά για να το κλειδώνουμε όσο το δυνατό καλυτέρα. Περισσότερο κλείδωμα =Μεγαλύτερη δυσχρηστία .
Και για να εξηγηθώ. Το WEP όντως σπάει πολύ εύκολα αλλά η πιθανότητα του “πολύ εύκολα” να ξέρει να το κάνει κάποιος στο range του AP σου είναι λιγότερο από 1%.
Επίσης άμα δεν έχεις κάτι κρυφό ΤΟΠΙΚΑ στο pc σου ο ΜΟΝΟΣ λόγος να κλείδωσεις τη συσκευή είναι να μην σου κλέβουν INTERNET και πιστεύω ότι το WEP σε καλύπτει απόλυτα. (Αν δε σε καλύπτει και σου κλέβουν η θα το καταλάβεις οπότε το αλλάζεις η δε το καταλαβαίνεις οπότε δε σε νοιάζει και κάνεις και το “καλό”).
Όσο για πιστωτικές μην έχεις κανένα άγχος ….βασικά ούτε για το e-mail σου μην έχεις. Τα sites που κάνεις τέτοιες συναλλαγές επικοινωνούν με το pc σου ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ με κρυπτογράφηση οπότε το να του βάλεις extra απλά δε θα κάνει κάποιος 10.000 χρόνια να το βρει αλλά 100.000.000. Τώρα αν σε πειράζει να βρει την πιστωτική σου κάποιος μετά από 10.000 χρόνια (που μάλλον θα έχει λήξει:P) τότε βαλε και WPA2!!!
Αν θες κάτι ακόμα ασφαλέστερο, μπορείς να πας σε ένα σβησμένο από το χάρτη νησί και να θάψεις το pc σου 100 μέτρα κάτω από τη γη ενώ πρώτα έχεις κρυπτογραφήσει τα δεδομένα με 4096bit κλειδί.
Μπορεί να παρατηρείς κάποιο χλευασμό σε αυτά που λέω . Δε μιλώ προσωπικά,( που στο κάτω κάτω δε ξέρεις και απλά ρωτάς για να μάθεις) απλά θέλω να δώσω μεγάλη έμφαση ότι για τον οικιακό χρήστη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία η ευχρηστία παρά το απόρθητο. Σκέψου ότι άμα έρθει κάνα φιλαράκι σου καμία μέρα και θέλετε να κάνετε δίκτυο με το πολύ κλείδωμα μπορείτε από το να φάτε πολύ ώρα μέχρι και να μην το κάνετε ποτέ !
φίλε θα διαφωνίσω μαζί σου.
κάνε ένα search να δεις ποσα σπαστήρια wep υπάρχουν στο διαδίκτυο.
και πιστεψέ με, πολλά πιτσιρίκια ασχολούνται με αυτό το πράγμα. Και γενικά το τσάμπα, το κυνηγάνε πολλοί.
2ον, το wpa δεν εχει καμμια δεισχρηστία σε σχέση με το wep.
τώρα αν του δωσεις και mac address, και καποια στιγμή ερθει καποιος σπιτι σου με λαπτοπ, και θελετε να στησετε δικτυο, κλπ κλπ ε, τοτε απενεργοποιησε το wpa και βαλε wep και μετά ξαναενεργοποιησέ το. δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο.
και στην τελικη τον φιλο, συνεδεσε το με ενα καλωδιο ethernet για οση ωρα χρειαστει.
το wep κλειδί πάντως σπάει για πλάκα, εντελώς.
τα πιτσιρίκια με τα laptop και τα πατίνια, κανουν καλή δουλειά (και καλά κανουν, εγώ τα παω τα πιτσιρικια),
αλλά το ιντερνετ και τον υπολογιστή μου τον κλειδωνω.
επίσης υπάρχουν προγραμματακια τα οποία δε φαίνονται οτι τρεχουν, και σου βγαζουν ολα τα password που εχουν χρησιμοποιηθεί σε έναν υπολογιστή.
DSLaManiaC
27-09-08, 11:35
Και επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια έχουμε και λέμε:
Παλικάρι που έκανες το πρώτο post ανέφερες ότι δουλεύεις για την CIA η για κάποια άλλη παρόμοια υπηρεσία?...Το θέμα δεν είναι να κλειδώνουμε κάτι απλά για να το κλειδώνουμε όσο το δυνατό καλυτέρα. Περισσότερο κλείδωμα =Μεγαλύτερη δυσχρηστία .
Και για να εξηγηθώ. Το WEP όντως σπάει πολύ εύκολα αλλά η πιθανότητα του “πολύ εύκολα” να ξέρει να το κάνει κάποιος στο range του AP σου είναι λιγότερο από 1%.
Επίσης άμα δεν έχεις κάτι κρυφό ΤΟΠΙΚΑ στο pc σου ο ΜΟΝΟΣ λόγος να κλείδωσεις τη συσκευή είναι να μην σου κλέβουν INTERNET και πιστεύω ότι το WEP σε καλύπτει απόλυτα. (Αν δε σε καλύπτει και σου κλέβουν η θα το καταλάβεις οπότε το αλλάζεις η δε το καταλαβαίνεις οπότε δε σε νοιάζει και κάνεις και το “καλό”).
Όσο για πιστωτικές μην έχεις κανένα άγχος ….βασικά ούτε για το e-mail σου μην έχεις. Τα sites που κάνεις τέτοιες συναλλαγές επικοινωνούν με το pc σου ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ με κρυπτογράφηση οπότε το να του βάλεις extra απλά δε θα κάνει κάποιος 10.000 χρόνια να το βρει αλλά 100.000.000. Τώρα αν σε πειράζει να βρει την πιστωτική σου κάποιος μετά από 10.000 χρόνια (που μάλλον θα έχει λήξει:P) τότε βαλε και WPA2!!!
Αν θες κάτι ακόμα ασφαλέστερο, μπορείς να πας σε ένα σβησμένο από το χάρτη νησί και να θάψεις το pc σου 100 μέτρα κάτω από τη γη ενώ πρώτα έχεις κρυπτογραφήσει τα δεδομένα με 4096bit κλειδί.
Μπορεί να παρατηρείς κάποιο χλευασμό σε αυτά που λέω . Δε μιλώ προσωπικά,( που στο κάτω κάτω δε ξέρεις και απλά ρωτάς για να μάθεις) απλά θέλω να δώσω μεγάλη έμφαση ότι για τον οικιακό χρήστη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία η ευχρηστία παρά το απόρθητο. Σκέψου ότι άμα έρθει κάνα φιλαράκι σου καμία μέρα και θέλετε να κάνετε δίκτυο με το πολύ κλείδωμα μπορείτε από το να φάτε πολύ ώρα μέχρι και να μην το κάνετε ποτέ !
Κι επειδή το a false sense of security is worse than a true sense of insecurity έχουμε και λέμε:
Αν οι συσκευές του είναι συμβατές με το WPA2 εννοείται πως θα το βάλει και με ένα passphrase απο δω ως τη Λαμία.
Επίσης όπως είπε κ η zeta κάνε μια έρευνα για να δείς κατά πόσο έχει βάση αυτό το 1% που αναφέρεις όσον αφορά τη χρήση WEP.
(Αν δε σε καλύπτει και σου κλέβουν η θα το καταλάβεις οπότε το αλλάζεις η δε το καταλαβαίνεις οπότε δε σε νοιάζει και κάνεις και το “καλό”).
Φοβερό επιχείρημα. Δάκρυσα.
Επίσης αν κατάλαβα καλά απ αυτά που γράφεις εσύ έχεις σηκώσει κεραία για Free HotSpot σωστά?
Σκέψου ότι άμα έρθει κάνα φιλαράκι σου καμία μέρα και θέλετε να κάνετε δίκτυο με το πολύ κλείδωμα μπορείτε από το να φάτε πολύ ώρα μέχρι και να μην το κάνετε ποτέ !
Το τρομερό κλείδωμα που θα δυσκολευτεί το φιλαράκι του είναι η χρήση της αυτονόητης ασφάλειας (WPA(2)) για ένα οικιακό ασύρματο wireless και να πατήσει ένα κωδικό?
Δε μιλώ προσωπικά,( που στο κάτω κάτω δε ξέρεις και απλά ρωτάς για να μάθεις) απλά θέλω να δώσω μεγάλη έμφαση ότι για τον οικιακό χρήστη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία η ευχρηστία παρά το απόρθητο.
Γι αυτό οι μισοί και βάλε χρήστες έχουν κάνει τα pc τους zombies.
Προσωπικά, αν ερθει σπίτι φίλος με laptop, μπαινει
ΣΤΟ ETHERNET.
Γι αυτό οι μισοί και βάλε χρήστες έχουν κάνει τα pc τους zombies.Ετσι ακριβώς, σιγά μη κάνω compromize το security μου για χάρη της "ευχριστίας"..
* WPA και όχι WAP. ελεος τι έγραφα... :oops:
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα αργότερα ........
τώρα αν του δωσεις και mac address, και καποια στιγμή ερθει καποιος σπιτι σου με λαπτοπ, και θελετε να στησετε δικτυο, κλπ κλπ ε, τοτε απενεργοποιησε το wap και βαλε wep και μετά ξαναενεργοποιησέ το. δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο.Nope... πιο απλό ειναι να προσθέσεις το mac address του στο AL παρά αυτό που λες...
Δε βλέπω γιατι να κανεις expose το security σου σε χαμηλότερο level
Καταστροφολογίας συνέχεια...
Εντάξει υπάρχει πάντα κι ο "κακός", αλλά επιτρέψτε μου να σκέφτομαι τον πιτσιρικά που χωρίς δική του σύνδεση, γιατί δε φτάνουν τα οικονομικά της οικογένειας, βρίσκει μια λύση.
Τα μυστικά του κράτους τα έχω στο χηματοκιβώτιο...
Και με την ΟΝ τι γίνεται που είναι ΟΛΑ τα Pirelli ξεκλείδωτα;;
Τώρα αν πείτε να είναι κλειστά μη και γλυτώσουμε και λίγη ακτινοβολία, εκεί θα συμφωνήσω.
hristos 22
27-09-08, 16:00
Ρε παιδια?με εχετε καταμπερδεψει......διαβαζω το θεμα και επειδη δεν εχω καλη γνωση πανω στο θεμα εχω τρελαθει να αλλαζω απο wep σε wpa και απο wpa σεwpa+wpa2....
Αποφασιστε λοιπον τι ειναι καλυτερο γιατι θα στειλω το ρουτερ μου για επισκευη απο της πολλες αλλαγες:p
Τελικα τι ειναι το πιο ασφαλες και εφοσον δεν χρεισημοποιεις κατα κορο ασυρματο?:worthy:
DSLaManiaC
27-09-08, 16:13
Ρε παιδια?με εχετε καταμπερδεψει......διαβαζω το θεμα και επειδη δεν εχω καλη γνωση πανω στο θεμα εχω τρελαθει να αλλαζω απο wep σε wpa και απο wpa σεwpa+wpa2....
Αποφασιστε λοιπον τι ειναι καλυτερο γιατι θα στειλω το ρουτερ μου για επισκευη απο της πολλες αλλαγες:p
Τελικα τι ειναι το πιο ασφαλες και εφοσον δεν χρεισημοποιεις κατα κορο ασυρματο?:worthy:
Θα βάλεις WPA2 ή στην ανάγκη WPA+WPA2 αν η συσκευή σου δεν είναι συμβατή με το WPA2 με ένα αρκετά δύσκολο passphrase κι άσε τους άλλους να λένε τα δικά τους. :)
το πιο ασφαλές ειναι το wpa2. αυτό δεν αμφισβειτείται για κανένα λόγο.
το wep ειναι για πλάκα.
ο τρόπος χρήσης ειναι ο ίδιος, κωδικό βάζεις και στις δύο περιπτώσεις.
άρα, επιλέγεις wpa και αν υποστηρίζεται wpa2 και εισαι ήσυχος.
hristos 22
27-09-08, 16:42
Εβαλα σκετο wpa2 και με ενα δυσκολο για εσας(ευκολο για μενα):p κωδικο......με τις οποιες ρυθμησεις προαναφερθηκαν λιγο πιο πανω......αντε ελπιζω να μιν μαζεψω τους πιτσιρικαδες της γειτονιας μου κατω απο την οικοδομη.....(θα το καταλαβω αλλωστε...καμια 50 πιτσιρικια με λαπτοπ απο κατω..χχαχαχαχχααα):rofl:
έτσι μπράβο!
τώρα μπορεις να σερφάρεις ησυχος!
Απαντώ μια μια στις ερωτήσεις.
Η ασφάλεια του υπολογιστή είναι ανεξάρτητη από την ασφάλεια του δικτύου. Όταν μπαίνεις στο internet μπαίνεις σε ένα δίκτυο ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ασφάλειας ….αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις ασφαλή υπολογιστή. Αυτό είναι η απάντηση στο ότι υπάρχουν προγραμματακια(keyloggers φαντάζομαι εννοείς) που σου παίρνουν passwords, πιστωτικές κτλ.
Ναι έχω free hotspot …και ο λόγος είναι ότι θεωρώ το internet κοινωνικό αγαθό και κάποιος που δε μπορεί να το έχει για οικονομικούς λόγους πρέπει να του προσφέρεται τουλάχιστον σε στοιχειώδη βαθμό δωρεάν.
Για το ποσοστό που λέτε είναι απλό ….ρωτήστε όποιον ξέρετε αν ξέρει να σπάει το WEP και θα βρείτε το ποσοστό (μην περιοριστείτε μόνο στους γνώστες υπολογιστών …οι γείτονες μου είναι από όλες τις κατηγορίες ανθρώπων)….Σε αυτό το ποσοστό που θα ξέρουν θα πρέπει να τους ρωτήσετε και αν το κάνουν. Και από αυτό θα πρέπει να αφαιρέσετε όλους όσους έχουν internet. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το ποσοστό είναι πάνω από 1%?
Για την υπόθεση του φίλου τώρα μάλλον θα αγνοείτε το γεγονός ότι τα XP είχαν πρόβλημα ακόμα και με το WEP!!! (δεν έκαναν σύνδεση).
Τέλος για να απαντήσω στο φίλο που έκανε και την αρχική ερώτηση.
Το WPA2 είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να ασφαλίσεις το δίκτυο σου . Οι λόγοι που δε στο προτείνω είναι αυτοί που έχω αναφέρει.(υπάρχει και μια πολύ-μικρή μείωση ταχύτητας )
Τέλος να πω ότι το 1969 γνωρίζαμε την θεωρία της σχετικότητας αλλά παρόλα αυτά προτιμήσαμε να στείλουμε τον άνθρωπο στο φεγγάρι με την θεωρεία του Νεύτωνα.
Όλα εξαρτώνται από το με τι καλύπτεσαι ….εγώ θεωρώ ότι το WEP σε καλύπτει κάποιοι άλλοι όχι. Η απόφαση είναι δική σου.
το ιντερνετ ειναι κοινωνικό αγαθό, αλλά μαζί με τους καλούς γείτονες που το διαθέτεις, μπορεί να βρεθεί και καποιος κακόβουλος.
και οχι μονο αυτό, και του καλου γειτονα ο υπολογιστής μπορει να ειναι "μολυσμένος" και χωρις να το ξερει ο καλός γείτονας, οπότε να γινει μπαχαλο και στο δικό σου δίκτυο.
ναι, και επιμένω να τα κλειδώνω, γιατί ειναι ακριβώς το ίδιο πραγμα, wep ή wpa..
έναν κωδικό βάζεις. καμμία άλλη διαφορά.άρα, διαλέγεις την ασφαλέστερη.
hristos 22
27-09-08, 19:16
Και εγω τη ΖΕΤΑ εμπιστευομαι.....;) την ακουσα γιατι εσεις με μπερδεψαται με τα επιστημονικα ασς :p....πλακα κανω;) παντως οντως λειτουργω πια σε wpa2 απλος μεχρι τωρα το λαμπακι του ασυρματου δυκτιου ηταν κιτρινο(κλειδωνενο)τωρα ειναι πρασινο(που συμαινει ξεκλειδωτο νομιζω)εαν και στα δυκτια φαινομαι κλειδωνεμος:p:clap:
Και εγω τη ΖΕΤΑ εμπιστευομαι.....;) την ακουσα γιατι εσεις με μπερδεψαται με τα επιστημονικα ασς :p....πλακα κανω;) παντως οντως λειτουργω πια σε wpa2 απλος μεχρι τωρα το λαμπακι του ασυρματου δυκτιου ηταν κιτρινο(κλειδωνενο)τωρα ειναι πρασινο(που συμαινει ξεκλειδωτο νομιζω)εαν και στα δυκτια φαινομαι κλειδωνεμος:p:clap:
Τώρα θα έρθει η ΖΕΤΑ με το σπαστήρι της και θα δεις....
και οχι μονο αυτό, και του καλου γειτονα ο υπολογιστής μπορει να ειναι "μολυσμένος" και χωρις να το ξερει ο καλός γείτονας, οπότε να γινει μπαχαλο και στο δικό σου δίκτυο.
Αυτο δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα.
alexopth69
28-09-08, 00:30
κίτρινο σημαίνει WEP, πράσινο σημαίνει WPA
πράσινο σημαίνει ασφαλής,(wpa)
πορτοκαλί μεσαία ασφάλεια (wep)
και κόκκινο καμμία ασφάλεια (ξεκλείδωτο).
:p
........Auto merged post: zeta πρόσθεσε 0 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τώρα θα έρθει η ΖΕΤΑ με το σπαστήρι της και θα δεις....
μπαααα, δεν προλαβα, τον επεισα και το κλείδωσε;)
θα έρθω όμως σε σένα:p
(πλάκα κάνω και χωρίς παρεξήγηση, φιλικά πάντα)
hristos 22
28-09-08, 16:38
Ωραια..:) εχω διαρκεια μια ολοκληρη μερα στο wpa2 αλλα δεν καταλαβα τη διαφορα εχει με το wep που ειχα ολο αυτον τον καιρο..............ρε παιδια ποια ειναι επιτελους η διαφορα στην λειτουργεια(χρησιμοτητα).δεν καταλαβα :p:whistle:
Ωραια..:) εχω διαρκεια μια ολοκληρη μερα στο wpa2 αλλα δεν καταλαβα τη διαφορα εχει με το wep που ειχα ολο αυτον τον καιρο..............ρε παιδια ποια ειναι επιτελους η διαφορα στην λειτουργεια(χρησιμοτητα).δεν καταλαβα :p:whistle:
Στη λειτουργία δε θα δεις καμία διαφορά. Η διαφορά είναι στο επίπεδο ασφαλείας. Το WEP λένε ότι μπορεί να «σπάσει» πολύ εύκολα, με άλλα λόγια, να βρει κάποιος τον κωδικό σου και μπει στο δίκτυο σου. Τα WPA και WPA2 είναι πιο ασφαλή.
DSLaManiaC
28-09-08, 17:47
Στη λειτουργία δε θα δεις καμία διαφορά. Η διαφορά είναι στο επίπεδο ασφαλείας. Το WEP λένε ότι μπορεί να «σπάσει» πολύ εύκολα, με άλλα λόγια, να βρει κάποιος τον κωδικό σου και μπει στο δίκτυο σου. Τα WPA και WPA2 είναι πιο ασφαλή.
Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που δε καταλαβαίνω το πρόβλημα με τη χρήση wpa.
μα ακριβώς αυτό έλεγα και εγώ τόσο καιρό, και καποια παιδιά διαφωνούσαν μαζί μου..
η διαφορά στην χρηση δεν υπάρχει, στο επίπεδο ασφαλειας υπάρχει.
οπότε αφού έχεις επιλογή, γιατί να μη διαλέξεις την καλύτερη?
αυτό έλεγα, και..δικαιώθηκα.
ειναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. απλά το wep σπάει εύκολα.
άρα: wpa.:)
μπαααα, δεν προλαβα, τον επεισα και το κλείδωσε;)
θα έρθω όμως σε σένα:p
(πλάκα κάνω και χωρίς παρεξήγηση, φιλικά πάντα)
Έλα να κρούσεις θύρες ανοιχτές...
Δεν είμαι "κλειδωμένος", ούτε WEP, WAP, PAP ή ZNTOYΠ!
(πάντα, όχι αρκούδι, χωρίς παρεξήγηση)
Έλα να κρούσεις θύρες ανοιχτές...
Δεν είμαι "κλειδωμένος", ούτε WEP, WAP, PAP ή ZNTOYΠ!
(πάντα, όχι αρκούδι, χωρίς παρεξήγηση)
Δεν είναι ανάγκη να κρούσει θύρες.
Μπορεί απλά να κρυφακούσει.. και είναι κάτι που σίγουρα δεν το θες..
βασικα υπαρχει διαφορα αναμεσα στα 2 (wpa-wpa2)
To wpa σπαει αν και πολυ δυσκολο...καθοτι χρησιμοποιει brute force....
Αν και ειναι πολυ μικρη η πιθανοτητα μπορει να σπασει...
Αρα αν εχεις wpa2 αναιρεις και αυτη την μικρη πιθανοτητα
βασικα υπαρχει διαφορα αναμεσα στα 2 (wpa-wpa2)
To wpa σπαει αν και πολυ δυσκολο...καθοτι χρησιμοποιει brute force....
Αν και ειναι πολυ μικρη η πιθανοτητα μπορει να σπασει...
Αρα αν εχεις wpa2 αναιρεις και αυτη την μικρη πιθανοτητα
Αν το κλειδί είναι PSK είναι το ίδιο, με δεδομένο να έχει γίνει capture το 4-way handshake.
Μπορεί απλά να κρυφακούσει.. και είναι κάτι που σίγουρα δεν το θες..
Δεν με απασχολεί να κρυφακούσει, αντίθετα προτιμώ να δει όποιος/α ότι θέλει, με άνεση και εν γνώση μου χωρίς ταλαιπωρία, μια και τα μυστικά είναι αλλού φυλαγμένα :whistle: και η προσέγγισή τους δύσκολη...
Δεν με απασχολεί να κρυφακούσει, αντίθετα προτιμώ να δει όποιος/α ότι θέλει, με άνεση και εν γνώση μου χωρίς ταλαιπωρία, μια και τα μυστικά είναι αλλού φυλαγμένα :whistle: και η προσέγγισή τους δύσκολη...
Σε σελίδες δεν μπαίνεις ; Θα σου άρεσε να σου πάρουν τους κωδικούς που θα πληκτρολογήσεις ας πούμε στο mail... ή για εδώ στο adslgr ας πούμε....
Δεν νομίζω.
Δεν είναι έξυπνο να μην παίρνεις μέτρα, όταν αυτά αποδίδουν.
αυτό δεν μπορώ να καταλάβω και εγώ, το σκοπό της άρνησης...
θα βάλεις τον κωδικό μια φορά, και δεν σε ξαναενοχλεί ποτέ. Ούτως ή άλλως αυτόματα συνδέεται.
ποιός ο λόγος που δεν το κάνεις?
για πνεύμα αντιλογίας σε κόβω...
Να ρωτησω και εγω κατι ;
Το wep σε συνδυασμο με ορισμενη mac address , τι επιπεδο ασφαλειας παρεχει ;
Ερωτω γιατι για καποιο λογο δεν μπορω να συνδεθω με wpa.
Σε σελίδες δεν μπαίνεις ; Θα σου άρεσε να σου πάρουν τους κωδικούς που θα πληκτρολογήσεις ας πούμε στο mail... ή για εδώ στο adslgr ας πούμε....
Δεν νομίζω.
Δεν είναι έξυπνο να μην παίρνεις μέτρα, όταν αυτά αποδίδουν.
Διαφωνώ. Μεγάλος άνθρωπος είναι (υποθέτουμε... :rolleyes: ), δείχνει συνειδητοποιημένος, δείχνει ότι έχει επίγνωση των κινδύνων, κλπ, κλπ. Επομένως είναι δικό του θέμα αν θα επιλέξει να προστατευθεί ή όχι. Βέβαια θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος σε περίπτωση που κάτι συμβεί όχι μόνο να υποστεί τις όποιες συνέπειες, αλλά και τυχόν σχόλια του τύπου "δε σου τα λέγαμε εμείς;"
Να ρωτησω και εγω κατι ;
Το wep σε συνδυασμο με ορισμενη mac address , τι επιπεδο ασφαλειας παρεχει ;
Ερωτω γιατι για καποιο λογο δεν μπορω να συνδεθω με wpa.
Δεν υπάρχει τρόπος μέτρησης του επιπέδου ασφάλειας. Τα πράγματα είναι απλά. Τα WPA/WPA2 προσφέρουν συγκριτικά καλύτερη ασφάλεια από το WEP. Η προσθήκη MAC address filtering προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα ήδη υπάρχοντα. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από τις γνώσεις και τις διαθέσεις του "κακού" που επιβουλεύεται το δίκτυό σου. Αν ο κακός έχει τις γνώσεις, μπορεί να προχωρήσει. Αν όχι, και σκέτο MAC filtering να έχεις (χωρίς WEP), τότε και να χτυπιέται ωσάν το χταπόδι (μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο) δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα.
Πολύ σημαντική είναι η παρατήρηση/πρόταση κάποιου μέλους (νομίζω του manosdoc) σχετικά με την εκπεμπόμενη ισχύ, κάτι που κανείς δεν δείχνει να το λαμβάνει υπόψη. Ρυθμίστε την ισχύ έτσι ώστε ίσα που να καλύπτει το χώρο σας. Αν κάποιος δεν μπορεί να λάβει "σήμα" από την ασύρματη συσκευή σας, απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
για πνεύμα αντιλογίας σε κόβω...
Πνεύμα ενάντια στην ανθρωποφοβία και στην καλλιεργούμενη τρομολαγνεία.
Κι αυτό είναι πολιτική στάση.
Διαφωνώ. Μεγάλος άνθρωπος είναι (υποθέτουμε... :rolleyes: ), δείχνει συνειδητοποιημένος, δείχνει ότι έχει επίγνωση των κινδύνων, κλπ, κλπ. Επομένως είναι δικό του θέμα αν θα επιλέξει να προστατευθεί ή όχι. Βέβαια θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος σε περίπτωση που κάτι συμβεί όχι μόνο να υποστεί τις όποιες συνέπειες, αλλά και τυχόν σχόλια του τύπου "δε σου τα λέγαμε εμείς;"
Σωστά "υποθέτουμε" ;) κι αυτό δίνει κι έναν αέρα άρνησης στις κονσερβαρισμένες ιδέες. Για μένα είναι πιο σημαντικό το τι εισπράτει ο εγκέφαλός μου από το ανοιχτό Wireless που εκπέμπει και είναι δίπλα μου (και που δεν μας λέει ποτέ τίποτα κανείς γι αυτό), παρά για την ασφάλεια WEP/WPA κλπ. και την πιθανή "κλοπή" του pass μου εδώ ή οπουδήποτε αλλού, που την αντιμετωπίζω με καχυποψία, μια και είναι ακόμη ένα εργαλείο απομόνωσης της ανθρώπινης κοινότητας.
Έτσι, όπως έγραψα και παραπάνω, σκεπτόμενος τον "πιτσιρικά", το αφήνω ανοιχτό όταν λείπω απ ' το σπίτι μου προσπαθώντας να συνδυάσω την προστασία του μυαλού μου (ό τι τελωσπάντων απέμεινε) με τη ευθύνη μου "τω αγνώστω πιτσιρικά" και στην καλόπιστη αντιμετώπιση της κοινότητας.
Αφού δω τον δράκο θα τον πολεμήσω, μέχρι τότε επιτρέψτε μου να είμαι ελεύθερος.
Πνεύμα ενάντια στην ανθρωποφοβία και στην καλλιεργούμενη τρομολαγνεία.
Κι αυτό είναι πολιτική στάση.
Σωστά "υποθέτουμε" ;) κι αυτό δίνει κι έναν αέρα άρνησης στις κονσερβαρισμένες ιδέες. Για μένα είναι πιο σημαντικό το τι εισπράτει ο εγκέφαλός μου από το ανοιχτό Wireless που εκπέμπει και είναι δίπλα μου (και που δεν μας λέει ποτέ τίποτα κανείς γι αυτό), παρά για την ασφάλεια WEP/WPA κλπ. και την πιθανή "κλοπή" του pass μου εδώ ή οπουδήποτε αλλού, που την αντιμετωπίζω με καχυποψία, μια και είναι ακόμη ένα εργαλείο απομόνωσης της ανθρώπινης κοινότητας.
Έτσι, όπως έγραψα και παραπάνω, σκεπτόμενος τον "πιτσιρικά", το αφήνω ανοιχτό όταν λείπω απ ' το σπίτι μου προσπαθώντας να συνδυάσω την προστασία του μυαλού μου (ό τι τελωσπάντων απέμεινε) με τη ευθύνη μου "τω αγνώστω πιτσιρικά" και στην καλόπιστη αντιμετώπιση της κοινότητας.
Αφού δω τον δράκο θα τον πολεμήσω, μέχρι τότε επιτρέψτε μου να είμαι ελεύθερος.
:worthy::respekt:
@ ADSLgr.com All rights reserved.