PDA

Επιστροφή στο Forum : Εκτός της HellasCom Siemens και Ιντρακόμ



Wolverine
19-03-05, 20:04
|Ελλάδα|ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ από την HellasCom οι Siemens και Intracom καθώς συμφώνησαν με τον ΟΤΕ να εξαγοράσει το ποσοστό τους έναντι τιμήματος που θα καθοριστεί με βάση την αξία εκκαθάρισης της εταιρείας. Το ίδιο φαίνεται ότι θα πράξουν και οι υπόλοιποι μικροί μέτοχοι της θυγατρικής του Οργανισμού.
Πρόκειται για το ενδιάμεσο βήμα που αφορά το μέλλον της HellasCom. Ο ΟΤΕ, όπως λέγουν αρμόδια στελέχη του, σχεδιάζει είτε να κλείσει την εν λόγω θυγατρική, είτε να τη συγχωνεύσει με άλλη (η δεύτερη προοπτική δεν διαφέρει από την πρώτη όσο αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας).



Το σενάριο να βρεθεί αγοραστής θεωρείται πλέον το πιο δύσκολο, μεταξύ άλλων γιατί η εταιρεία η οποία εκτελούσε κατασκευαστικά τηλεπικοινωνιακά έργα έχει απολέσει το μεγαλύτερο πελάτη της που ήταν ο ΟΤΕ και οι θυγατρικές του.



Ουσιαστικά η HellasCom το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί, ενώ για ορισμένες εκκρεμότητές της προκρίθηκαν λύσεις με γνώμονα την άποψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη ο οποίος μόλις ανέλαβε τη θέση του δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτο ο Οργανισμός να είναι συνέταιρος με τους προμηθευτές του. Π.χ. η HellasCom παραιτήθηκε του μακρόχρονου συμβολαίου της στη RomTelecom και θα εισπράξει μόνον το ποσό των 22 εκατ. ευρώ για έργα που έχει ήδη εκτελέσει.



Ο ΟΤΕ κατέχει στη HellasCom 51,4%, από 15% έχουν οι Siemens και Intracom, 7% η ΕΤΕΒΑ, από 2% οι ΑΝΚΟ, Fulgor NEXANS και Τηλεκαλώδια, από 1% οι MARAK, RAYCAP και SPACE, ενώ 0,6% έχει η UPTEK Προϊόντα Υψηλής Τεχνολογίας.



Όλοι οι μέτοχοι ενημερώθηκαν επίσημα από τον ΟΤΕ για την πρότασή του και οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανόμενων των δύο μεγάλων προμηθευτών του απάντησαν θετικά. Την αξία που θα γίνει η εξαγορά θα την καθορίσει τρίτη ανεξάρτητη εταιρεία.



Ο ίδιος ο ΟΤΕ υπολογίζει την αξία εκκαθάρισης της HellasCom στα 20 εκατ. ευρώ, ποσό που οι άλλοι μέτοχοι δεν το δέχθηκαν και αναμένουν τη επίσημη αποτίμηση.



Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

@ ADSLgr.com All rights reserved.