PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυξητικές τάσεις στις επιθέσεις χάκερ κατά υπολογιστών Mac



sdikr
24-03-05, 21:41
|Ασφάλεια|Αυξητικές τάσεις στις επιθέσεις χάκερ κατά υπολογιστών Mac


Ιοί και άλλα κακόβουλα προγράμματα πλήττουν τους υπολογιστές Mac της Apple με αυξανόμενη συχνότητα, καταλήγει έκθεση της εταιρείας αντι-ιικού λογισμικού Symantec.



«Αντίθετα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, το λειτουργικό σύστημα των Macintosh δεν είναι πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο από τον κακόβουλο κώδικα» αναφέρει το κείμενο, όπως το αναδημοσιεύει το Reuters.



Στη διάρκεια του 2004, η Symantec κατέγραψε 37 σοβαρά κενά ασφάλειας στο Mac OS, τα οποία η Apple φρόντισε αργότερα να επιδιορθώσει με ενημερωτικό κώδικα (patch).



«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Mac OS γίνεται όλο και περισσότερο στόχος για την κακόβουλη δραστηριότητα η οποία συνήθως συνδέεται με λειτουργικά συστήματα Microsoft ή UNIX» συνεχίζει η έκθεση.



Πάντως οι επιθέσεις κατά συστημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows είναι συντριπτικά περισσότερες, δεδομένου ότι το λογισμικό της Microsoft τρέχει στο 90% των προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως. H διείσδυση των Mac στην αγορά δεν ξεπερνά το 5%.



Σύμφωνα πάντως με τη Symantec, η κυκλοφορία του νέου μοντέλου Mac Mini, το οποίο κοστίζει μόλις 500 δολάρια, είναι πιθανώς να οδηγήσει σε αύξηση των επιθέσεων από χάκερ.



Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει την έκθεση.



Πηγή in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=611579&lngDtrID=252

@ ADSLgr.com All rights reserved.