Επιστροφή στο Forum : csv και xlsx
Ποια η διαφορα αρχείων CSV και xlsx
CSV λέγονται τα Comma seperated value αρχεία.
Γενικά είναι text αρχεία για ploting από προγράμματα όπως matlab, gnuplot αλλά και άλλα αρχεία.
Μπορεις να μου λυσεις μερικές αποριες.
1)μπορω να μετατρεψω ένα αρχείο csv σε xlsx?
2)θέλω να κάνω μια βάση δεδομένων όχι όμως σε Access , που αυτην θα είναι αρκετα ΜΒ (μπορει πάνω απο 15ΜΒ) και θα αναναιώνεται καθημερινα , η οποία θα έχει πάνω απο 100.000γραμμες και περίππου 20-25 κάθετες στήλες. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με το xlsx αν το κάνω?
3)Τα αρχεία csv μπορουνε να χρωματίζονται τα κελια και να μορφοποιούντε και γενικά μπορει να κάνει τις ίδιες λειτουργίες όπως και η xlsx?
4) Σε ποια μορφη προτίνεις να το κάνω?
Μπορεις να μου λυσεις μερικές αποριες.
1)μπορω να μετατρεψω ένα αρχείο csv σε xlsx?
2)θέλω να κάνω μια βάση δεδομένων όχι όμως σε Access , που αυτην θα είναι αρκετα ΜΒ (μπορει πάνω απο 15ΜΒ) και θα αναναιώνεται καθημερινα , η οποία θα έχει πάνω απο 100.000γραμμες και περίππου 20-25 κάθετες στήλες. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με το xlsx αν το κάνω?
3)Τα αρχεία csv μπορουνε να χρωματίζονται τα κελια και να μορφοποιούντε και γενικά μπορει να κάνει τις ίδιες λειτουργίες όπως και η xlsx?
4) Σε ποια μορφη προτίνεις να το κάνω?
όχι
Ναί θα έχεις πρόβλημα
Όχι δεν μπορεί, μπορείς να το κάνεις import, και να το επεξεργαστείς, αλλά όταν το ξανασώσεις σε csv, θα χάσεις την μορφοποίηση καθώς και ότι μαθηματικούς τύπους χρησιμοποιήσεις.
Μπορείς να δοκιμάσεις και την My sql. η οποία είναι και open source. και παίζει και σε win και σε lin..(αλλά δεν ξέρω και πολλά απο βάσεις δεδομένων)
@ ADSLgr.com All rights reserved.