PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Νέα Υπηρεσία Rhapsody της RealNetworks... προσφέρει στους καταναλωτές δωρεάν μουσική, τελείως νόμιμα!



EvilHawk
06-05-05, 20:32
|Νέα|H RealNetworks, πραγματοποίησε Press-Conference και συναυλία στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, με αφορμή την έναρξη της νέας γενιάς υπηρεσιών ψηφιακής μουσικής, Rhapsody.



Έχουν περάσει 10 χρόνια από την πρωτοποριακή δημιουργία της Rhapsody στην Αμερική, η οποία στο διάστημα αυτό κέρδισε σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι η αγάπη του κόσμου προς την υπηρεσία αλλά και η αποδοχή της από τις μεγαλύτερες & ισχυρότερες δισκογραφικές εταιρίες, όπως οι: Sony-BMG, Universal, EMI, Warner και άλλες.
H Rhapsody αποτελείται πλέον από μια βιβλιοθήκη με πάνω από 1.000.000 ηχογραφήματα, video-clips, πληροφορίες και στοιχεία για τους καλλιτέχνες. Δίνει τη δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε τραγουδιού έναντι 99cents για τους μη-συνδρομητές και 89cents για τους συνδρομητές.



Έχοντας ως στόχο την καταπολέμηση της πειρατείας, η RealNetworks επεκτείνει την γκάμα των υπηρεσιών της οικογένειας Rhapsody. Ενώ παλαιότερα πρόσφερε στους καταναλωτές 30 δευτερόλεπτα δωρεάν ακρόασης κάθε κομματιού, διαπίστωσε πως αυτό το διάστημα δεν είναι αρκετό για τον καταναλωτή να αξιολογήσει το τραγούδι, γι’ αυτό και δημιούργησε την υπηρεσία Rhapsody 25.



Η Rhapsody 25 παρέχεται εντελώς δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ακούν, μέσω streaming, εντελώς δωρεάν & νόμιμα, 25 τραγούδια της αρεσκείας τους τον μήνα. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από ολόκληρη την γκάμα των τραγουδιών της Rhapsody. Η RealNetworks πληρώνει κανονικά τα δικαιώματα στις δισκογραφικές εταιρίες για τα τραγούδια αυτά, πιστεύοντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει τους καταναλωτές στο να γνωρίσουν την υπηρεσία και να αναβαθμίσουν τη χρήση τους στις «επί πληρωμή» υπηρεσίες: Rhapsody Unlimited ή της Rhapsody Οn the Go.



Η Rhapsody Unlimited υπηρεσία, έχει πολλά καινούρια χαρακτηριστικά, ενώ παρά τις προσθήκες η συνδρομή παραμένει στα $9.99 τον μήνα. Κάποια από τα νέα αυτά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:



- Πάνω από 1.000.000 τραγούδια σε ποιότητα DVD, με δυνατότητα αναζήτησης ανά καλλιτέχνη, δημιουργό, album, τραγούδι



- My Rhapsody: δυνατότητα δημιουργίας homepage από το χρήστη, όπου θα λαμβάνει αυτόματα νέα τραγούδια και πληροφορίες βάσει του μουσικού του γούστου



- Music Management: Διαχείριση όλων των τραγουδιών είτε από αγορασμένα CD, ή τραγούδια που έχουν αγοραστεί on-line



- Parental Controls: δυνατότητα περιορισμού & ελέγχου από τους γονείς για την πρόσβαση των παιδιών στη μουσική



- Συμβατότητα με τα πιο διαδεδομένα portable music devices



- Πρόσβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς χωρίς καμία απολύτως διαφήμιση!



Η Rhapsody on the Go, κοστίζει $14.99 τον μήνα και προσφέρει extra δυνατότητες για μεταφορά τραγουδιών σε φορητές συσκευές.



O CEO της RealNetworks, Rob Glaser ανέφερε στο Press Conference ότι «με τη νέα Rhapsody 25, εκατομμύρια καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ψηφιακή μουσική με 100% νόμιμο τρόπο, χωρίς καμία απολύτως οικονομική δέσμευση. Πιστεύουμε πως η νέα Rhapsody θα μεταμορφώσει τον ψηφιακό κόσμο της μουσικής διότι μόλις οι χρήστες έρθουν σε επαφή με την Rhapsody 25 και τη μοιραστούν με φίλους, οι περισσότεροι θα αναβαθμίσουν τη χρήση τους στις συνδρομητικές μας εκδόσεις. Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας στις Δισκογραφικές εταιρίες, οι οποίοι μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέλη».



Σήμερα η υπηρεσία Rhapsody παρέχεται μόνο στην Αμερική αλλά σύντομα θα υπάρχει και στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο www.rhapsody.com ή στην αντιπρόσωπο της RealNetworks σε Ελλάδα & Κύπρο, M-Data στο streaming@mdata.gr

@ ADSLgr.com All rights reserved.