PDA

Επιστροφή στο Forum : Cisco 2811 & Cisco 876 MTU αλλαγή??



Dangelo
30-09-08, 15:03
Έχω έναν Cisco 2811 πάνω στον οποίο υλοποιούμε αυτή την στιγμή ένα MPLS δίκτυο του ΟΤΕ.
Συνδέω τα σημεία μου κανονικά και βρίσκω τις κεντρικές μου IP(απο cisco 876) έχω όμως packet loss, πέρνω 40% ή 60%. Μου είπαν απο τον ΟΤΕ πως πρέπει να αλλάξω το MTU σε 1500 στο κάθε μου ρούτερ (κεντρικό και υποκαταστήματα) για να μην έχω αυτή την χασούρα στο δίκτυο.

έκανα το εξής:
conf t
interface dialer0
mtu 1500
exit
exit

αλλά και πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Υπάρχει κάτι που δεν κάνω καθόλου ή δεν κάνω σωστά?


πάνω του ο 2811 έχει 2 ethernet τα οποία πρέπει να τα χρησιμοποιήσω. το ένα έχει IP 192.168.0.1 και το άλλο 192.168.3.1 πως μπορώ να κάνω τα δύο δίκτυα να παίζουν σαν ένα? μπορώ μέσα απο το SDM? ή απο κονσόλα μόνο?

Ευχαριστώ.

karavagos
30-09-08, 21:21
Το packet loss πως το καταλαβαίνεις?

Dangelo
01-10-08, 09:11
απο το ping... 3/5 ή 2/5...

emeliss
01-10-08, 09:22
Η αλλαγή δεν έπρεπε να γίνει στους ehternet adapter των τερματικών; Πχ με την βοήθεια του DrTCP;

cprotopapas
01-10-08, 09:33
Αν θέλεις,κάνε copy paste ένα πλήρες config.

boeotian
01-10-08, 11:49
To MTU σου είναι λάθος για aal5 encapsulation, γιατί ξεχνάς τα PPP, PPPoE και ethernet headers που το ανεβάζουν περισσότερο. Το μέγιστο είναι 1492 και το optimal είναι το 1454, αλλά έχει πολύ μικρή διαφορά.

karavagos
01-10-08, 13:46
απο το ping... 3/5 ή 2/5...


Το default ping έχει πολύ μικρό μέγεθος (π.χ. 64 bytes), οπότε δε θα έπρεπε να σε επηρεάζει το mtu. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.

Ανεξαρτήτως του παραπάνω όμως, δοκίμασε να βάλεις "ip mtu 1440" στο wan interface και "ip tcp mss-adjust 1400" στο lan interface. Αν δεν έχεις πρόβλημα, αρχίζεις και ανεβαίνεις μέχρι να έχεις dropped πακέτα με απενεργοποιημένο το fragmentation.

dmyl
02-10-08, 14:58
Καλησπερα.
Καλο θα ηταν για να βοηθησουμε να μας παραθεσεις τουλαχιστον το configuration των μηχανηματων σου ετσι ωστε να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα του τι εχεις "σεταρει".

Dangelo
05-10-08, 12:02
τελικά έκανα την αλλαγή mtu με τις παρακάτω εντολές:

config t
interface dialer0
no mtu 1492
/Z
write

και το mtu πάει.

Το θέμα μου τώρα είναι πως θα μπορέσω να ενώσω τα δυο ethernet έτσι ώστε τα σημεία μου απο το δίκτυο 192.168.3.χ να μπορούν να βλέπουν τα σημεία του δικτύου 192.168.0.χ και το ανάποδο..

cprotopapas
05-10-08, 17:20
τελικά έκανα την αλλαγή mtu με τις παρακάτω εντολές:

config t
interface dialer0
no mtu 1492
/Z
write

και το mtu πάει.

Το θέμα μου τώρα είναι πως θα μπορέσω να ενώσω τα δυο ethernet έτσι ώστε τα σημεία μου απο το δίκτυο 192.168.3.χ να μπορούν να βλέπουν τα σημεία του δικτύου 192.168.0.χ και το ανάποδο..
ip route 192.68.0.0 255.255.255.0 <interface που ενώνεται με το 192.168.3.0> (πχ f0/1) 192.168.3.1 (ip address του gateway του 192.198.3.0 δικτύου).Αντίστοιχα και για το 192.168.3.0 δίκτυο.

Dangelo
09-10-08, 12:49
βασικά προσπάθησα να κάνω αυτό που λες αλλά δεν έπαιξε.
Να εξηγήσω λιγάκι πως έχει το θέμα εξαρχής:

Έχω 20 υποδίκτυα χωρισμένα σε 10 και 10, εκ των οποίων τα 9 δίκτυα βλέπουν το 10ο ως κεντρικό και πέφτουν όλα πάνω του. Το ίδιο και στην 2η 10άδα δικτυων.
τα 9 του πρώτου δικτύου βλέπουν την IP του Router Μου 192.168.0.1 και τα 9 του δεύτερου δικτύου μου βλέπουν την IP του Router Μου 192.168.1.1.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να μπορώ να βλέπω τα 20 δίκτυα ως ένα. Δηλαδή αν απο το δίκτυο 192.168.5.0 (πρώτη 10αδα) θέλω να δω το δίκτυο 192.168.15.0 (2η 10άδα) να έχω την δυνατότητα.
Λογικά είναι κάτι με τα Routes.. αλλά τι? και πως το κάνω?
O Cisco μου είναι ο 2811.

karavagos
09-10-08, 13:44
πάνω του ο 2811 έχει 2 ethernet τα οποία πρέπει να τα χρησιμοποιήσω. το ένα έχει IP 192.168.0.1 και το άλλο 192.168.3.1 πως μπορώ να κάνω τα δύο δίκτυα να παίζουν σαν ένα? μπορώ μέσα απο το SDM? ή απο κονσόλα μόνο?




Το θέμα μου τώρα είναι πως θα μπορέσω να ενώσω τα δυο ethernet έτσι ώστε τα σημεία μου απο το δίκτυο 192.168.3.χ να μπορούν να βλέπουν τα σημεία του δικτύου 192.168.0.χ και το ανάποδο..

Από τις παραπάνω αρχικές δηλώσεις σου φαίνεται ότι έχεις 2 ethernet interfaces στον ίδιο router και θες από το δίκτυο του 1ου interface να βλέπεις το δίκτυο του 2ου interface και το αντίστροφο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό γίνεται αυτόματα (αυτή άλλωστε είναι η δουλειά ενός router), εκτός αν έχεις απενεργοποιημένο το routing ("sh ip route") ή εφαρμόζεις κάποια περίεργη πολιτική ασφαλείας ("sh ip int").

Dangelo
09-10-08, 16:17
δεν έχω ενεργή κάποια πολιτική ασφαλείας, έχω ορισμένα IP Routes για τα δίκτυα μου μέσα στον 2811.
Για να δώ όλα μου τα δίκτυα έχω ορίσει 2 gataway στα pc μου... 192.168.0.x και 192.168.3.χ, με αντίστοιχες IP

karavagos
09-10-08, 16:25
Βρες 2 PC από τα 2 δίκτυα που θες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και δώσε "route print" στο καθένα.
Επίσης δώσε και ένα "sh ip route" στον router.

@ ADSLgr.com All rights reserved.