Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Διαφορετικές ενδείξεις σε Netlimiter/DUMeter/BitComet..WTF???

sadako
16-10-05, 18:40
Μου συμβαίνει το εξής κουφό.. Την περισσότερη ώρα στο pc τρέχει μόνο το BitComet όσον αφορά την χρήση της DSL.. Και βλέπω τελείως διαφορετικές ενδείξεις στα 3 προγράμματα που λέω..

Ενδεικτικά, ορίστε ένα screenshot, για να φανεί η μεγάλη διαφορά:
http://img423.imageshack.us/img423/5046/screenshot2cd.jpg

Φαίνεται και απο το netlimiter, ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη εφαρμογή που να καταναλώνει bandwidth. Αλλά υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Ακόμα και με το "παίξιμο" που κάνει ανα δευτερόλεπτο, πάλι παραμένουν αρκετά μακρυά. Τελικά ποια απο όλες θεωρείται η πιο αξιόπιστη??

Και κάτι άλλο κάπως σχετικό, ελπίζω να πάρω απάντηση εδώ και να μη χρειαστεί να ανοίξω νέο topic. ήθελα ένα μετρητή, για να συγκρίνω αν τα επιπλέον MB που κατεβάζει το BitComet για όλα τα torrents, ισχύουν και για τους άλλους clients, γιατί κάτι τέτοιο ισχυρίζονται στο forum τους. Οπότε με λίγα λόγια, ήθελα ένα meter που να μετράει πόσα MB κατεβάζει μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Δηλαδή να βάλω να κατεβάσω ένα μικρό torrent με το BitComet (εννοείται θα κατεβάζω μόνο αυτό το torrent), και όταν τελειώσει, να κάνω κάτι σαν reset στον μετρητή, και να το κατεβάσω πάλι με κάποιο άλλο client. Υπάρχει μετρητής που να κάνει αυτή τη δουλειά?? Και ελπίζω αξιόπιστος, τουλάχιστον περισσότερο απο ότι στο θέμα των ταχυτήτων όπως αυτές φαίνονται παραπάνω :mad:

sdikr
16-10-05, 18:42
το dumeter έχει επιλόγη για το ποιο Interface θα δουλέυει, αυτό θα πρέπει να είναι το interface που σε συνδέει στο δίκτυο

sadako
16-10-05, 19:10
Χμμμ.. Δεν ξέρω πως αλλάζει αυτό τα δεδομένα, αντί για "all interfaces" έβαλα αυτό που λέει για την κάρτα δικτύου που έχω.. Αλλά οι ενδείξεις(ΚΑΙ οι διαφορές) είναι οι ίδιες..

moshstef
16-10-05, 22:27
Όσο για την αξιοπιστία, τα MBytes που δείχνει το netlimiter ότι κατεβάζει στο tab "Stats" είναι σχεδόν το ίδιο με το πόσο δείχνει στο Status της κάρτας δικτύου. Οπότε φαίνεται ότι είναι το πιο αξιόπιστο. Αντιθέτως οι μετρητές των ίδιων των p2p και του DUMeter που είχα δοκιμάσει για λίγο, δείχνουν γύρω στα 5kB/s μεγαλύτερες τιμές. Οι τιμές αυτές σχεδόν συμπίπτουν με την τιιμή που δείχνει το netlimiter στο γράφημα Raw Data.
Τώρα από τα 12 στα 28 είναι μεγάλη διαφορά. Είναι σταθερά τόσο μεγάλη η απόκλιση ή μήπως πέτυχες την συγκεκριμένη στιγμή;

sadako
16-10-05, 22:54
Συνέχεια έχει αποκλίσεις.. Πάντως σταθερά μεγαλύτερη τιμή δίνει το DUMeter, που χτυπάει 40 τις περισσότερες φορές.. Μακάρι να ήταν έτσι δλδ..

Αλλο αυτό με το Netlimiter. Πατάω στο stats, και δεν βγάζει τπτ.. άσπρο κενό. Δεν κρασάρει το πρόγραμμα, αν πατήσω σε άλλο tab πάει κανονικά. Αλλά όση ώρα κι αν το άφησα δεν βγάζει τπτ..

Κανένα μετρητή για αυτό που λέω στην τελευταία παράγραφο δεν ξέρει κανείς τίποτα??

JohnGR
16-10-05, 23:03
Τι router έχεις; Αν υποστηρίζει SNMP βρήκες τη λύση!

sadako
16-10-05, 23:22
USR9105..

Τη βρήκα τη λύση?? :what:

odd
16-10-05, 23:35
USR9105..

Τη βρήκα τη λύση?? :what:

http://www.adslgr.com/forum/downloads.php?do=file&id=17

Τη βρήκες τη λύση! :wink:

edit: συγνώμη το παραπάνω λινκ δεν είναι για αυτό που ζητάς στη "τελευταία παράγραφο" αλλά ένας αξιόπιστος μετρητής που μετράει το b/w στο router και όχι στο pc. Με λίγα λόγια αν υπάρχει κι άλλο Pc καρφωμένο στο ρούτερ τότε μετράει το συνολικό bandwidth.

t300
17-10-05, 00:01
Έχω Linksys Wag354g αλλά δε μπόρεσα να πάρω αποτελέσματα από το πρόγραμμα (έχω ενεργοποιήσει το SNMP)

groove54
17-10-05, 00:13
Εχω και εγω το ιδιο προβλημα φιλε μου με το bitcomet και το netlimiter. Επισης τις πιο πολλες φορες μπορει πχ τα 2 αρχεια που κατεβαζω να εχουν αντιστοιχα 5 και 27 kb δηλαδη 32 και πανω εκει στο παραθυρο να μου λεει 34 ή 30. Οτι να`ναι ρε :thumbdown

sadako
17-10-05, 00:20
Απλά ξέρεις τι γίνεται? Αν δεχτώ το DUMeter, τότε η γραμμή μου είναι μια χαρά, γιατί πατάει τα 40 συνέχεια..
Ενώ με τα άλλα, δείχνει ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει, και ψάχνω να δω τι φταίει. Ειδικά με το netlimiter, που δείχνει πολύ χαμηλά..

Rick_641
17-10-05, 07:37
@sadako: Επειδή το NetLimiter κόβει το Upload σταθερά (χωρίς δηλ. σκαμπανεβάσματα) πιστεύω οτι μάλλον αυτό έχει σωστές τιμές.
(Αμά δεν είχε, με 15 ΚΒ/s στο UL, δεν θα μπορόυσες να έχεις τέτοια ταχύτητα στο download rate!!)

(Με την πιθανότητα να κάνω κ' λάθος:) μήπως αυτά που δείχνει το DUMeter είναι "μεικτό" rate (δηλ. ωφέλιμο bandwidth + overheads)?

Ακόμη, το DUMeter έχεις δοκιμάσει να το σετάρεις στα Options σε "display average values"?

ΥΓ. Το PRTG Traffic Grapher (http://www.paessler.com/prtg) το δοκίμασες επίσης?

sadako
17-10-05, 08:53
Στο netlimiter έχω βάλει κόφτη στα 9kb/sec upload του BitComet. Και αφού μόνο εκείνο ανεβάζει, τα 15 του DUMeter είναι όντως υπερβολικά..

(Με την πιθανότητα να κάνω κ' λάθος:) μήπως αυτά που δείχνει το DUMeter είναι "μεικτό" rate (δηλ. ωφέλιμο bandwidth + overheads)? :what:

Το PRTG Traffic Grapher θα το δοκιμασω ευθύς αμέσως..

vkapartz
17-10-05, 17:09
Πολύ απλά το bandwidth που μετράς είναι όγκος δεδομένων ανά χρονικό διάστημα.

Άρα όλοι σου οι μετρητές σου λένε την αλήθεια (για το χρονικό τους διάστημα). Το BitComet π.χ. επειδή δε κάνει και γράφημα με ωραία χρωματάκια, κάνει υπολογισμό λαμβάνοντας υπόψη κάποια τελευταία δευτερόλεπτα.

Κατά τη γνώμη μου είναι πιο χρήσιμο να βλέπω ότι χοντρικά κινείται στα 35Kb/s παρά να βλέπω κά8ε μικροδευτερόλεπτο τιμές από 0 μέχρι 45. Στο γράφημα του DU Meter που παραθέτεις (και που δεν έχει και τιμές ανά μικροδευτερόλεπτο βέβαια) μπορείς να πεις πόσο ήταν το μέσο bandwidth σου στο χρόνο που καλύπτει (ή για οποιδήποτε διάστημα)?

Επειδή έχει μεταφερθεί εδώ από το BitTorrent φόρουμ η χωρίς ουσιαστικό λόγο συζήτηση, επισημαίνω ότι, για μένα, το ότι δεν εμπιστεύεσαι τα στατιστικά κάποιου client είναι ικανή αιτία για να τον αλλάξεις. Τόσοι υπάρχουν και όλοι δωρεάν είναι. Ποιος ο λόγος να παιδευόμαστε?

costasx
17-10-05, 17:36
Φιλε sadako οσον αφορα την τελευταια σου ερωτηση σε ενημερωνω οτι και εμενα το azureus μου κατεβαζει παραπανω mb και το bitlord που χρησιμοποιουσα το ιδιο εκανε, ολα γενικα το ιδιο κανουν . Ειχα διαβασει καπου για το που οφειλεται αυτο αλλα δεν θυμαμαι να σου πω. Παντως ειναι φυσιολογικο. Σε ενα αρχειο που κατεβαζα τις προαλες εγραφε συνολικο μεγεθος 178ΜΒ μεγεθος που εχει κατεβει 199ΜΒ και ποσοστο ολοκληρωσης 96%, ειχε κατεβασει παραπανω δηλαδη και παρολα αυτα ηταν στο 96%. Απλα μου φαινεται οτι τυχαινει καμια φορα να κατεβασει το ιδιο κομματι του αρχειου απο 2 χρηστες και το ενα απο αυτα το αποριπτει αφου ειναι ομοια αλλα επειδη το εχει κατεβασει ηδη το μετραει.
Ελπιζω να βοηθησα
Φιλικα Κωστας

stavpal
17-10-05, 17:41
http://www.adslgr.com/forum/downloads.php?do=file&id=17

Τη βρήκες τη λύση! :wink:

edit: συγνώμη το παραπάνω λινκ δεν είναι για αυτό που ζητάς στη "τελευταία παράγραφο" αλλά ένας αξιόπιστος μετρητής που μετράει το b/w στο router και όχι στο pc. Με λίγα λόγια αν υπάρχει κι άλλο Pc καρφωμένο στο ρούτερ τότε μετράει το συνολικό bandwidth.

ρε παιδιά έχω το zyxel660h και το prog μου βγάζει κάτι error8. Το SNTP ακριβώς πως το βάζουμε (στις ρυθμίσεις λέει κάτι για traps κτλ)

sadako
17-10-05, 21:09
Επειδή έχει μεταφερθεί εδώ από το BitTorrent φόρουμ η χωρίς ουσιαστικό λόγο συζήτηση, επισημαίνω ότι, για μένα, το ότι δεν εμπιστεύεσαι τα στατιστικά κάποιου client είναι ικανή αιτία για να τον αλλάξεις. Τόσοι υπάρχουν και όλοι δωρεάν είναι. Ποιος ο λόγος να παιδευόμαστε?

Δεν είναι μόνο περί torrents το θέμα. απλά έβαλα ΚΑΙ το bitcomet, σαν έναν τρίτο μετρητή. Πάντως έβαλα στο DUMeter να δείχνει τα average, και δεν είναι ΤΟΣΟ μεγάλες οι αποκλίσεις. Αν και πάλι τώρα δείχνει το DU 30 και το netlimiter 17-20.. Ό,τι να΄ναι. Δεκτό αυτό που λέει ο vkapatz, αλλά όταν και με τις αποκλίσεις που κάνει ανα δευτερόλεπτο, μια "μέση τιμή" (εννοώ που την βγάζεις εσύ βλέποντας που "παίζουν" οι ταχύτητες) έχει σημαντική διαφορά, πιστεύω πάλι είναι άξιο αναφοράς..

Πριν τον BitComet είχα τον BitTornado, και έπιανα πολύ μικρότερες ταχύτητες. Χώρια που δεν έχει το interface με όλα τα torrents μαζεμένα κλπ. Είπα να δοκιμάσω και τον μtorrent, δεν τον έβαλα ακόμα.. ο Azureus απο τα όσα έχω διαβάσει μάλλον είναι λίγο πιο βαρύς απο τους υπόλοιπους, και επειδή κατεβάζω όλη τη μέρα, παράλληλα θέλω να μπορώ άνετα να κάνω απο encoding μέχρι gaming..

Έχω διαβάσει για τα περισσότερα MB, και εδώ (έχει αναλύσει σε άλλο τόπικ ο vkapartz), και στο forum του BitComet. Απλά είπα μήπως υπάρχει τρόπος να το τσεκάρω και μόνος μου..

Rick_641
17-10-05, 21:54
Αν μπορούσε κ' ο zardoz να μας δώσει τα φώτα του !

zardoz
19-10-05, 14:46
Αν μπορούσε κ' ο zardoz να μας δώσει τα φώτα του !

Βασικά δεν χρησιμοποιώ κανένα από τα προγράμματα που αναφέρατε (είχα το DUMeter
παλιά).

Οι αποκλείσεις όμως είναι δεδομένες όταν έχεις μικρό sampling rate, δηλ ...

Δύο μετρητές με ΣΥΝΤΟΜΑ sampling rates έχουν τεράστιες αποκλείσεις, απλά γιατί
μετρούν σχετικά λίγα πακέτα μεταξύ των samples οπότε το ένα μπορεί να σου δίνει
στιγμιαία ταχύτητα 40 και το άλλο 20 γιατί δεν πήραν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πακέτα υπ' όψη
λόγω skew μεταξύ τους.

Οι αποκλείσεις μειώνονται δραμματικά όταν πάς σε 1 sample / 10 sec και πάνω.
Δεν ξέρω αν σας κάνει όμως ...

Συνάμα, προγράμματα που χρησιμοποιούν το SNMP (όχι SNTP που λέει ο φίλος πάνω)
αν "ενεργοποιηθούν" σε WAN OID μετρούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ δηλαδή ακόμη και τα πακέτα
που έχονται "απ' έξω" και πέφτουν στο firewall (!). Από την άλλη, αν ενεργοποιηθούν
σε λάθος ΟΙD τότε μπορεί να σας δείχνουν "καλή" μέτρηση αλλά τέτοια που δεν
συμπεριλαμβάνει τα πάκέτα του έξω κόσμου (το speedtouch δεν έχει τέτοιο).

ΥΓ: κάποτε μου είχε ζητήσει ο wantilles να κατεβάσω το sampling rate στο stMonitor
στο 4 samples/sec και ακόμη του το χρωστάω ΓΜΤ.

Rick_641
20-10-05, 18:08
Οι αποκλείσεις όμως είναι δεδομένες όταν έχεις μικρό sampling rate, δηλ ...

Δύο μετρητές με ΣΥΝΤΟΜΑ sampling rates έχουν τεράστιες αποκλείσεις, απλά γιατί
μετρούν σχετικά λίγα πακέτα μεταξύ των samples οπότε το ένα μπορεί να σου δίνει
στιγμιαία ταχύτητα 40 και το άλλο 20 γιατί δεν πήραν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πακέτα υπ' όψη
λόγω skew μεταξύ τους.

Οι αποκλείσεις μειώνονται δραμματικά όταν πάς σε 1 sample / 10 sec και πάνω.
Δεν ξέρω αν σας κάνει όμως ...

...

ΥΓ: κάποτε μου είχε ζητήσει ο wantilles να κατεβάσω το sampling rate στο stMonitor
στο 4 samples/sec και ακόμη του το χρωστάω ΓΜΤ.

Και να σκεφτείς ότι ήθελα να σου προτείνω να αλλάξεις το sampling rate στο stmonitor (:respekt: ) απο "ανα 5 sec'" σε "ανα 1 sec"!!!
Πολύ κατατοπιστικός!! :thumbsup1

metalmike
20-10-05, 18:42
Προσωπικα πιστευω πως το netlimiter δινει τα πιο σωστα στατιστικα!Το dumeter μου φαινεται πολυ ψευτια να χτυπαει 40ρια σταθερα(μακαρι να χτυπας και 48ρια,δε λεω)!Και δεν ξερω αν παρατηρησε κανεις το upload που γραφει το dumeter,δηλαδη το 15ρι που δεν μπορει να πιασει μια γραμμη 384!Αυτη τη στιγμη κατεβαζω με το dc++ και η ταχυτητα που μου δειχνει ειναι σχεδον ιδια με αυτη που μου δειχνει το netlimiter!Ο zardoz σωστα τα ειπε,αλλα πιστευω πως σε αυτη τη περιπτωση δεν ισχυoυν γιατι η διαφορα σε αυτα που δειχνουν το dumeter και το netlimiter ειναι αρκετα μεγαλη(ισως ισχυουν αναμεσα σε netlimiter και bitcomet)!

Rick_641
20-10-05, 19:41
Προσωπικα πιστευω πως το netlimiter δινει τα πιο σωστα στατιστικα!Το dumeter μου φαινεται πολυ ψευτια να χτυπαει 40ρια σταθερα(μακαρι να χτυπας και 48ρια,δε λεω)!Και δεν ξερω αν παρατηρησε κανεις το upload που γραφει το dumeter,δηλαδη το 15ρι που δεν μπορει να πιασει μια γραμμη 384!Αυτη τη στιγμη κατεβαζω με το dc++ και η ταχυτητα που μου δειχνει ειναι σχεδον ιδια με αυτη που μου δειχνει το netlimiter!Ο zardoz σωστα τα ειπε,αλλα πιστευω πως σε αυτη τη περιπτωση δεν ισχυoυν γιατι η διαφορα σε αυτα που δειχνουν το dumeter και το netlimiter ειναι αρκετα μεγαλη(ισως ισχυουν αναμεσα σε netlimiter και bitcomet)!

Εγώ πιστευω ότι το DUMETER βγάζει σωστά όταν είναι στο "Show Average Values" κ' αφού παίξει για κάποια ώρα.
Ο μετρητής του DC++ είναι μόνιμως αρκετα "out" (ειδικά στο Statistics γράφημα, κ' στις τιμές UL/DL που εμφανίζει κάτω δεξιά)
αφού αυτό κ' αν δείχνει peaks (τη μια 0 κ' την άλλη 20 - σωστό καρδιογράφημα εμφραγματία-)!!! :lol:
Σίγουρα το netlimiter δείχνει τα πιο σωστά αφού όντως "ξυρίζει" το upload ως εκεί που θές εσύ.

Όμως κ' το stmonitor (http://www.adslgr.com/forum/downloads.php?do=file&id=17) παίζει τζετ. Το δοκίμασες?

AkakioS
22-12-05, 02:15
Εχει παρατηρήσει μήπως κανείς σας την "ιδιότροπη" συμπεριφορά του DUMeter όταν υπάρχει φόρτος στη CPU (CPU load) ; Πχ όταν δουλεύει DivX encoding, το DVDshrink ή κάποιο video ουτιλιΤάκι στο βάθος (πόσο βαθιά ΜΗ ΡΩΤΑΤΕ ;-) με σταθερούς ρυθμούς Nτου/Λου (D/L, ντε) ας πούμε ένα τέρας αρχείο από Newsgroup Σέρβερα το DU πετάει σπίθες - 55 kBps σε 384 γραμμή, που σε πολύ χάι συνθήκες (βλέπε μοναξιές στην Αθήνα το Πάσχα ή άλλο εορταστικό ν-ήμερο) με το ζόρι θ'ανεβεί στα 40-41 kBps (ΟΤΕ, τα λεφτά μας πίσω για τα 8 κΒ που ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ !!!!!!!!!!). 'Η μήπως το LinkSys μου είναι στοιχειωμένο; Ολα παίζουν ;-)

t300
22-12-05, 02:30
Εμένα με 384 έχει δείξει μέχρι και 120 ΚΒ/s αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι μετράει την κίνηση από την κάρτα δικτύου προς το router η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα internet.

@ ADSLgr.com All rights reserved.