Επιστροφή στο Forum : antivirus απορία
ΑΠΟΡΙΕς:Το norton antivirus ποιους ιους καταπολεμα?εννοω..αλλα αντιvirus ειναι για trojan αλλα για malware κλπ...μπορω ταυτοχρονα με αυτο να βαλω και το spybot search and destroy?ή κπ αλλο?
το norton ειναι antivirus και δρα κυριως εναντι ιων, οχι οτι δεν αναγνωριζει και adware,spyware κτλ αλλα για αυτα υπαρχουν τα πιο εξειδικευμενα spybot search and destroy η superantispyware.
ΑΠΟΡΙΕς:Το norton antivirus ποιους ιους καταπολεμα?εννοω..αλλα αντιvirus ειναι για trojan αλλα για malware κλπ...μπορω ταυτοχρονα με αυτο να βαλω και το spybot search and destroy?ή κπ αλλο?
Στα downloads του adslgr.com θα βρεις αυτα που χρειαζεσαι.;)
αρα με το vorton μπορουμε να βαλουμε και το spybot ταυτοχρονα δλδ?τι αλλα μου προτεινετε να βαλω?
ναι μπορεις να το βαλεις ταυτοχρονα αν και το norton ειναι ηδη απο μονο του αρκετα βαρυ, θα μπορουσες να βαλεις το avira antivirus εστω την τσαμπα εκδοση που ειναι πιο ελαφρυ και μαζι βαζεις και το spybot search and destroy.
και προσεχεις φυσικα τι κατεβαζεις και σε τι σελιδες μπαινεις.
Το malware είναι γενικός όρος που περιλαμβάνει κάθε είδους επιβλαβές λογισμικό, δηλαδή ιούς, trojans, worms, rootkits, spyware κ.ο.κ.
Το κλασσικό antivirus ανιχνεύει ιούς, worms και trojans. Αρκετά καινούρια προγράμματα ανιχνεύουν και spyware, με αντίστοιχη επιβάρυνση του συστήματος σου.
Εκτός αν έχεις ήδη αγοράσει το Norton και σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις, θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις Avira ή AVG (για ιούς) και SpyBot S&D (για spyware). Με αυτά τα προγράμματα και με προσεκτική συμπεριφορά στο διαδίκτυο έχεις προστασία χωρίς να πληρώσεις τίποτα.
Αν έχεις Vista, προτείνω να μην απενεργοποιήσεις το user account control (τα παραθυράκια επιβεβαίωσης που βλέπεις όταν π.χ. εγκαθιστάς κάποιο πρόγραμμα).
ο συνδιασμός avira και spybot είναι πολύ καλός.
τον δοκίμασα πρόσφατα.
δεν τον έχω πολύ καιρό, σε ένα παλιο πσ που έχω, αλλά έκανα κάτι crash test, και συνεργαζονται
αψογα, δεν μπανει το ένα στα ποδια του άλλου, και πιάνουν τους ύποπτους.....
τωρα ο χρονος θα δείξει, αλλά ειμαι ευχαριστημένη προς το παρόν τουλάχιστον.
To εγκατεστησα το spybot...μαζι με το νορτον...
........Auto merged post: marina6 πρόσθεσε 1 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........
κτ αλλο...παλια στον desktop μου ειχα το αvg και μετα εγκατεστησα το nod32 νομιζω και μετα ο υπολογιστης κοινως τα'παιξε....γτ?
κτ αλλο...παλια στον desktop μου ειχα το αvg και μετα εγκατεστησα το nod32 νομιζω και μετα ο υπολογιστης κοινως τα'παιξε....γτ?
πολλοι πιθανοι λογοι, μπορει να μην εκανες σωστα απεγκατασταση :what: για αρχη
To antispyware του NOD32 είναι αρκετό, ή χρειάζεται επιπλέον και κάποιο άλλο πρόγραμμα;
To antispyware του NOD32 είναι αρκετό, ή χρειάζεται επιπλέον και κάποιο άλλο πρόγραμμα;
Δες παρακατω τι ψαρια πιανει και κρινε απο μονος σου =
http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2329087&postcount=1146
Να ρωτησω κτ επιπλεον?εγκατεστησα το spybot πριν λιγο κ διπλα ελεγε "χρησιμοποιηστε το με δικη σας ευθυνη" μετα το εκανα uniinstall κ τ ξαναεγκατεστησα απο αλλου π τ βρηκα αλλα ξεχασα να διαγραψω το φακελο του στο program files και ετσι σαν να αντιγραφηκε απο πανω μ φανηκε...παιζει κτ?στην αρχη π τ εγκατεστησα κτ μ ελεγε οτι ειχε κ διαφημιστικα μεσα κ κτ τετοια..οταν πηγα να κανω ληψη ενημερωσεων δεν γινοτσν...τι γινεται ρε παιδια?
ΑΠΟΡΙΕς:Το norton antivirus ποιους ιους καταπολεμα?εννοω..αλλα αντιvirus ειναι για trojan αλλα για malware κλπ...
Ειναι για ολα: anti-virus, anti-spyware, κλπ.
Τωρα για το ποσο αποτελεσματικο ειναι , δες τα συγκριτικα τεστ =
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2370216&postcount=11
Η πλειοψηφια μπορει να λεει οτι ειναι βαρυ, δεν αξιζει, κλπ.
Τα τεστ ομως λενε αλλα.
Εγω θεωρω οτι ειναι αποτελεσματικοτατο και ειδικα το 2009.
Να ρωτησω κτ επιπλεον?εγκατεστησα το spybot πριν λιγο κ διπλα ελεγε "χρησιμοποιηστε το με δικη σας ευθυνη" μετα το εκανα uniinstall κ τ ξαναεγκατεστησα απο αλλου π τ βρηκα αλλα ξεχασα να διαγραψω το φακελο του στο program files και ετσι σαν να αντιγραφηκε απο πανω μ φανηκε...παιζει κτ?στην αρχη π τ εγκατεστησα κτ μ ελεγε οτι ειχε κ διαφημιστικα μεσα κ κτ τετοια..οταν πηγα να κανω ληψη ενημερωσεων δεν γινοτσν...τι γινεται ρε παιδια?
έτσι λέει, πάντα, χρησιμοποιείστε το με δική σας ευθύνη, γιατί
ας πουμε εσύ μπορεί με αυτο να διαγράψεις όλη τη registry...
δεν εννοεί από θέμα ασφάλειας πάντως.
τα διαφημιστικά, οταν κάνεις εγκατάσταση εχει επιλογή να τα απενεργοποιησεις.
τώρα γιατί δε γινόταν η λήψη, πολλά μπορεί να παιζουν.
κατά τη γνώμη μου κάνε απεγκατάσταση και ξαναεγκατέστησέ το.
zeta μου σε ευχαριστω πολυ!με εχεις βοηθησει σε πολλα threads..θα το ξανακανω install
να σαι καλα και καλή αρχή:oneup:
Δες παρακατω τι ψαρια πιανει και κρινε απο μονος σου =
http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2329087&postcount=1146
Μα δεν ρώτησα αν είναι καλό, απλά ρώτησα το αν πιάνει ολες τις κατηγορίες κακών πραγμάτων που μπορεί να κολλήσουμε (virus, malware, adware, spyware, rootkit, κλπ κλπ κλπ). Το αν το κάνει καλά είναι επόμενη ερώτηση ;)
Γιατί ρωτάω; Προτιμώ να έχω ένα πρόγραμμα που να τα κάνει όλα, αντί πολλά που να κάνουν το καθένα ένα μικρό κομμάτι. Το αν αυτή η τακτική είναι καλή ας το συζητήσουμε σε άλλο νήμα ;)
η αλήθεια ειναι πως ναι, ενα ειναι προτιμότερο, γιατι τα πολλά μπορεί να μπλέκονται, κλπ κλπ.
αλλά σε ενα Pc που δεν ειναι το βασικό σου, γιατί να πληρώσεις suite, και να μην βάλεις τα free.
πιστεύω ότι ο συνδιασμός avira, spybot search and destroy, comodo firewall pro, ειναι πολύ καλός και αποδοτικός.
και free τελείως.
στο κανονικό μου Pc έχω και το trendmicro internet security.
αυτό που θέλω να δω, είναι αν τελικά αξίζει να το πληρώνεις, ή δεν αξίζει. ο συνδιασμός των παραπάνω ειναι υπό δοκιμή, αλλά ως την ώρα τα πάει πολύ καλά.
. . . δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βγει το απόλυτο πρόγραμμα προστασίας (όσο τρέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος!) εκτός κ αν κάποια στιγμή χαζέψουμε, τότε βέβαια θα σταματήσει να εξελίσσεται και η τεχνολογία. . . τα πάντα μάλλον. . .
η αλήθεια ειναι πως ναι, ενα ειναι προτιμότερο, γιατι τα πολλά μπορεί να μπλέκονται, κλπ κλπ.
αλλά σε ενα Pc που δεν ειναι το βασικό σου, γιατί να πληρώσεις suite, και να μην βάλεις τα free.
πιστεύω ότι ο συνδιασμός avira, spybot search and destroy, comodo firewall pro, ειναι πολύ καλός και αποδοτικός.
και free τελείως.
στο κανονικό μου Pc έχω και το trendmicro internet security.
αυτό που θέλω να δω, είναι αν τελικά αξίζει να το πληρώνεις, ή δεν αξίζει. ο συνδιασμός των παραπάνω ειναι υπό δοκιμή, αλλά ως την ώρα τα πάει πολύ καλά.
Να 'σαι καλά, αλλά δεν με βοήθησες ;)
Καταρχήν ο υπολογιστής είναι ο βασικός μου, και σκοπεύω να πληρώσω, δεν με ενδιαφέρει να τσιγκουνευτώ λίγα λεφτά για ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό. Κατά δεύτερον, το ποιό χρησιμοποιείς είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή, έχω διαβάσει ΑΠΕΙΡΑ σχόλια εδώ μέσα από άτομα που λένε βάλε το τάδε, βάλε το δείνα, είναι το καλύτερο, το τελειοτερότερο... Από αυτούς, το 1% είναι αυτοί που πραγματικά το λένε με επιχειρήματα, οι άλλοι απλά το έχουν και είναι ευχαριστημένοι, χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο ποτέ στη ζωή τους. Αυτά τα λέω χωρίς κακία και χωρίς κάτι προσωπικό, απλά χαίρομαι που μου έδωσες την ευκαιρία να τα πώ :)
Στην ερώτησή μου: Το NOD32 πιάνει όλες τις κατηγορίες κακών, ή μόνο μερικές; Αν μόνο μερικές, για ποιές κατηγορίες πρέπει να βάλω ένα επιπλέον πρόγραμμα, και ποιό μου προτείνετε;
Ελπίζω να μην φάνηκα απότομος :crazy:
δικιά μου γνώμη ΟΧΙ δεν αξίζει να πληρώνουμε για προγράμματα (προστασίας υποτίθεται)
χμμμ είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων tsigarid
Εγώ αυτό που είπα είναι ότι δεν θα διαλέξω με κριτήριο το πληρώνω/δεν πληρώνω. Το αν αξίζει ή όχι έχει να κάνει με το ποιό πρόγραμμα είναι φέτος/πέρισυ/του χρόνου το καλύτερο, αν φέτος είναι ένα δωρεάν παίρνουμε το δωρεάν, αν όχι, πληρώνουμε.
ωραία tsigarid πες ότι αγόρασες, και αύριο θα σου μεταφέρω ένα νέο virus
και θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το αναγνώρισε αυτό που πλήρωσες ή
θα το βρει αλλά δεν θα έχει τη δυνατότητα να το εξουδετερώσει (πρώτη φορά θα είναι; ) λολ
και εσύ μετά θα πρέπει να ανατρέξεις στο διαδίκτυο βρεις το καθαριστικό του
για αυτό έγραψα παραπάνω ότι είναι ένα συνδυασμός πραγμάτων για την προστασία των υπολογιστών μας
αλλά πάνω από όλα όχι πανικός :)
Να 'σαι καλά, αλλά δεν με βοήθησες ;)
Καταρχήν ο υπολογιστής είναι ο βασικός μου, και σκοπεύω να πληρώσω, δεν με ενδιαφέρει να τσιγκουνευτώ λίγα λεφτά για ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό. Κατά δεύτερον, το ποιό χρησιμοποιείς είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή, έχω διαβάσει ΑΠΕΙΡΑ σχόλια εδώ μέσα από άτομα που λένε βάλε το τάδε, βάλε το δείνα, είναι το καλύτερο, το τελειοτερότερο... Από αυτούς, το 1% είναι αυτοί που πραγματικά το λένε με επιχειρήματα, οι άλλοι απλά το έχουν και είναι ευχαριστημένοι, χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο ποτέ στη ζωή τους. Αυτά τα λέω χωρίς κακία και χωρίς κάτι προσωπικό, απλά χαίρομαι που μου έδωσες την ευκαιρία να τα πώ :)
Στην ερώτησή μου: Το NOD32 πιάνει όλες τις κατηγορίες κακών, ή μόνο μερικές; Αν μόνο μερικές, για ποιές κατηγορίες πρέπει να βάλω ένα επιπλέον πρόγραμμα, και ποιό μου προτείνετε;
Ελπίζω να μην φάνηκα απότομος :crazy:
δεν σε βοήθησα, γιατι το nod32, δεν το έχω χρησιμοποιήσει...
και γω συμφωνώ για το καλύτερο στην ασφάλεια, γιατι ειναι βασικό θέμα.
αυτά που ειπα τα είπα γενικά, με αφορμή το δικό σου δημοσίευμα.
το trend micro, αν και στις κριτικές τον τελευταιο καιρό δεν παει καλά, το έχω δοκιμάσει μπαίνοντας σε site στυλ astalavista, και διάφορα τετοια, και μετά, κάνω σκαν με το online tool του karpesky, και με το spybot. και δεν βρισκουν ποτέ τίποτα. Πάντα το pc ειναι καθαρό. γιαυτο και το συστηνω.
έχω δοκιμάσει norton και mcaffe, για αρκετό καιρό, τα οποία κοιμόντουσαν τον υπνο του δικαιου.
για λίγο καιρό έχω δοκιμάσει και διαφορα άλλα, τα οποία δεν με ικανοποίησαν όμως. (zone alarm).
τώρα το συνδιασμό avira, spybot,comodo, τον χρησιμοποιούσα κατά κόρον σε μη power users, που μου έλεγαν βάλε μου ένα αντιβιοτικό (σε φίλους που δεν ασχολούνται), και δεν ειχαν προβλήματα. Σε δικό μου μηχάνημα τον έβαλα τώρα, που μου έλειξε μια αδεια trend, και σερφάρω αρκετές μέρες, χωρίς πρόβλημα. Δεν έχω κανει crash test ακόμα. θα κάνω όμως. (ύποπτα site και μετα σκαν απο αλλα προγραμματα).
ελπίζω τώρα να σε βοήθησα περισσότερο, ούτως ή άλλως, συζήτηση κάνουμε, ο καθένας λέει ότι ξέρει ή νομίζει ότι ξέρει, και οι άλλοι αξιολογούν με τον δικό του τρόπο ο καθένας:)
........Auto merged post: zeta πρόσθεσε 0 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εγώ αυτό που είπα είναι ότι δεν θα διαλέξω με κριτήριο το πληρώνω/δεν πληρώνω. Το αν αξίζει ή όχι έχει να κάνει με το ποιό πρόγραμμα είναι φέτος/πέρισυ/του χρόνου το καλύτερο, αν φέτος είναι ένα δωρεάν παίρνουμε το δωρεάν, αν όχι, πληρώνουμε.
συμφωνώ
επίσης ας έχουμε στα υπ' όψιν κ αυτούς τους οδηγούς και αχρείαστα ας είναι λολ
ένας παλιός οδηγός όμως έχει ενδιαφέρον και οι γνώμες/απόψεις των χρηστών αν έχετε όρεξη ρίξετε μια ματιά,
για καλύτερη κατανόηση τι παίζει με την ασφάλεια των υπολογιστών μας
How To: Βέλτιστη ασφάλεια με τον λιγότερο δυνατό κόπο χρήστη & υπολογιστή (http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=14350)
How to: Αντιμετώπιση Ιού μετά από μόλυνση (στα Windows) (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=214514)
- - - - - -
αυτό που χρησιμοποιώ AVG Free Anti-Virus 8 (http://adslgr.com/forum/downloads.php?do=file&id=1784)
Μα δεν ρώτησα αν είναι καλό, απλά ρώτησα το αν πιάνει ολες τις κατηγορίες κακών πραγμάτων που μπορεί να κολλήσουμε (virus, malware, adware, spyware, rootkit, κλπ κλπ κλπ). Το αν το κάνει καλά είναι επόμενη ερώτηση ;)
Γιατί ρωτάω; Προτιμώ να έχω ένα πρόγραμμα που να τα κάνει όλα, αντί πολλά που να κάνουν το καθένα ένα μικρό κομμάτι. Το αν αυτή η τακτική είναι καλή ας το συζητήσουμε σε άλλο νήμα ;)
:what: Μα το το "τι πιανει", δεν το γραφει αναλυτικα στην ιστοσελιδα του; :what: :hmm:
To NOD32 με μια ματιά
Ολοκληρωμένη προστασία πραγματικού χρόνου (real time) ενάντια σε ιούς, worms, trojans, spyware, adware, phishing και χάκερς. Κορυφαία ανίχνευση και αποτελεσματικότητα, ασύλληπτη ταχύτητα και μικρή κατανάλωση υπολογιστικών πόρων.
....
Προστασία όλα σε ένα
Ιοί, σκουλήκια (worms), trojans, προγράμματα adware, spyware, rootkit, key logger, επιθέσεις τύπου phising, χάκερς και άλλες ψηφιακές απειλές, αντιμετωπίζονται με μία ενιαία εφαρμογή: το NOD32. Η ύπαρξη περισσότερων του ενός προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού έχει ως αποτέλεσμα την κατάληψη μεγάλου όγκου στο δίσκο και την επιβράδυνση του υπολογιστή, ενώ και οι περισσότερες σουίτες ασφάλειας που φέρεται να παρέχουν προστασία για μία σειρά απειλών, πολύ σπάνια προσφέρουν όσα υπόσχονται. Επειδή έχουν προκύψει από συγχώνευση διαφορετικών προϊόντων, χρησιμοποιούν πολλή μνήμη και επεξεργαστική ισχύ, ενώ παρουσιάζουν δυσλειτουργίες και αναμφίβολη αποτελεσματικότητα. Αντιθέτως, το NOD32 έχει σχεδιαστεί εξαρχής με τη λογική της μίας μηχανής που θα αντιμετωπίζει κάθε είδους ψηφιακές απειλές....
http://www.nod32.gr/products/index.php
NOD32 for Windows
ESET's NOD32 Key Features
ThreatSense™ technology — a single optimized anti-threat engine for analyzing code to identify malicious behavior, such as viruses, spyware, adware, phishing and more..
http://www.nod32.gr/products/windows.php
Το Spybot δεν έχει μέσα διαφημιστικά. Αυτό που σου λέει στην αρχή είναι ότι αν χρησιμοποιείς προγράμματα με adware (bannerάκια) και αφαιρέσεις το adware μέρος τους, τότε ίσως δεν επιτρέπεται πλέον να τα χρησιμοποιήσεις. Αυτό έχει να κάνει με τους όρους χρήσης των προγραμμάτων αυτών και δεν έχει σχέση με το Spybot.
:what: Μα το το "τι πιανει", δεν το γραφει αναλυτικα στην ιστοσελιδα του; :what: :hmm:
Ευχαριστώ! :oneup: Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, οι σελίδες συνήθως είναι πολύ διαφημιστικές και λένε μόνο το τι έχουν, όχι το τι δεν έχουν ;)
Ευχαριστώ! :oneup: Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, οι σελίδες συνήθως είναι πολύ διαφημιστικές και λένε μόνο το τι έχουν, όχι το τι δεν έχουν ;)
Εεε, εφ' οσον κανεις εσυ ενα καταλογο με το θελεις να εχει το antivirus,
κοιτας τις σελιδες τους αν εχει ολα αυτα που ζητας.
Επειδη οι μεγαλες εταιρειες antivirus λενε οτι ανιχνευουν ολα τα malware γενικως (και συνηθως ετσι ειναι),
το θεμα ειναι ποσο τοις εκατο ανιχνευουν πραγματικα, γι' αυτο σου εδωσα τα συγκριτικα τεστ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.