PDA

Επιστροφή στο Forum : Emulator



eXpLoDeR
14-10-08, 19:44
Γνωριζει κάποιος καποιον emulator που να έχει adsl wicks μεσα; Γιατι το Packet tracer 5 δεν εχει και δε μπορω να κάνω αυτα που θέλω..

karavagos
14-10-08, 23:02
Τι δεν μπορείς να κάνεις?

cprotopapas
15-10-08, 09:18
http://www.ipflow.utc.fr/index.php/Cisco_7200_Simulator

http://www.dynagen.org/

Enjoy.Υπόψιν ότι χρειάζεσαι και τα IOS images.

eXpLoDeR
15-10-08, 11:11
Δεν μπορω να κάνω οτιδήποτε περιλαμβάνει adsl :) πχ θέλω να κάνω ενα vpn μέσω adsl να δω οτι είναι ΟΚ και μετά να ρίξω το configuration στο μηχανημα και να παίξει χωρις να χρειαστεί να κάνω μεγάλες παρεμβάσεις. Αλλα στα wics που έχει μέσα το προγραμμα δεν έχει adsl.
cprotopapas θα με καλύψει αυτο το πράγμα; απο οτι είδα υποστηρίζει μόνο μεγάλα μοντέλα με ενδιαφέρει μέχρι το πολυ σειρα 2χ

karavagos
15-10-08, 11:16
cprotopapas, ο dynamips δεν υποστηρίζει ADSL WICs.
Πολλά μπορείς όμως να τα κάνεις και με άλλους τρόπους. π.χ. το adsl βασικά είναι μια κλήση PPPoX πάνω από ATM/Ethernet, κάτι που μπορεί να εξομοιωθεί σχετικά εύκολα.

eXpLoDeR, μην περιμένεις να κάνεις copy-paste και να παίξει. Σε ενδιαφέρουν συγκεκριμένα σημεία που θες να πειραματιστείς έτσι ώστε να καταλάβεις την όλη φιλοσοφία. Μετά μπορείς εύκολα να βρεις την άκρη στον πραματικό εξοπλισμό.

cprotopapas
15-10-08, 13:40
cprotopapas, ο dynamips δεν υποστηρίζει ADSL WICs.
Πολλά μπορείς όμως να τα κάνεις και με άλλους τρόπους. π.χ. το adsl βασικά είναι μια κλήση PPPoX πάνω από ATM/Ethernet, κάτι που μπορεί να εξομοιωθεί σχετικά εύκολα.

eXpLoDeR, μην περιμένεις να κάνεις copy-paste και να παίξει. Σε ενδιαφέρουν συγκεκριμένα σημεία που θες να πειραματιστείς έτσι ώστε να καταλάβεις την όλη φιλοσοφία. Μετά μπορείς εύκολα να βρεις την άκρη στον πραματικό εξοπλισμό.
:oneup:

Η αλήθεια είναι ότι έχω ρίξει μία πολύ περιληπτική ματιά στον dynamips.Τον ανέφερα γιατί ο exploder δεν διευκρίνισε τι δεν μπορεί να δει με το packetracer[μάλλον εγώ δεν είδα...πρωί γαρ :p](που,κατά την γνώμη μου, δεν είναι πολύ σοβαρός emulator συν το ότι ΔΕΝ ενδείκνυται για να φτιάχνεις παραγωγικά configs).@exploder:Όπως λέει και ο karavagos,πιάσε ένα routerακι(κατά προτίμηση ίδιο με αυτό που θέλεις να στήσεις) και πειραματίσου εκεί.

eXpLoDeR
15-10-08, 22:55
karavagos Δικιο έχεις έτσι θα προσπαθήσω να πειραματιστώ ομως δε νομίζω να είναι και τοοοοσο δύσκολο για τους developers να βάλουν και μια adsl μεσα τόσα και τόσα interfaces έχει :)
Ας ελπίσουμε σε κάποια επόμενη έκδοση θα το προσθέσουν..
Δεν μου είναι έυκολο να παίρνω τα μηχανίματα σπίτι και να πειραματίζομαι αλλα ούτε και ο χρόνος στο lab του γραφειου μου φτάνει ωστε να κάνω αυτα που θέλω ασε που έχουμε 1 adsl και αναγκάζομαι να "κόβω" τους άλλους πολλες φορες για να δώ αν είναι το configuration μου ενταξει γιαυτό είπα μήπως με κάποιον simulator μπορούσα να κανω αυτή την δουλεια.
Thanks anyway.

@ ADSLgr.com All rights reserved.