PDA

Επιστροφή στο Forum : ADSL για τον ΛΑΟ? (Poor man's/woman's ADSL)

JamesBond
23-10-03, 11:44
Ακούγεται (τονίζω ότι ακούγεται) ή συζητιέται....
οπότε αν δεν γίνει μήν με σταυρώσετε για παραπληροφόρηση....

πρίν τα Χριστούγεννα...

φτηνό ADSL ....

Modem/router + Eνεργοποίηση (70-100)
Αυτο-εγκατάσταση (το κάνετε δηλ μόνοι σας) 0
μηνιαίο πάγιο (περιλαμβάνει και Internet Feed αλλά όχι e-mail, klp klp) ---> 50 € ίσως κάτι παραπάνω ίσως κάτι λιγώτερο....

Και άν δέν αφήσουν τον ΟΤΕ να δώσει Internet Feed
τότε ελπίζω να καταφέρει να κάνει κάποια συμφωνία με
κανένα ISP....

ΟΠΟΤΕ για όσους δέν καίγονται ας περιμένουν λίγο μπορεί να
κερδίσουν
-----------------------------------------------
Good things come to those who can wait.

PALADIN
23-10-03, 12:42
"Και άν δέν αφήσουν τον ΟΤΕ να δώσει Internet Feed
τότε ελπίζω να καταφέρει να κάνει κάποια συμφωνία με
κανένα ISP.... "

ποιός δεν θα αφήσει τον ΟΤΕ να δώσει φθηνό adls;
αυτό μπορείς να μας το πείς;

50€/μήνα δεν είναι φθηνό.
φθηνό είναι τα $4.99/μήνα που δίνει το yahoo.com.

αν είναι φθηνό το €50 για 256 ή για 384 τότε στην ευρώπη που δίνουνε 512 με 30€ τι είναι;

για το overbooking που θα κάνουνε άκουσες τίποτα;

NeK
23-10-03, 12:43
Αυτό να το επιβεβαιώσω και εγώ με την σειρά μου.

Ακούγεται και συζητιέται, αλλά υπάρχει ένα νομικό κόλλυμα που ελπίζει ο ΟΤΕ να βρει την άκρη για να δώσει με εώς 50 ευρώ full ADSL internet.

Αυτά ξέρω από πολλές πηγές, βέβαια είναι λίγο περίεργη η ιστορία αυτή και δύσκολο. Αλλά αν γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω να προσθέσει καλό θα ήτανε.

ΠΡΟΣΟΧΗ όπως λέει και ο jamesbond ΜΗΝ το κάνετε ράδιο αρβύλα/χαλασμένο τηλέφωνο το συγκεκριμένο!

Φιλικά Γιάννης.

waste
23-10-03, 12:50
παντως να πω κι εγω οτι θα εχουμε μαλλον μειωση των παγειων του ΟΤΕ μεχρι το τελος του χρονου. ετσι συζητουν τουλαχιστον . παντως μιλαμε για 50ευρα με ΦΠΑ ή χωρις? διοτι εαν ειναι χωρις τοτε φτανει πολυ κοντα στις προσφορες vivodi tellas

troll
23-10-03, 12:51
Εγώ δεν ξέρω τίποτα για το θέμα αλλά ρωτάω αν δώσει 50 το ADSL τότε τις πανάκριβες dial up τι θα τις κάνει;

PALADIN
23-10-03, 13:11
οι μειώσεις θα αφορούν καί τις ήδη ενεργοποιήμενες συνδέσεις;

δηλ. το 27€/μήνα γιά 384 τι θα το κάνουν; 23€;

μετά πρέπει καί ο ISP να κάνει μειώσεις για να βγούν τα 50€, αλλιώς δεν βγαίνουν.

waste
23-10-03, 13:28
μα τον οτε θεωρητικα δεν τον ενδιαφερει τι θα κανουν οι ISP. αυτος υποτιθεται κανει τη δουλεια του και οι αλλοι τη δουλεια τους.

μονο απο τους καινουργιους θα δουμε ασπρη μερα. δηλαδη vivodi tellas που θελουν καινουργιους συνδρομητες

Gothic
23-10-03, 14:03
Αν υπολογίσουμε την πτώση απο το αρχικό κόστος (εγκατάσταση+ενεργοποίηση+modem+Copperharatsi) εώς τις σημερινές τιμές σε 3 μήνες, δεν είναι άσχημα. Παραμένει πανάκριβο αλλα μην ξεχνάμε οτι και στις υπόλοιπες χώρες (πριν αρκετά χρόνια) ήταν ακριβό όταν πρωτοβγήκε.
Το μπαλάκι τώρα πέφτει και στους ISPήδες που πρέπει να ακολουθήσουν στις μειώσεις (και εδώ χρωστάμε αρκετά σε Vivodi και Tellas).
Τώρα θα μου πείτε αν μειώσουν και άλλο τα DSL τι να κάνουν με ISDN και PSTN να τα βάλουν εκεί που ξέρουν; Εκεί το μπαλάκι πέφτει στον πΟΤΕ που μπορεί να ανακαλύψει αυτό που χαίρονται οι άλλοι εδώ και έτη πολλά, το flat rate οπότε και οι ISPήδες ρίχνουν και εκεί τις τιμές.
Οπότε όπου και να πάει το μπαλάκι, πάλι στον Μπαμπά Νταβά θα γυρίσει... :roll: γρμφ....

Craven
23-10-03, 14:06
παντως να πω κι εγω οτι θα εχουμε μαλλον μειωση των παγειων του ΟΤΕ μεχρι το τελος του χρονου. ετσι συζητουν τουλαχιστον . παντως μιλαμε για 50ευρα με ΦΠΑ ή χωρις? διοτι εαν ειναι χωρις τοτε φτανει πολυ κοντα στις προσφορες vivodi tellas

Θα πρέπει η τιμή ειδικά αν είναι για 256 να είναι αρκετά κάτω απο 50+φπα γιατί αυτό μόνο φτηνό internet δεν είναι.. ήδη απο σήμερα η vivodi δίνει 256 και μέσω δικτύου ΟΤΕ.. δηλαδή βγαίνει 22,5+27,5 = 50 * 18% = 59
Δήλαδή ίδια λεφτά με αυτά που λέμε για φτηνό Ιντερνετ.. και σίγουρα θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες όπως Tellas κτλ..
Για μένα θα πρέπει να μιλάμε για μια τελική κάτω απο 40ευρώ + ΦΠΑ για να εννούμε φτηνό (σχετικά) adsl...

AcidArrow
23-10-03, 22:33
Αν είναι μάζι με το ΦΠΑ μιλάμε για 10 ευρώ μείωση (και πάλι αν μιλάμε για την 384), που σημαίνει πολύ καλά νέα. Αλλά αν κατάλαβα καλά, θα λειτουργεί και ως ISP ο ΟΤΕ; Δηλαδή στα υπάρχοντα πάγεια δε θα γίνει (καλά "συζητιέται", δεν το έδεσα κόμπο) μείωση;

Elalekom
23-10-03, 23:32
Modem/router + Eνεργοποίηση (70-100)
Αυτο-εγκατάσταση (το κάνετε δηλ μόνοι σας) 0
μηνιαίο πάγιο (περιλαμβάνει και Internet Feed αλλά όχι e-mail, klp klp) ---> 50 € ίσως κάτι παραπάνω ίσως κάτι λιγώτερο....

-Αν μιλαμε για 50 ευρω την 512 τοτε ειναι πολυ καλα και ειναι και κατι νεο.
-Αν μιλαμε για 50 ευρω παγιο μονο για 384 χωρις παγιο τηλεφωνου τοτε ειναι επισης καλα.
-Αλλα 384 με 50 ευρω (χωρις ενα e-mail account!!! τι να ηταν το e-mail!!!)
δεν ειναι κατι νεο.

Και δεν ειναι κατι νεο γιατι οι μειωσεις που εχουν γινει μεχρι τωρα μας λενε οτι οι τιμες θα πεσουν και πεφτουν οντως πολυ γρηγορα.

Οποτε ειτε 50 με παγιο τηλεφωνου ειτε 60 (με vivodi) τα ιδια λεφτα θα ειναι.

Αντι να καθονται να βγαζουν απο την μυγα ξυγκι θα μπορουσαν να βγαλουν χαμηλες τιμες ωστε να βαλει και ολος ο κοσμος γρηγορο internet και να βγαζουν και παραπανω χρηματα αυτοι οι κυριοι.

Δεν ξερω απο οικονομικα αλλα μου φαινεται πολυ λαθος η νοοτροπια τους.

AcidArrow
23-10-03, 23:39
60 Vivodi είναι χωρίς ΦΠΑ... Οπότε με ΦΠΑ πάει 70. Οπότε, 50 ΜΕ ΦΠΑ είναι 20 ευρώ κάτω. Οχι και λίγα...

Elalekom
24-10-03, 06:05
Οταν μιλαμε για τηλεπικοινωνιες,υπολογιστες και συναφη αναφερομαστε παντα σε τιμες χωρις ΦΠΑ.

Τουλαχιστον αυτοι που το πουλανε.

Οταν ανακοινωνουν 50 ευρω για κατι εννοουν 50+φπα.

Οποτε 50=59 στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Δεν ειναι και λιγα 20 ευρω κατω,αλλα σιγουρα δεν θα ειναι τοσα.

Τουλαχιστον οχι ακομα.

Nick2k2
24-10-03, 08:15
Ναι παιδιά να δώσουν φτηνό DSL αλλά θα πρέπει να κάνουν και αναβαθμίσεις γιατί ήδη πολλά DSLAM έχουν πιττάρει και οι αναβαθμίσεις αυτή την στιγμή γίνονται με ρυθμούς χελώνας.Αν δώσουν φτηνό DSL με αυτά τα δεδομένα και βάλει πολύς κόσμος θα σερνόμαστε όλοι παρέα και θα χουμε ταχύτητες dialup.

blizard
24-10-03, 09:02
κερδίσουν
Οταν λες να κερδισουν, ενοεις απο τα αρχικα κοστοι για νεα συνδεση που θα ειναι 70-100 ευρω για modem-ενεργοποιηση σε σχεση με τα 150ευρω περιπου που ειναι σημερα, ετσι?
Γιατι απο πλευρας παγιου, υποθετω θα μπορουν και οσοι κανουν αιτηση στον Οτε σημερα να αλλαξουν αργοτερα σε αυτην την υπηρεσια των 50 ευρω, χωρις αλλα κοστοι, ετσι?

Μιλανε για 12 μηνο συμβολαιο...στις νεες συνδεσεις ? σε ολους? σε κανενα?
Μιλανε για 384, η μπορει και 256/128?

Ευχαριστω...

UGF_GreekMind
24-10-03, 10:34
Μακάρι να γίνει κάποια κίνηση, ώστε να πέσει το μπαλάκι στους ISP.

Εκεί ξέρουμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε. Ιδιωτικές εταιρείες είναι και ο λόγος μας περνάει (σαν πελάτες). Εγώ πιστεύω ότι στον ISP μου, με "φοβούνται" οι μισές (αν όχι όλες) οι τηλεφωνήτριες. Δε μπορείτε να φανταστείτε γκρίνια-κλάψα-κόντρα κάθε φορά που έχω και το παραμικρό πρόβλημα. Ακόμα κι αν ξέρω ότι δεν είναι δικό τους το πρόβλημα... αυτοί "πληρώνουν τα σπασμένα".

Αν και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμες καινούργιες ISP-προσφορές πριν ανακοινώσει κάτι ο οτε.

Μακάρι...

Υ.Γ. Ας μη ζητάμε και πολλές λεπτομέρειες... πληροφορία μας έδωσε και όχι είδηση !

JamesBond
24-10-03, 10:55
κερδίσουν
Οταν λες να κερδισουν, ενοεις απο τα αρχικα κοστοι για νεα συνδεση που θα ειναι 70-100 ευρω για modem-ενεργοποιηση σε σχεση με τα 150ευρω περιπου που ειναι σημερα, ετσι?
Γιατι απο πλευρας παγιου, υποθετω θα μπορουν και οσοι κανουν αιτηση στον Οτε σημερα να αλλαξουν αργοτερα σε αυτην την υπηρεσια των 50 ευρω, χωρις αλλα κοστοι, ετσι?

Μιλανε για 12 μηνο συμβολαιο...στις νεες συνδεσεις ? σε ολους? σε κανενα?
Μιλανε για 384, η μπορει και 256/128?

Ευχαριστω...

NAI ακούγεται ότι έχουν παραγγελθεί κάποια
modem/router φτηνά (αλλά από όσο ακούω καλά). ώστε να
γίνει αυτή η προσφορά.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ πρώτα αλλά νομίζω είναι
τα JETSPEED 520 και 520i και SpeedTouch 530 και 530i
MHN TO ΠΕΡΝΕΤΕ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ please.
O σκοπός ήταν να περιμένουν κάποιοι που δέν βιάζονται γιατί
ίσως βγεί κάτι καλό.

blizard
24-10-03, 11:06
Ο σκοπος του Οτε παντα ηταν να περιμενουμε, αλλα για καλο δικο του :wink:

-Θα ηθελα να μαθω αν ειναι για 384(γιατι αν ειναι για 256 η vivodi ηδη δινει μεσο Οτε με 50 ευρω τελικη)
-Επισης αν θα ειναι με 12μηνο συμβολαιο, αν δηλαδη θα δινουν το modem με 70-100 ευρω και θα χαριζουν την ενεργοποιηση.
-Και αν λογικα, οσοι δεν θελουν συμβολαιο η εχουν ηδη dsl θα μπαινουν στο προγραμα των 50 ευρω με αοριστου, αλλα θα πληρωνουν ενεργοποιηση.

Αν ακουσεται κατι πανω σε αυτα(384-συμβολαιο-προσβαση και σε οσους ειχαν dsl) πεστε τα.... ευχαριστω παλι.

ermis333
24-10-03, 14:47
007 αναμένεται κάποια νέα πτώση των τιμών για ADSL Access OTE;;; Γιατί από τι στιγμή που θα ενεργοποιείσει για τους ISP όλα τα BBRAS του δεν θα πρέπει να πέσει η τιμή;;;

JamesBond
24-10-03, 15:42
007 αναμένεται κάποια νέα πτώση των τιμών για ADSL Access OTE;;; Γιατί από τι στιγμή που θα ενεργοποιείσει για τους ISP όλα τα BBRAS του δεν θα πρέπει να πέσει η τιμή;;;

Δεν γνωρίζω.
Επιπλέον Β-RAS θα μπούν αλλά (πιθανότητα ΛΑΘΟΥΣ μεγάλη)
μάλλον θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για τις ανάγκες των κατα τόπους
venues των Ολυμπιακών Αγώνων (πάντα στα πλαίσια της
Μεγα-Χορηγίας του ΟΤΕ)- Ίσως πάλι να τους χορηγήσουν οι Κατασκευαστές?

Μετά (και πάλι ΠΙΘΑΝΟΝ) να εξυπηρετήσουν ανάγκες του
υπόλοιπου δικτύου.
ΜΕΧΡΙ εκείνη την στιγμή έτσι και αλλιώς θα πρέπει να πέσουν
οι τιμές....

ΥΓ. Αλλές λεπτομέρειες δέν γνωρίζω επί του παρόντος. ΜΟΛΙΣ μάθω
θα τις κάνω post.

ABEZ
24-10-03, 22:13
Οταν μιλαμε για τηλεπικοινωνιες,υπολογιστες και συναφη αναφερομαστε παντα σε τιμες χωρις ΦΠΑ.

Γι'αυτό δεν βγάζουμε ποτέ άκρη. Πόσοι ξέρουν ότι η αναγραφή των τιμών με ΦΠΑ είναι υποχρεωτική (http://www.esee.gr/el/Katanalotes/Egkyklioi/AnagrafiTimon.shtml);
Αλλά οι διάφοροι τσάτσοι multiramάδες και πλαισιάδες και vodaphonάδες είναι υπεράνω. :x

Α, για την προσφορά... JamesBond άνθρωπέ μου, πιό λαό εννοείς εσύ όταν λες «ΛΑΟ»; Του Μονακό; Ο λαός στην Ελλάδα πάντως δεν μπορεί 50ε το μήνα.

guru
24-10-03, 23:19
Γι'αυτό δεν βγάζουμε ποτέ άκρη. Πόσοι ξέρουν ότι η αναγραφή των τιμών με ΦΠΑ είναι υποχρεωτική (http://www.esee.gr/el/Katanalotes/Egkyklioi/AnagrafiTimon.shtml);
Αλλά οι διάφοροι τσάτσοι multiramάδες και πλαισιάδες και vodaphonάδες είναι υπεράνω. :x
Γνωρίζει κανείς αν έχουν γίνει προσφυγές στη δικαιοσύνη γι’ αυτό το θέμα;

ABEZ
24-10-03, 23:24
Γιατί ενοχλείται κανένας από την κατάσταση;

boss
24-10-03, 23:27
De 3ero pios enoxleitai k pios oxi pantos prosopika 8a protismousa na anagrafetai h teliki timi mias pou to gamhmeno ton fpa ton plirono.

guru
24-10-03, 23:36
Διότι οι κατάλογοι όλων των άλλων προϊόντων αναγράφουν τιμές με ΦΠΑ πλην των λεγομένων νέων τεχνολογιών. Είναι παραπλανητικό (κυρίως για κάποιον που δεν ξέρει), και δεν βλέπω κανέναν λόγο – πέραν του ότι φαίνονται τα προϊόντα φθηνότερα – να μην αναγράφονται οι πραγματικές τιμές, αφού ο ΦΠΑ πληρώνεται υποχρεωτικά από τον καταναλωτή.

blizard
25-10-03, 00:54
Kαι οι λογαριασμοι Οτε-Δεη-Ευδαπ χωρις φπα ειναι,(μπαινει στο τελος).
Οταν βλεπουμε πχ 60 ευρω σε Επακ το διμηνο, ειναι χωρις φπα, και η χρεωση των Isp παλι χωρις φπα ηταν παντα...

Αν εδω μιλαμε παλι χωρις φπα ειναι για να γινονται οι συγκρισεις πιο ευκολα.Εφοσον το λεμε που και που, δεν νομιζω να εχει προβλημα κανεις.

ABEZ
25-10-03, 13:59
Kαι οι λογαριασμοι Οτε-Δεη-Ευδαπ χωρις φπα ειναι,(μπαινει στο τελος).
Οταν βλεπουμε πχ 60 ευρω σε Επακ το διμηνο, ειναι χωρις φπα, και η χρεωση των Isp παλι χωρις φπα ηταν παντα...

Αν εδω μιλαμε παλι χωρις φπα ειναι για να γινονται οι συγκρισεις πιο ευκολα.Εφοσον το λεμε που και που, δεν νομιζω να εχει προβλημα κανεις.

Οι λογαριασμοί ΜΕ ΦΠΑ είναι! Την ανάλυση του λογαριασμού θα έχεις ως βάση εσύ;

Για τους ISP: Είναι κατεστημένο γιατί οι πελάτες τους είναι στόκοι και δεν αντιδρούν τόσα χρόνια.

Που είδες εσύ την ευκολία στις συγκρίσεις; Πάντα το έχουμε δεδομένο ότι δεν είναι με ΦΠΑ οι τιμές για τις οποίες συζητούμε και ΠΑΝΤΑ καταλήγουμε να μην ξέρουμε. Επιτέλους, οι τιμές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ.

Εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα γιατί μαζί με την μη αναγραφή του ΦΠΑ έρχονται και άλλες τζουτζιές του στυλ 68ε αντί 70ε και δεν μπορώ να κάνω υπολογισμούς με τίποτε. Προσωπικά μια τιμή 498ε μου φαίνεται «βαρύτερη» από 500ε με μια πρώτη ματιά και προσβλητική της νοημοσύνης μου με μια δεύτερη.

spiros
25-10-03, 17:05
Ρε μάγκες,
αν κατάλαβα καλά το topic άρχισε βάση φήμης ότι θα πέσει η τιμή ADSL γραμμής+Internet στα 50 ευρώπουλα.
Λογικό δεν είναι ???
Για μένα δεν είναι νέο αυτό.
Αν οι ISPs εκμεταλλευτούν το LLU τότε οι τιμές θα πέσουν και πολύ χαμηλότερα.
Επομένως λογικό ο πΟΤΕς να ρίξει τις τιμές πρώτος (βάση της "απελευθερωμένης" αγοράς και του "ανταγωνισμού" :evil: ).
Εκτός αν κατάλαβα λάθος...
8)

blizard
25-10-03, 17:27
Abez, φυσικα και εχω ως βαση την αναλυση του λογαριασμου,τι αλλο να εχω?
Το συνολο, που ειναι το μονο με φπα στον λογαριασμο του ΟΤΕ πχ ,εχει μεσα τηλεφωνα-παγια-ιντερνετ κλπ, πως να βγαλω ακρη ετσι και τι να συγκρινω???
(Τον Φπα τον βαζει ο Οτε ΜΟΝΟ στο τελος, αναγραφοντας απλος "φπα= 50 ευρω"και ειναι για ολα που αναφερει αναλυτικα χωρις φπα)

Ασε που αλλοι εχουν χαμηλοτερο Φπα, αλλοι μπορουν να αφαιρεσουν το φπα για το ιντερνετ στην εφορια,και ετσι βολευει ολους η απλη τιμη.

OTEtzis
25-10-03, 19:29

Εβαλες και το λινκ αλλά το διαβασες όλο; Στο αρθρο 3 παράγραφος 3 λέει ξεκάθαρα οτι η παροχή υπηρεσιών (κι εδω περιλαμβανονται όλες οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες) εξαιρείται από την υποχρέωση αυτή. Κατα συνέπεια το μουλτιράμα οταν πουλαει ενα κινητό πρέπει να σου λέει την τιμή με ΦΠΑ αλλά οταν πουλάει συνδρομή οτενετ ΔΕΝ ειναι υποχρεωμένο.

boss
25-10-03, 20:08
To kalytero 8a htan na anagafei thn timi me k xoris fpa nomizo pos kati tetio to kanei sto site tou to www.e-shop.gr sou grafei dld: 1399€ + 18% ΦΠΑ=1650.82€ (562.517δρχ)
etsi eimaste ikanopoihmenoi oloi.
Ta ipolipa mou fenontai apati, nai endiafer8ike h eteria gia na kanis esy tis sigkriseis sou, an ontos endiaferotan 8a ekane oti k to eshop.

drtequila
25-10-03, 21:24
Ασε που αλλοι εχουν χαμηλοτερο Φπα, αλλοι μπορουν να αφαιρεσουν το φπα για το ιντερνετ στην εφορια,και ετσι βολευει ολους η απλη τιμη.

και εγω για αυτον τον λογο νομιζω πως δινονται τιμες χωρις φπα..
ενας ελευθερος επαγγελματιας πχ μπορει να δηλωσει την αγορα ενος η/υ ως επαγγελματικο εξοδο και να εχει χαμηλοτερο η και καθολου φπα

τωρα βεβαια συμφωνω πως το καλυτερο ειναι η αναγραφη και των δυο ποσων (με/χωρις φπα)

Athlon_XP
25-10-03, 22:28
Και εγώ πιστευώ και είναι σωστό να αναγράφονται και οι 2 τιμές γιατί αλλιώς τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα μετά.

ABEZ
26-10-03, 16:24
Εβαλες και το λινκ αλλά το διαβασες όλο; Στο αρθρο 3 παράγραφος 3 λέει ξεκάθαρα οτι η παροχή υπηρεσιών (κι εδω περιλαμβανονται όλες οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες) εξαιρείται από την υποχρέωση αυτή. Κατα συνέπεια το μουλτιράμα οταν πουλαει ενα κινητό πρέπει να σου λέει την τιμή με ΦΠΑ αλλά οταν πουλάει συνδρομή οτενετ ΔΕΝ ειναι υποχρεωμένο.

Α, έχει «παραθυράκι» λες; (Αυτό που λέει είναι: «Στα προϊόντα που διατίθενται κατά την παροχή υπηρεσιών»)
Έστω ότι ότι αναφερόταν γενικά στις υπηρεσίες. Αυτό δηλαδή θα σήμαινε ότι όταν αγοράζει κάποιος μια κάρτα για το κινητό δεν είναι υποχρεωμένοι να γράφουν τον ΦΠΑ, απλώς του κάνουν χάρη; Λαμπρά. Και φυσικά για τα υλικά προϊόντα που πωλούν οι αλυσίδες, τον ΦΠΑ τον γράφουν στις τιμές ε;

ABEZ
26-10-03, 16:52
Abez, φυσικα και εχω ως βαση την αναλυση του λογαριασμου,τι αλλο να εχω?
Το συνολο, που ειναι το μονο με φπα στον λογαριασμο του ΟΤΕ πχ ,εχει μεσα τηλεφωνα-παγια-ιντερνετ κλπ, πως να βγαλω ακρη ετσι και τι να συγκρινω???
(Τον Φπα τον βαζει ο Οτε ΜΟΝΟ στο τελος, αναγραφοντας απλος "φπα= 50 ευρω"και ειναι για ολα που αναφερει αναλυτικα χωρις φπα)

Μερικοί θέλετε να κάνετε την ζωή σας πιό περίπλοκη από ότι χρειάζεται. Εφόσον μια φορά θα σου ζητηθεί να πληρώσεις τον λογαριασμό από ένα πρόσωπο ο κάθε λογαριασμός έχει με ΜΕΓΑΛΑ (π.χ. ο ΟΤΕ γράφει «ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ») γράμματα στην αρχή και στο τέλος το ποσό που σου ζητούν να πληρώσεις. Αν θέλεις να ξέρεις την διάρθρωση της χρέωσης και λαμβάνεις υπόψιν την ανάλυση του λογαριασμού μου φαίνεται λογικό. Αλλά να μου λες ότι είναι η ΒΑΣΗ κιόλας, μου φαίνεται υπερβολή.

Τώρα αυτοί τους οποίους βολεύει η μη αναγραφή του φόρου είναι μικρή μερίδα και δεν πρέπει να αναγκάζεται ο υπόλοιπος κόσμος που είναι η πλειοψηφία (ΦΠΑ 18%) να κάνει τις αναγωγές.

sonic
05-11-03, 13:36
Αν και το θέμα ξέφυγε λίγο προς το τέλος, έχει κανείς τίποτα νεώτερο?

Tony_Ts
05-11-03, 22:01

Είναι αδιανόητο να το λέμε και να το υπερασπιζόμαστε κι εμείς!!
Φαντάζεσαι να μας πούν τότε ότι ένα Modem κάνει 10 ευρώ και με μικρά γράμματα από κάτω ότι δεν περιλεμβάνονται μεταφορικά από Αμερική ούτε οι ανάλογοι φόλοι ούτε ο ΦΠΑ ούτε το ποσοστό κέρδους του μαγαζιού που το πουλάει;
Διαφωνώ κάθετα με το θέμα των τιμών χωρίς ΦΠΑ ! Η τιμή ενός αντικειμένου ή μιας υπηρεσίας είναι αυτή ακριβώς που θα κληθεί να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος!

Η μεγαλύτερη μάζα όμως των καταναλωτών είναι αυτοί που ΔΕΝ μπορούν να τον αφαιρέσουν τον ΦΠΑ!!!

Έχεις δίκιο μεν στο ότι οι περισσότεροι το ξέρουμε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και σωστό! Ξεκίνησε αν θυμάστε σιγά σιγά το παραμύθι και τώρα το έχουμε πάρει σχεδόν σα δεδομένο. Γιατί; Γιατί έτσι συμφέρει κάποιους να λένε ότι έχουμε σχεδόν τις ίδιες τιμές στα προϊόντα/υπηρεσίες με το εξωτερικό! Παρ-πριζ πήγα να αλλάξω για το αυτοκίνητο και μου είπε μια τιμή κι αφού έγινε η δουλειά μου είπε ότι η τιμή ήταν χωρίς ΦΠΑ! Προϊόν υψηλής τεχνολογίας και το παρ-πριζ; Αν συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι με το ΦΠΑ και το δεχτούμε θα επεκταθεί παντού με αποτέλεσμα να μας κοροϊδεύουν συνεχώς! Συγχωρέστε με για τη συνέχεια του Off-topic αλλά το θεωρώ απάτη να λες ότι κάτι κοστίζει πιο φθηνά από όσο θα το πληρώσεις!

Σχετικά με το θέμα μας, έστω και μικρή να είναι η μείωση των τιμών είναι δεκτή! Ας γίνει μείωση κι ας είναι και μικρή! Σχετικά με τις DialUp που αναφέρθηκε έχω να πω ότι το κάθε είδος σύνδεσης πρέπει να έχει και το νόημά του κι εξηγώ:
Στο γραφείο λογικό είναι να έχει κάποιος μια μισθωμένη ή μια ADSL/SDSL κάποιας σημαντικής χωρητικότητας.
Στο σπίτι μια ADSL 384 ή 512 καλύπτει τις ανάγκες.
Το DialUp μπορεί να παραμείνει στην ίδια τιμή αλλά όχι πια για Home Use. Το DialUp θα πρέπει να παραμείνει σαν option για όσους επαγγελματίες κινουνται και κάνουν δουλειές με το laptop τους και πρέπει να έχουν πρόσβαση από όπου βρίσκονται! Αυτή πρέπει να είναι η ουσία του Dialup πια κι όχι να μπαίνουμε να δούμε 4 mails και να μας βγαίνει η ψυχή μέχρι να κατέβουν!

60 Vivodi είναι χωρίς ΦΠΑ... Οπότε με ΦΠΑ πάει 70. Οπότε, 50 ΜΕ ΦΠΑ είναι 20 ευρώ κάτω. Οχι και λίγα...
Άλλο ένα μπέρδεμα με το ΦΠΑ. Η τιμή της Vivodi για το πακέτο 256 μέσω του δικού της δικτύου είναι 57,23 ΤΕΛΙΚΗ!
Για το πακέτο 256 μέσω 384 ΟΤΕ έχει 59 ευρώ ΤΕΛΙΚΗ!
Αν εννοείς όμως το πακέτο 384 μέσω 384 ΟΤΕ τότε πάω πάσο! ;-)

dimitris87
09-11-03, 20:01
Καλά τα insider information, να τα δουμε σε πράξη κιολας και θα μαστε ολοι χαρούμενοι.

blizard
09-11-03, 20:16
Αν και το θέμα ξέφυγε λίγο προς το τέλος, έχει κανείς τίποτα νεώτερο?
Πρεπει να συνδεονται τα θεματα του φτηνου ιντερνετ με τις πιεσεις και τα χρηματα που δινει η ΕΕ.

Συγκεκριμενα με το πακακατω πολυ σημαντικο...

Μέτρα για να διαδοθεί το «γρήγορο Internet» στην Ελλάδα προετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet.

Η συντονισμένη προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα... ομοψυχίας αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο Δεκέμβριο, προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία υλοποίησης μεγάλων έργων με κοινοτική χρηματοδότηση, προϋπολογισμού άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Ηδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Ελλάδα, τόσο για τη χαμηλή διείσδυση των νέων τεχνολογιών -είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη- όσο και για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεγάλων έργων που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».

Τα κυριότερα μέτρα που περιλαμβάνει το «πακέτο» είναι τα εξής:

*Περαιτέρω μείωση στις τιμές του «γρήγορου Internet» (τεχνολογία DSL) από τον ΟΤΕ και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet. Απτά αποτελέσματα αναμένεται να δούμε από το νέο έτος. Ο ΟΤΕ θα λανσάρει πακέτα DSL που θα απαλλάσσουν τον συνδρομητή από το τέλος εγκατάστασης (50 ευρώ), ενώ οι ISP's προετοιμάζονται για διψήφιες μειώσεις στο μηνιαίο κόστος σύνδεσης.

Ο ΟΤΕ έχει δεσμευθεί απέναντι στα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας ότι, μέσα στο επόμενο οκτάμηνο, το γρήγορο Internet στην Ελλάδα θα πάψει να είναι ακριβότερο από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ελληνικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών ήταν ο τελευταίος στην Ευρώπη που καθιέρωσε τις υπηρεσίες του DSL. Ετσι, μέχρι σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 6.000 χρήστες, ενώ οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες απ' ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες....
http://www.enet.gr/online/online_p1_text.jsp?c=114&id=62093212

guru
10-11-03, 00:40
Αυτή η είδηση είναι ευχάριστη, αρκεί και ο ΟΤΕ και οι ISP να ρίξουν αρκετά έως δραματικά τις τιμές. Αλλιώς πολύ δύσκολα θα δούμε το εξής: «Ο ΟΤΕ έχει δεσμευθεί απέναντι στα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας ότι, μέσα στο επόμενο οκτάμηνο, το γρήγορο Internet στην Ελλάδα θα πάψει να είναι ακριβότερο από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

chatasos
10-11-03, 08:58
Αυτή η είδηση είναι ευχάριστη, αρκεί και ο ΟΤΕ και οι ISP να ρίξουν αρκετά έως δραματικά τις τιμές. Αλλιώς πολύ δύσκολα θα δούμε το εξής: «Ο ΟΤΕ έχει δεσμευθεί απέναντι στα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας ότι, μέσα στο επόμενο οκτάμηνο, το γρήγορο Internet στην Ελλάδα θα πάψει να είναι ακριβότερο από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Εκτός αν ο ΟΤΕ γίνει και ISP :wink: :wink: :twisted: :twisted:

@ ADSLgr.com All rights reserved.