Επιστροφή στο Forum : Εγκατάσταση του Leopard σε desktop pc
ostvarivanje
29-10-08, 02:38
Σκέφτομαι να εγκαταστήσω το Leopard στο pc μου για να δω πώς είναι. Πρώτα απ' όλα να πω ότι δεν έχω ιδέα και ποιο πολύ από περιέργεια θέλω να το βάλω.
Στις οδηγίες εγκατάστασης γράφει ότι πρέπει το partition που πρέπει να το εγκαταστήσω πρέπει να είναι σε fat32, αληθεύει κάτι τέτοιο και αν ναι, πόσα gb να του δώσω. Αφού το εγκαταστήσω, θα βλέπει τα vista και τα xp που έχω εγκατεστημένα στο pc μου;
Επίσης, τι είναι το SSE2 or SSE3 που πρέπει να υποστηρίζει ο επεξεργαστής μου; Εγώ έχω amd 3800++ 64bit.
Υπάρχει κάποιος που το εγκατέστησε και αν ναι, ποιες είναι οι εντυπώσεις του;
Επίσης, τι είναι το SSE2 or SSE3 που πρέπει να υποστηρίζει ο επεξεργαστής μου; Εγώ έχω amd 3800++ 64bit.
SSE2 έχουν όλοι οι amd64.
SSE3 έχουν όλοι οι amd64 από Venice core (90nm, socket 939) και μετά.
Άρα λογικά έχεις καί SSE3.
ostvarivanje
29-10-08, 11:37
SSE2 έχουν όλοι οι amd64.
SSE3 έχουν όλοι οι amd64 από Venice core (90nm, socket 939) και μετά.
Άρα λογικά έχεις καί SSE3.
Σε ευχαριστώ πολύ. Άρα αφού ο δικός μου έχει ΑΜ2 socket που είναι το αμέσως επόμενο από το 939, έχω SSE3.
Για αυτό όμως, χρειάζεται κάπου να επιλέξω κάτι;
Σε ευχαριστώ πολύ. Άρα αφού ο δικός μου έχει ΑΜ2 socket που είναι το αμέσως επόμενο από το 939, έχω SSE3.
Ναι.
Για αυτό όμως, χρειάζεται κάπου να επιλέξω κάτι;
Όχι.
Θες να βαλεις το MacOS και να βλεπεις απλα τους δισκους σε XP, Vista ή θες και τα 3 λειτουργικα.
Αν θες να τα εχεις ολα θα σου προτεινα το τροπο με το γνωστο GRUB Bootloader ενας κατατοπιστικος οδηγος ειναι αυτου (http://ihackintosh.blogspot.com/2008/09/how-to-add-osx86-to-xp-vista-grub-boot.html).
Εγω θα ελεγα να το δοκιμασεις σε ξεχωριστο δισκο ακομα και external usb disk.
Ειναι απιθανο να μην υποστηριζει boot from usb το συστημα σου και ειναι πολυ απλο και ασφαλες.
Φροντισε να βρεις καποια εκδοση leopard 10.5.x ΤoHs ή Kalyway.
Προσωπικα εγω με την ToΗs δεν εχω κανενα προβλημα σ'ενα φορητο lenovo με εγκατασταση σε usb 20 GB.
Δεν ξερω που ακουσες τη πατατα οτι χρειαζεται FAT32 δεν ισχυει κατι τετοιο.
Οταν κανεις boot απο cd διαλεγεις disk utilities και επιλεγεις το δισκο που θα γινει η εγκατασταση
και απο εκει τα partitions που θα βαλεις. Φυσικα εχει δικο του file system.
Aν βρεις τα προγραμματα που χρειαζεσαι και δουλεψεις λιγο καιρο με mac θα ξεχασεις windoz, linux κλπ.
ostvarivanje
31-10-08, 23:30
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, οι οποίες μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Θέλω να τα έχω και τα τρία λειτουργικά. Ουσιαστικά μόνο τα Vista θέλω, απλά έχω και τα xp μόνο για ένα λόγο. Για να flashάρω το κινητό (windows mobile είναι) και προς το παρόν το φλασάρισμα δε λειτουργεί σε vista.
Υποστηρίζει το σύστημά μου boot από usb, αλλά επειδή τον εξωτερικό τον έχω αποκλειστικά για backup, σκέφτομαι να μην τον έχω ανοιχτό συνέχεια. Μάλλον θα το εγκαταστήσω στο δεύτερο σκληρό δίσκο. Γιατί; αν είναι στον ίδιο σκληρό, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
Αυτό βρήκα εγώ (από warez site): Mac OS X Leopard v10.5.1 OSx86
Όσο για το fat32, με συγχωρείς, δικό μου το λάθος. Απλά το διάβασα βιαστικά. Απλά λέει στις οδηγίες να είναι σε fat32, ώστε να μπορεί να το αναγνωρίσει το leopard.
Πες μου και κάτι άλλο. Το partition, περίπου πόσα gb να το κάνω για το leopard;
Με κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον και την περιέργεια η τελευταία πρόταση που έγραψες. Τελικά είναι τόσο καλό;
Τις επόμενες μέρες θα το δοκιμάσω να δω τι γίνεται. Τι λες, να το κατεβάσω από εκεί που το βρήκα ή από torrent;
ostvarivanje
03-11-08, 14:37
Προσπάθησα να εγκαταστήσω το kalyway 10.5.2, αλλά είχα κάποια προβλήματα. Συγκεκριμένα σε κάποια φάση μου έβγαλε still waiting for root devices. Ψάχνοντας στο google βρήκα ότι ήθελε από το bios να ενεργοποιήσω το raid. Μόλις το έκανα, λύθηκε αυτό το πρόβλημα. Όταν αρχίζει και μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον (που έχει το κλασικό φόντο του Leopard) και μου λέει να επιλέξω γλώσσα, δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό γιατί δεν υπάρχει καμία απόκριση από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Δεν είναι usb, είναι σειριακά και από ό,τι διάβασα στο google, για αυτό δεν τα αναγνωρίζει. Προς το παρόν δε σκέφτομαι να βάλω usb keyboard και mouse (σε περίπτωση που αγοράσω, υπάρχει πρόβλημα αν τα συνδέσω σε hub, γιατί έχω έλλειψη κενών usb θέσεων;). Υπάρχει πιθανότητα να το λειτουργήσω έτσι ή δεν πρόκειται να κάνω τίποτα; Επίσης, διάβασα ότι μπορώ να κάνω εγκατάσταση με σειριακό ποντίκι και πληκτρολόγιο με το leo4all. Αληθεύει κάτι τέτοιο;
Και κάτι τελευταίο, αν αντί να αγοράσω usb mouse & keyboard, πάρω (πώς το λένε, αυτό που μπαίνει μπροστά στο καλώδιο και κάνει τη σειριακή θύρα usb) και το βάλω στο hub, λέτε να λειτουργήσει;
Φιλε μου, το mac os x86 (δηλαδη το mac os x σε pc) θελει πολυ διαβασμα,λιγη τυχη κ συμβατο hardware.
Το βασικοτερο ειναι να εχεις αγορασει συμβατο hardware.
Να προσπαθεις με τυχαιο hardware να δουλεψει, με συνεχες νταντεμα, patch πανω στο patch, δεν ειναι λυση..
Πιο πολυ θα το σιχαθεις κ θα το βαρεθεις.
Ενω αν ειχες συμβατο hardware, σκεψου οτι θα μπορουσες να βαλεις το mac os x κατευθειαν απο το αυθεντικο cd του leopard χωρις κανενα patc. Native τελειως!
Ομως ,αυτο δε γινεται στην περιπτωση σου. Διαλεξες τον δυσκολο δρομο! :p
Οποτε πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα και δοκιμες. Το παρων forum δεν μπορει να σου λυσει πολλες αποριες.
Γραψου στο insanelymac.com, αρχισε το διαβασμα κ το ψαξιμο για παρομοιο προβληματα κ μηχανηματα εδω:
http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=85
κ ισως με καταφερεις κατι.
Προσωπικα ομως πιστευω οτι αυτο που θα βιωσεις θα ειναι κατι κουτσουρεμενο , με πολλαπλα patches για να πετυχεις συμβατοτητα κλπ.
Δεν θα μπορεσεις ετσι να το εχεις για κυριο λειτουργικο. Για κυριο λειτουργικο θελεις συμβατο-προσεκτικα διαλεγμενο hardware.
Μη τρελαινεσαι δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο.
Προδωπικα ενω δεν ειχα προβλημα με την TOH's σε laptop Lenovo οταν oμως δοκιμασα στο Dell XPS M1330 ενω γινοταν εγκατασταση κανονικα στο πρωτο Boot εβγαζε kernel panic.
H Kalyway δεν ολοκληρωσε καν το setup.
Αφου ψαχτηκα λιγο ειδα οτι για το laptop μου (Dell XPS M1330) χρειαζομαι την IatKos EFI 4.1i
Την εχω και λεω να τη βαλω οποτε θα μεταφερω εντυπωσεις. Εκ των προτερων γνωριζω οτι δεν θα αναγνωριζει τη καρτα wireless γι'αυτο εχω παραγειλει ηδη μια συμβατη απο e-bay (27euro).
Mη σε μπερδευουν οι εκδοσεις ολο και καποια θα υπαρχει για το συστημα σου.
Για το λογο αυτο ριξε μια ματια αυτού (http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL).
Ειναι HCL απο εκει θα δεις ποια ακριβως εκδοση θελεις.
Πιστευω οτι αξιζει να προσπαθησεις να το κανεις εστω και για πειραματισμο.
Αλλωστε η εμπειρια ειναι αυτη που μετραει.
Κων/νος Κωστακ...της
Αποφοιτος 27ου Δημοτικου Σχολειου Περιστεριου
Σχεδον Καλως Πεντε
Αφηστε τους υποτιτλους ελευθερους.. (http://www.subs4free.com/)
Πιστευω οτι αξιζει να προσπαθησεις να το κανεις εστω και για πειραματισμο.
Αλλωστε η εμπειρια ειναι αυτη που μετραει.
+1 σε αυτο!
ostvarivanje
03-11-08, 18:54
Επειδή έχω αρχίσει να διαβάζω και βλέπω αρκετό κόσμο να το έχει εγκαταστήσει και να του είναι λειτουργικό, δε νομίζω ότι είναι τόσο "μαύρα" τα πράγματα, όσο τα παρουσιάζεις. Δοκιμή θέλω να κάνω και αν "μου κάτσει" να το χρησιμοποιώ παράλληλα με τα win.
Από εκεί και πέρα το τι λειτουργεί από το hardware μου και τι όχι, δεν μπορώ προς το παρόν να το ελέγξω γιατί δεν μπορώ να το εγκαταστήσω, λόγω του ότι δεν λειτουργούν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Αυτό είναι το πρόβλημά μου προς το παρόν. Αν το λύσω αυτό, θα πάω παρακάτω.
Δεν πάω με την προοπτική να χρησιμοποιώ μόνο leopard ώστε να αγοράσω καινούριο υπολογιστή από την αρχή. Θέλω να δω καταρχάς τι μπορώ να κάνω με αυτόν που έχω.
Να μεταφέρω και τη δικιά μου εμπειρία από την "επιτυχημένη" εγκατάσταση σε PC.
Το PC ένα παλιό 478 socket με P4@3.2 1GB 400άρα RAM
1 DVD, 1 80GB WD IDE και αυτά
Mobo: Albatron 865PE Lite Pro (ή κάπως έτσι)
Graphics: ATI Radeon 9600 Pro 128 MB
Keyboard PS2 (το USB Keyboard δεν δουλεύει)
Mouse USB
Media: Kalyway 10.5.2
Η εγκατάσταση πήγε σφαίρα και απροβλημάτιστα
Δεν έβαλα τίποτα extra (και αργότερα που το ξανάκανα με extra έσπασε το σύμπαν, οπότε το ματάξανάκανα χωρίς τίποτα και πάλι μπήκε καλά)
Τι δουλεύει OOTB:
* Ήχος (on board)
* Γραφικά 50% - 1024*768 χωρίς QE/CI , γενικά παλεύεται αλλά όχι για καθημερινή χρήση
* Boot απευθείας χωρίς DVD κλπ (βέβαια είναι μόνο του και όχι Dual Boot)
* DVD (δεν δοκίμασα ακόμα να γράψω αλλά διαβάζει)
Τι δεν δουλεύει:
* Καμία PCI δεν αναγνωρίζεται από τον Profiler
* USB δεν διαβάζει τα stickάκια (φτιάχτηκε)
* Ethernet
* Wifi (φτιάχτηκε)
* Sleep function (δεν κάνει τίποτα)
Το Wifi (Linksys WMP54G pci) έφτιαξε με το Ralink2500 kext
Tα USB ήταν θέμα version του Kernel vs Kext, φτιάχτηκε με ένα patch
To ethernet ίσως δεν ασχοληθώ αφού με wifi παίζω μόνο ούτως ή άλλως.
Το κυρίως πρόβλημα που μένει (πέραν της σταθερότητας που δεν την έχω δοκιμάσει) είναι τα γραφικά που μέχρι τώρα δεν είχα επιτυχία ότι και αν δοκίμασα και το πως θα κάνω update (έκανα βλακωδώς το επίσημο και εκεί ήταν η πρώτη επανεγκατάσταση).
Αυτά για την εμπειρία μου, αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το ποστάρω μπας και χρησιμεύει σε κάποιον. :)
Eγω το εβαλα σε Laptop Dell και παει g@m!0nt@s..
Εχω μεσα και τα Vista κανω Dual Boot
Eιναι πολυ πιο γρηγορο απο τα Vista και πολυ πιο ομορφο.
Δεν ειχα προβλημα με την εγκατασταση εκ των προτερων ηξερα οτι δεν
θα αναγνωριζε τη Wlan intel4965 και ετσι φροντισα με 24€ να παρω μια
Atheros7008.O ηχος χρειαστηκε ενα driver που το βρηκα ευκολα.
Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν κλεινει οταν κανω shutdown, γινεται
ομως ολη η διαδιακασια τερματιζει τα services κανει unmount το δισκο
αλλα μενει ανοιχτο.
Αυτού (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=249970) ειναι ο οδηγος μου..
Mercyful_Fate_666
24-11-08, 14:40
Welcome to the club. :clap:
Ήσουν πολύ πιο τυχερός από μένα πάντως, γιατί δεν σε ταλαιπώρησε καθόλου (σε αντίθεση με μένα).
Το πρόβλημα με το shutdown/restart μου το κάνει και εμένα. Αν και υπάρχουν κάποιες προτεινόμενες λύσεις, εμένα καμία δεν μου έχει δουλέψει...
ostvarivanje
24-11-08, 17:41
Εγώ αν και δοκίμασα σχεδόν όλες τις διανομές που είναι για amd (kalyway, leo4all, zephyroth's, lowlessppc), τελικά η πιο σταθερή από όλες στο σύστημά μου είναι η leo4allv3 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αφού κατάφερα και την webcam να λειτουργήσει, είμαι πολύ καλά. Τα μόνα ζητήματα που έχω τώρα είναι ότι δε μου λειτουργεί το μικρόφωνο και η κάρτα τηλεόρασης που είναι σε pci και δεν το βλέπω να λειτουργεί.
@ Mercyful_Fate_666: Ποιον kernel έχεις; Τον 9.2.0; Αν θες δοκίμασε τον 9.5 beta 2, είναι αρκετά καλός και πολύ σταθερός. Εγώ τον δοκίμασα λίγο γιατί είχα πρόβλημα μετά το sleep, δεν επανερχόταν ο υπολογιστής. Και με αυτόν τον kernel λύθηκε το πρόβλημα που είχα. Όμως, είχα άλλο ζήτημα μετά. Δε μου λειτουργούσε το bluetooth dongle και έτσι επέστρεψα στον προηγούμενο kernel μιας και το bluetooth το χρησιμοποιώ πολύ συχνά για να περνάω προγράμματα στο windows mobile κινητό που έχω.
Να μην ξεχάσω ότι η leo4allv3 έρχεται με leopard 10.5.2 και αναβάθμισα κατευθείαν σε 10.5.5 χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτό που μου έκανε πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όταν κλείνεις τον υπολογιστή, αυτός σβήνει σε 5 δευτερόλεπτα. Δεν περίμενα να δω σε λειτουργικό τέτοιο πράγμα. Απλά φοβερό (και το χαρακτηριστικό αυτό, αλλά και το λειτουργικό σύστημα).
Αλλά βέβαια μην ξεχνιόμαστε... από Arch Linux γράφω τώρα! :p
H εκδοση Iatkos v4i ειναι η καλυτερη που εχω δοκιμασει.
Ειναι μολις 2.4GB δηλ. απαλαγμενη απο περιτα files.
Τρεχει Native Vanilla Kernel δηλ. το βλεπει σα καθαρο Mac
(εχει βεβαια και αλλους Patch Kernels αλλα δε χρειαστηκαν σε μενα)
Εχει build-in EFI v.8 που σημαινει οτι μπορεις να κανεις
ενημερωσεις χωρις προβλημα.
Την εχουν φτιαξει οι φιλοι μας οι Τουρκοι!!
Εχω κατεβασει και μια νεα Ideneb v1.3 αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα
nikos00000
28-11-08, 23:52
Bootάρω απο το DVD του Mac OSX και δεν γίνετε τίποτα. Φορτώνουν τα Windows κανονικά. Έχω ρυθμίσει από το BIOS ως 1st Start Up Device το DVD Drive. Τη να κάνω?
prodromosfan
29-11-08, 11:29
Bootάρω απο το DVD του Mac OSX και δεν γίνετε τίποτα. Φορτώνουν τα Windows κανονικά. Έχω ρυθμίσει από το BIOS ως 1st Start Up Device το DVD Drive. Τη να κάνω?
Τι ακριβώς προσπαθεις να κάνεις?
Σε pc για να εγκαταστησεις MAC OS X πρεπει να κατεβάσεις απο το internet ενα patchαρισμένο image να το κανεις boot με αυτο το pc.
Το αυθεντικό DVD MAC OS X (απο την APPLE δηλαδή) δεν κάνει τιποτα.
Οχι δε παιζει το αυθεντικο CD γιατι δεν αναγνωριζει το pc στη whitelist.
Θελει μια εκδοση σου προτεινω Iatkos v4i (leopard 10.5.4) ή ideneb v1.3 (10.5.5)
Eγω εβαλα την iatkos και εκανα update σε 10.5.5
iATKOS 5i 10.5.5 DVD for Intel is released.
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=138830
JediMasterMANIAC
01-12-08, 18:59
εγω βασικα με iDeneb που εχω μου δουλεύουν όλα με ένα μικρο πρόβλημα. Με την εγκατάσταση των drivers/kexts οπως θέλετε πείτε τα κολάει το σύστημα μετά από λίγο (απλά freeze κ μονο με reset συνέρχεται)
Με safe mode δουλεύει άψογα χωρίς προβλήματα. Κάτι μου λέει ότι φταίει ο ήχος (Gigabyte P35-DS3 motherboard) (η GPU είναι 9600GT (nvidia) )
nikos00000
03-12-08, 18:13
Οχι δε παιζει το αυθεντικο CD γιατι δεν αναγνωριζει το pc στη whitelist.
Θελει μια εκδοση σου προτεινω Iatkos v4i (leopard 10.5.4) ή ideneb v1.3 (10.5.5)
Eγω εβαλα την iatkos και εκανα update σε 10.5.5
Έβαλα την έκδοση Iatkos v4i και δεν γίνετε τίποτα. Εμφανίζει η άσπρη εικόνα με το μήλο και φορτώνει.
Mercyful_Fate_666
03-12-08, 23:39
Κάνε boot σε verbose mode (δίνει -v όταν σου το ζητάει εκεί που μπουτάρει) και δες που ακριβώς κολλάει. ;)
nikos00000
04-12-08, 01:30
Έψαξα στο Google και όση αχούνε αυτό το πρόβλημα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
........Auto merged post: nikos00000 πρόσθεσε 92 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Μάλλον θα δώσω 1.000€ και θα πάρω έναν iMac.
Έψαξα στο Google και όση αχούνε αυτό το πρόβλημα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
........Auto merged post: nikos00000 πρόσθεσε 92 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Μάλλον θα δώσω 1.000€ και θα πάρω έναν iMac.
Η καλύτερη επιλογή.
prodromosfan
04-12-08, 11:12
Έβαλα την έκδοση Iatkos v4i και δεν γίνετε τίποτα. Εμφανίζει η άσπρη εικόνα με το μήλο και φορτώνει.
το dvd ειναι σε master καλωδιο?
nikos00000
04-12-08, 11:24
το dvd ειναι σε master καλωδιο?
Τι εννοείς?
Δεν μας λες τη μητρικη εχεις και γενικοτερο το υπολοιπο hardware??
Τελος, με ide dvd ειναι δυσκολη η εγκατασταση. Με sta dvd εχεις περισσοτερες πιθανοτητες.
nikos00000
05-12-08, 12:04
Θέλω να περάσω το MAC OS X LEOPARD σε PC.
Έχω το παρακάτω υπολογιστή.
Μητρική: Asus P5Q
Επεξεργαστή: Intel Core 2 Duo 7300 2.66 GHz
Μνήμη RAM: DDR2 2GB
Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 8600GTS
Σκληρό δίσκο: 160 SATA
DVD Drive SATA
Την πρώτη φορά δοκίμασα με το αυθεντικό DVD από την Apple. Bootαρα από το DVD και δεν έγινε τίποτα. Φορτώσανε τα Windows κανονικά.
Την δεύτερη φορά δοκίμασα με την έκδοση Iatkos v1i. Bootαρα από το DVD και όταν μου το ζήτησε πάτησα –v και άρχισε να φορτώνει και σε ένα σημείο κόλλησε και δεν προχωρούσε.
Τη να κάνω?
Δοκίμασε τις υπόλοιπες.... :)
Ωραίο Site insanelymac btw.
nikos00000
05-12-08, 15:37
Δοκίμασε τις υπόλοιπες.... :)
Πιες υπόλοιπες που υπάρχουν?
Αρκετές θα έλεγα...Πήγαινε στο forum που σου είπα. Διάβασε λίγο για να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται και ποια από τις "προσπάθειες" θα ταιριάξει καλύτερα με το hardware σου.
prodromosfan
05-12-08, 20:06
Τι εννοείς?
καταρχάς οι εκδόσεις Mac Os X 10.4.XXX
εγκαθίστανται μόνο αν το dvd συνδεδεμενο με ide είναι σε master κανάλι.
Οι εκδόσεις 10.5.ΧΧΧ εγκαθίστανται μόνο απο sata dvd rom.
JediMasterMANIAC
05-12-08, 20:43
Οι εκδόσεις 10.5.ΧΧΧ εγκαθίστανται μόνο απο sata dvd rom.
Αυτό δεν πρέπει να ισχύει γιατί τότε δεν θα το είχα εγκαταστήσει ;) IDE συνδεση με το dvd-rec κ μια χαρά εγκαταστάθηκε
prodromosfan
05-12-08, 23:01
Αυτό δεν πρέπει να ισχύει γιατί τότε δεν θα το είχα εγκαταστήσει ;) IDE συνδεση με το dvd-rec κ μια χαρά εγκαταστάθηκε
τοτε μάλλον θα εξαρταται απο την εκδοση που βάζεις.
σε μενα πάντως θυμαμαι kalyway 10.5.2 δεν εμπαινε εξαιτιας ide dvd-rom
nikos00000
07-12-08, 18:52
Δοκίμασα με την έκδοση LEO4ALL V1 LEO4ALL V2 LEO4ALL V5. Bootαρα από το DVD και όταν μου το ζήτησε πάτησα –v και άρχισε να φορτώνει και μετά έκανε επανεκκίνηση ο υπολογιστής.
Iatkos 5i (intel) Mac OS X Leopard 10.5.5
H τελευταια εκδοση του Leopard απο την ομαδα Iatkos.
Eιναι η πιο συμβατη εκδοση μολις 2.4Gb απαλαγμενη απο περιτα files
Η μοναδικη που επαιξε στο laptop Dell XPS M1330
oλες οι αλλες δεν προχωρησαν καν στο Installation (iDeneb, Kalyway, ToH)
Αν θελετε Dual Boot με Vista καντε τα εξης:
Τι θα χρειαστουμε
Dvd's
Vista
OSX86 Iatkos v5i (Leopard 10.5.5) .
Utilities
Easybcd (Vista)
Κανουμε εγκατασταση πρωτα τα Vista.
Eπιλεγουμε Custum Install.
Aναλογα με το δισκο που εχουμε επιλεγουμε το Partition οπου θα
εγκατασταθουν τα Vista φροντιζοντας παραλληλα να αφησουμε ελευθερο
χωρο ώστε να βαλουμε μετα το OSX86.
Στη δικη μου περιπτωση σε δισκο 320GB επελεξα 200GΒ για τα Vista αφηνοντας
ελευθερα 120GB για το OSX86
Αφου τελειωσουμε με την εγκατασταση των Vista απενεργοποιουμε το UAC
Παμε στον Disk Management
Επιλεγουμε τον ελευθερο χωρο και δημιουργουμε partition δεν είναι αναγκη να του δωσουμε γραμμα απλα πρεπει οπωσδηποτε να το κανουμε format FAT32 και μετα να κανουμε πανω του δεξι κλικ και να το κανουμε Active.
Βαζουμε το DVD OSX86 στη δικη μου περιπτωση επελεξα την εκδοση Iatkos v4i
Oταν φτασουμε στον Installer παμε Disk Utilites επιλεγουμε το Partition που θελουμε
(Προσοχη δεν επιλεγουμε ολο το δισκο) το κανουμε erase και διαλεγουμε συστημα αρχειων Mac Journalled. Δινουμε και ένα ονομα στο partition (εγω εδωσα Mac).
Bγαινουμε από Disk Utilities για να συνεχισει ο Mac Installer.
Aπο εκει διαλεγουμε το δισκο που θα γινει η εγκατασταση και μετα καλο θα ηταν
να διαλεξουμε Customize ώστε να βαλουμε τα πακετα (Patch,Drivers,System) που μας
ταιριαζουν.
Ενας καλος συνδυασμος ειναι ο εξης:
PC EFI V9
Apple Decrypter ή dsmos
SMBIOS-EFI (για Desktop) SMBIOS-EFI Air (Laptop) ή SMBIOS Resolver
PS/2 (Aπαραιτητο ακομα και για Laptop)
VGA τη καρτα που εχετε
SATA (αναλογα εγω για Dell XPS M1330 & LG X110 επελεξα Intel AHCI SATA)
NTFS-3G (γραφει και διαβαζει δισκους Windowz)
Network τη καρτα δικτυου που εχετε
Αν κατα την επανεκινηση σας βγαλει μυνημα Mac os version: not yet set
επαναλαβετε την εγκατασταση με
dsmos αντι Apple Decrypter
SMBIOS Resolver αντι SMBIOS-EFI, SMBIOS-EFI Air
Τωρα όμως πρεπει να αποκαταστησουμε τα Vista ώστε να εχουμε και τα 2 λειτουργικα. Όπως θα ειδατε όταν εγινε restart υπηρχε μονο το λειτουργικο OSX86 αυτό όμως δε σημαινει ότι χαθηκαν τα Vista.
Bαζουμε το DVD των Vista αφου περασουμε τις εισαγωγικες οθονες επιλεγουμε repair. Aπο εκει command line αφου ανοιξει η κονσολα δινουμε
Diskpart
DISKPART> list disk
DISKPART> select disk 0
DISKPART> list partition
DISKPART> select partition 1
DISKPART> active
Επιστρεφοντας στο βασικο menou repair επιλεγουμε την πρωτη επιλογη (repair)
Κανοντας restart θα δουμε τα Vista.
Καιρος όμως να εχουμε και τα 2 λειτουργικα.
Κατεβαστε το προγραμμα EasyBCD απ’ αυτου (http://neosmart.net/dl.php?id=1)
Πηγαινετε
Add Remove Entries->Add an Entry->Type:Generic X86 PC, Name:NST Mac OS X
(η δινετε ότι name θελετε) Παταμε Save και κανουμε restart
Αυτό ηταν τωρα πια κατά την εκκίνηση θα μπορειτε να διαλεξετε αναμεσα στα 2 λειτουργικα.
Για να δειτε συμβατοτητα με Hardware που τυχον εχετε κοιταξτε αυτού (http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.2)
snakething
11-12-08, 23:27
εγω εβαλα atkos 5i (intel) Mac OS X Leopard 10.5.5
εχω intel e6750,9600gt,sata hd ,sata dvd, kai msi p35 platinum
και παιζει μια χαρα ειναι τελειο το λειτουργικο τι να λεμε τωρα ουτε βιντοουζ ουτε λινουξ.
Αλλα πρεπει να κανεις και καποιεσ ρυθμισεις και στο bios.
ριξε μια ματια εδω:
http://forum.insanelymac.com/index.php?
Σε Kalyway 10.5.2 που έβαλα και εγώ μέχρι να το εγκαταστήσω είχα τραυματικές εμπειρίες (αλλαγή καλωδιών IDE κλπ κλπ)
Τελικα η "συνταγή" που πέτυχε ήταν:
AMD Athlon 3200+ 2.00 GB RAM
1. IDE 1 MASTER Δίσκος ( Kalyway).
2. IDE 1 SLAVE DVD ROM
3. SATA 1 - WINDOWS XP
4. SATA 2 - Opensuse
Παιζουν:
1. LAN, βλέπει το τοποικό μου δίκτυο μια χαρα και ανταλλάσω και αρχεία. (Μέσω ethernet)
2. Εγκατάσταση ένα σωρό εφαρμογών.
Δεν παίζουν:
Wireless LAN
Ανάλυση οθόνης μόνο 1024χ768
ήχος.
Δε με ενδιαφέρουν τα τελευταία. Το θεωρώ μεγάλη επιτυχία αυτό που πέτυχα.
Να σημειώσω ότι για το multiboot θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο grub όπου με ελάχιστες - αλλά πολύ ελάχιστες - ρυθμίσεις μέσω opensuse έκανε το θάυμα του.
Αλήθεια, αν κάνω software update, θα το χάσω το λειτουργικάκι;
Υπαρχει ειδικη εκδοση Update για Kalyway 10.5.2 δε χρειαζεται να ψαψεις και πολυ.
Η Iatkos 5i αν επιλεξεις απο setup PC EFI V9 λεει οτι μπορει να κανει on-line updates!! αλλωστε το LG X110 το βλεπει σαν MacBook Pro δεν το εχω δοκιμασει ομως.
Στη προηγουμενη εκδοση iatkos 4iεκανα update απο 10.5.4 -> 10.5.5 κατεβαζοντας το compo-update απο το επισημο site της Apple. To μονο που χρειαστηκε ηταν απλα να ανοιξω ενα terminal και να δωσω μια εντολη κατα τη διαρκεια του update.
Πες μου τι wireless card εχεις
VIVA ALBANIA
Έχω bundled μια κάρτα atheros (RT2500) αλλά έχω από παλιά και ένα φλασακι από τα γνωστά (WG311 της netgear) το οποίο το έχω για backup.
Επίσης:
Πως θα γίνει να διαβάσω το ext3 δίσκο του linux?
κάθε φορά που μπουτάρει το mac os πετάει ένα μύνημα για eject το δίσκο του linux και μου την έχει δώσει.
Πως θα γίνει να το κάνω moynt και ναδιαβάζω τα δεδομένα και να σταματήσει να μου τα σπάει;
Δες κι αυτά:
http://code.google.com/p/macfuse/
http://sourceforge.net/projects/ext2fsx/
Προσωπικά, θα απέφευγα να κάνω write στο ext3 partition από OSX αφού τρέχεις κάτι σημαντικό για την δουλειά σου εκεί.
ツ
λες φίλε να συντρέχει κίνδυνος mess?
Δεν ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει τα συγκακριμένα. Απλά, όταν είναι για δουλειά, προσωπικά προτιμώ το: better safe than sorry. ;)
Αναζητηστε το HaltRestart.kext (psystar) για να λύσετε τα οποια προβληματα restart /shutdown οποιος επιθυμει επίσης μπορει να δοκιμασει kernel πατσαρισμενο για sleep κυκλοφορούν , Mac OSX is the best OS around
Αναζητηστε το HaltRestart.kext (psystar) για να λύσετε τα οποια προβληματα restart /shutdown οποιος επιθυμει επίσης μπορει να δοκιμασει kernel πατσαρισμενο για sleep κυκλοφορούν , Mac OSX is the best OS around
Δωσε μας Link
Here you go ...http://store.psystar.com/opensource/openHaltRestart/OpenHaltRestart_1.0.3.kext.zip
ΕΡΩΤΗΣΗ:
εχθες πηγα να βαλω στο desktop iatkos 5i 10.5.5 πριν ξεκινησω την εγκατασταση ,μεσω του disk utility πηγα να φτιαξω τον δισκο που εχω 640gb western digital sata2 απο FAT32 σε journaled ext και να του κανω erace.Δυστηχως ομως με το που ξεκιναει μου πεταει οτι δεν μπορει να γινει erase λογου error.τον κανει erase μονο σε FAT32. τι μπορει να φταει?
ΥΓ:o hdd στα vista δουελευει μια χαρα σαν δευτερος δισκος.
Ερωτηση κανεις boot με το dvd για να εγκαταστησεις osx στον ιδιο δισκο ή σε δευτερο δισκο ??
Ερωτηση κανεις boot με το dvd για να εγκαταστησεις osx στον ιδιο δισκο ή σε δευτερο δισκο ??
κανω boot με το dvd για να εγκαταστησω osx στον δευτερο δισκο μου.
@ ADSLgr.com All rights reserved.