PDA

Επιστροφή στο Forum : Προμήθεια F16Σελίδες : [1] 2 3

vasper
03-11-05, 16:02
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 03.11.2005
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥΣχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην προμήθεια των αεροσκαφών F-16 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνονται τα εξής:

Α. Όλες οι επιχειρησιακές και τεχνικές απαιτήσεις του ΓΕΑ έχουν συμπεριληφθεί στην Letter of Request (LOR) που εστάλη στην Αμερικανική Κυβέρνηση.

Β. Μήνες τώρα και συγκεκριμένα αμέσως μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ της 19ης Ιουλίου 2005, στην οποία αποφασίστηκε η προμήθεια 30 + 10 αεροσκαφών F-16 Block 52+ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ανακοινώσεις τύπου, όσο και σε ενημερωτικά κείμενα, τα οποία διατέθηκαν προς όλους εκείνους τους αποδέκτες που ζήτησαν ενημέρωση επί του θέματος, αναφέρεται και το επαναλαμβάνει συνεχώς, στην διακρατική συμφωνία και στα οφέλη της και επομένως οποιοσδήποτε μπορεί να τα αναπαράξει ακόμη και κατά γράμμα.

Τελικά μήπως αυτό που ενοχλεί είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για διακρατική συμφωνία, που «κόβει» το δρόμο στους μεσάζοντες;

Επί της ουσίας, η οποία σκοπίμως τον τελευταίο καιρό, συστηματικά από ορισμένους αποκρύπτεται, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, ότι τα αεροσκάφη που θα αποκτηθούν, μέσω της διακρατικής αυτής συμφωνίας, θα είναι τα πλέον σύγχρονα και με την καλύτερη σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας, από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν.

Αυτή η δυσάρεστη, για τους κύκλους της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού, πραγματικότητα, θα αποδειχθεί σύντομα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, οπότε οι Έλληνες πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν.

maxcp
03-11-05, 16:04
3.11.2005] Σε μέγα σκάνδαλο εξελίσσεται η συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Aμυνας ως προς την αγορά των F-16. Aπό τη μια αγνοεί σχόλιο - κρίσιμη επισήμανση του αρχηγού της Πολεμικής Aεροπορίας για παραγγελία βασικού συστήματος (LONG SHOT) που αυξάνει την εμβέλεια των όπλων, δίνοντας φτερά στις βόμβες ελευθέρας πτώσεως MK-83, CBU-58 και CBU-71.
Aπό την άλλη το υπουργείο Aμυνας εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις με επιχειρήματα υπέρ του τρόπου αγοράς των F-16 που αυτούσια περιλαμβάνονται σε non paper της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed, που πριν από ημέρες είχε κυκλοφορήσει στον Tύπο μέσω e-mail.
Kατά τη διαδικασία οριστικοποίησης των απαιτήσεων του προγράμματος προμήθειας των αεροσκαφών F-16 block 52+ στις 5 Oκτωβρίου του 2005, ο αρχηγός ΓEA αντιπτέραρχος Γ. Aυλωνίτης ζητεί να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις στις προτεινόμενες διαμορφώσεις ως προς τα οπλικά συστήματα που θα πρέπει να φέρουν τα νέα F-16.
Eιδικότερα, ο A/ΓEA ζητεί την τοποθέτηση του λογισμικού Long Shot στα νέα F-16, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμβέλεια τα υπάρχοντα όπλα-βόμβες που διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Πολεμική Aεροπορία, καθώς και όσες σύγχρονες βόμβες αγοραστούν στο μέλλον.
Tο κόστος της τοποθέτησης και πιστοποίησης του συγκεκριμένου λογισμικού υπολογίζεται στα 78 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία αγνόησε το συγκεκριμένο σχόλιο του αρχηγού ΓEA και στις 17 Oκτωβρίου απέστειλε στις HΠA τη LOR χωρίς να έχουν γίνει οι προτεινόμενες τροποποιήσεις!
Στο σημείο αυτό είναι αναγκαίο να τονισθεί ότι πριν από έναν χρόνο συστήθηκε Eξεταστική Eπιτροπή, διότι κατά την αγορά των αμερικανικών ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ ο τότε υπουργός Aμυνας κ. A. Tσοχατζόπουλος δεν είχε λάβει υπόψη του το σχόλιο και τις παρατηρήσεις του διευθυντή Πυροβολικού!
Ωστόσο στην περίπτωση της αγοράς των F-16, όπου αγνοείται το εν λόγω σχόλιο του αρχηγού ΓEA, οι επιπτώσεις στον τομέα της επιχειρησιακής ισχύος του αεροσκάφους είναι πολλαπλές, τις οποίες όμως για ευνόητους λόγους δεν θεωρούμε αναγκαίο να παραθέσουμε.
Aπλώς περιοριζόμαστε στο γενικό συμπέρασμα ότι και τα νέα υπό παραγγελία F-16 δεν θα διαθέτουν το λογισμικό - ηλεκτρονικά συστήματα που θα πολλαπλασίαζαν την επιχειρησιακή δυνατότητα των υπαρχόντων όπλων και επιπλέον θα υποστήριζαν τα «έξυπνα› όπλα που επιθυμεί να αποκτήσει η ελληνική Πολεμική Aεροπορία, όταν θα τα αποδεσμεύσουν οι HΠA.

Το κόστος
Mάλιστα η απάλειψη του λογισμικού Long Shot από τη LOR που υποβλήθηκε στις HΠA έγινε πριν ανακοινώσει το Kογκρέσο ότι το κόστος της συγκεκριμένης αγοράς θα ανέλθει στα 3,1 δισ. δολάρια! Aρα στα 3,1 δισ. ΔEN έχουν υπολογιστεί τα 78 εκατομμύρια δολάρια που αρχικά είχε κοστολογηθεί το συγκεκριμένο σύστημα.
Aλλωστε για όσα όπλα και συστήματα δεν ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν στην Eλλάδα οι Aμερικανοί ΠOTE δεν έδωσαν τιμές.
Eπομένως δεν ισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το κόστος που ανακοίνωσε το Kογκρέσο εκτοξεύτηκε στα 3,1 δισ. δολάρια διότι η Πολεμική Aεροπορία συμπεριέλαβε στη λίστα των απαιτήσεων τον μεγαλύτερο αριθμό λειτουργικών και οπλικών συστημάτων, προκειμένου να έχει στη συνέχεια το ευρύτερο δυνατόν φάσμα τελικής επιλογής συστημάτων.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=757&subid=2&pubid=15583

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ : http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18381&m=N09&aa=1

Eπιχειρήματα-καρμπόν για τα F-16

Eπίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, «φωτοτυπία» των non paper της Λόκχιντ

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Ποιος αντέγραψε ποιον στη συγγραφή των επιχειρημάτων υπέρ του τρόπου αγοράς των 40 νέων F-16 με διακρατική συμφωνία που επικαλέστηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σε ανακοίνωσή του για να στηρίξει την επιλογή του;

Αριστερά: απόσπασμα της ανακοίνωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στις 31 Οκτωβρίου 2005 και δεξιά του non paper της αμερικανικής εταιρείας που εστάλη στις 28 Οκτωβρίου. Οι ομοιότητες είναι εμφανείς

Ο... δράστης αναζητείται από χθες μεταξύ του πωλητή (της αμερικανικής εταιρείας Λόκχιντ Μάρτιν) και του υποψήφιου αγοραστή (του ελληνικού Πενταγώνου) οι οποίοι αν μη τι άλλο αποδείχτηκε ότι έχουν ακριβώς ίδια, «λέξη προς λέξη», επιχειρήματα!

Το θέμα ανέκυψε χθες όταν εντοπίστηκε ότι η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την 31η Οκτωβρίου το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να υπερασπίσει τα υπέρ της διακρατικής συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας ήταν στο συγκεκριμένο σημείο «φωτοτυπία» μέρους άτυπων ενημερωτικών σημειωμάτων (non paper) που είχε στείλει τέσσερις ημέρες νωρίτερα σε εφημερίδες και σε άλλους αποδέκτες το γραφείο δημοσίων σχέσεων που υποστηρίζει επικοινωνιακά τη Λόκχιντ Μάρτιν στην Ελλάδα.

Και στα δύο κείμενα - εταιρείας και υπουργείου - γίνεται επίκληση πέντε επιχειρημάτων για να αναδειχθούν τα κατά τη γνώμη τους «υπέρ» του συγκεκριμένου τρόπου αγοράς, τον οποίο, αξίζει να σημειωθεί, είχαν χρησιμοποιήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (η N.Δ. το 1992 και το ΠΑΣΟΚ το 2002). Στα πέντε σημεία περιγράφονται με ταυτόσημο τρόπο και με τις ίδιες ακριβώς λέξεις και φράσεις πώς η αμερικανική νομοθεσία διασφαλίζει αποκλεισμό μεσαζόντων, έλεγχο της ποιότητας και του κόστους κ.λπ.

Ο εντοπισμός, χθες, της «αντιγραφής» προκάλεσε ερωτήματα καθώς, όπως σχολιαζόταν από πολλές πλευρές, η κυβέρνηση εμφανιζόταν ουσιαστικά ως «ντουντούκα» για να δημοσιοποιηθούν τα επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει η αμερικανική πλευρά.

Την εκδοχή αυτή απορρίπτει ωστόσο το υπουργείο, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς δείχνει ως πιθανό... αντιγραφέα την αμερικανική πλευρά! Συγκεκριμένα, αρμόδια αρχή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που ρωτήθηκε από «TA NEA» για το θέμα, δήλωσε ότι το non paper των Αμερικανών προέρχεται από συρραφή ενημερωτικών κειμένων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται από καιρό. Πάντα κατά την αρμόδια αρχή, ενημερωτικά του υπουργείου με αυτήν ή παρόμοια επιχειρηματολογία και πληροφοριακό υλικό για τα F-16 κυκλοφορούν σε υπηρεσίες και στον Τύπο από τις 19 Ιουλίου - μάλιστα, λένε, ένα από τα τρία non paper που είχε στείλει η εταιρεία στις 28 Οκτωβρίου μαζί με το επίμαχο ήταν non paper του Πενταγώνου που είχε χρησιμοποιηθεί σε δημοσίευμα εφημερίδας πριν από 15 ημέρες...

Στην ίδια λογική ήταν και η εξήγηση που δόθηκε από την αμερικανική πλευρά: ότι εδώ και αρκετές ημέρες έστειλε «ως σκέψεις» ενημερωτικό υλικό, για τη συγγραφή του οποίου χρησιμοποίησε «χρήσιμα στοιχεία» που βρήκε από διάφορες πηγές - όχι πάντως το υπουργείο.

Όπλα

Στο μεταξύ ολοκληρώνεται η διαδικασία διαμόρφωσης του «κοστουμιού» των F-16 που θα ζητηθεί τελικά να τιμολογηθεί από την Ουάσιγκτον. Ήδη από αμερικανικής πλευράς έχουν κοπεί τρία όπλα από τον πολύ μεγάλο κατάλογο πυραύλων, άλλων δυνατοτήτων και ανταλλακτικών που έχει απαιτήσει η Πολεμική Αεροπορία.


ΤΑ ΝΕΑ , 03/11/2005 , Σελ.: N09

vasper
03-11-05, 16:09
Ακριβώς σε αυτά τα δημοσιεύματα αναφαίρετε η ανακοίνωση. Αν την είχες διαβάσει θα το καταλάβαινες, αντί να κάνεις copy-paste από τις εφημερίδες των εμπόρων όπλων που χάνουν την προμήθεια!!!!

maxcp
03-11-05, 16:10
Μα την διάβασα κ τις ανέβασα να τις διαβάσουν όλοι κ να κρίνουν!
μας κοροιδευετε μωρε εσυ κ ο Σπήλιος?

vasper
03-11-05, 16:15
Μα την διάβασα κ τις ανέβασα να τις διαβάσουν όλοι κ να κρίνουν!

Να το γράφεις άλλη φορά. Για τον ίδιο λόγο το έγραψα και εγώ. Αλλιώς βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.μας κοροιδευετε μωρε εσυ κ ο Σπήλιος?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι σε πειράζει που χάνουν την προμήθεια οι Μεσάζοντες; Γιατί ακόμα τιμή δεν έχει συμφωνηθεί, και δεν γίνεται να συμφωνηθεί μέχρι να υπάρξει το κλείδωμα του εξοπλισμού... οπότε κάτι συμβαίνει εδώ.

apok
03-11-05, 16:19
Ευκαιρία να troll-αρετε ψάχνετε ρε??:mad:

vasper
03-11-05, 16:21
Ευκαιρία να troll-αρετε ψάχνετε ρε??:mad:

Είμαστε εντός θέματος.... σε 4 ποστ δεν γίνεται τρολλάρισμα!!!

maxcp
03-11-05, 16:23
Να το γράφεις άλλη φορά. Για τον ίδιο λόγο το έγραψα και εγώ. Αλλιώς βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι σε πειράζει που χάνουν την προμήθεια οι Μεσάζοντες; Γιατί ακόμα τιμή δεν έχει συμφωνηθεί, και δεν γίνεται να συμφωνηθεί μέχρι να υπάρξει το κλείδωμα του εξοπλισμού... οπότε κάτι συμβαίνει εδώ.

δεν με πειράζει καλά τους κάνει αλλα δεν το κάνει γιαυτο.(κ όντως υπάρχει πρόβλημα με τους καρχαρίες εμπόρους όπλων)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ!!!!!!!
η ΝΔ ειναι φερέφωνο της Αμερικης κ τους χαρίζει τόσα χρήματα απο την στιγμή που δεν έχουμε χρήματα για τπτ..
υποτίθεται οτι αυτο το κόμμα θα μείωνε τους εξοπλισμούς κ πάει κ κάνει την αγορά του 21ου αιώνα..

vasper εισαι έξυπνος.Σαυτο δεν περιμενα να είσαι υπερ του Σπήλιου..είπαμε να είσαι ΝΔ-της αλλα όχι κ εις βάρος της πατρίδας σου..

vasper
03-11-05, 17:17
δεν με πειράζει καλά τους κάνει αλλα δεν το κάνει γιαυτο.(κ όντως υπάρχει πρόβλημα με τους καρχαρίες εμπόρους όπλων)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ!!!!!!!
η ΝΔ ειναι φερέφωνο της Αμερικης κ τους χαρίζει τόσα χρήματα απο την στιγμή που δεν έχουμε χρήματα για τπτ..
υποτίθεται οτι αυτο το κόμμα θα μείωνε τους εξοπλισμούς κ πάει κ κάνει την αγορά του 21ου αιώνα..

vasper εισαι έξυπνος.Σαυτο δεν περιμενα να είσαι υπερ του Σπήλιου..είπαμε να είσαι ΝΔ-της αλλα όχι κ εις βάρος της πατρίδας σου..

Εντάξη ρε maxcp. Έχεις πρόβλημα με την Δεξιά. Δεν την θες. Τί να κάνουμε; Αλλά όχι και φερέφωνο της Αμερικής; Ξεχνάς ποιος κυβερνούσε τόσα χρόνια και τί Αμερικανικές "πρωτοβουλίες" έχει υποστηρίξει;

Όσο για την μείωση των εξοπλισμών, δεν εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από γείτονες που γίνονται όλο και ποιο επιθετικοί τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Σπήλιος έχει εχθρούς τους έμπορους όπλων που ελέγχουν τα "αριστερά" μέσα ενημέρωσης. Αυτό είναι το μόνο κακό που έχει... οπότε δεν έχω πρόβλημα να τον υποστηρίξω. Στο τέλος θα είναι καλό και για σένα. Γιατί αν φύγει ο Σπήλιος θα σημαίνει το τέλος της διακυβέρνησης αυτής για μένα. Θα έχουν υποκύψει στον χειρότερο εχθρό της χώρας μας. Έξυπνος είσαι και εσύ...

apok
03-11-05, 17:22
4 είναι τώρα.. με το troll-άρισμα που θα γίνει.....;););)

maxcp
03-11-05, 17:22
Εντάξη ρε maxcp. Έχεις πρόβλημα με την Δεξιά. Δεν την θες. Τί να κάνουμε; Αλλά όχι και φερέφωνο της Αμερικής; Ξεχνάς ποιος κυβερνούσε τόσα χρόνια και τί Αμερικανικές "πρωτοβουλίες" έχει υποστηρίξει;

Όσο για την μείωση των εξοπλισμών, δεν εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από γείτονες που γίνονται όλο και ποιο επιθετικοί τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Σπήλιος έχει εχθρούς τους έμπορους όπλων που ελέγχουν τα "αριστερά" μέσα ενημέρωσης. Αυτό είναι το μόνο κακό που έχει... οπότε δεν έχω πρόβλημα να τον υποστηρίξω. Στο τέλος θα είναι καλό και για σένα. Γιατί αν φύγει ο Σπήλιος θα σημαίνει το τέλος της διακυβέρνησης αυτής για μένα. Θα έχουν υποκύψει στον χειρότερο εχθρό της χώρας μας. Έξυπνος είσαι και εσύ...


μα σου λένε οι στρατηγοί οτι απο την αρχή δεν τα θέλαν τα Φ-16,πως διαφορετικά να στο πώ??

WAntilles
03-11-05, 18:08
Όσο για την μείωση των εξοπλισμών, δεν εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από γείτονες που γίνονται όλο και ποιο επιθετικοί τα τελευταία 15 χρόνια.

Εξαρτάται από την ανοησία και βλακεία εθνικόφρονων "δημοκρατικών" "βρακάδων" και "πατριωταράδων", σαν τον γνωστό μπουμπουκο-νομάρχη, που είπε σήμερα το αμίμητο "να πάμε να ζητήσουμε το Αφγανιστάν επειδή πέρασε από εκεί ο Μ. Αλέξανδρος".

maxcp
03-11-05, 18:41
Αγνοώντας εντελώς τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και τα ενυπόγραφα σχόλια του αρχηγού της, η πολιτική ηγεσία επιδιώκει με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση της προμήθειας των νέων μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 έστω και χωρίς βασικά όπλα.

διαβάστε όλο το άρθρο να καταλάβετε το παιχνίδι του υπουργείου..
http://www.enet.gr/online/online_text?c=110&id=48311952:offtopic: WAntilles η υπογραφή σου ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! :lol:

Agent M
03-11-05, 21:33
Καλά ρε παιδιά δεν έχουν βγει νεότερης γενιάς μαχητικά;
Το περίφημο Eurofighter δεν είναι ένα από αυτά;
Ρωτάω γιατί έχω να ασχοληθώ καιρό και έχω χάσει τη μπάλα.

Τι διάολο έχουν πάθει κι έχουν κολλήσει σώνει και καλά με τα αμερικάνικα; Πόσο μάλλον τα F-16... Εντάξει. Είναι καλά αλλά όχι να τα πληρώσουμε και χρυσάφι!

[αναπνοή]WAn[αναπνοή]όντως[αναπνοή]μαμάτη[αναπνοή]η υπογραφή σου :lol:
Μόνο που πρέπει να αλλάξει ο τόνος... Εκτός κι αν τον έβαλες έτσι επίτηδες. :rolleyes: :D

Andrew
03-11-05, 21:40
Καλά ρε παιδιά δεν έχουν βγει νεότερης γενιάς μαχητικά;
Το περίφημο Eurofighter δεν είναι ένα από αυτά;
Ρωτάω γιατί έχω να ασχοληθώ καιρό και έχω χάσει τη μπάλα.

Τι διάολο έχουν πάθει κι έχουν κολλήσει σώνει και καλά με τα αμερικάνικα; Πόσο μάλλον τα F-16... Εντάξει. Είναι καλά αλλά όχι να τα πληρώσουμε και χρυσάφι!

[αναπνοή]WAn[αναπνοή]όντως[αναπνοή]μαμάτη[αναπνοή]η υπογραφή σου :lol:
Μόνο που πρέπει να αλλάξει ο τόνος... Εκτός κι αν τον έβαλες έτσι επίτηδες. :rolleyes: :D

Εχουν βγει πολύ νεότερα, όταν τα παραλάβει η Ελλάδα οι άλλοι θα παίρνουν διαστημόπλοια!

Το πόσο πληρώνουμε είναι άλλη ιστορία.

WAntilles
03-11-05, 21:47
:offtopic: WAntilles η υπογραφή σου ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! :lol:


[αναπνοή]WAn[αναπνοή]όντως[αναπνοή]μαμάτη[αναπνοή]η υπογραφή σου :lol:
Μόνο που πρέπει να αλλάξει ο τόνος... Εκτός κι αν τον έβαλες έτσι επίτηδες. :rolleyes: :D

Νά στε καλά παιδιά. :mrgreen:

Ο τόνος επίτηδες είναι έτσι. :mrgreen:

Κάθε λεπτομέρεια στην υπογραφή είναι μελετημένη. :mrgreen:

PopManiac
04-11-05, 11:11
Πάντως, και χωρίς να μιλώ κομματικά, δεν είχε παραγγείλει Eurofighter η κυβέρνηση Σημίτη, και η κυβέρνηση ΝΔ προέβη σε ακύρωση της παραγγελίας;

Επίσης, τα Φ-16 παραγγέλθηκαν παρά τις αντιρρήσεις των αξιωματικών της ΠΑ που προτιμούσαν κάτι πιο οικονομικό και μοντέρνο; (Rafale / Eurofighter)

Θα προτιμούσα να απαντήσει στην ερώτηση κάποιος γνώστης του αντικειμένου - που παρακολουθεί το φόρουμ και δεν βαριέται να γράψει για το θέμα - παρά οι γνωστοί εδώ εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ....

manicx
04-11-05, 12:06
Το θέμα είναι ότι όταν θα τα έχουμε επιτέλους εξοφλήσει, θα έχουμε καταφέρει να νικήσουμε και τους εξωγήινους του Άρη.

hadderakk
04-11-05, 12:54
1. Οσο ειμαστε ουραγοι της Αμερικη$, θα παιρνουμε και εξοπλισμο απο αυτους θέμε-δεθέμε (chic).
2. Τα block 52+ μας τα αγοραζουν (:-k) επειδη δεν θα εχουμε ΠΟΤΕ αρκετα λεφτα να παρουμε τα block 55 [ή F/A-18 :thumbsup1 ή F-15 :thumb_dup ].
3. Μεγαλη παραγγελια γαλλικων ή ευρωπαικων α/φ θα γινει οταν βγει ο Λιακοπουλος προεδρος της δημοκρατιας [2310-521010] και στην Αμερικη προεδρος γινει ο Ronald McDonald :p
4. Για την ταμπακιερα, το eurofighter ειναι ισως το καλυτερο all-around α/φ απο καταβολης συμπαντος. Τρελο roll rate, canards, ευελιξια, αεροδυναμικο ιχνος με ιστορια 12 ετων μελετης, οικονομικοι κινητηρες (2), FADEC, πολλα ανταλλακτικα, 5ης γενιας avionics και συμβατοτητα με αμερικανικα weapon systems. Απλα δε μας αφηνουν να το παρουμε οι καλοι αμερικανοι γιατι ειναι ντα-ντα, κακο παιχνιζατσι....
>λεπτομερεια: Α, ναι, και ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ [στην οποια ΔΕΝ συμμετεχουν οι Τουρκοι, που το '96 εφτιαχναν τα 50-52 με ραγισμενες πτερυγες...]

Αλλα 10 χρονια χρεος λοιπον... Μα που εβαλα τη βαζελινη ;;....

aroutis
04-11-05, 13:44
@hadderakk
μα τι λές τώρα... είναι καλύτερα να παίρνουμε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ πράγματα... ξέρεις τώρα...

ΑΝ γινει πόλεμος -λεμε ΑΝ ΑΝ- είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ να έχουμε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, τον οποιο έχουμε ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ, αντί για π.χ. ευρωπαϊκό, ή ακόμη και ρώσικο...

Ειμαστε καλά παιδιά εμεις... ναι.. ναί...
(sarcasm mode off ;-) )
Τι λέει ο Wan για Βουστάσια;...

vasper
04-11-05, 14:56
Εξαρτάται από την ανοησία και βλακεία εθνικόφρονων "δημοκρατικών" "βρακάδων" και "πατριωταράδων", σαν τον γνωστό μπουμπουκο-νομάρχη, που είπε σήμερα το αμίμητο "να πάμε να ζητήσουμε το Αφγανιστάν επειδή πέρασε από εκεί ο Μ. Αλέξανδρος".

Wan... ξέχασες να αναφέρεις την Εκκλησία κάπου εκεί μέσα....!!!!:twisted:

vasper
04-11-05, 14:59
Και για να μη λένε μερικοί ότι δεν ενημερώνει την εθνική αντιπροσωπία (συγνώμη για την λέξη "εθνική" Wan):


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα 04.11. 2005ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥO Υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε την σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου τις 10:30, προκειμένου να ενημερώσει λεπτομερέστατα τα μέλη της, για όλες τις πτυχές της επικείμενης προμήθειας των αεροσκαφών F-16 και να απαντήσει στα όποια ερωτήματα τεθούν.

---------------------

Τί λέτε; Μπορείτε να περιμένετε μία βδομάδα πριν συνεχίσετε τις "αντιδεξίες" κορώνες; (Συγνώμη Wan για την λέξη κορώνα)

tzanerman
04-11-05, 18:41
1. Οσο ειμαστε ουραγοι της Αμερικη$, θα παιρνουμε και εξοπλισμο απο αυτους θέμε-δεθέμε (chic).
2. Τα block 52+ μας τα αγοραζουν (:-k) επειδη δεν θα εχουμε ΠΟΤΕ αρκετα λεφτα να παρουμε τα block 55 [ή F/A-18 :thumbsup1 ή F-15 :thumb_dup ].
3. Μεγαλη παραγγελια γαλλικων ή ευρωπαικων α/φ θα γινει οταν βγει ο Λιακοπουλος προεδρος της δημοκρατιας [2310-521010] και στην Αμερικη προεδρος γινει ο Ronald McDonald :p
4. Για την ταμπακιερα, το eurofighter ειναι ισως το καλυτερο all-around α/φ απο καταβολης συμπαντος. Τρελο roll rate, canards, ευελιξια, αεροδυναμικο ιχνος με ιστορια 12 ετων μελετης, οικονομικοι κινητηρες (2), FADEC, πολλα ανταλλακτικα, 5ης γενιας avionics και συμβατοτητα με αμερικανικα weapon systems. Απλα δε μας αφηνουν να το παρουμε οι καλοι αμερικανοι γιατι ειναι ντα-ντα, κακο παιχνιζατσι....
>λεπτομερεια: Α, ναι, και ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ [στην οποια ΔΕΝ συμμετεχουν οι Τουρκοι, που το '96 εφτιαχναν τα 50-52 με ραγισμενες πτερυγες...]

Αλλα 10 χρονια χρεος λοιπον... Μα που εβαλα τη βαζελινη ;;....
Αυτα που γραφεις δεν ειναι ακριβη.
Τα Φ/Α 18 δεν ειναι απαραιτητα καλυτερα των Φ 16, αν βαλεις ολες τις παραμετρους κατω. Τα Φ 15 ειναι στο τελος της υπηρεσιακης τους ζωης, τα Φ 16 οχι.
Επισης για την ταμπακιερα, αν δεν βαλεις μαζι για συγκριση Γιουροφαιτερ, Ραφαλ, Γκριπεν, Ραπτορ και τα καινουρια Σουκχοι, δεν μπορεις ετσι αφθαιρετα να λες οτι το Γιουροφαιτερ ειναι το καλυτερο...

Agent M
04-11-05, 19:28
Τα F-18 Hornet (αν θυμάμαι καλά από τους εξομοιωτές :D ) τα χρησιμοποιούσε κυρίως το Αμερικάνικο Ναυτικό. Ήταν αεροσκάφος που βρισκόταν κατά κόρον σε αεροπλανοφόρα όπως επίσης και το Α6 Intruder με τις κάθετες προσγειώσεις του. Προτιμάω τα F-16 από αυτά πάντως.
Πάντως πολύ γουστάρω τα Γαλλικά Ραφαλ και τα Σουκχοι.

tzanerman
04-11-05, 22:52
Τα F-18 Hornet (αν θυμάμαι καλά από τους εξομοιωτές :D ) τα χρησιμοποιούσε κυρίως το Αμερικάνικο Ναυτικό. Ήταν αεροσκάφος που βρισκόταν κατά κόρον σε αεροπλανοφόρα όπως επίσης και το Α6 Intruder με τις κάθετες προσγειώσεις του. Προτιμάω τα F-16 από αυτά πάντως.
Πάντως πολύ γουστάρω τα Γαλλικά Ραφαλ και τα Σουκχοι.
To Α6 δεν ειναι αεροσκαφος καθετης απο/προσγειωσης, το μπερδευεις με το Χαριερ, μια εκδοση του οποιου εχουν οι αμερικανοι πεζοναυτες (που θεωρουνται ξεχωριστο σωμα στο Αμερικα) και οχι το Ναυτικο.
Τα Φ 18 δεν επιχειρουν μονο απο αεροπλανοφορα, του λογου το αληθες, μεταξυ αλλων, τα εχουν αγορασει Ισπανοι και Ελβετοι.

mrwireless
05-11-05, 03:26
Παλι με τα καραγκιοζιλικια της ΠΑ...

"...Tο κόστος της τοποθέτησης και πιστοποίησης του συγκεκριμένου λογισμικού υπολογίζεται στα 78 εκατομμύρια δολάρια..."

Ποιος απατεωνας ζηταει 78 εκατομμυρια $$ για την ενσωματωση του Longshot?
Μαλλον επιτηδες εγινε αυτο, για να μεινει απεξω απο το πακετο...

Το κοστος του Longshot κιτ - αναβαθμιση για μια βομβα - ειναι 40,000 δολλαρια. Το λογισμικο interfacing κοστιζει οσο η αναβαθμιση 1900 βομβων? (200 κιτ υποτιθεται οτι θα παραγγελναμε...)


Οι Αμερικανοι, εκμεταλλευομενοι την ασχετοσυνη διαφορων, προτιμουν να μας πουλανε αεροπλανα 667ης γενιας που να ειναι ομως ουσιαστικα αχρηστα σε συνθηκες πολεμου - και ενα χρησιμο αεροπλανο πρεπει να εχει καλα οπλα, το αν κανει ωραια ρολλ και τα τοιαυτα μικρη σημασια εχει...

Η αεροπορια μας ειναι ουσιαστικα ανικανη να επιχειρησει συγχρονες σποστολες βομβαρδισμου και εγγυς υποστηριξης διοτι δε εχει οπλα ακριβειας - και με εξαιρεση τα Maverick (αν τα πηραμε) που δεν κανουν για προσβολη μεγαλων στοχων, δεν εχει οπλικα συστηματα αερος-εδαφους με εμβελεια πανω απο 20 χλμ

Αυτο σημαινει οτι τα αεροπλανα θα εφορμουν σε στυλ Βιετναμ, θα ειναι μεσα στην εμβελεια των εχθρικων αντιεροπορικων πριν μπορεσουν να κανουν αφεση οπλων, η οποια θα γινεται με περιπλοκους ελιγμους αποφυγης, με αποτελεσμα λιγα απο τα οπλα -απο οσα αεροπλανα δεν θα εχουν ηδη καταρριφθει- να φτασουν στο στοχο τους...

Οπως ειχα γραψει και παλιοτερα, αερομαχια εχει να γινει απο το πρωτο πολεμο του Κολπου (ανεπισημα) το 1991 - ουσιαστικα η τελευταια επισημη εγινε στα ανοιχτα της Λιβυης τη δεκαετια του 80...

Επιπλεον τα εροπλανα πλεον πετανε σε μεγαλο υψος, για να μην κινδυνεουν απο Α/Α πυροβολα και φορητους αντιεροπορικους πυραυλους, αφου θα εχει ηδη εξουδετερωθει η εχθρικη πυραυλικη αεραμυνα...οπως γινοταν πχ στη Βοσνια και το Κοσσοβο
Μονο οι Αγγλοι επιχειρησαν χαμηλου υψους βομβαρδισμους στη Βοσνια, με αποτελεσμα να χασουν καμποσα αεροπλανα χωρις ουσιαστικα αποτελεσματα...

Οι δικοι μας αντιθετα ασχολουνται ακομα, το 2005, με αερομαχιες και βομβαρδισμους με "χαζες" βομβες απο χαμηλο υψος - γιατι δεν εχουν τα ηλεκτρονικα και τα οπλα αερος-εδαφους για να εξουδετερωσουν την εχθρκη αεραμυνα...ουτε βεβαια να εκτελεσουν βομβαρδισμο απο αποσταση
Αδιαφορουν ακομα και για οπλα οπως οι βομβες με καθοδηγηση λειζερ, που χρησιμοποιθηκαν μαζικα στο πρωτο Ιρακινο πολεμο το 1991, εδω και 15 χρονια...ελαχιστες παραγγελιες εχουν γινει, παρα το οτι και τα Α7 και τα F16 εχουν την υποδομη για να τις χρησιμοποιησουν...


Οι "ιπταμενοι" της ΠΑ τα ξερουν ολα αυτα, αλλα η προτεραιοτητα παραμενει στο να μαζευουν ωρες πτησης και επιδοματα - το αν τα αεροπλανα τους θα κανουν τιποτα σε περιπτωση πολεμου ειναι δευτερευον θεμα...


To Longshot εναι μια παπαρια χαμηλης τεχνολογιας που βιδωνεται πανω σε υπαρχουσες βομβες των 500-2000 λιβρων και με καθοθηγηση GPS τις μετατρεπει σε "εξυπνα οπλα" μεσης εμβελειας.
Με την ακριβεια που εχει πλεον το GPS, η "χαζη" βομβα μπορει να αφεθει απο δεκαδες χιλιομετρα μακρια - με το Longshot κανει gliding και πεφτει σε αποσταση μερικων δεκαδων μετρων απο το στοχο, ανεξαρτητως αποστασης...κατι που μονο με πανακριβα οπλικα συστηματα μπορουσε να γινει πριν 10 χρονια

Φωτο μιας κλαστερ με βιδωμενο πανω το Longshot

http://www.globalsecurity.org/military/systems/munitions/images/longshot-pic2.jpg

Το ρεζουμε ειναι οτι ακομα και τα σαραβαλα που εχουμε (Α7 κλπ) μπορουν να ριξουν εκατονταδες τετοιες "αναβαθμισμενες" βομβες απο ασφαλη αποσταση σε καθε κυμα, και να χτυπησουν ακομα και γεφυρες η αποθηκες πυρομαχικων - κατι αδιανοητο μεχρι προσφατα

Αν προσθεσεις το Longshot σε μια CBU–87 Combined Effects Munition (νεας τεχνολογιας βομβα κλαστερ διασπορας βομβιδιων) ουσιαστικα εχεις ενα φτηνο AGM–154A JSOW (που οι Αμερικανοι αρνουνται να μας δωσουν) - και μαλιστα το οπλο θα εχει περισσοτερα βομβιδια και μεγαλυτερη εμβελεια απο το πανακριβο AGM–154A JSOW!!!!!!!

Με το οπλο αυτο, μπορει απο μερικα μονο παμπαλαια αεροπλανα, να διαλυθει μια ολοκληρη εχθρικη ταξιαρχια αρματων - σε αποσταση 100 και πλεον χλμ απο τα Ελληνικα συνορα - η το σημειο αφεσης...

Το Longshot μπορουσε πολυ ευκολα να προστεθει και στα Α7, παρολο που αυτα δεν εχουν MIL-STD-1760 bus - αγνωστο γιατι η ΠΑ αδιαφορησε να τα αναβαθμισει, οπως κανουν ακομα και τριτοκοσμικες αεροποριες - χρησιμοποιειται σε τετοιες περιπτωσεις ενα ασυρματο συστημα για να μεταδωσει τα δεδομενα GPS απο το κοκπιτ στη βομβα που βρισκεται κατω απο το φτερο...δεν χρειαζεται ουτε καν αναβαθμιση του αεροσκαφους η των ηλεκτρονικων του, απλως να γινει interfaced ο ασυρματος με το GPS ...

Παρολα αυτα, η ΠΑ, για αγνωστους λογους και με αστειες δικαιολογιες, δεν παραγγειλε ποτε το Longshot για τα Α7...και ξαφνικα βλεπουμε να δμιουργουνται και προβληματα για τα "υπερσυχρονα" F16, που διαθετουν το MIL-STD-1760 bus

Tα 78 εκαττομυρια δολλαρια χρειαζονται για να μεταφερθουν τα δεδομενα του GPS μεσω του bus στη βομβα?

Συμφωνα με ειδικους:

The LongShot kit is designed to be compatible with all combat aircraft, and requires no aircraft interface modification.
It has been successfully flight tested on a number of aircraft including the F-16 and F/A-18

Τα "νεα" αεροπλανα της ΠΑ δεν εχουν επισης ηλεκτρονικα αντιμετρα - γεγονος που καθιστα αχρηστα τα οπλα αερος-αερος με καθοδηγηση ρανταρ, αναγκαζοντας τα να εμπλακουν σε αερομαχιες με βληματα υπερυθρης ακτινοβολιας- αν δεν εχουν ηδη καταρριφθει απο τα αντιστοιχα οπλα του αντιπαλου...

Και φυσικα δεν χρειαζομαστε εναεριο εφοδιασμο, συμφωνα με "ειδικους", που φανηκε ποσο λειπει ακομα και στη περιπτωση του ατυχηματος με το Κυπριακο αεροπλανο, οταν μετα απο λιγη ωρα τα F16 εμειναν απο καυσιμα...


Ουτε το προβλημα με τα συστηματα αναγνωρισης εχθρου-φιλου των Ρωσικων πυραυλικων αντιεροπορικων ηταν τυχαιο - παρα την ηλιθιοτητα καποιας δικαστινας, που παραπλανηθηκε, και εμφανιστηκε η υποθεση σαν "λανθασμενη αγορα" η απατη...οταν ενα αντιεροπορικο συστημα δεν μπορει να αναγνωρισει το στοχο, δισταζει να ριξει - αλλα και το φιλιο αεροσκαφος θα διστασει πχ να πεταξει πανω απο τη Ροδο η τη Σαμο, ξεροντας οτι μπορει να καταρριφθει απο τα Ελληνικα αντιεροπορικα, που θα θεωρησουν οτι μαλλον ειναι Τουρκικο...

Αντιστοιχα με το Ελληνικο Α/Α συστηματα της Πολωνιας εχουν αναβαθμισθει απο τους ιδιους τους Αμερικανους, κατι που αποσιωπηθηκε απο το ΥΕΘΑ αλλα και τους παλιτικους, παρα το οτι το γνωριζαν...εξαλλου οι Πολωνοι ειχαν και περιπτερο στη εκθεση Defendory, οπου επιδεικνυαν το συστημα, που συμφωνα με τη δικαστινα και διαφορουε πονηρους δεν μπορουσε με τιποτα να "διασυνδεσει" τα Ρωσικα οπλα με ΝΑΤΟικα συτηματα αεραμυνας...το παραμυθι που πουλησαν ηταν οτι "δεν αποδεσμευαν το συστημα οι ΗΠΑ"...πραγμα που περιεργως δεν ισχυσε για τους Πολωνους...

mrsaccess
05-11-05, 04:00
Ρε δε μας δίνουν καλύτερα τα χρήματα για research; Ξέρετε τι όπλα σας φτιάχνω εγώ με 3.1 δις δολλάρια; Τα καλύτερα :mrgreen:

pelasgian
05-11-05, 04:11
Να σταματήσουν τις παπαριές και να πάρουνε Rafale.
Ακου F16 το 2008! Σιγά μη πάρουμε και τίποτα διπλάνα του κόκκινου βαρώνου,
ή κάνα χαρταετό της καθαράς Δευτέρας.

Χώρια που η Ελλάδα δεν χρειάζεται 40 F16, αλλά καμιά 80άρια apache ή comanche.

George978
05-11-05, 06:18
προτεινω την αγορα εντομοκτονων :mrgreen:

aroutis
05-11-05, 07:54
Και γω λεω, να μη ασχολούμαστε με τις παπαρίες τους, και να πάμε προς ευρώπη πλευρά, να δεις πως θα τους τσουξει, το μόνο που τους τσουζει ειναι το χρήμα.

Εχουμε ομως @@? ΟΧΙ.

Οποτε τι μιλαμε;

tzanerman
05-11-05, 20:55
Να σταματήσουν τις παπαριές και να πάρουνε Rafale.
Ακου F16 το 2008! Σιγά μη πάρουμε και τίποτα διπλάνα του κόκκινου βαρώνου,
ή κάνα χαρταετό της καθαράς Δευτέρας.

Χώρια που η Ελλάδα δεν χρειάζεται 40 F16, αλλά καμιά 80άρια apache ή comanche.
Εμ, πελασγε, το θεμα ελικοπτερα vs αεροσκαφη εχει αναλυθει σε αλλο νημα απο περισσοτερο ειδικους με τα αποτελεσματα να ευνοουν τα α/φ...

maxcp
05-11-05, 21:14
τι τα θάλουμε τα αεροπλάνα?
αφου ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ..τα διαχειρίζονται ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ!
διαβαστε το βιβλίο του Σημίτη κ δείτε το κεφάλαιο για την κρίση των Ιμίων..
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ οι καραβανάδες ...
ΔΕΝ φτάινε για όλα οι πολιτικοί..
Ας αφήσουμε τα Φ-16 κ να ανοίξουμε καμια κλωστουφαντουργία η οποιαδήποτε βιομηχανία γιατι μας βλέπω να τρώμε σκουπίδια σε λίγο καιρό..

vasper
05-11-05, 21:20
τι τα θάλουμε τα αεροπλάνα?
αφου ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ..τα διαχειρίζονται ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ!
διαβαστε το βιβλίο του Σημίτη κ δείτε το κεφάλαιο για την κρίση των Ιμίων..
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ οι καραβανάδες ...
ΔΕΝ φτάινε για όλα οι πολιτικοί..
Ας αφήσουμε τα Φ-16 κ να ανοίξουμε καμια κλωστουφαντουργία η οποιαδήποτε βιομηχανία γιατι μας βλέπω να τρώμε σκουπίδια σε λίγο καιρό..

Κλωστοϋφαντουργία ίσως όχι... αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να πάνε σε επενδύσεις παρά στην αγορά όπλων, άσχετα με το αν είναι F-16 ή F-32!! Το θέμα είναι μπορούμε;

Αλήθεια, τί λέει ο Σημίτης στο κεφάλαιο για την κρίση των Ιμίων; Ότι φταίει ο Μητσοτάκης; (ο γκαντέμης...)!!! Ασε μή μου πεις... φταίει ο Λυμπέρης!!! Μα καλά.. ποιοί τον έβαλαν τον Λυμπέρη και όλους τους Λυμπέρηδες πριν και μετά; Οι πολιτικοί. Και γιατί; Γιατί ήθελαν ελεγχόμενα κομματόσκυλα γιατί φοβούνται μην ξαναγίνει κάνα πραξικόπημα (χουντοφοβία το λέω). Έτσι διαλέγουν στελέχη που είναι αποδεδειγμένα υποτακτικοί του κόμματος (κάθε κόμματος). Αν λοιπόν ο Σημίτης περίμενε από τον υποτακτικό του να πάρει πρωτοβουλία....

maxcp
05-11-05, 21:30
Κλωστοϋφαντουργία ίσως όχι... αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να πάνε σε επενδύσεις παρά στην αγορά όπλων, άσχετα με το αν είναι F-16 ή F-32!! Το θέμα είναι μπορούμε; Αλήθεια, τί λέει ο Σημίτης στο κεφάλαιο για την κρίση των Ιμίων; Ότι φταίει ο Μητσοτάκης; (ο γκαντέμης...)!!!
χαχα καλό..οχι για τον Λυμπέρη..οτι ο άνθρωπος ηταν (σαν κλασσικός καραβανάς) εκτός τόπου κ χρόνου,δεν ειχε ιδέα για το τι γινόταν κ οτι όλα τα μάθαιναν απο τους αμερικάνους κ το MEGA..ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ..
Κ ενώ ο Σημίτης τους είχε πεί απο πολύ πιο πρίν να στείλουν εκεί μονάδες,ο Λυμπέρης του είπε οτι ΣΕ 6 ΩΡΕΣ μπορέι να στείλει(Απο την στιγμη που ανέβηκαν οι τούρκοι στα ίμια πραγμα που το μάθαμε απο τους αμερικάνους)...


οχι βάσπερ! Τους καραβανάδες δεν τους έβαλαν οι πασόκοι,..να είσαι σίγουρος γιαυτο..
κανένα πασοκ κ καμία νδ δεν μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει για αρχηγό ΓΕΕΘΑ κλπ..
οι Λυμπέρηδες κυβερνούν κ οι Σπηλιωτόπουλοι υποκύπτουν ...


διαβασε επίσης τι είπε για Οτσαλάν..βασικά αποσπασματα διάβασα αλλα κ γιαυτο ισχυρίζεται οτι ΔΕΝ φτιανε οι πολιτικοί..

ειπα κλωστουφαντουργία επειδη εκει μπορούν να εργαστούν περισσότεροι ανειδίκευτοι εργάτες κ επειδη τα τελευταία έτη χασαν πολλοί άνθρωποι του συγκεκριμένου τομέα τις δουλειές τους..

spyrosn
05-11-05, 21:40
Καλά, ειδικά στην κλωστοϋφαντουργία δε θα πόνταρα και πολύ τον τελευταίο καιρό... :D :chinese :chinese :chinese

maxcp
05-11-05, 21:43
Καλά, ειδικά στην κλωστοϋφαντουργία δε θα πόνταρα και πολύ τον τελευταίο καιρό... :D :chinese :chinese :chinese να χτυπήσουμε τους Κινέζους :cool:Mε απευθείας ανάθεση η αγορά μαχητικών αεροσκαφών, κόστους 3,1 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα («Έθνος»), το υπουργείο Άμυνας θέλει να κλείσει την ουσιαστικά ανύπαρκτη διαπραγμάτευση μέχρι τις 18 Νοεμβρίου! Κατανέμουν το κόστος της σκανδαλώδους προμήθειας στους επόμενους προϋπολογισμούς, υπονομεύοντας τη δημοσιονομική διαχείριση για πολλά χρόνια. Διπλή ασυνέπεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Κάνει απευθείας ανάθεση, πρακτική που συνήθιζε να καταγγέλλει στην αντιπολίτευση. Δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με την παραγγελία των οπλικών συστημάτων αλλά σε βάθος χρόνου. Και υποδείξεις σε οικονομικό συνέδριο από τον Αμερικανό πρεσβευτή κ. Ρις για το πώς θα περιορίσουμε τη διαφθορά στην Ελλάδα, από την οποία, βέβαια, εξαιρεί τη σκανδαλώδη προμήθεια.

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ F-16

Mε διαδικασίες-εξπρές φαίνεται ότι επιδιώκει η κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία για την αγορά των 30+10 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block 52+ από τις HΠA, ζήτημα το οποίο βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο για το κόστος της αγοράς των αεροσκαφών όσο και για τον εξοπλισμό που θα διαθέτουν.

Συμφωνία ως τις 18 Nοεμβρίου

Σύμφωνα με επείγον εμπιστευτικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Aμυντικών Eπενδύσεων του υπουργείου Eθνικής Άμυνας προς τη Γενική Γραμματεία Oικονομικού Σχεδιασμού και προς τη Γενική Διεύθυνση Aμυντικών Eπενδύσεων, το οποίο αποκαλύπτει το «Έθνος», οι υπηρεσίες καλούνται να προβούν σε κατεπείγουσες ενέργειες «λόγω αναγκαιότητας υλοποίησης της σχετικής απόφασης του KYΣEA και εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου υπογραφής της LOA 18/11/05 (σ.σ. τα αρχικά αφορούν στην τελική σύμβαση προμήθειας), σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσίασης των αμερικανικών Aρχών κατά τη σύσκεψη προσδιορισμού των απαιτήσεων που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2005».

Tώρα τα αεροπλάνα, μετά τα όπλα

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το έγγραφο δείχνει ότι η Διακρατική Συμφωνία θα πρέπει να έχει υπογραφεί ως τις 18 Nοεμβρίου, δηλαδή σε χρόνο-ρεκόρ για μια τέτοια σύμβαση. Έτσι, εκτιμάται ότι η συμφωνία ύψους 1,1 δισ. ευρώ θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την προμήθεια των αεροσκαφών και των κινητήρων τους, ενώ τα όπλα και τα λοιπά ηλεκτρονικά συστήματα που έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλιστούν μέσω άλλων συμβάσεων με τις HΠA, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει την τελική τιμή στο ποσό των 3,1 δισ. δολαρίων, όπως είχε ανακοινωθεί από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και το Kογκρέσο.

Eπίσης, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η υπογραφή της συμφωνίας για την προμήθεια των F-16 θα προηγηθεί της συμφωνίας για τα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία θα προσφέρουν έργο αξίας 500 εκατ. δολαρίων στην ελληνική βιομηχανία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών του ΠAΣOK, ο M. Xρυσοχοΐδης φέρεται να σημείωσε ότι, όταν η Eλλάδα παραλάβει τα εν λόγω αεροσκάφη, αυτά θα είναι παρωχημένα, καθώς θα έχουν αντικατασταθεί με μαχητικά νέας γενιάς, τα οποία, μάλιστα, θα προμηθεύεται η Tουρκία, η οποία θα είναι συμπαραγωγός χώρα.
http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2409&mode=&order=0&thold=0

maxcp
02-12-05, 08:41
Τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση ότι το τελικό κόστος αγοράς των 30 F-16 θα αυξηθεί κατά 118 εκατ. δολάρια εάν η συμφωνία δεν κλείσει ώς το τέλος του 2005 απέστειλε η Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, την Πέμπτη έφτασε στην Αθήνα η απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης (Letter Of Agreement) στην επιστολή που είχε στείλει η ελληνική κυβέρνηση (Letter Of Request), ανεβάζοντας το τελικό κόστος για την αγορά 30 αεροσκαφών στα 1,625 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας στο κόστος τα συστήματα αυτοπροστασίας και την υποδομή για να δεχθούν οπλισμό.

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί, μάλιστα, ότι οι τιμές για την αγορά F-16 θα αλλάξουν από τις αρχές του νέου έτους, άρα εάν η προμήθεια δεν κλείσει ώς το τέλος του χρόνου, η χώρα μας θα κληθεί να καταβάλει ένα επιπλέον ποσό 118 εκατ. δολαρίων.

Η στάση αυτή των ΗΠΑ έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος ακύρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ προκειμένου να προετοιμαστεί το ΚΥΣΕΑ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα για να επικυρώσει την αγορά των 30 F-16.

Ωστόσο, πηγές του Πενταγώνου υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη η επίσκεψη του κ. Σπηλιωτόπουλου ακυρώθηκε λόγω της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αμερικανικές πιέσεις έχουν προκαλέσει και τη δυσαρέσκεια του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, ο οποίος φέρεται να πιέζει για να τηρηθούν οι υποσχέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές θέσεις στα εθνικά θέματα. Επισήμως, πάντως, το ΥΠΕΞ διαβεβαιώνει ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σταθερά σε πολύ καλό επίπεδο.

news.in.gr
ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΧΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΟΥΝΤΑ...ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.. :evil:

ermis333
02-12-05, 08:54
Μια χαρά αεροπλάνα είναι τα F-16, και μόνο 30 παίρνουμε σιγά τ΄αυγά.

spyrosn
02-12-05, 09:00
Αλήθεια, οι μεσάζοντες, οι AXXON και οι λοιποί πόσα θα πάρουν από την αγορά;;; :p :p (παρακαλώ μόνο κόσμιες απαντήσεις) ;)

maxcp
02-12-05, 09:09
Μια χαρά αεροπλάνα είναι τα F-16, και μόνο 30 παίρνουμε σιγά τ΄αυγά.

:thumb_dup έτσι......:fez ...ραγιαδισμός?


ελπίζω να κάνεις πλάκα...ΕΛΠΙΖΩ να μην το λές σοβαρά γιατι δεν αντέχουν άλλο τα ματάκια μου..

tzanerman
02-12-05, 19:26
Ρε συ μαξ, τι εννοεις με τα αεροπλανα; Θα προτιμουσα να μη τα ειχαμε παραγγειλει καθολου, θα προτιμουσα εστω να ειχε γινει η επενδυση σε Γιουροφαιτερ, αλλα τα Φ16 τι εχουν και δεν σου αρεσουν;

Περι πολιτικων και μη ευθυνων τους στα Ιμια, θα θυμισω οτι ο τοτε υπουργος εξωτερικων, το βραδυ των Ιμιων δεν ηταν στο υπουργειο του αλλα στο Μεγκα και εδινε συνεντευξη...

maxcp
02-12-05, 19:32
Ρε συ μαξ, τι εννοεις με τα αεροπλανα; Θα προτιμουσα να μη τα ειχαμε παραγγειλει καθολου, θα προτιμουσα εστω να ειχε γινει η επενδυση σε Γιουροφαιτερ, αλλα τα Φ16 τι εχουν και δεν σου αρεσουν;

Περι πολιτικων και μη ευθυνων τους στα Ιμια, θα θυμισω οτι ο τοτε υπουργος εξωτερικων, το βραδυ των Ιμιων δεν ηταν στο υπουργειο του αλλα στο Μεγκα και εδινε συνεντευξη...


να γινόταν μέντιουμ και να καθόταν μπάστακας στο υπουργείο?
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ αεροπλάνα...αυτο εννοώ..

tzanerman
02-12-05, 19:38
Ειχε ξεκινησει η κριση οταν ηταν στο μεγκα...

maxcp
02-12-05, 19:45
Ειχε ξεκινησει η κριση οταν ηταν στο μεγκα...

:offtopic: ναι ξεκίνησε και τον έψαχναν στο Μέγκα και έφυγε αμέσως..

tzanerman
04-12-05, 19:37
Mηπως η κριση, δλδ η εγκατασταση της τουρκικης σημαιας απο τουρκους δημοσιογραφους εγινε νωρις το απογευμα; Το θεωρεις εσυ σωστο να δημιουργειται ενα τετοιο διπλωματικο επεισοδιο επι ελληνικου εδαφους, να απειλειται στρατιωτικη επεμβαση και ο υπουργος εξωτερικων της χωρας να μην ειναι στο υπουργειο του αλλα σε καναλια για να δινει συνεντευξεις;

maxcp
04-12-05, 19:39
Mηπως η κριση, δλδ η εγκατασταση της τουρκικης σημαιας απο τουρκους δημοσιογραφους εγινε νωρις το απογευμα; Το θεωρεις εσυ σωστο να δημιουργειται ενα τετοιο διπλωματικο επεισοδιο επι ελληνικου εδαφους, να απειλειται στρατιωτικη επεμβαση και ο υπουργος εξωτερικων της χωρας να μην ειναι στο υπουργειο του αλλα σε καναλια για να δινει συνεντευξεις;

οι δεν είναι σωστό, αλλα ο άνθρωπος δεν ήξερε τπτ!

maxcp
06-12-05, 11:10
Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις διαδικασίες για την αγορά των F-16, καθώς οι ΗΠΑ πιέζουν για ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το τέλος του έτους. Την Τετάρτη πιθανότατα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, αδιευκρίνιστο παραμένει όμως το τελικό κόστος των αεροσκαφών.

Οι ενέργειες και οι συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων του Πενταγώνου κινήθηκαν κατά το προηγούμενο τριήμερο με πρωτοφανώς ταχείς ρυθμούς, καθώς είναι προφανές ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιθυμεί να τελειώνει με το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Oι γνωμοδοτικές επιτροπές, το ανώτατο αεροπορικό συμβούλιο και το συμβούλιο αρχηγών γενικών επιτελείων συνεδρίασαν με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να εγκριθεί το κείμενο της επιστολής συμφωνίας που απέστειλε η αμερικανική πλευρά την προηγούμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, και όπως αναμενόταν, οι αξιολογήσεις ολοκληρώθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ και οι αποφάσεις σε αυτό το στάδιο επικυρώθηκαν.

Αυτό που απομένει είναι η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να κλείσει το θέμα. Αρχικώς πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση είχε τοποθετηθεί για την Τρίτη. Ωστόσο αυτή την ημέρα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή για άλλο θέμα και πιθανολογείται πως το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Πάντως το θέμα του κόστους των F-16 και ειδικά της εκταμίευσης της δαπάνης παραμένει «αγκάθι» για την κυβέρνηση. Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν πρόκειται να καταβληθούν μέσα στο 2006 τα χρήματα για τα αεροσκάφη, αν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό και πόσα χρήματα είναι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την απάντηση και παρέπεμψε στα αρμόδια υπουργεία, Εθνικής Αμυνας και Oικονομίας.

news.in.gr


περαστικά μας..ΝΔ δεν θέλατε..πληρώστε... :mad:

mrwireless
06-12-05, 12:38
Πληρωστε για το τιποτα - γιατι φυσικα κοβουν την εκπαιδευση, τα ηλεκτρονικα και τα οπλικα συστηματα, για να συμμαζεψουν καπως το μπατζετ...οποτε θα κανουν μονο για παρελασεις

Οπως και τα αρματα Λεοπαρντ, που τα εστειλαν σε μοναδες χωρις πυρομαχικα...

spyrosn
06-12-05, 17:07
Ρε, δεν έχετε καταλάβει ότι πρόκειται πολύ απλά περί φόρου υποτελείας; Τι φωνάζετε; Απλά τα πράγματα.

MNP-10
07-12-05, 05:59
Κατσε ρε συ, τι φορος υποτελειας? Τον πληρωναμε και παλια αυτον? Γιατι το παρακολουθω το θεμα, και κατι ΤΟΣΟ εξοφθαλμα προδοτικο δεν εχω ξαναδει ποτε.

Σ'ενα πινακα (απ'την Ελευθεροτυπια νομιζω) που εδειχνε ο Λιακοπουλος για τους εισαγωγεις οπλων.. Η Ελλαδα ηταν η τριτη με 5.1 δις$ την περιοδο 2000-2004 οπου αγοραστηκε ΠΟΛΥ πραμα.. Στην αεροπορια συγκεκριμενα αγοραστηκαν 60 F16, ~20 Mirage2000-5 και παραγγελθηκε και αναβαθμιση αλλων καμποσων M-2000 σε 2000-5. Αγοραστηκαν αρματα, αντιαεροπορικα, σκαφη, ελικοπτερα, οπλισμος κτλ κτλ και ΟΛΑ μαζι πηγαν 5.1 δις $. Τα οποια να σημειωθει οτι λογω της αποτομης αυξησης του Ευρω κατα 50% σε σχεση με το δολαριο, τελικα αποπληρωθηκαν σε πολυ χαμηλοτερες τελικες τιμες (πραγματικη αξια ~4 δις $)

Τωρα σε ΜΙΑ μονο συμφωνια για 40 μονο μαχητικα (και αυτα κουτσουρεμενα) εχει ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 3.1 δις$.

Σκεφθειτε
Ανετα δινονταν επιδομα θερμανσης στις ασθενεις ταξεις. (~400 - 600εκ Ε)
Ανετα δινονταν τσαμπα adsl για 1.5εκ ελληνες Χ 4 χρονια (~720εκ Ε)
Επεστρεφε ο ΦΠΑ στο 18% (~750εκ Ε)

Και περισσευουν και αλλα 800εκ για να κλεισει τα ελλειματα που ανοιξε με την ταμειακη καταρρευση η οποια προηλθε απ'την καταργηση των φορολογικων ελέγχων μετα την εκλογη τους, ωστε να δημιουργησουν ενα κλιμα "παραλαβαμε χαος και καμμενη γη".

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.