PDA

Επιστροφή στο Forum : Αύξηση μεριδίου της ATI στις κάρτες γραφικών

Σελίδες : [1] 2

nnn
12-11-08, 15:14
Τα νέα chip γραφικών της AMD (Radeon HD 4000)ξεπέρασαν τις προσδοκίες σε πωλήσεις,
παίρνοντας μερίδιο αγοράς από την Nvidia, σύμφωνα με αναφορά της Jon Peddie Research.

Η επιθετική τιμολογιακή πολιτική της AMD/ATI έριξε τις τιμές των καρτών γραφικών και με την καλή τους απόδοση έφτασαν το 40% της αγοράς από 35% το προηγούμενο τρίμηνο, και ανάγκασαν την Nvidia να ρίξει τις τιμές στην νέα GTX 200 κάρτα της μόλις λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία της.

Στον πίνακα φαίνεται η ελέλιξη των πωλήσεων ανά τρίμηνο
46869

Πηγή : Cnet (http://news.cnet.com/8301-13924_3-10094697-64.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20)

nickvog
12-11-08, 15:23
Αυτή την κατανάλωση και το βαρβάτο θόρυβο να μην είχαν (τουλάχιστον η 4870Χ2) και να δεις που θα εκτινάσσονταν οι πωλήσεις.... :p

Έτσι και βγουν third-party ψύκτρες (νομίζω για τη διπύρηνη δεν υπάρχει κάτι εξωτικό ακόμη) και πέσει ο θόρυβος και η θερμοκρασία (άρα και η κατανάλωση) θα μιλάμε για τεφαρίκια κάρτες, ειλικρινά !!!!!

Έχω δει crysis warhead να μην χαμπαριάζει και να δίνει σε native 24αρα ανάλυση πενηντάρια frames !!! Άλλο πράμα guys !!!!! :atom

Jazzer
12-11-08, 15:25
Πιστεύω ότι πολλοί από εμάς το περίμεναν αυτό. Οι νέες κάρτες της ΑΤΙ πήραν το "χρυσό μετάλλιο" και επιβραβεύτηκαν για την ποιότητα, τις επιδόσεις, αλλά και την καλή τιμή τους από τους gamers και όχι μόνο. :oneup:

Gordito
12-11-08, 15:31
Έχω δει crysis warhead να μην χαμπαριάζει και να δίνει σε native 24αρα ανάλυση πενηντάρια frames !!! Άλλο πράμα guys !!!!! :atom

Kαι ολα αυτα μονο με 450€!!! ΟΥΟΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ :clap:

........Auto merged post: nikchris πρόσθεσε 4 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Καλα, αν η Ατι εχει 40% μεριδιο αγορας στις καρτες γραφικων οπως λεει ο JPR, εγω ειμαι ο Καραμανλης.

Ποσο πισω πρεπει να παμε για να θυμηθουμε ποτε εβγαζε καλυτερες καρτες απο την nvidia πριν τη σειρα 4χχχ;

Απο την αλλη, νταξ. λογικο ηταν να αυξησει το μεριδιο.

WagItchyef
12-11-08, 15:35
Άντε, να δούμε και νέες CPUs.

ownagE_
12-11-08, 15:35
Ποσο πισω πρεπει να παμε για να θυμηθουμε ποτε εβγαζε καλυτερες καρτες απο την nvidia πριν τη σειρα 4χχχ;

ATI 1xxx Series VS NVIDIA 7 Series.

Gordito
12-11-08, 15:42
ATI 1xxx Series VS NVIDIA 7 Series.

Τα ιδια ητανε μωρε, σιγα τις διαφορες.
Δε θυαμαμαι τιμες αλλα ποια ηταν η καρταρα της σειρας 1χχχ? Η ATi X1950 XTX; Ηταν καλυτερη απο μια 7900GTX;

ownagE_
12-11-08, 15:56
Βασικά δίκιο έχεις.
Πάνω κάτω τα ίδια ήταν.
Αλλά ATI Xyyy Series vs NVIDIA 6 Series τα πινε η NV :p

grgz
12-11-08, 16:04
Δε θυαμαμαι τιμες αλλα ποια ηταν η καρταρα της σειρας 1χχχ? Η ATi X1950 XTX; Ηταν καλυτερη απο μια 7900GTX;

Ναι, ήταν και είχε και πολύ καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.

Τώρα επίσης αν εσύ θεωρείς ότι μια 4850 με 130€ είναι κακή αγορά και υπολείπεται σε επιδόσεις (πόσο αλήθεια; ) μιας Nvidia των 500€, τι να πω;

Με τα χρήματά σου κάνεις ό,τι θέλεις.

andreasermones
12-11-08, 16:07
καλα νεα και καλες τιμες μπραβο στην ati....απλα και λογο καλυτερους drivers να βγαζανε και θα τανε σουπερ...

midnightsun
12-11-08, 16:16
Λογικό είναι να αυξάνεται το ποσοστό της AMD (ή εαν προτιμάτε ATI) στις κάρτες γραφικών από την στιγμή που έχει ανταγωνιστικότερα πρόϊοντα από την nvidia. :oneup:

Collective_Soul
12-11-08, 16:48

Φυσικα και ηταν
Ακομα και σημερα παραμενει σχετικα τερας αν εξαιρεσεις bloatware τυπου Crysis που θελουν Νasa Gpu

fasdgr
12-11-08, 16:50
Πιστευω πως δεν ειναι λογικο να δινω 300 ευρω για να εχω ιδιες επιδοσεις με μια καρτα των 130 ευρω οτι και να λετε ολοι εσεις που αγορασατε τις βαλουτες καρτες της nvidia ειστε θυματα ..... με το συμπαθιο κιολας :rofl::rofl::rofl:

coolaris2002
12-11-08, 16:51
Αρκετά value for money κάρτες. Αναμενόμενο.

psolord
12-11-08, 17:07
Έβγαλε η ΑΤΙ νέες κάρτες? Πωωω! :p

scharal
12-11-08, 17:16
Η 4870 512ΜΒ που αγόρασα πρόσφατα 215 Ευρώ αντί της αντίστοιχης Nvidia που είχε σχεδόν διπλή τιμή τα σπάει πάντως! Δεν κολλάει πουθενά και για τίποτα!
Ευτυχώς που υπάρχει η ATI και κρατάει ζωντανή την AMD σαν εταιρεία, ειδικά με τέτοιες πωλήσεις που κάνει.

rockstar
12-11-08, 17:35
Σαν τωρα θυμαμαι ολους τους "ειδικους" στα διαφορα ελληνικα φορουμ που κραζανε την amd επειδη εξαγορασε την ati και λεγανε οτι αυτη θα ειναι η ταφοπλακα της.
Που κρυφτηκατε τωρα οεο?
Οχι οτι με νοιαζει η ιντελ ή η amd οπως δε μου καιγεται καρφακι για οποιαδηποτε Α.Ε. αλλα μου τη "σπανε" οι "γκουρού" που βγαινουν και λενε οτι να'ναι.Μαλλον τυροπιτες "κουρού" ειναι...

manicx
12-11-08, 17:39

........Auto merged post: nikchris πρόσθεσε 4 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Καλα, αν η Ατι εχει 40% μεριδιο αγορας στις καρτες γραφικων οπως λεει ο JPR, εγω ειμαι ο Καραμανλης.

40% έχει. Ο κόσμος δεν είναι χαζός να πληρώνει για πανάκριβες κάρτες επειδή κάποιοι νομίζουν ότι οι αγοραστές είναι χαζοί. Για να θυμηθείς πότε έβγαζε καλύτερη κάρτα, πήγαινε πίσω 1.5 μόλις χρόνο όταν η 1950 Pro προσέφερε επιδόσεις σε χαμηλότατη τιμής και 1/3 κάρτες που πουλούσαν τα καταστήματα ήταν το συγκεκριμένο μοντέλο.

farcry
12-11-08, 18:29
Βασικά δίκιο έχεις.
Πάνω κάτω τα ίδια ήταν.
Αλλά ATI Xyyy Series vs NVIDIA 6 Series τα πινε η NV :p

πια κέρδιζε σε τεχνολογία όμως? ;)

Thus, it is now generally accepted that the GeForce 6800 Ultra is similar in performance to the Radeon X800 XT, and that the GeForce 6800 GT generally performs better than the Radeon X800 Pro.

In the view of many, the 6800 Ultra gave Nvidia a performance boost it had not seen since the early days of the GeForce product-line. In the aftermath of the GeForce FX series (which could only offer competitive performance in OpenGL applications), the 6800 restored faith in Nvidia's ability to deliver a competitive product. This was quite important, as the 6800 Ultra made a strong positive impression on a skeptical market, helping Nvidia regain mindshare it had lost in the aftermath of the GeForce FX.;)

http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_6_Series

Σαν τωρα θυμαμαι ολους τους "ειδικους" στα διαφορα ελληνικα φορουμ που κραζανε την amd επειδη εξαγορασε την ati και λεγανε οτι αυτη θα ειναι η ταφοπλακα της.
Που κρυφτηκατε τωρα οεο?
Οχι οτι με νοιαζει η ιντελ ή η amd οπως δε μου καιγεται καρφακι για οποιαδηποτε Α.Ε. αλλα μου τη "σπανε" οι "γκουρού" που βγαινουν και λενε οτι να'ναι.Μαλλον τυροπιτες "κουρού" ειναι...

ποσα χρέη έχει διαγράψει μέχρι τώρα???...:p

A_gamer
12-11-08, 20:02
Πιστεύω ότι πολλοί από εμάς το περίμεναν αυτό. Οι νέες κάρτες της ΑΤΙ πήραν το "χρυσό μετάλλιο" και επιβραβεύτηκαν για την ποιότητα, τις επιδόσεις, αλλά και την καλή τιμή τους από τους gamers και όχι μόνο. :oneup:

Πράγματι.

Ναι, αλλά υπάρχει και η 4850.

Η αγορά των ξεχωριστών καρτών γραφικών είναι πολύ πιο ρευστή από π.χ. των CPUs, γιατί είναι αρκετά μικρότερη (μεγάλο μέρος -ίσως το μεγαλύτερο- των καρτών είναι ενσωματωμένες), άρα λογικό είναι να αλλάζει τόσο εύκολα.

Patentman
12-11-08, 20:11
Οι πωλησεις καποιες φορες δεν ειναι λογω αποδοσης σε games αλλά λογω κοστους.

Αυτη την στιγμη (και εδω και αρκετο καιρο) η ΑΤΙ εχει φθηνες καρτες στην κατηγορια entry-level.
Κατι που μετραει παρα πολυ σε αυτη την κατηγορια οπου ο αγοραστης δεν ενδιαφερεται για τιποτα αλλο πλην του κοστους αποκτησης.
Εκει απλα την εχει πατησει κατω την nvidia.

Εδω μεχρι και εγω που τις θεωρω μπαχατελες, οι τελευταιες αγορες μου ειναι ως εξης:
HD2400Pro (πλεον δεν την εχω), HD3450 #1, HD3450 #2 και ετοιμαζομαι για μια αλλη, μια HD4670 ή HD4550.

Μπορει να μην μου καθονται καλα σαν αποδοση αλλά σαν οικονομικο μου καθονται τελεια.
Το ιδιο συμβαινει και με την επιτυχια της HD4850, οπου λογω κοστους εξαφανιζει καθε τι αλλο προς σκεψη.
Βεβαια το ρητο λεει: οτι πληρωσεις παιρνεις, και μαλλον το επιβεβαιωνει η ΑΤΙ.

Asmodeus
12-11-08, 20:18
Συμφωνω εν μερη. Η 4850 εκτος απο χαμηλη τιμη συνδιαζει και επιδωσεις (τουλαχιστον στα παιχνιδια που με ενδιαφερουν)

paraskdi
12-11-08, 20:30
Οταν βγάζεις καλά προιόντα σε καλή τιμή.είναι λογικό να ανεβάζεις τα ποσοστά σου στην αγορά.Μπράβο στην AMD.

dante80
12-11-08, 21:57
Έτσι και βγουν third-party ψύκτρες (νομίζω για τη διπύρηνη δεν υπάρχει κάτι εξωτικό ακόμη) και πέσει ο θόρυβος και η θερμοκρασία (άρα και η κατανάλωση) θα μιλάμε για τεφαρίκια κάρτες, ειλικρινά !!!!!HIS RADEON HD4670 ICEQ 512MB PCI-E RETAIL (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516780)
GAINWARD 9566 HD4850 512MB PCI-E RETAIL (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512687) - SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510675)
GAINWARD 9580 HD4870 GOLDEN SAMPLE 512MB PCI-E RETAIL (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512686)
http://www.vr-zone.com/articles/palit-revolution-700-deluxe-4870x2-first-look--test/6190.html (η gainward την βγάζει OCed ως "goes like hell edition (http://www.vr-zone.com/articles/gainward-unveiled-rampage700-golden-sample-goes-like-hell-edition/6175.html)") <----(lol)

Aυτό είναι ένα απλό δείγμα, υπάρχουν πάρα πολλές υλοποιήσεις...εν μέρει, αυτό συμβαίνει λόγω της αρκετά ΚΑΚΗΣ ψύξης που έχουν οι reference design κάρτες, λόγω της απόφασης της AMD να τις πετάξει στην αγορά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τελικά, καλά έκανε...

Οι πωλησεις καποιες φορες δεν ειναι λογω αποδοσης σε games αλλά λογω κοστους.Όχι, είναι λόγω της απόδοσης τους σε games, σε συνάρτηση με το κόστος. Σε όλες τις κατηγορίες τιμής, οι ATI πατάνε κάτω τις αντίστοιχες nvidia σε ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ (με μια μόνο εξαίρεση). Ειδικά αν σκεφτείς πως οι περισσότεροι game developers "τα παίρνουν" από την πράσινη κυρία, αυτό είναι αξιοθαύμαστο...:oneup:

Για να μην παρεξηγηθώ, fanboης δεν είμαι καμίας εταιρίας (εκτός lian li και gainward..:lol:). Απλά η Nvidia σε αυτή την γενιά καρτών δεν συμφέρει τόσο όσο η ATI. Όπως δεν συνέφερε η ATI στην προηγούμενη γενιά, όπως δεν συμφέρει τώρα η ATI για χρήστες linux (έτσι λέγεται τουλ.) και ποιός ξέρει τι θα συμφέρει στο μέλλον.

Αυτό που μας νοιάζει, είναι να υπάρχει ανταγωνισμός για να προχωράει η τεχνολογία και να πέφτουν οι τιμές...:dwarf

agmarios
12-11-08, 22:26
Που κρυφτηκατε τωρα οεο?

Τι ποσοστό είχε τότε στις cpu και τι ποσοστό έχει τώρα; Είσαι σίγουρος ότι βγήκε οφελημένη; Γιατί κάθε τόσο βγαίνει και μια νέα ανάλυση που λέει ότι την βγάζει δεν την βγάζει η amd?

grgz
12-11-08, 22:29
Εδω μεχρι και εγω που τις θεωρω μπαχατελες...
Βεβαια το ρητο λεει: οτι πληρωσεις παιρνεις, και μαλλον το επιβεβαιωνει η ΑΤΙ.

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από εσένα.

Patentman
12-11-08, 22:37
Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από εσένα.

Και να μην περιμενεις ποτε να αποσιωπησω.
Δεν ειμαι κανενα πληρωμενο ουτε φανατισμενο φανμποη.
Παιξε κανενα DVD τωρα με hardware accelaration και μετα τα λεμε.
Τα παιχνιδακια σου δεν με ενδιαφερουν πως τρεχουν, ειδικα οταν αγοραζω entry-level καρτες.

Μπορουμε βεβαια να σε προσπερασουμε και να συνεχισουμε βαση της ειδησης.

grgz
12-11-08, 22:48
Και να μην περιμενεις ποτε να αποσιωπησω.
Δεν ειμαι κανενα πληρωμενο ουτε φανατισμενο φανμποη.
Παιξε κανενα DVD τωρα με hardware accelaration και μετα τα λεμε.
Τα παιχνιδακια σου δεν με ενδιαφερουν πως τρεχουν, ειδικα οταν αγοραζω entry-level καρτες.

Μπορουμε βεβαια να σε προσπερασουμε και να συνεχισουμε βαση της ειδησης.

Παιχνιδάκια δεν έπαιζα ούτε όταν ήμουν μικρός, πόσο μάλλον τώρα.

Απλά επισημαίνω το γεγονός ότι έχεις για συμβουλάτορα σε θέματα λάσπης τη Ροζίτα Σώκου.

Ευχαριστώ πολύ για την προσπέραση.

georgebou
13-11-08, 01:57
Ενα πράγμα θα πω στους φίλους της NVIDIA.
Βεντουζα :)

skyliner34
13-11-08, 01:58
οι κάρτες τις σειράς 4ΧΧΧ είναι πραγματική ευκαιρία και πολύ καλύτερη προσφορά από αυτές της Nvidia και το αναγνωρίζω και γω ο φίλος της Nvidia (όπως λέμε φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.). Το θέμα είναι με το Linux τί γίνεται, υπαρχει αντίστοιχο support;;;

kon_nos
13-11-08, 01:58
Καιρός ήταν. Το επόμενο βήμα είναι να έχουμε ATI friendly παιχνίδια:)

A_gamer
13-11-08, 02:00

:rofl: :rofl:

Patentman
13-11-08, 02:01

Βεντουζα στο βελακι να μην ποναει.
:rofl:

Παντως ηταν καλη αναλυση της ειδησης, δεν μπορω να πω.
Μας δειχνει τον δρομο.
Εμπρος με πανώ και αγώνα για μια οθόνη όλη χρώμα, από την ΑΤΙ την γ*αματη που βεντουζαρει την nvidia την φευγατη.

Μπορεις να το αποστηθισεις.

statsgr
13-11-08, 02:09
βασικά ATI έχω τώρα και σκοπέυω ATI να πάρω πάλι ... σε σχέση απόδοση/τιμή αφήνει km πίσω την Νvidia

aiolos.01
13-11-08, 02:19
Με τη σειρά 3 και ειδικά με την 4 κατάφερε να κάνει αυτό που η nvidia είχε πετύχει με την 8800GT. Λογικό να αυξήσει το μερίδιο της όταν η nvidia νομίζει οτι μπορεί να πουλήσει χρυσάφι τις G200.

..
.. Παρεπιπτόντως nvidia έχω ;)

midnightsun
13-11-08, 03:00
Το θέμα είναι με το Linux τί γίνεται, υπαρχει αντίστοιχο support;;;

Χωρίς παρεξήγηση αλλά για το compiz φτάνει και μια 9400GT της nvidia, την 4870 της AMD τι να την κάνεις σε linux ; θα παίζεις παιχνίδια ; :lol:

Sovjohn
13-11-08, 03:01
Επειδή ασχολούμαι χρόνια με το χώρο,

δεν υπάρχει καμία εταιρία από τις 2 που "να κυριαρχεί" επί χρόνια μόνη της. Από το 2002 που η ΑΤΙ έβγαλε την 9700 και άλλαξε τους driver της (και σε ποιότητα πλέον είναι καλοί - όχι τέλειοι!- σε αντίθεση με τις προ-2002 εποχές όπου ήταν ΟΙΚΤΡΟΙ μόνιμα).

Προφανώς έχουν υπάρξει καλές σειρές για την ΑΤΙ (βλ. 9700-9800 / Χ1800-Χ1950 / Χ4ΧΧΧ ενδεικτικά) όπως και για την nvidia (7XXX - 8ΧΧΧ κυρίως, σίγουρα όχι οι 5ΧΧΧ ας πούμε).

Δηλαδή, όταν βγήκαν οι 9800 έδιναν με κουπόνι το Half-Life 2 (όταν θα έβγαινε), ως κουπόνι ενός "επαναστατικού DirectX 9.0 game". Το έτρεχαν μια χαρά όταν βγήκε. Οι αντίστοιχες FX5900 της εποχής, εκτός από θόρυβο τουρμπίνας αεροπλάνου, ήταν ΤΟΣΟ ΚΑΚΑ σχεδιασμένες που ποτέ δεν έτρεξαν τίποτα DirectX 9.0 natively με καλή απόδοση. Τι να κάνουμε, shit happens.

Πέρσι, όταν βγήκε η 2900 και λίγο αργότερα η 3870 - ήταν καλές κάρτες, αλλά όχι #1. Όμως, το #1 ήταν φρικτα overpriced. Θυμάμαι ότι με τα 200 Ε που έπαιρνες μια 2900 Pro ακριβώς πριν 1 χρόνο ας πούμε, σε nvidia έπαιρνες 8600 (=όχι-τόσο-φοβερή-για-αυτά-τα-$). Είχες την επιλογή της 8800, με +80 Ε όμως, πράγμα όχι απαραίτητα καλό.

Έτσι έγινε και φέτος. Η nvidia έδινε τις κάρτες της 400-φεύγα$, και, ω τι κόσμος μαμά, μόλις βγήκε η 4850 (καλά, με την 70 που βγήκε λίιιγο μετά πρέπει να πάθανε ταράκουλο κιόλας), τσουπ, έπεσαν οι τιμές ριζικά - γιατί σου λέει, ίδια απόδοση έχουμε, αυτοί 200$ εμείς 400$, μάλλον δεν θα μας προτιμούσαν ιδιαίτερα...

Ο ανταγωνισμός κάνει καλό. Η nvidia, a la Intel, ευκαιρία ψάχνει να μας χρεώνει την 8800v2 600 Ε, και η αμέσως κατώτερη να είναι η 8799 που κάνει 300 Ε...Όσο υπάρχει "ένα αντίπαλο δέος", άσχετα αν τους ξεπερνάει (όπως φέτος η ΑΤΙ) ή όχι (όπως πέρσι η ΑΤΙ), βλέπουμε μια ισορροπία στις τιμές...Αν δεν υπάρχει το δέος, οι τιμές γίνονται τόσο ανταγωνιστικές όσο και η ADSL του ΟΤΕ το 2003 -μην το συζητάμε λοιπόν...

Για την ιστορία, αν και μισώ την nvidia πολύ λιγότερο απ' όσο τη μισούσα το 2002-2004 που ήμουν ΑΤΙ μέχρι τα μπούνια, δεν έχω πάρει ποτέ nvidia κάρτα - και ούτε σκοπεύω, για λόγους και απόδοσης/τιμή και "ηθικούς" - το ότι μια εταιρία έβγαζε π.χ. "directx 9 compatible" πανάκριβες κάρτες που έτρεχαν το directx 9 με 10 fps σε όλες τις αναλύσεις, μου προκαλεί αναγούλα...Δεν αναφέρω καν για το στεγνό "λάδωμα" στα παιχνίδια με το "The way it's meant to be played" και τα driver hacks, γιατί θα το γυρίσουμε σε flame.

Παρ' όλα αυτά, παραδέχομαι την nvidia γιατί είναι ισχυρή στο χώρο - και φυσικά δεν θέλω (πια) να κλείσει, γιατί τότε η 4970 Χ2 θα κάνει 800 Ε και θα λέμε και 'φχαριστώ...

iraklisvel
13-11-08, 03:07
Φυσικά και θα αυξήσει το μερίδιό της η ΑΤΙ. Λογικό δεν είναι;
Όταν παίρνεις τη 4850 με 130Ε τι μπορεί να έχεις στο μυαλό για να πάς να πάρεις την 9800GT με 125;
Όταν η nvidia λανσάρει ρετούς και μαρκετινγκ, η ΑΤΙ κέρδισε όλο τον κόσμο.
Εμένα που είμαι αδιάφορος, τον Overclocker, τον gamer, όλους.

Είναι δυνατόν να πουλάνε κάρτες όπως η 8600 σειρά και να μην τα σπάει η 4850/4870;

Νομίζω για ένα χρόνο η nVidia θα παλεύει με τον εαυτό της να ξεφύγει απο την παγίδα που έστησε κι έπεσε μόνη μέσα...

LeGendGR
13-11-08, 03:08
Εγω πειρα μια 4870 1Gb τα σπαει αλλα θελω να δω αργοτερα τι θα κανει με τους drivers....

WagItchyef
13-11-08, 03:15
Χωρίς παρεξήγηση αλλά για το compiz φτάνει και μια 9400GT της nvidia, την 4870 της AMD τι να την κάνεις σε linux ; θα παίζεις παιχνίδια ; :lol:

Εγώ έχω την 7300GT και παίζω παιχνίδια σε Linux.

sc3l
13-11-08, 12:04
Παιδες γιεα χαρα σε ολους, ολες οι εταιρειες εχουν τις περιοδους τους. Εγω με θυμαμαι να παιζω fear με μια 9600χτ και ημουν ευχαριστημενος. Στο πρωτο μου pc απο την αλλη ειχα nvidia για 6 χρονια. Τωρα εχω μια 3850 και αν δεν βγαλουν καινουριο directx δε προκειται να την αλλαξω. Το θεμα ειναι να παιαζεις σε μια καλη αναλυση το ειδος παιχνιδιου που σου αρεσει απο κει και περα ολα ειναι θεμα γουστου,αισθητικης και αν θελετε και ψυχολογιας καμια φορα.Βλεπω το κολλητο μου ειχε δωσει 420ευρω για μια 6900ultra και ξεκινωντας το pc καηκε η καρτα με τη πρωτη.Αντε τωρα να του μιλησεις για nvidia ξανα απο τοτε

William Wallace
13-11-08, 12:05
Πείτε μου και μένα ρε παιδιά, γιατί τόσος ντόρος για την 4850?? Πόσο καλή είναι και πόσο κοστίζει?? Δεν μπορώ να πάω να το ψάξω στο ίντερνετ γιατί είμαι στη δουλειά και έχω πρόσβαση μόνο στο adslgr εκτός από site της εταιρείας..:rofl:

ownagE_
13-11-08, 12:08
Πείτε μου και μένα ρε παιδιά, γιατί τόσος ντόρος για την 4850?? Πόσο καλή είναι και πόσο κοστίζει?? Δεν μπορώ να πάω να το ψάξω στο ίντερνετ γιατί είμαι στη δουλειά και έχω πρόσβαση μόνο στο adslgr εκτός από site της εταιρείας..:rofl:

Γιατί είναι το κορυφαίο value for money κομμάτι.
Παίζουν στα ~130€.

haHa
13-11-08, 12:09

Εδω εισαι:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=215644

georgebou
13-11-08, 14:03
Βεντουζα στο βελακι να μην ποναει.
:rofl:

Παντως ηταν καλη αναλυση της ειδησης, δεν μπορω να πω.
Μας δειχνει τον δρομο.
Εμπρος με πανώ και αγώνα για μια οθόνη όλη χρώμα, από την ΑΤΙ την γ*αματη που βεντουζαρει την nvidia την φευγατη.

Μπορεις να το αποστηθισεις.

Δεν ήθελα να κάνω ανάλυση αλλά τελικά απο ότι φαίνεται θα την κάνω.

Οι καινουριες ATI λοιπόν έχουν αξιοπρεπές μεγεθός και κατανάλωση,
και επιδόσεις που σε σχέση με την τιμή τους δεν χωράνε αμφισβήτηση.
Εξ ου και ο τίτλος Βεντούζα.

Αυτο για εμένα σημαίνει ότι η Nvidia όσο είχε το πάνω χέρι είχε στείλει της τιμές στα ύψη και σαν μην έφτανε αυτό ήθελες και ξεχωριστό λογαριασμό για τη ΔΕΗ.
Ολη αυτη η κοροιδία έφτασε στο τέλος της, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διαστημα :)

Όσο για το πανώ δεν είναι απαραίτητο. Το ότι αγοράζω ATI συνεχώς εγω και μερικοί άλλοι για να στηρίξουμε τον ανταγωνισμό έστω και με χαμηλότερες επιδόσεις και να φτάσουμε σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα ειναι αρκετό νομίζω και έχουμε και πιο χαμηλό προφιλ.

Ευτυχώς που κάποιοι ακολουθούν τον παραδειγμα μας και στους επεξεργαστές και συντομα θα έχουμε αποτελεσμα.
Γιατί πως να το κάνουμε κύριοι. Η NVIDIA και η Intel δυστυχώς δεν είναι Creative να κρατουν τις τιμές χαμηλά ακόμα και όταν είναι στην κορυφή της αγοράς.

Νομίζω όμως ότι το βεντούζα ηταν πιο ουσιαστική αναλύση παρ όλα αυτά :)

linkinp
13-11-08, 17:59
εγω η πρωτη καλη καρτα που πηρα ηταν η 7900 gt οπου πριν 2 χρονια εκανε 310.τα σπαγε η καρτα και τα χωσα....

αλλα πλεον,ετσι οπως παει η οικονομια δεν την παλευω να δινω 300αρες συνεχεια...μπορει η σουπερ ντουπερ καρτα της nvidia να ναι καλυτερη απο της ati αλλα εγω θα παρω αυτο που με συμφερει.

οταν βγαζει καλυτερα πραγματα η nvidia θα παιρνω nvidia,αν οχι,τοτε ati....το ιδιο ισχυει και με intel-amd.

ξεκολληστε με τα φανμποιλικια και τον οπαδισμο,να αγοραζετε οτι συμφερει την τσεπη σας.

21century
13-11-08, 20:29
Αναμενόμενες κινήσεις αφου η ετιαρεια συνηθίζει να μειώνει τις τιμές της αλλά παράλληλα να βελτιώνει τους 'οδηγούς' της σε μικρού και μεσαίου κόστους κάρτες. Φυσικά για να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά θα απαιτηθούν περισσότερες διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της....

WagItchyef
14-11-08, 05:05
Μερικά χθεσινά νέα από την AMD:

http://www.notebooks.com/2008/11/13/live-at-amds-financial-analyst-day-2008

Iannis
14-11-08, 11:54
Αναμενόμενο
Μπράβο στην ΑΤΙ την οποια εξ αλου παντα συμπαθουσα λογω της καλυτερης ποιότητας σε video και οχι τοσο για games

guybrush07
15-11-08, 04:58
Εγω παντως που εχω ΑΤΙ 4870 εχω απογοητευτει .... ολη την ωρα crashes/black screens μεχρι που δεν δινει πλεον σημα στην οθονη ... και την εχω στειλει ηδη πισω στο πλαισιο!
Σημερα που πηγα σε ενα φιλο μου εχει την 4850 επαιζε css για κανα τεταρτο κ μετα black screen και restart.
Τι γινεται ρε γαμωτο ελαττωματικα μοντελα πετυχαμε δεν μπορω να καταλαβω...
Καντε ενα google search για 4870/4850 και θα καταλαβετε...

@ ADSLgr.com All rights reserved.