PDA

Επιστροφή στο Forum : .. Και εγένετο σκότος!

vippy
28-10-03, 04:06
Λοιπόν, μια και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, είπα να κάτσω και να ασχοληθώ λίγα λεπτά για να διαφωτίσω όλους όσους είχαν ή ... είχαν ποτέ σχέση με την IntraConnect 8)

Όλα όσα είδατε να γίνονται τους τελευταίους μήνες (κακή ποιότητα ταχύτητας, κομμένες γραμμές κτλ) ήταν αποτέλεσμα σπασμωδικών κινήσεων από τα ανώτερα στελέχη της για να περισώσουν το ... οικονομικό ναυάγιο της υπόθεσης (ναυάγιο που είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτό περίπου 2 χρόνια πριν!). Και δεν εννοώ τεχνικούς διευθυντές, αλλά τους πιο .. πάνω. Πριν από περίπου 8 μήνες, οπότε και η εταιρεία ήταν στα "high" της έγινε και η κρίσιμη κίνηση: ή θα επένδυαν σε VOIP ή θα έκλειναν το μαγαζί. Όπως έχετε ήδη καταλάβει, η επένδυση δεν έλαβε της ανάλογης αντιμετώπισης από μερικούς μετόχους της IC και όλα άρχισαν να κυλούν ανάποδα .. μικρότερες ταχύτητες, πρόβλημα με τους servers, κομμένα τηλέφωνα για ολόκληρες ημέρες, κομμένες γραμμές πελατών έως και πρόσφατα κλτ.

Ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε κανείς να αποτρέψει το μοιραίο πια. Ως εκ τούτου, άρχισαν οι επαφές με άλλους ISP (Otenet, Vivodi, HOL, Teledome) για εξαγορά (αν όχι συγχώνευση της εταιρείας). Φυσικά, οι πελάτες ουδέποτε πληροφορήθηκαν επίσημα για τα .. χάλια της εταιρείας, μέχρις ώτου αντιληφθούν ότι ήταν καιρός να τα .. μαζεύουν και να βρουν από αλλού υπηρεσίες Internet. Τα ίδια χάλια αντιλήφθησαν και οι παραπάνω ISP's δηλαδή και ουδέποτε έγινε καμία σοβαρή πρόταση από κανέναν τους :lol:

Εδώ και λίγες μέρες το μαγαζί δεν .. πουλάει πια πορτοκάλια. Πάπαλα, φινίτο, δι εντ, ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ όπως θα έλεγε και ο γαύρος μάγκας στο κανάλι. Γι' αυτό, τα συγχαρητήριά μου σε όσους απολαύσατε τις υπηρεσίες της (για όσο τις απολαύσατε) και τα συλληπητήριά μου σε όσους ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

Δεν ήθελα να αναφερθώ νωρίτερα στο θέμα και αυτό είναι και το τελευταίο μου post στην ενότητα IC. Ελπίζω να έριξα λίγο παραπάνω φως στο ΛΗΞΑΝ πλέον θέμα από ό,τι θα βρείτε από άλλες πηγές :?:

Υ.Γ. Αν ήμουν και εγώ συνδρομητής, σίγουρα θα ήθελα να μάθω, έστω και στο τέλος, ποιο ήταν το αληθινό bandwidth που μοιράζονταν οι πελάτες της ... Ιδού η απάντησή σας: Αν μοιραζόταν το bandwidth της εταιρείας διά του συνολικού αριθμού πελατών, δεν θα έφτανε ούτε για μισή dialup. Αφήστε την φαντασία σας κατά μέρος λοιπόν και .. πιάστε τα κομπιουτεράκια:

ΠΟΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ

α) Το bandwidth της IC
b) Τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού
γ) Τα γκολ που έφαγε φέτος ο Παναθηνα΄ι΄κός από την Manchester

:lol: :lol: :lol:

chatasos
28-10-03, 04:50
Υ.Γ. Αν ήμουν και εγώ συνδρομητής, σίγουρα θα ήθελα να μάθω, έστω και στο τέλος, ποιο ήταν το αληθινό bandwidth που μοιράζονταν οι πελάτες της ... Ιδού η απάντησή σας: Αν μοιραζόταν το bandwidth της εταιρείας διά του συνολικού αριθμού πελατών, δεν θα έφτανε ούτε για μισή dialup. Αφήστε την φαντασία σας κατά μέρος λοιπόν και .. πιάστε τα κομπιουτεράκια:

Αν αναφέρεσαι σε bw εξωτερικού και οι άλλοι isps δεν πάνε πίσω.

π.χ. Otenet (για το 2002)
465 Mbps / 175.000 συνδρομητές = 2.65 kbps ανά συνδρομητή

vippy
28-10-03, 13:10
465 :!: :!: :!:

Δεν κατάλαβες ... εδώ μιλάμε για αστείο νούμερο ...

α) Το bandwidth της IC

chatasos
28-10-03, 16:16
Μα και 2 Mbps να είναι, πόσους συνδρομητές είχε? 500?
2 Mbps / 500 συνδρομητές = 4 kbps ο κάθε συνδρομητής.

vippy
30-10-03, 00:44
Απ' όσο ξέρω, ο μέγιστος αριθμός συνδρομητών που είχε η IC δεν ξεπερνούσε τους 250 ...

Όσο για το διαθέσιμο bandwidth, το οποίο και είχε προς διάθεση, μετριόταν ΠΑΝΤΑ στα δάκτυλα του ΕΝΟΣ χεριού :lol: :lol:

Johny4
30-10-03, 01:36
Πόσο είχε; 1Mbps;

vagelis
30-10-03, 01:48
ειλικρινά ,
δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτού του θέματος. Που τη θυμήθηκες τώρα την intraconnect , τι ρόλο παίζει και τι όφελος μπορεί να έχει το φόρουμ από την ιστορία αυτή δεν μπορώ να καταλάβω . Μιλάμε(απότι έχω ακούσει) για μια παρέα ανθρώπων ,που χρήστηκαν και πελάτες , και που ζήτημα αν ξεπερνούσαν τα 500 άτομα (μήπως λέω πολλά?) που υποτίθεται ότι είχαν dsl , ενώ στην ουσία είχαν ευθείες . Τι μας ενδιαφέρει εμάς τώρα όλους τους υπ΄λοιπους αυτή ιστορία είναι ακατανόητο. Το να ανοίγουμε θέματα χωρίςε ουσιατικό όφελος για το σύνολο του φόρουμ δεν βοηθάει σε τίποτα παρά μόνο στο να γεμίζει με άχρηστες πληροφορίες.
Νομίζω ότι πρέπει να επέμβει ο empire!

sdikr
30-10-03, 02:01
ειλικρινά ,
δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτού του θέματος. Που τη θυμήθηκες τώρα την intraconnect , τι ρόλο παίζει και τι όφελος μπορεί να έχει το φόρουμ από την ιστορία αυτή δεν μπορώ να καταλάβω . Μιλάμε(απότι έχω ακούσει) για μια παρέα ανθρώπων ,που χρήστηκαν και πελάτες , και που ζήτημα αν ξεπερνούσαν τα 500 άτομα (μήπως λέω πολλά?) που υποτίθεται ότι είχαν dsl , ενώ στην ουσία είχαν ευθείες . Τι μας ενδιαφέρει εμάς τώρα όλους τους υπ΄λοιπους αυτή ιστορία είναι ακατανόητο. Το να ανοίγουμε θέματα χωρίςε ουσιατικό όφελος για το σύνολο του φόρουμ δεν βοηθάει σε τίποτα παρά μόνο στο να γεμίζει με άχρηστες πληροφορίες.
Νομίζω ότι πρέπει να επέμβει ο empire!
Καποιοι σε αυτο το φορουμ ητανε μεσα σε αυτους τους 500, (οχι εγω δεν ημουνα,) και θα τους ενδιαφερει, και στο κατω κατω και εμας μας ενδιαφερει, γνωριζοντας το ποσο ευκολα εταιριες wana be την πατανε.
το παιδι σε σωστο φορουμ το εγγραψε, αν εσενα δεν σε ενδιαφερει μην το διαβαζεις.
φιλικα

blizard
30-10-03, 07:31
vageli, εσενα μπορεις να μας πεις τι σε πειραζει τωρα?
Το forum μπορει να αναφερεται και σε αλλες μορφες dsl.

Η τεχνολογια της Ic ηταν η μονη που πηγαινε κοντρα σε αυτη του Οτε,και οχι συμπληρωματικη.
Και μακαρι να βρουν το θαρρος να προσπαθησουν και αλλοι, μπας και δουμε καμια μερα και στην χωρα μας αυτο που δεν μπορει η δεν θελει ο Οτε να μας δωσει.
Ειχαν λυσαξει μερικοι παλια να την κατηγορουν,και να την υποβαθμηζουν δεν υπαρχει λογος τωρα.?

nevian
30-10-03, 14:28
Πράγματι, τί 'μπριζόθηκε' ο vagelis ΄διχως λόγο και αιτία...???

Φυσικά και θέλουμε να μάθουμε τί γινόταν με την Intraconnect και ας είναι πλέον κομμάτι της ιστορίας... Όποιος δεν θέλει να το διαβάσει, δικαίωμά του... Μα για αυτό και το post έγινε στο Intraconnect ReachDSL...

vagelis
30-10-03, 14:34
εντάξει παιδιά ,
ομολογώ ότι ήμουν κάπως απότομος και δεν θα έπρεπε. Ας κάνουμε λοιπόν αντίσταση στον ΠΟΤΕ με βάση μια πεθαμένη εταιρεία , που έδινε ευθείες στη γειτονιά της , σαν τον κυρ-μήτσο τον γαλατά.

smarag
30-10-03, 14:52
εντάξει παιδιά ,
ομολογώ ότι ήμουν κάπως απότομος και δεν θα έπρεπε. Ας κάνουμε λοιπόν αντίσταση στον ΠΟΤΕ με βάση μια πεθαμένη εταιρεία , που έδινε ευθείες στη γειτονιά της , σαν τον κυρ-μήτσο τον γαλατά.

Mpori na edine sto gitona tis alla auto mporouse auto ekane, makari na ipirxan ke alles etairies ke tha pigenan ola kala , apla kapoioi den xiristikan sosta kapoia themata stin etairia kai apetixe... Krima... Ekei ekanes energopoiisi kai eixes 50 euro to mina ston OTE tora mono me tin egrafi stin ipiresia dinis ena karo lefta...!

Crosstalk
30-10-03, 14:53
Ma den kanoume antistasi afti tin stigmi mesa apo afto to topic!
Apla o filos vippy xerei kapoia pragmata gia tin intraconnect i opoia mas apasxolise sxedon ena xrono kai arketa melh tou forum itan sindromites tis.
To forum den einia mono ena meso enantiwsis stin politiki ADSL tou OTE alla kai mia pigi pliroforisis!

Sto thema mas twra: anamenomeno to oristiko mpam tis intraconnect!Twra gia na exagorastei h' sunxoneftei ligo xlwmo! Ti na prosferei? merikous etoimous komvous? tin mikri xwritikotita tis h' tin pelateiaki tis vasi i opoia tha prepei na exei ginei elaxisti!!!???
A kai kati allo, otan eixe arxisei na pairnei tin katiousa to ixeran oloi oi metoxoi!I LogicDis (mesw Kiriakopoulou) eixe to megalitero meridio) elenxetai apo tin EFG i opoia katexei plirws tin HOL. Thelw na katalixw oti akoma kai stin HOL ixeran tin katastasi tis kai den endiaferontan kan na ginie estw mia sinxonefsi!

NeK
30-10-03, 14:56
Όχι παιδιά μας ενδιαφέρει πάντα η ιστορία, είναι σαν να λέμε μετά από έναν χρόνο από τώρα να μαθέναμε ακριβώς τι γινότανε (μυστικά κλπ) πριν ένα χρόνο (δηλ. τώρα). Δεν θα σας ενδιέφερε να μάθετε;

Και προσωπικά με ενδιαφέρει γιατί υπήρξα και εγώ ένας από τους 250. Ναι! Είχα Intraconnect. :lol:

waste
30-10-03, 15:33
βγηκε απτη ντουλαπα, επιτελους το καθαρμα, ξεσκεπαστηκε ο sysopas

elgriego
31-10-03, 21:04
Όχι παιδιά μας ενδιαφέρει πάντα η ιστορία, είναι σαν να λέμε μετά από έναν χρόνο από τώρα να μαθέναμε ακριβώς τι γινότανε (μυστικά κλπ) πριν ένα χρόνο (δηλ. τώρα). Δεν θα σας ενδιέφερε να μάθετε;

Και προσωπικά με ενδιαφέρει γιατί υπήρξα και εγώ ένας από τους 250. Ναι! Είχα Intraconnect. :lol:

Συμφωνω οτι καποιους απο εμας μας ενδιεφερει ακόμα η ιστορια και πιστευω οτι καποιοι θα ηθελαν να μαθουν τι εμαθα προσφατα. Αυτα θα λυσουν αποριες σε παρα πολλους και θα κλεισουν εναν κυκλο μιας εταιρειας που θα μπορουσε να γινει απο τους μεγαλυτερους εναλλακτικους αλλα δεν τα καταφερε ποτε.

Οπως λοιπον ειναι γνωστο λιγο πολυ μεταξυ των πρωην χρηστων της IC η υπηρεσια ειχει σταματησει εδω και πολύ καιρό. Η δικια μου συνδεση επαιζε μεχρι και 25 Οκτ 2003 συμφωνα με την μαρτυρια και του Firewall ο οποιος αρχισε να ξεκουραζετε πλεον απο τις χιλιαδες επιθεσεις που δεχοταν η στατικη IP μου.

Η αληθεια ειναι οτι οπως εμαθα ο ΟΤΕ ειχε ξεχασει να κοψει την γραμμη μου (την γνωστη Μ1020) μεχρι που εκοψε τις υπηρεσιες της IC(η γραμμη ειναι ζωντανη ακόμα). Αυτο με αναγκασε να ψαξω λιγο το θεμα σε βαθος και εμαθα οτι αυτη η γραμμη η Μ1020 στοιχιζει περιπου 100 ευρω συν ΦΠΑ η λιγοτερο τελος παντων σε χονδρικη αλλα όχι αρκετα λιγοτερο για να δικαιολογησει τα 45ευρω + ΦΠΑ. Η IC απο λάθος υπεγραφε συμβολαια με πελατες με την χρηση της Μ1020 και οχι μέσω LLU(Local Loop Unbundling) όπως νομιζαν (ή επίτιδες αγνοουσαν οι πωλητες της). Το αποτελεσμα ηταν να μεινει με συμβολαια παροχης Internet μεσω Μ1020 και οχι LLU (που αυτο στοιχιζε 11 ευρω/μηνα χονδρικής) τα οποια συμβολαια αφου ηταν ορισμενου χρονου θα επρεπε να ικανοποιησει. Φτανοντας το πληρωμα του χρόνου, δεν ειχε λεφτα να πληρωσει τις γραμμες αυτές με τα σημερινα αποτελεσματα.

Αν βαλουμε και στην εξισωση κατι ΟΤΕ κατι λαθους χειρισμους και συνεργασιες με "Λεμονια" και τετοια καταληγουμε στα σημερινα αποτελέσματα.

Η IC ως εταιρεια υπαρχει ακομα και ψαχνει εναν τροπο να συνεχισει να υπαρχει(εξαγορα και ΣΙΓΟΥΡΑ αλλαγη ονοματος).

Κριμα γιατι ηταν καλα οσο κρατησε.

beez
10-11-03, 21:08
ego pantos den simfono se ena simeio me to filo vippy...apo tin arxi se auto to topic ekfrazete me grifous. nomizo den iparxei idiaiteros logos kai kalista 8a mporouse na pei p.x. i IC eixe 1mbit gia olous tous pelates ktlp....xoris o ka8enans na prepei na mantepsei apo ta stoixeia tou..

leme tora

pantos o OTE 8eos..eixe ksexasei na kopsei arketes eu8eies..hahaha

Tony_Ts
12-11-03, 15:31
Έστω κι αν η IC "πέθανε" εγώ συνεχίζω να θέλω να μάθω όλα τα "σκηνικά" που παίχθηκαν. Προσωπικά για ένα χρόνο γλύτωσα πάρα πολύ χρήματα για ΕΠΑΚ αλλά και για τηλέφωνα. Ήταν πανέμορφα όσο κράτησε και τάσσομαι κι εγώ υπέρ της άποψης "Μακάρι να υπήρχαν κι άλλες σαν κι αυτή"!
Τη λεπτομέρεια της Μ1020 και LLU δεν την ήξερα και μου έκανε εντύπωση όταν είδα ότι η τιμή της Μ1020 από τον ΟΤΕ είναι 39 + ΦΠΑ το άκρο (http://www.oteshop.gr/leased_lines_tariffs.pdf) κι εγώ να πληρώνω 45 + ΦΠΑ στην IC και για τη γραμμή και για Ιντερνετ 8O

Όσο για το Bandwidth, στην αρχή κατέβαζα με 30Κ μετά έπεσε πολύ και τους τελευταίους 2 μήνες πήγαινε πάλι καλά 20-25Κ. Το καταπληκτικότερο όμως για μένα και φαντάζομαι και για άλλους είναι ότι πιάναμε ταχύτητες μέχρι και 80Κ με τον Beez, τον Empire και με τα άλλα παιδιά που είχαμε FTPs !!

Gothic
13-11-03, 08:16

α) Το bandwidth της IC

Το α και το γ είναι σταθερές ενω το β είναι μεταβλητή β=β+1 (ή β++; για τους φανατίλες) :P :P :P :P
*ΓΚΟΥΧΟΥ*

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις πληροφορίες μαζί μας μια και η Intraconnect ήταν η πρώτη εταιρεία που πριν αρκετό καιρό μας έδωσε την ελπίδα οτι θα δούμε dsl στην Ελλάδα και χρωστάμε πολλά παραπάνω απ'όσο καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. RIP IC :roll:

vippy
13-11-03, 19:25

α) Το bandwidth της IC

Το α και το γ είναι σταθερές ενω το β είναι μεταβλητή β=β+1 (ή β++; για τους φανατίλες) :P :P :P :P
*ΓΚΟΥΧΟΥ*

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις πληροφορίες μαζί μας μια και η Intraconnect ήταν η πρώτη εταιρεία που πριν αρκετό καιρό μας έδωσε την ελπίδα οτι θα δούμε dsl στην Ελλάδα και χρωστάμε πολλά παραπάνω απ'όσο καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. RIP IC :roll:

Έχεις δίκιο για το β :lol:

Να δώσω ένα tip :wink: : Το bandwidth της IC ΔΕΝ υπερέβαινε το β αλλά ήταν κάπως μεγαλύτερο του γ ...

yourself
13-11-03, 23:20

α) Το bandwidth της IC

*ΓΚΟΥΧΟΥ*

Έχεις δίκιο για το β :lol:

Να δώσω ένα tip :wink: : Το bandwidth της IC ΔΕΝ υπερέβαινε το β αλλά ήταν κάπως μεγαλύτερο του γ ...

Μια φορά, είναι αστείο. Δεύτερη, τέλος πάντων. Δεν μας λες λοιπόν το b/w να πάει στο δ....; Τι νόημα έχουν αυτές οι εξυπνάδες; Εντάξει, μας έπεισες: όσο καιρό κατέβαζα με 30K/sec η Intraconnect είχε περισσότερο bandwidth από τον συνιθισμένο αριθμό ποντικιών ανά υπολογιστή πολλαπλασιασμένο με το μέγιστο download (σε Kbyte/sec) που είδαμε ώς χρήστες της IC σε δεκάδες KBit/sec, αλλά όχι πιο πολύ από την συνηθισμένη πίεση ελαστικών ενός VW golf διαιρεμένη με τον μέσο αριθμό CDROMs ανά υπολογιστή στην Ελλάδα σε MBps (σκεψου!)... Και φυσικά καμία σχέση με ούτε το ένα χιλιοστό του αριθμού των τριχών που έχει ένας τυπικός άνθρωπος περίπου 15 ετών, έστω και σε Gbit/sec... Ωραία....

Σόρρυ αν ακούγεται λίγο επιθετικό αλλά περίμενα να μάθω -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- πόσο ήταν αυτό το ρημάδι το b/w αλλά που!

Πάντα φιλικά

--
yourself

vippy
14-11-03, 03:01
Μια φορά, είναι αστείο. Δεύτερη, τέλος πάντων. Δεν μας λες λοιπόν το b/w να πάει στο δ....; Τι νόημα έχουν αυτές οι εξυπνάδες; Εντάξει, μας έπεισες: όσο καιρό κατέβαζα με 30K/sec η Intraconnect είχε περισσότερο bandwidth από τον συνιθισμένο αριθμό ποντικιών ανά υπολογιστή πολλαπλασιασμένο με το μέγιστο download (σε Kbyte/sec) που είδαμε ώς χρήστες της IC σε δεκάδες KBit/sec, αλλά όχι πιο πολύ από την συνηθισμένη πίεση ελαστικών ενός VW golf διαιρεμένη με τον μέσο αριθμό CDROMs ανά υπολογιστή στην Ελλάδα σε MBps (σκεψου!)... Και φυσικά καμία σχέση με ούτε το ένα χιλιοστό του αριθμού των τριχών που έχει ένας τυπικός άνθρωπος περίπου 15 ετών, έστω και σε Gbit/sec... Ωραία....

Σόρρυ αν ακούγεται λίγο επιθετικό αλλά περίμενα να μάθω -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- πόσο ήταν αυτό το ρημάδι το b/w αλλά που!

Πάντα φιλικά

--
yourself

Ωραία, λοιπόν, ίσως να μην έγινε κατανοητό το ότι απόφευγα σκόπιμα να αναφέρω το νούμερο :roll:

Η απάντηση είναι : στα καλύτερά της, 5Mbit.

blizard
14-11-03, 03:16
Αν μιλας για αυτο που εδινε στα home πακετα, ειναι 1:50 booking για 1000 συνδρομητες.
Και 1:25 αν το μοιραζε σε 500 ατομα... λογικο το βλεπω.

vippy
14-11-03, 03:28
Αν μιλας για αυτο που εδινε στα home πακετα, ειναι 1:50 booking για 1000 συνδρομητες.

Όχι, αυτό ήταν για όλους 8O

smarag
16-11-03, 08:54

Όχι, αυτό ήταν για όλους 8O

και ηταν και καποιες εταιριες που ειχαν σιγουρο bandwith αφου πληρωναν περισσοτερα απο μας, οποτε εμεις ειμασταν με σχετικα καλο bandwith μονο τα Σαββατοκυριακα και βεβαια μονο οταν δεν ηταν χαλασμενη η γραμμη..

Tony_Ts
17-11-03, 15:15
Για το MSN Messenger, ICQ, WindowsUpdate και Norton Liveupdate ήταν μια χαρά! Α! Κι έχουμε ξεχάσει να πούμε ότι είχε κάποιο είδος transparent proxy γιατί αν κατέβαζες Updates για Windows ή Norton τα δεδομένα ερχόντουσαν με 100kbytes/sec !!!! εξαιτίας της ταχύτητας του εσωτερικού δικτύου (172.16.x.x 255.255.240.0) Επειδή "φτιάχνω" συχνά κι αρκετά μηχανήματα, μπορείτε να καταλάβετε γιατί την λάτρεψα εγώ έτσι ; ;-)

beez
12-12-03, 22:57
nhahah yourself eixes poli gelio...

file vippy euxaristoume gia tis plirofories

DiO
13-12-03, 00:20
5 mbit ke pigene ETSI!!!!!!!!!!!!!!!

ahhahahaha AFTO INE THEIKO .... iha IC 1,5 horno ke ta vradia epiane full popo KORIFIIIIIIIIIII

PAO na anikso ISP :P

smarag
15-12-03, 20:09
nhahah yourself eixes poli gelio...

file vippy euxaristoume gia tis plirofories

Ti egine telika exi klisi telios i ic ? iparxoun anthropi sta tilefona i terma paei ?

@ ADSLgr.com All rights reserved.