PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρειάζονται 1 εκατομμύριο υπογραφές.....

Σελίδες : [1] 2

TYRONAGA
06-11-05, 08:33
.......για να συζητηθεί ενα θέμα στο ευρωπαικό κοινοβούλιο.
Το θέμα είνα να επανέλθει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην αρχική της κατάσταση δηλαδή σαν Εκκλησία και οχι Μουσείο.(www.Hagiasophiablog.com (http://www.Hagiasophiablog.com))

If you believe in the just case that Hagia Sophia should be restored to its proper religious role as a church, for which it was built in the first place, then we ask you to support our petition to the EU Parliament that Turkey should not be admitted as a member of the European Community until it restores Hagia Sophia to its original purpose as a church and not a museum.
We need a minimum of 1.000.000 signatures in order to force the European Union to consider this proposal seriously and debate it immediately as one of the conditions to allow Turkey to be admitted as a new member of the EU.
As you know, Turkey is doing everything it can today to convince the European Union that it is a worthy country to join it. If you agree with us that Turkey should not be admitted to the EU before restoring justice to Hagia Sophia, please click on "Your Signature" (http://www.hagiasophiablog.com/contact.html) and send us your message.

aroutis
06-11-05, 10:59
:thumbsup1 καλό link

iron_gr
06-11-05, 11:38
Εντάξει, υπέγραψα! :thumbsup1

no_logo
06-11-05, 12:07
υπογραφές για την ανυπαρξία μουσουλμανικού ναού στην αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις που ζούνε μουσουλμάνοι που μαζευουνε;

maxcp
06-11-05, 12:26
υπογραφές για την ανυπαρξία μουσουλμανικού ναού στην αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις που ζούνε μουσουλμάνοι που μαζευουνε;

εδώ μιλάμε για παλιό ναό...
οχι για χτίσιμο νέου ναού..
ας κόψουν τον λαιμό τους οι μουσουλμάνοι κ όλοι ...
την πάρτη μας κοιτάμε,..
αρκετά με τον έλληνα-ανθρωπιστή που ξεχνάει τον έλληνα..

iron_gr
06-11-05, 12:29
εδώ μιλάμε για παλιό ναό...
οχι για χτίσιμο νέου ναού..
ας κόψουν τον λαιμό τους οι μουσουλμάνοι κ όλοι ...
την πάρτη μας κοιτάμε,..
αρκετά με τον έλληνα-ανθρωπιστή που ξεχνάει τον έλληνα..Well said!!! :thumbsup1

no_logo
06-11-05, 12:40
την πάρτη μας κοιτάμε,..

θα έβρισκες πολλούς από την άλλοι πλευρά του αιγαίου που θα συμφωνούσαν.
Αρα με τέτοιες νοοτροπίες η Hagiasophia θα συνεχίσει να είναι μουσείο.

maxcp
06-11-05, 12:46
θα έβρισκες πολλούς από την άλλοι πλευρά του αιγαίου που θα συμφωνούσαν.
Αρα με τέτοιες νοοτροπίες η Hagiasophia θα συνεχίσει να είναι μουσείο.

αλλιώς το εννοώ..
οτι θα παλέψω(συμμετάσχω-ψηφίσω κοκ) για κάτι που με αφορά..
δεν είμαι ο καλός σαμαρείτης που θα παλέψει για να χτίσουν ναούς οι άλλες θρησκέιες..
ας κάνουν τον αγώνα τους..
απλά ειναι ενας ιστορικός ναός που απο ναός κατάντησε έκθεση-μουσείο-κλπ κ απο σεβασμό στους προγόνους μας,παίρνω θέση..
ειναι διαφορετική η συζήτηση του να χτιστεί νέος ναός κάπου..

Bayern7
06-11-05, 12:57
αλλιώς το εννοώ..
οτι θα παλέψω(συμμετάσχω-ψηφίσω κοκ) για κάτι που με αφορά..
δεν είμαι ο καλός σαμαρείτης που θα παλέψει για να χτίσουν ναούς οι άλλες θρησκέιες..
ας κάνουν τον αγώνα τους...
...και θα μας βρουν μπροστά τους!:D

Delijohn
06-11-05, 13:44
Υπέγραψα...

WAntilles
06-11-05, 16:15
Δεν υπογράφω, ούτε θα υπογράψω ποτέ κάτι τέτοιο.

Και να πάψουν κάποιοι τεχνηέντως να συγχέουν έλληνες με χριστιανούς. Οι δεύτεροι έσφαξαν και έκαψαν τους πρώτους.

Όπως και ούτε οι μουσουλμάνοι να κάνουν τεμένη στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις.

Αρκετούς Ταλιμπάν έχουμε με τους χριστιανούς, που οχλαγελοποιούνται και άγονται και φέρονται από το ιερατείο τους. Δεν θέλουμε κι άλλους.

Πλήρης διαχωρισμός Κράτους-εκκλησίας ΤΩΡΑ.

BadCluster
06-11-05, 16:18
Εγώ το υπογράφω γιατί η συγκεκριμένη εκκλησία είναι στοιχείο πολιτισμού και άξιο προστασίας.
Το ίδιο θα έκανα και σε οτιδήποτε αντάξιο του.

no_logo
06-11-05, 16:27
Όπως και ούτε οι μουσουλμάνοι να κάνουν τεμένη στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις.

η προστασία των μειονοτήτων είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικής πολιτείας.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος που θέλει να παντρευτεί ή να κηδευτεί με το τυπικό του θρησκευματος του, πχ οι μουσουλμάνοι, θα πρέπει να πηγαίνουνε από ολη την ελλάδα στην ξάνθη.

TYRONAGA
06-11-05, 16:28
....
απλά ειναι ενας ιστορικός ναός που απο ναός κατάντησε έκθεση-μουσείο-κλπ .....
Ας μην ξεχνάμε οτι είχε γίνει πρίν μουσουλμανικό τέμενος...
Εγώ το βάζω στην ίδια μοίρα με το γεγονός οτι δεν ήθελα οι ναοί της αρχαιότητας να είχαν μετατραπεί σε χριστιανικούς ναούς -όπως δυστυχώς έχει γίνει εδώ αλλά και σε άλλες χώρες π.χ. Αιγυπτο ..... Οπως επίσης δεν μου άρεσε που οι Ταλιμπάν βομβάρδισαν Βουδιστικά αγάλματα...(Πολλοί προλαλήσαντες έχουν πάρει θέση κατα καιρούς πάνω σε αυτά που αναφέρω!!!)

no_logo
06-11-05, 16:30
Εγώ το υπογράφω γιατί η συγκεκριμένη εκκλησία είναι στοιχείο πολιτισμού και άξιο προστασίας.
Το ίδιο θα έκανα και σε οτιδήποτε αντάξιο του.

μα είναι μουσείο!!!!!!!!!! τι προστασία λες;

BadCluster
06-11-05, 16:39
Μουσείο στο οποίο κατά καιρούς γίνονται επιδείξεις μόδας????
Fuckin A!!!

ranger
06-11-05, 16:43
μα είναι μουσείο!!!!!!!!!! τι προστασία λες;

Με ασβεστωμένα ψηφιδωτά και έργα τέχνης αιώνων. Ωραίο μουσείο, ωραία προστασία...

no_logo
06-11-05, 16:44
Μουσείο στο οποίο κατά καιρούς γίνονται επιδείξεις μόδας????
Fuckin A!!!

ναι γιατί όχι;

και τι έγινε; μήπως προτιμάς τον άγιο πειραιά να κάνει ερωτική εξομολόγηση στο ψάλτη;

no_logo
06-11-05, 16:45
Με ασβεστωμένα ψηφιδωτά και έργα τέχνης αιώνων. Ωραίο μουσείο, ωραία προστασία...

είχες απαίτηση το 1453 να υπάρχει σεβασμός για το διαφορετικό θρήσκευμα;

BadCluster
06-11-05, 16:54
no_logo πιστεύω ότι ήμουν ξεκάθαρος.
Την Αγία Σοφιά την βλέπω ως πολιτιστικό μνημείο και όχι καθαρά ως θρησκευτικό.
Αλλά και εσύ είσαι ξεκάθαρος....
προτιμάς να έχεις ένα θαύμα αρχιτεκτονικής και όχι μόνο,
και να το χρησιμοποιείς μεταξύ άλλων και για επιδείξεις μόδας,
δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό.
Όταν έμαθα ότι Ακρόπολη την "πουλήσαμε" στην Phillips είχα ανάλογη αντίδραση.
ΥΓ: Δεν υπάρχει μόνο "αριστερός" και "δεξιός"

iron_gr
06-11-05, 17:05
Όταν έμαθα ότι Ακρόπολη την "πουλήσαμε" στην Phillips είχα ανάλογη αντίδραση.Τι; Πότε, που, πως;;;

BadCluster
06-11-05, 17:07
Μιλάω για την διαφημιστική καμπάνια της Philips,
υπαρχει ανάλογο topic.
Ας μην το συνεχίσουμε εδώ....και χαλάσουμε το θέμα ;)

ranger
06-11-05, 17:23
ναι γιατί όχι;

και τι έγινε; μήπως προτιμάς τον άγιο πειραιά να κάνει ερωτική εξομολόγηση στο ψάλτη;

Φαντάζομαι ότι θα είχες υπερασπιστεί δημοσίως τους ηθοποιούς περσινού σήριαλ που κυνήγησαν και επιχείρησαν να λιντσάρουν Μουσουλμάνοι στη Θράκη πέρσι όταν πήγαν να γυρίσουν σκηνές του σήριαλ στον προαύλιο χώρο (και όχι στο εσωτερικό) μουσουλμανικού ναού.
Ένα σήριαλ πήγαν να γυρίσουν, και τι έγινε;

TYRONAGA
06-11-05, 17:26
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να ψηφίσει κανείς και μόνο 2 για να μην ψηφίσει
α)Να είναι θρησκευόμενος Χριστιανός και ένας τέτοιος ξέρει πολύ καλά οτι η λειτουργία έχει να κάνει με ένα σωρό διαδικασίες που άπτονται του τελετουργικού της θρησκείας του και φυσικά δεν είναι για τα "μπάζα"...
β)Να θέλει να προστατέυσει ένα μνημείο και μόνο έτσι θα μπορεί να συντηρηθεί.
γ)Να θέλει να προστατεύσει την Ιστορία του Εθνους του.
δ)Να θέλει να μπλοκάρει την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ έως ότου αρχίζει και δέχεται την ανεξιθρησκία και προστασία ανθρώπινων δικαιομάτων και ιστορικών μνημείων .
ε)Να θέλει να "μπεί" στους Τούρκους και σε κάθε έναν άλλο λαό που νομίζει οτι είναι θιγμένος με την ύπαρξει Ελληνικού Εθνους και εκμεταλεύεται την σημερινή δημοκρατικότητα και ανεκτικότητά του,
ζ)Να θέλει να "μπεί" σε κάθε "Ελληνα" που δεν συμφωνεί με τα παραπάνω.
η)...Για όλους μαζί τους παραπάνω λόγους και τον δικό του...!

Να μην ψηφίσει:
1)Να φοβάται μην πάει το e-mail του σε spam list
2)Να διαφωνεί με τούς παραπάνω λόγους και τον δικό του.

WAntilles
06-11-05, 17:51
Φαντάζομαι ότι θα είχες υπερασπιστεί δημοσίως τους ηθοποιούς περσινού σήριαλ που κυνήγησαν και επιχείρησαν να λιντσάρουν Μουσουλμάνοι στη Θράκη πέρσι όταν πήγαν να γυρίσουν σκηνές του σήριαλ στον προαύλιο χώρο (και όχι στο εσωτερικό) μουσουλμανικού ναού.
Ένα σήριαλ πήγαν να γυρίσουν, και τι έγινε;

Το ίδιο οχλαγελοποιημένα είναι τα φανατισμένα βόιδο :sheep: όλων των θρησκειών.

Αρκετούς Ταλιμπάν έχουμε με τους χριστιανούς, που οχλαγελοποιούνται και άγονται και φέρονται από το ιερατείο τους. Δεν θέλουμε κι άλλους.

Να θυμίσω και τα "χριστεπώνυμα" βόιδο :sheep: στο Σύνταγμα πριν από χρόνια, με τα κομποσκοίνια και τα κρόσια, για την επαναφορά των Μεταξικών πιστοποιητικών θρησκευτικών φρονημάτων;

Ή "χριστεπώνυμα" βόιδο :sheep: που διαδήλωναν έξω από κινηματογράφους την τελευταία 15ετία για διάφορα έργα;

Ή για τα 100άδες εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν σφάξει τα "χριστεπώνυμα" βόιδο :sheep: από το +300 και μετά, καθοδηγούμενοι από τους "μεγάλους" και "αγίους" τους;

Και τα πόσα μνημεία και βιλβιοθήκες κατέκαψαν;

Αρκετά με τα "χριστεπώνυμα" βόιδο :sheep: .

--- ΠΡΟΣΘΗΚΗ ---

γ)Να θέλει να προστατεύσει την Ιστορία του Εθνους του.
δ)Να θέλει να μπλοκάρει την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ έως ότου αρχίζει και δέχεται την ανεξιθρησκία και προστασία ανθρώπινων δικαιομάτων και ιστορικών μνημείων .
ε)Να θέλει να "μπεί" στους Τούρκους και σε κάθε έναν άλλο λαό που νομίζει οτι είναι θιγμένος με την ύπαρξει Ελληνικού Εθνους και εκμεταλεύεται την σημερινή δημοκρατικότητα και ανεκτικότητά του,

γ) Δεν έχουν σχέση τα "χριστεπώνυμα" βόιδο :sheep: με το έθνος αυτό. Έκαψαν και κατέστρεψαν το έθνος αυτό.
δ) Αυτό δεν εφαρμόζεται ούτε στη χώρα μας (ανεξιθρησκία και προστασία ανθρώπινων δικαιωμάτων). Μέχρι να εφαρμοστεί, δεν θα μιλήσω για άλλους.
ε) Δεν έχουμε τα στοιχεία αυτά (δημοκρατικότητα και ανεκτικότητα). Μέχρι να τα αποκτήσουμε, δεν θα μιλήσω για άλλους.

George978
06-11-05, 18:15
Auschwitz εδω και τωρα , στα κρεματορια ολους τους χριστιανους για τα εγκληματα που διεπραξαν πριν 1000δες χρονια.

maxcp
06-11-05, 18:49
Το ίδιο οχλαγελοποιημένα είναι τα φανατισμένα βόιδο :sheep: όλων των θρησκειών.

Να θυμίσω και τα "χριστεπώνυμα" βόιδο :sheep: στο Σύνταγμα πριν από χρόνια, με τα κομποσκοίνια και τα κρόσια, για την επαναφορά των Μεταξικών πιστοποιητικών θρησκευτικών φρονημάτων;

.

:offtopic:θα έδινα τα πάντα για αν ξαναδω το βίντεο οπου ο Χριστόδουλος ψέλνει μαζί με τον λαό του τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.. :lol::haha

οποιος ξέρει καποιο λίνκ θα με ΣΩΣΕΙ...θα μου φτιάξει την ημέρα..

Υ.Γ. Τελικά ο Θεός είναι δεξιός...καποιος άλλος θεός υπάρχει κ για εμάς ???
Υ.Γ.2 όποιος συμβουλέυεται τον πνευματικό του για το τί να ψηφίσει είναι ότι χειρότερο μπορεί να βρεθεί στον δρόμο μου.. :evil:

no_logo
06-11-05, 18:57
Υ.Γ. Τελικά ο Θεός είναι δεξιός...
και χειρότερος ακόμα

καποιος άλλος θεός υπάρχει κ για εμάς ???

όχι δεν υπάρχει
Αθεος είνα καλύτερα

Υ.Γ.2 όποιος συμβουλέυεται τον πνευματικό του για το τί να ψηφίσει είναι ότι χειρότερο μπορεί να βρεθεί στον δρόμο μου.. :evil:

ετσι βγήκε ο μαντούβαλος στον πειραιά :haha

TYRONAGA
06-11-05, 19:01
δ) Αυτό δεν εφαρμόζεται ούτε στη χώρα μας (ανεξιθρησκία και προστασία ανθρώπινων δικαιωμάτων). Μέχρι να εφαρμοστεί, δεν θα μιλήσω για άλλους.
ε) Δεν έχουμε τα στοιχεία αυτά (δημοκρατικότητα και ανεκτικότητα). Μέχρι να τα αποκτήσουμε, δεν θα μιλήσω για άλλους.

Ε εε καλά τώρα ..Ακόμα και το "περιθώριο" έχει τα όριά του ;)

edoeimaiego
17-11-05, 14:20
Εδωσα κιεγώ τη ψήφο μου.

Αραγε πόσοι απ'όσους γράφουν μετ'επιτάσεως για αυτό το θέμα, γνωρίζουν τί είναι Μουσουλμανισμός? Ισως ελάχιστοι έως κανείς.

Η Αγία Σοφία δέν είναι μόνο μιά Ελληνική/Βυζαντινή Εκκλησία, είναι ίσως κιένα σύμβολο που ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμφιλιωση των Μουσουλμάνων με τους Χριστιανούς.

Ισως άν καταλάβουν ορισμένοι το τί είναι οι Μουσουλμάνοι και στο τί πιστεύουν, να δώσουν και τη συγκατάθεσή τους να φτιαχτούν Τεμένη.

Δέν είμαστε τόσο μακριά όσο θέλουν να μας τα παρουσιάζουν όσοι έχουν ωφέλη απο κάτι τέτοιο...

Ειδικά στην Ελλάδα όμως μιάς και μπερδεύουμε τους 'καλούς' μας γείτονες και τα Εθνικά μας θέματα με τα θρησκευτικά, δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερη σύγχιση και παρεξηγήσεις.
Αλλο η Θρησκευτική διάσταση του ναού, άλλο η υπόστασή του ως μνημείο του Βυζαντίου, άλλο το θέμα του ποιός είναι Χριστιανός ποιός Μουσουλμάνος και πόσο διαφέρουν και άλλο το άν κάποτε είχαμε 'προβλήματα' με κάποιους γείτονές μας που έτυχε να είναι Μουσουλμάνοι.

Θεός είναι Ενας όπως κιάν τον αποκαλούν οι άνθρωποι!

Κι η Αγια Σοφιά είναι ένας ναός για το Θεό.

manicx
17-11-05, 16:43
Τι τζαμί στα Γιάννινα είναι μουσείο. Αμ δηλαδή οι Τούρκοι μαζέψουν 1000000 υπογραφές, θα λειτουργήσει ως τζαμί ξανά; Να μου λείπει...

alfisti
17-11-05, 17:17
έβαλα:thumbsup1

TYRONAGA
17-11-05, 17:31
Νομίζω οτι ο Ελληνας στο σύνολό του φυσικά ,ουτε τώρα αλλά ουτε και στο παρελθόν είχε πρόβλημα με το να υπάρχει κάπου ένα τζαμί για να προσέυχονται οι Μουσουλμάνοι ούτε φυσικά με τους Βουδιστές και άλλα δόγματα.....
Πρόβλημα είχε ,έχει και θα έχει με όλους όσους φανατίζονται με την κάθε θρησκεία και κυρίως με αυτούς που "Κοκορεύονται" οτι η δικιά τους θρησκεία είναι η καλύτερη ή η αληθινή κ.λ.π.
Πολλοί θα που να μην βαπτίζονται τα μωρά μας ..για να έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν όταν μεγαλώσουν.Ποιός όμως τα εμποδίζει απο το να διαλέξουν και να αλλαξοπιστίσουν;
Αν όμως διαλέξουν να πιστεύουν την ορθόδοξη (και οχι μόνο) χριστιανική θρησκεία,δεν θα διαμαρτυρηθούν γιατί δεν τα βαφτίσαμε; (Θεωρώ οτι είναι γνωστό γιατί πρέπει να βαπτιζεται κάποιος μωρό).
Ξέρετε με τι ευλάβια μπαίνουν οι Ελληνες ταξιδευτές στα Μουσουλμανικά τζαμιά που επισκευτονται οταν πάνε σε χώρες όπως Αίγυπτο,Συρία,Μαρόκο,Ιορδανία κ.λ.π.;

no_logo
17-11-05, 20:30
Νομίζω οτι ο Ελληνας στο σύνολό του φυσικά ,ουτε τώρα αλλά ουτε και στο παρελθόν είχε πρόβλημα με το να υπάρχει κάπου ένα τζαμί για να προσέυχονται οι Μουσουλμάνοι ούτε φυσικά με τους Βουδιστές και άλλα δόγματα.....

κράτα μικρό καλάθι σε αυτό που γράφεις
αρκεί να σου θυμίσω το τζαμί που δεν έχει η Αθήνα :-k

vagskarm
17-11-05, 21:23

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Ο βωμός "Τω αγνώστω Θεώ", έχω διαβάσει ότι είχε φτιαχτεί, αν θυμάμαι καλά στο Φάληρο, για να μπορούν οι ξένοι ναυτικοί, που περνούσαν από την περιοχή, να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, και τον είχαν "τω αγνώστω" γιατί δεν ήθελαν να το περιορίσουν σε κάποια θεότητα, γιατί τότε γινόταν χαμός, κάθε θνητός και θεότητα που λάτρευε. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη, έτσι έχω διαβάσει και αυτό αναφέρω.

Πιστεύω ότι αυτό τηρούσε κάποιες αναλογίες, υπό την έννοια ότι ναι μεν δεν γινόμαστε ξέφραγο αμπέλι, αλλά δεν στερούμε το δικαίωμα της θρησκευτικότητας στους άλλους.

Περιττό να σχολιάσω την βλακεία που πέταξε ο Σαούλ για τον συγκεκριομένο βωμό στους Ελληνες μπας και πιάσει κανέναν κορόϊδο.

Τώρα για τους μετέπειτα γιαχβεϊστές ουδέποτε σεβάστηκαν οτιδήποτε εκτός της δικής τους θρησκείας, ούτε καν την Γνώση (βλέπε Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας και αναρίθμητα άλλα παραδείγματα).

TYRONAGA
17-11-05, 21:41
Ωπα ....Οχι στο σύνολό του ήθελα να γράψω ....Ναι πάντα και σε όλους τούς χώρους θα υπάρχουν ανεγκέφαλοι...!

no_logo
17-11-05, 23:36
Ωπα ....Οχι στο σύνολό του ήθελα να γράψω ....Ναι πάντα και σε όλους τούς χώρους θα υπάρχουν ανεγκέφαλοι...!

δεν ξέρω αν είναι αρκετοί ή ελάχιστοι
το θέμα είναι πως η γνώμη τους μετρά;)
δεν υπάρχει τζαμί στην αθήνα εξαιτίας τους

evantigger
18-11-05, 02:52
Νομίζω για το τζαμί στην Παιανία υπήρχε το πρόβλημα. Μες στην Αθήνα όποιος έχει το λεφτό ας φτιάξει ότι θέλει από τζαμί κι εκκλησία μέχρι παλάτι. Αλλά το πρόβλημα πιστεύω είναι no money, no musk. Θεωρώ πάντως λάθος το γκάλοπ αυτό. Αυξάνει υπάρχουσες φανατικές τάσεις και δεν εξυπηρετεί και τίποτα. Γιατί ποιος θα κάνει λειτουργία κάθε Κυριακή; Ο πατριάρχης και ο περίγυρός του; Έλεος!!!!

spyrosn
18-11-05, 09:50
κ σε ποιους, λες κι έχει μείνει κανένας Έλληνας στην Τουρκιά...

TYRONAGA
18-11-05, 14:35
....Ναι ,άλλη πονεμένη ιστορία και αυτή ...Και δεν αναφέρομαι σε θρησκευτικούς λόγους, αλλά σε οικονομικούς.Πόσοι έχασαν περιουσίες;

spyrosn
18-11-05, 15:05
Πολλοί... :( :mad: Άστο. Άλλο θέμα...
Εμένα δε με χαλάει να είναι και μουσείο-μνημείο-οτιδήποτε. Αλλά όχι και να σοβατίζουν τους τοίχους οι γελοίοι, και να κάνουν καλλιστεία! Λίγος σεβασμός στην Ιστορία πια! Να πάμε άμα είναι τότε στον πύργο του Άιφελ και να απλώσουμε μπουγάδα, ή να κάνουμε την Ακρόπολη ταβέρνα! :evil:

Andrew
18-11-05, 18:03
Το Τζαμί θα το χρηματοδοτούσαν κάτι φτωχοί μεροκαματιάρηδες σείχηδες που δεν έχουν τόσο πρόβλημα οικονομικό.
Επίσης οι μουσουλμάνοι είναι πολύ φανατικοί και στις δωρεές τους. π.χ. ο μιναρές που βρίσκεται στο Μαρόκο έγινε με έρανο του οποίου τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε λιγότερο από 2 βδομάδες (και το Μαρόκο δεν είναι και η πλούσια χώρα).

Το παπαδιστάν δεν αφήνει για γίνει τζαμί πουθενά. Εφόσον δεν δίνει την έγκριση του δεν μπορεί να χτιστεί και να λειτουργήσει ούτε στην Παιανία ούτε στα Γιάννινα.

TYRONAGA
18-11-05, 20:38
π.χ. ο μιναρές που βρίσκεται στο Μαρόκο έγινε με έρανο του οποίου τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε λιγότερο από 2 βδομάδες (και το Μαρόκο δεν είναι και η πλούσια χώρα).

.... Εννοείς το Μαυσωλείο του ΧΑΣΑΝ στην Καζαμπλάνκα; Αυτό πάντως =που πραγματικά είναι ένα πανάκριβο Οικοδόμημα, ιδίως για μιά χώρα που έχει πολλούς φτωχούς κατοίκους προσέξτε την έκφρασή μου= είχε χτιστεί προτού πεθάνει. (Μήπως μας θυμίζει εποχές Φαραώ;)
Τέλος πάντων ....ας έκαναν οι Τούρκοι ενα τουλάχιστον έργο πολιτισμού ή υποδομών στον Ελλαδικό χώρο τα 400 χρόνια που ήταν εδώ και εγώ δεν θα τους είχα άχτι ...Οι άλλοι κατακτητές κάτι έχουν αφήσει (Βλέπε ΡΟΔΟ,ΚΕΡΚΥΡΑ...).Προσωπικά αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για μένα που δεν τους πάω...

golity
20-11-05, 07:54
Μια οποιαδήποτε κίνηση συγκέντρωσης υπογραφών για οποιοδήποτε θέμα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου, να είναι καλά οργανωμένο και όχι αυτό το έκτρωμα σελίδας, που βγαίνουν τα μάτια σου να το διαβάσεις και δεν δείχνει κάν τον αριθμό υπογραφών που έχουν μαζευτεί! Πόλυ πρόχειρή και χωρίς αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου δουλειά!

Andrew
20-11-05, 11:57
Εννοείς το Μαυσωλείο του ΧΑΣΑΝ στην Καζαμπλάνκα; Αυτό πάντως =που πραγματικά είναι ένα πανάκριβο Οικοδόμημα, ιδίως για μιά χώρα που έχει πολλούς φτωχούς κατοίκους προσέξτε την έκφρασή μου= είχε χτιστεί προτού πεθάνει. (Μήπως μας θυμίζει εποχές Φαραώ;)
Τέλος πάντων ....ας έκαναν οι Τούρκοι ενα τουλάχιστον έργο πολιτισμού ή υποδομών στον Ελλαδικό χώρο τα 400 χρόνια που ήταν εδώ και εγώ δεν θα τους είχα άχτι ...Οι άλλοι κατακτητές κάτι έχουν αφήσει (Βλέπε ΡΟΔΟ,ΚΕΡΚΥΡΑ...).Προσωπικά αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για μένα που δεν τους πάω...

Ναι το οποίο συμπεριλαμβάνει τον μεγαλύτερο Μιναρέ του κόσμου.
Βλέπουμε εποχές Φαραώ, αλλά μην ξεχνάς ότι πήγε και έγινε με εθελοντικές προσφορές. (Σαν να λέμε ότι οι σκλάβοι πήγαιναν μόνοι τους να χτίσουν πυραμίδες).

Οσο για έργα πολιτισμού ή υποδομών το μόνο που ενδιαφερόντουσαν να κάνουν ήταν μιναρέδες.

cbarbas
24-11-05, 18:57
If you believe in the just case that Hagia Sophia should be restored to its proper religious role as a church, for which it was built in the first place, then we ask you to support our petition to the EU Parliament that Turkey should not be admitted as a member of the European Community until it restores Hagia Sophia to its original purpose as a church and not a museum.

http://www.hagiasophiablog.com/mainpage.html

Καλησπερα

Δε ξερω για την αυθεντικοτητα του,αλλα ριξτε μια ματια.

maxcp
24-11-05, 19:02
εχει ανοιξει ίδιο τόπικ λίγο πιο κάτω..

zouzouni
25-11-05, 04:26
merged :thumbsup1

wizardakis
25-11-05, 05:18
Η μουσουλμανικη κοινοτητα στην ελλαδα ανθει (βλεπε θρακη) ενω η ελληνικη κοινοτητα στην Πολη ολοενα και συρικνωνεται .
Ειναι απτη αποδειξη της πολιτικης της καθε χωρας στο θεμα των συγκεκριμενων μειονοτητων .;)

Bhaal
25-11-05, 11:46
Ο λόγος που ΔΕΝ υπογράφω είναι ότι, σύμφωνα με το κείμενο, δεχόμαστε την Τουρκία στην Ευρώπη με την προϋπόθεση να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία. Ε, όχι! Δεν θέλω την Τουρκία στην Ευρώπη ό,τι και να κάνει.

Επίσης, το κείμενο συγχέει την αξία του κτίσματος ως μνημείο λατρείας του χριστιανισμού και ως μνημείο πολιτισμού. Αυτά τα δυο είναι διαφορετικά πράγματα. Αν θέλουν να το σώσουν ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ας κινήσουν τους κατάλληλους μηχανισμούς προς την κατεύθυνση της UNESCO, αντί να μαζεύουν υπογραφές.

@ ADSLgr.com All rights reserved.