PDA

Επιστροφή στο Forum : Upload

Kruder
07-11-05, 00:09
οταν κατεβαζω ενα αρχειο πρεπει μετα να το αφηνω να κανει upload?με αυτον τον τροπο βελτιωνετε το ratio και εχω καλυτερεσ ταχυτητες?

sdikr
07-11-05, 03:40
Βελτιώνετε το ratio, για το καλύτερες ταχύτητες ίσως (παίζουν πολλά πράγματα ρόλο εκει)

JediCosman
07-11-05, 15:40
Aν χρησιμοποιείς Private Tracker Ναι (Αν θύμαμαι σωστά):roll:

mrsaccess
07-11-05, 22:08
Το ζήτημα που θέτεις είναι και ηθικό.
Το αρχείο το κατέβασες από έναν χρήστη σαν εσένα, κάνοντας χρήση της γραμμής του.
Δεν είναι λογικό να πρέπει και εσύ να το μοιράσεις σε κάποιον άλλο;

Αν δεν κάνουμε upload τα p2p θα πεθάνουν και δεν θα φταίνε οι εταιρείες για αυτό...

Kruder
09-11-05, 21:51
Το ζήτημα που θέτεις είναι και ηθικό.
Το αρχείο το κατέβασες από έναν χρήστη σαν εσένα, κάνοντας χρήση της γραμμής του.
Δεν είναι λογικό να πρέπει και εσύ να το μοιράσεις σε κάποιον άλλο;

Αν δεν κάνουμε upload τα p2p θα πεθάνουν και δεν θα φταίνε οι εταιρείες για αυτό...

φιλε mrsaccess θα διαφωνησω μαζι σου.αν και δεν ασχολουμε πολυ καιρο με torrents απ'οτι εχω καταλαβει η συνδεση δεν γινετε με τον χρηστη αλλα με τους trackers και την χρηση της γραμμης του δεν την κανω μονο εγω οπως σε αλλα p2p αλλα και πολυ αλλοι μεσω των trackers.οποτε η φιλοσοφια του upload ειναι διαφορετικη

sdikr
09-11-05, 21:53
φιλε mrsaccess θα διαφωνησω μαζι σου.αν και δεν ασχολουμε πολυ καιρο με torrents απ'οτι εχω καταλαβει η συνδεση δεν γινετε με τον χρηστη αλλα με τους trackers και την χρηση της γραμμης του δεν την κανω μονο εγω οπως σε αλλα p2p αλλα και πολυ αλλοι μεσω των trackers.οποτε η φιλοσοφια του upload ειναι διαφορετικη

Αμά όμως όλοι οι χρήστες σκεφτούνε έτσι να σε δω μετά τι θα πάρεις

Kruder
09-11-05, 22:40
Αμά όμως όλοι οι χρήστες σκεφτούνε έτσι να σε δω μετά τι θα πάρεις

1ον μην αφηνεις υπονοουμενα και αν θες να πεις κατι πεστο στα ισια
2ον οπως ειπα και στο προηγουμενο post δεν ασχολουμε και πολυ καιρο με torrents και γι'αυτο δεν γνωριζω πολλα.απλως διαφωνησα με τον φιλο γιατι το παραδειγμα που ανεφερε δεν με καλυψε

Φιλικα :D

sdikr
09-11-05, 22:49
Δεν αφήνω υπονοούμενα!!

απλά λέω τι θα γίνει αν ο κάθε ενας δεν κάνει Upload δεν θα υπάρχει κάτι για να κάνεις download

Kruder
09-11-05, 22:53
να σε δω μετά τι θα πάρεις

Φιλικα:D

sdikr
09-11-05, 22:54
αααα αυτό!!

οχι δεν έχει υπονοούμενα, θα το έλεγα αλλιώς αν ήταν να έχει ;)

bill2003
11-11-05, 11:09
Σε private tracker, εκτός από την ηθική μεριά του θέματος, θα σε σουτάρουν αν δεν έχεις καλό ratio...

Όσον αφορά την ηθική πλευρά ένα απλό παράδειγμα θα σου δώσω: Έχω κατεβάσει torrent ΜΟΝΟ για seeding καθώς την ταινία την είχα δει ήδη στο cinema.

Kruder
13-11-05, 20:10
Σε private tracker, εκτός από την ηθική μεριά του θέματος, θα σε σουτάρουν αν δεν έχεις καλό ratio...

Όσον αφορά την ηθική πλευρά ένα απλό παράδειγμα θα σου δώσω: Έχω κατεβάσει torrent ΜΟΝΟ για seeding καθώς την ταινία την είχα δει ήδη στο cinema.

ναι ρε man αλλα εχω προσεξει οτι οταν κανω seed πεφτει κατα πολυ η ταχυτητα.αμα σταματησω το seed βελτιωνετε καπως η ταχυτητα.ολα αυτα με το μtorrent.

sdikr
13-11-05, 20:13
ναι ρε man αλλα εχω προσεξει οτι οταν κανω seed πεφτει κατα πολυ η ταχυτητα.αμα σταματησω το seed βελτιωνετε καπως η ταχυτητα.ολα αυτα με το μtorrent.

Πρεπει να προσέχεις να μην ξεπερνά τα 12kb/s το Upload το 10πχ ειναι αρκετά καλό και για να πάρεις credit απο το Upload αλλά και το να κατεβάζεις με καλές ταχύτητες

;)

μετά το τελείωμα του download αν είσαι σε private tracker καλό ειναι να το αφήνεις να ανεβάζει μονο ώστε να πάρεις credit

Kruder
13-11-05, 21:17
Πρεπει να προσέχεις να μην ξεπερνά τα 12kb/s το Upload το 10πχ ειναι αρκετά καλό και για να πάρεις credit απο το Upload αλλά και το να κατεβάζεις με καλές ταχύτητες

;)

μετά το τελείωμα του download αν είσαι σε private tracker καλό ειναι να το αφήνεις να ανεβάζει μονο ώστε να πάρεις credit

δυστηχως το upload μου δεν φτανει πανω απο τα 2kb/s.αυτο ειναι καλο η κακο?

mrsaccess
13-11-05, 22:43
Kruder το bit torrent λειτουργεί όπως όλα τα p2p. Ανταλλάσεις αρχεία με άλλους χρήστες.
Η δουλειά του tracker είναι μόνο για να λέει στο πρόγραμμά σου ποιοι χρήστες έχουν το αρχείο που θες για να πάει να το κατεβάσει/ανεβάσει από/σε αυτούς.

Ρύθμισε στο μtorrent το συνολικό σου upload να είναι περίπου από 9 ως 11KBps. Κάνε μερικές δοκιμές για να βρεις τη σωστή τιμή η οποία δεν είναι λογικά κάτω από 9.
Αυτό δεν θα ενοχλεί καθόλου τα downloads σου.
Ωστόσο να έχεις υπόψιν ότι ποτέ δεν τρέχουμε πολλά p2p ταυτόχρονα.
Μόνο bt ή μόνο kazaa ή μόνο dc++ κοκ. Αλλιώς θα σέρνονται όλα μαζί.

Τέλος δεν έχει σημασία αν κάνεις γρήγορα ή αργά upload αλλά το πόσο κάνεις upload. Ο καλύτερος δείκτης για το upload σου είναι το ratio.
Φυσικά αν δεις ότι ένα torrent έχει πάρα πολλούς seeders μπορείς να το παρατήσεις για χάρη ενός torrent με πολύ λίγους ή καθόλου seeders.

Kruder
14-11-05, 04:00
Τέλος δεν έχει σημασία αν κάνεις γρήγορα ή αργά upload αλλά το πόσο κάνεις upload. Ο καλύτερος δείκτης για το upload σου είναι το ratio.

ποια θεωρητε καλη τιμη ratio?
και κατι ακομα...ενας καλος αριθμος για seeds και peers ποιος ειναι?

mrsaccess
14-11-05, 09:58
Τυπικά καλό ratio είναι το 1.
Φυσικά αυτό είναι αρκετά δύσκολο με τις adsl αν κατεβάζεις συνέχεια αφού κατεβάζεις 4 φορές πιο γρήγορα από ότι ανεβάζεις. Οπότε για μίας μέρας κατέβασμα χρειάζονται τέσσερις μέρες ανέβασμα... :(

Προσωπικά προσπαθώ να κάνω όσο πιο πολύ seed γίνεται είτε σπάνια torrents είτε torrents που εκτιμώ πολύ.

Peers είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατεβάζουν το torrent, seeds ο αριθμός των ανθρώπων που το έχουν ολοκληρώσει και μόνο το ανεβάζουν.
Αν δεις ότι ένα torrent έχει πολλά peers και λίγα seeds καλό είναι να βοηθήσεις.
Αν δεις ότι ένα torrent δεν έχει καθόλου seeds σημαίνει ότι οι άνθρωποι που το κατεβάζουν έχουν κολλήσει κάπου (πχ 60%) και περιμένουν να μπει κάποιος seeder να τους δώσει το υπόλοιπο! Εκεί κάνε οπωσδήποτε seed!

Ένας καρκίνος για τα torrents δυστυχώς είναι οι private trackers. Εκεί σου ζητάνε να έχεις μεγάλο ratio και συνήθως αναγκάζεσαι να ρίχνεις το ratio των αρχείων που κατεβάζεις από ανοιχτούς trackers για να το δώσεις εκεί... Αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκαίο κακό.
Μια συμβουλή, πριν πας να κατεβάσεις κάτι από private tracker κοίτα να δεις αν υπάρχει σε ανοιχτό tracker. Γλυτώνεις τον εαυτό σου από το άγχος του ελέγχου του ratio και κάνεις γενικότερα καλό.

Kruder
14-11-05, 18:50
φιλε mrsaccess να'σαι καλα.το patch για το download κανει καμια δουλεια?

mrsaccess
15-11-05, 10:13
patch για download;;;
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς (ή δεν το ξέρω).

Το safepeer είναι το μόνο απαραίτητο plugin για το azureus που γνωρίζω προσωπικά.
Σε γλυτώνει από μηνύσεις, αλλά κυρίως από πολλά άχρηστα megabyte...

bill2003
15-11-05, 10:49
@mrsaccess
Γιατί καρκίνος οι private trackers? Εγώ κατεβάζω από το ΤΒ και έχω ratio 1.67 (power user).

Αποτέλεσμα: Κατεβάζω με τρελές ταχύτητες αν βάλω no limit στο download (μέχρι και 900 KB/sec έχω πιάσει, ΕΔΕΤ φυσικά) ενώ σε free tracker για το ίδιο αρχείο μπορεί να χρειαστώ 2 μέρες. Επίσης όλο το upload που έκανες δεν σου "αναγνωρίζεται" πουθενά.

mrsaccess
16-11-05, 05:46
Προφανώς bill2003 κατεβάζεις λίγο.
Οι περισσότεροι με 384 τις ξεσκίζουν! Το θέμα όμως είναι ότι κάπου εκεί είναι και το όριο. Δηλαδή δεν μπορείς να ξεσκίσεις μία 1024. Κατεβάζει τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων που σύντομα θα εξαντλήσεις όλα τα "ενδιαφέροντα" αρχεία. Έτσι το ratio είναι δύσκολη υπόθεση για τους 384άρηδες...

Για αυτό πάνε όλοι και seedάρουν στους private trackers και αφήνουν τους ανοιχτούς.
Αλλά πες ειλικρινά, δεν έχεις κατεβάσει ποτέ από ανοιχτό tracker; Εκείνα τα αρχεία τα seedαρες όσο τα αρχεία του ΤΒ; Γιατί όχι; Ήταν ελαττωματικά;
Το upload σου δεν αναγνωρίζεται επειδή δεν μετράει αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει σημασία.

Τέλος προσωπικά έχω βρει πολλά πράγματα σε ανοιχτούς trackers που δεν υπήρχαν σε κλειστούς.
Έχω βρει καλά πράγματα και σε εξειδικευμένους κλειστούς (πχ κόμικς) αλλά τουλάχιστον ούτε αυτοί είχαν ratio, μόνο εγγραφή.

bill2003
16-11-05, 10:22
Κατεβάζω λίγο... μόνο από το ΤΒ 30GB :) Ίσως είναι λίγο, αυτά είναι σχετικά.

Φυσικά και κατεβάζω και από free trackers αλλά μόνο όταν δεν βρίσκω κάτι στους private. Απλά για το seeding που λες, συνήθως στον private το αφήνω μέχρι το ratio να φτάσει στο 1.6 - 1.7, ενώ σε public συνήθως μέχρι το 1.

Βέβαια θα μου πει κάποιος "αφού ρε μεγάλε από το ΕΔΕΤ παίρνεις δίκτυο, τι το κλείνεις?" Απλά δεν θέλω να φαίνεται τρελή κίνηση, κυρίως upload, από το IP μου (για ευνόητους λόγους)

mrsaccess
16-11-05, 14:07
Χαχα, βρες πες ότι δεν έχεις adsl! :lol:
Και εγώ αν ήμουν στο εργαστήριο της σχολής με συμμετρική γραμμή των κάποιων mbit μια χαρά ratio θα είχα! :p

bill2003
16-11-05, 14:36
Κατεβάζω με τρελές ταχύτητες αν βάλω no limit στο download (μέχρι και 900 KB/sec έχω πιάσει, ΕΔΕΤ φυσικά)

Αυτό το είπα από την αρχή :D

Πάντως και από το παν/ιο μη νομίζεις, αν το παρακάνεις σε πρήζουν με mails από το NOC. Όχι ότι δεν κάνουμε άνετα τη δουλεία μας, αλλά λέμε τώρα :-k

Kruder
16-11-05, 21:27
patch για download;;;
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς (ή δεν το ξέρω).

Το safepeer είναι το μόνο απαραίτητο plugin για το azureus που γνωρίζω προσωπικά.
Σε γλυτώνει από μηνύσεις, αλλά κυρίως από πολλά άχρηστα megabyte...

το συγκεκριμενο patch ειναι για windows service pack 2 και αφηνει να περνανε περισσοτερες εξερχομενες συνδεσεις.δες και εδω http://s90782290.onlinehome.us/?page_id=117 για να καταλαβεις τι παιζει

Kruder
16-11-05, 21:37
οι free trackers ειναι με λιγα λογια οι public?στους public trackers μετραει το ratio?

chrispe
16-11-05, 22:37
Peers είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατεβάζουν το torrent, seeds ο αριθμός των ανθρώπων που το έχουν ολοκληρώσει και μόνο το ανεβάζουν.
Αν δεις ότι ένα torrent έχει πολλά peers και λίγα seeds καλό είναι να βοηθήσεις.
Αν δεις ότι ένα torrent δεν έχει καθόλου seeds σημαίνει ότι οι άνθρωποι που το κατεβάζουν έχουν κολλήσει κάπου (πχ 60%) και περιμένουν να μπει κάποιος seeder να τους δώσει το υπόλοιπο! Εκεί κάνε οπωσδήποτε seed!

Ένας καρκίνος για τα torrents δυστυχώς είναι οι private trackers. Εκεί σου ζητάνε να έχεις μεγάλο ratio και συνήθως αναγκάζεσαι να ρίχνεις το ratio των αρχείων που κατεβάζεις από ανοιχτούς trackers για να το δώσεις εκεί... Αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκαίο κακό.
Μια συμβουλή, πριν πας να κατεβάσεις κάτι από private tracker κοίτα να δεις αν υπάρχει σε ανοιχτό tracker. Γλυτώνεις τον εαυτό σου από το άγχος του ελέγχου του ratio και κάνεις γενικότερα καλό.
μερικές παρατηρήσεις...
α) αν δεν κάνω λάθος peers είναι και οι seeders και οι leechers.
β) ε όχι και καρκίνος οι private trackers, επειδή εκεί, για δικό σου καλό,αναγκάζεσαι να κάνεις upload και όχι απλά να κατεβάσεις και να την κάνεις με ελαφρά;
γ) αν ξεκινήσεις να κατεβάζεις πχ ένα iso ενός dvd απο καποιον δημόσιο τράκερ θα χρειαστείς σίγουρα καμια 15αριά μέρες με τις ταχύτητες που θα πιάνεις. Το ίδιο αρχειο σε καποιον γνωστό private θα κάνεις maximum καμια 3-4 μέρες. Γενικώς 40αρι σε public tracker δεν πρόκειται να πετύχεις ποτέ, γεγονός πολύ συχνό σε private
δ) ποιό είναι το γενικότερο καλό του να κατεβάζεις απο δημόσιο τράκερ; :?:

@ ADSLgr.com All rights reserved.