PDA

Επιστροφή στο Forum : Conn-x 24Mb και ένα-δύο προβληματάκια.



eMike
21-11-08, 12:54
Καλημέρα και..καλώς σας βρήκα. :)

Αντιμετωπίζω κάποια προβληματάκια και θα ήθελα τη βοήθειά σας αν είναι δυνατό.

1) Αρχικά είχα κάνει αίτηση στην HOL αλλά κατέληξα στον ΟΤΕ γιατί μου βγάλανε το λάδι στο περίμενε. Για να μη τα πολυλογώ, μου έμεινε από την αίτηση στη HOL το router (δε θυμάμαι τον τύπο, πάντως ήταν ασύρματο και ανώτερο από το απλό BaudTec του ΟΤΕ).

Σκέφτηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω αυτό το router για τη σύνδεσή μου αλλά προέκυψαν διάφορα προβλήματα. Θόρυβος στη γραμμή, δε μπορούσα να πραγματοποιήσω κλήσεις ενώ δεχόμουν, έχασα την αναγνώριση...και το κυριότερο δε μπορούσα να συνδεθώ καν. Έφταιγε το ότι το router αυτό ήθελε κάποιες ρυθμίσεις(?) που εγώ δε ξέρω να κάνω, έφταιγε ότι η εξ.υπ. του ΟΤΕ επίσης δεν υποστηρίζει το router αυτό και δε ξέρανε να μου πουν. Τέλος πάντων κάτι έφταιγε γενικώς και παίζω πλέον με το BaudTec (όχι ότι έχω παράπονο απλά μια και έχω το wireless γιατί να μη το χρησιμοποιώ).

Φαντάζομαι υπάρχει τρόπος να παίξω και με το router που μου είχε στείλει η HOL ?


2) Χθες αντιμετώπισα και ένα θέμα με torrent downloading. Δε λειτουργεί σωστά το port και παρόλο το ότι έκανα διάφορα από θέμα ρυθμίσεων η θύρα εξακολουθεί να μη λειτουργεί σωστά (έχω ένδειξη ανάλογη κάτω στο uTorrent). Υπάρχει κάποιος σαφής οδηγός στον οποίο να με παραπέμψει κάποιος ώστε να τα ρυθμίσω από την αρχή όλα και να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα?

Ελπίζω να μην κούρασα.
Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Συνεταιράκος
21-11-08, 15:27
http://www.portforward.com/ Ξεκίνα από εδώ αλλά μην το φτήνεις έτσι το Baudtec ενώ αγνοείς τα πάντα επί του άλλου router το οποίο ενώ είναι καλύτερο, δεν παίζει στη γραμμή σου, σου δηνιουργεί πολλά προβλήματα, είναι τόσο καλό που δεν ξέρεις πως το λένε. Δεν μας λες καν ποιο μοντέλο είναι. Αν γίνεις περισότερο συγκεκριμένος θα λάβεις και την ανάλογη βοήθεια. :whistle::hmm:;):oneup:

eMike
21-11-08, 15:35
Έχεις δίκιο όσο αφορά την ονομασία του 2ου router. Δεν κατακρίνω το BaudTec (προς Θεού μια χαρά παίζει) απλά θα προτιμούσα να παίζω με το άλλο λόγω του ότι είναι και ασύρματο.

Το συντομότερο θα επανέλθω με τα ακριβή στοιχεία του ασύρματου router ώστε αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να το στήσω έστω με μια παραπομπή σε άρθρο που δεν έχω βρει.


Με το portforward έκανα τις προσπάθειές μου χθες το βράδυ αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Ευχαριστώ πάντως και θα επανέλθω. :)

StaPas
21-11-08, 16:09
Εχεις κανει disable στα advanced settings στο firewall το Spi disable? Και αν εχεις βαλει την σωστη ip στο NAT στο virtual server.

Συνεταιράκος
21-11-08, 16:12
Περιμένουμε για να σε βοηθήσουμε!
Φιλικά

eMike
21-11-08, 19:11
Λοιπόν το router που έχω έξτρα είναι το NetFaster IAD.

Μετά από ένα σύντομο ψάξιμο στην σχετική κατηγορία του forum είδα αρκετά θέματα με παράπονα για τη λειτουργία του και έχω προβληματιστεί λίγο είναι η αλήθεια. :hmm:

Συνεταιράκος
21-11-08, 22:15
Συνέχισε να λειτουργείς με το Baudtec και όταν μάθεις πώς να ασφαλίσεις το wireless τότε πας σε ένα πιο σοβαρό μηχανάκι. Το ασύρματο είναι λίγο ρίσκο αν δεν ξέρεις. Ας ςίναι καλά τα παιδιά του forum και έχουν γράψει αρκετά πάνω σε θέματα ασφαλείας και πλέον το έχουν κάνει εύκολο. Περιηγήσου μέσα στα θέματα και θα δεις ότι αυτό το forum είναι θησαυρός γνώσεων. Καλό ταξίδι

Θα τα ξαναπούμε!!!:oneup:

eMike
21-11-08, 22:57
:) Έπεσες στην περίπτωση. Έχω κάτσει τόσες ώρες και διαβάζω τα thread περί NetFaster αλλά και ασύρματων γενικά συνδέσεων.

Την ώρα που διάβασα την απάντησή σου το είχα ήδη στο κουτί του και τοποθετημένο - ξανά - στην αποθήκη μου.

Βρήκα και ένα άρθρο/tutorial για το πως να ασφαλίσω το δίκτυό μου οπότε θα πάρω ένα μηχανάκι της προκοπής και προχωράμε.

Συνεταιράκος
22-11-08, 14:12
Η διαδρομή θα είναι μεγάλη και ευχάριστη. Κάθε μέρα θα ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα. Καλή συνέχεια:rowwing:

@ ADSLgr.com All rights reserved.