Επιστροφή στο Forum : Όλες οι τράπεζες είναι κλέφτες
kadronarxis
09-11-05, 16:12
Λοιπόν, μόλις ξεχρέωσα δύο πιστωτικές που είχα στην alpha bank, και στην Πειραιώς.
Χαρούμενος εγώ, ρωτάω και τους δύο ταμίες: Δεν πιστεύω να μου έρθει και άλλος λογαριασμός σπίτι;;;
Και τι μου λένε: Θα έρθει ο τελευταίος, που θα έχει το λεγόμενο(μεγάαααλη κλεψιά) λογιστικό υπόλοιπο.
Δηλαδή τόκους πάνω στους τόκους.
Καλά λέω, οι τόκοι δεν μπαίνουν κάθε μήνα στην κάρτα; αφού το δείχνει ο λογαριασμός;
Και μου λένε αυτοί είναι οι τελικοί τόκοι......
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
ΜΑΚΡΙΑ από κάρτες και δάνεια....Δεν εξοφλούμε ΠΟΤΕ παιδιά....το πήρατε χαμπάρι;;;;
Και ως καταθέτης απολαμβάνεις τόκους επί των τόκων. Η κλοπή έγκειται στην περίοδο εκτοκισμού (6μηνο ως καταθέτης, λιγότερο από μήνα και αναδρομικά, κάποτε, ως οφειλέτης κάρτας) και, φυσικά, στο επιτόκιο (1% και κάτι ως καταθέτης, 12-17% ως οφειλέτης κάρτας). Έλα, όμως, που δεν ανοίγει και κανένας εταιρεία που να βγάζει μόνο κάρτες για να χτυπήσει αυτήν την κατάχρηση και να βγάλει και κάμποσο χρήμα. Φταίμε κι εμείς οι καταναλωτές. Στην Αγγλία, παρ' όλο που υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές λύσεις για πιστωτικές κάρτες, οι τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκουν κορόιδα και να χρεώνουν πολλά, αν και λιγότερα από τις δικές μας τις τράπεζες.
Επιτρέψτε μου να διαφωνίσω λιγάκι. Οχι για τις τράπεζες, το παιχνίδι είναι γνωστό, αλλά σε εμάς τους καταναλωτές. Η κάρτα για μένα, σημαίνει να μην χρειάζεται να πάω στον γκισέ να σηκώνω χρήματα, αλλά να την χρησιμοποιώ μόνο όταν με παίρνει και για συγκεκριμένες αγορές. Οχι να την φορτώνω με τα κέρατά μου τα τράγια. Επίσης, έχω ζητήσει αυτόματη αποπληρωμή όλου του ποσού, κι έτσι δεν έχω τους ευγενείς τόκους της Τράπεζας να με συντροφεύουν κάθε μήνα.
Αν κάποιος δεν μπορεί να την λειτουργεί έτσι καλύτερα να μην την έχει γιατί η κάρτα γίνεται επικίνδυνος πειρασμός.
kadronarxis
09-11-05, 20:50
Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 3%, και οι τράπεζες βαράνε τόκο 17-18-20%, για ποια τιμιότητα μιλάμε και για ποια χρήση της κάρτας;
Από δω και στο εξής οι συγκεκριμένες τράπεζες, από μένα και κάθε μήνα μέχρι να πεθάνω, θα παίρνουν το τρίτο το ....... γνωρίζετε.
Εντάξει κάτι τρέχει στα γύφτικα θα μου πείτε, αλλά θα κοιμάμαι ήσυχος.
Κάτι είναι και αυτό.
Είναι πασίγνωστο οτι οι τράπεζες και οι μεγάλοι τραπεζίτες συγκεντρώνουν (αυτό έκαναν πάντα) πλούτο ο οποίος προέρχεται από τον ιδρώτα όλων μας.
Ετσι γινόταν με τα πανωτόκια, με τα δάνεια που εξοφλούνται χρόνια και ποτέ δεν τελειώνουν, με τα δάνεια στα οποία πληρώνεις ΜΟΝΟ τόκους και το κεφάλαιο όποτε έχεις (δηλαδή ποτέ - μια ζωή θα χρωστάς) και με τις πιστωτικές κάρτες που πλέον και μικρό παιδί μπορεί να εκδώσει, με μόνο δικαιολογητικό την ταυτότητά του.
Ολα αυτά γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και πάντα με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξάνουν τα κέρδη, είτε πουλάνε περισσότερο είτε όχι. Ο μόνος τρόπος για να αυξάνονται ΚΑΘΕ εξάμηνο τα κέρδη τους είναι να βρίσκουν τρόπους να μας τα παίρνουν πιο χοντρά, πάντα σε συνδυασμό με την κάκιστη οικονομική κατάσταση των πολιτών αυτού του κόσμου.
Επειδή όμως αυτό δε μπορεί να συνεχίζεται στον αιώνα των αιώνων, ξεκινάνε οι αντιδράσεις (βλέπε Γαλλία).
Η συνέχεια νομίζω δεν μπορει να προβλεφθεί.
enwsitis21
10-11-05, 06:22
Καλημερίζω το forum,
Σχετικά με το θέμα, έχω την εξής άποψη: Τράπεζες=Πιστωτικά Ιδρύματα με σκοπό το κέρδος, με γειά τους και με χαρά τους.Για ποιό λόγο να τους αποκαλέσουμε κλέφτες; Όταν δημιουργούμε μία κίνηση με μιά τράπεζα , δέν υπογράφουμε ενα ρημάδι χαρτί με τους όρους σύμβασης;
Αυτό που έπαθε ο φίλος kadronarxis, ίσως εκ πρώτης όψεως, να είναι κατακριτέο αλλά αν το τραβήξει παραπέρα μπορεί να πάει και κατηγορούμενος.
'Οπως η τράπεζα καλύπτει τα νώτα της, φροντίζουμε κι εμείς ως καταναλωτές να μή πιανόμαστε κορόϊδα;
Θέλεις κύριε/κυρία να χρησιμοποιείς πιστωτική κάρτα; Φρόντισε να έχεις και το πορτοφόλι να τη ξεπληρώνεις.
Εγώ προσωπικά δέν μπορώ να χαρακτηρίσω τη τράπεζα με την οποία συναναλλάσομαι , κλέφτη, διότι και δάνειο μου έδωσε για να αγοράσω σπίτι, άσχετο που τα χρήματα που θα δώσω για να το ξεπληρώσω μπορεί να είναι διπλάσια και τριπλάσια,είχε κάποιους όρους και τους δέχθηκα.
Κανένας δέν μας βάζει το πιστόλι στο κρόταφο και να μας πεί "ντέ και καλά χρεώσου".
mrwireless
10-11-05, 08:44
Δεν χρειαζεται ουτε να ξεπληρωνεις - το Carrefour σε οποιαδηποτε αγορα πανω απο 100ευρα δινει 24 μηνες ατοκη εξοφληση (ουσιαστικα εκπτωση στη λιανικη οσο και οι τοκοι του "δανειου")
Αν θελετε να γλυτωσετε λεφτα παντα υπαρχουν τροποι...
:offtopic: Ερώτηση:
Επειδή είμαι άσχετρος περι πιστωτικών και μόλις πρόσφατα έκανα αίτηση για Alpha Visa (freeday). Μπορω να την ακυρώσω οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον αν την έχω εξοφλήσει πλήρως?
Καλημερίζω το forum,
Σχετικά με το θέμα, έχω την εξής άποψη: Τράπεζες=Πιστωτικά Ιδρύματα με σκοπό το κέρδος, με γειά τους και με χαρά τους.Για ποιό λόγο να τους αποκαλέσουμε κλέφτες; Όταν δημιουργούμε μία κίνηση με μιά τράπεζα , δέν υπογράφουμε ενα ρημάδι χαρτί με τους όρους σύμβασης;
Αυτό που έπαθε ο φίλος kadronarxis, ίσως εκ πρώτης όψεως, να είναι κατακριτέο αλλά αν το τραβήξει παραπέρα μπορεί να πάει και κατηγορούμενος.
'Οπως η τράπεζα καλύπτει τα νώτα της, φροντίζουμε κι εμείς ως καταναλωτές να μή πιανόμαστε κορόϊδα;
Θέλεις κύριε/κυρία να χρησιμοποιείς πιστωτική κάρτα; Φρόντισε να έχεις και το πορτοφόλι να τη ξεπληρώνεις.
Εγώ προσωπικά δέν μπορώ να χαρακτηρίσω τη τράπεζα με την οποία συναναλλάσομαι , κλέφτη, διότι και δάνειο μου έδωσε για να αγοράσω σπίτι, άσχετο που τα χρήματα που θα δώσω για να το ξεπληρώσω μπορεί να είναι διπλάσια και τριπλάσια,είχε κάποιους όρους και τους δέχθηκα.
Κανένας δέν μας βάζει το πιστόλι στο κρόταφο και να μας πεί "ντέ και καλά χρεώσου".
Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λες αλλά...
1ον η τράπεζα μπορεί να μην έχει νομική ευθύνη για το αν εσύ είσαι κορόιδο, αλλά έχει ηθική ευθύνη ως επιχείρηση απέναντι στους πελάτες της, να τους προστατέψει από παραπληροφόρηση.
2ον το γεγονός οτι οι μισθοί είναι μικροί και το κόστος ζωής μεγάλο, είναι υπεύθυνο για τα δάνεια. Αλλά οι τράπεζες δεν κάνουν τίποτα για να διευκολύνουν αυτή την κατάσταση, ίσα ίσα που με τους όρους τους, χρεώνουν και άλλο τον κόσμο, χειροτερεύοντας την κατάσταση του. Κάποια στιγμή που η φούσκα θα σκάσει (δεν θα έχει κανείς να πληρώσει τα δάνεια), οι τράπεζες θα έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε αυτό...
(για να μη θυμηθώ κάτι χρεώσεις του κώλου όταν ενημερώνεσαι από το ΑΤΜ για το υπόλοιπο, όταν χρησιμοποιείς web banking (αντί να το έχουν δωρεάν και με πριμοδότηση, για να αποσυμφορήσουν τα γραφεία τους):mad:)
supermario
10-11-05, 12:43
Καλημερίζω το forum,
Εχεις ενα λαθος στην εξισωση σου. Τραπεζες=Επισημος τοκογλυφος.
Και για πες μου εμενα σαν καταναλωτη ποιος θα με προστατεψει που η τραπεζες εκμεταλευονται τα χρηματα μου και μου δινουν απο 0% εως το πολυ 1,5% αντε με το ζορι 1,75% αν καταθεσεις τρελλα φραγκα(και αυτο ανα εξαμηνο οπως ειπε και καποιος αλλος, ενω αν μου δανεισουν θα μου χρεωνουν τοκους απο 5,5% (στεγαστικα) μεχρι 15-16% που ειναι οι καρτες(και αυτο καθε μηνα);;;;
Και όπου νάναι θα εφαρμοστεί απ' όλες τις Τράπεζες-πιστωτικές κάρτες ο τοκισμός της πίστωσης από την 1η στιγμή και όχι μετά την πάροδο του μήνα χάρητος που ισχύει σήμερα...
mastermind
10-11-05, 21:38
Ξεχνάτε βέβαια οτι οι τράπεζες είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις,αμα δεν σας ενδιαφέρουν τα προιόντα τους ας μην πάτε σε αυτές. Αν πιστεύεις οτι δεν σε συμφέρει η τοποθέτηση των χρημάτων σου σε αυτές κράτα τα σπίτι ή βάλτα σε ομόλογα. Επειδή όμως θέλοντας και μη είναι χρήσιμες οι ευκολίες που προσφέρουν κόψτε τις πιστωτικές για να γλιτώσετε απο τα τρελά επιτόκια... Πριν αγοράσεις ξέρεις για το 18% + τα κερατιάτικα...
Ξεχνάτε βέβαια οτι οι τράπεζες είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις,αμα δεν σας ενδιαφέρουν τα προιόντα τους ας μην πάτε σε αυτές. Αν πιστεύεις οτι δεν σε συμφέρει η τοποθέτηση των χρημάτων σου σε αυτές κράτα τα σπίτι ή βάλτα σε ομόλογα. Επειδή όμως θέλοντας και μη είναι χρήσιμες οι ευκολίες που προσφέρουν κόψτε τις πιστωτικές για να γλιτώσετε απο τα τρελά επιτόκια... Πριν αγοράσεις ξέρεις για το 18% + τα κερατιάτικα...
Όταν η ανεργία, οι φόροι, η ακρίβεια, οι μίζες και οι σπατάλες, σε συνδυασμό με τις συντάξεις πείνας και τους μισθούς της πλάκας χτυπήσουν την πόρτα σου, και δεν έχεις 2 σπίτια να πάιρνεις ενοίκια και γονείς δημοσίους υπαλλήλους, τότε αναγκαστικά για να πας στο σούπερ μάρκετ θα πληρώσεις με την κάρτα και θα πάρεις και καταναλωτικό δάνειο.
Δεν παραγνωρίζω την κατάχρηση που μπορεί να γίνεται κάποιες φορές από αρκετούς ανθρώπους, αλλά όταν συμφωνούμε όλοι οι τραπεζίτες να κόψουμε τα επιτόκια καταθέσεων και να βάλουμε επιτόκιο στις κάρτες 18%, τότε αυτό δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση αλλά τοκογλυφία του κερατά, με τις ευχές του κράτους.
Να σας πω κάτι που με συμβουλέψε η 97 ετών γιαγιά μου:
«Έχεις, παίρνεις. Δεν έχεις, δεν παίρνεις.»
Με άλλα λόγια, δε βάζεις το κώλο σου υποθήκη για οποιοδήποτε λόγο, και φυσικά ΠΟΤΕ για λόγους life-style. Ξέρετε: «α να πάρουμε και εκείνο το supa-dupa GT που τραβάει τα ...νιά κλπ». Μη σώσουν και τραβηχτούν!
Στην Αγγλία μου διέκοψαν MasterCard, διότι δεν την χρησιμοποιούσα και αρνήθηκα Sentinel protection. Ακόμα και στο supermarket πήγαινα τράβαγα cash και πλήρωνα μετρητά για να ξέρω τι μου «κόβαν».
Α, επίσης, ΠΟΤΕ μη δίνετε τη κάρτα στη γυναίκα σας, ακόμα και αν έχετε 8 παιδιά μαζί της ή σας απειλεί με πιστόλι. Καλύτερα διατροφή, παρά φυλακή.
Όταν η ανεργία, οι φόροι, η ακρίβεια, οι μίζες και οι σπατάλες, σε συνδυασμό με τις συντάξεις πείνας και τους μισθούς της πλάκας χτυπήσουν την πόρτα σου, και δεν έχεις 2 σπίτια να πάιρνεις ενοίκια και γονείς δημοσίους υπαλλήλους, τότε αναγκαστικά για να πας στο σούπερ μάρκετ θα πληρώσεις με την κάρτα και θα πάρεις και καταναλωτικό δάνειο.
Δε ξέρω για σένα, αλλά ΠΟΛΥ πριν αυτό γίνει, αν διαγνώσω δηλαδή ότι δεν είμαι βιώσιμος σε αυτή τη πόλη, τότε θα πάω στην επαρχία. Πριν πας στις τράπεζες υπάρχει η επιλογή της προληπτικής αποταμίευσης, της προληπτικής «εξόδου» (επαρχία, εξωτερικό) και αν όλα αυτά αποτύχουν γιατί το σύστημα τα έχει σκατώσει, υπάρχει η λύση της προληπτικής επαναληπτικής μοζμπεργκ με φυσίγγια για παχύδερμα αγριογούρουνα. Και μη γελιέστε, μία φορά στα 30 χρόνια σε αυτή τη χώρα ΜΑΔΑΝΕ (ρίχτα!) ή καθαρίζουν τους μαυραγορήτες.
Ελπίζω μόνο να μη βγω αληθινός σε αυτό το πράγμα, αλλά ΦΟΒΑΜΑΙ ότι το θέμα της διαφθοράς και της κακοδιαχείρησης που έχει φέρει τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού σε απόγνωση δεν θα λυθεί πολιτικά και κοινοβουλευτικά. Φοβάμαι ότι θα λυθεί με βία και αίμα, γιατί το βλέπεις ότι η κοινωνία μας είναι ένα καζάνι που βράζει. Και αυτά που προωθούν οι «κύκλοι» για «τρίτο κόμμα» δε νομίζω ότι θα φτάσουν. Δηλαδή, άλλα δέκα χρόνια υποσχέσεων για ένα καλύτερο αύριο δεν χορταίνουν πλέον κανέναν.
Νομίζω ότι κάποια στιγμή κάποιος πρωθυπουργός θα τους πει «κουφ... τώρα ρίχτε τα, γιατί έτσι σκ... που πάει το κράτος από αυτά που τρώτε, αν δεν προφτάσουν να σας σφάξουν οι δικοί μας, θα σας σφάξουν οι Τούρκοι που δεν θα σταματήσουν πριν τη Λάρισσα». Ο τελευταίος που το έκανε αυτό ήταν ο Αντρέας. Πέρασαν κιόλας 24 χρόνια, οπότε η ώρα κάποιων πλησιάζει.
Η άποψή μου επί της χρηματοοικονομικής κατάστασης.
supermario
11-11-05, 11:10
Επισης ας μας εξηγησει καποιος γιατι οι "κερδοσκοπικες επιχειρησεις" a.k.a. τραπεζες, παιρνουν "νταβατζιλικι" 1,2 εως 1,5 ευρω για να κανεις καταθεση (αυτο ξερω τουλαχιστον, για αλλες κινησεις δεν γνωριζω) σε λογαριασμο που δεν ειναι δικος σου;;;
Ειναι και αυτο μεσα στα πλαισια του "κερδοσκοπικου" χαρακτηρα τους;;;
Ελπίζω μόνο να μη βγω αληθινός σε αυτό το πράγμα, αλλά ΦΟΒΑΜΑΙ ότι το θέμα της διαφθοράς και της κακοδιαχείρησης που έχει φέρει τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού σε απόγνωση δεν θα λυθεί πολιτικά και κοινοβουλευτικά. Φοβάμαι ότι θα λυθεί με βία και αίμα, γιατί το βλέπεις ότι η κοινωνία μας είναι ένα καζάνι που βράζει.
Φίλε μου το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η κοινωνία μας αλλά όλες οι "ανεπτυγμένες" κοινωνίες, με πρώτη και καλύτερη αυτή στις ΗΠΑ.
Δυστυχώς έχω και εγώ την αίσθηση οτι η γενιά μου θα το ζήσει, γιατί δεν υάρχουν πια ευκαιρίες για κανέναν εκτός από τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τους κατασκευαστές όπλων. Ο πλούτος συγκεντρώθηκε στους λίγους, και οι κοινωνικές ανισότητες είναι πλέον
χαώδεις.
Επισης ας μας εξηγησει καποιος γιατι οι "κερδοσκοπικες επιχειρησεις" a.k.a. τραπεζες, παιρνουν "νταβατζιλικι" 1,2 εως 1,5 ευρω για να κανεις καταθεση (αυτο ξερω τουλαχιστον, για αλλες κινησεις δεν γνωριζω) σε λογαριασμο που δεν ειναι δικος σου;;;
Εγώ φίλε μου τώρα πια, όταν πάω να καταθέσω το ενοίκιο, τους δίνω just τα λεφτά και όταν με ρωτάνε αν ο λογαριασμός είναι δικός μου, απαντάω φυσικά ναι.
Και αυτό το νταβατζιλήκι εφαρμόστηκε, με την ανοχή του κράτους, και στον γκισέ και στο web banking. Φαντάσου για τι ποσά μιλάμε κάθε μέρα από τις προμήθειες...
Iσως λιγο ασχετο, αλλα το ξερατε οτι στην Eurobank οταν πας να πληρωσεις μια δοση σου κρατανε και 30 λεπτα περιπου; Ετσι νταβατζιλικι.... Καλο; Και οταν ρωτησα την κοπελα γιατι αυτο μου ειπε οτι ειναι πιο ευκολο να πηγαινουμε στο μηχανημα ΑΤΜ και να πληρωνουμε. Αλλιως πληρωνουμε και 100 δραχμουλες παραπανω....
Οπως και να εχει καλο ειναι να μην μπλεχτει καποιος με τραπεζες. Μονο σε πολυ μεγαλη αναγκη (υγεια δλδ) αντε και για κανα σπιτι (δεδομενου τις τιμες των ενοικιων). Για αμαξια και λοιπες αηδιες ουτε λογος....
Α, και οπως ειπε και ενας φιλος, δεν φταιει η τραπεζα αν ειμαστε μαμακες και παμε και χρεωνομαστε με το παραμικρο και βγαζουμε καρτες. Ειναι σαν να εχει γλιτσα ο δρομος και να πηγαινουμε με 120 στην πανεπιστημιου.....
firegarden
12-11-05, 20:57
Λοιπόν, μόλις ξεχρέωσα δύο πιστωτικές που είχα στην alpha bank, και στην Πειραιώς.
Χαρούμενος εγώ, ρωτάω και τους δύο ταμίες: Δεν πιστεύω να μου έρθει και άλλος λογαριασμός σπίτι;;;
Και τι μου λένε: Θα έρθει ο τελευταίος, που θα έχει το λεγόμενο(μεγάαααλη κλεψιά) λογιστικό υπόλοιπο.
Δηλαδή τόκους πάνω στους τόκους.
Καλά λέω, οι τόκοι δεν μπαίνουν κάθε μήνα στην κάρτα; αφού το δείχνει ο λογαριασμός;
Και μου λένε αυτοί είναι οι τελικοί τόκοι......
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
ΜΑΚΡΙΑ από κάρτες και δάνεια....Δεν εξοφλούμε ΠΟΤΕ παιδιά....το πήρατε χαμπάρι;;;;
Μηπως ξερει κανεις αυτο το λογιστικο υπολοιπο πως υπολογιζεται;Κι εγω χρωσταγα στην πιστωτικη της Αλφα και πηγα και τα ξεπληρωσα αλλα δε ρωτησα καν αν θα μου ερθει αλλος λογαριασμος γιατι το θεωρησα αυτονοητο οτι αφου ξεπληρωσα ολο το οφειλουμενο ποσο,δε θα προκυψει αλλη οφειλη.Ξερει κανεις τι παιζει;Κοιταξα στο Site της τραπεζας,αλλα δεν αναφερει κατι (περιεργο, ε; )
@ ADSLgr.com All rights reserved.