PDA

Επιστροφή στο Forum : Netgear DG384G + Forthnet Disconnects



Dj_AnGeL
01-12-08, 19:17
Καταρχήν καλησπέρα σε όλους.

Χρήστης αρχαίος από forthnet :rofl:. Αντιμετωπίζω εδώ και κανα 2μηνο προβληματα με τα γνωστά disconnect.

Ενας φιλος μου ειπε οτι αλλαζοντας το CL-110 (της siemens) θα δω προκοπή οπότε είχα ενα καινούριο Netgear DG384G στην άκρη και είπα να δοκιμάσω.

Το ευτυχές είναι οτι αμα φάει disconnect προσπαθεί να συνδεθεί απο μόνο του. Το πρόβλημα είναι οτι τα ίδια παντελάκη μου όσον αφορα αυτό το θεμα.

Μέσα απο το Router έχω δοκιμάσει να παίξω με όλους τους δυνατούς συνδυασμους και τώρα παίζει με PPPoE και VC-based . Οπως προτείνει η Forthnet αλλα το είδα και απο τα φορουμ του adslgr. Επιπρόσθετα αλλαξα το ADSL2+ se ADSL(G.DMT).

Καμμια προκοπή και απο εκεί λοιπόν και παίρνοντας τηλέφωνο την Forthnet *που περιέργως το σήκωσαν γρήγορα* δηλώνω βλάβη και με ρωτάει το παλικάρι κατι ασχετα πράγματα (αν η πρίζα γράφει οτέ αν εχω ενεργοποιήσει ασυρματο κλπ ) αλλα μέσα σε αυτά σημείωσα κατι σημαντικό.

Απο τα disconnect που τρώω δεν εβλεπε αυτος σχεδόν κανένα.

Βλέπω λοιπόν απο το log του router οτι πραγματι συνεχίζει να δείχνει οτι είμαι συνδεδεμενος ( Connected ... τόση ωρα) αλλα ουσιαστικά να μην έχω net , να μην ανοιγει σελίδα κλπ, για 1-2 λεπτα και μετά παλι ολα οκ.

Να σημειώσω οτι τα DC δεν γίνονται καποιες συγκεκριμένες ώρες και μέρες ( αρα δεν έχει να κάνει με φορτο γραμμών-DSLAM κλπ.) Και μπορεί να γίνει το ένα πάνω στο άλλο. Δηλαδή: D/C για 2 λεπτά , συνδέομαι για 1 λεπτό , ξανά D/C για 2 λεπτά . (το ανωτέρο συμβαίνει συνεχώς μέχρι που ηρεμεί κ εχω κανονικά νετ για κανα μισάωρο)

:worthy:Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε ιδεα έχετε παιδιά και ότι παραπάνω πληροφορία χρειαστείτε πέιτε μου.

ΥΓ: Το PC είναι virus-free και με Firewall.

nick89
01-12-08, 20:23
LLC ειναι το ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ , αλλα δεν ξερω αν παιζει τοσο μεγαλη σημασια.

καμια φορα ισως δεν συμπεριφερεται και σωστα η καρτα δικτιου .

dc βασικα ειναι οταν εισαι offline μηπως ειναι καποιο κώλυμα καρτας( υποθεση κανω)

Dj_AnGeL
01-12-08, 20:46
LLC ειναι το ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ , αλλα δεν ξερω αν παιζει τοσο μεγαλη σημασια.

καμια φορα ισως δεν συμπεριφερεται και σωστα η καρτα δικτιου .

dc βασικα ειναι οταν εισαι offline μηπως ειναι καποιο κώλυμα καρτας( υποθεση κανω)

Θα δοκιμάσω να βρώ κανα driver για την κάρτα δικτύου αλλα δύσκολο το κόβω να είναι αυτό.
Δοκίμασα με το παλιό router το CL-110 το siemens. Αλλα μου κανει ακριβώς το ίδιο πράγμα. παρόλο που με δείχνει online απο το router, δεν έχω νετ!

Πειτε καμμιά ιδέα στο μεταξύ :hmm:

dkarko
01-12-08, 20:57
Θα δοκιμάσω να βρώ κανα driver για την κάρτα δικτύου αλλα δύσκολο το κόβω να είναι αυτό.



Μην το λες, μπορεί άνετα να είναι οι οδηγοί. Είχα παρόμοιο πρόβλημα, αφού ξεκινούσα τον υπολογιστή από sleep όμως, και λύθηκε με αναβάθμιση του driver της κάρτας δικτύου

Dj_AnGeL
07-12-08, 13:38
Παιδια τελικα δεν εχει να κανει με κατι τετοιο ... οι drivers που έχω είναι up to date.

Και ετσι κ αλλιώς αρχισε το πρόβλημα χωρις λόγο...

Απλα αυτο που δεν μπορώ να εξηγησω ειναι το πως γίνεται να μην τρωω DC αλλα να μην έχω κ Net.

Παρεπιπτόντως επειδη είναι κ ενα αλλο Pc πάνω στο router . εχει κ εκεί τα ίδια προβλήματα. Αρα δεν ειναι η κάρτα δικτύου.

Καμμια άλλη ιδέα ?

Επίσης οδηγούμε στο συμπέρασμα οτι μάλλον είναι τα καμωματα της 4thnet αυτα γιατι για 2-3 μερες δεν είχα κανενα προβλημα (εκτος απο μεγάλα lag spikes).

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.