PDA

Επιστροφή στο Forum : Χολαργός, Conn-x, Αποσυνδέσεις: info για καμια γνώμη..



alpanex21
03-12-08, 16:04
Πριν από οτιδήποτε, να εξηγήσω ότι το 1ο και μοναδικό πράγμα που θέλω είναι να μην υπάρχουν αποσυνδέσεις. Ούτε χαμηλά pings, ούτε να πιάνω 2ΜΒ/s στο down, ούτε τίποτα.

Έχουμε και λέμε...Χολαργός, Conn-x "24/1", Νομισματοκοπείο (άρα αρκετά μακριά από το dslam της Σαρανταπόρου για όσους ξέρουν την περιοχή). Τα κλειδώματα τα βλέπετε (περίπου 12000/870 κατά μέσο όρο) με router 3com 3CRWDR100A-72.

Το πρόβλημά μου είναι οι αποσυνδέσεις που είναι 1 με 2 τη μέρα ίσως και περισσότερες κάποια φορά. Ταχύτητες παραπάνω δε νομίζω ότι θα έχω ποτέ τόσο μακριά από το κέντρο. Ήδη το upload rate, που με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο, είναι σχεδόν πάντα κάτω από τα 900 Kbps. Για τις αποσυνδέσεις όμως έχω μέγιστο πρόβλημα και μετά από αρκετό ψάξιμο σκέφτηκα να φτιάξω νέο thread αντί να ποστάρω στα προϋπάρχοντα που έχουν θέμα snr, disconnects κλπ.

Πως έχει η κατάσταση: το snr παίζει πάντα από 7-11 με κάποιες βουτιές και πιο κάτω, οι οποίες είτε θα ρίξουν τη σύνδεση είτε όχι. Να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχουν φορές που απλώς κόβεται το ίντερνετ και παίρνει άλλη ip, αλλά και φορές που αποσυγχρονίζει πλήρως με τις δεύτερες να είναι και οι συχνότερες.

Διάβασα και εδώ και αλλού για ρυθμίσεις των οποίων η αλλαγή ίσως επιφέρει κάποια βελτίωση: εγώ ήμουν σε PPPoA & VC MUX... Σήμερα μόλις άλλαξα σε PPPoE & LLC για να δω αν θα υπάρξει αλλαγή. Δεν έχει περάσει ο απαραίτητος χρόνος για να σας πω για τυχόν αποσυνδέσεις, αλλά το snr παραμένει στα ίδια επίπεδα και δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να μου δείχνει ότι με αυτές τις ρυθμίσεις δε θα φάω πάλι disconnect. Η μόνη αλλαγή πρακτικά είναι ότι με τις παλιές ρυθμίσεις η γραμμή φαινόταν ως Fast Path ενώ τώρα ως Interleaved. Τα fast path errors ανεβαίνουν σταδιακά και σταθερά, όπως άλλωστε και πριν αλλάξω τα options στο router.

http://img401.imageshack.us/img401/4280/3comei7.th.jpg (http://img401.imageshack.us/my.php?image=3comei7.jpg)

Στο menu του router τώρα βλέπω τα παραπάνω. Δεν ξέρω αν θα γυρίσω σε PPPoA-VC MUX, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει και κάτι να με κάνει να μείνω. Εκτός αν αποδειχθεί το αντίθετο εν καιρώ.

Κάποιος ίσως πει πιο κάτω: μπορεί να είσαι μακριά, αλλά σίγουρα κάτι προκαλεί θόρυβο στη γραμμή σου. Από αυτό το πιθανό post, ξεκινούν και οι δικές μου απορίες:

1) Μπορώ να ελέγξω κάπως αν προκαλεί κάτι θόρυβο στη γραμμή μου και να τον ελαττώσω;
2) Μπορεί η αλλαγή router να βελτιώσει την κατάσταση; Και ποιο router "φημίζεται" ίσως για τη σταθερότητά του, ανεξάρτητα από τη γραμμή; Να σημειώσω ξανά ότι δε με ενδιαφέρει κατ' ανάγκην το υψηλό κλείδωμα του down, αλλά του up.
3) Φταίει ίσως μόνο η απόσταση από το dslam? Ξέρω ότι το attenuation δεν είναι και από τα χειρότερα, αλλά αναρωτιέμαι. Φταίει ίσως η καλωδιωση του σπιτιού;
4) Ποιες κινήσεις θα μπορούσα να κάνω άμεσα ώστε να βελτιωθεί το θέμα των αποσυνδέσεων; Να δοκιμάσω άλλο πάροχο ίσως; Από Forthnet έρχομαι και δεν έχω και τις καλύτερες αναμνήσεις... Βέβαια τότε ήμουν με 2 Mbit οπότε δε μπορώ να συγκρίνω. Βλέπω απλά το router γνωστού μου που έχει Forthnet 24/1, το οποίο οποίο κλειδώνει στα 7900/1024 (τζάμπα τα λεφτά δηλαδή), αλλά έχει να πάρει άλλη ip εδώ και ένα μήνα!

Ίσως να κούρασα, και ίσως κάποια να έχουν ήδη απαντηθεί. Αλλά έχω αναμειγμένες απαντήσεις στο μυαλό μου και προσπαθώ να συνδυάσω λύσεις. Σκέφτομαι μήπως κάποιος προτείνει κάτι καλύτερο γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία του προβλήματος.

aa144
03-12-08, 21:41
Αφού θέλεις upload, και στον ΟΤΕ αυτό σημαίνει πακέτο 24, που στη γραμμή σου αυτό σημαίνει "αποσυνδέσεις", τότε μπορεί να χρειαστεί να πας σε άλλη εταιρία για να έχεις upload σε πακέτο χαμηλότερης ταχύτητας από το όριο της γραμμής σου για να είσαι σταθερός.

Για παράδειγμα, καλή περίπτωση για τη γραμμή που έχεις, είναι το 2play lite της HOL στα 6 με upload 1.

hel
04-12-08, 10:39
Είσαι σε isdn?

alpanex21
04-12-08, 11:07
Είσαι σε isdn?

όχι...pstn


Για παράδειγμα, καλή περίπτωση για τη γραμμή που έχεις, είναι το 2play lite της HOL στα 6 με upload 1.

να υποθέσω ότι υποβάθμιση θα σημαίνει και σίγουρη σταθερότητα ε; Δεν υπάρχει πιθανότητα να δω τα ίδια; :hmm:

hel
11-12-08, 15:48
Μπορείς να ζητήσεις να σε βάλουν σε gdmt στην 24άρα , για να έχεις κάποια μεγαλύτερη σταθερότητα.

mortisboy
13-12-08, 01:25
καταρχάς να πω οτι σε νιώθω, παθών και γω με 39db attn και τρελές αποσυνδέσεις, τουλάχιστον 15+ την ημέρα!

Δεν νομίζω ότι φταέι το router αλλά αν θες να δοκιμάσεις κατι που φημίζεται για σταθερότητα πάρε κάποιο speedtouch.

Όπως το βλέπω πάντως δεν θα έπρεπε να έχεις αποσυνδέσεις το 28attn είναι μια χαρά, αυτό που δεν μου αρέσει και υποδεικνύει πιθανόν βραχυκύκλωμα από πλεύρας σου, ειναι που ειναι τόσο κοντα το attn up & down.

Δοκίμασε τα κλασσικά, να αποσυνδέσεις ολα τα τηλέφωνα και να βάλεις το router στην κεντρική πριζα που σπιτιου, αν δεν αλλαξει κάτι βρές την γραμμή σου στον κατανεμητή της πολυκατοικιας και βάλε εκει το router να τσεκάρεις.

@ ADSLgr.com All rights reserved.