PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με Forthnet και συγκεκριμένα sites



thanar
05-12-08, 10:59
Προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη Forthnet, εκτός από το συγκεκριμένο, το οποίο το αντιμετωπίζω εδώ και μήνες, αλλά μόλις πρόσφατα αποφάσισα να προσπαθήσω να το αντιμετωπίσω:

Αντιμετωπίζω λοιπόν πρόβλημα σε συγκεκριμένα sites. Σε ελάχιστα sites. Ένα εξ' αυτών είναι το www.michanikos.gr, στο οποίο όποτε προσπαθώ να postάρω ή να επεξεργαστώ κάτι από Firefox, μετά από μερικά λεπτά παίρνω μήνυμα timeout:
Connection Interrupted
The connection to the server was reset while the page was loading.
The network link was interrupted while negotiating a connection. Please try again.
Αυτό συμβαίνει σε 2 PC με XP, διαφορετικά SPs. Ταυτόχρονα, από το MacBook με Safari, μετά από μερικά λεπτά εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος server:
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@michanikos.gr and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/2.2.9 (Unix) mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8b mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.8.8 Server at www.michanikos.gr Port 80
Η συμπεριφορά του Firefox στα Windows είναι σα να χάνεται το request, ενώ στο Safari κάτι άλλο βρωμάει...

Να μην τα πολυλογώ, εάν συνδεθώ με το laptop σε κάποιο άλλο από τα ασύρματα δίκτυα που πιάνω στην περιοχή, όλα λειτουργούν κανονικά και απροβλημάτιστα!

Έχω διαγράψει cookies, έχω δοκιμάσει με διαφορετικά accounts, έχω δοκιμάσει τα πάντα! Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα εξακολουθεί και ισχύει. Σημειωτέων πως επικοινώνησα με μέλη του forum εκείνου και κανείς δεν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Επικοινώνησα και με τον administrator και δεν έχει επίσης ιδέα για το τι μπορεί να φταίει!

Πείραξα τις ρυθμίσεις στο router μου (D-Link), μίλησα με τη Forthnet, τίποτα!

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Τα έχω παίξει εντελώς!!!

p.s. ένα άλλο site που μου παρουσιάζει αντίστοιχο πρόβλημα timeout είναι το web banking της Attica Bank, όταν προσπαθώ να ζητήσω το παράθυρο εκτύπωσης μιας συναλλαγής. Με τη σύνδεσή μου timeout! Με άλλο wireless λειτουργεί κανονικά!

Lagman
05-12-08, 11:07
έχεις δοκιμάσει με τον proxy server της forthnet ;

http://www.forthnet.gr/templates/viewcontentTmCh.aspx?c=10007631

O Forthnet Proxy Server έχει διεύθυνση http://proxy.forthnet.gr, πόρτα 8080.

Τι dns servers χρησιμοποιείς ποιόν έχεις primary και ποιον secondary ;

thanar
05-12-08, 12:37
Δεν έχω βάλει DNS servers, καθώς από τον φορητό τουλάχιστον είμαι συνεχώς on the moove. Θα δοκιμάσω όμως DNS servers και proxy setting στα windows και θα σας ενημερώσω...

-update- Δοκίμασα τον proxy και δεν λειτουργεί κανένα site... Καμιά ιδέα;

-update- Έβαλα και τα DNS της Forthnet (πρωτεύον της Β. Ελλάδας, δευτερεύον το πρώτο της Αττικής) και πάλι τα ίδια!

curzondax
05-12-08, 13:10
έχεις δοκιμάσει με τον proxy server της forthnet ;

http://www.forthnet.gr/templates/viewcontentTmCh.aspx?c=10007631

O Forthnet Proxy Server έχει διεύθυνση http://proxy.forthnet.gr, πόρτα 8080.

Τι dns servers χρησιμοποιείς ποιόν έχεις primary και ποιον secondary ;

hm, μπορεί να γίνει tunnel σε άλλα προτόκολα με αυτο; π.χ. να παίξουμε παιχνίδια μέσω του.

Lagman
05-12-08, 13:17
hm, μπορεί να γίνει tunnel σε άλλα προτόκολα με αυτο; π.χ. να παίξουμε παιχνίδια μέσω του.


όχι δεν μπορείς να παίξεις games από την εταιρία σου χαχαχα ,σε πειράζω δεν ξέρω αλλά σίγουρα με tunneling Μπορείς να κάνεις πολλά κόλπα .

karavagos
05-12-08, 13:46
Ας κάνουμε μία επανάληψη:

1. Άλλαξε modem
2. Άλλαξε firmware
3. Άλλαξε το mtu (προς τα κάτω)

Διάλεξε και πάρε :p

Lagman
05-12-08, 13:49
πες μας λίγο , γιατί προς τα κάτω το mtu

manual2100
05-12-08, 14:40
έχει δίκιο ο karavagos.

thanar
05-12-08, 20:39
Θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει ως προς τον ρόλο που μπορεί να παίζει το MTU στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω; Πώς τέλος πάντων μπορεί να εξηγηθεί από τεχνικής άποψης το φαινόμενο αυτό;

EDIT--

Θα μπορούσε να μου πει κάποιος ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΑ ΤΟ MTU ΣΕ 1400 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ;;;

manual2100
06-12-08, 12:41
Μερικές φορές φταίει το αν το σιτε έχει κανένα firewall κακοσεταρισμένο δεν μπορεί να παίξει το mtu discovery ώστε να κατεβάσει το mtu και τρως πόρτα.
στην περίπτωσή σου είναι bug του dlink που νομίζω έχει default 1500 αλλά παίζει σε 1440

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.