PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα



soulremover
12-12-08, 17:52
Γεια σας παιδιά, είμαι καινούριος στο forum.
Εδώ και 3-4 μέρες έβαλα forthnet. Αυτό με το ιδιόκτητο δίκτιο με τα 24 Mbits.
Μου έδωσαν έναν TG585v7 router (μια χαρά είναι) αλλά δεν μπορεί να συγχρονιστεί πάνω από 10 Mbits.

Software Release: 7.4.4.7
DSL Type: G.992.5 annex A
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10.0 / 21.0
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,021 / 10,049

Επίσης έχω και
FEC Errors (Up/Down): 0 / 479
HEC Errors (Up/Down): 216 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 0

Βλέπω στον calculator που έχετε στο site ότι θα έπρεπε να πιάνω καμιά 20aria Mbits... Αλλά τίποτα, επιμένει να συνδέεται 10Mbits. Αναρωτιέμαι ότι ίσως είναι κλειδωμένο και δεν μπορεί να ανέβει παραπάνω...

Γενικά όταν κάνω ping www.forthnet.gr -t και έχω 50ms όλα καλά όλα ωραία. κατεβάζω με 1mb/s αφού με τόσο συνδέεται και στο wow που παίζω έχω 100ms. το οποίο είναι πολύ καλό. Αυτό συμβαίνει το πολύ πρωί και πολύ αργά το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της μέρας το ping www.forthnet.gr -t μου δείχνει από 100 - 200 και εκεί είναι που σχεδόν δεν λειτουργεί τίποτα, αργές ταχύτητες στον firefox, κολάνε τα videakia στο youtube, στο wow έχω 600 ms.

Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι να τα διορθώσω όλα αυτά. Περιμένω ιδέες...
Επίσης μπορώ να checkαρω απο κάπου αν είναι όντως asdl2+ η συνδεσή μου?
Ευχαριστώ.

Mouse Potato
12-12-08, 17:56
Δώσε μας και το SN Margin (Up/Down) [dB] σου :)

Επίσης είσαι σε ADSL2+ (G.992.5)

nnik
12-12-08, 17:57
Το ρούτερ σου είναι στο ADSL2+ ή μήπως GDMT ή απλό ADSL.?
Για τσεκαρισέ το μήπως θέλει αλλαγή το mode;

Mouse Potato
12-12-08, 18:00
Το ρούτερ σου είναι στο ADSL2+ ή μήπως GDMT ή απλό ADSL.?
Για τσεκαρισέ το μήπως θέλει αλλαγή το mode;

DSL Type: G.992.5 annex A

http://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5

:)

soulremover
12-12-08, 18:00
SN Margin (Up/Down) [dB]: 8.0 / 6.5
Επίσης δεν ξέρω αν είναι adsl2+ ή adsl2 ή adsl :/ μπορώ να το δω κάπως ?

nnik
12-12-08, 18:03
SN Margin (Up/Down) [dB]: 8.0 / 6.5
Επίσης δεν ξέρω αν είναι adsl2+ ή adsl2 ή adsl :/ μπορώ να το δω κάπως ?

Σε μπέρδεψα εγώ.Συγγνώμη.Απάντησε ο φίλος mouse potato.

Mouse Potato
12-12-08, 18:05
Αναφέρομαι πάνω και σε link ότι είσαι σε adsl2+.

Τώρα η γραμμή σου φαίνεται να έχει θόρυβο. Το router το έχεις πάνω σε splitter (διαχωριστή);

Δοκίμασε να βάλεις μόνο αυτό στην κεντρική πρίζα του σπιτιού σου και δώσε μας πάλι το SN Margin

Δες επίσης εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205) κι εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=158820)

soulremover
12-12-08, 18:25
Η αλήθεια είναι ότι έχω έναν speedtouch splitter. Αλλά έχω μια πρίζα του ΟΤΕ στο σπίτι.. οπότε αναγκαστικά πρέπει να έχω splitter. Θα δοκιμάσω τώρα να το βάλω απευθίας από τον τοίχο στο router και να βάλω και ένα ποιο κοντό καλώδιο. Θα σας ενημερώσω μέσα στα επόμενα 15 λεπτά.

........Auto merged post: soulremover πρόσθεσε 11 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Έβαλα όσο πιο κοντό καλώδιο μπορούσα, απευθίας από τον τοίχο στο router.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,021 / 10,133
SN Margin (Up/Down) [dB]: 8.0 / 6.0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10.0 / 21.0

τα ίδια...

Mouse Potato
12-12-08, 18:28
Φίλε μου τότε είσαι άτυχος.... Κάνε και έναν έλεγχο της γραμμής σου μέχρι τον κατανεμητή...

(ξέχασα ν' αναφέρω πριν πως όταν θα βάλεις το ρούτερ στην πρίζα μόνο του δν πρέπει να υπάρχει κάποιο άλλο τηλέφωνο σε κάποια άλλη πρίζα μέσα στο σπίτι :oops:)

soulremover
12-12-08, 18:34
Δεν είχα κάποιο άλλο τηλέφωνο έτσι και αλλιώς.
Το θέμα είναι ότι γίνονται αναβαθμίσεις στο τηλεφωνικό μου κέντρο, και ίσως φτέει αυτό. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν από το 13831 που πήρα και ρώτησα.

Αλλά και 10Mbit να έχω, πως δικαιολογείται το lag στο wow, ή οι αργές ταχύτητες του firefox;
Μπορώ να κάνω κάτι για αυτά ίσως;

nnik
12-12-08, 18:49
Η αλήθεια είναι ότι έχω έναν speedtouch splitter. Αλλά έχω μια πρίζα του ΟΤΕ στο σπίτι.. οπότε αναγκαστικά πρέπει να έχω splitter. Θα δοκιμάσω τώρα να το βάλω απευθίας από τον τοίχο στο router και να βάλω και ένα ποιο κοντό καλώδιο. Θα σας ενημερώσω μέσα στα επόμενα 15 λεπτά.

........Auto merged post: soulremover πρόσθεσε 11 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Έβαλα όσο πιο κοντό καλώδιο μπορούσα, απευθίας από τον τοίχο στο router.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,021 / 10,133
SN Margin (Up/Down) [dB]: 8.0 / 6.0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10.0 / 21.0

τα ίδια...

Η πρίζα του ΟΤΕ φταίει μάλλον.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ όταν πρωτοσυνδέθηκα στο ιδιόκτητο.
Αλλαξέ την ή κάνε το εξής.Ξεβίδωσέ την και θα δεις μέσα θα έχει ένα- κίτρινο μάλλον- "βαρελάκι".Αυτό είναι πυκνωτής για αντικεραυνική προστασία .Σπάστον,κοινώς κόψτου τα πόδια .
Πιστεύω ότι θα λυθεί έτσι το πρόβλημά σου.

soulremover
12-12-08, 19:46
Άλλαξα και πρίζα του ΟΤΕ.. τίποτε πάλι..

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.