PDA

Επιστροφή στο Forum : Βελτίωση θορύβου



boeotian
18-12-08, 12:19
Έχω αυτές τις λολ τιμές:


router#sh dsl int
...
Capacity Used: 100% 100%
Noise Margin: 5.0 dB 10.5 dB
Output Power: 18.5 dBm 12.0 dBm
Attenuation: 46.0 dB 31.0 dB
...
DS Channel1 DS Channel0 US Channel1 US Channel0
Speed (kbps): 0 5947 0 380
...


σε 8αρα γραμμή, που έφαγε downgrade από 24άρα, γιατί πάνω από 4 με 5 δεν ανέβαινε. Τα disconnects πάνε σύννεφο και πολλές φορές δεν ανεβαίνει καν. Μου έχει μείνει και μέρες εκτός, όπως προχθες και η μόνη λύση είναι να τον πριζώσω κατευθείαν στην πρίζα του ΟΤΕ χωρίς splitter, όπου μετά παίρνει μπρος και τον συνδέω πίσω στο splitter. Ο router είναι στην απέναντι μεριά του σαλονιού και έχω τραβήξει από τα κουτιά UTP cat 5e.

Καμία ιδέα για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί; Έχω παρατηρήσει για παράδειγμα ότι το netmod χειροτερεύει πολύ τον θόρυβο όταν είναι πριζωμένο στο splitter ή σε κοντινή απόσταση με τον router. Το splitter από μόνο του χειροτερεύει λίγο την κατάσταση. Από θέμα configuration υπάρχει τίποτα που μπορώ να βελτιώσω; Κανένα timeout για παράδειγμα να ανεβάσω, να του δηλώσω και μικρότερη ταχύτητα σύνδεσης κλπ. Οποιαδήποτε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

nontasaggelis
18-12-08, 22:54
Έχω αυτές τις λολ τιμές:


router#sh dsl int
...
Capacity Used: 100% 100%
Noise Margin: 5.0 dB 10.5 dB
Output Power: 18.5 dBm 12.0 dBm
Attenuation: 46.0 dB 31.0 dB
...
DS Channel1 DS Channel0 US Channel1 US Channel0
Speed (kbps): 0 5947 0 380
...


σε 8αρα γραμμή, που έφαγε downgrade από 24άρα, γιατί πάνω από 4 με 5 δεν ανέβαινε. Τα disconnects πάνε σύννεφο και πολλές φορές δεν ανεβαίνει καν. Μου έχει μείνει και μέρες εκτός, όπως προχθες και η μόνη λύση είναι να τον πριζώσω κατευθείαν στην πρίζα του ΟΤΕ χωρίς splitter, όπου μετά παίρνει μπρος και τον συνδέω πίσω στο splitter. Ο router είναι στην απέναντι μεριά του σαλονιού και έχω τραβήξει από τα κουτιά UTP cat 5e.

Καμία ιδέα για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί; Έχω παρατηρήσει για παράδειγμα ότι το netmod χειροτερεύει πολύ τον θόρυβο όταν είναι πριζωμένο στο splitter ή σε κοντινή απόσταση με τον router. Το splitter από μόνο του χειροτερεύει λίγο την κατάσταση. Από θέμα configuration υπάρχει τίποτα που μπορώ να βελτιώσω; Κανένα timeout για παράδειγμα να ανεβάσω, να του δηλώσω και μικρότερη ταχύτητα σύνδεσης κλπ. Οποιαδήποτε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

Θα σου προτεινα:
1)Υποβαθμιση σε 4096
2)Αγορα SPLITTER ALCATEL 1000LP ISDN
3)Eλεγχο στις συνδεσεις και τα καλωδια σου!(ειδικα απο παροχη οτε μεχρι splitter)

DSLaManiaC
19-12-08, 01:45
Είναι γνωστό ότι μια PSTN γραμμή είναι καλύτερη για ADSL.

Οπότε αν δε χρειάζεσαι το ISDN διωξτο.

smartezus
19-12-08, 19:41
Είναι γνωστό ότι μια PSTN γραμμή είναι καλύτερη για ADSL.

Οπότε αν δε χρειάζεσαι το ISDN διωξτο.

Συμφωνώ απόλυτα !!!

nontasaggelis
19-12-08, 22:09
Συμφωνώ απόλυτα !!!

MONO που εδω ο φιλος θα πρεπει "να διωξει" και τον 876!!!!!

boeotian
22-12-08, 11:17
Δε θέλω να υποβαθμίσω περαιτέρω την γραμμή, για να πάρω χαμπάρι όταν ο ΟΤΕ βάλει κάποτε οπτικές ίνες και θα μπορώ να συνδέομαι πάνω από 8, ώστε να ξανααναβθμιστώ.

Για το ISDN δεν το αλλάζω. Το PSTN είναι πρωτόγονο. Μα να μην έχω δυο καναλάκια να μιλάς στο τηλέφωνο και να μπορεί να σε πάρει ο άλλος τηλέφωνο να στέλνεις και φαξ χεχε :)

Το splitter αυτό που λέτε που ακριβώς το βρίσκω; Στο πλαίσιο πήρα ένα δε θυμάμαι τη μάρκα, αλλά δεν είχε καμία ιδιαίτερη διαφορά από αυτό του ΟΤΕ που είχα σε επίπεδα θορύβου.

nontasaggelis
22-12-08, 15:18
Δε θέλω να υποβαθμίσω περαιτέρω την γραμμή, για να πάρω χαμπάρι όταν ο ΟΤΕ βάλει κάποτε οπτικές ίνες και θα μπορώ να συνδέομαι πάνω από 8, ώστε να ξανααναβθμιστώ.

Για το ISDN δεν το αλλάζω. Το PSTN είναι πρωτόγονο. Μα να μην έχω δυο καναλάκια να μιλάς στο τηλέφωνο και να μπορεί να σε πάρει ο άλλος τηλέφωνο να στέλνεις και φαξ χεχε :)

Το splitter αυτό που λέτε που ακριβώς το βρίσκω; Στο πλαίσιο πήρα ένα δε θυμάμαι τη μάρκα, αλλά δεν είχε καμία ιδιαίτερη διαφορά από αυτό του ΟΤΕ που είχα σε επίπεδα θορύβου.

http://speedtouchdsl.de/shop/product_info.php?products_id=82
Σε 3-4 ημερες ερχεται στο σπιτι σου με ACS!

boeotian
22-12-08, 15:54
πιφ... δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα μαγαζί εδώ; Βαριέμαι να registrάρω στο κάθε online site για να πάρω ένα splitter.

nontasaggelis
22-12-08, 16:11
πιφ... δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα μαγαζί εδώ; Βαριέμαι να registrάρω στο κάθε online site για να πάρω ένα splitter.

Εδω μονο η ΣΥΖΕΥΞΙΣ (οι τεχνικοι) το εχουν!
Αν ξερεις κανεναν,παρακαλεσε τον.Ειδαλως η παραγγελια ειναι μονοδρομος!

boeotian
23-12-08, 10:13
Καλά καλά θα το κάνω! Κάνω τα πάντα για να κερδίσω ακόμα και 1 db θόρυβο... τόσο απελπισία.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Το PPPoE και PPPoA έχουν καμία καλύτερη συμπεριφορά στον θόρυβο; Λογικά δε θα πρέπει να έχουν διαφορά, άλλα αν κερδίσω και από εκεί κανένα 0.000001 db ας το αλλάξω :)

Edit: omg 50 ευρώ πήγε με τα μεταφορικά :-(

mp3power
27-12-08, 18:32
Βλεπω οτι εχεις μεγαλο Attenuation: 46.0 dB το χειροτερο ειναι μεχρι 38 μετα απο εκει κ πανω υπαρχει σοβαρο προβλημα στην γραμμη..(το ειχα κ εγω το προβλημα αυτο με συχνες αποσυνδεσεις κα αλλα προβληματα.)μπορεις να παρεις ενα τηλ. να δηλωσεις βλαβη για βρασιμο στην γραμμη οσο ναναι θα εχεις καποια βελτιωση
<σημειωση>
<δεν εχεις θορυβο εχεις βρασιμο γραμμης ετσι λεγεται απο τους τεχνικους οταν υπαρχει μεγαλο Attenuation.

boeotian
27-12-08, 19:21
Χελλόου mp3power! Δυστυχώς δε μου λες και κάτι που δεν ξέρω. Το ξέρω ότι έχω μεγάλη εξασθένηση αφού το κέντρο του ΟΤΕ είναι στου διαόλου τον 8=====D

Αυτό που δεν ήξερα είναι η ονομασία του προβλημάτός μου, που πιστεψέ με δε θα με βοηθήσει και πολύ να ξέρω πως σκατά λέγετε με σωστή ορολογία τα disconnects της αρκούδας λόγω μεγάλου θορύβου.

Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ζητήσω αλλαγή επερχομένου, αλλά αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την στιγμή που μπορώ να συνδεθώ όταν το βάζω κατευθείαν στο πριζάκι του ΟΤΕ σε ταχύτητες μεγαλύτερες της θεωρητικής του, με βάση τα στοιχεία της γραμμής.

ΕΧΩ ΒΡΑΣΙΜΟ HEEEEEEEEELP!!!111!!!1 :oops:

mp3power
28-12-08, 02:53
Χελλόου mp3power! Δυστυχώς δε μου λες και κάτι που δεν ξέρω. Το ξέρω ότι έχω μεγάλη εξασθένηση αφού το κέντρο του ΟΤΕ είναι στου διαόλου τον 8=====D

Αυτό που δεν ήξερα είναι η ονομασία του προβλημάτός μου, που πιστεψέ με δε θα με βοηθήσει και πολύ να ξέρω πως σκατά λέγετε με σωστή ορολογία τα disconnects της αρκούδας λόγω μεγάλου θορύβου.

Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ζητήσω αλλαγή επερχομένου, αλλά αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την στιγμή που μπορώ να συνδεθώ όταν το βάζω κατευθείαν στο πριζάκι του ΟΤΕ σε ταχύτητες μεγαλύτερες της θεωρητικής του, με βάση τα στοιχεία της γραμμής.

ΕΧΩ ΒΡΑΣΙΜΟ HEEEEEEEEELP!!!111!!!1 :oops:

το προβλημα σου θα υπαρχει ακομα κ εαν αλλαξεις απο οτε σε οποιοδηποτε αλλον γιατι ειναι απλο..
σε οποιον κ εαν πας παλι αποτην ιδια γραμμη θα περασεις οποτε το μονο που σου μενει ειναι να αρχισεις να φωναζεις για το προβλημα σου οτι η γραμμη ειναι σε κακη ποιοτητα σε καποιο κετρικο καταστημα οπως της Πατησιων που ειναι τα κεντρικα.
εγω οπως ειπα κ ποιο πανω ειχα το ιδιο προβλημα ακομα κ με adsl γραμμη και ειμαι περιπου 7-8 χιλ απο το κεντρο του οτε κοντα σε βουνο με χαλια γραμμες του 1960 αλλα μετα απο πολλες ενοχλησεις καταφερα να πεσω σε ενα παλληκαρι κ να διορθωσει κατα πολυ το προβλημα..:rtfm:

Ingenius
28-12-08, 14:40
Χελλόου mp3power! Δυστυχώς δε μου λες και κάτι που δεν ξέρω. Το ξέρω ότι έχω μεγάλη εξασθένηση αφού το κέντρο του ΟΤΕ είναι στου διαόλου τον 8=====D

Αυτό που δεν ήξερα είναι η ονομασία του προβλημάτός μου, που πιστεψέ με δε θα με βοηθήσει και πολύ να ξέρω πως σκατά λέγετε με σωστή ορολογία τα disconnects της αρκούδας λόγω μεγάλου θορύβου.

Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ζητήσω αλλαγή επερχομένου, αλλά αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την στιγμή που μπορώ να συνδεθώ όταν το βάζω κατευθείαν στο πριζάκι του ΟΤΕ σε ταχύτητες μεγαλύτερες της θεωρητικής του, με βάση τα στοιχεία της γραμμής.

ΕΧΩ ΒΡΑΣΙΜΟ HEEEEEEEEELP!!!111!!!1 :oops:
Και πάλι δεν μπορείς να ξέρεις αν θα πέσεις σε καλύτερο ζεύγος. Θα μπορούσε και να χειροτερέψει. Δες καλύτερα μήπως υπάρχει και κάποια απώλεια από τη δική σου πλευρά ;)

boeotian
28-12-08, 21:07
Ακριβώς παίδες. Με την αλλαγή επερχομένου μπορεί να τύχει το άλλο δισύρματο ζεύγος να είναι καλύτερο, μπορεί όμως και να είναι και χειρότερο. Δε θα ήθελα να πάρω τέτοιο ρίσκο την στιγμή που από άποψη ταχύτητας είναι στα θεωρητικές τιμές.

Επίσης πολύ σωστά με άλλο πάροχο δεν γίνεται τίποτα, αφού όλου τους έχουν τα μηχανάκια τους δίπλα στα κέντρα του ΟΤΕ. Η κατάσταση θα σωθεί μόνο με οπτική ίνα μελλοντικά.

boeotian
07-01-09, 10:58
Το splitterάκι από τις 23/12 που το έχω παραγγείλει ακόμα να έρθει. Στο site λέει delivered... μήπως θα πρέπει να ανησυχώ ή είναι λογικό δεδομένου των γιορτών που μεσολάβησαν;

boeotian
08-01-09, 00:39
lol big mouth! Μου ήρθε σήμερα η ειδοποίηση :rofl:

boeotian
08-01-09, 11:09
Στο σημερινό επεισόδιο έχουμε την μέγα απάτη!

Άνοιξα το δεματάκι γεμάτος χαρά, για να διαπιστώσω ότι μου στείλαν χρησιμοποιημένο splitter! Το εσωτερικό του ήταν γεμάτο σκόνη και η τρύπα που έχει πίσω για στήριξη στον τοίχο είχε σημάδια βίδας. Το μόνο που ελπίζω τώρα όταν πάω σπίτι είναι να δουλεύει :cry:

Lagman
08-01-09, 14:42
και να μας πεις πόση διαφορά θα έχεις στο θόρυβο .

OTEshop και FORTHnet shop έχουν κάτι speedtouch , είναι το δεξί στην εικόνα

http://img267.imageshack.us/img267/844/dsc00262ay8.jpg

boeotian
09-01-09, 13:20
Ναι το έχω και αυτό, καθώς και ένα crypto του πλαισίου όπως έχω πει.

Τελικά το δοκίμασα χθες και τζίφος. Από ADSL καλά πήγαινε και ενώ όλη τη μέρα δεν είχε συγχρονιστεί, μου συγχρονίστηκε στα 5.7 MBps με 4.5 db θόρυβο. Από ISDN όμως χάλια. Μου έκανε reboot το netmod κάθε 5 δευτερόλεπτα περίπου. Θα πρέπει να είναι ελλατωματικό και να κόβει το ISDN σήμα. Τηλέφωνο δηλαδή καπούτ! Και χρησιμοποιημένο και ελλατωματικό... τι δυστυχία! :mad:

Σύνδεσα πίσω το crypto του πλαισίου και μου συνδέθηκε στα 5.6 ΜBps με 5.0 db θόρυβο :oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.