Επιστροφή στο Forum : Asus eeePC 1000h tweaks
Mouse Potato
19-12-08, 03:43
Καλησπέρα παίδες.
Ακόμα δεν πήρα το eeePC 1000h και θέλω να το σκαλίσω
Δεδομένου ότι έχει full σαβούρα, θέλω να το boostάρω όσο τον δυνατό περισσότερο με την λιγότερη δυνατή απώλεια στην αυτονομία:
1) Clean install των XP (δεν έχω original cd και δεν μπορώ να βρω πλέον, τι κάνουμε; :hmm:) || Κόστος: 0€
2) Αναβάθμιση RAM στα 2GB || Κόστος: ~22€
3) SDHC 8GB για το swap (pagefile) || Κόστος: ~20€
4) 7200άρης σκληρός 320GB || Κόστος: ~100€
[τα παραπάνω είναι με σειρά προτεραιότητας]
Έτσι μου δημιουργήθηκε το ερώτημα... Αν κάνω τα 1-2-3 άμεσα και αφήσω το 4 για το μέλλον, θα δω αρκετή βελτίωση στην απόδοση του μικρού;
Επίσης μ' ενδιαφέρει να μου πει κάποιος τι μπορώ να κάνω με τα XP που δεν υπάρχει cd για clean install...
+ στα όλα έξοδα ένα 40άρι ευρώ για εξωτερικό drive :wall:
Ευχαριστώ :)
Mouse Potato
19-12-08, 20:57
Κανείς; Εκπλήσσομαι! :hmm:
1) Μπορεις να βρεις στο net διαφορες μεθοδους για να βαλεις τα XΡ απο usb. Εγω ετσι τα εχω βαλει (στο 701)
3) Εχω αγορασει και εγω μια τετοια καρτα, αλλα οχι για το swap. Δεν εχω καθολου swap και το μασινι δεν εχει κολησει ποτε.
Mouse Potato
20-12-08, 00:38
1) Μπορεις να βρεις στο net διαφορες μεθοδους για να βαλεις τα XΡ απο usb. Εγω ετσι τα εχω βαλει (στο 701)
"Καθαρά" XP που μπορώ να βρω όμως; Αληθεύει πως μπορώ να φτιάξω bootable CD/USB Flash/whatever από τον φάκελο I386 που βρίσκεται στον φάκελο των Windows στο eeePC μου;
3) Εχω αγορασει και εγω μια τετοια καρτα, αλλα οχι για το swap. Δεν εχω καθολου swap και το μασινι δεν εχει κολησει ποτε.
Μια RAM 2GB θα βοηθούσε την κατάσταση; :hmm:
...λοιπόν επειδη εχω και γω το συγκεκριμένο, θα σου έλεγα να βάλεις οπωσδήποτε 2GB Ram αλλά μην κανεις κίνηση για 7200 rpm δίσκο είναι πολυ ενεργοβόρος και θα ρίξεις πολύ την αυτονομία του + πολύ θορυβώδης και ζεστός!!
Καλύτερα να περιμένεις λίγο και να πάς κατευθείαν σε SSD, θα δέις μεγάλη διαφορά στα ΠΑΝΤΑ και θα αυξηθει η αυτονομία του :oneup:
Tώρα για τα υπόλοιπα θα βρέις να πάντα εδώ (http://forum.eeeuser.com/)
Ας το πω και εγώ μια φορά, βάλε linux :p
θα δεις τεράστια διαφορά σε τέτοια μηχανάκια ;)
Mouse Potato
21-12-08, 21:30
Ας το πω και εγώ μια φορά, βάλε linux :p
θα δεις τεράστια διαφορά σε τέτοια μηχανάκια ;)
Φτου φτου φτου...
Βαριέμαι να διαβάζω. :whistle: Το upgrade του OS θα είναι XP ---> Windows 7
Όσο για την αναβάθμιση στο hardware του χρόνου θα τσιμπήσω μια 2άρα RAM. Ελπίζω να με καλύψει ;)
Βάλε μνήμη τότε και μια γρήγορη καρτούλα για swap και είσαι οκ.
Με τι λειτουργικό έρχεται ?
Mouse Potato
21-12-08, 21:47
Ακριβώς κάτι τέτοιο....
Με WinXP έρχεται overbloated :p
Δεν δίνει δισκάκι μαζί ε ?
Mouse Potato
21-12-08, 22:04
Δίνει recovery CDDVD.... Σαβούρα :wall:
mpakaliaros
21-12-08, 22:16
Το upgrade του OS θα είναι XP ---> Windows 7
σόρρυ κιόλας αλλά τα win7 δεν θα είναι αδηφάγα για το μηχανηματάκι?Αφού δεν περνάς linux θα έλεγα να μείνεις με winXp.
Mouse Potato
21-12-08, 22:21
σόρρυ κιόλας αλλά τα win7 δεν θα είναι αδηφάγα για το μηχανηματάκι?Αφού δεν περνάς linux θα έλεγα να μείνεις με winXp.
To demonstration για τα 7 είχε γίνει σ' ένα netbook 1GB μνήμης αν θυμάμαι καλά...
Καλά θυμάμαι:
Προκειμένου η Micosoft να πείσει τους συνέδρους για τις βελτιώσεις σε θέματα ταχύτητας, χρησιμοποίησε για την επίδειξη των Windows 7 φορητό υπολογιστή με μνήμη 1GB και επεξεργαστή στο 1Ghz, του οποίου η μνήμη παρέμεινε 50% ελεύθερη μετά το boot. Σημάδι πως μεταξύ άλλων η Microsoft στοχεύει και σε low-end μηχανήματα όπως τα subnetbooks.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=243256
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι....πήγα να κάνω bios update και μου έβγαλε πολλά....
να βάλω το πιο πρόσφατο...η να τα βάλω ένα ένα....
το τελευταίο περιέχει και όλες τις προηγούμενες διορθώσεις ή όχι???
ευχαριστώ πολύ!
Το τελευταίο να περάσεις.
1) Clean install των XP (δεν έχω original cd και δεν μπορώ να βρω πλέον, τι κάνουμε; :hmm:) || Κόστος: 0€
Και να ειχες δισκακι απο αυθεντικα windows και παλι δεν θα μπορουσες να το περασεις.
Ο κωδικος που σου δινει για το recovery -αν δινει κιολας- δεν κανει για την κανονικη/oem/dsp/home/english/greek εκδοση.
Η καθε μια και σε συνδιασμο με την γλωσσα εχει και δικο της σειριακο...
Τα προεγκατεστημενα εχουν αλλο σειριακο, συνηθως καμια σχεση ακομα και στο φορμά/τυπο.
Εκτος και αν σου δινει και κανονικο σειριακο (χλωμο, εως κιτρινιαρικο).
Η καλυτερη λυση πιστευω ειναι να το αφησεις ως εχει το λειτουργικο και απλα να βρεις με ποιον τροπο θα απεγκαταστησεις οτι δεν θελεις.
Δες εδω: http://www.google.gr/search?q=make+xp+cd+i386&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
(δεν μου εχει χρειαστει και δεν ξερω αν δουλευει)
Καθως και τι θα κανεις και με τον σειριακο.
Mouse Potato
22-12-08, 00:54
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι....πήγα να κάνω bios update και μου έβγαλε πολλά....
να βάλω το πιο πρόσφατο...η να τα βάλω ένα ένα....
το τελευταίο περιέχει και όλες τις προηγούμενες διορθώσεις ή όχι???
ευχαριστώ πολύ!
Ακριβώς. Το έκανα κι εγώ. Λέει ότι διορθώνει και το remaining time της μπαταρίας...
........Auto merged post: Mouse Potato πρόσθεσε 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Και να ειχες δισκακι απο αυθεντικα windows και παλι δεν θα μπορουσες να το περασεις.
Ο κωδικος που σου δινει για το recovery -αν δινει κιολας- δεν κανει για την κανονικη/oem/dsp/home/english/greek εκδοση.
Η καθε μια και σε συνδιασμο με την γλωσσα εχει και δικο της σειριακο...
Τα προεγκατεστημενα εχουν αλλο σειριακο, συνηθως καμια σχεση ακομα και στο φορμά/τυπο.
Εκτος και αν σου δινει και κανονικο σειριακο (χλωμο, εως κιτρινιαρικο).
Η καλυτερη λυση πιστευω ειναι να το αφησεις ως εχει το λειτουργικο και απλα να βρεις με ποιον τροπο θα απεγκαταστησεις οτι δεν θελεις.
Δες εδω: http://www.google.gr/search?q=make+xp+cd+i386&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
(δεν μου εχει χρειαστει και δεν ξερω αν δουλευει)
Καθως και τι θα κανεις και με τον σειριακο.
Φίλε Patentman δεν φαντάζεσαι πόσες μέρες παλεύω να δημιουργήσω cd καθαρής εγκατάστασης απ τον i386. Τα χουν κάνει σκ@τ@ μέσα στο recovery dvd οπότε είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Υπάρχει βέβαια ένας φάκελος i386 μέσα στο C:\Windows αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτός που ψάχνω.
Βρήκα ένα original cd home english retail και σκέφτομαι να το δοκιμάσω με το δικό μου το key αφού κάπου διάβασα εδώ στο forum ότι κάποιος είχε προσπαθήσει να το κάνει αυτό και τα κατάφερε... Who knows... Όλα αυτά εν έτη 2009 γιατί τώρα διακο-πήζω... :)
Όπως κι αν έχει thanx για το info
stefanos_79
22-12-08, 01:50
Πληροφοριακά αναφέρω οτι η τελευταία έκδοση Bios είναι η 1206
mpakaliaros
22-12-08, 02:26
To demonstration για τα 7 είχε γίνει σ' ένα netbook 1GB μνήμης αν θυμάμαι καλά...
Καλά θυμάμαι:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=243256
:hmm::hmm:δεν το ήξερα αυτό.Θα το ψάξω.Ευχαριστώ!
hellenicsun
22-12-08, 02:32
Αν σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, κι εγώ φρέσκο - φρέσκο eee PC έχω. ''Πέταξα'' τα XP και δουλεύω με μια ειδική έκδοση Ubuntu. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με τα XP σε αυτό το μηχανάκι.
Mouse Potato
22-12-08, 03:52
Αν σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, κι εγώ φρέσκο - φρέσκο eee PC έχω. ''Πέταξα'' τα XP και δουλεύω με μια ειδική έκδοση Ubuntu. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με τα XP σε αυτό το μηχανάκι.
Αν και full στην σαβούρα το μηχάνημα τα πάει μια χαρά. Απλά σκέφτηκα να του περάσω πάλι τα XP για να το φτιάξω όπως εγώ θέλω. Δεν είναι εποχές για διάβασμα και ιιιubuntia :p
Εγώ απλά του έβαλα 2 γιγα ραμ και πάει τέλεια με μονταρισμένα ΧΡ . Καλα το εργαλείο είναι απλά υπέροχο, το πήρα για δώρο στη μάνα μου αλλα έχω καταλήξει να μην το αφήνω δευτερόλεπτο. Ιδού και ενα screenshot
athenspaidia
26-12-08, 23:42
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ [ΠΑΙΔΙΑ)
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ASUS EEE PC1000 H ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΩΡΑ. ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΤΣΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ VISTA ΠΧ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ DRIVERS ΚΤΛΠ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΧΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΤΟΥΛΑ SD ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΑΓΙΩΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ..ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ? ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΩ ΜΕΣΑ ΑΠ ΟΤΟ PC? ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΕΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ NOTEBOOK...
Νομιζεις!
Εγω εχω το παλιο (701 ) και εχω βαλει κατι nlited XP πανω και γ@μει και δερνει το μηχανημα!
Είναι ασφαλές παιδιά το BIOS Update μέσα από το πρόγραμμα μέσα από τα XP ή θα πάρω το eee παραμάσχαλα; Ποια είναι η τελευταία έκδοση;
Δεν υπαρχει καποιος τροπος να κανεις update απο το BIOS?
Aλλα κανονικα, το update δεν πρεπει να γινεται αν δεν υπαρχερι σοβαρος λογος. Ή εστω, πρεπει να γινει πριν κανεις νεα εγκατασταση λειτουργικου.
Οχι οτι αντιμετωπισα ποτε προβλημα αλλα αι κατασκευασται ετσι λενε!
Τελικά έχω το τελευταίο BIOS. Τέσπα κάτι άλλο τώρα. Έχω bluetooth mouse που στο άλλο laptop που έχω δουλεύει μια χαρά. Στο eee δεν συνδέεται με τίποτα. Ενώ το βρίσκει μέσα στο bluetooth wizard, δε μου ζητάει καν τον κωδικό για να συνδεθεί. Καμιά ιδέα;
athenspaidia
27-12-08, 12:59
καλημερα παιδια! του εβαλα χτες και ubuntu linux! τελεια το δεχτηκε μια χαρα!
τωρα θα του βαλω και 2 GB ΜΝΗΜΗ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ....μπας και μπορεσω να βρω drivers vista.....και μη που πειτε δες το ταδε forum στα αγγλικα κτλπ..τα ειδα..αλλα ..μπορει να λειπουν drivers δε πολυκαταλαβαινω..
το ξαντονιζω θερμη παρακληση: οποιος εχει βαλει και vista στον asus αυτον...ας κανει το κοπο...να ανεβασεις τους drivers link μονο για οτι χρειαζεται να τρεξει καθως και μια σημειωση με τη σειρα κτλπ...ας τα ανεβασει στη rapidshare και το κατεβαζουμε σε συμπιεσμενη μορφη κτλπ....ή αν το εχει σε dc rom ή flasaki μπορει να κανονισουμε συναντηση αθηνα εδω χερι χερι να το δωσει και στον αλλον. ας βοηθουμε ο ενας τον αλλον για τεχνικα κτλπ θεματα.
1η ΣΥΜΒΟΥΛΗ-ΟΔΗΓΟΣ: για να κανει boot απο usb φλασακι παμε στην επαννεκινη:
α) παταμε συνεχεια f2 - μπαινουμε bios menu-bios-bios settings-usb επιλεγουμε-f1o για αποθηκευση και εξοδο! αυτο! το ανακαλυψα χτες βραδυ αργα. ετσι εβαλα και τα ubuntu..
Εγώ θα σου έλεγα μην βάλεις vista γιατί θα σέρνεται λίγο το μηχανάκι. Περίμενε να βγουν τα 7. Όσο για το boot μπορείς να πατήσεις στο post το esc και θα σου βγει λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές για τα διαλέξεις κατευθείαν από που θες να bootάρεις.
athenspaidia
29-12-08, 17:08
φιλε μου του εχω βαλει μαζι με τα xp και:
1/ vista
2/ linux
και πεταει! δε κολλα....
φυσικα με μνημη 2GB....ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ.
stefanos_79
05-01-09, 19:40
Εβαλα το Everest και γενικα περιεργαζόμουν το συστημα .Εκει μου σκαλωσα λιγο ειναι στην μπαταρια.Μπορείτε να μου δωσετε μια εξηγηση;Υπαρχει περίπτωση να φτασει η χωρητικοτητα στην σχεδιασμένη οπως λέει;Οπως βλέπετε και στην φωτο το μηχανημα ειναι φορτισμενο και λειτουργει με την μπαταρια.Το εχω αρκετό καιρο και πιστευω οτι εχω κανει πολλές πλήρεις φορτίσεις και αποφορτίσεις.
@ ADSLgr.com All rights reserved.