PDA

Επιστροφή στο Forum : Review Lenovo 3000 N500 NS75HGM 2.17 Ghz

paul77gr
19-12-08, 18:07
Μόλις παρέλαβα τον Laptop Lenovo 3000 N500 NS75HGM στα 449 ευρώ αγορά συν 25 € για προσθήκη ακόμα μνήμης 2 GB (σύνολο 4GB) και θεωρώ υποχρέωση μου να κάνω ένα review για τον υπολογιστή ώστε να βοηθήσω και εγώ τους συμφορουμίτες όπως με βοήθησαν οι δικές τους απόψεις στην αγορά μου.

Ανοίγοντας το κουτί βρήκα τον υπολογιστή και άλλο ένα κουτί με τα εξής Μπαταρία, τροφοδοτικό, 2 CD(το ένα γράφει product recovery και το άλλο recovery Windows XP) και μερικά βιβλιαράκια (1 για το πως γίνεται η αλλαγή από Vista σε XP ελληνικές οδηγίες χρήσης του υπολογιστή, αγγλικές, κάποια φυλλάδια εγγύησης και κάποια διαφημιστικά που δεν τους έδωσα σημασία προς το παρών). Η υφή του υπολογιστή είναι ματ (αντίθετα με τους περισσότερους νέους φορητούς), τα πλαστικά του είναι ικανοποιητικά. (Αυτό είναι θέμα γούστου βέβαια). Και γενικά είναι ένα σοβαρό μηχάνημα. Προς έκπληξη μου είχε σαν δίσκο έναν Μπλε σκορπιό (Θα προτιμούσα μαύρο άλλα θα το δεχτώ :p). Σαν σύνολο πιστεύω για τα χρήματα αυτά είναι από δύσκολο έως αδύνατο να πετύχεις τέτοια χαρακτηριστικά.

Στην δεξιά πλευρά έχει είσοδο για τηλεφωνικό καλώδιο RJ11 για το μόντεμ, ακολούθως 2 USBοριζόντια τοποθετημένες η μία δίπλα από την άλλη με κάποια μικρή απόσταση, το συρτάρι του DVDκαι τέλος την είσοδο για το τροφοδοτικό

Στην αριστερή τώρα υπάρχουν άλλες 2 USBοριζόντια και αυτές, Έξοδο HDMIαπο πάνω ακριβώς απο αυτές μια θύρα επέκτασης PCI-Expressδίπλα έξοδο VGAκαι τέλος μία είσοδο για καλώδιο δυκτίου RJ45 πιο πίσω βρίσκονται οι γρίλιες εξαερισμού και τέλος μια είσοδος για κλειδαριά

Στην μπροστά πλευρά βρίσκουμε τα ηχεία του, το cardreader, είσοδο και έξοδο ήχου και τέλος τον διακόπτη για το wireless

Κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι το πλήκτρο Lenovo Care δίπλα από το Power Button και πάνω από το F2 το οποίο πατώντας το καθώς ξεκινάει ο υπολογιστής σε βγάζει σε ένα Boot menu για να διαλέξεις αν θες να μπεις στο BIOS ή να διαλέξεις με τι συσκευή θα ξεκινήσεις Αν δεν πατήσεις σε 10 δευτερόλεπτα κάτι συνεχίζει

Επίσης ένα πλήκτρο αφής που βρίσκεται στην άκρη δεξιά αν το πατήσεις απενεργοποιεί ή ενεργοποιεί το mouse, υπάρχει led ανάμεσα στα δύο mouse buttons που ανάβει για να μας δείξη πότε είναι απενεργοποιημένο.

Κατά την πρώτη εκκίνηση επιλέγεις γλώσσα ελληνικά ή αγγλικά.

Μέσα στα Vista στις πληροφορίες δεν περίμενα να τα έχει αναγνωρίσει και τα 4 GB λόγω 32μπιτου λειτουργικού (αν και κάπου είχα διαβάσει εδώ νομίζω ότι μετά το Service Pack 1 τα βλέπει) και τα έχει όντως αναγνωρίσει όλα.

Βέβαια του βρήκα και κάποια αρνητικά τα οποία όμως δεν είναι σημαντικά
π.χ. το συρτάρι το DVD παίζει όταν το ανοίγεις, τα ρυθμιστικά της έντασης είναι αφής και κάνει κάποιους θορύβους όταν ξεκινάει σαν να ψάχνει για δισκάκι (πιθανόν αν επιλέξω από το BIOS να μην το ψάχνει για δίσκο εκκίνησης να μην το κάνει) και τρίτον τα πλαστικά του δεν με ξετρέλαναν (βέβαια ίσως επειδή έχω συνηθίσει σε έναν Toshiba Α200 διπλάσιας τιμής)

Κάντε κλίκ εδώ για να κατεβάσετε φωτογραφίες (http://rapidshare.com/files/174874512/Lenovo_N500.zip)

crypter
19-12-08, 18:19
Μια χαρα φαινεται, μεγεια :oneup:

yianemma
19-12-08, 18:25
Καλορίζικος. Η οθόνη του είναι ματ; ΓΙατί τον έχω στα υπόψη αλλά δεν είχα χρόνο να πάω να τον δω.

paul77gr
19-12-08, 19:37
Καλορίζικος. Η οθόνη του είναι ματ; ΓΙατί τον έχω στα υπόψη αλλά δεν είχα χρόνο να πάω να τον δω.

Όχι glossy είναι.
Μου έκανε εντύπωση στο site της Lenovo για την σειρά Ν500 που γράφει οτι έχει οθόνη LED. Λέτε να ισχύει ? Πως μπορώ να το δώ ?

manoulamou
19-12-08, 20:33
Ειναι οντως LED που σημαινει οχι τοσο κορυφαια αποδοση στα χρωματα
αλλά τουλαχιστον θα κανει οικονομια στη μπαταρια ...:hmm:

Cosmonaut
20-12-08, 11:45
Έχω την εντύπωση οτι οι LED οθόνες έχουν ακόμα πιο πιστή απόδοση χρωμάτων ή τουλάχιστον πολύ καλύτερο sharpness.

greg_m
21-12-08, 00:41
γεια σας παιδια. τον παραγγειλα και εγω. θα το εχω την τριτη.
μπορειτε να μου πειτε με ποιον τροπο θα εγκαταστησω τα xp και να βγαλω τα vista που εχει εγκατεστημενα?
το εχετε συνδεσει στην τβ με την hdmi του?

crypter
21-12-08, 00:44
γεια σας παιδια. τον παραγγειλα και εγω. θα το εχω την τριτη.
μπορειτε να μου πειτε με ποιον τροπο θα εγκαταστησω τα xp και να βγαλω τα vista που εχει εγκατεστημενα?

Απλα κατεβαζεις τους αντιστοιχους drivers απο το site της lenovo και φτιαχνεις και ενα cd-ακι με προεγκατεστημενους τους sata drivers ακολουθωντας τις οδηγιες εδω http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=166926 . :)

greg_m
21-12-08, 01:07
Απλα κατεβαζεις τους αντιστοιχους drivers απο το site της lenovo και φτιαχνεις και ενα cd-ακι με προεγκατεστημενους τους sata drivers ακολουθωντας τις οδηγιες εδω http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=166926 . :)

ευχαριστω για την προσπαθεια:) αλλα .... μηπως εχουν σβησει τον οδηγο και δεν τον βλεπω?

crypter
21-12-08, 01:09
ευχαριστω για την προσπαθεια:) αλλα .... μηπως εχουν σβησει τον οδηγο και δεν τον βλεπω?

Οχι, εκει ειναι. :what: πατησες και το κουμπακι "επομενη σελιδα:.." ; Ειναι πολυσελιδος ο οδηγος.

greg_m
21-12-08, 01:25
Οχι, εκει ειναι. :what: πατησες και το κουμπακι "επομενη σελιδα:.." ; Ειναι πολυσελιδος ο οδηγος.

:oops::oops::oops:
το βρηκα!!!
:whistle::clap:

konalex
26-12-08, 01:53
Γεια σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Τελικά αγόρασα το Ν500,αυτόν από you με τα 399. Η Κάμερα πως ενεργοποιείται; Δεν βρίσκω άκρη!

paul77gr
26-12-08, 10:29
Γεια σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Τελικά αγόρασα το Ν500,αυτόν από you με τα 399. Η Κάμερα πως ενεργοποιείται; Δεν βρίσκω άκρη!

Με το που μπαίνεις στο MSN Messenger για Video Chat αυτόματα. Αν θες να την ελέγξεις πήγαινε tools - webcam settings στο msn. Ή καπως παρόμοια στο skype.

Χρόνια πολλά και σε εσένα φίλε και καλορίζικος.

haHa
26-12-08, 23:51
Όχι glossy είναι.
Μου έκανε εντύπωση στο site της Lenovo για την σειρά Ν500 που γράφει οτι έχει οθόνη LED. Λέτε να ισχύει ? Πως μπορώ να το δώ ?

Φιλε , με γεια!!
Πραγματικα η τιμη του ειναι τρομερη, ειδικα αν αναλογιστουμε οτι εχει hdmi, vista business (και xp downgrade), δυνατο σχετικα επεξεργαστη κ καρτα γραφικων με hardware acceleration των hd videos.

Τελικως η οθονη του ειναι led?

paul77gr
27-12-08, 00:51
Φιλε , με γεια!!
Πραγματικα η τιμη του ειναι τρομερη, ειδικα αν αναλογιστουμε οτι εχει hdmi, vista business (και xp downgrade), δυνατο σχετικα επεξεργαστη κ καρτα γραφικων με hardware acceleration των hd videos.

Τελικως η οθονη του ειναι led?

Απο ότι είδα στο site της Lenovo για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι Led.

konalex
27-12-08, 00:57
Με το που μπαίνεις στο MSN Messenger για Video Chat αυτόματα. Αν θες να την ελέγξεις πήγαινε tools - webcam settings στο msn. Ή καπως παρόμοια στο skype.

Χρόνια πολλά και σε εσένα φίλε και καλορίζικος.Paul77gr σ΄ευχαριστώ, τόσο για τις ευχές σου όσο και για τη βοήθειά σου! Όλα καλά!

haHa
27-12-08, 01:56
Απο ότι είδα στο site της Lenovo για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι Led.

Ετσι φαινεται απο οτι βλεπω κ απο εδω:
http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/products?openagent&brand=Lenovo3000Notebook&series=Lenovo+3000+N+Series&epi=web_express

Με 449 ευρω παιρνεις ibm lenovo με LED οθονη, δυνατο σχετικα επεξεργαστη, hdmi, Windows Vista Business(φανταζομαι κ με δυνατοτητα downgrade σε xp), μεγαλο σκληρο 320gb, καρτα γραφικων intel x4500 με επιταχυνση hd videos , intel wifi n .

Απλα, εξαιρετικη τιμη!!

Απο αυτονομια πως παει? Εχει κ displayport?

paul77gr
27-12-08, 08:25
Ετσι φαινεται απο οτι βλεπω κ απο εδω:
http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_NS75Hxx?open&OpenDocument&epi=web_express

Με 449 ευρω παιρνεις ibm lenovo με LED οθονη, δυνατο σχετικα επεξεργαστη, hdmi, Windows Vista Business(φανταζομαι κ με δυνατοτητα downgrade σε xp), μεγαλο σκληρο 320gb, καρτα γραφικων intel x4500 με επιταχυνση hd videos , intel wifi n .

Απλα, εξαιρετικη τιμη!!

Απο αυτονομια πως παει? Εχει κ displayport?

Απο αυτονομία δεν το έχω πολυψάξει , μόνο το οτι έβλεπα ένα επεισόδιο σειράς το είχα σε power saver ή όπως αλλιώς λέγεται στα βίστα (δεν το έχω προσέξει) και το μίκρηνα και είδα εκείνη τη στιγμή οτι έλεγε 3 ώρες και 18 λεπτά (δεν ξέρω αν ισχύει)
Επίσης για το downgrade είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο, καθώς σου δίνει στο πακέτο Recovery XP CD (δεν το έχω κάνει ακόμα για να δώ ακριβώς τι παίζει) επίσης για θύρες μπορείς να δεις και στις κοντινές φωτογραφίες που παραθέτω.

panicos.3
29-12-08, 00:48

Χρόνια πολλά φίλε μου.Μου λες σε παρακαλώ που τον αγόρασες γιατί δεν κατάλαβα.

aa144
29-12-08, 01:55
Εννοεί το www.you.gr

ktsak
29-12-08, 16:34
Εννοεί το www.you.gr

Εγω γιατι ρε παιδια δεν το βλεπω στο you.gr ? :hmm:

manoulamou
29-12-08, 18:43
Μηπως γιατι λογω ζητησης εξαντληθηκε τα Χριστουγεννα;
Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο της σελίδας όπως εμφανίστηκε στις 24 Δεκ. 2008 09:45:25 GMT (http://74.125.77.132/search?q=cache:GPgd5T2fCa8J:www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do%3Fpg%3D6E97D268E155764380A46DF27BEB8F2F%26pa%3DEE5198654632E4489E26CC72A5F22116+you+lenovo&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr&lr=lang_el)
Google/skroutz (http://www.skroutz.gr/s/68025/Lenovo-3000-N500-NS75HGM.html?keyphrase=lenovo+n500)ειστε το αλλού...;)

ktsak
29-12-08, 22:50
Μηπως γιατι λογω ζητησης εξαντληθηκε τα Χριστουγεννα;
Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο της σελίδας όπως εμφανίστηκε στις 24 Δεκ. 2008 09:45:25 GMT (http://74.125.77.132/search?q=cache:GPgd5T2fCa8J:www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do%3Fpg%3D6E97D268E155764380A46DF27BEB8F2F%26pa%3DEE5198654632E4489E26CC72A5F22116+you+lenovo&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr&lr=lang_el)
Google/skroutz (http://www.skroutz.gr/s/68025/Lenovo-3000-N500-NS75HGM.html?keyphrase=lenovo+n500)ειστε το αλλού...;)

Σωστο και αυτο :oneup:

konalex
29-12-08, 23:52
Χρόνια πολλά φίλε μου.Μου λες σε παρακαλώ που τον αγόρασες γιατί δεν κατάλαβα.Στην ιστοσελίδα του you.gr δεν τον έβρισκα ούτε εγώ. Πήρα όμως τηλ. στο κατάστημα του Κορυδαλλού, που όπως είχα διαβάσει κάπου αλλού είχε πάρει περισσότερα κομάτια και το βρήκα εκεί. Μου είχαν πεί ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα έφερναν και άλλα.

Elysium
30-12-08, 00:01
Εξαιρετικό το Lenovo, το έχω κι εγώ, απλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά του.

Yπάρχει εδώ:
http://www.infopcstore.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=26&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=773&category_id=168

Sebu
31-12-08, 13:08
Καλοριζικα παιδια

Η Χ4500 τι λεει σαν καρτα???Παιζει κανενα παιχνιδι της προκοπης ή μπα

Ενταξει δεν λεω PES2009 (για αυτα υπαρχει το PES3) αλλα κανενα football manager, κανενα απο τα καινουρια strategy με αξιοπρεπεια και σε καλη αναλυση κτλ.

furious99
31-12-08, 15:13
Πλαστικα και αισθητικη μια 10ετια πισω...
Μονο για οσους αντεχουν να το βλεπουν...

aa144
31-12-08, 18:43
Και πάλι καλά, πού να δεις κανένα R61 ας πούμε...

manoulamou
31-12-08, 19:10
Γι αυτο τα δινουν τοσο φτηνα; :p
Τουλαχιστον τη δουλεια τους την κανουν
με τις πιο προσφατες τεχνολογιες ή ουτε αυτο;:hmm:

haHa
31-12-08, 19:38
Τα πλαστικα του r61 ειναι καλυτερα απο τα περισσοτερα πλαστικα αλλων λαπτοπ, ακομα κ αισθητα ακριβοτερων.
Η ποιοτητα κατασκευης του r61 ειναι ανωτερη των περισσοτερων κοινων λαπτοπ.

Το lenovo 3000 n500 εχει ποιοτητα κατασκευης κ πλαστικα σαν τα περισσοτερα λαπτοπ αυτης της κατηγοριας-τιμης ,δηλαδη χαμηλοτερη απο του r61, αλλα εχει καπως πιο ελκυστικο design .

Το προβλημα τους λοιπον δεν ειναι η ποιοτητα κατασκευης ή τα πλαστικα, αλλα κυριως η συντηρητικη εμφανιση.

aa144
31-12-08, 20:24
Πράγματι, ποιοτικά είναι πολύ καλό το R61, από εμφάνιση τώρα... καλύτερα να μην το δεις, ή αν το δεις να είναι νύχτα, όπως είναι μαύρο πάλι δεν θα το δεις καλά, εκτός και αν ανάψεις το λαμπάκι ...νυκτός που διαθέτει. Όλη η τεχνολογία της Lenovo (IBM) σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες φαίνεται. Γι αυτό πρόκοψαν κιόλας και τώρα πια κυκλοφορούν άλλα πιο συμβατικής εμφάνισης μηχανήματα χωρίς λαμπάκια νυκτός και άλλες τέτοιες πολυτέλειες, αλλά το σπορ αυτό δεν το κατέχουν καλά, φαίνεται με την πρώτη ματιά στο μηχάνημα οτι δεν ήθελαν να το φτιάξουν έτσι, τους ανάγκασε η άτιμη κενωνία...

michalis2610
31-12-08, 20:47
Εκανα παραγγελία και εγώ την "καλή" έκδοση στα 449 ευρώ για έναν συγγενή μου. Ηθελα να τον ψήσω για το Thinkpad R61 8919WB5 στα 599 ευρώ αλλά ξεφεύγαμε από το budget οπότε βολευτήκαμε με τo 3000. Αλλωστε πρόκειται για μακράν την καλύτερη πρόταση σε αυτή τη κατηγορία οπότε πάλι ευχαριστημένοι. Οποιος μπορεί πάντως να δώσει κάτι παραπάνω και να πάει για το Thinkpad δεν θα το μετανιώσει.

agoraki_24
01-01-09, 12:48
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το service της lenovo.
Είμαι από επαρχία (Καβάλα) και θα ήθελα να δω πως θα το επιστρέψω σε περίπτωση που πάθει κάτι.
Ευχαριστώ.

manoulamou
01-01-09, 21:05
Για απολυτη σιγουρια σε ο,τιδηποτε αφορα το service, επικοινωνειστε με την Lenovo (http://www.lenovo.com/contact/gr/el/) ...
Επισης παιζει πολυ και το θεμα της παρεχομενης εγγυησης ή/και της επεκτασης.
Εξαρταται παντα απο ποιον θα αγορασετε ενα προϊον
καθως μερικες απ τις εδω αντιπροσωπειες δεν καλυπτουν τις παρα-εισαγωγες!

Καλη χρονια σε ολους.:)

Sebu
03-01-09, 20:57
Για την καρτα γραφικων ποιες οι εντυπωσεις σας???

Εχετε δοκιμασει κανενα παιχνιδι, strategy κτλ????

gpolic
05-01-09, 15:41
Παιδια μια ερωτηση
Εγω αλλαξα τα setting στο BIOS και εκανα τον δισκο IDE, για να μπορεσω να εγκαταστησω Win XP. Εβαλα ολους τους driver και το SP3 και παιζουν κανονικα ολα.

Εχει καμια επιπτωση αυτο στην αποδοση ;; Οτι ειναι IDE ;
Εαν ναι, υπαρχει τροπος να το αλλαξω ; (ισως με κανενα repair στα windows ;)

manoulamou
05-01-09, 19:13
:what: Ισως ειμαι παν-ασχετη, αλλά τι σημαινει "κανω ενα σκληρο δισκο IDE";
Πώς μπορει να γινει κατι τετοιο;:redface:

koprodogis
06-01-09, 00:57
εχει επιλογη απο το bios να απενεργοποιησιες το sata "mode".
οποτε βλεπει αμεσως το δισκο σαν ide interface.
Τωρα δε νομιζω να εχει καμια αλλη διαφορα αλλα δεν παιρνω και ορκο.
Επιδοσεις παντως ειναι οι ιδιες

konalex
06-01-09, 02:07
Γεια σας και καλή χρονιά!
Στην επιφάνεια εργασίας υπάρχει το εικονίδιο Lenovo Registration. Πρέπει να κάνω Registration; Σε τι θα μου χρησιμεύσει;
Με την μπαταρία στα Lenovo τι κάνουμε; Όταν δουλεύουμε αρκετές ώρες-μέρες στο ρεύμα, την αφήνουμε πάνω ή όχι;
Διάβασα στο adslgr.com πολλές απόψεις φίλων, για μπαταρίες διαφόρων laptop που άλλοι λένε ότι πρέπει να βγαίνει και άλλοι όχι και αναφέρουν και τους λόγους.

konalex
29-01-09, 20:22
Από τα 4 μπλε λαμπάκια που έχει δεξιά όπως κοιτάμε το Ν500, τα 3 είναι για: σκληρό, κεφαλαία γράμματα και αριθμητικό πληκτρολόγιο. Το 4ο τι μας δείχνει; Μέχρι τώρα δεν είχε ανάψει. Πρίν από λίγο έκανα update από lenovo και από τότε είναι συνεχώς αναμένο!

crypter
29-01-09, 21:11
Από τα 4 μπλε λαμπάκια που έχει δεξιά όπως κοιτάμε το Ν500, τα 3 είναι για: σκληρό, κεφαλαία γράμματα και αριθμητικό πληκτρολόγιο. Το 4ο τι μας δείχνει; Μέχρι τώρα δεν είχε ανάψει. Πρίν από λίγο έκανα update από lenovo και από τότε είναι συνεχώς αναμένο!

2 πραγματα απομενουν, η το ασυρματο ειναι η η ενδειξη φορτισης της μπαταριας. (μαλλον το πρωτο) :hmm:

ariadgr
29-01-09, 21:15

Κοίτα στο manual, θα γράφει τι είναι.

konalex
29-01-09, 22:14
Το ασύρματο και η μπαταρία είναι από την απέναντι πλευρά.
Το manual που το συνόδευε δεν αναφέρει αναλυτικά.
Σε αγγλικό manual που βρήκα για τα Ν100 και 200 υπάρχουν σε άλλη θέση τα αντίστοιχα λαμπάκια. Τα 3 είναι ακριβώς τα ίδια, ενώ για το 4ο που δεν έχει ακριβώς την ίδια ένδειξη (το δικό μου έχει ένα + ενώ τα άλλα ένα λοξό Ζ) το manual αναφέρει '' Power on / Green:The computer is on and ready to use. This indicator stays lit whenever the computer is on and is not in sleep (standby) mode''.
Τώρα που ξανάνοιξα δεν ανάβει.

konalex
30-01-09, 16:29
Το ασύρματο και η μπαταρία είναι από την απέναντι πλευρά.
Το manual που το συνόδευε δεν αναφέρει αναλυτικά.
Σε αγγλικό manual που βρήκα για τα Ν100 και 200 υπάρχουν σε άλλη θέση τα αντίστοιχα λαμπάκια. Τα 3 είναι ακριβώς τα ίδια, ενώ για το 4ο που δεν έχει ακριβώς την ίδια ένδειξη (το δικό μου έχει ένα + ενώ τα άλλα ένα λοξό Ζ) το manual αναφέρει '' Power on / Green:The computer is on and ready to use. This indicator stays lit whenever the computer is on and is not in sleep (standby) mode''.
Τώρα που ξανάνοιξα δεν ανάβει.
Τελικά ΟΚ. Βρήκα και κατέβασα το manual. Τελικά είναι το Scroll Lock το οποίο προφανώς είχα ενεργοποιήσει χωρίς να το καταλάβω!

@ ADSLgr.com All rights reserved.