PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέο πρότυπο οδηγεί σε αύξηση του εύρους ζώνης για υπηρεσίες IPTV



aesir
22-11-05, 12:00
Καθώς οι τηλεφωνικές επιχειρήσεις περνούν από την μεγαλύτερη δικτυακή αλλαγή στην ιστορία τους για να παρέχουν triple-play υπηρεσίες, περιλαμβανομένης φωνής, βίντεο και υψηλής ταχύτητας δεδομένα, μια νέα οπτική τεχνολογία πρόσβασης αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο.

Το πρότυπο για την τεχνολογία που ονομάζεται παθητικό οπτικό δίκτυο gigabit (gigabit passive optical network) ή GPON, επικυρώθηκε πρόσφατα από τη διεθνή ένωση τηλεπικοινωνιών. Το GPON αναμένεται να ωθήσει το εύρος ζώνης σε 2,4 gigabits ανά δευτερόλεπτο (GBP) για download και 1.2gbps για upload.

Η προηγούμενη γενιά τεχνολογίας, γνωστή και ως ευρυζωνικά παθητικά οπτικά δίκτυα, ή BPON, υποστήριζε 622mbps για download και155mbps για upload.
Ενώ η τεχνολογία BPON παρέχει αρκετό εύρος ζώνης με βάση τις σημερινές ανάγκες δικτύων, οι νέες υπηρεσίες όπως η διαλογική τηλεόραση που βασίζεται στην Internet Protocol τεχνολογία, όπως και η υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση, ή ο HDTV προγραμματισμός θα τροφοδοτήσει τελικά την απαίτηση για εξοπλισμό αθλητικό βασισμένο στο νέο πρότυπο GPON.

http://news.zdnet.com/2100-6005_22-5731363.html

sdikr
23-11-05, 03:56
Αυτό είναι καλό, !

Βέβαια θα αργήσουμε να τα δούμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά και ο Οτε πλέον αφήνει σιγά σιγά το ΑΤΜ για χάρη των οπτικών και του GE (gigabit ethernet)

nikoskar
23-11-05, 13:14
Στο ΕλλαD@ θα το δουμε οταν θα εχονμε πεθανει ολοι αυτοι που φωναζουν για φθηνο Internet

@ ADSLgr.com All rights reserved.