Επιστροφή στο Forum : Προτεραιότητα σε S0-S1
Γεία χαρά και χρόνια πολλά!
Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να δώσω "προτεραιότητα" στις θύρες S0 και S1 σε Netmod ?
Συγκεκριμένα θέλω όταν π.χ είναι κατηλλημένη η S0 να δρομολογούνται τα data στην S1.
η s0 θύρες είναι isdn, μήπως μιλάς για τις ab;
Για ποια data Μιλάς;
οι θύρες ab είναι για ομιλία (voice)
οι..........S0........για δεδομένα (data)
θέλω να συνδέσω 2 pc σε μια isdn γραμμή.
Όταν παίρνω ενα τηλεφώνημα απο το PC1 μετά αν έρθει δεύτερη τηλ.κλήση να δρομολογηθεί στο το PC2.
οι θύρες ab είναι για ομιλία (voice)
οι..........S0........για δεδομένα (data)
θέλω να συνδέσω 2 pc σε μια isdn γραμμή.
Όταν παίρνω ενα τηλεφώνημα απο το PC1 μετά αν έρθει δεύτερη τηλ.κλήση να δρομολογηθεί στο το PC2.
Αυτό κάνει σε κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να αλλάξεις στα modem στον κάθε υπολογιστή να δέχεται μόνο το ενά κανάλι και όχι και τα δύο
Οι θύρες ab είναι αναλογικές για τηλέφωνα ή μοντεμ.
Οι θύρες S0 είναι για συσκευές isdn.
Η κάθε θύρα S0 μπορεί να εκμεταλλευθεί και τις δύο γραμμές που σου παρέχει το isdn.
Έχεις δύο pc, το καθένα φαντάζομαι εξοπλισμένο με isdn τερματικό (avm, crypto ή κάτι άλλο). Ή θα συνδέσεις και τα δύο pc ανεξάρτητα στις δύο θύρες ή θα φτιάξεις bus και θα συνδέσεις και τα δύο Pc στην ίδια θύρα. Λεπτομέρειες έχει το manual του netmod.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλεις γίνεται ορίζοντας μία ταυτόχρονη κλήση στο τερματικό.
Η υλοποίηση αφορά εστιατόριο;
Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω modem.
Θέλω να χρησιμοποιήσω την αναγνώρηση κλήσης μέσω κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής η οποία ΔΕΝ δέχεται modem.
........Auto merged post: cooltzi πρόσθεσε 8 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ναι η υλοποίηση αφορά εστιατόριο.
Τα 2 Pc είναι συνδεδεμένα το καθένα ξεχωριστά επάνω στο Netmod.
Το θέμα είναι οτι κάθε φορά που χτυπάει το τηλ. "σηκώνουν" αναγνώριση και τα 2 PC.
Εγω θέλω αν το ένα παίρνει παραγγελία το επόμενο τηλεφώνημα να δρομολογείται στο ελεύθερο PC.
Μισό λεπτό. Πως έχεις ενώσει ταυτόχρονα τα δύο pc στο netmod χωρίς τερματικά isdn; Το καλώδιο δικτύου από τις S0 που πάει;
Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω modem.
Θέλω να χρησιμοποιήσω την αναγνώρηση κλήσης μέσω κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής η οποία ΔΕΝ δέχεται modem.
........Auto merged post: cooltzi πρόσθεσε 8 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ναι η υλοποίηση αφορά εστιατόριο.
Τα 2 Pc είναι συνδεδεμένα το καθένα ξεχωριστά επάνω στο Netmod.
Το θέμα είναι οτι κάθε φορά που χτυπάει το τηλ. "σηκώνουν" αναγνώριση και τα 2 PC.
Εγω θέλω αν το ένα παίρνει παραγγελία το επόμενο τηλεφώνημα να δρομολογείται στο ελεύθερο PC.
Και πως συνδέονται τα pc με το netmod;
Αυτό είναι που δεν έχω καταλάβει ακόμα,
το κάθε pc έχει επάνω απο ενα fritz
το κάθε pc έχει επάνω απο ενα fritz
οπότε έχεις modem isdn, θα πρέπει στις ρυθμίσεις του να επιλέξεις να μην κάνει χρήση και των δυο καναλιών
Ωραία. Άρα υπάρχουν τερματικά.
Τα pc δεν απαντάνε στην κλήση, απλά τραβούν τα στοιχεία του καλούντος, έτσι; Ή τρέχει κάποιο πρόγραμμα με φωνητικές εντολές;
οχι τραβάνε μόνο την αναγνώρηση κλήσης.Είναι το μόνο που με ενδιαφέρει.
Τότε το πρόβλημα που θα έχεις είναι άλλο από αυτό που περιγράφεις.
Έχεις δύο pc πάνω στο netmod, δύο τηλέφωνα και μια ή δυο κοπέλες που παίρνουν παραγγελία.
Όταν κάποιος καλεί τα στοιχεία του βγαίνουν προς όλες τις θύρες. Δηλαδή θα φανεί ο αριθμός του και στα δύο τηλέφωνα καθώς και στους δύο υπολογιστές. Όταν θα πάρει ο επόμενος τηλέφωνο θα βγει επίσης το δικό του νούμερο και στους δύο υπολογιστές. Η κοπέλα που έπαιρνε παραγγελία από τον πρώτο θα χάσει τα στοιχεία του από την οθόνη, εκτός και αν έχει ξεκινήσει να περνάει την παραγγελία (ανάλογα το πρόγραμμα) και θα πρέπει να ψάξει στο ιστορικό να τον βρει.
Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν βρήκα λύση στο σύντομο διάστημα που εργάστηκα σε αυτά. Θυμάμαι όμως πως ήταν εύκολο να βρει τις τελευταίες κλήσεις με μια συντόμευση στην επιφάνεια του προγράμματος με την βοήθεια ότι την πληροφορία του νούμερου την έβλεπε στην τηλεφωνική της συσκευή.
Φίλε emeliss αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μου και ούτε εγω εχω βρεί λύση ακόμη...
Σας ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια, όλους σας.
Ζήτα μία απάντηση και από την εταιρεία που βγάζει το πρόγραμμα. Ίσως κάποιος να το έχει λύσει.
ps. Καλώς ήρθες στο forum.
@ ADSLgr.com All rights reserved.