PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτήσεις σχετικά με software & hardware QoS και Torrent Port Range



Nik_Gr
26-11-05, 21:35
2 ερωτησεις:

α) Ποια η διαφορα αν ορισω μεσω του Tuneup Utilities 2006 QoS 10%(δηλαδη software QoS) και ποια οταν το ορισω στο router mesw toy IPQoS tou Zardoz otan me to kalo vgei η νεα του εκδοση για το καινούργιο firmware( dhladh hardware QoS)?
Με άλλα λόγια ποιές οι διαφορές μεταξύ hrdware kai software QoS?

β) Γιατι το Azureus px θελει ενα ευρος απο ports forwared gia να δουλεψει απο 6881-6999 ενώ to μTorrent καθως και άλλοι torrent clients δουλεύουν μόνο με ένα χωρίς πρόβλημα px μονο με 6881? Σε τι εξυπηρετελι το εύρος? Μήπως για να μην αναστενάζει απο το queue των incoming tcp connection attempts ένα συγεκριμμένο port μόνο και να μοιράζεται το load balancing? Αυτό είναι ή κάτι άλλο?

sdikr
26-11-05, 23:57
α) το software δεν θα κάνει τίποτα μιας και είναι άσχετο με τις εφαρμογες που τρέχεις (μιλά για το qos που έχουν τα xp για κάποιες χρήσεις του λειτουργικου)/

το Ipqos του zardoz έχεις να κάνει με πραγματικό qos

β) είναι όλα θέμα ρυθμίσεις και το azureus Μπορείς να το έχεις με ενα πορτ

δεν έχει να κάνει με load balancing

Nik_Gr
27-11-05, 00:14
νσι οκ θεμα ρυθμισης αλλα το θεμα ειναι γιατι ενα εχει ευρος πορτ και το αλλα μονο ενα.

Επισισ το QoS ton xP τότε σε τι ακριβώς εξυπηρετεί?

Nik_Gr
11-01-06, 18:57
Μα αν αλλαξουμε το QOS tcn XP μεσα απο το Τune-UP αυτο δεν θα βοηθησει να ετσι wστε να μην καταναλwνεται ολο το bandwidth sta Torrents kai ta p2p αλλα να κραταμε ενα ποσοστο για τα important packets tvn WinXP και φυσικα για να φορτςνοντε οι σελιδες μας πιο γρήγορα?

@ ADSLgr.com All rights reserved.