Επιστροφή στο Forum : Νέα Mac
Έχει ακούσει κανείς για το πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα iMac ?
Υπάρχει κάποια σχετική είδηση ?
riotshield
17-01-09, 21:29
υπήρχαν υποψίες οτι θα ανακοινωθεί κατι σχετικό στο προσφατο macworld αλλα δεν... εν αναμονή
Μόνο κατι (http://www.tomshardware.com/news/apple-mac-nvidia-ion,6849.html) για το νέο macmini
kadronarxis
03-03-09, 15:07
Καλημέρα σε όλους και όλες.
Apple store is down.
Περιμένουμε νέα iMacs και mac mini(επιτέλους!).
άντε γερά.
Και πριν λίγο ήμουν στο site της Apple και έβλεπα τα ads:lol:Και δεν πρόσεξα για το store
To θετικο ειναι οτι θα υπαρχει iMac με 24" οθονη στα 1370 ευρω...
New macmini & imac ήρθανε (http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/imac?mco=MjI4OTY2) !
Ο iMac 20" στα 1100 ευρω παραμενει μια κακη αγορα..(χιλιες φορες mac mini κ μια ξεχωριστη οθονη 22" καλυτερη απο του imac. Ερχεται κ πιο φθηνα)
Ο iMac 24" στα 1400 ευρω (εστω κ με την αστεια καρτα γραφικων) ειναι καλυτερη αγορα..
Οι καρτες γραφικων των νεων iMac ειναι αναιμικες για τα λεφτα που ζητανε..*
Δεν εβαλαν quad core, οταν υπαρχουν λαπτοπ(κ οχι desktop οπως ο iMac) με 1400 ευρω που εχουν τετραπυρηνο επεξεργαστη κ πιο δυνατες καρτες γραφικων.
Η μονη τιμια αναβαθμιση ειναι το mac mini για οποιον ψαχνει υποχρεωτικα για κατι περιορισμενων διαστασεων στα 600+ ευρω.
Ο Mac Pro ηταν που ηταν ακριβος, ακριβυνε ακομα περισοτερο...
Κ η apple ειναι τοσο αστεια που λεει οτι φθηνυνε! :rofl:
Κλασσικη apple με τα ψεμματα της..
*Σε μηχανημα των 1400 ευρω βαζουν ενσωματωμενη καρτα γραφικων, ενω σε μηχανημα των 1700 ευρω βαζουν καρτα γραφικων των 50 ευρω(nVidia gt 120 = nVidia 9500gt) οπου μαλιστα μια των 100 ευρω μπορει να ειχε 2-3πλασιες επιδοσεις.. Τσιγκουνιες...
Και επίσης από οτι είδα νέα time capsule και airport extreme base station
Ένα νέο Mac Mini για μένα. Thanks. :)
Και για εμένα ένα macmini ! , απλά λέω να περιμένω να βγει και το Snow Leopard ώστε να μη το πληρώνω αργότερα .
prodromosfan
03-03-09, 20:36
πολλα τα λεφτα άρη
για το macmini που πολλοι το ζαχαρωνουμε
με 300ευρώ φτιαχνεις καλύτερο και με δυνατοτητα αναβαθμισης
(πνιγω τον πονο μου που το περιμενα το αναθεματισμένο και τελικα εφτιαξα δικό μου htpc/sff pc)
και παιζει ανετα hd videos
kadronarxis
04-03-09, 01:55
mac mini, κορυφή(θα μπορούσε να είναι και καλύτερο).
Μου αρέσει και έτσι.
iMac, θα ήθελα και option για SSD. Καλός και αυτός περίμενα κάτι καλύτερο....δηλαδή quad core πάνω.
mac pro, όλα τα λεφτά τα οποία δεν υπάρχουν..... :p
άντε γερά.
To Mac Mini πιστεύω έπρεπε να ξεκινάει στα €500. Ή στα 600 να δίνει 2GB Ram και μεγαλύτερο σκληρό.
Κατά τα άλλα το Mac Mini είναι έρωτας.
Μια αναλυση τιμων ...
Τα iMac (τιμες σε Ευρωπη παλιων κ νεων μοντελων):
iMac 20" 2.4GHz ati 2400xt 1000 ευρω -> iMac 20" 2.66GHz ενσωματωμενη nVidia 9400 1100 ευρω
iMac 20" 2.66GHz ati 2600pro 1300 ευρω -> iMac 24" 2.66GHz nVidia 9400 1400 ευρω
iMac 24" 2.8GHz ati 2600pro 1550 ευρω -> iMac 24" 2.93GHz nVidia GT 120(=nVidia 9500) 1700 ευρω
........Auto merged post: haHa πρόσθεσε 0 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ας παρουμε αυτα τα 2 μοντελα:
α) παλιο iMac 20" 2.4GHz ati 2400xt 1000 ευρω (1gb ram,25gb σκληρο)
β) καινουριο iMac 20" 2.66GHz ενσωματωμενη nVidia 9400 1100 ευρω (2gb ram,320gb σκληρο)
Εχουν 100 ευρω διαφορα. Ο καινουριος εχει λιιιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη, ενω η καρτα γραφικων ειναι παρομοιων επιδοσεων.
Επισης το καινουριο εχει ελαχιστα μεγαλυτερο σκληρο κ περισσοτερη ram. (με 20 ή 40 ευρω πηγαινες το παλιο στα 3 ή 4GB Ram)
Το παλιο εχει κ apple remote.
(σημειωτεον οτι η καρτα γραφικων του καινουριου τρωει ram απο την κεντρικη του συστηματος)
Aς παρουμε αυτα τα 2 μοντελα:
α) παλιο iMac 24" 2.8GHz ati 2600pro 1550 ευρω (2gb ram,320gb σκληρο)
β) καινουριο iMac 24" 2.66GHz nVidia 9400 1400 ευρω (4gb ram,640gb σκληρο)
Εχουν 150 ευρω διαφορα, αλλα το παλιο εχει λιιιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη, καρτα γραφικων που εχει 2πλασιες επιδοσεις. Επισης εχει apple remote.
Εχει ομως μικροτερη ram (με 40 ευρω βεβαια πηγαινες στα 4gb) κ μικροτερο σκληρο.
(σημειωτεον οτι η καρτα γραφικων του καινουριου τρωει ram απο την κεντρικη του συστηματος)
Ας παρουμε αυτα τα 2 μοντελα:
α) παλιο iMac 24" 2.8GHz ati 2600pro 1550 ευρω (2gb ram,320gb σκληρο)
β) καινουριο iMac 24" 2.93GHz nVidia GT 120(=nVidia 9500) 1700 ευρω (4gb ram,640gb σκληρο)
Εχουν 150 ευρω διαφορα.Το καινουριο εχει λιιιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη κ μαλλον λιγο καλυτερη καρτα γραφικων.
Εχει κ διπλασια ram(αν κ με 40 ευρω εβαζες 4GB στον παλιο) κ μεγαλυτερο σκληρο.Το παλιο εχει κ apple remote.
........Auto merged post: haHa πρόσθεσε 1 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Aν τωρα αναλογιστουμε οτι με την παρουσιαση των καινουριων μοντελων επεσε η τιμη των παλιων μεχρι να εξαντληθουν, μπορουμε να βρουμε καλες ευκαιριες..
Πχ ο παλιος iMac 24" 2.8GHz ati 2600pro (2gb ram,320gb σκληρο) των 1550 ευρω κανει τωρα στην Ευρωπη 1300 ευρω.
Ας κανουμε την συγκριση με τον καινουριο φθηνο 24αρι:
α) παλιο iMac 24" 2.8GHz ati 2600pro νεα τιμη 1300 ευρω (2gb ram,320gb σκληρο)
β) καινουριο iMac 24" 2.66GHz nVidia 9400 1400 ευρω (4gb ram,640gb σκληρο)
Το παλιο iMac 24" ειναι 100 ευρω φθηνοτερο, εχει λιιιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη, εχει καρτα γραφικων με διπλασιες επιδοσεις, εχει apple remote. Με 40 ευρω του βαζεις ram κ παει στα 4GB κ αυτο. (στο καινουριο η καρτα γραφικων του τρωει ram απο την κεντρικη του συστηματος)
Mονο μειονεκτημα οτι εχει μικροτερο σκληρο.
Αρα με συνυπολογισμενο το κοστος της εξτρα ραμ :
με 60 ευρω λιγοτερα παιρνεις λιιιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη, καρτα γραφικων με διπλασιες επιδοσεις, ,ιδια μεγεθος ram(που δεν τρωει καθολου η καρτα γραφικων οπως η ενσωματωμενη του καινουριου), apple remote, αλλα μικροτερο σκληρο.
Ειναι δηλαδη ο παλιος iMac 24" πολυ καλη αγορα με 1300 ευρω! (οσο θα ειναι ακομα διαθεσιμος)
Πχ απο εδω:
http://www.cyberport.de/item/1037/993/0/109873/apple-imac-24-zoll-2-8-ghz-intel-core-2-duo.html
ή απο εδω:
http://www.macuniverse.co.uk/
(οπου ο παλιος iMac 24" 2.8GHz κοστιζει 1121 λιρες, δηλαδη με την τωρινη ισοτιμια 1260 ευρω κ εχουν μεταφορικα για Ελλαδα μονο 30 ευρω. Αρα με τα μεταφορικα υπολογισμενα θα ερχεται λιγοτερο απο 1300 ευρω!)
Δεν υπαρχει λογος να μην τον αγορασει καποιος απο το εξωτερικο, μονο πλεονεκτηματα εχει η αγορα απο το εξωτερικο..Πχ μπορει να αγορασει μεσα στον πρωτο χρονο επεκταση εγγυησης στα 3χρονια(applecare protection plan), ενω στην Ελλαδα δεν μπορει..
........Auto merged post: haHa πρόσθεσε 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Παμε τωρα για τον Mac Pro:
πριν την αναβαθμιση το βασικο μοντελο ηταν 8πυρηνο..(κ ηταν φθηνοτερο απο το τωρινο 8πυρηνο)
Πριν την αναβαθμιση, μπορουσες στο βασικο 8πυρηνο μοντελο να εβαζες τελικα 4πυρηνο κ ετσι μειωνοταν αισθητα η τιμη (γυρω στα 500 ευρω).
Αλλα αυτη ηταν built to order επιλογη. Το βασικο μοντελο ηταν 8πυρηνο.
Τωρα, το βασικο μοντελο ειναι 4πυρηνο κ υπαρχει κ αλλο μοντελο 8πυρηνο.
Τοσο το καινουριο 4πυρηνο οσο κ το καινουριο 8πυρηνο ειναι ακριβοτερα απο τα αντιστοιχα παλια, αλλα παρολα αυτα η apple ψευδεται κ λεει οτι εκανε μειωση τιμων.. :rofl: Κλασσικη apple!
(γιατι συγκρινει το βασικο τωρινο μοντελο με το βασικο παλιο μοντελο , μονο που το τωρινο ειναι 4πυρηνο ,ενω το παλιο βασικο ειναι οχταπυρηνο.)
prodromosfan
04-03-09, 15:49
To Mac Mini πιστεύω έπρεπε να ξεκινάει στα €500. Ή στα 600 να δίνει 2GB Ram και μεγαλύτερο σκληρό.
Κατά τα άλλα το Mac Mini είναι έρωτας.
και ομως απο τα 500 GBP~500 Euro ξεκιναει
και ομως απο τα 500 GBP~500 Euro ξεκιναει
Στο γαλλικό applestore 599:
http://store.apple.com/fr/browse/home/shop_mac/family/mac_mini?mco=MTE3MDI
Το ίδιο και στο Ιρλανδικό:
http://store.apple.com/ie/browse/home/shop_mac/family/mac_mini?mco=MTE3MDI
Πάντα στο UK ήταν πιο φτηνά...
prodromosfan
04-03-09, 17:14
βασικά εννοουσα ότι τωρα που gbp με euro είναι στα ιδια επιπεδα μπορεις να ψωνισεις απο εκει και να σου ερθει το 100ρικο φθηνότερα
και τωρα που το κοιταζω το 100 ειναι οσο ενα εισιτηριο για να πας london
Πχ απο εδω:
http://www.cyberport.de/item/1037/993/0/109873/apple-imac-24-zoll-2-8-ghz-intel-core-2-duo.html
ή απο εδω:
http://www.macuniverse.co.uk/
(οπου ο παλιος iMac 24" 2.8GHz κοστιζει 1121 λιρες, δηλαδη με την τωρινη ισοτιμια 1260 ευρω κ εχουν μεταφορικα για Ελλαδα μονο 30 ευρω. Αρα με τα μεταφορικα υπολογισμενα θα ερχεται λιγοτερο απο 1300 ευρω!)
Δεν υπαρχει λογος να μην τον αγορασει καποιος απο το εξωτερικο, μονο πλεονεκτηματα εχει η αγορα απο το εξωτερικο..Πχ μπορει να αγορασει μεσα στον πρωτο χρονο επεκταση εγγυησης στα 3χρονια(applecare protection plan), ενω στην Ελλαδα δεν μπορει..
I'm afraid the Applecare will not cover you in Greece if bought from us. The shipping will be £35.
What specification are you after? Let me know and I can provide a quote.
Best regards,
Ed Spary
Media Sales
33 Bournehall Avenue
Bushey
Hertfordshire
WD23 3AU
E: sales@planetaudiosystems.co.uk
T: +44 208 950 1485
F: +44 208 950 1294
On 4 Mar 2009, at 01:13, wrote:
The following information was just submitted via the MacUniverse :: Planet Audio :: Planet Video Contact Form.
If i buy an applecare plan along with a new iMac,will it be valid here in Greece where i live?
I have read that the applecare plan is global only for the MacBooks, and for the other programs it can only be used in the country of purchase.
Furthermore, could you please tell me how much it would cost (approximately) for an iMac to be shipped to Greece?
Thank you in advance
http://www.apple.com/support/products/proplan.html
The AppleCare Protection Plan is a uniquely integrated service and support solution that extends the complimentary coverage on your Mac to three years from the computer’s purchase date. This comprehensive plan includes expert telephone technical support, global repair coverage, onsite repairs for desktop computers(Onsite service is not available in all locations), web-based support resources, and powerful diagnostic tools — all for one economical price. We recommend that you purchase the AppleCare Protection Plan when you purchase your Apple system to take maximum advantage of the coverage the plan provides.
Key Features
Comprehensive service and support
* Extends telephone technical support from 90 days to three years from computer’s purchase date
* Extends hardware repair coverage to three years from computer's purchase date, including:
o Onsite service for desktop computers (Onsite service is not available in all locations)
o Global repair coverage
* Provides dedicated access to web-based support resources4
* Includes powerful diagnostic tools (TechTool Deluxe from Micromat)
http://www.apple.com/support/products/faqs.html
What does “global repair coverage” mean?
* If you take your Apple hardware with you when you travel and happen to need repair service, the AppleCare Protection Plan offers global repair coverage. You can either go to an Apple retail store or contact Apple for information on how to obtain service. Service will be limited to the options available in the country where service is requested. Service options, parts availability, and response time vary according to country. Please see the AppleCare Protection Plan Terms and Conditions for complete details.
What service options does the AppleCare Protection Plan offer?
* Apple may provide service through one or more of the following options: carry-in service (to Apple retail stores or Apple Authorized Service Providers), direct mail-in service, onsite service (for desktop computers), or Do-It-Yourself (DIY) parts (so you can service your own product).
Apple Authorized Service Providers εχουμε στην Ελλαδα.. Document, Rainbow.
Αρα συμφωνα με την ιδια την apple δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Αν τελικως υπαρξει προβλημα, τα παραπονα σου στην apple .
κοίτα,εγώ απλά έκανα copy-paste την ερώτηση και την απάντηση που μου έδωσε.
Δεν το έψαξα μεν στο site της apple, αλλά δε βρίσκω γιατί να μη θέλει να μου πουλήσει applecare. Στο macbook μου, που μου αγόρασε ένας φίλος από αμερική, έγινε μεταφορά από το φίλο μου σε μένα, και σίγουρα ισχύει κανονικά.
Τώρα για τον iMac, τι να σου πω, δεν έχω ακόμα καταλήξει...
Παρεπιπτόντως, θυμάται μήπως κανείς πόσο φθηνότερα από το αγγλικό applestore είχε το macuniverse τους iMac;
Να δω αν αξίζει να πάρω τον καινούργιο βάζοντας καλύτερα γραφικά (όταν τους έχει το macuniverse), ή να πάρω όσο προλαβαίνω τον παλιό...
Παρεπιπτόντως, θυμάται μήπως κανείς πόσο φθηνότερα από το αγγλικό applestore είχε το macuniverse τους iMac;
Να δω αν αξίζει να πάρω τον καινούργιο βάζοντας καλύτερα γραφικά (όταν τους έχει το macuniverse), ή να πάρω όσο προλαβαίνω τον παλιό...
www.apple.com/uk/store
Στα καινούργια ίδιες τιμές λογικά θα βρεις παντού.
κοίτα,εγώ απλά έκανα copy-paste την ερώτηση και την απάντηση που μου έδωσε.
Δεν το έψαξα μεν στο site της apple, αλλά δε βρίσκω γιατί να μη θέλει να μου πουλήσει applecare. Στο macbook μου, που μου αγόρασε ένας φίλος από αμερική, έγινε μεταφορά από το φίλο μου σε μένα, και σίγουρα ισχύει κανονικά.
Τώρα για τον iMac, τι να σου πω, δεν έχω ακόμα καταλήξει...
Για αυτο στα εγραψα αυτα, για να ξερεις τι λεει η ιδια η apple.
Συμφωνα λοιπον με την ιδια την apple , το applecare protection plan ισχυει για τους iMac οπως ακριβως ισχυει κ για τους macbook.(κ σε χωρες διαφορετικες της αγορας τους)
........Auto merged post: haHa πρόσθεσε 1 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........
www.apple.com/uk/store (http://www.apple.com/uk/store)
Στα καινούργια ίδιες τιμές λογικά θα βρεις παντού.
+1
Λογικα ιδιες παντου..
αν θυμάμαι καλά, στο macrumors οι άγγλοι παραπονιότανε ότι τους αύξησαν τις τιμές.
Νομίζω ότι το macuniverse ήτανε κάπου 150 λίρες φθηνότερο από το applestore-uk (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος).
Αν πάει αναλογικά και στα καινούργια, με ελάχιστα παραπάνω από το παλιό 2,8 ghz, 4gb ram, 750 gb σκληρό θα μπορούσα να πάρω το 2,93 με την GT 130.
Σε διαφορετική περίπτωση βέβαια, ίσως θα έπρεπε να είχα πάρει τον παλιό...
macgiorgosgr
05-03-09, 10:44
I'm afraid the Applecare will not cover you in Greece if bought from us. The shipping will be £35.
Το ACPP καλύπτεται κανονικά στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δεν παρέχεται σαν επιλογή για αγορά. Το έχουμε ξαναπεί.
mac mini όλα τα λεφτά...!!!
mac mini όλα τα λεφτά...!!!
Ακρίβως οπως το λές, όλα τα λεφτά σας/μας
Αυτό βασικά που με απασχολεί με τους καινούργιους iMac, είναι (μιας και το το έχω ψιλοπάρει απόφαση ότι θα πάρω έναν) το ποιός θα ήτανε η καλύτερη για μένα αγορά.
Γενικά, όλα τα χαρακτηριστικά των 24ρηδων είναι πάνω-κάτω οκ, με μια εξαίρεση : τα γραφικά.
Αν με το 9400 (αν και η ιδέα ενσωματωμένων γραφικών δε μου κάθεται καθόλου, μα καθόλου καλα) δεν υπάρξει κάποια στιγμή που θα αντιληφθώ ότι τα γραφικά είναι ενσωματωμένα, τότε μάλλον θα ήταν το ιδανικό, μιας και θα μου βγεί κάπου 250 ευρώ λιγότερο από το επόμενο μοντέλλο (το οποίο επίσης βέβαια σκεφτόμουν με αναβαθμισμένα γραφικά, αλλα μάλλον ξεφεύγουμε πολύ).
Παιχνίδια έχω να παίξω αρκετά χρόνια, αυτό που ίσως να χρειαστεί είναι ίσως συχνή μετατροπή βίντεο, και από βαριά προγράμματα ίσως το πιο βαρύ είναι το matlab ή το webots.
Χωρίς να το έχω πσάξει και πάρα πολύ, απ'ότι είδα το 9400 έχει GPU την οποία θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το Snow Leopard όταν βγεί κάποια στιγμή φέτος, και απλά παίρνει μνήμη από τη RAM (που αν σε κάποια φάση πέσουν οι τιμές και βάλω 8GB,θα είναι υποθέτω αρκετή για να δουλεύει οτιδήποτε.
Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα δώσω 1350 ευρώ, χωρίς να μείνω ικανοποιημένος, ή αν θα έπρεπε να δώσω άλλα 250 για να πάρω αυτόν με τη GT120 ή ακόμα και τη GT130. (αν το χρήμα έρρεε άφθονο, προφανώς δε θα υπήρχε δεύτερη σκέψη ως προς το τι θα αγόραζα...)
Κάθε άποψη καλοδεχούμενη.
Λοιπον, ο καινουριος iMac 24" με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων κοστιζει στην Ελλαδα 1470 ευρω..
Ειναι κακη αγορα, οταν με 1300 ευρω απο το εξωτερικο(+ 50 ευρω μεταφορικα) ,μπορεις να παρεις τον προηγουμενο 24" που εχει κ πιο γρηγορη cpu κ καρτα γραφικων με 2πλασιες επιδοσεις που δεν τρωει μνημη απο την κεντρικη..
Εδω μπορειτε να δειτε κατι πολυ πρωιμα benchmark:
http://www.primatelabs.ca/blog/2009/03/imac-and-mac-mini-benchmarks-early-2009/
Κ συγκεκριμενα για τους 2 παραπανω iMac 24" που ειπαμε(παλιος κ καινουριος , τους εχω βαλει σε κοκκινο πλαισιο):
http://img10.imageshack.us/img10/8730/imac.jpg
Βλεπουμε οτι ο παλιος iMac 24" που πωλειται τωρα για 1300 ευρω στην Ευρωπη ειναι γρηγοροτερος(λογικο, λογω ταχυτερης cpu) απο τον καινουριο iMac 24" που κοστιζει ακριβοτερα..
Βεβαια εχει κ λιγοτερη ram κ μικροτερο σκληρο.
Την ram στον παλιο iMac των 1300 ευρω την πας στα 4gb με αλλα 40 ευρω(συνολικο κοστος 1340). Αν συνυπολογισουμε κ τα μεταφορικα θα σου ερθει γυρω στα 1380 ευρω.
Αρα με συνυπολογισμενο το κοστος της εξτρα ραμ κ των μεταφορικων :
με 90 ευρω λιγοτερα(1380 ευρω εναντι 1470) παιρνεις λιιιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη, καρτα γραφικων με διπλασιες επιδοσεις, ,ιδια μεγεθος ram(που δεν τρωει καθολου η καρτα γραφικων οπως η ενσωματωμενη του καινουριου), apple remote(ο καινουριος δεν το εχει, κοστιζει + 20 ευρω), αλλα μικροτερο σκληρο.
Μαλιστα αγοραζοντας απο το εξωτερικο εχεις την δυνατοτητα να κανεις μεσα στον πρωτο χρονο επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια (δυστυχως η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της μονο με 1 χρονο εγγυηση απο default), ενω απο την Ελλαδα δεν εχεςι αυτην την δυνατοτητα.
Δεν βλεπω λοιπον κανενα λογο να προβεις στην αγορα του καινουριου iMac 24" οσο ο προηγουμενος ειναι ακομα διαθεσιμος, φθηνοτερος κ πιο γρηγορος.
........Auto merged post: haHa πρόσθεσε 22 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Παιχνίδια έχω να παίξω αρκετά χρόνια, αυτό που ίσως να χρειαστεί είναι ίσως συχνή μετατροπή βίντεο, και από βαριά προγράμματα ίσως το πιο βαρύ είναι το matlab ή το webots.
Aπο την στιγμη που δεν παιζεις παιχνιδια κ τα προγραμαμτα σε mac os x ειναι πισω σε υποστηριξη καρτων γραφικων για μετατροπες video*, δεν θα χρειαστεις κατα πασα πιθανοτητα ιδιαιτερα καλυτερη καρτα γραφικων.
*Σε windows υπαρχουν ηδη προγραμματα που για μια μετατροπη video χρησιμοποιουν την καρτα γραφικων(αν ειναι δυνατη) κ επιταχυνουν την διαδικασια ως κ 4 φορες σε σχεση με το να εκανε την δουλεια η cpu.
Βασικά μπορώ να τον αγοράσω από το εκπαιδευτικό κατάστημα (βγαίνει νομίζω κάπου 1330 ευρώ).
Για τον παλιό, αυτό που δε μου αρέσει είναι που δε μπορώ να βάλω μεγαλύτερο σκληρό, ενώ το macuniverse που τους κάνεις customize δεν τους πουλάει πλέον:
Here's a quote for the new spec entry 24 inch iMac. We can no longer supply the old specification as stock has run out.
Quote number: 10048, taken by: Ed.
1 x APPLE iMac 24inch Core 2 Duo 2.66GHz, 4GB 1066MHz RAM, 640GB 7200rpm Hard Drive, 8x SuperDrive, NVIDIA GeForce 9400M, Airport, Bluetooth, iSight, wired ultra-thin Keyboard and Mighty Mouse, Apple Remote, OSX 10.5, iLife ‘09 - £1030
1 x APPLE iMac Upgrade - Bluetooth Wireless Mighty Mouse - £11.9
Goods Total - £1041.9
Shipping Cost - £35
Total Including Shipping - £1076.9
VAT Amount - £161.54
Credit Card Fee - £0 on Debit/Switch - 2% on Visa & Mastercard
Grand Total - £1238.44
Please let us know if there is any other information you require.
Το 2,93 βγαίνει στο εκπαιδευτικό 1600+ (μάλλον ξεφεύγουμε).
Παρεπιπτόντως, thanks για την απάντηση, αλλά καί το ψάξιμο που έκανες...
Credit Card Fee - £0 on Debit/Switch - 2% on Visa & Mastercard
Ίσως πρέπει να βρείς κάποιο σοβαρότερο κατάστημα που δεν επιβαρύνει τον πελάτη με 2% αν χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα. :down:
Ίσως πρέπει να βρείς κάποιο σοβαρότερο κατάστημα που δεν επιβαρύνει τον πελάτη με 2% αν χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα. :down:
Καλά, ούτως ή άλλως, στους παλιούς είχε 200-300 ευρώ διαφορά από ελλάδα. Στους καινούργιους, σε σχέση με το εκπαιδευτικό που μπορώ να αγοράσω, ειναι και λίγο ακριβότερο, οπότε δε το συζητάμε.
Για εκτός των νησιών πάντως είπε ότι δεν έπαιζε καν η πιστωτική, αλλά έπρεπε να κάνεις μεταφορά στο λογαριασμό τους.
Για εκτός των νησιών πάντως είπε ότι δεν έπαιζε καν η πιστωτική, αλλά έπρεπε να κάνεις μεταφορά στο λογαριασμό τους.
Α, ωραία, για να επιβαρυνθείς με έμβασμα εξωτερικού + προμήθεια συναλλαγματος. :down:
Δεν υπάρχει τέτοιο κατάστημα. Υπολογίζουν όλοι την προμήθεια της τράπεζας και την βάζουν μέσα στην τιμή (και την πληρώνουν και όσοι αγοράζουν με μετρητά). (εκτός από fix τιμές βέβαια).
(εκτός από fix τιμές βέβαια).
Εδώ πρόκειται για fix τιμές (τα ίδια κοστίζει και στο Apple Store το μηχάνημα, και σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα).
Παίδες, μια χείρα βοηθείας :p Είμαι στο τσακ να χτυπήσω iMac, ανάμεσα στον παλιό 24" 2.8 και τον καινούριο 24" 2.66. Το ξέρω οτι υπάρχει χάσμα επιδόσεων υπέρ του παλιού, αλλά δν ξέρω αν θα τον βρώ σε ελληνικό κατάστημα. Ο καινούριος 2.66 υστερεί πολύ σε επιδόσεις(οχι gaming)? Σε σχέση με το 2.33MBP μου??
Παίδες, μια χείρα βοηθείας :p Είμαι στο τσακ να χτυπήσω iMac, ανάμεσα στον παλιό 24" 2.8 και τον καινούριο 24" 2.66. Το ξέρω οτι υπάρχει χάσμα επιδόσεων υπέρ του παλιού, αλλά δν ξέρω αν θα τον βρώ σε ελληνικό κατάστημα. Ο καινούριος 2.66 υστερεί πολύ σε επιδόσεις(οχι gaming)? Σε σχέση με το 2.33MBP μου??
Ποιος ο λογος να μην τον παρεις απο το εξωτερικο?
Γιατι απ ὄσο γνωρίζω δν μπορώ να τον πάρω με δόσεις...κ μετρητά δεν! ;) Δανειοδοτήσεις κ ιστορίες δν παίζουν. Got any ideas?
Γιατι απ ὄσο γνωρίζω δν μπορώ να τον πάρω με δόσεις...κ μετρητά δεν! ;) Δανειοδοτήσεις κ ιστορίες δν παίζουν. Got any ideas?
Εδω παιζουν κανονικα δοσεις:
http://www.notebook.de/apple-imac-mit-intel-core-2-duo-cpu-280ghz-24zoll-p-12509/?section=shop&productid=12509/&lang=en
Ασε που με το που χρεωνεις την πιστωτικη, μπορεις να κανεις ουσιαστικα δοσεις..
Εδω παιζουν κανονικα δοσεις:
Installment sale (only for Germany)
Ασε που με το που χρεωνεις την πιστωτικη, μπορεις να κανεις ουσιαστικα δοσεις..
Με το επιτόκιο της πιστωτικής όμως, δηλαδή περίπου 15% ετησίως (ή και περισσότερο, ανάλογα με την κάρτα)
Installment sale (only for Germany)
Ωχ ναι,εν το προσεξα..
Με το επιτόκιο της πιστωτικής όμως, δηλαδή περίπου 15% ετησίως (ή και περισσότερο, ανάλογα με την κάρτα)
Κ παλι βεβαια ερχεται φθηνοτερα απο Ελλαδα(με το σκεπτικο οτι κ απο Ελλαδα με δοσεις θα εχει ενα επιτοκιο 8%) κ μαλιστα παιρνεις πιο γρηγορο μηχανημα..
Κ παλι βεβαια ερχεται φθηνοτερα απο Ελλαδα(με το σκεπτικο οτι κ απο Ελλαδα με δοσεις θα εχει ενα επιτοκιο 8%) κ μαλιστα παιρνεις πιο γρηγορο μηχανημα..
Εκτός αν από Ελλάδα το βρει σε κάποιο κατάστημα με άτοκες δόσεις (νομίζω υπάρχει η δυνατότητα αυτή στα Mac, από τα μεγάλα τουλάχιστον καταστήματα).
Πάω systemgraph τώρα να δώ τι παίζει. Θα ενημερώσω με εξελίξεις ;)
Στη systemgraph δεν ξέρουν ακόμα τις "νέες" τιμές των παλιών, μέσα στη βδομάδα μάλλον θα ξέρουν. Οι καινούριοι εβελπιστούν να τους έρθουν πριν τον Απρίλιο.. Document o 2.8 κοστίζει 1577 αντι 1670κάτι που έκανε πριν και έχουν τους καινούριους ετοιμοπαράδοτους(οχι πολλά κομμάτια, θα παραλάβουν κι άλλα μεσα στη βδομάδα). Αυτά, α στη systemgraph δεν καλύπτεται το Applecare. Με βλέπω τελικά να καταλήγω στον 2.66 24"..
Εγώ πάλι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πάρω αυτό :
http://www.macwarehouse.co.uk/catalogue/item/APIMIN16
Θα παραλάβεις εντός UK ε? Τι τιμές είναι αυτές γμτ :evil:
Θα παραλάβεις εντός UK ε?
Γιατί, έχεις ρωτήσει το συγκεκριμένο κατάστημα και σου είπαν ότι δεν στέλνουν στην Ευρώπη; :hmm:
Έχω ρωτήσει εγώ. Δε μου απάντησαν στο mail (τουλάχιστον σήμερα που ήταν η επόμενη εργάσιμη) οπότε πήρα τηλέφωνο.
Δε στέλνουν εδώ, και για να αγοράσεις και να παραλάβει άλλος για σένα εκεί θέλει κάρτα βρετανικής τράπεζας.
Βοηθάει όμως το γεγονός οτι ένας φίλος μου που δουλεύει εκεί είναι ελλάδα αυτή την εβδομάδα, οπότε θα κάνω λίρες και θα του τις δώσω την παρασκευή που θα κατεβεί από τα βουνά που έχει πάρει, για να μου τον αγοράσει αυτός.
Ελπίζω βέβαια να μην έχουν εξαντληθεί μέχρι τότε τα 95 κομμάτια που έχουν...
Το μόνο που με προβληματίζει είναι επειδή σκοπεύω μετά να πάρω και ένα applecare, αν χτύπα ξύλο συμβεί κάτι, μη τυχόν μου πουν τίποτα από τη rainbow, που σε άλλο όνομα θα είναι η απόδειξη αγοράς του υπολογιστή, και στο δικό μου το applecare
Στο FAQ/Delivery & Shipment του site τους αναφέρει μόνο για εντός UK. Άσε που απ᾽ οτι φαίνεται δεν ξεπερνιέται το θέμα με τις δόσεις οπότε αναγκαστικά απ᾽το Ελλαδιστάν πρέπει να αγοράσω :down:
...
Το μόνο που με προβληματίζει είναι επειδή σκοπεύω μετά να πάρω και ένα applecare, αν χτύπα ξύλο συμβεί κάτι, μη τυχόν μου πουν τίποτα από τη rainbow, που σε άλλο όνομα θα είναι η απόδειξη αγοράς του υπολογιστή, και στο δικό μου το applecare
Μην ανησυχεις, ισχυει κανονικα..
@ ADSLgr.com All rights reserved.