PDA

Επιστροφή στο Forum : Τί γίνεται?



Lykourgos
20-01-09, 21:58
Έχω 24αρα ο θεός να τη κάνει...Κάλα εκτός του ότι πιάνω 4 κ ούτε έχω και άλλα προβλήματα.....Τό internet πέφτει συνέχεια...τό 1ο router το έσπασα κ πήρα άλλο άλλα τίποτα.Κάθε μισή μία ώρα το πολύ πέφτει μέχρι να κλείσω το router και να το ξανανοίξω....Μέτα από πόλυ καίρο επικοινωνίας μου είπαν πώς φταίει η γραμμή μου!!Αλλά εγώ πριν την vodafone είχα altec και ήμουν Gg πλήρωνα 2 είχα 2 και αποσυνδέσεις 0..Άρα πέζει να φταίει η γραμμή μου????Kαι άν φταίει τι μπορώ να κανώ????Καθώς και πόσο θα κοστίσει???Αναμένω!!!

vasbot
20-01-09, 22:13
Σίγουρα δεν φταις εσύ, όλο έτσι λένε, φύγε για να μην σπας τα νεύρα σου, έκανα και εγώ το λάθος και έβαλα εναλλακτικό και από τότε όλα στραβά και ανάποδα.

ariadgr
20-01-09, 23:15
Έχω 24αρα ο θεός να τη κάνει...Κάλα εκτός του ότι πιάνω 4 κ ούτε έχω και άλλα προβλήματα.....Τό internet πέφτει συνέχεια...τό 1ο router το έσπασα κ πήρα άλλο άλλα τίποτα.Κάθε μισή μία ώρα το πολύ πέφτει μέχρι να κλείσω το router και να το ξανανοίξω....Μέτα από πόλυ καίρο επικοινωνίας μου είπαν πώς φταίει η γραμμή μου!!Αλλά εγώ πριν την vodafone είχα altec και ήμουν Gg πλήρωνα 2 είχα 2 και αποσυνδέσεις 0..Άρα πέζει να φταίει η γραμμή μου????Kαι άν φταίει τι μπορώ να κανώ????Καθώς και πόσο θα κοστίσει???Αναμένω!!!

Τα στατιστικά συγχρονισμού σου δώσε μας (attenuation, SNR margin, sync speed)

Lykourgos
21-01-09, 13:59
Τα στατιστικά συγχρονισμού σου δώσε μας (attenuation, SNR margin, sync speed)Επείδη είμαι και λίγο newb δέν πολύ καταλαβαίνω τί λές πού τα βρίσκω στήν σελίδα τού router(192.168.1.1) στο κουτί;κάπου αλλού????

ariadgr
21-01-09, 14:34
Επείδη είμαι και λίγο newb δέν πολύ καταλαβαίνω τί λές πού τα βρίσκω στήν σελίδα τού router(192.168.1.1) στο κουτί;κάπου αλλού????

Στη σελίδα του router. :oneup:

Lykourgos
21-01-09, 18:16
Ελπίζω να είναι αφτά:Model: Vulcan,H/W Version: 810100,S/W Version: 3.C60INT5.8824A,Serial Number: 123456789abcdx,Annex Type: ADSL2,DSL Version: E.37.5.30 down speed:4269 kbps,up speed:967 kbps,και στα 2 speed΄λεεί latency interleaved

ariadgr
21-01-09, 21:37
Ελπίζω να είναι αφτά:

Για ψάξε και για attenuation, SNR margin

Lykourgos
22-01-09, 00:00
Αυτά πρεπεί να είναι:Vendor ID: 0039
Revision Number: E.37.5.30
Serial Number: 123456789abcdx
Local Tx Power: 12.4 dB
Remote Tx Power: 20.5 dB
Local Line Atten.: 41.5 dB
Remote Line Atten.: 21.5 dB
Local SNR Margin: 13.0 dB
Remote SNR Margin: 10.0 dB
Self Test: Passed
DSL Standard: ADSL2
Profile: Main
Tx Line Rate: 967 Kbps
Rx Line Rate: 3871 Kbps
Max Attainable Line Rate(Down Stream): 4482 Kbps

ariadgr
22-01-09, 01:11
Εχεις λοιπόν:

Atten.: 41.5 dB
SNR Margin: 13.0 dB

Οπως μπορείς να δεις εδώ (http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php) αυτό σημαίνει απόσταση 3 χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο, και μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 8,5 Mbps.

Βέβαια με τόσο ψηλό SN margin δεν θα έπρεπε να έχεις αποσυνδέσεις.

Μπορείς να ελέγξεις οτι δεν υπάρχει splitter ή φίλτρο συνδεδεμένο πριν το router;

Επίσης λόγω των αποσυνδέσεων ζήτα από την εταιρία να έρθει τεχνικός να μετρήσει τη γραμμή στον κατανεμητή, ώστε να δεις αν το πρόβλημα είναι στη εσωτερική σου καλωδίωση ή όχι.

Lykourgos
22-01-09, 14:01
Ναί το router είναι απεύθειας συνδεδεμένο με την πρίζα...Υποχρεούντε να μου στείλουν τεχνικό;Γιατί όταν τους το είπα μού είπαν να φωνακσώ εγώ ηλεκτρολόγο....

maxorfo
22-01-09, 16:25
Δεν ξέρω αν υποχρεούνται, όμως το κάνουν. Σ' εμένα (είμαι στη HOL), όταν τους παραπονέθηκα για χαμηλή ταχύτητα, πρώτα πέρασε ο ΟΤΕ - παρένθεση: "δεν βρήκε τίποτε το μεμπτό στη γραμμή" - και στη συνέχεια τεχνικός από εταιρεία, συνεργαζόμενη με τη HOL (και όχι μόνο). Μέτρησε τη γραμμή με analyzer στο εξωτερικό box του σπιτιού και βρήκε βραχυκύκλωμα στα 920 μέτρα.
Είμαι σε αναμονή, καθ' όσον υπέδειξε αλλαγή απερχομένου. Ίδωμεν.

Θα έλεγα να τους πιέσεις...

Lykourgos
22-01-09, 19:21
Ok,Ευχαριστώ πολύ...θα προσπαθήσω...

Ingenius
22-01-09, 22:33
Δεν χάνεις τίποτα να ελέγξεις και τη δική σου πλευρά πρώτα (πριζάκια-καλώδια). Αν έρθει τεχνικός και δει ότι η υπαιτιότητα είναι δική σου προφανώς θα πληρώσεις. Δοκίμασε αν θέλεις να ζητήσεις από το τεχνικό τμήμα να μετρήσει τη γραμμή σου. Μια μέτρηση μπορεί πολύ άνετα να δείξει άνετα αν κάπου υπάρχει βραχυκύκλωμα/γείωση κτλ κτλ... Αν κρίνουν ότι χρειαζεται τεχνικό ή ΟΤΕ θα ενεργήσουν αναλόγως... ;)

player74
15-02-09, 13:50
ανεφερες οτι πριν επεζε αψογα. βεβαια ισος και να μη μπορει όντως να σηκώσει η γραμμη σου πολλα αλλα αποσυνδεσεις δεν θα επρεπε να εχεις.
πιεσε να σου στειλουν τεχνικο. ανεφερε πως δεν εχεις οικονομικη δυνατοτητα να το κανεις με ιδιωτικη σου προτοβουλια κι οτι αν αναγκαστεις και καλεσεις και βρεθει κατι που δεν οφειλετε στην καλωδιαση απο τον κατανεμιτη του κτηριου ως το χωρο σου θα τους αλλαξεις τα φωτα.
στην τελικη πες οτι ειρθε ενας φιλικο σου προσωπο και σου ειπε οτι ολα οκ.
να ξερεις οτι αν σου ξεφυγε οτι θα σκεφτεις ή θα φερεις καποια στιγμη καποιον να το κοιταξει θα το εχουν καταχωρηση και θα σου το κανουν καραμελα καθε φορα που επικοινωνεις. το εχω παθει εγω. ειρθε τεχνικος 2 φορες.
την πρωτη επειδη μαλλον ανεμεναν να εχω εγω το προβλημα δεν ειρθε με τον καταλληλοτερο εξοπλισμο.
βρεικε open ομως στα 73 μετρα απο οσα μου ειπε. δοθηκε πολλες φορες βλαβη κι αλλαγη απερχομενου επισεις αλλα τζιφος.
την δευτερη ειρθε με αλλο εξοπλισμο. εκανε και το τεστ μπροστα μου για οτι αφορα την καλωδιοση μου και ειμαι μια χαρα.
βρεικε οπεν και στα δυο καλωδια στα 4171 και 4240 ποδια αντιστοιχα. κατι που οπως μου εξηγηθεικε πρεπει να ειναι στο dslam οριακα μεταξυ οτε και hol και αναμενω κι
οπως αναφερα και σε αλλο ποστ σκοπευω να ζητησω παρα πολλα καθως απο το 2007 τους πληρωνα κανονικα και δεν ειχα.

PUNTOCC
15-02-09, 22:09
ειχα ακριβος το ιδιο προβλημα απο την συνδεση για περίπου 2 μηνες.ανα 15-30 λεπτα επρεπε να βγαζω το μοντεμ απο την πριζα η να κανω ρεσετ για να συγχρονισει(εχω το fritz box και εσβηνε το λαμπακι του info)στην αρχη μου ειπανε οτι φταιει το μοντεμ,πηγα μου δωσανε αλλο μοωτεμ,τα ιδια!επερνα ΚΑΘΕ μερα και το δηλωνα βλαβη.με ρωταγανε αν εχω φιλτρο κλπ κλπ.στο τελος καταληξανε οτι δεν φταινε αυτοι και οτι κατι υπαρχει στην καλωδιωση!!δεν ξαναασχοληθηκα!!εβαζα εβγαζα μπριζα και εφτιαχνε!!μετα απο 2-3 βδομαδες με πηραν και μου ειπαν να τους παρω οταν θα ειμαι κοντα στον υπολογιστει να κανουν κατι ρυθμισεις.τους πηρα και απλα με βαλαν να κανω reset στο μοντεμ.μου ειπαν να αφησω ανοιχτο το νετ για να κανουν κατι ρυθμίσεις.απο εκεινη την μερα(να χτυπησω ξυλο)δεν εχει ξαναπεσει εδω και 2 μηνες!!με εχουν παρει 5 φορες να με ρωτησουν αν ειναι ολα καλα!!
συμπερασμα πιεσε λιγο την κατασταση και κατι θα γινει!!

vaggoulas
15-02-09, 23:59
πιεσε να σου στειλουν τεχνικο. ανεφερε πως δεν εχεις οικονομικη δυνατοτητα να το κανεις με ιδιωτικη σου προτοβουλια κι οτι αν αναγκαστεις και καλεσεις και βρεθει κατι που δεν οφειλετε στην καλωδιαση απο τον κατανεμιτη του κτηριου ως το χωρο σου θα τους αλλαξεις τα φωτα.
στην τελικη πες οτι ειρθε ενας φιλικο σου προσωπο και σου ειπε οτι ολα οκ.
Αν κάνεις κάτι τέτοιο και περάσει ο τεχνικός της Vf και βρει πρόβλημα στην εσωτερική σου θα χρεωθείς άσκοπη μετάβαση και 89 ευρώ.

Lykourgos
16-02-09, 21:57
Μώρε όλα τά εχώ κάνει...Πρέπει να φώναξώ τεχνικό δέν γίνεται αλλιώς...Αλλά έχω ένα κάποιο οικονομικό prob....θα δώ τι θά γίνει....Anyway εύχαριστώ για τόν χρόνο σας παίδια!!!

Lykourgos
20-03-09, 20:36
Λοίπον,Ακούστε...Μού είπαν να φωνάκσω ηλεκτρολόγο..Κοίτακσε όλες τις γράμμες οι οποίες ήταν σε άθλια κατάσταση και τίς διόρθωσε...Ώστοσο τό πρόβλημα παραμένει...Ο θείος μού πού εχει Hol και μένει ακρίβως από κάτω φώναξε τεχνίκο της hol ο οποίος ήρθε και τα είδε όλα και δεν υπάρχει πρόβλημα εκτός του ότι ο OTE στέλνει λίγη ταχύτητα...Άλλα εμένα δεν είναι αφτό το πρόβλημα μου...Το πρόβλημα μου είναι οι αποσυνδέσεις....Μου είπαν επίσης να βάλω ενα καλώδιο απο τον κατανεμιτή εξωτερίκα στο σπίτι μου...Άλλα επείδη είναι λίγο μακριά,πέρασα ενα καλώδιο απο το κουτί του θείου μου που δεν έχει πρόβλημα αποσυνδέσεων κατευθείαν σπίτι μου...Για να postarw ακόμα εδώ το πρόβλημα δεν σταμάτησε...WTF;;;;Τι στο καλό μήπως κάνει ο ΟΤΕ :nono: και ότι και να κάνω τσάμπα πάει;;;;

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.