Επιστροφή στο Forum : How To: Σύνδεση Bluetooth Handsfree με το pc για VoIP χρήση
Πριν λίγες μέρες έκανα αναβάθμιση συσκευής και πήρα δώρο ένα Bluetooth Handsfree και έψαξα λίγο για να το συνδέσω με το pc για να το χρησιμοποιήσω για Voip, Skype, Messenger κ.λπ. Μιας και πολλοί πλέον χρησιμοποιούν Voip θεώρησα πως αυτός ο οδηγός θα είναι αρκετά χρήσιμος. Ξεκινάμε λοιπόν:
Τα Εργαλεία:
Ένα Bluetooth Dongle της Gigabyte 2ετίας.
Ένα Bluetooth Handsfree (HBH-600) της Sonyericcson. Η διαδικασία θα ήταν ακομά πιο απλή αλλά ουσιαστικά οδηγός αυτός φτιάχτηκε για να παρακάμψουμε τους drivers που δίνει η Microsoft μέσα από το Service Pack 2, γιατί δεν υποστηρίζουν ΒΤ Headset. To εναλλακτικό Bluetooth stack που κατέβασα εγώ είναι αυτό (http://online.communica.se/mpi/filarkiv/usb-100.zip) και υποστηρίζει τα περισότερα dongles. Αποσυμπιέστε το σε έναν φάκελο και κάντε εγκατάσταση.
Όταν συνδέσετε το Dongle εγκαθίστανται αυτόματα οι drivers της Microsoft και στο Device Manager φαίνεται κάπως έτσι:
http://img451.imageshack.us/img451/9945/devicemanager5so.jpg
Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:
Απενεργοποιούμε (disable) τον Microsoft Bluetooth Driver γιατί αν δεν το κάνουμε, κάθε φορά που θα ξανσυνδέουμε το Dongle θα επανεγκαθίσταται.
Όπως βλέπουμε και στη φώτο παραπάνω αναβαθμίζουμε τον Generic Bluetooth Radio driver μέσα από το φάκελο του πακέτου που κατεβάσαμε στον Anycom Bluetooth USB Dongle.
http://img108.imageshack.us/img108/6027/install14sg.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/1802/install21bd.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/3111/install31sa.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/9092/install41wo.jpg
Κάνουμε δεξί κλικ στο μπλε εικονίδιο του Bluetooth -->Bluetooth Setup Wizard-->Ι know the service…
Στα services επιλέξτε το Headset και μετά θα κάνει αναζήτηση του Handsfree. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάντε reset στο Handsfree σας γιατί αν το είχατε κάνει pair με το κινητό μετά δεν ανιχνεύεται από άλλη συσκευή παρά μόνο από το δικό σας κινητό (τουλάχιστον έτσι συμβαινει με το ΗΒΗ-600).
Αφού ανιχνεύσει τη συσκευή κάντε pair και είμαστε σχεδόν έτοιμοι.
Μετά για να συνδεθούμε κάθε φορά κάνουμε πάλι δεξί κλικ στο εικονιδιάκι Quick Connect-->Headset-->Η συσκευή μας.
Χτυπά το Handsfree, πατάμε το πλήκτρο απάντησης και συνδεθήκαμε !
Ρύθμιση Προγραμάτων:
Αυτό πλέον είναι το πιο απλό της υπόθεσης, αφού απλώς αλλάζουμε της ρυθμίσεις για τον ήχο βάζοντας Bluetooth Audio και για το μικρόφωνο και για για τα ακουστικά..
Αίσθηση:
Μου άρεσε πολύ σαν ένα επιπλέον gadgetάκι με βασικότερο προσόν του είναι το γεγονός πως μας απελευθερώνει από τα καλώδια και από το να είσαι καθηλωμένος στο γραφείο σου όταν μιλάς. Είναι επίσης ιδανικό για εφαρμογές όπως το Skype όπου δεν συνδυάζεται με Ip Phones. Με το δικό μου dongle δεν έχει μεγάλη εμβέλεια μιας και είναι αρκετά παλιό αλλά θεωρώ πως με τα πιο καινούρια, μεγαλύτερης κλάσης ενδεχομένως και να καλύπτει το περισσότερο μέρος ένος σπιτιού.
Εξαιρετική δουλειά :thumbsup1
Να προσθέσω στο θέμα της εμβέλειας, ότι κυκλοφορούν στην αγορά dongles που έχουν ισχυρότερο Bluetooth radio και έχουν εμβέλεια έως και 100 μέτρα.
Ξεκίνησα ήδη τον οδηγό ...(ακριβώς με το ίδιο blue tooth !)
Thank you !;)
Ευχαριστώ παιδιά. Nikoseagle όταν τελειώσεις με την εφαρμογή του οδηγού, γράψε σε παρακαλώ αν αντιμετώπισες κάποια δυσκολία για να δω μήπως τυχόν υπάρχει κάποια παράλειψη για να τη συμπληρώσω.
R-evil-S διάβασες το μυαλό μου ή τουλάχιστον κάτι που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες. Είχα γράψει και σε ένα άλλο forum για το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του BT deadset (http://www.jabra.com/JabraCMS/NA/EN/MainMenu/Products/WirelessHeadsets/JabraBT250/) που έχω με VoIP προγράμματα μέσω του BT dongle (http://www.ezurio.com/products/usbadaptor/) που επίσης βρίσκεται στην κατοχή μου.
Ο προσβληματισμός μου βρίσκεται ακριβώς εδώ (http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=965110&postcount=32). Sorry για όλα τα links αλλά ήθελα να έχεις έτσι μια άποψη περί τίνος συζητάμε. Το bluetooth stack που χρησιμοποιείς και έχεις κατεβάσει από τη διεύθυνση που προτείνεις ποιά έκδοση είναι; Σε μια από τις αναζητήσεις μου on-line έπεσα στο εξής link (http://www.mobilesupportforum.com/phpbb/viewtopic.php?t=59) και αυτό είναι που με προβλημάτισε.
Καλό θα ήταν επίσης να μας πεις αν έχεις κανένα πρόβλημα με το audio όταν το χρησιμοποιείς για τηλέφωνα.
Να'σαι καλά.
Από τις καλύτερες δουλειές που έχω δει:thumbsup1
Congrats!!!!
Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα. Ώρα για κάποια συμπληρωματικά στοιχεία.
Φίλε, Anexann,
το Bluetooth Stack που χρησιμοποιώ είναι η έκδοση 1.3.2.7 της Widcomm. Η έκδοση που ενδεχομένως να έχει προβλήματα είναι η 1.4.2.18 σύμφωνα με το link που μου έδωσες, οπότε δεν μας ενοχλεί.
Τώρα όσον αφορά τον ήχο για Voip χρήση δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο , η ποιότητα είναι άψογη και χωρίς lag ή διακοπές. Για άλλες χρήσεις όπως, ας πούμε, το να ακούσεις μουσική η ποιότητα είναι μέτρια.
Εκπλιτική δουλειά φίλε, εκπληκτικό gadget-ακι το αποτέλεσμα.:respekt:
Θα το εφαρμόσω λιαν συντόμως...
"Put the kot down"... :haha
Το να ακούς τον άλλο χωρίς διακοπές με ενδιαφέρει, κυρίως για Skype. Τώρα για μουσική ίσως θα ήταν πρακτικό να είχα κάποιο stereo headset (http://reviews.cnet.com/Plantronics_Pulsar_590A_Bluetooth_headset/4505-6468_7-31512239.html). Καταλαβαίνω βέβαια το να χρησιμοποιείς το BT headset σου σαν τη παλιά ψείρα που είχαμε στα τρανζιστοράκια ή το μονό ακουστικό... στη σκοπιά, αλλά ίσως είναι λίγο εξεζητημένο.
Κατέβασα πάντως και το stack που πρότεινες just 2b on the safe side.
Ευχαριστώ για τα info.
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Και εγώ με Skype όλα μια χαρά.
Εγώ χρησιμοποίησα το ενσωματωμένο bluetooth της MSI K8N diamond , χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα . Όλα οκ .
Πολύ καλή δουλειά! :thumbsup1
Λοιπόν μου ήρθε το BT dongle (Ezurio go blue 250+) που είχα παραγγείλει και το εγκατέστησα με το δικό του CD. Ο οδηγός Widcomm που χρησιμοποιεί είναι ο 1.4.2.8 και βρίσκει χωρίς κανένα πρόβλημα το κινητό μου. Μόλις όμως προσπάθησα να κάνω pairing μεταξύ του dongle και του Jabra BT250 που έχω και τζίφος...
Πριν εγκαταστήσω το παλαιότερο stack που πρότεινε ο R-evil-S, μήπως έχει χρησιμοποιήσει κανείς άλλος Jabra headsets και δεν κάνω κάτι σωστά; Μήπως θέλει κανένα reset;
***AMAN το λέει ο άνθρωπος καθαρά!... Για να δούμε τώρα με reset.***
Α και μια που είμαστε σο θέμα, για να εγκαταστήσω το 1.3.2.7 stack απλώς ξεκινάω το setup file "Bluetooth software" έτσι;
-------------------------------------------------------------------------
ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! Με το δικό του αρχικό stack. Επειδή έχω κάτι επείγον στη δουλειά τώρα το απογευματάκι θα επανέλθω με τα ακριβή βήματα που μου δούλεψε.
MP3 πάντως άκουγα δυο δωμάτια μακριά (2 τοίχοι ανάμεσα ~ 17μ). Σ'εκείνο το σημείο όχι ότι δεν άκουγα τίποτα αλλά υπήρχαν αρκετές διακοπές.
Τα λέμε.
Έχω το MA-720 και δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω να δουλέψει με το stack της widcomm.
Υπάρχει κάποιος τρόπος;
Λοιπόν το πρόβλημα που είχα στο pairing οφείλονταν στο Jabra headset και στο ότι δε θυμόμουνα πως να το κάνω pairing αφότου έχει γίνει reset. Ευτυχώς ένα μικρό search και βρήκα το pdf που εξηγούσε πως για να γίνει paired το 250 με το BT dongle πρέπει να σετάρεις κατάλληλα το Jabra.
Αυτό γίνεται πολύ απλά κρατώντας, ενώ το ακουστικό είναι κλειστό, ταυτόχρονα τα κουμπιά "ON" & "Volume up" μετά από hard reset (τοποθέτηση στο charging cradle για περίπου 6'') μέχρι να ακάψει το μπλε φωτάκι και να παραμείνει σταθερά αναμένο. Αυτό σημαίνει πως το hard reset έχει δουλέψει σωστά και το headset περιμένει πια να γίνει paired.
Από εκείνο το σημείο και μετά ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως ο αρχικός οδηγός του R-evil-S. Σημειώνω πως με το φωτάκι συνεχώς μπλε πάμε στο search για headset.
Το μόνο που είναι λίγο άσχημο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να θυμόμαστε να κάνουμε reset το BT headset κάθε φορά που του αλλάζουμε pairing (χρήση handfree για κινητό ή χρήση ως wireless headphone για τον υπολογιστή μας.
Μια που έχω το όλο setup στο laptop μου το έβγαλα στη βεράντα και δοκίμασα την εμβέλεια αφού το dongle που έχω αναφέρει ότι σε ανοιχτούε χώρους η εμβέλεια του φτάνει τα 250m. Για την απόσταση αυτή δε μπορώ να σας εγγυηθώ γιατί δεν υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση free of obstacles κοντά στο σπίτι μου. Πάντως ενάμισι τετράγωνο (~120m) μακριά έπιανε καμπάνα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όσο για τη συμβατότητα των BT dongles με το BT stack 1.4.2.8 ίσως θα έπρεπε να συνεχίσετε να προτιμάτε το stack που πρότεινε αρχικά ο R-evil-S αφού το δικό μου έχει δοκιμαστεί από τον κατασκευαστή (TDK) και για αυτό, δεδομένου ότι λειτουργεί ακριβώς όπως θέλω και είναι πιο σύγχρονη έκδοση, θα συνεχίσω να το προτιμώ.
Έχω το MA-720 και δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω να δουλέψει με το stack της widcomm.
Υπάρχει κάποιος τρόπος;
Κατ'αρχάς πες μας λίγες παραπάνω λεπτομέρειες. Τι προσπαθείς να συνδέσεις με το MA-720; Το CD που υπήρχε στη συσκευασία ποιά έκδοση του driver (Widcomm) είχε; Χρησιμοποιείς αυτή ή επέλεξες αυτή που πρότεινε ο R-evil-S στην αρχή του post;
Εδώ είμαστε και πιστεύω να βρούμε κάποια λύση.
εγώ έχω ma700 και θέλω να το κάνω να βλέπει όλα τα bluetooth...πως μπορώ να το κάνω αυτό........
πχ να συνδέσω το pc μου με ένα άλλο!
Κατ'αρχάς πες μας λίγες παραπάνω λεπτομέρειες. Τι προσπαθείς να συνδέσεις με το MA-720; Το CD που υπήρχε στη συσκευασία ποιά έκδοση του driver (Widcomm) είχε; Χρησιμοποιείς αυτή ή επέλεξες αυτή που πρότεινε ο R-evil-S στην αρχή του post;
Το θέμα είναι ότι δεν έχει driver της widcomm στο cd αλλά της mobile action που είναι η κατασκευάστρια εταιρία.Ο driver αυτός δουλευει μόνο με το πρόγραμμα της mobile action που είναι άθλιο.
@charly13,sculper
"Instead of using WIDCOMM, Mobile Action developed its own unique driver to ensure users can easily and quickly setup Bluetooth. Much easier to install and setup. No complicate steps required."
Δεν είμαι σίγουρος και εκτός από το να προτείνω να δοκιμάσετε ό,τι BT stack μπορείτε να βρείτε, χωρίς να μπορώ να κάνω κάποιες δοκιμές αφού δεν έχω τα MA-700/720, δεν είμαι σίγουρος αν είναι καν συμβατά με τους drivers της Widcomm.
Πάντως μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό εδώ (http://www.jonsguides.com/bluetooth/driver.html).
μπράβο φίλε Revils...πολύ καλό tutorial...θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως...
Πολύ καλό και δούλεψε με την πρώτη.Μόνο πρόβλημα με το 660 είναι το πολυ έντονο hizz.Ακούω τέλεια τον συνομιλιτή μου αλλά εκείνος με ακούει βαθειάάά και με χιιιζζζζζ πάνω από τη φωνή μου.Το δοκίμασα και με τον τηλεφωνητή και άκουσα και εγω τη φωνή μου έτσι.Έψαξα για audio properties κλπ σκάλισα αλλά τπτ.Έβαλα να το φορτίσω πλήρως μήπως
έφταιγε αυτό.Καμιά ιδέα;:thumb_dup
Antonis Anarvas
08-01-06, 19:19
Αντίστοιχη διαδικασία για να συνδέσουμε κατευθείαν το κινητο με VOIP υπάρχει; (Χωρίς bt headset δηλαδή)
chrismasgr
08-01-06, 20:01
Έχω το chronos bluetooth και το εγκατέστησα κανονικά το ακουστικό μου. Όμως έπερεπε να κάνω format και τώρα ενώ έχω εγκαταστήσει κανονικά πρόγραμμα και drivers δεν βρίσκει τίποτα το bluetooth. Πριν όμως με τους driver της microsoft ήταν οκ. Καμιιά βοήθεια ;
Έχω το chronos bluetooth και το εγκατέστησα κανονικά το ακουστικό μου. Όμως έπερεπε να κάνω format και τώρα ενώ έχω εγκαταστήσει κανονικά πρόγραμμα και drivers δεν βρίσκει τίποτα το bluetooth. Πριν όμως με τους driver της microsoft ήταν οκ. Καμιιά βοήθεια ;
Θα πρέπει πρώτα να τα κάνεις pair
αν δεν κάνω λάθος
ενώ ειναι κλείστο πατάς το κουμπάκι και το κρατάς πατημενο μέχρι να αναψεί το λαμπακι κόκκινο
μετά κάνεις αναζήτηση απο τον υπολογιστή το βρίσκεις , ο κωδικός ειναι 0000 και τα κάνεις pair
chrismasgr
08-01-06, 20:33
Αυτό θα έκανα αλλά δεν βρίσκει καμιά συσκευή. Δεν πρέπει πρώτα να βρει συσκευή;
Με την σειρά να τα πάρω.
1) Ανιχνεύει το bluetooth dongle με drivers windows
2) Εγκαθιστώ το πρόγραμμα της widccom
3)Αλλάζω τους drivers με αυτούς της widcom
Ειναι σωστή η διαδικασία ;
Παιδιά είστε άψογοι!!
Μπράβο, πολύ καλή δουλειά! το ακουστικό μου δουλεύει τέλεια, και παίρνω μέσω voipbuster μια χαρά! Εύγε! :)
Καλωσ Σασ Βρηκα Κι Εγω.
Οντωσ Ειναι Μεγαλη Διευκοληνση Η Ασυρματη Δυνατοτητα. Θα Ηθελα Ομωσ Να Ρωτησω Αν Γνωριζετε Καποιο Dongle Που Να Μπορει Να Ανταπεξελθει Σε Χρηση Δυο Bt Αλλα Με Ταυτοχρονο Ελεγχο Του Πιο Βτ Χρησιμοποιειται Σε Ποια Συνδεση. Με Αλλα Λογια Εχω Ενα Κοινο Pc Για 2 Χρηστεσ Και Θελω Να Ανοιγω 2 Διαφορετικα Softphones. Υπαρχει Περιπτωση Στο Καθενα Ναδωσω Διαφορετικο Χρηστη;
Συγνώμη για το κείμενο, νόμιζα ότι δεχόταν κεφαλαία
Antonis Anarvas
19-01-06, 17:05
Ta mobile action den ypostirizoun oute can parched wdicomm
Το Headset της Nokia HDW-2 είναι δυνατό να το χρησημοποιήσω.
Μου βγάζει <Nokia HDW-2 does not support servise Headset>:(
? ? ?
Εγώ πάντως με ένα Chronos usb bluetooth που έχω μπορώ να συνδέσω μια χαρά το Motoroloa HS-805 ακουστικό και να κάνω skype με τους πρόγραμμα/drivers της "μάνας" του. Πολύ καλό bluetooth σε πολύ καλή τιμή. :thumbsup1
Τελικά και εγώ το σύνδεσα μια χαρά.
Αν και το γερόHDW-2 δεν εχει και καμιά τρελή απόδοση ούτε σε εμβέλεια (5-10 μέτρα και με το ζόρι), ούτε σε ποιότητα ήχου, ούτε σε ποιότητα μικροφώνου και τέλος ούτε σε διάρκεια μπαταρίας.:(
Το Dongle μου είναι το ST Lab (ψηλομάπα αφού με τους original driver δεν έκανε σχεδόν τίποτα)
Γι αυτό και δεν τους χρησιμοποίησα και ποτε.
Πριν είχα drivers της MSI (Copyright (c) 2002, Widcomm Inc)και τώρα αυτούς τους Anycom που προτίνεται πάλι Widcomm.
Ίδιοι με τους παλλιούς σε Interface και γι'αυτό απορώ πως παιδεύτικα στην αρχή.
Τέλος πάντων πλάκα είχε και άσε που είναι και τζάμπα
Η αναβάθμιση σε SP2 των Windows είναι απαραίτητη για την διαδικασία;
(Εγω την έκανα ούτως ή άλλος)
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Και γιατί ενω εγω τους ακούω τζάμι οι άλλοι ακούνε τη φωνή μου να ξεψυχάει ιδιαίτερα σε μακροσκελείς προτάσεις.
Μήπως είναι το γνωστό πρόβλημα με τα πακέτα.:mad:
Με το perfmonitor πέρνω μετρήσεις και εχω γύρω στα 50 μέσω όρο max 75-85.
Να κοιτάξω το packets received/per sec ή το packets send/per sec.
Ποιό έχει την μεγαλύτερη σημασία;
Λογικά εμένα πρέπει να με σκίζει το packets send/per sec.
Τι να σου κάνει και η 384/128.Ειδικά αυτό το 128..
Γεια σας παιδιά
Εκπληκτικό το Post , αλλα στην δική μου περίπτωση δε δούλεψε. Συγκεκριμένα εμενα δε μου βγάζει Microsoft Generic radio κάτω απο τις συσκευές αλλα Microsoft for bluetooth Transmitter 2 και τον enumurator φυσικα. τι διαδικασία να ακολουθήσω για να εγκαταστήσω widcomm Drivers ?
το bluetooth adapter ήταν μέσα στο πακέτο με το πληκτρολογιο μου (Microsoft keyboard elite for bluetooth)
Σας ευχαριστώ
ρε παιδια τα εκανα ολα εκτος απο το Reset στο handfree.Πως να το κανω reset? (Μιλαμε για το handfree του Sony Ericson Που εχει και ο φιλος)
Καμμια ιδεα για το προβλημα που εχει ο φιλος με το microsoft dongle?
Εχω και εγω το ιδιο προβλημα.
Θα μπορουσα αραγε να εχω πανω στον υπολογιστη μου 2 διαφορετικα bluetooth dongles,το καθενα βεβαια για διαφορετικη χρηση?
Παιδία ποιο ακριβως service χρησιμοποιουμε ??
To my audio getaway ή το my headset?
καταφέρνω να κανω Pair kai connect Και με τα δυο παρολα αυτα ενω το bluetooth Μου δειχνει συνδεμενο δεν καταφερω να ακουω τιποτα ειτε Mp3 με το winamp ειτε μεσω του audio test του skype.
το hansfree einai to hdw-3 της Nokia και ενα dongle 100Μ.
επισης χρησιμοποιτω τοus widcomm 5.0.1
ok to brika!!!
σημαντικότατο
"Χτυπά το Handsfree, πατάμε το πλήκτρο απάντησης και συνδεθήκαμε !"!!!!!!!!
ευχαριστώ φίλε για τον πολυ καλό οδηγό.
Μόλις το δοκίμασα να σαι καλά !!! :D
Πολύ καλός οδηγός.
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Δεν μου δουλεύει το μικρόφωνο του bluetooth headset.Το ακουστικό δουλεύει τέλεια. Δοκίμασα και με τους 1.3.2.7 αλλα και με τους 1.4.1.1 drivers της Widcomm αλλά τίποτε.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
Λοιπόν παιδιά, όσοι δε βγάλανε άκρη με το stack της widcomm και της microsoft, ας δοκιμάσουν και το τρίτο "διάσημο" stack, αυτό της Toshiba (αν και νομίζω πως υπολείπεται σε μερικά εξεζητημένα Bluetooth προφίλ αυτού της Widcomm). Εγώ πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://aps.toshiba-tro.de/bluetooth/pages/download.php (στο πρώτο λινκ).
Γεια χαρα παιδια,
Εγω αγορασα προσφατα το Motorola H-500 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=670&product=828106&tab=marketing)απο το Πλαισιο. Μεχρι στιγμης δεν ειμαι 100% ικανοποιημενος μιας το κινητο SonyEricsson K750i κανει καποια restarts οταν παιζω με το handsfree.
Προσπαθησα να το εγκαταστησω στο laptop HP nx7400. Εχει ενσωματωμενο bluetooth. Ενω λοιπον το αναγνωρισε κανονικα δεν μπορω να το κανω να σωστα...
Διαβαζω που λετε οτι μιλατε με voip και ακουτε και μουσικη απο τον υπολογιστη αλλα δεν εχω καταφερει να το setαρω σωστα (μαλλον). Απο οτι λεει και στη σελιδα του το πλαισιο εχει την δυνατοτητα να συνδεθει στον υπολογιστη και να κανεις voip τηλεφωνηματα.
Για να δουλεψει πρεπει να το κανω default output & input sound device. Με το xlite δεν δουλευει καλα... Μετα απο λιγο κολλαει. Και θελει restart (Το bluetooth..) Αυτο γιατι γινεται?? Το κανει και σε εσας??
Α! Δεν εβαλα τους drivers που αναφερεις R-evil-S, μιας και μου το αναγνωρισε. Επισης δεν ξερω αν θα υπαρξει incompatibility.
Τελος το λειτουργικο μου ειναι τα Vista RC1...
Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη!
Α! Δεν εβαλα τους drivers που αναφερεις R-evil-S, μιας και μου το αναγνωρισε. Επισης δεν ξερω αν θα υπαρξει incompatibility.
Ένας από τους βασκούς λόγους για τους οποίους έγινε το Howto αυτό ήταν για να παρακάμψεις τους drivers της Microsoft μιας και αυτοί δημιουργούσαν το πρόβλημα. Για αρχή θα σου πρότεινα να αλλάξεις drivers και αν και πάλι δεν βρεις άκρη να αρχίσεις να σκεφτεσαι το λειτουργικό.
Έχετε υπόψη πως δεν υποστηρίζουν όλα τα bluetooth dongles ήχο. Ίσως για αυτό να μη δουλεύει σε μερικούς.
Επίσης από ότι ξέρω μπορεί να δουλέψει και με κάποια κινητά αντί για bluetooth handsfree! Τα πιο ύποπτα κινητά για να δουλέψουν είναι τα Sony Ericsson.
Έχετε υπόψη πως δεν υποστηρίζουν όλα τα bluetooth dongles ήχο. Ίσως για αυτό να μη δουλεύει σε μερικούς.
Επίσης από ότι ξέρω μπορεί να δουλέψει και με κάποια κινητά αντί για bluetooth handsfree! Τα πιο ύποπτα κινητά για να δουλέψουν είναι τα Sony Ericsson.
Ολά τα dongles υποστηριζουν τα πάντα, το θέμα ειναι στο software (bluetooth stack), και το τι έχει πλήρωσει η κάθε εταιρια στην άδεια της, για αυτό τον λόγο υπάρχουν μερικά Patch που σου επιτρέπουν να βάλεις το full πακέτο με κάποιες μικρες αλλαγες :whistle:
Εμένα μου βγάζει μήνυμα ότι HBH-600 DOHES NOT SUPPORT SERVICE HEADSET
Δηλαδή οτι το ακουστικό μου δεν υποστηρίζει αυτή την λειτουργία?????????????
Ε τότε πως δουλεύει με το κινητό??? Το δοκίμασα και σαν audio getaway
please help!!!:worthy:
Καλή προσπάθεια !!!
Από την εμπειρια μου με headset logitech και usb dongle με οδηγούς της toshiba, η σύνδεση γίνεται πανεύκολα και δεν χρειάζεται reset το ακουστικό, αρκεί εκείνη την στιγμή το bluetooth του κινητού να είναι απενεργοποιημένο. Επιπρόσθετα το dongle μπορεί ταυτόγχρονα να συνδέεται και με το κινητό και με το ακουστικό
Θελω μια βοηθεια.
Εχω ενα bluetooth dongle της Level One το οποιο ομως στο cd που ερχοταν μαζι ειχε drivers της Toshiba.Επισης δοκιμαζω να συνδεσω το bluetooth ακουστικο της Ερικσον.
Οταν το ειχα εγκατεστημενο με τους drivers της Toshiba οταν το συνεδεα στο συστημα μου εμφανιζε το μπλε εικονιδιο στο tray,εβλεπε τα κινητα και επικοινωνούσε σωστα μαζι τους,αλλα δεν εβλεπε κανενα bluetooth ακουστικο.
Επιπλεον στο System Properties->My Devices το εμφανιζε κατω απο τις συνδεσεις δικτυου μαζι με την καρτα δικτυου και οχι ξεχωριστα ως bluetooth adapter.Ενω εμφανιζε εικονιδιο και στην επιφανεια εργασιας.
Αν βαλω τον μαμα οδηγο των Windows στο My devices το εμφανιζει μονο του ως bluetooth adapter,βλεπει τα κινητα και επικοινωνει σωστα μαζι τους,εμφανιζει εικονιδιο στο tray αλλα οχι στην επιφανεια εργασιας,δειχνει να συνδεεται με το bluetooth ακουστικο αλλα μεχρι εκει.Δεν μπορω να το χρησιμοποιησω σε κανενα προγραμμα γιατι στις συσκευες ηχου μου εμφανιζει μονο την καρτα ηχου.
Αν ακολουθησω τον οδηγο και βαλω τους drivers της Anycom δεν εμφανιζει καθολου το bluetooth στο Device Manager ενω δεν εμφανιζει και εικονιδιο στο tray.Οποτε δεν γνωριζω αν λειτουργει.
Το ιδιο συμβαινει και αν χρησιμοποιησω τους καινουριους drivers της Toshiba που αναφερονται παρακατω στο ποστ.
Εχει κανεις καμια ιδεα-προταση???
hellenicsun
09-12-06, 04:09
Θελω μια βοηθεια.
Εχω ενα bluetooth dongle της Level One το οποιο ομως στο cd που ερχοταν μαζι ειχε drivers της Toshiba.Επισης δοκιμαζω να συνδεσω το bluetooth ακουστικο της Ερικσον.
Οταν το ειχα εγκατεστημενο με τους drivers της Toshiba οταν το συνεδεα στο συστημα μου εμφανιζε το μπλε εικονιδιο στο tray,εβλεπε τα κινητα και επικοινωνούσε σωστα μαζι τους,αλλα δεν εβλεπε κανενα bluetooth ακουστικο.
Επιπλεον στο System Properties->My Devices το εμφανιζε κατω απο τις συνδεσεις δικτυου μαζι
Εχει κανεις καμια ιδεα-προταση???
Βασικά η συγκεκριμένη ερώτηση ενδιαφέρει κι εμένα. Διαθέτω ακριβώς το ίδιο bluetooth usb και συμβαίνουν τα ίδια όπως και του φίλου. Σαν bluetooth handsfree έχω της Νόκια και συγκεκριμένα το HS-36W.
Περιμένω(ουμέ) τη βοήθεια σας σχετικά:)
Εμένα μου βγάζει μήνυμα ότι HBH-600 DOHES NOT SUPPORT SERVICE HEADSET
Δηλαδή οτι το ακουστικό μου δεν υποστηρίζει αυτή την λειτουργία?????????????
Ε τότε πως δουλεύει με το κινητό??? Το δοκίμασα και σαν audio getaway
please help!!!:worthy:
Και εγώ έχω αυτό το πρόβλημα, με ένα motorola Η300, δεν μπορώ να το συνδέσω με τίποτα! Καμιοα ιδέα κανεις?:hmm:
εγω εχω το hbh-iv835 της ericsson.
Πως στο καλο γινεται το reset? Στο manual λεει παταμε ταυτοχρονα το κουμπι ενεργοποιησης+απαντησης για περιπου 8 δευτ, ενω το ακουστικο ειναι κλειστο.
Ε,το κανω κ δεν γινεται τιποτα. Το λαμπακι παραμενει να αναβοσβηνει πρασινο (δηλαδη κρατα ακομα το Pairing με το κινητο μου) κ φυσικα το pc δεν βλεπει καθολου το ακουστικο.
εγω εχω το hbh-iv835 της ericsson.
Πως στο καλο γινεται το reset? Στο manual λεει παταμε ταυτοχρονα το κουμπι ενεργοποιησης+απαντησης για περιπου 8 δευτ, ενω το ακουστικο ειναι κλειστο.
Ε,το κανω κ δεν γινεται τιποτα. Το λαμπακι παραμενει να αναβοσβηνει πρασινο (δηλαδη κρατα ακομα το Pairing με το κινητο μου) κ φυσικα το pc δεν βλεπει καθολου το ακουστικο.
χα! το βρηκα!:
(για οποιον εχει το ιδιο προβλημα)
ενω ειναι κλειστο το ακουστικο, πατάς το κουμπι ενεργοποιησης κ οταν αναψει το πρασινο λαμπακι πατας (κ κρατας πατημενο) κ το κουμπι απαντησης. μετα απο λιγο θα αναβοσηνει πρασινο-κοκκινο κ το ακουστικο ειναι ετοιμο για pairing.
@ ADSLgr.com All rights reserved.