PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτήματα για το επίπεδο ασφαλείας των Windows 7



brantoc
06-02-09, 01:04
Ένα από τα χαρακτηριστικά που προκαλούν δυσφορία σε αρκετούς χρήστες των Windows Vista, είναι τα συνεχή μηνύματα που προειδοποιούν για αλλαγές που επιφέρουν στο σύστημα είτε προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, είτε το ίδιο το λειτουργικό. Στα Windows 7, η Microsoft αλλάζει πολιτική και δίνει στο χρήστη τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά τη συχνότητα των προειδοποιήσεων για επερχόμενες αλλαγές.

- Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αποτελέσει κερκόπορτα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια του συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, δύο bloggers που δοκιμάζουν την έκδοση beta των Windows 7 ισχυρίζονται ότι οι προειδοποιητικές αναφορές μπορούν να απενεργοποιηθούν με τη χρήση κακόβουλου κώδικα, με αποτέλεσμα να γίνονται τροποποιήσεις δίχως να το γνωρίζει ο χρήστης.

Είναι γεγονός ότι το λειτουργικό έχει ακόμη αρκετές ατέλειες κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτά τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7.


http://www.otenet.gr

Caret
07-02-09, 10:03
Άσχετα αν το UAC δεν αρέσει σε πολλούς χρήστες προσφέρει μεγάλη ασφάλεια. Και δεν είναι και τόσο δύσκολο να πατάς ένα κλικ μία στο τόσο. Ελπίζω να το κρατήσουν και στα 7.

paraskdi
07-02-09, 10:26
Άσχετα αν το UAC δεν αρέσει σε πολλούς χρήστες προσφέρει μεγάλη ασφάλεια. Και δεν είναι και τόσο δύσκολο να πατάς ένα κλικ μία στο τόσο. Ελπίζω να το κρατίσουν και στα 7.

+1000:oneup:

Veldrin
07-02-09, 13:13
Πραγματικά σώζει. Ειναι μια πολύ μικρή ενόχληση που μπορεί όμως να σε βγάλει απο μεγάλους μπελάδες. Και προτιμώ να πατάω ενα continue μια στο τοσο απο το να βλέπω το pc να σέρνεται και να χρειάζομαι επανεγκατάσταση/φορματ μια φορά τους 6 μήνες

Panos.2006
07-02-09, 20:14
Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στον UAC μέχρι να βγει η τελική έκδοση. Δείτε και εδώ (http://blogs.msdn.com/e7/archive/2009/02/05/uac-feedback-and-follow-up.aspx).

crypter
07-02-09, 21:52
With this feedback and a lot more we are going to deliver two changes to the Release Candidate that we’ll all see. First, the UAC control panel will run in a high integrity process, which requires elevation. That was already in the works before this discussion and doing this prevents all the mechanics around SendKeys and the like from working. Second, changing the level of the UAC will also prompt for confirmation.
Αρα θα εχει ακομα περισσοτερα prompts :p

Panos.2006
08-02-09, 11:41
Αρα θα εχει ακομα περισσοτερα prompts :p

Δεν θα χρεάζεται να το αλλάξεις καν όμως γιατί η αρχική επιλογή (τουλάχιστον τώρα) είναι να μην σε ενοχλεί για τις δικές σου αλλαγές. Απλά θα εξασφαλίζει ότι δεν θα μπορεί κάποια εφαρμογή να απενεργοποιήσει πλήρως τον UAC.

@ ADSLgr.com All rights reserved.