PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως να βάλετε κουφώματα αλουμινίου και να βρείτε τον μπελά σαςΣελίδες : [1] 2 3

dhmk
09-02-09, 15:36
Αρκετοί, νομίζω, που έχουν παλιά σπίτια σκέπτονται να αντικαταστήσουν τα παλιά ξύλινα κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου είτε γιατί τα ξύλινα έχουν αρχίσει να καταστρέφονται είτε για λόγους που έχουν να κάνουν με την καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση του σπιτιού τους.

Και για τους δύο λόγους αποφάσισα να αντικαταστήσω αρχικά τα τέσσερα από τα 8 παράθυρα του σπιτιού με κουφώματα αλουμινίου με διπλό τζάμι και ρολό στην θέση των παντζουριών. Ξεκίνησα χωρίς να έχω ιδέα για το ζητούμενο ή άλλη προηγούμενη εμπειρία, ψάχνοντας πληροφορίες στο Internet. Τελικά κατέληξα σε μια λύση, την εφάρμοσα, και τις κακές (κυρίως) εμπειρίες μου θέλω να τις μοιραστώ με όσους ενδιαφέρονται ή σκέπτονται να ενδιαφερθούν για το θέμα - μαζί και με άλλα θέματα στο τομέα της προστασίας των καταναλωτών που δυστυχώς προέκυψαν και πιστεύω στην εξέλιξή τους ενδιαφέρουν όλους μας.

Χρησιμοποίησα το Google για να βρω πληροφορίες και κατασκευαστές αλουμινίου ή συζητήσεις σε φόρουμ σχετικά με το θέμα, που μου έδωσαν επιπλέον links σε sites. Για να αποφύγω τις πολλές μετακινήσεις προσπάθησα να πάρω προσφορές από το τηλέφωνο και γενικά να αντιληφθώ το κόστος της αντικατάστασης των ξύλινων κουφωμάτων με αλουμίνια.

Με τα πολλά, βασιζόμενος και στην προθυμία εξυπηρέτησης από το τηλέφωνο και στην βοήθεια να αποφασίσω τι θα έκανα τελικά, κρίνοντας και από το σχετικά ευπρόσωπο site, προτίμησα την παρακάτω εταιρία:

Τα στοιχεία της, site κτλ, για όσους ενδιαφέρονται, θα σας τα δώσω με pm.

Στο site αναφέρονται τα συστήματα αλουμινίου alousystem που είχα δει σε σχετικά διαφημιστικά σποτ στην TV σε ανύποπτο χρόνο και όντως συνέδεσα την συγκεκριμένη εταιρία με αυτά. Τελικά είδα κάπου ότι δήλωνε «αντιπρόσωπος» και ανέφερε και διάφορα άλλα με πιστοποίηση ποιότητας (ISO 9001/2000 & ISO 14001/2004) της ALCO στην οποία ανήκει η alousystem. Βεβαίως στο τηλέφωνο μου είπαν ότι προμηθεύονται από πολλούς αλλά εγώ ήδη θεωρούσα την εμφάνιση του site ικανοποιητική και ότι μου δημιουργούσε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης για να κάνω το επόμενο βήμα. Βοηθούσαν, βεβαίως, και οι πολύ ελκυστικές τιμές που μου έδιναν σε σχέση με άλλους.

Στη συνεννόηση που είχα μαζί τους αποφάσισα να φτιάξω 4 παράθυρα εκείνη την στιγμή, με διπλό τζάμι και σήτα στα δύο από αυτά. Πάνω στο κλείσιμο της δουλειάς του ζήτησα ένα σκόντο και τελικά το συνολικό κόστος με ΦΠΑ ήταν 3000 ευρώ. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την τιμή και με τις διαβεβαιώσεις του ότι θα έμενα «υπερευχαριστημένος» καθώς η ποιότητα της συγκεκριμένης δουλειάς (του δήλωσα) θα ήταν κριτήριο για το αν θα του ανέθετα και τα υπόλοιπα 4 παράθυρα του σπιτιού μου 1-2 μήνες μετά.

Μετά 10 μέρες περίπου ήρθαν πρωί-πρωί για να κάνουν την εγκατάσταση των κουφωμάτων. Ήταν 1 μάστορας και δυο, μάλλον σαν Πακιστανοί ή κάτι τέτοιο, στον ρόλο βοηθών. Η πρώτη φάση της εγκατάστασης είχε να κάνει με την αφαίρεση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων. Χρησιμοποιούσαν ένα περίεργο είδος πριονιού και έκοβαν σε διάφορα σημεία το πολύ χονδρό ξύλινο κούφωμα. Εκεί πήρα την πρώτη τρομάρα καθώς όταν αφαιρούσαν τα κομμάτια του κουφώματος άρχισαν να πέφτουν οι σοβάδες του τοίχου. Στην ερώτησή μου προς τον μάστορα τι θα κάνει με αυτή τη ζημιά μου είπε ότι έπρεπε να βρω τσιμέντο ή κάτι τέτοιο για να την επισκευάσω. Εγώ να το κάνω αυτό!!! Διαμαρτυρήθηκα και του είπα ότι μου υποσχέθηκαν πλήρη λύση αντίστοιχη με την φωτογραφία των ειδυλλιακών παραθύρων που εμφάνιζαν στο site τους και όχι να μου αφήσουν το σπίτι σαν να είναι βομβαρδισμένο. Τους δήλωσα ότι αν δεν επισκεύαζαν την ζημιά δεν θα θεωρούσα την δουλειά τελειωμένη. Αμήχανος ο μάστορας μου δήλωνε ότι δεν ήξερε τι να κάνει αυτός αλλά μετά είπε ότι κάτι θα έκανε. Ο ένας από τους Πακιστανούς προσπαθούσε να καλύψει μια μεγάλη επιφάνεια με πεσμένο σοβά με… ακριλικό στόκο.

Φυσικά το αντίστοιχο πρόβλημα επαναλήφθηκε και στα τέσσερα παράθυρα, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο παρόλο που προσπαθούσαν να είναι πιο προσεκτικοί μετά το πρώτο παράθυρο.

Κατά το μεσημεράκι ήρθε και το «αφεντικό». Ο μάστορας του είπε τα καθέκαστα και αυτός προφανώς αντιμέτωπος με την προοπτική να μην τον εξοφλήσω έστειλε τον έναν Πακιστανό να αγοράσει «καλλιτεχνικό γύψο» και ανέλαβε ο ίδιος να κλείσει τις τρύπες γύρο από τα κουφώματα. Με τρεμάμενη φωνή μου δήλωσε ότι «αυτοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα». Του απάντησα ότι αν είναι έτσι τότε πρέπει να το εξηγούν από την αρχή στον πελάτη για να δουν αν αυτός θα συμφωνήσει. Προφανώς, για την δική του αντίληψη, τα ειδυλλιακά παράθυρα στο site είναι οφθαλμαπάτες και δεν πρέπει να τα λαμβάνει υπόψη του ο πελάτης και επίσης ότι ζημίες κάνουν εξαιτίας των εργασιών τους δεν είναι δική τους ευθύνη η επισκευή. Ήταν απόλυτα λογικό να αφήσουν τον σπίτι μου σαν βομβαρδισμένο και να ψάχνω μετά κάποιον άλλον για να μου το μπαλώσει.

Τελικά με τρεμάμενη φωνή ή όχι, χρησιμοποιώντας τον γύψο, μπάλωσε τις τρύπες γύρο από τα κουφώματα αλλά με εντελώς απρόσεκτο τρόπο λες και ήταν αγγαρεία. Τέλος πάντων η όλη δουλειά πιο πολύ φασαρία στα λόγια ήταν παρά στην πράξη. Θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να δώσει κακή εντύπωση στον πελάτη με την «τρεμάμενη φωνή» που μπορεί να εκλαμβανόταν ως αφορμή για καβγά.

Όταν, σχεδόν, η δουλειά είχε τελειώσει μου ζήτησε να τον εξοφλήσω «γιατί η γυναίκα του αν αργούσε θα νευρίαζε» ή κάτι τέτοιο, δηλαδή πριν ελέγξω την καλή λειτουργία των παραθύρων. Μια και δεν έβλεπα τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά το έκανα, πολύ κακώς, πολύ κακώς.

Όταν πήγα να δοκιμάσω τα ρολά ανακάλυψα ότι ήταν φρακαρισμένα! Όλα τα ρολά ήταν φρακαρισμένα. Φώναξα τον μάστορα και κάτι πάλεψε αυτός, μου είπε ότι τώρα είναι εντάξει, πάω εγώ πάλι να τα μαζέψω και να ξανακατεβάσω, και πάλι φράκαραν. Τα πάλευε και τα πάλευε ο μάστορας αλλά προκοπή δεν υπήρχε. Τελικά παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα και ότι έπρεπε να αντικασταθούν τα κουτιά των ρολών στα κουφώματα με άλλα μεγαλύτερα και αυτός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο. Μου σύστησε να ανεβάζω τα ρολά μέχρι να ακούσω ένα «γκραπ» και εκεί να σταματώ. Με λίγα λόγια το 20% του ρολού (κάπου 5 φύλλα) δεν χωρούσαν στο κουτί και των 4 παραθύρων. Μου είχαν φέρει 4 ελαττωματικά κουφώματα και δεν είχαν κάνει τον παραμικρό έλεγχο για να ελέγξουν την καλή τους λειτουργία πριν τα φέρουν. Μιλάμε για… μεγάλη «διασφάλιση ποιότητας».

Επίσης οι δύο σήτες, δεν ξέρω και γω πως έγινε αυτό, δεν είναι από τοίχο σε τοίχο. Στην μια πλευρά άφησαν ένα κενό, κατά πάσα πιθανότητα τις είχαν μετρήσει στο οριζόντιο λάθος, και αναγκάστηκαν να το γεμίσουν με… σιλικόνη για να μην φαίνεται το κάθετο χάσμα στα δεξιά (κάπου 1 cm). Στη μια σήτα μάλιστα η μια πλευρά της ξεκινά περίπου κολλητά από τον τοίχο και κατεβαίνει διαγώνια. Αλλά αυτό… δεν ήταν το μεγάλο μου πρόβλημα.


Επίσης τα κουφώματα δεν ήταν aloysystem ή ALCO. 'Ηταν COMPASS, όπως έλεγαν κάτι αυτοκόλλητα πάνω τους. Εψαξα την συγκεκριμένη εταιρία και δεν βρήκα ούτε site - ένα τηλέφωνο με το ζόρι κάπου (METAL AE). Πρόκειται για την μικρότερη και πιο πρόσφατη εταιρία συστημάτων αλουμινίου η οποία μόλις το 2003, με συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της σε περιοδικό του χώρου έλεγε ότι ήταν έτοιμοι να πάρουν διάφορα πιστοποιητικά ποιότητας - δεν γνωρίζω αν το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Πάντως ξεκαθαρίζω ότι δεν ζήτησα τα συγκεκριμένα της alousystem παρόλο που κάτι τέτοιο περίμενα. Μου είχαν ήδη πει ότι προμηθεύονται "από πολλούς". Αλλά επίσης μου είχαν πει ότι βάζουν "τα καλύτερα υλικά".


Και εδώ αρχίζει το νέο κεφάλαιο. Πότε θα έρθουν να φτιάξουν τα κουτιά των ρολών. Για όσους δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα, πάνω από τα κουφώματα υπάρχει ένα κουτί με έναν άξονα στην μέση όπου με μια μανιβέλα τυλίγεις και ξετυλίγεις το ρολό. Αυτό το κουτί έπρεπε να αντικατασταθεί με ένα μεγαλύτερο που να χωράει το ρολό.

Έτσι άρχισε η στενή επικοινωνία μαζί τους. Μου λέγαν ότι όλα διορθώνονται και με καθησύχαζαν ότι μπορούσαν να αντικαταστήσουν ακόμη και όλο το κούφωμα αν χρειαζόταν. Αφού η λύση να αφαιρεθούν κάποια «περισσευούμενα» φύλλα από το ρολό απορρίφτηκε γιατί ήταν ίσα-ίσα, μου υποσχέθηκαν κάποια στιγμή ότι φτιάχνουν τα κουτιά και θα έρθουν την επόμενη βδομάδα – επιτέλους. Αλλά την επόμενη βδομάδα ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Στην επόμενη επικοινωνία τα πήρα. Άρχιζα να καταλαβαίνω ότι δεν είχαν σκοπό να αλλάξουν τα κουτιά για τον απλούστατο λόγο ότι κάτι τέτοιο θα είχε κόστος σημαντικό γιαυτούς, θα μείωνε το κέρδος τους και ότι ανάλογο. Τους έδωσα διορία δυο βδομάδες πριν προχωρήσω σε καταγγελία στην Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή (ΓΠΚ στο εξής). Η διορία πέρασε και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Στις 12/1/2009 προχώρησα σε καταγγελία στην ΓΠΚ. Αμέσως μετά τους πήρα τηλέφωνο. Μου είπαν ότι την αμέσως επόμενη μέρα μετά την λήξη της διορίας μου (ήταν Σάββατο) με είχαν πάρει τηλέφωνο για να έρθει ο «Θύμιος» να δει τα παράθυρα – και που στο καλό ήμουν; Μα είχα πάει να ψωνίσω τους απάντησα. Για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο τους έδωσα το κινητό μου. Μου είπαν ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν ο «Θύμιος» (δηλαδή το αφεντικό). Τους ανακοίνωσα ότι είχα ήδη προχωρήσει σε καταγγελία. «Και γω τι να κάνω τώρα» μου είπε (η γυναίκα του «Θύμιου»). Φυσικά, την επόμενη μέρα, όσο τον είδατε εσείς τον είδα και εγώ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Τις επόμενες μέρες περίμενα να επικοινωνήσει μαζί τους η ΓΠΚ. Αν θυμάμαι καλά το έκανε μετά από 2 βδομάδες. Μια κυρία με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν έχει στο μεταξύ υπάρξει κάποια εξέλιξη. Ούτε κατά διάνοια, απάντησα. Μετά πήρε την γυναίκα του «Θύμιου». Μετά με ξαναπήρε. Της είπαν ότι «θα μου κλείσουν ραντεβού για να μου αλλάξουν τα ρολά». Η κυρία της ΓΠΚ μου είπε ότι αν δεν συμμορφωθούν να τους ξαναπάρω τηλέφωνο.

Εν τω μεταξύ η τηλεφωνική επικοινωνία με την γυναίκα του «Θύμιου» είχε αρχίσει να δυσκολεύει. ‘Όταν ήταν να πάρουν τα λεφτά μου το σήκωνε αμέσως. Τώρα έπρεπε να πάρω αρκετές φορές, δεν το σήκωνε κανείς και μετά με έπαιρνε εκείνη. Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από την αρχή.

Μου είπε ότι ο «Θύμιος» θα έρθει το Σάββατο να δει τα ρολά. Το βράδυ της Παρασκευής με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει «είμαστε άρρωστοι, εγώ ο Θύμιος και τα παιδιά» και γιαυτό θα έρθει την Δευτέρα. Της λέω «κυρία μου δύσκολο να σας πιστέψω». Τους τα ψέλνω.

Την Δευτέρα δεν ήρθε τελικά ο Θύμιος! Άρχισα να παίρνω μαζικά τηλέφωνα που στο δεύτερο κτύπημα πάντα σταματούν. Τελικά με παίρνει τηλέφωνο ένας νεαρός να έρθει να δει «ένα ρολάκι», όπως μου είπε και να τον βοηθήσω να βρει το σπίτι μου. Τελικά ο νεαρός ήρθε στο σπίτι μου. Αποδείχθηκε ότι δεν είχε ιδέα, δεν ήξερε ότι ήταν 4 τα ρολά και το μόνο που του είχαν πει ήταν να δει αν μπορεί να αφαιρέσει κάποιο παραπανίσιο φύλλο. Δηλαδή η συζήτηση ξεκινούσε από την αρχή. Η αντικατάσταση των κουτιών μετά από τόσες διαπραγματεύσεις, είχε πάει στις καλένδες. Είπα στον νεαρό να πει στον Θύμιο να με πάρει τηλέφωνο. Την ίδια στιγμή μάταια εξακολουθούσα να παίρνω τηλέφωνο μέχρι το βράδυ. Το τηλέφωνό μου «δεν δούλευε», στην συγκεκριμένη κλίση μόνο, φυσικά.

Την άλλη μέρα με παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα του Θύμιου. Της λέω «τι μου τον έστειλες αυτόν; Η συζήτηση τόσο καιρό είναι για την αντικατάσταση των ρολών.» Μου απάντησε «έ ήθελα να δω αν μπορεί να αφαιρεθεί κάποιο φύλλο». Τελικά με διαβεβαίωσε ότι παραγγέλνει τα κουτιά και θα έρθουν την ίδια βδομάδα για να τα περάσουν. «Πότε», λέω, «Πέμπτη, Παρασκευή, πρέπει να το ξέρω». Μου απαντάει, «Ναι, ναι ή… Δευτέρα, Τρίτη». Δηλαδή η «ίδια βδομάδα» είχε γίνει «επόμενη βδομάδα».

Και ήρθε η σημερινή Δευτέρα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Πήρα την ΓΠΚ και τους είπα ότι ο… Θύμιος δεν συμμορφώνεται. Μου ζήτησαν να γράψω ένα mail με όλο το ιστορικό και με την υπενθύμιση ότι πρόκειται για συνέχεια σε προηγούμενη καταγγελία. Το έκανα. Τους είπα ότι ο Θύμιος, αν δεν πεισθεί ότι «το να μην κάνει τίποτα θα του κοστίσει περισσότερο από το να κάνει τα πρέποντα», είναι πλέον αποδεδειγμένο, μετά από 2.5 μήνες διαπραγματεύσεων, ότι δεν προτίθεται να κάνει το παραμικρό. Στην προκείμενη περίπτωση, αν δεν έρθει αντιμέτωπος με την επιβολή προστίμων από την ΓΠΚ.

Θα δούμε τι θα γίνει παρακάτω εξωδικαστικά. Μετά θα ακολουθήσει αγωγή εναντίον τους και ήδη συγκεντρώνω πληροφορίες και διαβάζω τους σχετικούς νόμους. Από όσο διαβάζω στο site της ΓΠΚ, για απαιτήσεις μέχρι 12000 ευρώ έχουν θεσπιστεί απλοποιημένες διαδικασίες και δεν χρειάζεσαι δικηγόρο αλλά μπορείς να παρουσιάσεις μόνος σου την υπόθεσή σου στο δικαστήριο.

Όποιος έχει γνώσεις και ανάλογες εμπειρίες ας μας ενημερώσει.

kx5
09-02-09, 15:58
Κλασικός ελληναράς "μάστορας" :whistle:
Αλλά ρε παιδί μου... πως γίνεται να έχουν πάντα δουλειά :evil:

psyxakias
09-02-09, 16:18
Έμπλεξες δυστυχώς και εύχομαι να ξεμπλέξεις άμεσα. Εγώ είχα προτιμήσει συνοικιακό (με μάρκα που ήθελα βέβαια) όταν αντικατέστησα κάποια κουφώματα με αλουμινίου, και μάλλον ήμουν τυχερός αφού δεν αντιμετώπισα κανένα από αυτά τα προβλήματα.


Από όσο διαβάζω στο site της ΓΠΚ, για απαιτήσεις μέχρι 12000 ευρώ έχουν θεσπιστεί απλοποιημένες διαδικασίες και δεν χρειάζεσαι δικηγόρο αλλά μπορείς να εμφανίσεις μόνος σου την υπόθεσή σου στο δικαστήριο.Θα σου πρότεινα να μην μπεις σε τέτοια διαδικασία χωρίς δικηγόρο. ;)

Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να ενημερώσεις και την Alousystem ότι χρησιμοποιούν το όνομά τους ("Καλώς Ήρθατε στο AlouSystem"), αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί άλλες μάρκες; :hmm:

Υ.Γ. Ίσως να μην είναι καλή ιδέα που αναφέρεις τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανκ :rolleyes:

Umbra
09-02-09, 16:21
Η αλήθεια ειναι οτι σήμερα οι "ανθρωποι των πόλεων" δεν εχουν και μεγάλη επαφή με τις εργασίες οικοδομών, αυτοκινήτου κλπ και ευκολα τους εκμεταλευονται...τα "μαστόρια"..

Ελπίζω να βρεις άκρη και να του πάρεις πίσω τα διπλάσια για την ταλαιπωρία...

Υ.Γ.Και μια μικρη συμβουλη την επόμενη φορα που αγοράζεται κουφώματα καλα ειναι να ρωτάτε και την τιμή του κουφώματος χωρίς τζάμι και να παίρνετε ξεχωριστή τιμή απο τον τζαμά...(για να μην πληρώνετε αέρα στον αλουμινά););)

hammer21
09-02-09, 16:23
Υ.Γ. Ίσως να μην είναι καλή ιδέα που αναφέρεις τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανκ

Συμφωνω, βγαλτα καλυτερα πριν τα βγαλουν οι διαχειριστες;)

Φιλε ειναι θεμα που θα πεσεις.Δυστυχως δεν φαινεται να επεσες και στην καλυτερη περιπτωση.Κυνηγα το παντως με την ΓΠΚ.ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις.

pk33
09-02-09, 16:23
1. Η τμές που σου έδωσαν δεν ήταν προσφορά. Ήταν ακριβές γαι το όνομά τους.
2. Εγώ κατάφερα να κάνω τα ρολά να λειτουργούν σωστά μετά από 1 περίπου χρόνο (τα κουφώματα είναι EPAL).

Αυτό που ίσως θα ήταν καλύτερο (συμβουλέψου όμως και τον δικηγόρο σου) είναι να αρχίσεις με ένα εξώδικο (με κοινοποίηση σε ΓΓ καταναλωτή και επιτροπή ανταγωνισμού).
Θα απαιτείς την επισκευή, βασιζόμενος στον Ν 2251 που αναφέρει ότι οι εταιρίες που παρέχουν διαρκή καταναλωτικά αγαθά πρέπει να δίνουν εγγύηση της τάξης του χρόνου ζωής των προϊόντων.
Στο εξώδικο να αναφέρεις ότι θα κάνεις και καταγγελία για παραπλανητική διαφήμιση, αθέμιτο ανταγωνισμό γιατί άλλα λένα στο site τους κα άλλα κάνουν κτλ.

Τέλος πάρε προσφορά για κουφώματα από γνωστή εταιρία (epal, doral, δες και την vertical, και κατασκευαστές που έχουν profil της aloumil ή της europa) γιατι τελικά μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις όλο το κούφωμα.

Όσο για τα μερεμέτια. Δυστυχώς ΟΤΙ και να σου πει οποίοσδήποτε κουφωματάς, να ξέρεις ότι σωβάδες θα φύγουν βγάζοντας το ξύλινο κούφωμα. θα πρέπει όμως να καλυφθεί ή με τσιμεντόστοκο (ISOMAT planfix) ή με έτοιμο σοβά αν ειναι μεγάλο το σημείο που έπεσε ο σοβάς. Υπολόγισε 100 ευρω τεχνίτη για τα μερεμέτια.

Gordito
09-02-09, 16:30
Nα ξεκινησω λεγοντας οτι η δουλεια μου ειναι ακριβως αυτη, η τοποθετηση αλουμινιων και πολλες φορες εχω αντικαταστησει ξυλινα κουφωματα.


Χρησιμοποίησα το Google για να βρω πληροφορίες και κατασκευαστές αλουμινίου ή συζητήσεις σε φόρουμ σχετικά με το θέμα, που μου έδωσαν επιπλέον links σε sites. Για να αποφύγω τις πολλές μετακινήσεις προσπάθησα να πάρω προσφορές από το τηλέφωνο και γενικά να αντιληφθώ το κόστος της αντικατάστασης των ξύλινων κουφωμάτων με αλουμίνια.

Ποιες μετακινησεις;

Οταν καποιος δινει μια τετοια σοβαρη δουλεια, δεν πρεπει να ξερει σε ποιον θα την δωσει;

Το σωστο ειναι να φερεις 2-3 μαστορες στο σπιτι, και να δωσεις την δουλεια σε αυτον που θα σε ικανοποιησει περισσοτερο, με οποιο κριτηριο θετεις εσυ πρωτος.
Τιμη; Ποιοτητα;

Σεδον παντα, οι φτηνοτεροι ειναι και οι πιο αχρηστοι. Μειωνουν το κοστος της δουλειας για να παρουσιασουν καλη τιμη στον πελατη, ριχνουν κατα πολυ την ποιοτητα.Με τα πολλά, βασιζόμενος και στην προθυμία εξυπηρέτησης από το τηλέφωνο και στην βοήθεια να αποφασίσω τι θα έκανα τελικά, κρίνοντας και από το σχετικά ευπρόσωπο site, προτίμησα την παρακάτω εταιρία:

Δεν παιζει ρολο αν τα αλουμινια ειναι Europa ή Alumil ή οτιναναι. Το χειροτερο αλουμινιο αν τοποθετηθει σωστα ειναι μια χαρα.
Επρεπε να επιλεξεις με βαση τον αλουμινα, και οχι τι μαρκα αυτος βαζει.Μετά 10 μέρες περίπου ήρθαν πρωί-πρωί για να κάνουν την εγκατάσταση των κουφωμάτων. Ήταν 1 μάστορας και δυο, μάλλον σαν Πακιστανοί ή κάτι τέτοιο, στον ρόλο βοηθών. Η πρώτη φάση της εγκατάστασης είχε να κάνει με την αφαίρεση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων. Χρησιμοποιούσαν ένα περίεργο είδος πριονιού και έκοβαν σε διάφορα σημεία το πολύ χονδρό ξύλινο κούφωμα. Εκεί πήρα την πρώτη τρομάρα καθώς όταν αφαιρούσαν τα κομμάτια του κουφώματος άρχισαν να πέφτουν οι σοβάδες του τοίχου. Στην ερώτησή μου προς τον μάστορα τι θα κάνει με αυτή τη ζημιά μου είπε ότι έπρεπε να βρω τσιμέντο ή κάτι τέτοιο για να την επισκευάσω. Εγώ να το κάνω αυτό!!! Διαμαρτυρήθηκα και του είπα ότι μου υποσχέθηκαν πλήρη λύση αντίστοιχη με την φωτογραφία των ειδυλλιακών παραθύρων που εμφάνιζαν στο site τους και όχι να μου αφήσουν το σπίτι σαν να είναι βομβαρδισμένο. Τους δήλωσα ότι αν δεν επισκεύαζαν την ζημιά δεν θα θεωρούσα την δουλειά τελειωμένη. Αμήχανος ο μάστορας μου δήλωνε ότι δεν ήξερε τι να κάνει αυτός αλλά μετά είπε ότι κάτι θα έκανε. Ο ένας από τους Πακιστανούς προσπαθούσε να καλύψει μια μεγάλη επιφάνεια με πεσμένο σοβά με… ακριλικό στόκο.

Παντα υπαρχουν αυτες οι ζημιες. Τα παλια ξυλινα κουφωματα στηριζοντουσαν με λαμες στο μπετον που υπαρχει μεσα στον τοιχο.

Απο εκει και περα, σαφως και επρεπε να σε ενημερωσει ο μαστορας οτι θα γινουν τετοιες ζημιες.
Και ουτε θα επρεπε να τις καλυψει ο ιδιος. Αλλη η δουλεια του.

Το σωστο και λογικο ειναι να σου πει οτι θα γινουν αυτα τα μερεμετια και να κανονισει ειτε αυτος ειτε εσυ για καποιον μαστορα για να τα τακτοποιησει.


Όταν πήγα να δοκιμάσω τα ρολά ανακάλυψα ότι ήταν φρακαρισμένα!

Αν καταλαβαινω σωστα, το ρολο δεν εφτανε μεχρι κατω. Εχει βαλει μικρο κουτι, και δεν χωραει ολα τα φυλλα που χρειαζεται.

Ο αλουμινας αυτος ειναι αθλιος.

Εσυ ομως επρεπε να επιλεξεις με διαφορετικα κριτηρια.

Να φωναξεις μερικους ανθρωπους, να συνομιλησεις, να δεις τι ανθρωποι ειναι.

Ειναι λιγο δυσκολο να τους καταλαβεις γιατι ολοι, μα ολοι, ειναι μεγαλοι γαλιφηδες.

Αφου εχεις σταμπαρει ομως κανα-δυο, θα πρεπει να πας να δεις και που κατασκευαζουν τα αλουμινια.

Σε κανα αχουρι; Απο το μαγαζι καταλαβαινεις πολλα για την ποιοτητα δουλειας.

Και ο καλυτερος μαστορας βεβαια μπορει να σου κανει πατατα δουλεια, αλλα μπορεις να μειωσεις τις πιθανοτητες.

........Auto merged post: nikchris πρόσθεσε 5 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα αργότερα ........Υ.Γ.Και μια μικρη συμβουλη την επόμενη φορα που αγοράζεται κουφώματα καλα ειναι να ρωτάτε και την τιμή του κουφώματος χωρίς τζάμι και να παίρνετε ξεχωριστή τιμή απο τον τζαμά...(για να μην πληρώνετε αέρα στον αλουμινά););)

Αυτη ειναι λαθος λογικη.

Ολοι οσοι ξερω δουλευουν πια σε πολυ χαμηλες τιμες, δεν βαζουν καπελο για τα τζαμια. Δεν τους παιρνει.

Αν βαλει ο αλουμινας τα τζαμια, εχει την πληρη ευθυνη του κουφωματος.


Ειδικα στα μεγαλα σε μεγεθος κουφωματα, παιζει τεραστιο ρολο πως θα τοποθετηθουν τα τζαμια.

Για να το πω χοντρικα, αν τοποθετηθει λαθος το τζαμι, ειδικα στα ανοιγομενα κουφωματα, ενδεχομενως να μην μπορει να δουλεψει ποτε σωστα το παραθυρο.

socele
09-02-09, 17:08
Ο φιλος απο πάν έχει δικιο δυστυχώς...Μερικά πράγματα ακομα στην
Ελλαδαδεν είναι τοσο προχωρημένα ώστε να γίνονται απο το ιντερνετ...

Ελπίζψ να ξεμπλέξεις γρήγορα...

dhmk
09-02-09, 17:08
nikchris,

Ο συγκεκριμένος ισχυριζόταν ότι έπαιρνε μόνο την πρώτη ύλη και κατασκεύαζε μόνος του τα παράθυρα. Δηλαδή φαντάζομαι επαιρνε το αλουμίνιο (βαμένο φυσικά) και τα λοιπά εξαρτήματα και τα έκοβε και συναρμολογούσε τα παράθυρα με βάση τις προδιαγραφές και τα σχέδια κάποιας εταιρίας συστημάτων αλουμινίων (COMPASS στην συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι ένα σύστημα κάποιας METAL AE). Δηλαδή δεν έκανε μόνο την τοποθέτηση.

Αντίθετα διαβάζοντας το site της aloumil οι πιστοποιημένοι, μου δίνεται η εντύπωση, ότι απλά δίνουν στην συγκεκριμένη εταιρία τις διαστάσεις και τα κατασκευάζει η ίδια και μετά τους τα παραδίδει συσκευασμένα (δεν μου έφεραν τα παράθυρα συσκευασμένα) απλά για να τα τοποθετήσουν.

Τι ισχύει γενικά;

Το ρολό φθάνει μέχρι κάτω αλλά... δεν ανεβαίνει μέχρι πάνω, δηλαδή μέχρι το stop. Περίπου 5 φύλλα από το ρολό δεν χωράνε στο κουτί. Έτσι ανεβάζω το ρολό μέχρι να ακουστεί ο χαρακτηριστικός θόρυβος που δηλώνει ότι αρχίζει να φρακάρει.

Τα όσα ανέφερα είναι απλώς τα γεγονότα. 'Οτι μου φέρανε κουφώματα με ελλατωματικά ρολά που εδώ και δυο μήνες με κοροϊδεύουν και δεν τα διορθώνουν, είναι αδιάψευστο γεγονός που δεν το έχουν αρνηθεί ούτε οι ίδιοι, π.χ. στην απάντησή τους στην ΓΠΚ. Φυσικά ποτέ δεν παραδέχονται ότι δεν θέλουν να διορθώσουν τα ρολά. Ολο λένε ότι θα το κάνουν αλλά ποτέ δεν το κάνουν... μέχρι εγώ να κουραστώ φυσικά.

pts
09-02-09, 17:20
Αν και κάνω όλες μου τις αγορές από το Internet, τα προϊόντα που απαιτούν κατασκευές στο σπίτι προσπαθώ να τα αναθέτω σε προμηθευτές που βρίσκονται κοντά στο σπίτι μου ή στην δουλειά μου ώστε να έχω εύκολη πρόσβαση σε αυτούς. Επιπλέον, εντοπίζω που έχουν κάνει άλλες εγκαταστάσεις και ρωτάω τους ανθρώπους (δηλαδή όχι εγώ προσωπικά γιατί ντρέπομαι συνήθως στέλνω τον πεθερό μου) για την ποιότητα της εγκατάστασης, τις εντυπώσεις τους κλπ. Επίσης χρησιμοποιώ τις δικές τους τεχνικές (τρακάρισμα, η γυναίκα μου που μου γκρινιάζει κλπ.) για να καθυστερήσω την πληρωμή όταν δεν είμαι σίγουρος για κάτι. Βέβαια στο τελευταίο δεν πολυμασάνε μάλιστα κάποιος πέρσυ μου είπε "ρε φίλε αυτά τα λέμε εμείς εσύ πως την είδες τώρα;".

voger
09-02-09, 17:41
Αν κατάλαβα καλά το θέμα μπορεί να φτάσει μέχρι δικαστήρια. Καλού κακού βγάλε τα στοιχεία της εταιρίας μέχρι να λήξει το θέμα μη βρεις και κανέναν μπελά.

dhmk
09-02-09, 17:52
Μπελά γιατί να βρω; Εδώ έχουν θάψει εταιρίες ADSL κατά κανόνα και κατ'εξακολούθηση.

Αναφέρω γεγονότα που δεν μπορεί κανείς να τα διαψεύσει. Άλλωστε τα ίδια έχω αναφέρει και στην ΓΠΚ. Αν δεν πεις τα γεγονότα πως θα κάνεις καταγγελία;

Φυσικά ο καθένας μπορεί να μηνύσει για οποιονδήποτε λόγο το οποιονδήποτε άλλο. Αλλά τι θα μου προσάψουν στην συγκεκριμένη περίπτωση; Ότι τους συκοφαντώ; Μάλλον ρεζίλι θα γινόντουσαν στο δικαστήριο.


Περιττόν. Από ότι βλέπω οι διαχειριστές αφαίρεσαν τα στοιχεία. Οποιος ενδιαφέρεται να μάθει τα στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρίας, το site της κτλ, να μου στείλει pm. Αποτελεί και αυτό τρόπο πολύ σημαντικό για να προστατευτούμε ως καταναλωτές από κακούς επαγγελματίες-εταιρίες: Η δημοσίευση.

Αν κάποιος έχει εμπειρία από αγωγές ας μοιράσει την εμπειρία του με τους υπόλοιπους.

voger
09-02-09, 17:57
Δεν ξέρω να σού πω λεπτομέρειες. Απλά από διάφορα θέματα που προκύπτουν κατά καιρούς (σε αυτό και άλλα forum) που παίρνουν την δικαστική οδό οι δικηγόροι τους συμβουλεύουν να μη λένε πολλά δημοσίως αν μη καθόλου. Εγώ είμαι μαζί σου, αυτή τη στιγμή έχεις σώσει πάρα πολύ κόσμο από μελλοντική ταλαιπωρία αλλά κοίτα να καλυφθείς και εσύ.

Gordito
09-02-09, 18:00
nikchris,

Ο συγκεκριμένος ισχυριζόταν ότι έπαιρνε μόνο την πρώτη ύλη και κατασκεύαζε μόνος του τα παράθυρα. Δηλαδή φαντάζομαι επαιρνε το αλουμίνιο (βαμένο φυσικά) και τα λοιπά εξαρτήματα και τα έκοβε και συναρμολογούσε τα παράθυρα με βάση τις προδιαγραφές και τα σχέδια κάποιας εταιρίας συστημάτων αλουμινίων (COMPASS στην συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι ένα σύστημα κάποιας METAL AE). Δηλαδή δεν έκανε μόνο την τοποθέτηση.

Αντίθετα διαβάζοντας το site της aloumil οι πιστοποιημένοι, μου δίνεται η εντύπωση, ότι απλά δίνουν στην συγκεκριμένη εταιρία τις διαστάσεις και τα κατασκευάζει η ίδια και μετά τους τα παραδίδει συσκευασμένα (δεν μου έφεραν τα παράθυρα συσκευασμένα) απλά για να τα τοποθετήσουν.

Τι ισχύει γενικά;

Αυτο ισχυει. Ο τεχνικος ειναι υπευθυνος για την καλη κατασκευη των κουφωματων, οι εταιριες απλα παρεχουν τα αλουμινια και τα εξαρτηματα.

Τα ρολα συνηθως τα παραγγελνεις στον εμπορο και στα ετοιμαζει. Ενδεχομενως καποιοι να τα φτιαχνουν οι ιδιοι οπως και τα αλουμινια, αλλα σιγουρα οχι οι 'απλοι' τεχνικοι της γειτονιας.


Το ρολό φθάνει μέχρι κάτω αλλά... δεν ανεβαίνει μέχρι πάνω, δηλαδή μέχρι το stop. Περίπου 5 φύλλα από το ρολό δεν χωράνε στο κουτί. Έτσι ανεβάζω το ρολό μέχρι να ακουστεί ο χαρακτηριστικός θόρυβος που δηλώνει ότι το ρολό αρχίζει να φρακάρει.

Τα ρολα αυτα δεν διορθωνονται με τιποτα. Θελεις καινουργια, τα αποια προφανως ο προηγουμενος δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να αλλαξει.
Ας προσεχε.

no_logo
09-02-09, 18:08
Σε γδύσανε
3000 € για αυτή την δουλειά είναι πάρα μα πάρα πολλά

Τον μήνα που πέρασε άλλαξα δύο μπαλκονόπορτες + ρολά+ σίτες και 2 παράθυρα + σίτες και έδωσα 2300€. Τα αλουμίνια ήταν europa

Gordito
09-02-09, 18:12
Σε γδύσανε
3000 € για αυτή την δουλειά είναι πάρα μα πάρα πολλά

Τον μήνα που πέρασε άλλαξα δύο μπαλκονόπορτες + ρολά+ σίτες και 2 παράθυρα + σίτες και έδωσα 2300€. Τα αλουμίνια ήταν europa

Ξυλωσες ξυλινα; Ο φιλος προφανως μιλαει για 4 μπαλκονοπορτες.

no_logo
09-02-09, 18:16
Ξυλωσες ξυλινα;

ναι
οι μπαλκονόπορτες ήταν ξύλινες και τα 2 παράθυρα σιδερένια

Gordito
09-02-09, 18:26
Ειναι πολυ ευκολο να ριξεις την τιμη στον κλαδο μας.

Καθολου ενσημα, χοντρο φεσι στον αλουμινα etc

Φυσικα δεν το λεω για σενα nologo, απλα κοιταω πως δουλευαμε πριν 10 χρονια και πως τωρα.

Δεν αξιζει να κανεις τετοια δουλεια για ενα κοματι ψωμι, εγω θα την κανω προσωπικα.

Umbra
09-02-09, 18:26
Αυτη ειναι λαθος λογικη.

Ολοι οσοι ξερω δουλευουν πια σε πολυ χαμηλες τιμες, δεν βαζουν καπελο για τα τζαμια. Δεν τους παιρνει.


Δεν ξέρω για την αγορα την οποια βρίσκεσαι...στην πόλη μου όμως οι αλουμινάδες περνουν καπέλο 5-10 ευρώ το μέτρο(αναλογα την περίπτωση μπορει να μην βάλουν και καθόλου)


Αν βαλει ο αλουμινας τα τζαμια, εχει την πληρη ευθυνη του κουφωματος.


Ειδικα στα μεγαλα σε μεγεθος κουφωματα, παιζει τεραστιο ρολο πως θα τοποθετηθουν τα τζαμια.

Για να το πω χοντρικα, αν τοποθετηθει λαθος το τζαμι, ειδικα στα ανοιγομενα κουφωματα, ενδεχομενως να μην μπορει να δουλεψει ποτε σωστα το παραθυρο.

Επαναλαμβάνω οτι πάλι δεν ξέρω την αγορα για την οποία περιγράφεις αλλα στην αγορα που γνωρίζω το τζάμι του το τοποθετεί ο τζαμάς.
Και εχω την αίσθηση οτι ο τζαμάς ειναι ο πλέον ειδικός στην τοποθέτηση και οχι ο αλουμινάς...

dhmk
09-02-09, 18:38
no_logo, στο τηλεφωνο μου λεγαν 1200+ (χωρίς ΦΠΑ) ανά παράθυρο. Αν σου είναι εύκαιρο στείλε μου τα στοιχεία του αλουμινά σε pm για να τον έχω υπόψη μου.

Και φαντάζομαι ότι μιλάς για κανονική απόδειξη. Γιατί και ο συγκεκριμένος με πίεζε για τα γνωστά. Αλλά αυτό δεν θα το έκανα και μόνο γιατί φοβόμουν ότι κάτι θα πήγαινε στραβά και δεν θα μπορούσα να βρω το δίκιο μου μετά. Κάτι που φυσικά συνέβει.

Gordito
09-02-09, 18:41
Δεν ξέρω για την αγορα την οποια βρίσκεσαι...στην πόλη μου όμως οι αλουμινάδες περνουν καπέλο 5-10 ευρώ το μέτρο(αναλογα την περίπτωση μπορει να μην βάλουν και καθόλου)

Στον αλουμινα ο τζαμας θα πει καλυτερη τιμη αποτι σε σενα, λογω επαγγελματικης σχεσης.
Ο αλουμινας συνηθως καρπωνεται αυτην την διαφορα.

Αν βαλει το καπελο που λες, θα βγει ακριβοτερος απο τον αλλο.Επαναλαμβάνω οτι πάλι δεν ξέρω την αγορα για την οποία περιγράφεις αλλα στην αγορα που γνωρίζω το τζάμι του το τοποθετεί ο τζαμάς.
Και εχω την αίσθηση οτι ο τζαμάς ειναι ο πλέον ειδικός στην τοποθέτηση και οχι ο αλουμινάς...

Δε θα το λεγα, πολλοι δεν ξερουν να τα βαλουν και χαλανε τα κουφωματα.

Ειδικα στα ανοιγομενα κουφωματα, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να κρεμασει το κουφωμα, αν δεν μπει σωστα το τζαμι.

Ο τζαμας συνηθως τα βαζει οπως ναναι, γιατι αν χαλασει το κουφωμα θα το φτιαξει ο αλουμινας.

no_logo
09-02-09, 18:45
Και φαντάζομαι ότι μιλάς για κανονική απόδειξη. Γιατί και ο συγκεκριμένος με πίεζε για τα γνωστά. Αλλά αυτό δεν θα το έκανα και μόνο γιατί φοβόμουν ότι κάτι θα πήγαινε στραβά και δεν θα μπορούσα να βρω το δίκιο μου μετά. Κάτι που φυσικά συνέβει.

όχι, χωρίς απόδειξη ήταν

πλυμηρας
09-02-09, 19:21
Αφου ειδες προβληματα δεν επρεπε να δωσεις φραγκο. Φτιαχτα να τα παρεις , να τρεχει ο μαστροοθυμιος και οχι εσυ,ετσι ξηγηθηκα εγω σε αναλογη περιπτωση και τσακιστικανε και τα σενιαρανε.Ο ΚΑΘΕ ΠΟΝΗΡΟΣ ΜΑΣΤΡΟΘΥΜΙΟΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΜΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

dhmk
10-02-09, 08:09
πλυμήρας, δυστυχώς το πρόβλημα το είδα λίγο μετά την εξόφληση, όταν πήγα να ελένξω την λειτουργία των ρολών. Δυστυχώς, τέτοιο πρόβλημα μου ήταν δύσκολο να το φανταστώ πριν μου συμβεί τελικά.

pk33
10-02-09, 12:55
Κοιτα ο κανόνας όταν μπλέκεις με τεχνήτες είναι ότι με κάποιο τρόπο θα σου τη φέρουν. Ακόμη και ο πιο τίμιος δεν θα κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.

Δυστυχώς για την περίπτωσή σου θα πρέπει να αλλάξεις τα ρολά (αν βρεις ρολά που να χωράνε), αλλιώς θα πρέπει να αλλάξεις όλο το κούφωμα.

σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην πάρεις χωριστά τα αλουμίνια και χωριστά τα τζάμια

dhmk
10-02-09, 15:55
Στο site της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, διαβάζω τα παρακάτω, για την περίπτωση καταφυγής του καταναλωτή στην Δικαιοσύνη:


Ειδική κατηγορία διαφορών αποτελούν οι μικροδιαφορές, οι οποίες αφορούν διεκδικήσεις αξίας έως ΕΥΡΩ 12.000. Συγκεκριμένα, η διαδικασία των μικροδιαφορών είναι πιο απλή γιατί οι καταναλωτές μπορούν να εκπροσωπήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους στο δικαστήριο εάν δεν επιθυμούν να προσλάβουν δικηγόρο και είτε να καταθέσουν γραπτές προτάσεις στο δικαστήριο, είτε να αναλύσουν αυτοπροσώπως την υπόθεσή τους. Μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούν να διεκδικήσουν κάθε είδους αποζημίωση έως το ποσό των ΕΥΡΩ 12.000.

Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω περί αυτού;

ariadgr
10-02-09, 23:52
Να απευθυνθείς και στο Συνήγορο του Καταναλωτή (http://www.synigoroskatanaloti.gr/).

dhmk
11-02-09, 07:57
Μέσω ΓΠΚ το ίδιο είναι. Απλώς ο "συνήγορος" έχει αρμοδιότητες και σε υποθέσεις κατά του δημοσίου και διάφορα άλλα.

karavagos
11-02-09, 11:23
Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν 2 τρόποι να μπουν τα κουφώματα σε παράθυρα. Ο σωστός είναι να μπει πρώτα το πλαίσιο και αφού σταθεροποιηθεί (π.χ. μια μέρα μετά) να μπούν και τα υπόλοιπα κομμάτια επάνω του. Ο λάθος είναι είναι να μπει μονοκόμματο το πλαίσιο μαζί με τα παράθυρα την ίδια στιγμή, κάτι που εφαρμόζεται συνήθως για εξοικονόμιση χρόνου.
Απόψεις?

dhmk
11-02-09, 12:14
Μπήκαν πρώτα τα κουφώματα. Στην δική μου συγκεκριμένη περίπτωση το κούφωμα ήταν ένα εννιαίο σύνολο με το κουτί και το ρολό που περιείχε.

Τα παράθυρα τα βάλανε μετά και αυτό το απαιτούσαν και πρακτικοί λόγοι, π.χ. ευκολότερη μεταφορά και μικρότερο βάρος του κουφώματος, επομένως ευκολότερος χειρισμός του.

Τα κουφώματα σταθεροποιήθηκαν πάνω στον τοίχο με μερικές μεγάλες βίδες δεξιά και αριστερά που καρφώθηκαν πάνω στη μια σειρά από τούβλα του τοίχου. Προσωπικά, αν και δείχνουν καλά στερεωμένα, δεν μου επνέουν και πολύ εμπιστοσύνη.

pk33
11-02-09, 13:00
Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν 2 τρόποι να μπουν τα κουφώματα σε παράθυρα. Ο σωστός είναι να μπει πρώτα το πλαίσιο και αφού σταθεροποιηθεί (π.χ. μια μέρα μετά) να μπούν και τα υπόλοιπα κομμάτια επάνω του. Ο λάθος είναι είναι να μπει μονοκόμματο το πλαίσιο μαζί με τα παράθυρα την ίδια στιγμή, κάτι που εφαρμόζεται συνήθως για εξοικονόμιση χρόνου.
Απόψεις?

Το κούφωμα είναι το σύνολο πλαισίου παραθύρων. Ο σωστός κατασκευαστής πρέπει να έχει δοκιμάσει την συναρμογή πλαισίου- παραθύρου.
Πρακτικά δεν μπορείς να τοποθετήσεις το πλαίσιο ταυτόχρονα(εννοώ απόλυτα ταυτόχρονα) με το παράθυρο λόγω βάρους. Πρώτα στηρίζεται το πλαίσιο στον τοίχο (το οποίο όμως θα πρέπει να είναι απόλυτα άκαμπτο, για να μην χαλάσει η συναρμογή του με το παράθυρο) και μετά θα μπουν τα παράθυρα.
Μιλάμε όμως πάντα για την ίδια μέρα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να μπούν την ίδια μέρα, να μείνουν κλειστά για καμιά μέρα, ώστε αν έχει μπει κάπου αφρός πολυουρεθάνης, ή γέμισμα με ακρυλική μαστίχη, να μην αλλάξει το ζύγισμα του πλαισίου ώς προς το παράθυρο. Αν δεν βάλεις αμέσως μετά το κούφωμα, μπορεί μετά από 2-3 μέρες να καταλάβεις ότι απλά δεν μπορεί να κλείσει, ή μαγγώνει κάπου, και μετά άντε να βγάλεις το πλαίσιο αφού θα έχει στεγνώσει το ακρυλικό ή ο αφρός πολυουρεθάνης. Ενώ αν το δεις αμέσως μετά την τοποθέτηση του πλαισίου, μπορείς θα διορθώσεις το πρόβλημα με πολύ μικρότερο κόπο.

Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συναρμολογηθεί το πλαίσιο στο χώρο τοποθέτησης. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμο.

ariadgr
11-02-09, 20:05
Μέσω ΓΠΚ το ίδιο είναι. Απλώς ο "συνήγορος" έχει αρμοδιότητες και σε υποθέσεις κατά του δημοσίου και διάφορα άλλα.

Τον μπερδεύεις με το συνήγορο του Πολίτη...

dhmk
12-02-09, 08:03
ariadgr,

Έχεις δίκιο, αλλά η ΓΠΚ κάνει αντίστοιχη δουλειά (με τον συνήγορο) και επίσης έχει την δυνατότητα να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα που ξεκινούν από 1500 ευρώ και μάλιστα διπλασιάζονται αν δεν συμμορφωθεί ο κατασκευαστής/προμηθευτής προϊόντων. Και εκεί ποντάρω, στο αν τελικά θα βρεθεί ο συγκεκριμένος αντιμέτωπος με πρόστιμα και επομένως διαπιστώσει ότι το να μην κάνει τίποτα θα του κοστίσει περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκασθεί ή να τα φτιάξει τα παράθυρα ή να συμβιβαστεί με μείωση του τιμήματος (που επίσης επιδιώκω).

2.5 μήνες "φιλικών" εξωδικαστικών διαπραγματεύσεων και μία φορά μέσω ΓΠΚ, απέδειξαν ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Αν απειληθεί με πρόστιμο είμαι σίγουρος ότι θα συμμορφωθεί ή θα συμβιβαστεί, διαφορετικά αν αυτό δεν γίνει ή η ΓΠΚ τελικά δεν τον φέρει αντιμέτωπο με πρόστιμα για όποιο λόγο (που αν είναι έτσι θα το μάθουμε στην συνέχεια σε λίγο καιρό) τότε άλλος δρόμος από την δικαστική οδό δεν υπάρχει.

dhmk
20-02-09, 08:25
Τελευταίες εξελίξεις.

Τελικά ήρθαν χθες και αντικατέστησαν τα κουτιά των ρολών. Ήρθαν δύο άτομα στις 8.30πμ και τελείωσαν στις 4.30μμ με ασταμάτητη εργασία. Βγάλαν τα κουφώματα αντικατέστησαν το κουτί και τα έβαλαν πάλι πίσω στη θέση τους. Η δουλειά προσαρμογής των κουφωμάτων, η στεγανοποίηση κτλ, δείχνει πολύ καλύτερη από την αρχική τοποθέτηση. Ήρθαν σαφέστατα αποφασισμένοι να κάνουν σωστή και προσεκτική δουλειά - όπως τους είχαν ήδη προειδοποιήσει. Φυσικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμουν πάνω από το κεφάλι τους.

Η πλάκα είναι, που όποτε έδειχνα κάποια ατέλεια στον ένα από τα δύο μαστόρια, μου απαντούσε πάντα: "Είναι στραβοί οι τοίχοι". "Ή στραβά αρμενίζουμε", θα συμπλήρωνα.

Την ημέρα που είχα κάνει νέα καταγγελία τους είχα στείλει το κείμενο που έστειλα και στην ΓΠΚ. Για να βεβαιωθώ ότι το έχουν διαβάσει έστειλα την επόμενη μέρα ένα νέο email από τον Google account που διαθέτω (και όχι το κανονικό μου από otenet που προδίδει την ταυτότητά μου) ζητώντας τους πληροφορίες για μία γκαραζόπορτα. Προχθές που με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν "ερχόμαστε αύριο σε σας" μου ήρθε και η απάντηση (σχεδόν ταυτόχρονα χρονικά με την ημερομηνία του mail) για την γκαραζόπορτα (1.5 βδομάδα μετά). Είναι τυχαίο αυτό;

Στο mail προς την ΓΠΚ έκανα αναφορά για την επιβολή προστίμου.

Και μόνο ως φόβήτρο (λόγω της δυνατότητάς της να επιβάλει πρόστιμα) η ΓΠΚ είναι χρήσιμη. Βέβαια από τις 9/2/2009 που έστειλα την δεύτερη καταγγελία με email στην ΓΠΚ δεν νομίζω να έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια. Μαζί μου, πάντως, δεν έγινε καμιά επικοινωνία.

Πάντως σήμερα τους πήρα τηλέφωνο και τους ζήτησα να ακυρώσουν την καταγγελία. Από την απάντηση που μου έδωσε ο τηλεφωνητής (πότε έγινε η καταγγελία, α... με email την στείλατε κτλ) καταλαβαίνω ότι δεν έχουν σοβαρή μηχανογράφηση στο θέμα των καταγγελιών, γιατί κανονικά θα έπρεπε με βάση το όνομά μου, τηλέφωνο κτλ, να την βρει σε κάποια βάση και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες. Μου είπε απλώς ένα αόριστο: "α, εντάξει, θα την ακυρώσουμε". Δηλαδή, κάπως, κάποτε, όποτε;;; - θα αναρωτιόμουν εγώ.


Τέλος καλό!


Ενημέρωση: Πριν λίγο μου ήρθε ταχυδρομική επιστολή από την ΓΠΚ, η οποία είναι κοινοποίηση της επιστολής που στάλθηκε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, με την οποία τον καλούν εντός 10 ημερών να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του και του υπενθυμίζουν τον νόμο για την προστασία του καταναλωτή.

Επομένως υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός για τις καταγγελίες που ακολουθείται.

Gordito
20-02-09, 21:03
Αντε μπραβο!!!

Με γεια λοιπον τα καινουργια παραθυρα!!!!

dhmk
21-02-09, 08:21
Ευχαριστώ.

sdikr
21-02-09, 08:27
Και τα παράθυρα και τα νέα στόρια!!

Είναι πάντως κρίμα να τρέχεις έτσι για κάτι που πλήρωνεις,

οπως και να έχει τέλος καλό όλα καλά

pdrogit
06-03-09, 17:56
Εισαι σιγουρος πως τα πραγματα εγιναν με την τοση περισσια γλαφυρη περιγραφη που
μας δινει κυριε dhmk (Δημητριε) ?
Συνηθως πριν ξεκινησεις μια τοσο συκοφαντικη ποινικη, ηθικη δυσφημιση δινεις
και το βημα του λογου και στον συκοφαντισαντα Δημητριε.
Αλλα φταινε και οι διαχειρηστες του site που δεν ελεγχουν τα λεγομενα του καθενος
ασχετα αν λερωνεται η επαγγελματικη υποληψη.

Η συγκεκριμενη εταιρεια εχει πορεια 15 χρονων στην αγορα.
Εσυ Δημητριε εκανες την ερευνα σου για την εταιρεια πριν μπεις σε
ενα site και αρχιζεις και κανεις τον ψαλτη.
Οχι γιατι θα αρχισω να υποψιαζομαι ο,τι ??????? Δημητριε.

Αντε και καλη Σαρακοστη σε ολους.

dhmk
06-03-09, 18:30
Δεν ξέρω ποιος είσαι και εκ μέρους ποιου μιλάς. Αν είσαι εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας εμπρός να ακούσουμε την άποψή σου.

Η πορεία μιας εταιρίας μου είναι αδιάφορη ως ισχυρισμός. Οι δικές μου εμπειρίες μου λένε άλλα και καμιά 15χρονη πορεία ή ότι άλλο μπορεί να ισχυρισθεί κανείς μπορεί αυτές να τις αλλάξει.

Μια σωστή εταιρία θα αναγνώριζε αμέσως το απαράδεκτο λάθος της, θα ζητούσε συγνώμη και θα ερχόταν την αμέσως επόμενη βδομάδα (ή σε εύλογο χρόνο που θα τον επικοινωνούσε ξεκάθαρα με τον πελάτη), με μέγιστη προτεραιότητα, για να διορθώσει το πρόβλημα.

2.5 μήνες διαπραγματεύσεων με αυτοδιαψευδόμενες υποσχέσεις και δυο καταγγελίες στην ΓΠΚ (στο αμήν για επιβολή προστίμου) δείχνουν ότι δεν υπήρχε τέτοια προθεση. Ή πως αλλιώς ονομάζεται αυτό;

psyxakias
06-03-09, 18:33
pdrogit, να υποθέσω ότι εκπροσωπείς την εν λόγω επιχείρηση και για αυτό επιτίθεσαι; Αν ναι, τότε κατανοώ απόλυτα ότι είσαι εκνευρισμένος και αναγκασμένος να αμυνθείς (και εγώ στη θέση σου θα ήμουν).

Όμως εάν τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφει ο dhmk, γιατί δεν γράφεις αναλυτικά και την δική σου ιστορία; Που ξέρεις, μπορεί να είσαι πιο πειστικός και να του γυρίσει μπούμερανκ όλη αυτή η ιστορία και να εκτεθεί εάν μας παραπλάνησε. Βέβαια δεν είσαι υποχρεωμένος να πεις την δική σου πλευρά, ούτε είναι δικαστήριο εδώ να σε κρίνει κάποιος. Αλλά αν σε ενδιαφέρει η εικόνα της επιχείρησής σου έστω και σε ένα forum, είναι απόλυτα λογικό να θες να την υπερασπιστείς.

Παρόλα αυτά, έχω μερικές απορίες:

1) Υφίσταται συκοφαντική δυσφήμιση, με την δημοσιοποίηση της εμπειρίας κάποιου πελάτη, εφ' όσον δεν αναφέρεται καν το όνομα της επιχείρησης;

2) Εμποδίστηκε η άλλη πλευρά να έχει βήμα λόγου από κάποιον; Πως είναι δυνατόν; Αφού ο καθένας μπορεί να γραφτεί άμεσα στο ADSLgr και να γράψει τη δική του άποψη στο θέμα, εμπλεκόμενος ή μη με την υπόθεση.

3) Περί σχολίων για τους διαχειριστές, μπορούν να σου απαντήσουν οι ίδιοι. Αλλά όπως προανέφερα, δεν αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης (αν διάβασες το thread από την αρχή, ήμουν ο πρώτος που πρότεινα να αφαιρεθεί και αφαιρέθηκε άμεσα) και δεν βλέπω να εμποδίζει κανείς την άλλη πλευρά να εκφέρει την άποψή της.

4) Παρατήρησα ότι ανέφερες 4 φορές ένα αντρικό όνομα (υποθέτω υπονοείς ότι είναι του μέλους, όχι πως θα ήταν δύσκολο να το μαντέψει κανείς), το οποίο δεν έχει αναφερθεί στο thread έως τώρα. Και μάλιστα σε μία από τις αναφορές, έβαλες και 7 ερωτηματικά (ως αστερίσκους για 7 γράμματα επωνύμου να υποθέσω? ίσως και όχι) που με κάνει να πιστεύω ότι προσπαθείς έμμεσα να απειλήσεις ότι γνωρίζεις ή θα δημοσιοποιήσεις τα στοιχεία του καταγγέλλων; Πως ακριβώς αυτό σε βοηθάει, πέρα του να στραφεί η πλειοψηφία εναντίον σου, αντί να πεις τα δικά σου επιχειρήματά; :hmm:

Τέλος, φαινόταν ότι το θέμα είχε κλείσει αφού στο τέλος ο dhmk είπε (αν κατάλαβα καλά) ότι τελικά πήγαν τεχνικοί και αντικατέστησαν τα ρολά. Μάλιστα ανέφερε ότι εργάστηκαν αδιάκοπα για 8 ολόκληρες ώρες, που κατά κάποιον τρόπο μπορεί να θεωρηθεί θετικό για την επιχείρηση τελικά.

voger
06-03-09, 18:54
Μήπως μετά την αφαίρεση τον στοιχείων της εταιρίας έχει μείνει η εντύπωση ότι το θέμα αφορά την ίδια την Alusystem;

@pdrogit: Οι διαχειριστές έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Αν δεις έχουν αφαιρέσει από το αρχικό μήνυμα τα στοιχεία της εταιρίας οπότε δεν υπάρχει πλέον άμεσα θιγόμενος δημοσίως. Από εκεί και πέρα δεν μπορούν να κάνουν τον ντετέκτιβ για μία ιστορία που αναφέρετε σε κάποιο πρόσωπο αόριστα και το ίδιο το μήνυμα δεν διασύρει κανέναν.

Τώρα είναι σαν να λέω εγώ ότι πήγα σε ένα μαγαζί στο δρόμο και μου δώσανε ληγμένη coca cola. Μην πάτε. Άντε βρες ποιο μαγαζί είναι :whistle:

dhmk
06-03-09, 21:14
Πάντως είναι πολύ εντυπωσιακή αυτή η νοοτροπία. Κάνω ότι κάνω και δεν πειράζει. Καλά το κάνω. Αν όμως, αυτό που κάνω, το μάθουν και άλλοι τότε... είναι συκοφαντία.

Απολύτως διδακτικό θέμα.

sdikr
06-03-09, 22:00
Εισαι σιγουρος πως τα πραγματα εγιναν με την τοση περισσια γλαφυρη περιγραφη που
μας δινει κυριε dhmk (Δημητριε) ?
Συνηθως πριν ξεκινησεις μια τοσο συκοφαντικη ποινικη, ηθικη δυσφημιση δινεις
και το βημα του λογου και στον συκοφαντισαντα Δημητριε.
Αλλα φταινε και οι διαχειρηστες του site που δεν ελεγχουν τα λεγομενα του καθενος
ασχετα αν λερωνεται η επαγγελματικη υποληψη.

Η συγκεκριμενη εταιρεια εχει πορεια 15 χρονων στην αγορα.
Εσυ Δημητριε εκανες την ερευνα σου για την εταιρεια πριν μπεις σε
ενα site και αρχιζεις και κανεις τον ψαλτη.
Οχι γιατι θα αρχισω να υποψιαζομαι ο,τι ??????? Δημητριε.

Αντε και καλη Σαρακοστη σε ολους.

Εσείς ποιος είστε;

Ελπίζω σε μια απάντηση ως αυρίο :evil:

dhmk
07-03-09, 04:34
Έχω να συμπληρώσω τα εξείς:

Η υπόθεση αυτή, για μένα ως καταναλωτή, έχει λήξει. Αυτό που ήθελα το πήρα τελικά έστω και μετά από "διαπραγματεύσεις" 2.5 μηνών και δηλώνω ότι για το τελικό αποτέλεσμα είμαι ικανοποιημένος (Τέλος καλό). Φυσικά δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης για ευνόητους λόγους.

Η καλύτερη υπεράσπιση που μπορεί να έχει επαγγελματίας με την συμπεριφορά που ήδη "γλαφυρά" έχει περιγραφεί είναι να ζητήσει συγνώμη και να διαβεβαιώσει ότι δεν θα την επαναλάβει. Ότι θα φροντίζει να ελέγχει πλήρως τα προϊόντα του πριν τα μεταφέρει στον πελάτη (διασφάλιση ποιότητας) και ότι αν υπάρξει, παρελπίδα, οποιασδήποτε σοβαρότητας πρόβλημα θα το διορθώνει άμεσα θεωρώντας το δικό του πρόβλημα, όπως πραγματικά είναι, και όχι του πελάτη ο οποίος ποτέ δεν πλήρωσε για να ταλαιπωρείται.

Οποιοσδήποτε συνδέσει το αληθινό μου όνομα με τον χαρακτηρισμό του συκοφάντη τότε καλά θα κάνει να είναι σίγουρος ότι μπορεί και να το αποδείξει γιατί διαφορετικά θα είναι ο ίδιος συκοφάντης.

Οτιδήποτε αναφερθεί στα πλαίσια του φόρουμ που μας φιλοξενεί, και της σχετικής μας ανωνυμίας, θα απαντηθεί επίσης και στα πλαίσιά του.

aroutis
07-03-09, 08:45
Εισαι σιγουρος πως τα πραγματα εγιναν με την τοση περισσια γλαφυρη περιγραφη που
μας δινει κυριε dhmk (Δημητριε) ?
Συνηθως πριν ξεκινησεις μια τοσο συκοφαντικη ποινικη, ηθικη δυσφημιση δινεις
και το βημα του λογου και στον συκοφαντισαντα Δημητριε.
Αλλα φταινε και οι διαχειρηστες του site που δεν ελεγχουν τα λεγομενα του καθενος
ασχετα αν λερωνεται η επαγγελματικη υποληψη.

Η συγκεκριμενη εταιρεια εχει πορεια 15 χρονων στην αγορα.
Εσυ Δημητριε εκανες την ερευνα σου για την εταιρεια πριν μπεις σε
ενα site και αρχιζεις και κανεις τον ψαλτη.
Οχι γιατι θα αρχισω να υποψιαζομαι ο,τι ??????? Δημητριε.

Αντε και καλη Σαρακοστη σε ολους.
Παρατηρώ ότι είσαι μέλος από το 2008. Δεν έκανες register τώρα για να απαντήσεις. Θεωρώ ότι θα μπορούσες ανα πάσα στιγμή να εκφέρεις αντιρρήσεις ή να συμμετέχεις στη συζήτηση με έναν κόσμιο τρόπο και σε κάθε περίπτωση υπό τους κανόνες που διέπουν το site.

To ότι η εταιρία αυτή -που προσωπικά δεν ξέρω το όνομα της- έχει όπως λες 15 χρόνια ιστορία, δεν της επιτρέπει να ενεργεί όπως ο dhmk περιγράφει. Αν θεωρείς ότι ο dhmk ψεύδεται - που δεν αντιλαμβάνομαι btw γιατί να το κάνει - εισαι ελεύθερος να τον αντικρούσεις.

Κατά τη ταπεινή μου άποψη, η αντίδρασή σου δεν βοηθά σε τίποτα..

satfoxy
07-03-09, 22:33
dhmk καταρχην να σου πω μπραβω για την αντοχη και την επιμονη σου να σου διορθωσουν τα κουφωματα.Λαθος που πληρωσες αμεσως.Πολυ μεγαλο.Κανονικα μετα απο ενα χρονο,ατοκα,οποτε εχεις, και με αποδειξη,ολα με το μερος σου.Αμα θελουν.
Και εγω ζεματισμενος ειμαι.Αλαξα τα παλια κουφωματα το καλοκαιρι με συνθετικα.
Ηρθε ο μαστορας μετρησε και μετα κανα μηνα ηρθαν τα κουφωματα.Βγαλαν τα ξυλινα
και οταν βαλαν το πλαισιο διαπιστωθηκε οτι ηταν 5 ποντους πιο μεγαλο.Ε σιγα τα οα.
Ηλεκτρικο τρυπανι και αφαιρεση μιας σειρας τουβλα για να μπορεσει να χωρεσει.
Πως δεν μας πεταξε η κυρα μου ολους απο το μπαλκονι ειναι μαλλον θεμα τυχης.
Στο τελος (οπως παντα)ολα καλα.

dhmk
08-03-09, 08:23
satfoxy, πραγματικά υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει κάποιος να εξοφληθεί μετά από ένα χρόνο; Μιλάμε τώρα και για πολύ "φραγκοφονιάδες". Όλοι έχουμε άμεση πείρα πως λειτουργούν και σκέφτονται αυτοί οι επαγγελματίες που δουλεύουν απευθείας με πελάτες λιανικής και ότι "διακανονισμός" μπορεί να φαντασθεί κανείς (σχετικά με τον ΦΠΑ) είναι δυνατόν ή θα έλεγα βεβαιότητα ότι θα συμβεί στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αλλά να πληρωθούν (ή εξοφληθούν) και με απόδειξη (που σημαίνει ότι θα φορολογηθούν, αν είναι δυνατόν!) μετά από έναν χρονο; Αυτό συνέβει στη δική σου περίπτωση;

Τελικά τις ζημιές που συνέβησαν με το "κατέβασμα" των τούβλων τα διόρθωσαν οι ίδιοι ή σου είπαν να βρεις κάποιον άλλο να αναλάβει τα σχετικά μπαλώματα;

Τα συνθετικά σου έδοσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα; Τι κόστος είχαν ανά παράθυρο; Ποιούς λόγους είχες που τα προτίμησες από τα αλουμινίου;

σακης αλουμινας
28-04-09, 11:58
satfoxy, πραγματικά υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει κάποιος να εξοφληθεί μετά από ένα χρόνο; Μιλάμε τώρα και για πολύ "φραγκοφονιάδες". Όλοι έχουμε άμεση πείρα πως λειτουργούν και σκέφτονται αυτοί οι επαγγελματίες που δουλεύουν απευθείας με πελάτες λιανικής και ότι "διακανονισμός" μπορεί να φαντασθεί κανείς (σχετικά με τον ΦΠΑ) είναι δυνατόν ή θα έλεγα βεβαιότητα ότι θα συμβεί στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αλλά να πληρωθούν (ή εξοφληθούν) και με απόδειξη (που σημαίνει ότι θα φορολογηθούν, αν είναι δυνατόν!) μετά από έναν χρονο; Αυτό συνέβει στη δική σου περίπτωση;

Τελικά τις ζημιές που συνέβησαν με το "κατέβασμα" των τούβλων τα διόρθωσαν οι ίδιοι ή σου είπαν να βρεις κάποιον άλλο να αναλάβει τα σχετικά μπαλώματα;

Τα συνθετικά σου έδοσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα; Τι κόστος είχαν ανά παράθυρο; Ποιούς λόγους είχες που τα προτίμησες από τα αλουμινίου;
Φιλε μου ειναι αδυνατο να πληρωσεις μετα απο ενα χρονο.Εσυ ετσι πληρωνεσαι στη δουλεια σου?Οι εμποροι το πολυ να κανουν πιστωση 45 ημερων οι κατασκευαστες δεν εχουν μεροκαματα νοικια τεβε ικα δεη κ λ π ?Οσο για τα συνθετικα μαλλον οι διαστασεις ητανε στανταρ γιαυτο γκρεμισαν τουβλα...δεν κανουν για τη χωρα μας λογω των μεγαλων θερμοκρασιων το καλοκαιρι δεν ειναι τυχαιο που δεν εχουν συνθετικα πατζουρια.Σωστος σε ολα ο συναδελφος

........Auto merged post: σακης αλουμινας πρόσθεσε 2 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Φιλε μου ειναι αδυνατο να πληρωσεις μετα απο ενα χρονο.Εσυ ετσι πληρωνεσαι στη δουλεια σου?Οι εμποροι το πολυ να κανουν πιστωση 45 ημερων οι κατασκευαστες δεν εχουν μεροκαματα νοικια τεβε ικα δεη κ λ π ?Οσο για τα συνθετικα μαλλον οι διαστασεις ητανε στανταρ γιαυτο γκρεμισαν τουβλα...δεν κανουν για τη χωρα μας λογω των μεγαλων θερμοκρασιων το καλοκαιρι δεν ειναι τυχαιο που δεν εχουν συνθετικα πατζουρια.Σωστος σε ολα ο συναδελφος
ΥΓ.Κανεις δεν εχει προβλημα να σου δωσει αποδειξη αν πληρωσεις το φπα ...πως θα δικαιολογηση το τιμολογιο των αγορων του?

........Auto merged post: σακης αλουμινας πρόσθεσε 13 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα αργότερα ........


ναι
οι μπαλκονόπορτες ήταν ξύλινες και τα 2 παράθυρα σιδερένια
Δεν αναφερεις αν τα ρολλα ειναι προφιλ η πολυουρεθανης κ τα παραθυρα διφυλλα η μονοφυλλα:rofl::rofl:

dhmk
28-04-09, 12:18
ΥΓ.Κανεις δεν εχει προβλημα να σου δωσει αποδειξη αν πληρωσεις το φπα ...πως θα δικαιολογηση το τιμολογιο των αγορων του?

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κόβουν ποτέ απόδειξη. Κάποιον αριθμό αποδείξεων είναι αναγκασμένοι να κόψουνε. 'Αλλωστε η φοροδιαφυγή σε τέτοιου είδους μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις δεν είναι υποχρεωτικά μόνο στον τελευταίο κρίκο με τον πελάτη λιανικής. Όσο τις δουλειές τις κανονίζουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες/επιχειρηματίες και δεν χρειάζεται να στηριχθούν σε ένα λογιστικό σύστημα ελέγχου του τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις τους, όλων των ειδών οι "σχέσεις" και όλων των ειδών οι επινοήσεις φοροδιαφυγής μπορούν να καθιερωθούν χρόνο με τον χρόνο με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση των αδυναμιών του φορο-εισπραχτικού συστήματος.

Ο πατέρας μου ήταν λογιστής όλη του ζωή σε οικογενειακές επιχειρήσεις τύπου ζαχαροπλαστείου κτλ.

Zer0c00L
28-04-09, 12:51
εγω παντως τηρω ενα απλο κανονα

κανεις την δουλεια σωστα τοτε σε πληρωνω και εγω
δεν κανεις την δουλεια σωστα τοτε και εγω δεν σε πληρωνω

οπως φυσικα θα πρεπει να κοψει και αποδειξη.

το ιντερνετ το χρησιμοποιω για πληροφορηση απο εκει και περα (μεχρι τωρα) απευθυνομαι παντα σε σωστους επαγγελματιες και κανω παντα την δουλεια μου σωστα ακομα και μεχρι και σημερα (με ελαχιστες εξαιρεσεις αλλα παντα γινεται η δουλεια αμα θελουν τα ευρω μου.)

(οχι οπως εκαναν καποιοι "επαγγελματιες" στην πολυκατοικια που μενω και που υποτιθεται στο επαγγελμα που κανουν μονωσεις σε ταρατσες και φτιαχνουν καγκελα ειναι "επαγγελματιες" πολλα χρονια τωρα αλλα στην πραξη μαζι με την ταρατσα να εβαψαν και τις κεραιες με μπογια και πισσα βεβαια λεφτα δεν πηραν και ουτε θα παρουν τον αιωνα του απαντα.)

τωρα αυτα που ειπε ο φιλος περι 15 χρονια που ειναι η συγκεκριμενη εταιρεια και τα περι συκοφαντιας η περι δημοσιοποιησης προσωπικων δεδομενων που λεει "εμμεσα" απλα του θυμιζω οτι διωκεται ποινικα αν γινει κατι τετοιο.

αμα ειναι σωστος και εκπροσωπει την εταιρεια ας κανει το αυτονοητο οπως κανουν αλλες εταιρειες στα περιοδικα που υπαρχουν καταγγελιες να εκφρασει την δικη του αποψη και ο κοσμος θα κρινει ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο.

ευτυχως παντως που υπαρχουν οργανωσεις για τα δικαιωματα του καταναλωτη - νομοι αλλα και αν δεν υπαρχει λυση τοτε υπαρχουν τα δικαστηρια.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.