Επιστροφή στο Forum : Pro vs Fifa
Εσείς ποιος πιστεύεται οτι είναι ο καλύτερος εξομοιωτής ποδοσφαίρου και γιατί?
Fifa ή Pro
Εγώ ψηφίζω Fifa-έχει καλύτερο σούτ(είναι ωραίο να βλέπεις την μπάλα να καρφώνεται στο Γ έξω απο την μεγάλη περιοχή) και επιπλέον έχει καλύτερα γραφικά...δεν λέω υστερέι λιγο σε gameplay
15-12-05, 20:05
Sensible World Of Soccer εδώ και πολλά χρόνια! Τι να τα κάνεις τα γραφικά άμα έχεις τέτοιο gameplay!
Και για τους κακεντρεχείς που θα βγουν και θα πουν ότι δεν είναι active
http://www.viewtronix.uklinux.net/
Στο θέμα μας... PES 5 ασυζητητί!
Και εκτός θέματος...
1) PES 5 (πλέον έχει και το καλύτερο gameplay)
2) Kick Off
3) Sensible World Of Soccer
PES φυσικά.
Μην συγκρίνεται την τσαπου με την βούρτσα...
Σα να μας ρωτας ρε φίλε ,
ποιο ειναι καλύτερο ?? Mercedes SLK i Fiat seicento ?
Δε θέλει μυαλο :p
PES5, τόσο μακρυά απο το 3ο FIFA (SWOS δεύτερο φυσικά) που χρειάζεται τηλεσκόπιο για να το δεί.
Υπερβάλετε. Το fifa 06 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα. + ότι έχει και αληθινούς παίχτες + περισσότερες ομάδες
Ανέκαθεν το ερώτημα ηταν : τα γραφικά του Fifa η το gameplay του PES?Είναι καθαρά το τι θέλει ο χρήστης.Τι τον ενδιαφέρει παραπάνω.Αυτό πoυ βλέπει ή αυτό που "αισθάνεται"?Αν και στις τελευταιες τους εκδοσεις υπαρχει μια προσπάθεια βελτίωσης των γραφικών απο το PES και του gameplay στο fifa.Για μένα βασιλιάς ειναι ακόμα το PES!
Υπερβάλετε. Το fifa 06 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα.
Όσο και να βελτιωθεί, η όλη νοοτροπία του απέχει έτη φωτός απο το PES. Στοχεύει τον παίχτη που θέλει να κάνει "μαγικά" με την μπάλα απο τα πρώτα 10 λεπτά που θα παίξει.
+ ότι έχει και αληθινούς παίχτες + περισσότερες ομάδες
ΚΑΙ; Τι σχέση έχει αυτό με το gameplay; Δυστυχώς οι περισσότεροι έχετε μεγαλώσει με "multimedia" παιχνίδια και ο όρος playability έχει περάσει στα αζήτητα. Είναι πλέον θέμα ΚΑΙ μόνο, γραφικών και διαφήμισης.
Εγώ παλι ψηφίζω εκείνο που είχανε στα UFADIKA ... με τους παίχτες με τα κονταρια και την ασπρη την μπάλα ... :P
τί PES και FIFA ??? είμαστε σοβαροί τώρα?
Εκεί είχε και γραφικά και gamεplay και ότι θέλετε
Και όποιος μπορεί ας πεί το αντίθετο
Τί θα λέγατε για ένα ποδοσφαιράκι με τα γραφικά- τις γνησιες φανέλες και ονόματα παικτών ομάδων κ.τ.λ.-άμεση αναμετάδοση του αγώνα' του Fifa και το ρεαλιστικό gameplay του Pro?Δεν θα ηταν το τέλειο ποδοσαιράκι...........
Τα νέα ποδοσφαιράκια και ιδιαίτερα το PES παίζουν πολύ στα combo moves για να φανούν αληθινά. Σου δίνουν την δυνατότητα να εκτελέσεις 50 διαφορετικά πράγματα και είτε σε μπερδεύουν είτε καταλήγεις να χρησιμοποιείς 5 που σε βολεύουν. Σε μια συζήτηση που είχα με τον Dino Dini το 2003, μου ανέλυσε αρκετά πραγματάκια σχετικά με engines και το ΑΙ που χρησιμοποιούν τα νεα football sims και με διαφώτισε πλήρως. Με λίγα λόγια, στην χώρα των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Ασφαλώς το PES είναι καλύτερο, αλλά προσωπικά ο τρόπος με τον οποίο εξελίσουν ένα κώδικα που βασίζεται ακομα σε μεγάλο ποσοστό σε αυτόν του ISS είναι λάθος. Οπότε Amiga και Kick Off 2.
kostas_tsel
17-12-05, 18:40
Pro και πάλι Pro:thumb_dup
Αλλη μια ψηφος και απο μενα στο PES!
To PES 4 ειχε τρελη διαφορα με τα αντιστοιχα fifa τοτε. Αλλα το pes5 ειναι ψιλοπατατα και το fifa εχει βελτιωθει οποτε παει 50-50 μαλλον. Για ονλαιν παντως το pes ειναι πολυ καλυτερο.
PES5 με διαφορα.Τωρα και ολας που υπαρχουν και patch που βαζουν τα πραγματικα ονοματα και ομαδες δεν εχει τιποτα να ζηλεψει και σε αυτο τον τομεα απο το FIFA.
kadronarxis
19-12-05, 01:59
χοχοχοχο...Μόλις τσίμπησα το Pro5 και έχω πάθει πλάκα....
Αυτή είναι μπάλα κυρίες και κύριοι....
Τι φίφα και αηδίες.....αυτά δεν είναι τάκλινγκ αλλά καρατιές!!!!
Εις αύριο τα νεώτερα που θα γίνει τουρνουά σε σπίτι με 6 άτομα μέσα....το βλέπω το ξύλο να έρχεται χαχαχα
Από τότε που πρωτοέπαιξα το πρώτο ISS (1998 αν θυμάμαι καλά), δε θυμάμαι αν έχω ξαναακουμπήσει FIFA πέρα από το Manager (οπότε πάμε σε άλλη κατηγορία)...Με διαφορά πιο ρεαλιστικό και πορωτικό, αφού πήρα PS2 σχεδόν αποκλειστικά για αυτο (καλά και λίγο για το GT4...), συγκεκριμένα παίζουμε ακόμα μετά μανίας το 4, αξίζει η αγορά του 5??
Βέβαια να αποθέσω κι εγώ φόρο τιμής στο SWOS καθώς μου έφαγε ατελείωτες ώρες και ήταν υπεύθυνο για αιματοβαμμένα τουρνουά στην παρέα. Και μόνο αυτό άξιζε τα λεφτά της Amiga μου!
netvasilis
21-12-05, 20:34
Pro και ξερό ψωμί ! Βασικά το gameplay του είναι τρομέρο.
kostas_tsel
23-12-05, 14:22
το πατσ του wolf για το πες το έβαλε κανείς; Εγώ το έβαλα και είναι φοβερή μούφα...
pinkisntwell
23-12-05, 14:43
Σε μια συζήτηση που είχα με τον Dino Dini το 2003, μου ανέλυσε αρκετά πραγματάκια σχετικά με engines και το ΑΙ που χρησιμοποιούν τα νεα football sims και με διαφώτισε πλήρως.
Τι σου είπε ο Dino;
το πατσ του wolf για το πες το έβαλε κανείς; Εγώ το έβαλα και είναι φοβερή μούφα...
Γιατι το λες αυτο?Σημερα το κατεβασα και θελω να το βαλω.Τα προϋγουμενα του wolf ηταν καρυφη.
johnkall69
23-12-05, 22:33
Sensible World Of Soccer εδώ και πολλά χρόνια! Τι να τα κάνεις τα γραφικά άμα έχεις τέτοιο gameplay!
Και για τους κακεντρεχείς που θα βγουν και θα πουν ότι δεν είναι active
http://www.viewtronix.uklinux.net/ :lol::lol::lol::lol: που το ξέθαψες? Για την εποχή του καλό .. αλλά για τώρα αίσχος! Προτιμώ να παίξω ένα ποδοσφαιράκι σε Flash :haha:haha
Εμένα το Fifa 2002 είναι το αγαπημένο μου! Φοβερός χειρισμός, φοβερά γραφικά, φοβερη μουσική, φοβερή ατμόσφαιρα και είναι και ελληνικό! :thumbsup1
Παρόλο που έχω παίξει ΟΛΑ τα PES και Fifa 98 ως 2006!
Δεν Τα Ρωτανε Αυτα...πιπερι! Pro All The Money!!!
kostas_tsel
24-12-05, 18:12
Γιατι το λες αυτο?Σημερα το κατεβασα και θελω να το βαλω.Τα προϋγουμενα του wolf ηταν καρυφη.
τα προηγούμενα ήταν κορυφή όντως αυτά χρησιμοποιύσα... αλλά αυτό του 5 είναι μέτριο. όυτε η μουσική που έβαλαν δεν μου αρέσει, έχουν ήδη ξεκλειδωμένα όλα τα πες ποιντς (άρα στο master league έχεις τους πελέδες και όλους τους άλλους), στον ολυμπιακό δεν έβαλαν τον Ντανι και τον μπουλουν, παρα μόνο τον μπαμπαγκίντα :evil: :evil: :evil:
το έβαλα και το έβγαλα, έβαλα πίσω το παλιό πες οπτιον που κυκλοφορεί (με τα πραγματικά ονόματα)
πείτε μου γνώμες σας
PES 5 χωρις δισταγμο.:worthy: Το παιχνιδι ειναι πολυ μπροστα.Ελπιζω να γινει και το FIFA τοσο καλο καποτε,ετσι για να εχουμε μια ποικιλια βρε αδερφε.
alexisazen
27-12-05, 21:33
:lol::lol::lol::lol: που το ξέθαψες? Για την εποχή του καλό .. αλλά για τώρα αίσχος! Προτιμώ να παίξω ένα ποδοσφαιράκι σε Flash :haha:haha
Βρες μου άλλο παιχνίδι που να συνδυάζει career mode (κανονικό με Ευρώπη κύπελο μεταγραφές με φυσιολογική χρονική ροή, που να σε ζητάν εθνικές και ομάδες από άλλα πρωταθλήματα), με υπερπλήρη στατιστικά με κάθε παίχτη από τη Μαλαισία μέχρι το Τόγκο και τέτοιο playability και εγώ θα σταματήσω να πάιζω SWOS. Μέχρι τότε...
Αυτά τα λέει ένας κάτοχος XBOX που έχει παίξει FIFA 2004 όχι PES (αυτό μπορεί να διορθωθεί σύντομα αλλά δε βλέπω και το λόγο)
:lol::lol::lol::lol: που το ξέθαψες? Για την εποχή του καλό .. αλλά για τώρα αίσχος! Προτιμώ να παίξω ένα ποδοσφαιράκι σε Flash :haha:haha
Αν έχεις παίξει σοβαρά SWOS έστω και για 5 λεπτά, θα κάτσω να με φτύσεις.... :-k
Έπαιρνα τα Fifa, από το ’98 μέχρι το 2003 σε PS και PS2.
Δε θυμάμαι ποιο ήταν το καλύτερο από αυτά, αλλά σίγουρα το 2003 ήταν μακράν το χειρότερο, σκέτη αποτυχία, ... το έπαιξα ελάχιστες φορές ώσπου το παράτησα.
Τα άλλα τα είχα ψιλοδοκιμάσει, αλλά προτιμούσα Fifa. Η διαμάχη τότε νομίζω ότι ήταν πιο έντονη διότι κυριαρχούσαν οι κονσόλες και εκεί κατοικοεδρεύουν φανατικοί gamers.
Σε μια συζήτηση που είχα με τον Dino Dini το 2003, μου ανέλυσε αρκετά πραγματάκια σχετικά με engines και το ΑΙ που χρησιμοποιούν τα νεα football sims και με διαφώτισε πλήρως.
Αν τον ξαναδείς τράβα του μια ροχάλα απο εμένα για τις εκδόσεις του Kick Off και του Goal! σε Commodore 64... :mad:
Οπότε Amiga και Kick Off 2.
Που είναι ο Λεκόπουλος στην ΕΡΤ με τα τουρνουά... :thumb_dup
johnkall69
29-12-05, 07:30
Βρες μου άλλο παιχνίδι που να συνδυάζει career mode (κανονικό με Ευρώπη κύπελο μεταγραφές με φυσιολογική χρονική ροή, που να σε ζητάν εθνικές και ομάδες από άλλα πρωταθλήματα), με υπερπλήρη στατιστικά με κάθε παίχτη από τη Μαλαισία μέχρι το Τόγκο και τέτοιο playability και εγώ θα σταματήσω να πάιζω SWOS. Μέχρι τότε...
Αυτά τα λέει ένας κάτοχος XBOX που έχει παίξει FIFA 2004 όχι PES (αυτό μπορεί να διορθωθεί σύντομα αλλά δε βλέπω και το λόγο)
Ειλικρινά σου μιλάω αλλα και μόνο απο τα γραφικά του κλπ δεν μπορώ να το βλέπω! Παλιά και μένα μ'άρεσε! Γούστα είναι αυτά φίλε μου :p
ShadowAngel
30-12-05, 03:19
PRO 5 δαγκωτό, κυρίως λόγω Gameplay...Αν είχε και λίγο από τα γραφικά του ΦΙΦΑ δεν υπήρχε κανένα θέμα συζήτησης και κατ' επέκταση μέτρο σύγκρισης..!:cool:
trabakoulas
02-01-06, 21:44
Βασικά στην ερώτηση "Ποιός νομίζετε ότι είναι καλύτερος εξομοιωτής ποδοσφαίρου;", δεν πρέπει να υπάρχει ως επιλογή το FIFA. Πολύ απλά δεν είναι εξομοιωτής ποδοσφαίρου, είναι ένα ας πούμε arcade soccer game. Ένα ήταν το παιχνίδι που μ΄έκανε να πάρω Playstation, το ISS και στη συνέχεια PS2 η εξέλιξή του, το PRO. Αυτά
καλα γραφικα το fifa06:shock: ???ωχ παναγια μου τι αλλο θ'ακουσω(κοντευα να ξερασω μολις το ειδα)!ε μα τι αλλο,pro!!!
ShadowAngel
06-01-06, 17:50
καλα γραφικα το fifa06:shock: ???ωχ παναγια μου τι αλλο θ'ακουσω(κοντευα να ξερασω μολις το ειδα)!ε μα τι αλλο,pro!!!
Όταν λέμε γραφικά εννοούμε χαρακτηριστικά προσώπων παικτών,οι εμφανίσεις των ομάδων και η έμφαση στη λεπτομέρεια γενικότερα και στα γήπεδα και στον κόσμο..!Και εγώ φανατικός του PRO είμαι αλλά αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να λέγονται τα πάντα..!!!:cool:
Τι σου είπε ο Dino;
Μου ανελυσε τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να έχει σχεδιαστεί το παιχνίδι. Για παράδειγμα, οι διαφορετικές εκδόσεις του PES δεν έχουν στηριχθεί σε μια λογική 'κάνω καλό σούτ ->τερματοφύλακας αδυνατεί να αποκρούσει λόγω καλού σούτ' αλλά 'κάνω καλό σούτ -> τερματοφύλακας πιάνει πουλιά στον αέρα'. Με αυτή την λογική προσπαθούνε να εξελίξουν ένα παλιό game engine κάνοντας το παιχνίδι να φαίνεται δυσκολότερο. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει λογική game physics. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο σουτάρεις και η κατά κάποιο τρόπο fix-αρισμένη δύναμη των σούτ είναι λίγο ανόητη. Με λίγα λόγια το παιχνίδι ελέγχει τα σουτ κατά 50-60% και όχι ο παίκτης. Χώρια ότι τα combo-moves με σκοπό την επίτευξη ρεαλισμού δεν λειτουργεί θετικά καθώς στο τέλος καταλήγεις σε 5-10 συνολικά κινήσεις που σε βολεύουν εκτός και αν είσαι χταπόδι και αγνοείς τις υπόλοιπες.
Αν τον ξαναδείς τράβα του μια ροχάλα απο εμένα για τις εκδόσεις του Kick Off και του Goal! σε Commodore 64... :mad:
Που είναι ο Λεκόπουλος στην ΕΡΤ με τα τουρνουά... :thumb_dup
Δεν έκανε αυτό τα conversion. Αυτά γίνονταν outsource τόσο από την Anco όσο και από την Virgin. Ο άνθρωπος έγραφε κυρίως σε 68k assembly και όλα τα KO/Goal series είναι σε 68k ASM.
Όσο για τα τουρνουά, τα βλέπω και γελάω. Πολύ ασχετίλα. Φώναζε τα φιλαράκια του χωρίς διαγωνισμό για το ποιος θα πάει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.