PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για Thomson TG585 v7

sibler
23-02-09, 21:43
Έχω το συγκεκριμένο μόντεμ συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet στον υπολογιστή μου(σταθερός)και έχω και έναν ακόμη σταθερό στο διπλανό δωμάτιο!έχω αγοράσει μία κάρτα usb asus για να λαμβάνει σήμα απο το μόντεμ μου και να συνδέεται και ο δεύτερος υπολογιστής στο internet με το ίδιο μόντεμ και θέλω να μου πείτε τι ακριβώς να κάνω για να τον συνδέσω με το μόντεμ μου με wireless αλλα παράλληλα να έχω και κωδικό στο μόντεμ έτσι ώστε να αποφύγω να συνδέονται και άλλοι με το μόντεμ μου και να συνδέονται μόνο οι 2 οι υπολογιστές που έχω σπίτι!θέλω δηλαδή να μου πεί κάποιος που το γνωρίζει καλά αυτό το μόντεμ τις ακριβείς ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω(και πώς θα βάλω τον κωδικό που θέλω)για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου γιατί όπως καταλαβαίνετε είμαι και λίγο άσχετος!:oops: Και κάτι ακόμα γενικότερα για τη λειτουργία του μόντεμ και ίσως και να αφορά και το συγκεκριμένο πρόβλημα!Παίζει ρόλο σε ποιά θύρα(απο τις 4 που έχει το συγκεκριμένο μόντεμ)είναι συνδεδεμένο το καλώδιο ethernet?

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

treli@ris
23-02-09, 22:30
Ολες οι ρυθμισεις για το ασυρματο σου δικτυο ειναι εδω (http://192.168.1.254/cgi/b/_wli_/cfg/?be=0&l0=3&l1=1&name=WLAN:+koritsia,+dinete+kwlo??).

Διαλεγεις απο το Encryption την 3η επιλογη (WPA-PSK). Aκριβως απο κατω σου δειχνει το Encyption Key, εδω βαζεις τον κωδικο σου για να μην μπαινουν οι αλλοι. Τελος στο WPA-PSK Version διαλεγεις WPA+WPA2

Υποψιν οτι για να συνδεθει ο υπολογιστης ασυρματα θα πρεπει στο Allow New Devices να ειναι επιλεγμενο το "New stations are allowed automatically"

Το καλωδιο αφησε το στην 1η θυρα

sibler
23-02-09, 22:49
Σ'ευχαριστώ πολύ geofak για την βοήθεια!τις έκανα τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και πάλι δε μπορεί να συνδεθεί!στην αρχή πάει να συνδεθεί και λέει "ανάκτηση δικτύου" και μετά απο λίγο σταματάει και τελικά δε συνδέεται!στον άλλον υπολογιστή το σήμα που πιάνει απο το μόντεμ μου δείχνει 4 στις 5 γραμμές!πιστεύω πως είναι αρκετό για να συνδεθεί με μόντεμ σε διπλανό δωμάτιο!μήπως χρειάζεται να κάνω κάποιες ρυθμίσεις και στον άλλον υπολογιστή?

treli@ris
23-02-09, 23:32
Αν ολες οι ρυθμισεις του 1ου υπολογιστη που συνδεεται με καλωδιο ειναι σωστες και εχεις Ιντερνετ σε αυτον τοτε ο 1ος υπολογιστης ειναι ενταξει.

Τωρα στον 2ο που προσπαθεις να συνδεσεις ασυρματα ισως να χρειαζεται ρυθμισεις στην καρτα Usb. Δες τι υποστηριζει η καρτα οπως ταχυτητα, Encryption κλπ και δες αν ταιριαζουν αυτες με τις ρυθμισεις που εχεις στο Thomson

kanenas3
23-02-09, 23:55
Σ'ευχαριστώ πολύ geofak για την βοήθεια!τις έκανα τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και πάλι δε μπορεί να συνδεθεί!στην αρχή πάει να συνδεθεί και λέει "ανάκτηση δικτύου" και μετά απο λίγο σταματάει και τελικά δε συνδέεται!στον άλλον υπολογιστή το σήμα που πιάνει απο το μόντεμ μου δείχνει 4 στις 5 γραμμές!πιστεύω πως είναι αρκετό για να συνδεθεί με μόντεμ σε διπλανό δωμάτιο!μήπως χρειάζεται να κάνω κάποιες ρυθμίσεις και στον άλλον υπολογιστή?

Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι στο Wireless. Καμία φορά στο Auto επιλέγει γεμάτα κανάλια και κάνει ότι να 'ναι.

sibler
24-02-09, 01:29
Αν ολες οι ρυθμισεις του 1ου υπολογιστη που συνδεεται με καλωδιο ειναι σωστες και εχεις Ιντερνετ σε αυτον τοτε ο 1ος υπολογιστης ειναι ενταξει.

Τωρα στον 2ο που προσπαθεις να συνδεσεις ασυρματα ισως να χρειαζεται ρυθμισεις στην καρτα Usb. Δες τι υποστηριζει η καρτα οπως ταχυτητα, Encryption κλπ και δες αν ταιριαζουν αυτες με τις ρυθμισεις που εχεις στο Thomson

το τι υποστηρίζει η κάρτα που μπορώ να το δώ?πάνω στο κουτί λέει οτι υποστηρίζει και WEP και WPA,broad range dual mode,auto detection

όσο για τα κανάλια που λες φίκε kanenas3 το δοκίμασα και αυτό και στα περισσότερα πήγαινε να συνδεθεί,γέμιζε η μπάρα μεχρι σχεδόν τα 3/4 και μετα σταματούσε παλι και αποσυνδεόταν!:(

τι άλλο να κάνω???

kanenas3
24-02-09, 10:55
Για αρχή δοκίμασε να δεις αν συνδέεται χωρίς καθόλου encryption. Αν συνδέεται βάλε ξανά encryption και δες τι κάνει. Επίσης πρόσεξε το Allow New Devices. Αν είναι στο New Stations are Allowed (via Registration) θα πρέπει πρώτα να δηλώσεις τη συσκευή για να μπορέσει να συνδεθεί.

sibler
24-02-09, 16:18
Όταν το είχα δοκιμάσει χωρίς encryption συνδεόταν μια χαρά!όταν έβαλα encryption,εκεί άρχισαν να χαλάν λίγο τα πράματα!στην αρχή το είχα χωρίς encryption και στο New Stations are Allowed (via Registration) και είχε συνδεθεί!αν το βάλω στην επιλογή New Stations are Allowed (via Registration) και κάνω δήλωση της usb συσκευής του άλλου υπολογιστή,δεν είναι πιο σίγουρο οτι θα συνδεθεί?αν ναι,τότε,πώς θα κάνω τη δήλωση της άλλης συσκευής?:oops:

kanenas3
24-02-09, 16:28
Για αρχή δες αν συνδέεται με encryption αλλά χωρίς Registration. Αν όλα είναι οκ και θέλεις να κάνεις το ίδιο με Registration κάνε τα παρακάτω.

1) Ενεργοποίησε το Registration
2) Κάνε Apply ώστε να ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις
3) Ετοίμασε τη συσκευή που θέλεις να συνδέσεις (βάλε κωδικό χωρίς όμως να πατήσεις enter)
4) Στο GUI του ρούτερ πάτα το Search for wireless devices και όταν ξεκινήσει να γεμίζει η μπάρα, πάτα connect και στη συσκευή. Αν δεν πιάσει με την πρώτη ξαναδοκίμασε. Μόλις δηλωθεί μια φορά η συσκευή δουλεύει κανονικά.

sibler
25-02-09, 03:14
ok!ευχαριστώ!ελπίζω να τα βρω εύκολα!thanks a lot για την βοήθεια!:oneup:

sibler
26-02-09, 16:59
Εντάξει!Όλα καλά!Το πρόβλημα λύθηκε!Thanks a lot παιδιά για την βοήθεια σας!Και κάτι ακόμα!Πως κάνω Port Forward με αυτό το router?στο παλιό τα κατάφερνα αλλά σ'αυτό δε μπορώ!θέλω να κάνω forward τις ports του utorrent αλλά μέσα απο το portforward όταν διαλέγω το μοντέλο μου δε μου λέει πως να το κάνω και μέσα απο το interface κάτι έκανα αλλα πάλι δε μου τις άνοιξε!Plz όποιος γνωρίζει τα βήματα που χρειάζεται να κάνω ας μου πει!

kanenas3
26-02-09, 17:13
Εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=36820) είσαι!

sibler
26-02-09, 17:47
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε kanenas3!με βοήθησες πολύ!thanks!:oneup::clap:

utp
27-02-09, 03:19
Μια ερωτηση και γω: Πως το γυρναμε σε G.992.1 (G.DMT)???

Spanos
27-02-09, 04:23
Με την εντολή

xdsl config adslmultimode=adsl

saveall

utp
27-02-09, 14:12
Με την εντολή

xdsl config adslmultimode=adsl

saveall

Που την δινω αυτη την εντολη?

kanenas3
27-02-09, 14:19
Που την δινω αυτη την εντολη?

Start -> Run -> cmd (enter) -> telnet 192.168.1.254 (enter)

Βάζεις username/password με τα οποία μπαίνει στο ρούτερ και μετά δίνεις μια μια τις εντολές με enter. Μην ξεχάσεις το saveall στο τέλος.

utp
27-02-09, 14:25
Start -> Run -> cmd (enter) -> telnet 192.168.1.254 (enter)

Βάζεις username/password με τα οποία μπαίνει στο ρούτερ και μετά δίνεις μια μια τις εντολές με enter. Μην ξεχάσεις το saveall στο τέλος.

Ευχαριστω.

Aλλα δεν μου αναγνωριζει την εντολη telnet....

Και μετα αμα θελω με ποια εντολη ξαναγυριζω σε ΑDSL2+ ;;

kanenas3
27-02-09, 14:42
Ευχαριστω.

Aλλα δεν μου αναγνωριζει την εντολη telnet....

Και μετα αμα θελω με ποια εντολη ξαναγυριζω σε ΑDSL2+ ;;

Να υποθέσω ότι έχεις Vista...;

http://gtsamis.wordpress.com/2007/10/31/telnet-στα-windows-vista/

utp
27-02-09, 14:54
Να υποθέσω ότι έχεις Vista...;

http://gtsamis.wordpress.com/2007/10/31/telnet-στα-windows-vista/

Ναι βιστα εχω και βρηκες την λυση!Ευχαριστω και παλι.:oneup:

Μπορεις να μου πεις και την εντολη που το γυριζω σε adsl2+ αμα θελω;;

Παντως περιπλοκες διαδικασιες εχει σε αντιθεση με το linksys w200g που αυτα ειναι παιχνιδακι...

panos56
27-02-09, 22:47
Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε και εμένα; Μόλις έκανα τη σύνδεση με τον ΟΤΕ. Με ethernet όλα καλά αλλά με ασύρματη συνδέομαι μόνοχωρίς encryption. Μόλις βάλω encryption, οποιουδήποτε είδους, συνδέεται και αποσυνδέεται 5-6 φορές και μετά παραμένει αποσυνδεδεμένο.
Τα στοιχεία μου που εμφανίζονται είναι διαφορετικά γιατί μπαίνω με νέα σύνδεση από Θεσσαλονίκη με connx thomson TG585 v7 που μου δώσανε και δεν το ξέρω καθόλου.
Με το linksys WAG354G που έχω στο Κιλκίς μπαίνω κανονικά. Μήπως φταίει η διαμόρφωση στον υπολογιστή που είναι για το linksys; Πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω;

utp
27-02-09, 22:50
Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε και εμένα; Μόλις έκανα τη σύνδεση με τον ΟΤΕ. Με ethernet όλα καλά αλλά με ασύρματη συνδέομαι μόνοχωρίς encryption. Μόλις βάλω encryption, οποιουδήποτε είδους, συνδέεται και αποσυνδέεται 5-6 φορές και μετά παραμένει αποσυνδεδεμένο.

Σιγουρα εχει καλο σημα?Ποση αποσταση εχει?

kanenas3
27-02-09, 23:30
Τα στοιχεία μου που εμφανίζονται είναι διαφορετικά γιατί μπαίνω με νέα σύνδεση από Θεσσαλονίκη με connx thomson TG585 v7 που μου δώσανε και δεν το ξέρω καθόλου.
Με το linksys WAG354G που έχω στο Κιλκίς μπαίνω κανονικά. Μήπως φταίει η διαμόρφωση στον υπολογιστή που είναι για το linksys; Πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω;

1) Δες αν στο Wifi εχεις επιλεγμενο το "Allow New Devices: New stations are allowed (via Registration)". Αν είναι έτσι πρέπει να δηλώσεις πρώτα τη συσκευή σου ή να το γυρίσεις το Automatically.

2) Άλλαξε κανάλι στο ασύρματο. Ενδέχεται να είναι γεμάτο το κανάλι.

panos56
28-02-09, 12:25
Το έλυσα το πρόβλημα, ευχαριστώ για τις συμβουλές.
utp η ισχύς σήματος είναι "εξαιρετικό".
kanenas3 έχω το "Allow New Devices: New stations are allowed" σκέτο χωρίς "(via Registration)". ενώ δοκίμασα διάφορα κανάλια.
Κάτι μπέρδευε από την εγκατάσταση του δικτύου για το linksys. Μόλις διέγραψα όλα τα δίκτυα και έκανα ξανά εγκατάσταση, όλα διορθώθηκαν.
Τώρα να δω τι θα πρέπει να κάνω όταν ξανασυνδεθώ με το linksys.

bezoss
04-03-09, 15:20
dns serverrs μπορούμε να αλλάξουμε σε αυτό το router ? Γιατί δεν το βρίσκω....

και τις παραπάνω εντολές που τις βρίσκουμε???

@ ADSLgr.com All rights reserved.