PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνδεσεις cisco ip τηλεφωνων για soho

sgouver
24-02-09, 12:57
*soho (small office, home office)

Για σας ειμαι καινουργιος στην παρεα του adsl.gr και θα ηθελα να με συμβουλεψετε σε ζητηματα voice ip δικτυων.
Επεισης να προσθεσω οτι ειμαι τελειως noobas με το αθλημα του voice ip:oops:

Πρωσφατα αγορασα το Cisco IP 7912Ghttp://www.cisco.com/en/US/docs/voic...ml#wpxref42816
και εχω αρκετες αποριες που αφορουν την λειτουργια του αλλα και γενικα των ΙP τηλεφωνων και συνδεσεων.

http://www.cisco.com/en/US/i/000001-100000/90001-95000/91001-92000/91032.jpg
http://i2.ebayimg.com/02/i/001/2b/90/f738_1.JPG

1)Αυτα τα τηλεφωνα δεχονται και περνουν συμβατικες κλεισεις pstn οπως τα κανονικα? (rj-11)

2)Για να κανω σωστη διαχειρηση χρειαζομαι οποσδηποτε switcher το οποιο θα το συνδεσω σε ενα router? ή μπορω και αλλιως ?

3)Αν ναι, μπορω να επιλεξω και αλλες μαρκες switcher ή τωρα ειμαι δεμενος με την cisco λογο προτοκολλων ?

Δηλαδη εχω ενα ip τηλεφωνο με 2 θυρες (10/100 pc kai 10/100 sw)
μπορω να παρω π.χ. ενα Linksys SPA3000 ή κατι αντιστοιχο να μπορω να δεχομαι pstn κλεισεις ή τα ATA και PBX συστηματα ειναι μονο για να μετατρεπουν συμβατικα τηλεφωνα pstn (rj-11) σε ip ?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθειας σας !:oneup::oneup:

taxiarxos
25-02-09, 12:18
Καλημέρα, αν και εχω ασχοληθεί πολύ λίγο με VOIP σου απαντήσω κ αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διορθώσει...

1)Αυτα τα τηλεφωνα δεχονται και περνουν συμβατικες κλεισεις pstn οπως τα κανονικα? (rj-11)

Όχι τα τηλέφωνα τα cisco (τουλάχιστον το περισσότερο ποσοστό είναι μόνο VOIP)
δηλαδή RJ-45.

2)Για να κανω σωστη διαχειρηση χρειαζομαι οποσδηποτε switcher το οποιο θα το συνδεσω σε ενα router? ή μπορω και αλλιως ?

Η πιο καλή λύση είναι πάντα βάση των αναγκών σου κ της τσέπης σου..

Λύσεις 2

1. Η το πάιζεις μέσω κάποιου PC με ένα software για VOIP που υπάρχουν κ free για κλήσεις μόνο VOIP

2. Αν χρειάζεσαι παραπάνω από 1 VOIP τηλ. για να δουλέψεις με εσωταιρικά κτλ κτλ...
πρέπει να κοιτάξεις για κάποιον callmanager της cisco..

3)Αν ναι, μπορω να επιλεξω και αλλες μαρκες switcher ή τωρα ειμαι δεμενος με την cisco λογο προτοκολλων ?

Πρώτον ψάχνεις στα specs της συσκευής σου κ βλέπεις τι VOIP προτόκολλα υποστηρίζει
συνήθως οι περισσότερες υποστηρίζουν το κλασσικό προτόκολλο του VOIP το Ship που είναι κοινό για όλους τους κατασκευαστές ή παίζεις με το Skinny το οποίο είναι by Cisco

Δηλαδη εχω ενα ip τηλεφωνο με 2 θυρες (10/100 pc kai 10/100 sw)
μπορω να παρω π.χ. ενα Linksys SPA3000 ή κατι αντιστοιχο να μπορω να δεχομαι pstn κλεισεις ή τα ATA και PBX συστηματα ειναι μονο για να μετατρεπουν συμβατικα τηλεφωνα pstn (rj-11) σε ip ?

Αυτό θα το κάνει μόνο με module επάνω στον callmanager αν αποφασίσεις να πάρεις το οποίο είναι extra κ μετά παίζεις όπως θέλεις ή με VOIP ή με αναλογικό ή και τα 2 αφού πρώτα configurareis σωστά τον callmanager να δρομολογεί σωστά τις γραμμές..

Ας μας διορθώσει κανείς σε τυχόν λάθη...;)

Ευχαριστώ,

sgouver
26-02-09, 00:55
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις που μου εδωσες !!

Μια ερωτηση ακομα που θα ηθελα να κανω ειναι αν μπορει αυτο το τηλεφωνο να συνδεθει με εναν modified call manager οπως ο asterix επι παραδειγματι.

Αυτα ειναι τα specifications του τηλεφωνου :

NETWORK FEATURES

• Cisco Discovery Protocol

• Automatic IEEE 802.1Q (voice virtual LAN [VVLAN]) configuration

• IEEE 802.1Q /p VLAN tagging and traffic prioritization

• 802.1Q VLAN-based switching of traffic between the phone and access switch

• Differentiated Services Code Point (DSCP) tagging

• G.711a, G.711u, and G.729ab audiocompression coders-decoders (codecs)

• Integrated Ethernet switch

• 10/100BASE-T Ethernet connection through an RJ-45 interface for LAN connectivity

• Software upgrade supported using a Trivial File Transfer Protocol (TFTP) server

• Provisioning of network parameters through Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)

• Voice activity detection, silence suppression, comfort-noise generation, and error concealment

PROTOCOLS SUPPORTED

• Compatible with Cisco Unified CallManager Version 3.3(2) and later, using the Skinny Client Control Protocol (SCCP) protocol

• SIP (RFC 2543)

Γιατι call manager απο cisco δυσκολο το κοβω ν'αγοραζω :whistle:

taxiarxos
26-02-09, 10:01
Καλημέρα,

Φυσικά κ μπορείς να παίξεις μέσω asterisk κατέβασε από εδώ (http://www.trixbox.com/) το Trixbox κάψε το ISO σε ένα CD κ είσαι έτοιμος..;)

Το asterisk υποστηρίζει άν όχι όλες τις περισσότερες συσκευές :oneup:

sgouver
02-03-09, 23:41
Ωραια !!

Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια, αμα εχω καποια αλλη απορια θα επανελθω με update !!

@ ADSLgr.com All rights reserved.